A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Ritaa-Ez nem semmi és az meg elképesztő,hogy nem engedtek előre a síró babával. :!: :cry:

Tünde-Én sem adnék tápszert csak egy lehetséges megoldásként ajánlottam,mert már többször hallottam,hogy egyes babucik azért kelnek,mert túl hamar "átmegy" rajtuk a tejcsi és hamar megéheznek.Van akinek a hozzátáplálás megkezdését javasolják,de miveli Gyöngyi Lilije még kicsi,marad a tápi.De ez csak tipp.Én is húznám amíg lehet a tejcsit.De egyes dokik szíre szóra felírják a tápszert,holott lehet,hogy az sem lenne megoldás és ugyanúgy kelne.Mivel azonban Gyöngyi amúgy is írta,hogy a Lilije 2 óránként kér enni...Hááát nem tudom,nehéz helyzet,ami végül tényleg lehet,hogy magától megoldódik.

Petri-Timi nem kezd el csuklani a hangos nevetéstől.Lili igen :cry: pedig olyan tündér.
Vendég

Babcika :lol:
Timinél néha a büfik mennek át csuklásba.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Rita: ezek szerint vannak még normális emberek. Én sajnos nem nagyon találkozok toleranciával.

Nadine: szuper jók a képek, szépek vagytok. :lol:

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Petri!
Ilyen jól bevállt a kendő?

Mariannka!
Most látom, hogy Istvánka már elmúlt 4 hónapos! Mi még 3 sem vagyunk, hogy szalad az idő.

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Tünde: Pont azt írom, hogy a kiegészítés nálam a legutolsó dolog, ami lehetséges, és ha alkalmaznom is kell, akkor inkább szerzek valahonnan tejcsit. Egyébként 2 doboz tápszer porosodik 1 hónapja a szekrényben, még mindig kibontatlanúl és a gyerekem se halt éhen, sőt 750 g volt a havi gyarapodása és 1 cm-t nőt :D

Esős idő esetén a tali le lesz fújva, vagy keresünk fedett helyet?

Kép

Kép
pgyöngyi

a múlt éjszaka történt velünk:
Tegnap este kaja után 10-kor elaludt Timi. Éjfélkor felébredtem, hogy sirdogál. Nem volt vészes de én felkeltem és a szájába nyomtam a cumiját. Erre ő jobban elkezdett sírni. Kivettem az ágyből hátha bent maradt egy büfi. Azt tudtam hogy nem éhes. Szóval felvettem és akkor mégjobban elkezdett sírni. :shock:
Értetlenül álltam ott gyerekkel a kezemnben. :roll: Timi nem akart megnyugodni sőt...
Megpróbáltam cicire tenni... az se volt jó. Ekkor már torkaszakadtából üvöltött :shock: ...nem tudtam megnyugtatni.
Ilyen még sohasem volt. Megijedtem mi van vele.
Így ordítva visszatettem az ágyába, betettem a szájába a cumit.
Timi mintha mi se történt volna elkezdett cumizni és a következő pillanatban már aludt is. :shock:
Nem értem mi volt vele, talán rosszat álmodott? :?

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Ritaa :lol:
nagyon bevált a kendő. Köszi szépen :lol:

egy friss kép:
Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri-Tündééééér!!!!!!!!!!!!!!! :P :lol: :P :lol: :P
Vendég

Petri:Édi-bédi Timi baba :lol:

Kép

Kép
pgyöngyi

Mindenkinek köszönöm a dicséreteket Dorkához! :) Én is imádom, olyan jókat tud mosolyogni, és néha még mondja a magáét is! :) Jóóó, ezek csak olyan ööőő dolgok, de akkor is! :)

Babcika,
azért kérdeztem a hálózsákot, mert mi kb egy hétig használtuk, de én nem szerettem, mert szinte mindegyik nagy volt rá, és büfikor illetve cipeléskor az egész zsák a gyerek nyakában volt, úgy felcsúszott és ez engem idegesített, nem tudtam normálisan megfogni.
Így mostanra kineveztem pár rugit pizsinek és abban alszik, alatta egy rövidujjú body van.
Hallottam azzt is, hogy azért jó hálózsákban éjjel altatni őket, mert ez is segíti őket abban, hogy különbséget tegyenek éjszaka és nappal között, de én nem vettem észre, hogy baj lett volna belőle, hogy nem abban alszik, sőőőt, szépen 10 körül elalszik, és hajnali fél 5-5-ig nem is ébred fel.

Takaró ügyben mi is úgy vagyunk, hogy jajj, be kell takarni, mert biztosan fázik, így persze éjjel is van rajt takaró, egy sima.

Rita,
hát a sztorid elejétől a végéig nem semmi!! :) Látod vannak még normális emberek is!
Én egyszer a Tescoban jártam úgy - kb 4 hetem lehetett hátra - hogy egyedül vásároltam, mert épp úgy alakult. Ásványvizeket is vettem, többet is, és hát nem fogom egyesével feltenni a szalagra és az autóba is könnyebb beletenni, ha zsugorfóliában van.
Szóval fogtam, feltettem a szalagra, viszont amikor már fizettem és pakoltam volna vissza, akkor szólt a pénztáros nő a mögöttem álló pasinak, hogy ugyan, tegye már be a szekerembe a vizeket. :) Szóval normális volt a nő. Persze ez talán a pasinak magától kellett volna eszébe jutnia...

Petri,
Jajj, nagyon aranyos Timi!! :) Milyen okosan, értelmesen szépen néz!! :) Édes! :)

nadine81

Nadine-Hááát igen Lilire is jó nagy volt a legkisebb hálózsák is,de engem annyira ez nem zavart,őt sem. :wink: Bár most már úgy csinálom,hogy pizsiben szopizunk,mert fürcsi után az esti szopinál vmi miatt nagyon melege van/volt,vagyis a zsák már sok volt rajta.Mi ugyanis hajszárítóval szoktuk átmelegíteni fürcsi után,ezt iiiiimádja,de valószínüleg nagyon felhevül és a zsák sok,izzadt.Így csak pizsiben már nincs gond.Az ágyába készítem oda a zsákot és alva rakom bele,olykor kicsit felébred mikor összepattolom,de már simán vissza tud aludni egyedül is.Szerintem az én kicsilányom alvásmániás :wink: :lol: Azért tartom nagyon jónak a zsákot,mert Lili tutti lerugná magáról a takarót,vagy kikecmeregne alóla.Most az a "trendi",hogy reggelre keresztben fekszik az ágyban.Fogalmam sincs hogy csinálja,vmikor hajnalban kicsit éberebb és akkor kepeckedik. :lol: Így viszont a zsákban nem fázik meg.Majd rakok fel képet Zsákos Lilkóról :wink: csak most anyumék gépéről írok és a miénken vannak a képek.Na ezt jó hosszan magyaráztam el :oops:
Vendég

Gyöngyi!
Az elején, amikor sokat sírt Tündi, és a párom tiszta ideg volt, akkor kérdeztem tőle, hogy visszamenjünk a kórházba és mondjuk azt, hogy mi nem ilyen babát akartunk és cseréljük el? :) Aztán mostanra már megszokta a párom, igaz mi 3-4-5 óránként kelünk éjjel, és azért ezt ki lehet bírni. Hidd el, hogy majd egysze egyik napról a másikra átalussza az éjszakát!

Nadine!
Tünemény a lánykád! Nekünk is van ilyen zöld takarónk, bibí!

Petri!
Gyönyörű babád van!

Nadine!
Én nem teszek különbséget a nappali és éjjeli ruha között. Lehet, hgoy ez nem helyes, de nálunk az a rendszer, hogy fürcsi után tiszta rucit kap, ami a következő nap folyamán pisi vagy büfi miatt úgyis többszöri cserére szorul.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!

Gyöngyi: én nem adnék tápszert az éjszaka miatt. Nem véletlen, hogy kelnek. A tejtermelődésnek kifejezetten előnyös, ha ébred a baba szopizni.
Liza az éjjel csak cicivel a szájában volt hajlandó aludni. Ha kicsúszott, azonnal felsírt.

Babcika: a babák az esetek nagy részében nemcsak az éhség miatt ébrednek éjjel, hanem ezer oka lehet. Ezeken sem a tápszer sem a korai hozzátáplálás nem segít, viszont egy csomó minden máson meg ront.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory-Valószínűleg igazad van,én sem tartom jónak,hogy egynéhány doki,"apró-cseprő" problémára felír tápit.Ezért jó a mi dokink.Tudom,hogy a múltkori nemhízásnál 10-ből 8 doki már tápit írt volna.Pedig amint a mellékelt ábra mutatja,tényleg nincs rá szükség.És valóban a 2 óránkénti szopi feturbózza rendesen a tejcsi mennyiséget.Tehát egy szónak is száz a vége "csak" egy lehetséges orvosi tanácsot említettem meg.Akkor már inkább szimpatikus,hogy kezdjenek el almát adni a picurnak,ha úgy tűnik csillapíthatatlan az éhsége,persze nem éjjel és nem 4 hónap alatt.

Úgyhogy Gyöngyi ne is vedd figyelembe a tápis ötletetet,csak szopiztasd a lánykádat,abból rossz nem származhat neki, sőőőőt :wink: :lol:

Tényleg Cory nálatok akkor most csak egy cici funkcionál?Ez tök érdekes,hogy egy cici is ellátja a kettő feladatát.

Nadine-Íme Zsákos Lilkó(bár ez még egy márciusi kép)
Kép
És pl. ilyen az egyik pizsi :P
Kép
Vendég

Sziasztok!
Gergőn kitört a barihimlő :( Úgyhogy már múlt éjjel is eléggé nyűglődött csak :(

Éjszakai evés/ébredés: ez egy komoly evolúciós vívmány ám! A sokszor ébredő, éberebben alvó babák kevésbé hajlamosak a SIDS-re. Jót tesz a tejtermelésnek, és bónuszban esetleg késlelteti a havimikulás következő látogatását... Én ezek után én inkább arra törekszem, hogy a saját magam számára minél kényelmesebbé tegyem az éjszakai műsort. Pl a hátam mögé tömdösött univerzális szopipárnának dőlve nagyon jól lehet félig ülve félig alva szoptatni a kicsit náthás babám is :)

Nappal-éjszaka: sztem a hálózsák/rugi változásánál kicsit feltűnőbb,, hogy nappal világos van, mozgás és zaj, éjjel meg sötét, nyugi és csönd...

Már rég írtam... itt MINDEN baba gyönyörű :) :) :) :)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Livi: Én inkább elkenődve vagyok, mert van, hogy vigasztalhatatlanul sír és nem tudok tenni semmit. Bár mostanában ha így sír,leveszem a pelust, felnyomom a lábát a hasához és ettől megnyugszik. Van, hogy 20 percig is így vagyunk, persze ilyenkor betakarom a kis testét és puszilgatom a tapiját :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Borcsa: bárányhimlő :( . Én is tudnék szopi közben aludni, csak akkora a cickóm, hogy ha nem fogom megfullad :) , így sokszor ki kell várnom míg magától elengedi, ami fél óra.

Kép

Kép
pgyöngyi

Babcika: még két mellezünk, de egyre jobban csúszik el az irány a jobb mellemfelé. Ha a bal van soron, akkor két mell kell, ha a jobb, akkor elég csak az. Ismerve az előzményeimet, idővel egy cicizés lesz.
Nem olyan fura ám ez a dolog, ha belegondolsz abba, hogy ikreket is lehet szoptatni :)

Borcsa: jobbulást!!

cory
Budapest

Sziasztok!

Borcsa!
Bárányhimlő? Kicsit korán jött, de állítólag ilyenkor sokkal könyebben viselik.

Petri!
Timi nagyon cuki a képen!!!

Babcika!
Lili a zsákban, enni való!
Mi is hálózsákban alszunk, de nem ilyen vastagban, csak simában a body fölött.

Nadine!
Dorka is gyönörű!

Mi ma ásványvízben fürdettük Dalmát, mert Miskolcon fertőzött a víz :cry:
A védőnők a 3 éven aluli gyerekeket még forralt vízben sem ajánlja fürdetni, mert állítólag coli baktérium van a vízben.
Emiatt tegnap nem fürödtünk, ma meg ásványvízben :)

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Na én elhúzok aludni. Mindenkinek jó éjszakát

Kép

Kép
pgyöngyi

Érdekes ez az egy mell-két mell dolog: most hogy Luca beteg volt, szétosztottam a ciciket: bal (a gyengébb) Lucáé, jobb Gergőé - egy nyűgösebb estével átálltunk. Aztán igyekeztem hétvégén fokozatosan visszafogni Lucát, úgyhogy az oviba járástól se durranjon ki a cici.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Jó reggelt!!!!
Kép
Ilyen csúnya idő van, de jövő szombaton kánikula lesz :wink:

Angi, köszönöm a szülinapi köszöntést, hát igen, megint öregebb lettem egy évvel,ez volt a 31. szülinapom :shock:

Ballagás is megvolt, majd írok is részletesen, d e most rohannom kell, sütni-főzni, vendégek jönnek, ma is holnap is.

Még gyorsan annyit, hogy Livi, nyugi, én is abban altatom Natasát, amiben másnap van.Este ráadom a tisztát, és abban marad reggel.
:wink: És takaróval takarom.

puszi
vas

Jó reggelt, halihó!

Ma szép reggelre ébredtem, a kislányom megküldött kakival. :) Megvárta, amíg kicsomagolom a pelusból, és két akkora adagot küldött, hogy én, a szőnyeg, de még a mögöttem lévő ruhásszekrény is kapott... :) Na jó, a szekrény lehet, hogy csak azért kapott, mert épp popsitörlővel töröltem a fenekét, amikor repült az első adag, és szerintem pici mehetett a popsitörlőre, és ahogy megijedtem - mert megijedtem :) - hátrarántottam a kezem, a törlőkendőről fröccsenhetett a szekrényre. Mert másfél méter messzire csak nem lőnek!! :) Vagy?? :)

Babcika,
[quote]N írta:a ezt jó hosszan magyaráztam el

Azért megértettem ám! :)
Néha én is érzem, hogy kicsit meleg van este fürcsi után, de talán nem a víztől, arra mindig nagyon figyelek, hogy ne legyen meleg.
Nagyon aranyos Zsákos Lilkó! :) :) :)
Az a pizsi, ami a második képen van, nem FIXONI márkájú? Mert nekünk is van egy majdnem tökugyanilyen, annyi a különbség, hogy nekünk helikopterek meg repülők és ejtőernyők vannak rajt. :) És két oldalról cipzárazható! :)
Úgy kaptuk valkitől, kicsit fiúsnak találtam és így lett belőle pizsi... :) :)

Szelivi,
szerintem nem helytelen, ha nem teszel különbséget az éjszakai és nappali ruhák között, te így csinálod, más meg úgy! :)
A zöld takaró Interspar-os! :lol: :lol:

nadine81

Szisztok

Ildi
Kicsit megkésve én is Boldog születésnapot kívánok. :oops: :lol:

Megint édesek a babás képek. :D

Petri
Hogy bírod kutyi nélkül? :( Már jobb egy kicsit? :)

Nálunk is általában Levi abban van másnap ,amiben lefekszik, és én gyerek paplannal takarom be, azt nem rúgja le, csak ha már nagyon ébren van. Az elején zsákban volt de valamiért már nem adom rá, hogy miért azt nem tudom. De így is tudja hogy éjszaka van. Minden este ugyan úgy történik minden, ha nagyon világos van lehúzom a redőnyt kislámpa fel, és megvan az esti hangulat amit megszokott, és 2 perc múlva már alszik. Nekem muszáj pelenkázni éjjel, már csak egyszer szoktam, de szegénynek reggelre így is 1 kiló a pelusa. :(

Gyöngyi
Masszázs jó volt, kórházi szobatársam is jött ,és tetszet nekik. :) Ők 40 percre laknak tőlünk ,de át fognak járni csütörtökönként masszázsra. Mi megkaptuk az emlék oklevelet, hogy jártunk, annyira jó hogy emlék is lesz róla. :D És ez mind ingyen a mai világba. Máshol meg pénzt kérnek azért ,hogy masszírozd a gyereked. .Majd rakok képet, mert csináltam.
Ja: És éjjel 1-kor és 4-kor kelt csak Levi utána 8-kor. :lol: :lol:

Annácska
Szegény Petike, :( de most már akkor nem kell tovább szenvedni, ezzel. :D Megkaptam a mellszívót, így már én is töltöm, a hűtöm. :lol:

Remélem a jövő hét szombaton nem lesz ilyen szar idő, mert ez már undorító. :cry: Mikor végre itthon van apa ,mindig ilyen idő lesz és ki se tudjuk dugni az orrunkat a lakásból. :cry:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!!

Ildi-Nagyon boldog 31. szülinapot!!!
Kép

Nadine-Kakisztori nagyon jó!!!! :lol: A pizsit mi is úgy kaptuk,én is fiúsnak találtam és azért lett pizsi. :lol: :lol: Márkáját nem tudom,de lehet,hogy a cimkéje sincs már meg,majd azért megkukkantom! :roll:

Livi-Szerintem sincs baj azzal,ha este adod rá az új rucit.Sőőőt,praktikus.Bár mi már maradunk a pizsinél,ezt szotuk meg. :wink: :lol:

Babette-Mennyit tejcit tudsz a hűtőbe tenni?Én nem nagyon fejek,elkel minden tejcsi.Irigykedem!!! :oops: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Utálom már ezt az időt, de úgy igazán!! Semmihez nincs kedvem. Mondjuk valahol jobb így, mert legalább nem fáj a szivem, hogy kint lehetne strandolni, meg csavarogni, nekem meg tanulnom kell. :roll:

VasIldi, én is sok boldogságot kívánok Neked :)

Borcsa, bárányhimlő :(
Ez mivel jár ilyen pici babáknál? Lázas?

Nadine, ilyen kakikilövés nálunk is volt. :D Simán megvolt másfélméter. :lol: :lol:

Babetta,nem küldted még a képet! Vagy csak valamiért nemkaptam meg? :roll:
Én most fejeztem be a hűtő töltését, több nemigenfér. Viszont nem tudom hogy mit csináljak most a lefeljt tejcsivel...nincs szivem kiborítani :(

Nagyon szép napot mindenkinek ebben a pocsék időben is!! :)

faby

Sziasztok röpke beleolvasás...

Gyöngyi
Neked üzenem!

Van ilyen könyv!!!
És ajánlom is figyelmedbe!
nagyon jót tesz túlaggódás ellen jókedvcsinálás végett!

A címe:
[size=12]Purves, Libby Hogyan ne legyünk tökéletes anyák [/size]
...azt hiszem már ez így önnmagában is sokat elárul! :)

Kép

Megjelent egy következő rész is Hogyan ne legyünk tökéletes család címmel
nekem is be kellene szereznem...

Kép
Kép
Kép
mamacka

...és a kettő között van a Hogyan ne neveljünk tökéletes gyereket

Ez nem gyereknevelési, de érdekes: Desmond Morris Babafigyelőben

És egy jó kis alvós könyv: Dr. William Sears: Éjszakai gondoskodás

Hetii könyvajánlónkat olvasták :lol: :lol:

Faby: a bárányhimlő nálunk főleg pöttyökkel és nyugtalansággal jár. Pénteken volt hőemelkedés, de nem annyi, hogy csillapításonn gondolkodtam volna. Most már az orrocska is egyre jobban szelel :)
A fő nyűgöm az, hogy egy csomó pötty van a combján, hasán, hátán körben a pelus szélénél. És főleg ami a pocakon van, az eléggé ki is dörzsölődött :(

Nadin: Kaki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ildi: Boldog fülinapot :) :D

Borcsa
KépKépKép
borsts

Helló
Megjöttünk Pestről, Lili egész nap csupa bűbáj volt, szóval egy szavam sincs rá :lol: . Mosolygot, aludt, nézelődött, na jó meg sírt egy kicsit, teljesen lekötötte a forgatag. Kár, hogy senki nem tudott eljönni velem, végűl is a tesóméket befűztem és még ismerőssel is találkoztam az Árkádba. Úgy örülök ennek a napnak

Mamacka: Feltétlenűl beszerzem a könyvet :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi-Na milyen volt az éjszaka?

Borcsa-Jaaj nagyon sajnálom Gergő babát a pöttyök miatt.A bárányhimlő amúgy is szörnyű,nem ám egy ilyen csöppségnek.És nem akarja folyton "vakargatni",dörzsölni magát? :cry:
Vendég

Gyöngyi!
Én is szoktam emelgetni a lábát, meg tornáztatni. Nekünk ez hasfájás ellen, pukizóként vált be. Én az Árkád melletti utcában lakom. Ha legközelebb erre jársz, talizzunk! Legalább meglátod, nekem hogy szétáll a fejem!

Borsts!
Én már előre félek a bárányhimlőtől, mert én még nem voltam, és rajtam valószínűleg erősebben kijön. A férjem 17 éves korában kapta el, teljesen kiütütte, magas láza volt és majdnem elpatkolt.

Rita!
Ásványvíz :)

Nadine!
Nekünk is Interspar-os! Kékben is van. A zöld itthoni, a kék babakocsiba és hordozóba.

Ma vettünk babakocsit. Egy icike-picikével nagyobb, mint a másik, csak annyival, hogy nem fér be a szekrénybe, ahová eddig a másikat raktuk. Egyébként oldalról nézve nagyon hosszú. De legalább a gyerek lábához elfért a süti, amit vettünk. :)

Kép
szelivi

Babci: Képzeld tegnap leraktam este 8-kor (7-kor etettem), és éjjel fél 2-kor etettem megint. Igaz, hogy addig vagy 4x esett ki a cumi a szájából és vissza kellett tömködni, de most már legalább tuti, hogy nem az éhség miatt kell fel. Mondjuk azért nem bánom, hogy elfogadja a cumit, mert úgy veszem észre, hogy megnyugtatja, csak nehogy megint besztrájkoljon tőle.

Livi: Én kérdeztem pár napja, hogy nem akar-e valaki csatlakozni hozzám, de senki nem írt, és én meg nem akarom magam senkire ráerőltetni, de ha megint megyek, minden képpen meglátogatlak okszi? :D

Milyen véletlenek vannak, a fene gondolta, hogy léteznek ezek a könyvek, amiket múltkor írtam.

Babetta: Lehet csatlakozni a masszázs csoporthoz? Hova jársz?

Kép

Kép
pgyöngyi

Rokonsztori: Most ment el a sogórnőm (akit egyébként imádok, nem az anyjára ütött :) ), aki megkért az előbb, hogy hadd tegye tisztába a Lilit, mondtam neki, hogy persze tegye nyugodtan tisztába, mert úgyis bekakilt. Nem is figyeltem oda, ő meg tisztába tette, majd a pelenkázón játszott vele tovább. 20 perc múlva már elég nyűgös volt a Lili, gondoltam megetetem. Etetés közben elkezdtem szaglászni, hogy mi ez a kaka szag, megint betojt? Na mi történt? A sogórnőm tisztába rakás közben nem vette észre, hogy a gyerek a háta közepéig szaros és visszacsomagolta. Én meg szintén nem láttam, mert a ruha még nem ázott át teljesen. Na szóval így bizzátok rá az ismerősökre a dolgokat

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok,

2 napig itt volt a barátnőm, csak most jutottam gépközelbe.
A lényeg, hogy megjártuk a dokibácsit, aki azt mondta a vérre a kakiban, hogy ha olyan picike volt, akkor valószínűleg csak egy hajszálér repedhetett meg erőlködés közben. Azóta is mindig kuksizom a pelus tartalmát, de szerencsére már nincs semmi. Kopp-kopp.

Ha már ott jártunk, lemérettük a kiscsajt, és már 60 cm. Előző este meg otthon volt mérlegelés, és 5340 g az eredmény. Eddig most híztuk a legkevesebbet (160 g/hét), ezt mondtam is a dokibácsinak, mert a szokásos 220 után kicsit keveseltem. Ő meg azt mondta, hogy még mindig több, mint az "elvárt" 150, és mivel eddig nagyon hízott, az se lenne baj, ha 100 g lenne csak a heti gyarapodása. Hallod cory? :) Meg azt is mondta, hogy ne is hízzon olyan sokat, mert így legalább hamarabb és könnyebben kezd majd fordulni.
Tökre örülök, hogy nem paráztat ezzel a hízás mizériával.

Ennyit rólunk.

Olyan sokat írtatok, az agyam meg szokás szerint szita, hogy csak pár dologra tudok reagálni.

Kolping Hotel: nem akarok senkit lebeszelni, de mi tavaly nyáron voltunk ott, és nekünk nagyon nem jött be :( Pont a kánikulai héten voltunk, és egy darab légkondi nem volt az egész hotelben. Egy sarki tetőtéri szobánk volt, majd megpuszultunk abban a kis helyiségben 3an, és a 4 csillaghoz képest (meg a 220 ezerhez, amibe hármunknak került) elég lelakott egy szoba volt. A kaja jó lett volna, de mivel az étteremben sem volt semmi levegő, viszont tömeg az annál inkább, miután a bugyimon is folyt már az izzadság, alig vártuk, hogy kiszabaduljunk.
Ráadásul reggel 7-kor már rohantam le a medencéhez ágyat foglalni, mert utána már esélyünk se lett volna, hogy 2 nm területet szerezzünk magunknak letelepedni, pláne árnyékban.
Na de legyünk optimisták, hátha azóta sokat javult a helyzet, és az is lehet, hogy csak mi vagyunk túl sznobok vagy hisztisek :lol: :oops: :lol: :oops:

Borcsa: sajnálom a bárányhimlőt :( De talán gyorsan túllesztek rajta, és nem viseli meg annyira, mintha később kapta volna el.
Vince majdnem 4 éves volt, mikor az oviban elkapta, és tiszta pötyi volt, egy hónapig voltunk itthon vele. Még a haja alatt, a fülében, sőt a popsilyuka körül is voltak kiütések :roll: Szerencsére a nyűgösebb időszak csak 3-4 nap alatt lement.
Mihamarabbi jobbulást kívánok nektek. :)

Rita: ismerős ez a fürdetési mizéria. Annak idején mikor Vince volt ilyen pici, még Szolnokon laktunk, és akkor volt a Tiszán a ciánszennyezés. Mi sem mertük csapvízben fürdetni a gyereket hetekig, sőt mi is lavóroztunk. Iszonyú macerás volt, nem irigyellek benneteket.

Most láttom, hogy már milyen sok vagyok, úgyhogy el is dugulok. Bocsi.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Jah még valami ...

Cory, Borcsa :)
Ha hónaljtartásban szopiztatom Alizt, akkor elég sokszor cuppogva eszik, és sok levegőt nyel :( , főleg mikor érzem, hogy beindul a tejleadó reflex. Ez azt jelenti, hogy rosszul van cicire téve, vagy valamennyire természetes, hogy néha-néha megszakad a vákum???

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Gyöngyi!
Emlékszem rá, hogy írtad, de mára elvileg gyáli rokonokat látogattunk volna. Csak aztán holnap lett belőle. Ma meg babakocsit vettünk. De általában hétkönap ráérek. Hétfőn Ikeába megyek rácsvédőt venni, mert tegnap volt az első éjszaka a kiságyban és reggel arra ébredtem, hogy nyöszörög a lánykám. Hát szegény kidugta a karját könyékig, meg a lábát térdig a rácson oldalt és nem bírta visszahúzni. Teljesen rá volt tapadva a rácsra. Én is alig bírtam kibogozni.

Pelenkázás: ismerősöm is pelenkázta Tündit, a hasától majdnem a térdéig bekente popsikrémmel elől-hátul, mert "kikezdi neki a pelenka" Hiába mondtam, hogy ez már nem a régi gumibugyi.

Kép
szelivi

Bárányhimlő:
Patrícia 6 évesen nagyon beteg lett, sokat hányt és köhögött úgyhogy beutalták kórházba. bevittük és kb. 20 percen keresztül szúrkálták és kutattak tűvel a bőre alatt mire megtalálták a vénát.
addig nekünk kelett lefogni (én már bőgtem...). Volt rajta néhány piros pötty. Én megkérdeztem nem bárányhimlő-e, erre a doki kikelt magából, hogy nem és ők tudják a dolgukat ne szóljak bele.
A gyerek este elaludt és hazazavartak minket. hajnalban csörgött a telefon, hogy azonnal menjünk a gyerekért, mert bárányhimlős és át kell vinnünk a László kórházba.
Ott kiderült, hogy a bhimlő szövődményes lett a szervezetében (nagyon ritka!!! ilyen korban). Bent voltam vele 5 nap és éjjel, egy széken aludtam. behoztak a szobába egy 7 hónapos babát, az anyja közölte velem, hogy egy kicsit vigyázzak a babára, mert neki dolga van. Az ápolók kikötötték a baba kezeit és lábait a rácsokhoz és úgy adtak neki infúziót. a baba ott rángatózott, vergődött, anya sehol. Én kikötöztem a babát és ringattam egész éjjel, hogy ne sírjon, kértem neki tápszert, mert nagyon éhes volt.
anyja reggel 10-kor visszajött és én éppen meséltem a gyerekeknek, ölemben a picivel. Anya: jaj de jó, látom semmi baj...
Még aznap hazajöttünk saját felelősségre.
Mit ne mondjak nehezen tettem túl magam a dolgokon.
tünde_szõd

Cory: a múlt éjjel nekünk is így telt, mondjuk csak fél 3-tól reggel 7-ig cicizett egyfolytában, én meg jót aludtam :)

Szlivi: milyen bkocsit vettetek??

Vali: örülök, hogy minden rendben Alíz babával és hogy nem adtak okot a parára!! :P

Ildi: BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!
(Én a névnapomon voltam 35 :lol: )

Gyöngyi: én még sosem bíztam senkire a pelus cserét, de nem is fogom ezek után! :o

Borcsa: kell kenni valamivel ahol kidörzsölődött?

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde: ha éjjel nem sírás van, hanem csak szopi, akkor én elégedett vagyok :) Úgy tudok aludni, séta közben még nem :)
László Kórházas élményem nekem is van :(

cory
Budapest

Sziasztok!

:) Végre sikerült akkora babakocsit vennünk, hogy Martin, 68 cm-rel szinte elveszik benne, 90 cm hosszú.
Nem volt egyszerű, de ez legalább babakocsi lesz egy darabig. Igaz, hogy hatalmas és nagyon nehéz, de végre elmondhatom, hogy szereti a babakocsiját. Még sír is, ha akkor akarom kivenni, amikor ő még maradna.
Kép

Rokonok:
Nekem, a sógornőm próbálkozott tisztábatenni Martint. Ez sikerült is neki, de olyan szorosan, hogy szegénykém alig kapott levegőt. Még szerencse, hogy mindig többször leellenőrzöm, hogy nem szoros -e neki. Azóta, én sem bízom, másra!!!

Anyám és anyosóm meg folyton azzal zaklatnak, hogy elviszik a Martint pár órára, illetve éjszakára, mert hogy túlságosan ragaszkodni fog hozzám és később sehol nem fog megmaradni. Na persze..., alig bírom ki, amikor sokat alszik, hogy nem ölelgesem meg.
Szerintem ez még korai, mellesleg nem fél azoktól az emberektől sem akiket még nem látott soha, sőt van akire teliszájjal mosolyog. És még szopizik is, meg amúgy is ....
Jól gondolom, hogy ezzel ráérünk még?

Borcsa: Jobbulást nektek!!!

Légzésfigyelő:
Ez az én legynagyobb félelmem. Főként, hogy nagyon ritkán (heti 1X-2X) éjszaka is sípol egyet-egyet. Ilyenkor egész éjszaka figyelem a légzését. Bár, csak 5 után van gond, de akkor is folyamatosan aggódom.

Alvás-kajálás:
Martin, 1 hete nem bírja ki kaja nélkül a 8-10 órás alvást. Általában, hajnali 3 -kor majd 6-kor felkel és éhes, mint a farkas. A doktornéni szerint a "fogzás" miatt. Ilyenkor, de csak ebben az időben, a szopi végén, már az orrán jön vissza a tejcsi, de még mindig eszik. Büffizés után meg olyan, mintha náthás lenne, ezért a kézi orrszívóval, mindig megpróbálok segíteni rajta, de nem igazán sikerül.
Szerintetek, mi lehet az oka, hogy folyik ki az orrán a tejcsi?
Találkozott már valaki ilyen problémával? Olyan rossz nézni, bár őt kevésbé zavarja. Már, ülve próbáltam etetni, de ez a hajnali órákban egyikünknek sem nyerő.

Jó éjt és holnapra végre egy szép napsütéses napot!!!!

Era és Martin

néhány tegnapi fotó:
Kép Kép Kép

KépKép

KépKép
lingelera

Sziasztok!

Egyszer csak minden előzmény nélkül nem engedett be a babanet, azt mondja, hogy hibás vagy inaktív felhasználónevet adtam meg, vagy rossz jelszót :evil: Mindent megpróbáltam, kisbetű-nagybetű, ékezet, ékezet nélkül, kétszer kértem új jelszót, írtam a szerkesztőnek levelet, de semmi... Úgyhogy újra regisztráltam magam, így született Évi77-ből Évice77 :( Alig voltam dühös :evil:

Nadine,nagyon szépek vagytok, anya és lánya! Jó a kakis sztori, akkor már Te is átestél a "tűzkeresztségen" :) Az én én Dórim is veszélyes versenyző :D Simán kersztülf*sik a szobán :D

Babetta!

A masszázs engem is érdekel, merre voltatok? Nálunk októberre van a legközelebbi szabad időpont... Addigra a gyerekem már elszalad előlem :) A képek is érdekelnek :)

Borcsa!

Jobban van már Gergő?

Ildi!

Utólag nagyon boldog szülinapot!!!

Vali!

Szép nagy a lányod! Mi is voltunk mázsáláson :) , és Dóri 250 grammot három hét alatt szedett össze, és erre is azt mondták, hogy jó... Eleinte hetente hízott ennyit, így én is keveselltem, de azt mondta a gyerekorvos, hogy teljesen jó... És Dorcus is 60 centi.

Tünde!

A hideg kirázott a történetedet olvasva :( Nem is tudom, mit tudnék csinálni az ilyen "anyával"...

Szelivi, Lingelera!

Grat az új babakocsikhoz!

Era!

Nálunk pont ma reggel volt orron buksi :( Nálunk azért volt, mert hülye voltam... Elengedte a Dóri a cickót, mert jött a buksi, én meg visszadtam a szájába, így jött vissza az orrán a felesleg...

Tegnap óta az én kislányom új játékot játszik: bizgeti a nyálát :D Fúj egy nyálbuborékot, és berreg, mint egy autó, a nyál meg fröcsköl... Napi kb két köbméter :)

Évi és Dóri

KépKép
évice77

Jó reggelt
Évi: Nekem is ezt csinálta a rendszer miután frissítették. És képzeld 2 nap múlva símán betudtam jelentkezni, szóval azért próbálgasd, hátha beenged előbb-utóbb a régi neveddel.

Gyerekjáték: Nálunk most az a menő, hogy a Lili átment hangutánzóba. Úgy nyekereg mint egy berozsdásodott ajtó. Remélem fogja csinálni még jövőhéten is, mert annyira zabálnivaló, hogy azt látnotok (hallanotok) kell :lol:

Tök ciki: Múlt héten beszéltem az egyik barátnőmmel, hogy valamikor kimennénk hozzájuk, de konkrét időpontban nem maradtunk. Ma reggel küldött a férje 1 sms-t, hogy hány óra felé érünk oda, mert várnak. A férjem visszahívta őket, hogy nem tudunk menni, mert van délutánra már programunk. És mi lett a vége a beszélgetésnek?, hogy akkor majd jövőhéten szombaton kimegyünk hozzájuk. Szóval kicsit hosszú lesz a szombat, de nekem már nem volt pofám visszamondani. Úgyhogy valószínűleg délelőtt baba-mama tali a Városligetben, délután meg látogatás Szentendrén.

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Mérleg:A bugyrom tele van a mérleggel.Képzeljétek tegnap este szopi után rárakom Lilit,aki teljesen bealudt már.Egy kicsit oldalas volt a kis teste,mert hát teljesen elhagyta magát.Erre a mérleg szerint 60-at szopott.Mondom ez nem létezik,ennyire hülye nem lehetek én többnek éreztem.Felvettem a kicsit,lenulláztam a dögöt és újra ráraktam Lilit,most már figyelve rá,hogy pont középre kerüljön,na ekkor már 100-at mutatott.Az már más.Persze a vége az lett,hogy Lilkó felébredt :twisted: :evil: Tegnap már 690-et szopott egyész nap(már 3 napja ennyi),úgyhogy szépen tornázzuk fel ám a napi adagokat. :lol: :lol: Csak így meg annyit kakil,hogy hajajj!! :wink:

Vanillka-Gratulálok a szép méretekhez!!És tök jó,hogy nektek is ilyen szuper dokitok van.A 160gr/hét nagyon jó,Lilim a hízlalással 120gr-ot hízott egy hét alatt.De nagyon gyúrunk,hogy ezt még jobban feltornázzuk :wink: :lol: Lili csak 4 kg 90,60 cm és 14-én már 4 hónapos lesz.Úgyhogy,ha én nem aggódok,másnak is tilos :wink: :lol:

Hízás:Bezzeg én,helyette is hízok :cry: Megteszek mindent,hogy legyen sok tejcsi és a popóm meg a hasim látja kárát :twisted: :evil: Tudtok vmi módszert,hogy az ember ne szedje fel a kilókat szopi alatt,de azért ne menjen a tejcsi rovására :?: :?:

Tünde-Júúúj ez a kórházas sztori,még a hideg is kirázott,ahogy olvastam :cry: :evil: Tényleg az ilyen anyának,minek gyerek :?: :!:

Tisztábarakás:Rajtam kívül eddig csak Anyum rakta tisztába Lilit,ja meg 1-2szer Apja,de ő azóta sem tolong a peluscsrénél :wink:

Era-A máshol altatással bőven ráérsz még!Egy ekkora babónak még az anyja mellett a helye!!!!!Különben meg kihez ragaszkodjon TÚLSÁGOSAN,ha nem az anyukájához :?: :!: Szuper az óriáskocsi!!! :wink: És olyan gyönyörű Martin!!!! :P

Évi-Börrögős Dóri nagyon cuki lehet!!! :lol: :P

Gyöngyi-Sogornősztori nem rossz! :lol: Enyém Lili is nyekereg az ujjával a szájában(van amikor cicivel is),tényleg,mint egy rozsdás ajtó :lol: :lol: Háát ez a látogatásos helyzet tényleg ciki :roll: Mozgalmas szombatotok lesz,de legalább Lili jól kifárad és lehet,hogy megörvendeztet egy éjszakával :wink: :lol:
Vendég

Tünde: borzasztó, amit arról az "anyáról" írtál :( Majdnem elbőgtem magam, miközben olvastalak :cry: Teljesen ki tudok bukni, ha ilyen történeteket olvasok, vagy hallok. TV-ben már automatice kapcsolok el, ha gyerekbántalmazásról van szó.

Era: Pár órára - 2 szopi között - talán még OK, ha odaadod nekik, de egész éjszakára??? Nem is tudom, hogy gondolják :?:
Mondjuk az én anyámnak is vannak néha érdekes "meglátásai" a gyerekneveléssel kapcsolatosan, de olyankor simán leszerelem. Szerencsére nem egy sértődős típus :)
Nálunk is jött már orron át ki tejcsi, mikor fekve szoptattam, és nagyon habzsolt. Én csak csodálkoztam, hogy miért, hogyan folyik a mellemen a tej, mikor a gyerek szája tele a cicivel. Utána láttam, hogy nem a száján, hanem az orrán jött már vissza :lol:

Évi, Babcika: Mivel Aliz picinek született (2800 g és 49 cm), ezért szerintem eddig azért zabált ennyire, hogy behozza a lemaradását. Most, hogy elérte a "versenysúlyát", biztos visszafogta magát.
Ha ügyik vagyunk így is megduplázza a súlyát 3 hónapos korára :lol:

Babcika nagyon ügyik vagytok a szopival :) Meddig kell még méricskélni a kajákat? Elhiszem, hoyg hócipőd tele a mérleggel, én is jártam már úgy a heti mázsálásnál, hogy 3szor raktam rá, és 3 féle értéket mutatott :shock: Na akkor átlagoltam :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vanillka-Köszi!!! Érdekes,mert Lili egyáltalán nem kis súllyal született (3400),de idekinn nem nagy hízóművész :wink: A doktornő azt tanácsolta csütörtökön,hogy még egy hétig mérjünk. :| Szeritem ő nem is azt nézi,hogy egy-egy szopikor mennyit szopik,hanem,hogy mennyi az összmennyiség egy nap.Nekünk szerintem ez a max(persze,majd biztos lehet feltornászni),de szegénykém tényleg csak eszik,eszik,eszik. :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok

Lányok! Masszázs Szilasligeten van, ha valakinek közel van nyugodtan, jöhet. :)

Fáby
Köszi :D
De 8-án küldtem át egyébként, biztos félúton lekapcsolták. :lol:

Gyöngyi
Akkor nem sokáig lesztek a talin :cry:

Nálunk apa biztos nem jön. Hétvégén hol lehet kocsival megállni a környéken? Azt mondják a jósok, hogy jó idő lesz. :lol:

Tünde
Szomorú történet. :cry:

Vanilka
Akkor mi is sznobok lennénk, mert mi is így éreztünk volna. :(

Nyekergés: Levi akkor csinálja, amikor álmos. :lol:

Ha kakil, akkor meg hihetetlenül aranyosan beszél, vagy nem is tudom, mit csinál. Így sose marad kakiba, mert egyből tudom, hogy azért mondja :wink:

Na megyek, mert ébred és hami lesz.

Babcika
Ti is jöttök talira? :)

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babci! Le a kalappal előttetek! :) :) (Én már biztos hamisítanám a mérlegelés jegyzőkönyvét :) és hagynám aludni a babót. A vegyészek már csak ilyenek :mrgreen: )

Borcsa
KépKépKép
borsts

Babetta-Sajnos mi nem tudunk menni,mert Bp-től 250 km-re lakunk,Siklóson(Baranya megye) :cry: :cry: Pedig szívesen mennék!!

Borcsa-Köszi :lol: Háát én is be szoktam írni vmivel többet (kb.10ml),mikor még icipicit szopizik,de a mérleg sz@rik mutatni :twisted: De ez a tegnapi 40-nel elmérés csúúúcs volt :evil:

Lányok!Ugye nektek is van olyan,hogy egyik nap kevesebb a tejcsi,másik nap több.Ma nem hiszem,hogy meglesz a 690 :cry: ,bár Lili sem örjöng a ciciért. :cry: Pedig odefigyelek az ivásra és mégis kevesebb.Remélem holnap újra toppon leszek :roll:
Vendég

5 percenként szambázok a nappali és a kiságy között visszadugdosni a cumit Lili szájába.

Babetta: Azért pár órát megpróbálok maradni :)

Babcika: Most már szerintem ne méregesd a babót. Az adatokból jól látszik, hogy van tejcsi :) , abba meg csak megbolondulsz, ha tovább méregeted, én már csak tudom, tök mérleg-fóbiám volt, de szerencsére sikerűlt leszoknom róla.
Ivás: Nekem azt mondta a Szoptatási tanácsadó, hogy annyit igyak amiennyi jól esik és Borcsa is azt mondja, hogy nem ez dönti el elsősorban, hogy mennyi tejed lesz, de azt inkább ő magyarázza el :).

Csajok, most tényleg, ha esni fog az eső, akkor stornó a szombat, vagy tud valaki valami fedett helyet erre az esetre?

Kép

Kép
pgyöngyi

"Ha minden szoptatás után mérjük a szopott mennyiséget, könnyen sikerül eldönteni, ha csökken a tej mennyisége. Ha nem mérjük, de észrevesszük, hogy a baba elégedetlen etetés után, sírdogál, nem megfelelő a gyarapodása, gondolnunk kell arra, hogy a baba szopna ugyan, de csökken az anya tejmennyisége.

Amikor a mama a kórházból hazatérve elkezd szoptatni, az első 2-3 héten sok teje van, sokat tud pihenni, és a család leveszi a háztartás gondjait a válláról. A babánál kialakul egy szoptatási rend, és az anya azt feltételezi, hogy a kereslet és a kínálat, éppen megfelelő egymásnak. Pár hét múlva, a mama elkezd háztartást vezetni, szép fokozatosan visszakerül a régi kerékvágásba, és a 3-4 hetes baba mellett a háztartás és a baba ellátása együtt már nagyon fárasztó.

A fáradtság és az idegesség, csökkentheti a tej mennyiségét. A babának minden héten egy picivel több tejre van szüksége, de az anya ki van merülve, nem több, hanem kevesebb tej áll majd rendelkezésre. Sokszor a mama, aki reggel úgy ébred, hogy több teje van a kelleténél, esetleg azonnal hálóinget kell váltania, nehezen hiszi el, hogy a baba nem kap elegendő tejet.

Mit tegyünk a tejhozam fenntartása érdekében?

Pihenjünk többet, különösen a nap vége felé, délután. Erre akkor is elegendő időt kell szánni, ha a nagyobb gyerekre is figyelni kell, és a házimunkának is meg kell lennie.

Fejjük ki a maradék tejet, amit a baba délelőtt meghagy. A fejés, ingere kedvez a tejtermelésnek arról nem is beszélve, hogy a megfelelően tárolt tejmennyiséget pótlásnak is adhatjuk, amikor keveset szopik a baba.

Figyeljünk rá, hogy mindig eleget igyunk. A baba több mint fél liter folyadékot szopik, ezt pótolni kell. A tejtermelést nem segíti, ha az anya mértéktelenül sok folyadékot fogyaszt, de meg kell inni azt a folyadékmennyiséget, amire valóban szüksége van.

Szánjunk időt és fáradtságot a megfelelő étkezésre. A helyes étrend megtartása jót tesz a tej minőségének.

Ami egyáltalán nem segít!

A túlzott aggódás és szorongás befolyásolja a szervezet működését, beleértve a tejtermelést is.

Ha odaadjuk a babának a cumisüveget, nem lesz annyira éhes, kevésbé erőteljesen szopik, és az anya melle sem kapja meg a megfelelő ingert. A cumisüveg ideje csak akkor érkezik el, amikor az anya már biztos benne, hogy nem tudja megtermelni a kellő mennyiségű tejet.

Tudjuk, hogy számos fogamzásgátló tabletta csökkenti a tejtermelést, ezért a fogamzásgátlást beszéljük meg orvosunkkal.

Ha minden próbálkozásunk ellenére kevés a tej, mindenképpen pótolni vagyunk kénytelenek. Amíg van tejünk, és a baba hajlandó szopni, mindenképpen szoptassuk akkor is, ha a tápszer adása kényelmesebb lenne.

Forrás: Madarász Utcai Gyermekkórház és Babaszoba.hu "

Kép

Kép
nancsika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?