A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Hát nálunk is takaró van napközben (vagy a nagyágyon a mi pihe-puha paplanunk), éjszaka hálózsák, ehhez képest egy hete Benyó megint ébred éjszaka, dehát ez van.... :) Éhes a drágám, mert úgy nyel, mint aki nem kapott vacsorát.... :)

Vok, micsoda hajasbaba Hanna! :)

Ildi, nektek jobbulást most már, nem a te szériád ez mostanában.

Az Árkádban eddig kétszer is kajáltunk, és eddig egyszer sem kaptunk helyet, ott ácsingóztunk babakocsival, mire valaki végre megszánt, és nem kajált egy óráig, hanem amikor végzett, átadta a helyet.
Én persze egész kaja alatt vadásztam egy szintén babakocsist, aki amúgy messze is volt, de integettem neki, hogy jöjjön, átadjuk a helyünket. Legalább mi anyucik tartsunk össze. :lol: :lol:

Pussz
Vendég

Sziasztok!!!!

Őszinte legyek???
Én egy darab gyerekneveléses könyvet nem olvastam el sohasem.
És lám van 3 gyerekem, és egyik se mutáns :lol:

2 könyvet olvastam mindössze, azt is a harmadik terhességem alatt, a Szoptatást, meg a Bába válaszolt.
Szoptatást is csak azért, mert végre már normálisan akartam szoptatni, a másikat meg mert érdekelt a természetes szülés, homeopátia, gyógynövények...stb.(meg az alternatív szülés).Hát elég alternatívra sikeredett az enyém :lol: :lol:

Nancsinak szerintem igaza van, olyan lesz a gyerek, amilyen az anyja a terhesség alatt.
Levnetével dolgoztam 8. hónap végéig, kicsit zaklatott volt az első pár hónapban, Olival az utólsó 3,5 hónapot itthon töltöttem, sokkal nyugisabb, kiegyensúlyozottabb gyerkőc lett,Natasával meg ugye végig itthon voltam, pihentem egészségeseket kajáltam, aludtam minden délután, és kaptam egy csoda kis tünci-müncit,aki imád alukálni(akárcsak az anyukája) :D
Igaz, hogy ma 6-kor ébredt, de már megint alszik.
És éjjel csak egyszer kelt fel enni,fél 5-kor :D

Kajálásról annyit, hogy azért én megpróbálok enni rendesen, nálam ez abból áll, ahogy felébredek, iszonyú éhes vagyok, elkezdek zabálni.2 szendvics, aztán egy kis nasi-masi :wink: , nekünk kb.fél 11-kor hozzák az ebédet, azt meg is esszük olyan korán, aztán még déleőtt tuti valamit eszek, aztán alvás a kicsikkel, viszont délután már nem eszek annyit.
Olyan sokat eszek délelőtt, hogy akkor már nem vagyok annyira éhes.
(bár még este is lecsúszik azért valami)
Szerencsére nem hízok, szerintem ez annak tudható, hogy inkább délelőttre korlátozom a nagy kajálásokat.
(viszont az öt kiló pluszom az még megvan :shock: )

Babcika, Livi, Eszter, milyen arik a kicsik :P
Babcika, olyan bodynk nekünk is van, mint az úszóbajnokos képen :lol:

Tünde, nem tudom mennyire korlátozza majd a mozgásban, szegény Natikát a terpeszbetét, Olivér is hordott, és abszolút nem volt lemaradva semilyen mozgásban.
Nem adom ám rá mindig, kell egy kis szabadság is.Meg azért tornáztatom is mellette.
Hiszen Lidikének se kellett hordani, pedig neki is 85-ös lett.Szerintem orvosa válogatja , hogy mit kell csinálni.

puszkó
vas

Eszti, köszi :D
Ez tényleg nem a mi májusunk(+ június eleje) volt.
Kezdődött a fosással, hányással, most meg köhögés, fika-mika, kötőhártya...stb.
Kicsit uncsi
De talán már kilábalunk belőle. :lol: :lol:

Képzeljétek, holnap lesz Levente ballagása az oviban :P
Már nagyon készül, és én meg holnap leszek 31 éves :cry: :cry:
Úgyhogy utána együtt bulizunk :D :lol:
vas

Sziasztok!

Én sosem pelenkáztam éjjel, és rettentő unalmas vagyok éjjel. Tudták is, hogy éjjel van, de ez nem jelentette azt, hogy ne ébredtek volna. Viszont nem akartak játszani, csak enni, és kész. Persze, a hasfájós időszakban mindegy volt ez, de utána működött teljesen, Lizánál meg kezdetektől.
Az én gyerekeim alapvetően nyugisak, én mindhárommal itthon voltam terhesség alatt. Baluval egyetemre jártam az elején, de csak lightosan, a két kicsinél meg már gyes-en voltam. Hogy van-e összefüggés, azt nem tudom. De azt igen, hogy az, hogy most átalusszák az éjszakát, még nem jelent semmit, és bőven ébredhetnek majd később egy csomó mindentől
.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nálunk is éjszaka csak evés van, aztán alvás tovább, még egyszer sem kellett játszanom vele éjszaka :lol: Ennek azért örülök.
Én régebben még pelenkáztam, amikor éjszaka is volt kaki, de már jó ideje nincs, szóval dehogyis pelenkázok, a pisit simán kibírja reggelig. Így a hajnali evés gyakorlatilag 10 percre korlátozódik, viselhető.
Egyszer próbáltam, hátha ezek az éjjeli ébredések "csak" simit igényelnek, de nem :lol: éhes, és kész, annyira kajál ilyenkor, hogy alig bírja nyelni. :lol: :lol: Kis bélpoklosom.

Rápróbáltam tegnap a kórházban kapott karszalagot, hát 2 centivel lett nagyobb a csuklója 3 és fél hónap alatt. :) Érdekes volt látni.
Vendég

Érdekesen kezdődött a mai napunk. 1/2 5-kor felkelt Istvánka, megszoptattam, és akkor vettem észre, hogy tiszta pisi. Ezért szopi után át kellett öltöztetni, és ki kellett cserélni az ágyneműjét. Ettől annyira megsérttődött, hogy alig tudott visszaaludni. Most meg azóta húzza a lóbőrt, a cickóm meg majd leszakad. :lol:

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok

Lili is hálózsákban alszik, még is felkell éjjel. Igaz, hogy mi is csak enni kellünk, de azt másfél-két óránként. Remélem kinövi lassan ezt a szokását, mert már hulla vagyok.

Babetta: Hát a masszázsról csak annyit, hogy a csajszi megigért, amint meggyógyúlnak a gyerekei jelentkezik. Ez már 3 hete volt. Na most vagy úgy járt mint szegény Ildi, vagy átvágott a palánkon, de mindjárt felhívom.

Csajok: Szombaton 11 körül megyek be Pestre lézengeni. Nincs valakinek kedve talizni mondjuk az Árkádban, vagy akárhol? Már nagyon rám férne, jó tudom ez pont ebédidő, meg család is van hétvégén, de hátha valakinek jó.

Kép

Kép
pgyöngyi

Ja a Lili két napja tépkedi a ruháját és tömi a szájába, meg olyat csinál még, hogy a talpát lerakja a földre és nyomja fel magát hídba. Más gyerkőc is csinál ilyeneket?

Kép

Kép
pgyöngyi

PGyöngyi :lol:
Timi is próbál hidat gyártani de csak a pelenkázón, mert az jó kemény.

alvás:éjjel hálózsák, nappal takaró. Elég jól bejött. Bár egy pár napja mindíg hamarabb megéhezik. Ma 4-kor evett utána rögtön beájul és aludtunk fél 9-ig. :lol:
Én is csak az első pár hétben pelenkáztam éjjel. Mostmár inkább alszunk :wink:

Gyereknevelésről szóló könyvet én se olvastam. Helyette inkább neteztem és gyüjtöttem az infókat.

Én a 12.héttől voltam itthon táppénzen. Sokat pihentem. És kaptam egy nyugis csajszit. Lehet hogy mégis van benne valami összefüggés?

kajálásom: hát inkább arról nem írnék 8) :oops:

Babetta :lol:
Borisz kutyusom 3 és fél éves. Ne tudd meg milyen dagadt szemmel ébredtem a sok sírástól. hiányzik... :cry:

Babcika :lol:
Ne aggódj! Nekünk is van átlátszó, túrós, tejes, vajas bukás is. A lányomba tejfeldolgozó üzem lappang. :lol: Hogy hízik Lili?

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok Lányok!

Ma voltunk újra ortopédián meg ultrahangon. Minden tökéletes, Viszont nekünk alfa szög több, mint 60 fok, béta szög kevesebb, mint 55 fok, és ez állítólag így tökéletes. Viszont mindkét dokinál nyakig kaksis volt az én drága gyerekem. Aztán még a kórházban a folyosón muszáj voltam szopiztatni.
Aztán hazafelé beugrottam babakocsit nézni. Szerintetek kell lábzsák, ha már ültetem a gyereket? Mert lehet olyat venni, amihez fekvő és ülős lábzsák is van. Már csak ezen múlik, hogy milyet vegyek.
Mire hazaértem már jött is a védőnéni meg a gyerekorvos. Megkaptuk a kéthónapos oltásunkat. Volt nagy sírás, de rögtön cicire tettem és már semmi baj nem volt. Állítólag két óra múlva hűteni kell majd, és éjszakára kúpot kell adni. Holnap csak akkor kell kúp, ha hőemelkedése lenne.
És a mai nap fénypontja: az én drága gyerekem beszélgetett a dokinénivel. Ő megkérdezte, hogy melyik egyetemre megy, ha nagy lesz? Az én lányom meg azt monda, hogy HÓÓ. Mire a gyerekorvos: jogra?? És után azt mondta, hogy olyan szépen "beszél", mint a féléves babák.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Évi :)
Gratula Dórinak a hasra forduláshoz :)
Nagyon édi kislány, látszik rajta milyen kiegyensúlyozott :)

Angi :)
Gratulálok a keresztelőhöz. Lidi jó fej, hogy így eldumcsizott az Atyával. Biztos valami fontos kérdése volt :lol:

Csillus :)
Azt nem is kérdeztem, hogy nektek miért kell menni szívUH-ra?
Nekünk a Kardiológiai intézetben csinálta meg egy tüneményes nő, csak sajnos rengeteget kellett várni :(

Ildi :)
Sajnálom, hogy Natasa is terpeszpelusos lett :( Hogy viseli?
Petinek is a Mária utcában csinálták meg az átmosást. Hát hogy könnyebb volt-e most, azt nem tudom, de nagyon sírt :cry:

Anita :)
Nagyon ügyes a fiad, hogy így partner mindenben :)

Babcika :)
Milyen kis mosolygós a lánykád :lol:

Mariann :)
Örülök, hogy minden rendben Istvánkával :)

Tünde :)
Nyugi én sem leszek a talin bombanő :lol: :lol: :lol:

Nevelési könyvek:
A lányomat az elején csak nevelési könyvekre hagyatkozva próbáltam igazgatni és nagyon nem vált be.
A párom mindig azt mondja, hogy hallgassak az ösztöneimre és legyek következetes (Cory :D ) Szerintem is ez nagyon fontos és most ezt próbálom meg követni.
Azért jó olvasni a véleményeiteket az alvásról, cumizásról, szopizásról.

Könnycsatorna átmosás:
Hát ezt nem kívánom senkinek :( Nem akarok senkit halálra rémiszteni, de nagyon szörnyű volt :cry:
Már a váróban azt mondtam, hogy inkább menjünk haza, mert az előttünk lévő picilány annyira sírt. Szegény fiam meg elaludt apa vállán mire sorra kerültünk. Persze a dokinő, aki egyébként nagyon profinak látszott "megnyugtatott", hogy nem fáj ez a babáknak, csak nem szeretik ha lefogják őket. A beavatkozás alatt apa fogta Petit én meg szemből néztem, hogy mit csinálnak ( bár ne láttam volna :cry: ) Na de nekem senki ne akarja megmagyarázni, hogy mikor fém tárgyakat, tűt szúrnak valaki szemébe az nem fáj!
Amint végeztek (1-2 perc), azonnal kikaptam apa kezéből Petit és magamhoz öleltem. Szinte rögtön megnyugodott :)
Apa szerint engem jobban megviselt az egész mint a fiamat. Hát van benne valami, mindenesetre annak örülök, hogy most már nem olyan csúnya a szemecskéje :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Annácska:könycsatorna :cry: , és most már nem lesz semmi gond vele, vagy ezt a mosást többször is kell csinálni?

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Na túl vagyunk a nagy méreckedésen és Lili 12 dekát hízott 1 hét és 1cm nőtt(ezt 2 hét)alatt(most 4900gr és 60 cm),ami nagyon szuper. :lol: :lol: Így maradnia kell a 2 óránkénti etetésnek,mert különben nem kér enni,csak 3,3,5 óránként,úgy meg az 5 szopi egy nap neki még kevés,mert ugye éjel sem eszünk Jövő héten megyünk újra(oltás lesz :cry: )addig még méricskélünk megnyugtatásként.Már egyre kevésbé idegesít a mérleg,egyszerűen nem érdekel.Most már tudom,hogy minden oké.

Nem nagyon tudok most visszaolvasni,sok a dolgom és a 2 óránkénti tempó mellett nem sok mindenre jut időm.Azért átfutottam,amit írtatok.Köszönjük bókokat :P és amiket a bukásra írtatok.Akkor efelől is megnyugodhatok.Próbálok majd az olvasással haladni és írogatni.A képeket persze megcsodáltam,elképesztően aranyos,édibédi minden babuci!!! :lol:

Egyelőre pusssssz!!!!
Vendég

Éjszakai alvás: mindkét gyerekem hálózsákban aludt/alszik éjjel. Vince már 6 hetes korától végigaludta az éjszakát, Aliz viszont mindig felébred szopizni. Pedig néha ugyanabba a hálózsákban alszik, mint anno a bátyja aludt :) Ráadásul nálunk szinte mindig van éjjel is pelenkacsere, mert a kislányom gyakran éjjel/hajnalban is kaksizik, és nem szereti kakiban melengetni a popóját. Na én se szeretem benne hagyni.

Ha már a kakinál tartok (bocsi :oops: ) : képzeljétek, a mai harmadik kakis pelusban találtam egy pici vért :( Most tiszta ideg vagyok, hogy mitől lehet. Szerintetek? Még jó, hogy délután megyünk a dokibácsihoz beoltatni magunkat a második adag kullancsszérummal, majd rákérdezek. De előre félek, hogy mit mond, remélem nincs nagy baj. :cry:

És hogy teljes legyen a napunk, az oviban kitalálták, hogy a fiam gerincferdülés gyanus, vigyem orthopédiára. Fél 4-re megyünk egy dokinőhöz maszek rendelésre, mert szerintem vége lenne a nyárnak, mire időpontot kapnánk az SZTK-ba.

Ildi: Nálunk 80/80 volt Aliz eredménye a csípővizsgálaton, ez úgy tudom, hogy azt jelenti, hogy a lábát hány fokig tudják hátranyomni. Asszem a 90/90 az ideális, ezért csináltak nálunk UH-t, mert kicsit kötöttnek találták. De ott azt mondta a dokinő, hogy mivel még csak 7 hetes volt, és az UH-n sem talált semmi eltérést, hoyg ez így rendben van. Még arra is direkt külön rákérdeztem, hoyg kell-e vele csinálnom valamit, tornáztassam-e. De nem kell.
Nem értem nektek miért kell a terpeszpelus, vagy, hogy nekünk akkor miért nem kell...
4 hósan megyünk vissza kontrollra.
Remélem ti is hamarosan megszabadultok tőle.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Valika: vér pl az általad elfogyasztott tejtermékektől lehet, ha érzékeny rá Aliz. Próbáldmeg teljesen kiiktatni őket.

Annácska: könnycsatorna :(((

cory
Budapest

Sziasztok!

Megjöttünk az oltásról. Istvánka a vizsgálat közben mosolygott az orvosra, a szuri után éppen csak egy kicsit sírt, és megint mosolygott, vagyis röhögött neki. Szinte megköszönte a dokinak az oltásokat. Ha nem látom a szememmel, el sem hittem volna. :lol:

KépKép
mariannka

Csajok, rájöttem a bizonytalankodásom forrására: Úgy vettem észre, hogy itt a topikban sokan mindig azt írjátok, hogy milyen jó babátok van. El van egyedűl kiságyban, járókában és egy kis angyal egésznap, meg az éjszakát is tök jól átalussza. Ehhez képest nálunk egész nap a Lili mellett kell lennem, mert ha magára hagyom csak 1 pisi eréjéig is, már sír. Ha játszunk kb. 20 perc után nyafog, fel kell venni járkálni vele, este pedig szinte csak kézben van el. Az éjszakáinkat meg nem is részletezem, mert tudjátok ti is. Meg mondom őszíntén, hogy délelőtt bekukkantottam a téli topikba, és egy kicsit megnyugodtam, hogy azért másnak is vannak alvás problémái. Végül is ekkor jöttem rá, hogy a fent leírtak miatt vagyok bizonytalan sokszor. Valószínű, hogy a Lili az átlagnál kicsit érzékenyebb, sírósabb, anyásabb baba és ehhez még hozzá társul az én bizonytalankodásom is.

Bocsi, hogy ezt most leírtam.

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi!
Most is így ülünk a gép előtt :D (webcammal készült)
Kép
Szóval Gergőnek is vannak ilyen napjai, a csajok még inkább ölbebabák voltak :)
Az biztos, hogy a túl sok okos könyv árt, főleg, ha komolyan veszed :) Érdemes olvasgatni őket - legtöbbünknek nem volt tapasztala a kisbabákról, mielőtt szert tett :D egy sajátra.
De ha egy könyv rossz érzéseket kelt benned, hagyd a fenébe! Ahány okos könyv annyi+2 egymásnak ellentmondó tanács, és az összesből kihagyták a Lili cica című fejezetet :lol:
Inkább arra jók, hogy összemazsizd belőle, ami neked és Lilinek bejön.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!!!
Mariann, gratulálok Istvánka jó eredményeihez, meg ahogy hősként viselte a szurit :D

Annácska, nem lehetett könnynű a könnycsatorna átmosás.Nálunk én fogtam, így előről nem láttam, de föntről nézve sem volt egyszerű. :cry:

Livi, jó, hogy nektek jó lett az ortopédiai vizsgálat, jó a kakais sztori. :lol:
Lábzsák szerintem télen még simán kell nekik, bár a mi kocsinkhoz sincs, de lehet, hogy majd beszerzek egyet én is addigra.

Éjjel egyébként én sem cserélek pelust, sőt, még az ágyból se kelek ki, villanyt se kapcsolok, csak a szájába illesztem a bimbit, aztán ő szopizik, én meg alszok tovább. :lol: Viszont én nem hálózsákba altatom.
Babcika, a 12 dkg az egész jó :P , kitartás a 2 óránkénti kajólásokhoz!!!!!

Vanillka, akkor most nekünk tényleg nem tudom miért kell hordani ezt a nyomorult betétet :?: :?: :?:
Mindegy, hordja, aztán kész(néha úgyis elfelejtjük :wink: )

Gyöngyi, nekem Levente(az első ded) volt irtó macerás.Ő is alig aludt éjjel, volt egy olyan emlékezetes éjszakánk, hogy REGGEL 1/4 7-kor aludt el!!!!!
Addig kb. 2-szer produkált 15-15 perces alvást a hasamon, ha leraktam ordított.
Volt, hogy lifteztem vele éjjel, mert napközben mindig elaludt, ha betoltam a liftbe, babakocsiba tologattam a folyosón, volt, hogy abba aludt, volt, hogy a hordozóban aludt......
Kicsit kimerült voltam.Általában 2 fele szokott eleludni, és ahogy elérte a 2-3 hónapos kort, szép lassan elértünk odáig, hogy 10-11-kor képes volt aludni(ami megváltás volt a 2 hónap éjszakázás után)
MOST: viszont úgy alszik, mint a bunda, ágyúval nem lehet őt felébreszetni.

Úgyhogy hidd el, lesz JOBB is!!!!!! :P
vas

Lányok: köszi a nyugtatást. Sokkal jobba érzem magam
Cory: millió puszi neked is :lol:
Borcsa: küldtem privit

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok

Köszönöm mindenkinek a válaszokat a kajálással kapcsolatban, most legalább nincs annyira lelkiismeret furdalásom, mert tudom hogy nem vagyok egyedül ezzel a gonddal. :)

Szelivi
Tündike nagyon ari az apukájával, :D és az a mosoly.. :D
Szerintem jó a lábzsák, amilyen sz@r idők vannak, jó az ha van. :)

Babcika
Nálunk is van mindenféle buki, túrós, átlátszó, sima stb... :D

Gyöngyi
Martin is tépkedi a ruháját vagyis a poló alját megfogja és huzza a
szájába :lol:

Annácska
Szegény Petike, de legalább túl vagytok rajta, lehet hogy mi ránk is ez vár. :(

Alvás: én nem használok hálózsákot mert nem szeretem, viszont napközben kis pléddel takarom be, este meg paplannal. De nem hiszem hogy ebből tudnák a babák hogy most este avagy reggel van. :)

Szép napot mindenkinek!

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Sziasztok!

Borcsa, tegnap engem is előreengedtek a gyógyszertárban, Dominik épp a vállamon aludt. Olyan jól esett! :)
Jó a képetek :) Mi is szoktunk így fórumozni, főleg délután.

Szelivi, nagyon jó a mosolygós kép! :)

Vok, gyönyörű a hajasbabád! :)

Alvás, Dominik hálózsákban alszik legtöbbször. De van hogy nem, és mégsem keveri már a nappalt és az éjszakát. Annyi hogy éjjel mi sem pelusoztunk sosem. Vagyis egyszer, de akkor fülig kakis volt.

Én a 29.héttől voltam táppénzen, de előtte sem vittem túlzásba a melót, egy héten 2-3szor mentem be amúgy itthon voltam. És viszonylag nyugis babám van.

petri, kutyus :cry:

Annácska, csatorna átmosás :cry: De legalább túlvagytok rajta!
Nekünk azért kell kontrollra mennünk a szívével mert a hazajövetelünk napján szívzörejt találtak nála, kiderült hogy van egy luk a szívén, aminek nem kéne ott lennie, illetve van valami, aminek be kellett volna záródnia születés után, de neki nem záródott be. Szóval haza sem engedtek minket, hanem 5 napig még bent volt. Ráadásul levitték a koraszülött osztályra (itt ez az intenzív), én meg nem mehettem vele. Így 3 óránként jártunk be szopizni. :(

Vanillka, egy másik fórumon ahova járok, pár napja írta egy lány hogy nekik is véres volt a kaki. Kiderült hogy valami vírus okozta (tán Rota?). Kaptak rá gyógyszert, meg sokat kellett itatni nehogy kiszáradjon. Drukk hogy minden rendben legyen!!

Szép napot mindenkinek!

faby

Vallanak a gyerekek: :lol:

Hogyan döntsük el, hogy ki legyen a házastársunk?

- Olyan embert kell keresni, aki ugyanazokat a dolgokat szereti, mint mi. Például ha te szereted a sportot, akkor a lánynak ezt szeretni kell, és hoznia kell mindig chipset. (Peti, 10 éves)
-----------
Hány évesen kell megházasodni?

- 23 a legjobb kor, mert addigra már örök idõk óta ismered a másikat
(Kamilla, 10 éves)
------------
Honnan tudja egy idegen, hogy valakik házasok?

- Szerintem csak kitalálni lehet, pl. ha mindketten ugyanazzal a gyerekkel ordítoznak (Dénes, 8 éves).
-----------

Szerinted mi a közös a szüleidben?

- Egyikük sem akar több gyereket. (Lilla, 8 éves)
-----------
Mint csinálnak az emberek a randevún?

- A randi azért van, hogy jól érezzük magunkat, és hogy megismerjük egymást. Még a fiúk is tudnak mondani valamit, ha elég sokáig hallgatsz.
(Yvette, 8 éves)
----------
- Az elsõ randin csak hazugságokat mondanak, ettõl érdekesebbnek tûnnek és másodszor is találkozni akarnak.
(Márta, 10 éves)
---------
Mi t csinálnál az elsõ randin, ha rosszul sülne el?

- Hazaszaladnék és halottnak tettetném magam. Másnap felhívnám az összes újságot, hogy minden halotti rovatban szerepeljek. (Károly, 9 éves)
---------
Mi kor szabad megcsókolni valakit?

- Ha gazdag. (Pál, 7 éves)
- A törvény szerint 18 éves korodig várni kell, ezzel nem packáznék.
(Misi,7 éves)
-----------
Házasnak vagy egyedülállónak jobb lenni?

- A lányoknak jobb egyedülállónak lenni, de a fiúknak nem. A fiúknak kell valaki, aki takarít utánuk. (Anita, 9 éves)
----------
H ogyan mûködhet egy házasság?

- Mondd a feleségednek, hogy jól néz ki, akkor is, ha ronda, mint egy busz.
(Ricsi, 10 éves)

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Ma úgy tűnik elég nyugis napunk van, de még nem kiabálom el. Szinte még csak nem is sírt. (Lehet, hogy estére tartogatja :) )

Babetta: Na milyen volt a masszázs?

Befoglaltattam hosszúhétvégét Alsópáhokra. Akkora a túljelentkezés, hogy csak augusztus végére kaptunk szobát.

Nagyon pangós ma a topik, úgy látszik csak én érek rá ennyire. A végén kiderűl, hogy még nekem van a legtöbb szabadidőm a gyerek mellett, és nem is olyan "problémás" baba :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

Petri :lol:

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Petri-Ez nagyon jó!!! :lol: Ki is másoltam és emilbe elküldtem pár emberkének :lol:

Gyöngyi-Örülök,hogy angyalka lett Lilidből.(persze tudom,hogy eddig is az volt)Képzeld mi úgy feltirnáztuk az adagokat a hízlalásal,hogy most du. is 120-at szopott.Mondjuk most vártam 2,5 órát :oops: ,mert annyira aludt,hogy sajnáltam felkelteni.

Mariannka-Szuper,hogy Istvánkának nincs baja.Ti most az utolsó oltást kaptátok?Vagyis a következő majd sokára lesz ugye?Mi is jövő héten megyünk a 4 hósra,remélem egy darabig nem lesz több.

Egészséges kajálás:Én sem figyelek erre túlzottan,bár amúgy sem vagyok egy nagy kalóriagyilkos :lol: Úgy eszem,ahogy terhesség előtt és alatt,szerintem ebből nem lehet baj.Arra odafigyelek,hogy soha ne koplaljak,tehát majdnem egésznap eszek :lol: :lol: :lol: Nem ám,reggel,délben,este biztos. :lol: Szerencsém van,mert Anyukámékkal lakunk és ő főz,nekem ezzel nincs gondom :oops: Mondjuk a pizzáért élek halok,az jöhet reggel,délben,este,éjel is :lol:

Hálózsák-Lili 5 hetes kora óta abban alszik,addig pólyás volt.Én nagyon szeretem,mert melegben van, a takarót lerúgja.Arról nem is beszélve,hogy annyira cuki benne :P De nem hiszem,hogy ettől tudná,hogy éjszaka van :roll:

Vas-P.O. body :lol: Én nagyon szeretem őket,van egy jó pár belőle(Prince Oliver)

Na "röviden" megint ennyi voltam,mert megint szopi van :shock: :lol:
Vendég

Annácska!
Biztosan fájt azért az a könnycsatorna mosás, ha máshogy nem, hát lelkileg.

Vanillka!
Én megkérdezném a gyerekorvost a véres kakiról, de lehet kajától is, ahogy Cory írta.

Mariannka!
Én is ilyen oltást akarok legközelebb, amin mosolyogni lehet!

Gyöngyi!
Tündi is imád kézben lenni, ha ébren van általában ez a kedvence. Van neki pihenőszéke, de az csak kb 10 percig elég neki.

Petri!
Jók a gyerekek! Én is már alig várom a beszólásait a lányomnak!

Vas!
A kórházban még nekünk is terpeszbetétet ajánlottak, de mondták, hogy előtte menjünk ortopédiára. Szóval akár pár hét alatt is javulhat a dolog.

Zsu69!
Igen jó a lábzsák, de a kocsinak, amit kinéztem kettő van, egy ha fekszik a baba, és egy ha ül a baba. Na most ez a luxus, az plusz 7000 Ft. Viszont a színe nem tetszik, szürke. Hát nehogy már a gyerekem rendőrszürkében legyen! Én szép bordó vagy drapp kockásat akarok!

Kép
szelivi

Azt szeretném kérdezni, hogy valaki összetudna állítani egy listát, hogy mit lenne célszerű vinni a jövő hétvégi piknikre? Gondolom játék meg pléd meg babakocsi fog kelleni, de biztos lesz egy-két olyen dolog, ami praktikus lehet és mégse biztos, hogy mindenkinek eszébe jut. Köszi :oops:

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: szerintem: pléd, pelus (én legalább 3-at viszek), popsitörlőkendő, váltás ruha, textilpelus, 1-2 csörgő. MAgadnak enni-inni.

cory
Budapest

Babcika: Ez már igen. 120g. Gratulálok, megy ez :) , nekem szerintem soha nem fog ennyit megenni. Egyébként most tettem le aludni 20 perces kínlódással. Valamitől úgy sírt, de nem tudtam rájönni mitől, lehet, hogy csak a fáradság miatt volt

Petri: Lám csak, betöltöttük a 3 hót, és most előszőr aludt úgy el este, hogy nem volt egész nap kaksi.

Kép

Kép
pgyöngyi

Annácska:szegény Petike és szegény TE :(

Szelivi: tényleg nagyon jók a képek! :)

Vok: hajasbabák hajrá :P

Gyöngyi: szerintem olyan baba nincs, aki mindig jó! Persze vannak különbségek. Patrícia fél éves koráig reggel 8tól este 8ig ordított.
Dorina 4 hónapig éjjel-nappal, majd utána is elég sírós volt, ő egy percig nem maradt sem kiságyban sem egyedül. Most is hisztis.
Bettina is felkel éjjel mostanában, ő is szokott sírni főleg ha álmos, csak valahogy most jobban viselek minden gyereknyűgit.
Úgyhogy nyugi, itt sem csak tündér babák vannak!! :) Talán azért nem írok annyit a sírásokról, mert az a tapasztalatom, hogy ez a korszak elmúlik!!! :)

Cory: Te hozod a család többi tagját??

És kinek jön még el a párja??

Petri: a gyerekek ált. igazat mondanak! :lol:

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde: ha lesz a fiúknak társaság, akkor viszem :)
cory
Budapest

Tündi: Tudom, hogy minden baba tud sírós is lenni, de valószínűleg nem mindenki kerít ekkora feneket neki mint én. Meg aztán lehet, hogy a 2. gyerek után már én is rugalmasabban állok a dolgokhoz :) . Mindegy, az biztos, hogy a fogzás nem fog túl nagy meglepetéseket hozni, max. még sűrűbben kelünk éjjel :lol:

Kép

Kép
pgyöngyi

Jó babaság kérdést kikérem a fiaim nevében. Igenis jók voltak ők, csak sírósak. Nem firkálták össze a falat, nem törték szét a játékaikat stb.

cory
Budapest

Babcika: igen, ez volt most az utolsó oltás. A következő 15 hónapos korban esedékes. :lol:

Szerintem hozzuk a talira az apukákat is. Ha többen lesznek, akkor legalább nem unatkoznak. :lol:

KépKép
mariannka

Megjöttem végre, sikerült elaltatni Tündibündit. Egész délután nyűgös volt, estére 37,7 volt a hője (levonás nélkül), úgyhogy kapott kúpot. Igaz csak a második sikerült, mert az első rögtön kijött egy adag kakival. Viszont az oltás helye meg se látszik, nem is piros.

Én nem viszem a talira a férjem, viszont ő elvisz engem. :shock:

Cory!
Akkor én rossz gyerek voltam? Három ajtónak az üvegét törtem szét otthon, az asztalterítőből kivagdostam az alma meg banánmintát, falat is firkáltam, stb.

Kép
szelivi

Sziasztok
Írom megint, mert eltünt a net. Szóval fél 11 és 2 között 5x kelltünk éjjel, utána megam mellé vettem és nem emlékszem. Szerintem ez nem a 3 hós ugrás. Ilyen sűrűn nem kér enni egy baba. Most hasfájásra gyanakszom, de 3 hónaposan még lehet hasfájós egy baba? Megpróbálom megint adni neki a grippe watert, aztán majd meglátjuk

Kép

Kép
pgyöngyi

Szelivi: ezt nem tudom, de egy 3 hónapos baba biztosan nem tud rosszalkodni.

Gyöngyi: lehet 3 hósan hasfájós :( Zsoma 1,5 éves koráig volt az. A nagyon durva napi szintű üvöltés 3-4 hósan elmúlt, de 2 kajára való érzékenysége 1,5 éves koráig megmaradt.

cory
Budapest

Jó reggelt!

Vas Ildi,
boldog szülinapot!!! Majd mesélj az ovis ballagásról! Olvastam, hogy mennyit küzdöttetek a nem alvással anno, hát nem semmi... Király, hogy Natasa ilyen jó alvó!
Mariannka,
örülök, hogy minden oké a nagyfiúval.
Annácska,
úgy sajnáltalak, amikor olvastam a műveletet és persze Peti babát is!
Babcika,
király, hopgy így megy a szopi!!! Nagyon édes Lilid a sapiban. :)
Vok,
ez jó, hogy Hanna alszik, ha sötét van! :) Olyan kis helyes a képen, ahogy vigyorog!
Gyöngyi,
sajnálom a sűrűn kelést. Remélem sikerült megtalálni az okot!

Nálunk most 3* volt ébredés, de 10-15 perc alatt bekajált és aludt is tovább negyed 8-ig. :) Így türhető, szerintem. Pótlást kap, de éjjel persze nem. Napközben kb. 2-3*. Viszont csak a 2-es lyuku cumit fogadja el, a 3-asból szerintem ömlik a tápi.

Terhesség milyensége és a baba között van kapcsolat szerintem is. Én ezért se akartam dolgozni, mert tudtam, hogy ha dolgozok akkor azt jól akarom csinálni és akkor az nagyon sok stresszel járt volna. Így viszont Lidi kiegyensúlyozott és ritkán nyügős. :)

Anita,
hogy van Boti foga? Vizsgák?

Még akartam írni, de most nem jut más az eszembe. :)
Mindenkinek szép 7végét, ha nem jönnék!!!
Pussz

Tünde,
boldog 4hót a lányainknak! :)
angi79

Sziasztok!!!

Tegnap már 690 gr kajcsival zártuk a napot :P Eddig ez a rekord.Ma eddig kétszer volt szopi(130-140 ml :wink: )Ez azonban csak teli cici,ből,üres pociba megy.De nagyon örülök,hogy rendeződött az egész kajcsi ügy és még hízik is a pöttöm.

Gyöngyi-Sajnálom a hasfájást!!A télibabáknál vkinek pótlást ajánlott a doki az éjszakai kelésekre,mondván,hogy azzal jól lakik.Passz,én semmiképp nem akarlak rábeszélni,ne érts félre,csak ez is egy módszer a dokik szerint,már nem először hallom.Éjel is méred mennyiket eszik?Ti dokitokkal,vagy védőnővel nem tudsz beszélni a sürű kelésekről.Ez azért nagyon fárasztó lehet és az ember nem tud elég okos lenni,hogy megtalálja a megoldást. :cry: Azért fel a fejjel :roll:

Angi-Köszi :P

Gratula a hófordulókhoz!!!! :P :lol: :P :lol: (Tünde, Angi)
Vendég

Gyöngyi :)
Remélem nem kell menni többször mennünk. Elvileg ezzel megoldották a problémát :)

Ildi :)
Nálunk apa nézte oldalról a szadiklubbot :O

Zsu :)
Drukkolok, hogy ne kelljen mennetek átmosásra :)

Alvás:
Éjjel hálózsákban altatom Petit és sosem pelusozom, ha csak ki nem folyik minden :D

Csillus :)
Szegény Dominik :( Az ami nem záródott be az még nálunk is nyitva van, de a dokinő csak egy év múlva akarja látni a csemetét. Azt mondta általában magától bezáródik és nincs mit tenni vele :)

Petri :)
Ez nagyon jó :D

Lányok!
Aranyosak vagytok, hogy így együtt éreztek velünk, köszi :)

Petike el kezdett hangosan kacagni :lol: Olyan édes :lol: :lol: :lol:

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Helloka! :)

Gyöngyi,
a Kolpingba mentek? Mi már voltunk korábban - még baba nélkül - tényleg nagyon jó! :)

Petri,
nagyon jók ezek a beszólások, kíváncsi vagyok mi mikor és miket fogunk halani/hallgatni! :)

Babcika,
a főzésre nekem sincs gondom, anyu főz, ők alattunk laknak. Én sem koplalok - hülyeségnek is tartom - eszem, ami jólesik. Persze sok folyadékkal! :)
A hálózsák alatt mit adsz Lilire?

Rossz baba szerintem ebben a korban nincs. Tőlem is sokan kérdezik, hogy jó gyerek? Lehet tőle aludni, sokat sír? Erre én mindig azt mondom, hogy jó baba, csak sokat fáj a hasa. Azért sír. Arról meg nem tehet. Szerintem ok nélkül egy baba sem sír. Ha meg nyűgös, nyüsszög, mert nem tudja mit kezdjen magával, akkor foglalkozni kell vele, mert azt igényli.
Ezek a Prüntyők nagyon aranyosak, a rosszaság az más, az később kezdődik szerintem. Amikor már szaladnak, verekednek, stb. :)

nadine81

Íme néhány kép rólunk! :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

nadine81

Ma is kevesen vagyunk úgy látszik :cry:

Babcika: Éjjel nem mérek, de már nappal se, csak a heti gyarapodást nézem. Nem tudom, hogy a tápszer megoldás lenne-e. Akkor meg a cicim menne szét éjjel. Meg aztán nekem nem az a célom, hogy átaludja az éjszakát, hanem, hogy álljunk vissza a 3 órás felkelésekre. De azért lehet, hogy ha 2 hét múlva is ez lesz, megpróbálom a pótlást, szerzek tejcsit valahonnan és azzal kipróbálom. Beszéltem a szoptatási tanácsadóval is, azt mondta, hogy 3 okot is fel tud sorolni erre a kelésre 1. 3 hós növekedés, 2. frontok, 3. fogzás. Ráadásul, ha mind 3 egyszerre jelentkezik, akkor meg ne is csodálkozzak rajta. Azt mondta, kitartás 1-2 hét és remélhetőleg vége lesz ennek is.

Cory: Azért remélem Lili kinövi másfél éves kora előtt :) , de ha nem , akkor is az én gyerekem ezt kaptam, nem csereszabatos :lol: , egyébként meg ma eddig maga volt a bűbáj (készűl az éjszakai bevetésre)

Kép

Kép
pgyöngyi

Nadine: Olyan szép a Dorci, mint az anyukája :lol: . Igen oda megyünk. Scullyx-ék most próbálják ki, én meg várom a beszámolót. Tőle tudok erről a helyről, de utána olvastam és elég szimpinek tűnik

Kép

Kép
pgyöngyi

Nadine-A hálózsák alá csak egy pizsinek kinevezett egyszerű hosszú ujjú rugit adok,ami alá kb. egy hónapja már bodyt nem húzunk,mert mindig csuron víz volt szegénykém az esti szopi közben.Most még este betakarom egy nagyon vékony takaróval,ami csak a lelkem megnyugtatása miatt kell,nem hinném,hogy sokat számít. :wink: A rosszasághoz szerintem is már tudatosság kell,mikor már el tudja dönteni,hogy mit szabad és mit nem,és ő csak azért is a rosszat választja,akkor már mondhatjuk,hogy rossz.Dorka nagyon édi kislány,és milyen szépen tartja a fejét :!: :P :lol: :P ,sajnálom a pocigondok miatt :cry:

Gyöngyi-Akkor tényleg nagyon megy a drukk,hogy 2-3 hét alatt rendeződjenek a dolgok :roll: :P
Vendég

Sziasztok!

Ma itthon van mindhárom gyerkőcöm (ballagás van a nagyok suljában, ezért ma szünet van) Apa dolgozik, én meg gondoltam elmegyünk a városba a gyerkőcökkel.
Mire megreggeliztünk, felöltöztün Dalmus elaludt. Sebaj gondoltam bepakoltam az autóba a babakocsit szatyrokat, a nagyokat, már csak Kicsit kellett hordozóstól, aki persze felébredt, ahogy a kiságyból átemeltem a hordozóba.
Azt hittem az autóban majd visszalszik, de nem így lett.
Leparkoltam egy parkolóházban, kicibáltam a csomagtartóból a babakocsit és beletetem az ekkor már üvöltő Dalmát. Tologatás hatására elhallgatott:) Ez egészen 2 percig tartott, amikor is Brendonba beértünk és sapkát próbáltunk a fejére, amit persze nem vettünk meg, mert a nagyok szerint "Gagyi" volt.
Itt már úgy ordított, hogy ki kellett vennem a b.kocsiból.
Kivittük a főutcára, gondolván a térköves járda majd elrázza. Így is lett, elhallgatott, elaludt. 50 méteren belül 4 ismerősbe bolottunk, akikkel (minddel) hosszasan elbeszégettünk, mert ugye kérdezték, mi újság, jaj szaporodtunk, stb. Én visszakérdeztem, az ő családjukkal mi újság stb.
Ezek után jobbnak láttuk visszafordulni és az élelmiszeráruházat ostrom alá venni, kihagyva a cipő és egyéb boltokat, amik miatt eredetileg indultunk.
Beértünk az Intersparba, ahol Dalmus felébredt és a vásálás közepén már üvöltött, így aztán csak kb. a fele holmit vettem meg, mint kellett volna és húztunk a pénztárhoz. Itt jó hosszú sor állt a a két nagy közölte, hogy ők még visszamennek valami Cola kostolóra.
Dalma az ölemben üvöltött totál kiakadva, én a lábammal lökdöstem a babakocsit + a bevásárlókocsit.
Ekkor kirohant az irodából egy hölgy (gondolom a boltvezető lehetett), megkérdezte melyik a mi kocsink, fogta és mindenkit a sorban félrelökve előre tolta a pénztárhoz. Minden cuccunkat kipakolt a futószalagra, majd fizetés uán vissza a kocsiba+ szatyrokba.
Nagyon rendes volt!!! Nem úgy a sorban állók, akik csak bámultak.
Közben visszaérkeztek a nagyok lógó orral, hogy 14 év alatt nem adnak colát. Ezután már csak le kellett jutnunk a mélygarázsba a bevásárlókocsi+babakocsi konvojjal, de mire a lifthez értünk Dalma elhallgatott és békésen nézelődött a kocsijába. :D :lol:

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Babcika: Most olvastam, hogy akiről írtál, adott tápszert és egész jól aludt a babója. Én még kivárom ezt a 2 hetet. Köszi, hogy drukkolsz. Az előbb is felsírt, odafutottam hozzá, elkezdtem simizni a hátát és pukizgatot, majd visszaaludt egyből, szóval még az se kizárt, hogy fáj a poci éjjel is

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: én nem adnék tápszert azért, hogy ne sírjon éjjel!
Ha a hasa fáj, vagy front van, vagy fogzik, akkor úgysem ez a megoldás! Hidd el, hogy később kinövi és nem fog annyit kelni éjjel!!

Cory: persze, a jó baba dolgot nem úgy értettem, hogy vannak rossz babák is!! :) csak vannak sírósabbak.
Dorina pl. hisztis, de soha nem nevezném rossznak, mert még semmi kárt nem csinált direkt és Bettinával is finoman bánik.

Halász Judit egyik számában van: "a gyerekek azért rosszak, mert a felnőttektől tanulják. Ne várjátok, hogy jók legyenek, ha a felnőttektől azt látják, hogy önzők, irigyek, verekedősek, kevés bennük a szeretet..." - ezzel egyetértek.

Rita: látom, a Ti napjaitok sem unalmasak... :lol: Rendes volt a hölgy!!

Nadine: nagyon szép Dorka baba!!! :D

Angi: azért nem semmi, hogy már 4 hónaposak, én most jöttem csak ki a kórházból, őrület! És ráadásul Dorina is nemrég született...

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok! :lol:
Végre sikerült ideülni a gép elé.
Mi is a várost jártuk de sokka könnyebben vettem az akadájokat mint Ritáék. :P Kendővel egyszerűbb az élet :lol: és 1 csemetével.
A földhivatalnál előre engedtek és a postán is :lol:

Nadine :lol:
Szépek vagytok!

Annácska :lol:
Én még nem is írtam, hogy mennyire sajnálom a fiadat. Mi még előtte állunk :cry: Az apja szerint tényleg csak a lefogás miatt sírnak nagyon. Az apjának már többször mosták át.

Tegnap Timi nagyon sokat kacagott hangosan :lol: Annyira aranyos volt, hogy majd megzabáltam.
Ezt a kacagást úgy tudom kicsikarni, hogy a szopipárnára hasaltatom és előtte bohóckodom, rázom a fejemet jobbra balra és különböző hangokat adok ki. Hát nem csoda hogy röhög :wink: :P :lol:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?