Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

En itt igen uj vagyok,nem tudom,hogy van-e ilyen temarol mar gyülytemeny.
A kisfiam most 2,5 eves es mar nagyon közel allunk ahoz,hogy megkerdezze tölem,hogyha neki es a fiuknak fütyijük van,akkor milyük van a lanyoknak.
Csak pisilö az szerintem idetlen(ezt fiuknal es lanyoknal egyarant lehetne hasznalni).
De nekem nincs sokkal jobb ötletem,ami szalonkepes is.Tudom,hogy a gyereknyelvben millio neve van a nemi szerveknek,de szeretnek egy par velemenyt olvasni!

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
 
 


Szia Kriszta!
A téma érdekes Kép
Nálunk a kislánynak (3 éves) puncija van. Sõt! Puncikája amennyiben éppen ennek a szervnek a gondozására és szeretetére hívjuk fel a figyelmet. Ez így a férjemnek és nekem is megfelel. Majd késõbb, alkalom adtán jöhetnek a szakkifejezések. Kép
A kisfiuknak szerintem is fütyijük van. Kép a férjem beleszólt, hogy "a nagy fiúknak is!" Kép
Üdv.
Malacka
 
 


Nálunk a kisfiamnak kukija van, a kislányomnak nunija. Ezeket könnyen ki tudja mondani. 2 éves a kisfiam, már el kellett magyarázni neki a kérdést, hiszen minden nap többször látja, hogy tisztába teszem a húgát.
Kata
 

 
 

Kedves Malacka es Kata!

Köszönöm a hozzaszolasaitokat,ezeket mar en is nagyjabol ismertem.De valahogy nem vagyok megelegedve velük.Kivancsi vagyok,hogy akad-e meg mas "megoldas" ;-) is a kerdesemre!

Amikor en kisebb voltam az öcseimnek mindig is fütyijük volt,de a szüleim szeritem nekem semmit nem mondtak,hogy nekem mim van!De aztan valahogy csak neven kellett nevezni a dolgokat es akkor a leghasznalatosabb a punci volt.

Üdvözlettel Kriszta

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
 
 


Szia Kriszta!
Nem tudom, hogy jól látom-e, de úgy érzem túl szemérmes vagy a témával kapcsolatban.
Szerintem nyugodtan lehet nyíltan beszélni a dolgokról, mert annyira természetes. Nincs se a punciban, se a fütyiben semmi csúnya.
Az én mamám sem beszélt soha a nemiségrõl, és ez a késöbbiekben okozott is nekem némi frusztrációt.
Ezzel szemben úgy emlékszem volt egy mesekönyvem, ami egy családról szólt. Apa, anya, Peti és talán Zsuzsi voltak a szereplöi. Nagyon helyes kis rajzok voltak benne, hétköznapi történetekkel: Anya föz, Peti homokozik, stb.
Na ebben a könyvben az esti fürdözéskor megmutatták Petit fütyistöl és a növérkéjét puncistól, söt, még azt is megmutatták, hogy anyu meg apu mit csinálnak amikor összebújnak.
Nem volt semmi perverz, vagy túl biológiai benne. Egyszerüen csak beszéltek a témáról a kisgyerekek szintjén.
Úgy emlékszem, hogy én is csak átsiklottam a téma felett akkoriban, hisz nem volt benne semmi pláne. Sokkal szívesebben néztem például azt a rajzot, amin a gyerekek a konyhában étkeznek. De mégis képet kaptam.
Ha gondolod, van egy jó könyvesbolt a XIII. kerület Pozsonyi utcában (Pozsonyi Pagony) ahol nagyon nagy választékban, nagyon jó meséskönyveket lehet kapni. Érdemes megnézni.
 
 


Szia Borcsa!

Köszi a velemenyed!
Egy kicsit felreertettel.Ill. en nem erzem tul szemermesnek magam ezzel a temaval kapcsolatban.A fütyi az nekem egeszen megszokott kifelyezes,ezzel semmi problemam nincs.
Nem tudom miert,de a punci valahogy szokatlan.
De most aztan meg erdekesebb lesz a dolog,mert lanyom született es igy Aaron (2 es 3/4 eves) nagyon hamar ra fog kerdezni.Tehat hamarosan nincs kiut,neven kell nevezzem a dolgokat!Kép
Pillanatnyilag megelegszik azzal,hogy ö fiu es neki van fütyije es annak aki lany,annak nincsen.Kép -de ez nem fog igy maradni!
Imadom a könyvesboltokat,majd alkalom adtan bekukkantok.(ez eleg ritkan van,mert ritkan jarok Bp.-n)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
 
 


Kryss!
A fiamnak fütyije a lányomnak cuncusa van!
Nálunk ez van!
Kanga
Kanga-Zsebibabák
 


Cuncus Kép Kép
Ez aranyos! Bevezetjük.
Üdv.
Malacka
 
 


Nálunk kuki és nunó van.Kép
A nunót a kislányom nevezte el így, úgyhogy Ö megoldotta a kérdést saját magának.
cscs
cscs
 


Sziasztok!
2 1/2 éves fiamnak pucusa van, de ami számomra nagyon érdekes - s amiért belekotnyeleskedtem a témába - az, hogy még nem vette észre, hogy nekem nincs! Kép az apjáéra már megjegyezte, hogy "tátának nagy", de érdekes módon engem is úgy tekint, hogy pucusból pisilek.
Nektek mi ilyen téren a tapasztalatotok?
Ildics
 
 


A kislányomat (3) a kisfiam megszületése után néhány napig csak a kicsi fütyije érdekelte. De még nem tett fel kérdéseket, hogy miért? meg hogyan? Kép Elkönyvelte, hogy az öccsének fütyije van és kész.
Üdv.
Malacka
 
 


Ildics, latott mar a fiad teged pisilni? Bar az enyem egy evvel idosebb es latott mar puceron de nem tunik ugy mintha erdekelne a kerdes. Neki egyebkent futyije van, edes ez a pucus Kép
idike
 


Idike, bocs, hogy csak most válaszolok: igen többször látott pisilni és mindig rámszól (ahogy én is rá), hogy "tedd be a pucust a bilibe". Én mosolygok és ennyi. Egyébként egy barátnõm mesélte, hgoy a kétéves fia döbbenettel vette észre, hgoy "mámá neked nincs pucád. Letört?" Kép
Ildics
 
 


Megkésve, de én is hozzászólok...
Nem a nevekhez, a felnõttek nemi szervének észrevételéhez.
Apjukat ritkán látják a lányaim fürdeni, zuhanyozni, õ egy szemérmes fajta, ahogy én is... villanásokra persze! Anna (márc.ban lesz 6) persze már tudja, hogy a papa fiú, neki fütyije van, mint a fiúknak általában. Õ azt mondja, idétlen a kuki, hasonlít a kukára, de mért kéne egy fügyit kukához hasonlítani?Kép)) Rebeka (2,5 lesz) még nem mondott semmit, igaz, kevés kisfiút láthatott meztelenül.
Engem gyakrabban látnak zuhanyzás közben, követnek, mint a csirkék a tyúkanyótKép A legérdekesebb dolog a fanszõrzet. Ez az, ami mindkettõt érdekli. Rebeka is megjegyezte már, és mondta, hgoy neki nincs. Anna adta a választ helyettem (mert õ már korábban hallotta): majd lesz, ha felnõtt leszel! Tudod, a felnõtteknek a lába is szõrös, meg a hónalja is! csak a mama leborotválja. (épp nem volt teljesen szõrtelen, Anna kérte, mutassam meg a hónaljamat, aztán megvizsgálták a sajátjukat is).
Annának, életkorából kifolyólag erõsebb a lábszárán a szõrzete, mint húgának. Hetente felmerül, hogy már kezd felnõtt lenni, de a puncija és a hónalja még nem szõrös... és hogy a lábszárán mikor lesz már borotválható mennyiségKép Gyakran borotválkozik fürdõhabbal és kifeszített ujjávalKép))
RA
RebekAnna
 


Sziasztok! En is hozzaszeretnek szolni a temahoz. Nalunk egy erdekes dolog all fent. Itt lakunk Ausztriaban. Nem tudom mar miert, de a lanyom nemiszervet ugy hivjuk, ahogy itt hivjak az emberek (musinak). A kisfiamet meg fütyinek. A ferjem batyaek mar most kiskorban arra tanitjak,hogy peniszt mondjanak. Szerintem ez hülyeseg, de hat mindenki maga tudja.
 
 


Szerintem is fura, ha egy gyerek peniszt mond. De mennyivel jobb az, vagy miert, ha fütyit? Mert az van a gyerekek "köznyelveben"? Meg talan a mienkben is?
En meg mindig nem vagyok biztos a dolgomban, a lany "pisilöjet" illetöen....ugyanilyen okokbol.
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
 
 


Ha valaki errejárna lenne egy témába vágó kérdésem: mennyire meghatározó, hogy mekkora fütyivel születik egy kisfiú? Ha születéskor pici, vagy nagy, akkor felnőtt korában is olyan lesz? Biztosan buta kérdésnek tűnik, de engem érdekel és hátha van aki tudja...

Bogár
 


Én úgy tudom, hogy egyáltalán nem mérvadó!
Gabi
Gabi
 


Bogar,
En ugy tudom a szuleteskori/gyerekkori meret nem meghatarozo. Valami olyasmit olvastam, hogy akit nagyon lanynak vartak, elofordulhat, hogy pici futyivel szuletik, de altalaban 1-2 eves korra "behozza" a lemaradast.
De kulonben szinte mindegy, nem? Ha pici, ha nagy, akkor is a te gyereked, es akkor sem tudsz rajta valtoztatni! Kép
Zsuzsi
 


Persze, imádom akármilyen is, ez nem kérdés!!! (Ha 3 feje lenne, akkor is imádnám!) Csak szimplán érdekel.
 


Szia Éva!
A kisfiamnak születése után olyan nagy volt a fütyije, hogy csuda (persze apuka igen büszkén pelenkázta mások előtt Kép), de kb. 6-8 hónapos korára teljesen normális mértetű lett (hozzánőtt a gyerek Kép). Szóval szerintem nincs jelentősége.
 
 


Sziasztok!
Nálunk a fiúknak kukija van,az egyiknek nagyobb,a másiknak kisebb...Ezzel kapcsolatban csak annyit kérdeznék a többgyermekes anyukáktól,hogy esetleg okozhat-e kisebbségi konfliktust egy fiúnál,hogy kisebb a kukija,mint a testvérének?Ez most lehet,hogy komolytalanul hangzik,de már hallottam olyasmit,hogy egy lánynak gondot okozott,hogy nincs akkora melle,mint a testvérének.Fiúknál mi a helyzet?
Egyébként nálunk a lányoknak cunája van,és ketten vagyunk itthon cunások!
 
 


Sziasztok!
Férfi nemiszerv szinonimák: kuki, fütyi, fütykös, fütyülő, puca, csáresz, csilibunkó, sudrimankó, pösztör, csök.
Női nemiszerv szinonimák: puni, punci, puna, suna, pumó, nuni, nunó, nunus, nuncius.
Írjatok még!
Szöszke

Kép
 


Sziasztok!

Én épp csak erre jártam, és megosztanám veletek, ahogyan az egyik kolléganőm családjában járja:

Náluk csak két kisfiú van, akik a fütyit úgy hívják, hogy "PÖPI"...

Üdvözlettel:

- Nadir -
 
 


Sziasztok! Kép

Nálunk a fiúknak kukacuk van, a lányoknak punci(ká)juk.

A méret engem is aggaszt. Egy szem fiúgyermekem eléggé tekintélyes méretekkel rendelkezik. Pici korában még nem aggódtam, de most már 7 éves lesz. És nagyon nagy... Félek, nem okoz-e majd összeférhetetlenségi gondokat neki. Van vkinek erről tapasztalata?

Virág
Virág
 


Sziasztok!
Nem is gondoltam volna, hogy meg letezik ez a topic, amit en inditottam...az persze latszik, nem tul nepszerü...:) De sebaj...
Idöközben eldölt a kerdes: Rebinek puncija lett es Aaronnak tovabbra is fütyije van :D !!!

A fütyi meretehez csak annyit szolhatok, hogy tudomasom szerint edesmindegy..De azt el tudom kepzelni, hogy ha egy kisfiunak (es aztan nagy)feltünöen nagy a fütyije es azt a tarsai eszreveszik: abbol problema adodhat!

Kryss
 
 


kryss írta:Sziasztok!
Nem is gondoltam volna, hogy meg letezik ez a topic, amit en inditottam...az persze latszik, nem tul nepszerü...:) De sebaj...
Idöközben eldölt a kerdes: Rebinek puncija "lett" es Aaronnak tovabbra is fütyije van :D !!!

A fütyi meretehez csak annyit szolhatok, hogy tudomasom szerint edesmindegy..De azt el tudom kepzelni, hogy ha egy kisfiunak (es aztan nagy)feltünöen nagy a fütyije es azt a tarsai eszreveszik: abbol problema adodhat!

Kryss
 
 


:oops:
 
 


Sziasztok!

Éppen erre jártam és eszembejutott egy kérdés, mely már régóta foglalkoztat. Van egy 2 éves fiam, és egy 5 hónapos lányom. A lányomnak az utóbbi időben egyre nagyobbak lettek a kisszeméremajkai és a csiklócskája. Egyre jobban kilógnak a nagyajkai közül. Lehet ebből valamiféle probléma, vagy ez más lányoknál is előfordul?
 


Farsang 2007 február 24-én szombaton!
Farsang, jelmezvásár, jelmezbemutató jelmezbál!

http://www.szulokhaza.com/szulokhaza_pr ... ujabb.html

Helyszín:

Szülők Háza Családi Központ és Játszóház
Budapest XI. Gazdagrét, Eleven Center
1118 Bp., Rétköz utca 7. I. emelet (P2 szint)

Program:

10:00 - 11:00 Kreatív játékok, kalandfal, alkotó
foglalkozás (kézműves)
11:00 - 12:00 Varázserdő: zenés drámajáték a
gyerekek részvételével
12:00 - 13:00 Jelmezvásár, könyvvásár,
arcfestés, farsangi köröm az anyukáknak
- szünet -
16:00 - 17:00 Kreatív játékok, kézművesség,
kalandfal
17:00 - 18:00 Bábelőadások
Hol lakik az idő?
Manómese
18:00 - Zenés jelmezbemutató: mutasd meg
magad, és ha kedved van, mondj verset, énekelj,
táncolj az otthon készített, vagy a délelőtt itt
vásárolt jelmezedben; ajándékok a résztvevőknek.

Árak:

Gyerek jegy:
1.500,- Ft / gyerek (1-14 év)
Kísérő jegy:
500,- Ft (14 év fölött)
Családi jegy:
3.000,- Ft / család
 


a tesóm aki fiú megkérdezte hogy én hogy hívnám az övét(8-éves)
azt mondtam fütykös a tiéd


Sziasztok!

Ha szeretnétek a gyereknek egy remek mesekönyvcsomagot nyerni, gyorsan ragadjatok billentyűzetet, és írjatok egy Mikulás-történetet - lehet megtörtént is, a családi legendáriumból, esetleg kitalált is.

További információ a Kölökneten:

http://koloknet.hu/949-mindennapi-trtneteink

A könyvcsomagban remek illusztrátorok és írók munkái találhatók meg, ráadásul még odaérhet Télapóig!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok
Nalunk fiamnak bingije van aki mig kisebb volt azt szokta szamlalni ha nagy leszek nunnám lesz mint neked anyuci :-) Isten mencs

Kép

Kép
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó