A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Gyöngyi! Nyugi :) :) Ha hagyod, hogy szopizzon amennyit akar, nyert ügyed van. A grammok helyett erősen javaslom elsősorban Lili figyelését, aggodalom esetén a pelusszámolást.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Babcika!

Azért én se gondoltam komolyan, hogy nem tudom bepelenkázni a gyerekemet :) Az még talán megy :)

Vali!

Dórinak is hullik a haja, én az ujjai közül vadászom a kis tollait :D Vagy az enyémeket, mert nekem is iszonyúan hullik, de hogy hogy kerül folyton a gyerek kezébe?!

Évi és Dóri

KépKép
évice77

Évi: Nálam is ez a nagy talány, olyan mintha a gyerek keze lenne a mágnes, a hajam meg a szög :lol:

Borcsa: Köszi a nyugtatást. Engem állandóan nyugtatgatni kell, úgy látszik ebből merítek erőt :) . Egyébként az a baba, aki éhezik, nem kakil minden nap, mert nálunk eddig 1 kivétellel, de minden nap volt kaki?

Babci: :lol:

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Ma egész nap tanultam, hulla vagyok :( Szerencsére a kisfiam - mintha csak tudná, hogy muszáj tanulnom - egész nap tök jól elvolt, alig volt hangja, evett-játszott-aludt. Este volt kis nyűglődés, de az mindennapos. Fürcsi előtt már nem tud magával mit kezdeni. Meg mi sem. :)
Tegnap délelőtt 9.30-ig aludt, remélem ma is jó sokat szunyál majd. :)

Erről jut eszembe, Cory, Borcsa, a véleményetekre lennék kíváncsi.
Dominik ugye már másfél hónapja végigalussza az éjszakát, ez este fél 8-tól reggel 7-8-ig tart általában. Hajnalban nem kelek fejni, pont azért hogy ne termelődjön több tejcsi. De reggel 6 körül kivet az ágy mert ömlik a tej... Ilyenkor egy ciciből 200-300 milit kifejek (még így is marad benne), és várom hogy ébredjen a manó. A hűtő teljesen megtelt ezekkel a 2-3 decikkel... De nem lenne szívem kiönteni a tejet. Szerintetek próbáljak meg keresni egy tejcsibabát, vagy ez a mennyiség inkább menjen a csapba?
Meg aztán félek hogy mi van ha valami miatt kevesebb lesz a tejcsim... de akkor sem tudom hova tenni. Szegény csirkének is kell a hely a fagyasztóban. :lol:

Pelus: végre belenőttünk az 5-8-as Liberoba, pont tuti ránk :) A Babyloveot alig vártam hogy elfogyjon. :?

Szép estét mindenkinek!!

faby

Csillus: harmadik lehetőség, hogy fokozatosan leépíted a fejést. Ha ma reggel fejtél 200 ml-t, holnap abbahagyod 180-nál, aztán pár naponta csökkented ezt a mennyiséget, amíg a cickók is megtanulják átaludni az éjszakát :mrgreen: De elképzelhető ám, hogy pár hét mulva Dominik megint kel éjjelente - sok 3-4 hónapos baba rákap újból az éjjeli szopikra, hogy majd csak hónapokkal később szokjon le róla megint.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Csillus: én keresnék babát. A szívem szakadna meg azért a tejért.

Gyöngyi: nyugi!! A tej nem apad el csak úgy
!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Gyöngyi
Fürdetőkrémmel kend be ahol megkapta a nap, vagy kenjél el rajta egy kis anyatejet.
Én az ekcémás foltját kenegetem tejcivel és az egyik folt már szinte teljesen elmúlt.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Csilla
Ha nem akarsz már fejni akkor ne fejd üresre! Pont csak annyit fejjél le belőle, hogy ne feszüljön, hiszen ha üresre fejed akkor termelésre serkented.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Borcsa, én is ettől félek, hogy mondjuk keresek egy tejcsibabát, elkezdjük neki adni a tejet, aztán egyszercsak Dominó elkezd ébredezni éjjel, és nem lesz ennyi plussz tej. Akkor meg mondjam az anyukának, hogy bocs ennyi volt? Bár ha csak egy-két hétig kapnak egy kis tejek, az is jobb mint a semmi...

Hát nem tudom. :roll:

Jövőhéten megyünk oltásra, majd rákérdezek, hogy egyáltalán lenne e rá igény.

faby

mamacka, sosem fejtem még üresre. Vagyis egyszer még az elején hogy mennyi jön le belőle kb. Ez a 200-300 úgy jön le, hogy alig kell pumpálnom. És mikor befejeztem a fejést, szinte ugyanolyan kemény a cicim, csak nem csomós. Csak annyit fejek, hogy a 220-as Aventes pohár megteljen. Plussz, ha még érzek csomót, akkor egy kicsit.

faby

Babcika!
Bocsika, hogy beleszóltam, így megismerve a helyzetet mindjárt máshogy fest a dolog. Első a baba!
Mi is babylove-ozunk. Nekünk is bevált.

Vanillka!
Tündinek is tiszta haj a feje alatt a pelus, hátul a fején meg van egy tök kopasz folt. A vicces az, hogy a feje tetején meg ötcentis hosszú haj van. :D

Évice!
Én a saját hajamra a gyerek pelenkájában szoktam rátalálni, pedig esküszöm amikor becsomagolom sosincs benne. :D

Faby!
Én is keresnék babát, és szólnék előre, hogy nem állandó szállító leszek, hanem csak amíg felesleg van. Vidéken amikor kellett fejni, mert feszült, akkor tárolási hely híján a macskáknak adtuk a tejet. Nagyon sajnáltam, főleg, hogy nem ették meg. Pedig tudtommal laktózmentes, mint a most reklámozott Wishkas tej! :?

Ma nevetett először hangosan a lányom! Apa puszilgatta a hasiját meg a nyakát és hangosan nevetett. Olyan édes volt, majd elolvadtam. Mellesleg megjegyzem "beszélni" is az apukájával beszélt először, és nekem pl nem is nevet.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Mai kép:
Kép

cory
Budapest

Ezek szerint nem csak az én lányom kopaszodik ennyire :?
Jó lenne, ha gyorsan elmúlna ez az időszak, mert én már azt várom, hogy mikor lehet színes csatokat meg hajgumikat aggatni a fejére :lol: :lol: :lol: Szegénykém, ha tudná, hoyg az anyja már miben sántikál ... :mrgreen:

Szelivi: már Tündi is hangosan nevet? Irígykedem nagyon, ugye nem baj? :oops: Mi jövő héten töltjük be a 3 hónapot, de még a teli pofival való vigyorgáson kívül hangos kacagás egyszer sem volt :(
Gügyögni nagyon édesen szokott, főleg mikor már jól tele rakta a pocakját. A cickó félig a szájában, rámnéz, közben úgy mosolyog, hoyg a szemei is huncutul állnak olyankor és mondja nekem, hogy heööö meg gajgaj :lol: Én próbálom visszatuszkolni a cicit a szájába, meg dumálok neki, hogy egyen még egy kicsit, de ő ettől még jobban vigyorog, én meg elolvadok és nevetek vele együtt :) :) :)
De azért a hangos kacaj is nagyon hiányzik már :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Húúú Cory, csúcs ez a kép :) Lizának nagyon jó sora lesz később is a 2 bátyussal :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vanillka!
Nálunk a cicis mosoly csak egy napig volt sláger. Azóta Véresen komolyan kajcsizik. Nálunk büfi után van olyan, hogy úgy dönt mégse akar még több tejcsit és magyaráz mosolyogva. A fejét meg ügyesen elfordítja a cici elől és közben magyaráz. A gajgajról az jutott eszembe, hogy anyukám emlékei szerint délelőtt mindig gajgajoztam, délután meg kajkajoztam kicsi koromban. Én is várom már a színes csatos korszakot. Az egyik rokonunktól szép kis csatot kapott ajándékba. A keresztlányom 4.5 éves és a mai napig nem tűri a hajcsatot, fésülködni is alig akar.

Cory!
Jó ez a kép!

Kép
szelivi

Cory: csúcs ez a kép. :lol:

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Vanillka!
Nálunk a cicis mosoly csak egy napig volt sláger. Azóta Véresen komolyan kajcsizik. Nálunk büfi után van olyan, hogy úgy dönt mégse akar még több tejcsit és magyaráz mosolyogva. A fejét meg ügyesen elfordítja a cici elől és közben magyaráz. A gajgajról az jutott eszembe, hogy anyukám emlékei szerint délelőtt mindig gajgajoztam, délután meg kajkajoztam kicsi koromban. Én is várom már a színes csatos korszakot. Az egyik rokonunktól szép kis csatot kapott ajándékba. A keresztlányom 4.5 éves és a mai napig nem tűri a hajcsatot, fésülködni is alig akar.

Cory!
Jó ez a kép!

Kép
szelivi

Ez érdekes. Az előbb amikor rákattintottam az ELKÜLD gombra, akkor kilépett egyből és amikor visszamásztam, akkor meg nem láttam sehol.

Kép
szelivi

Csema: Bettus is kb. 20-30 dekát hízott az elmúlt hónapban, de semmi gond vele. Van pisi-kaki-jókedv. :P
Ha jöttök Gödre talizhatnánk!! :)

Cory: micsoda vidám lurkók!! :lol: Édesek!!!
Nekem tök fura, hogy Bettina mostanában csak akkor cicizik ha éhes. Ez hülyén hangzik, de Dorina ha nyügizett, akkor szívesen szopizott, Bettust meg inkább ringatni kell. Így van, hogy csak 4 óránként fogadja el a cicit.

Szelivi, Vali: mi Dorinának nagyon korán tettünk a hajába csattot, hogy szokja. Van egy barátnőm, aki akkor tett, amikor már hosszabb haja volt a kislányának, de már nem engedte.

Lányok: tényleg szomorú a kórházas történetem, de nem gondoltam volna, hogy ennyire megvisel sokakat, bocs!

Faby: lassan nem lesz csirke, amit a fagyasztóba tehetsz!! :lol:

TALI: ha masszívan esik az eső, akkor halasszuk el, de ha csak borús, akkor lehet, szerintem.

Na Jó Éjt Mindenkinek!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Jó reggelt

Na szóval így aludtunk tegnap: Este 8 etetés, fél 9 alvás, majd ébredt éjfélkor, fél 4-kor és fél 6-kor. 6-kor magam mellé vettem, mert egy kis tejcit felbüfizet és felébredt rá. A nagyágyban még durmoltunk 8-ig. Azt hiszem ez elég okés az elmúlt hetekhez képest :lol:

Kép

Kép
pgyöngyi

Cory-Szuper a kép,gyönyörűek a gyerkőceid :lol:

Szelivi-Semmi gond :lol: Különben egy véleményen vagyunk,de hát a kicsilány miatt muszáj!!! :roll: Hajrá baby love :wink: :lol:

Faby-Mennyi tejcsid van :!: :?: Mikortól fejted?Mert látom Dominik nem sokára 3 hónapos lesz és én úgy tudom,hogy 3 hónapnál tovább nem lehet tárolni a tejcsit. :cry: Az is egy megoldás,hogy az első adagokat kicseréled a friss tejcsirre.Most pár nap alatt tutti nem lesz kevesebb a tejed.Azért az okosabbak is támasszák alá ezt a 3 hónapot,nem vagyok bizti benne :roll:

Gyöngyi
-Ez már tök szuper.Így kicsit te is többet tudsz pihenni!

Képzejétek tegnap egész nap 750-et szopizott Lilkó,ez extra csúcs teljesítmény :mrgreen: És ma is 160-nal kezdtünk!:mrgreen: :mrgreen:
Vendég

Babcika!
Én is három hónapot tudok a tejcsire, úgyhogy ha Tündi eléri a három hónapos kort, akkor elekezdem kiselejtezni a régieket. Bár egyik ismerősöm szerint fél-egy évig lehet tárolni a tejet, én inkább nem kísérletezek vele.

Ma éjszakánk: kilenckor szopi, 10-ig nyűglődés, utána aludt reggel négyig! Az én cicim meg ennyitől majd szétment. Azután szopizott hétkor meg fél kilenckor. Szóval bepótolta a kihagyást. :)

Tegnap vettem Ikeás rácsvédőt. A megkötők még véletlenül se ott vannak, ahol kéne. Úgyhogy varrhatom át őket. :(

Kép
szelivi

Sziasztok!

Cory, állati jó ez a kép :)

babacika, az első másfél hónapban csak hébe-hóba fejtem, ha valamiért több volt és feszült. De azokat már odaadtuk Dominiknak.(Pestre járok suliba, és amikor fent voltam akkor anyukám vigyázott rá, és fagyasztott tejcsit kapott. ) Amik most vannak a hűtőben azok max 1-1,5 hónapja vannak ott. Azóta fejek minden reggel és van hogy este is lefekvés előtt. De majd azokból is adunk neki, mert járok fel vizsgázni, és oda nem tudom magammal vinni.

szelivi, sima mélyhűtőben 3 hónapig lehet tárolni, fagyasztóládában pedig 6 hónapig.

faby

Babcika :lol:
Nagyon ügyesen Lili :lol: úgylátszik tágul a bendő :wink:

PGyöngyi :lol:
A te Lilid is ügyes :lol: Rájött hogy éjszaka inkább aludni kellene :lol:

Cory :lol:
Három édes gyerkőc... :lol:

Faby :lol:
Nem semmi ez a tej mennyiség...

A mi éjszakánkkal ismét érdekes volt :? Vagyis inkább csak az esti elalvás. kb fél 1-kor :shock: sikerült neki. Nem tudom mi lehetett vele. Sírdogált hol kicsit hol nagyon. Talán a foga? :roll: Talán a pocija? :roll: két napja nem volt kaki (de hol vagyunk a múltkori 6! naphoz képest?) Ha maszíroztam a hasát abbahagyta a sírást és vigyorgott. :roll: :?
A cicijeimmel is gondok voltak/vannak. Timi étvágya változó, mint ahogy az enyém is. Szombaton lett egy csomó a cicimben ami már nagyon fájt. Estére a lánykám ügyesen megszüntette. Tegnap este vettem észre, hogy ismét van egy csomóm. Ez még nem fájt de már nem volt hajlandó kiszívni. Reggelre be is pirosodott és fájdogál. Mostmár nem olyan vészes a csomó de még mindíg érzem egy kicsit.
Miért csomósodik be a cicim???
Fejni már nem szoktam csak ilyen esetben. De mostmár a fejőgép nem indítja be a tejleadást, régebben ez is simán ment.
Timi persze ma nem egy zabagép...
Félek a mellgyuszitól, elég volt már belőle három. Mi lesz ha elkezdek majd hozzátáplálni?

Kopaszodás: Timi hátul már régen kifeküdte a haját. Olyan borostás ott. Mindíg nőlne de mindíg kifekszi. :lol: Egyébként nem vettem észre hogy máshol hullana a haja.
Az enyém se nagyon hullik csak úgy mint eddig. Azt viszont Timi keze is vonza. Még jó hogy hosszú legalább meglátom.

Most hallom rotyogtat... :lol: :lol: :lol:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Babcika kimaradt az eszik szó :lol: :lol: :lol:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Ja és az éjszaka rájött Timi, hogy lehet vándorolni a kiságyban. :lol: Reggelre keresztebe találtam. :lol: :lol:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri:Maszírozd ki a cicit, nhogy begyulladjon. Az egyik barátnőmnek is 3x volt már, 1x kórházba kellett mennie. Édes lehetet Timi baba, ahogy kereszbe furkálta magát :)

Babcika: Igen sokkal jobban érzem ma magam, valószínűleg, ez a lehangoltságom is a kialvatlanság miatt volt nagyrészben. Akartam már írni a múltkor is, hogy ősszel voltunk Pécsen és átruccantunk Siklósra is megnézni a várat (szakadt az eső). AZ volt az utolsó kirándulásunk a baba születése előtt. Kár, hogy ilyen messze laktok Pesttől és nem tudtok jönni, majd a következő talit úgy kéne megszervezni, hogy fél úton legyen Pest és Siklós között :lol:

Kép

Kép
pgyöngyi

Babcika: mondtam én tegnap, hoyg rekordot fogtok dönteni :lol:
Remélem holnapután dokinénitek is olyan elégedett lesz veletek, mint amennyire mi vagyunk itt a fórumon :mrgreen:

Faby: nem semmi egy ciciből az a 200-300 ml. Szerintem én ha megszakadnék tudnék reggel 2 cickóból ennyit kifejni, és akkor Aliznak már nem is maradna :( Hogy csinálod???
Még egy lehetőség: venni kell egy újabb fagyasztót a tejcsinek :lol:

Gyöngyi: cory-nak igaza van, tényleg nem apad el a tej egyik napról a másikra, ezen ne aggódj. Én mikor abbahagytam Vini szoptatását, és rá egy évre megnyomtam a cickómat, még mindig jött belőle tejcsi. Na jó, biztos nem lakott volna jól azzal a mennyiséggel, de talán újra fel lehetett volna tornázni, ha akarom. Jól gondolom cory?
Gratula a tegnap esti alvásotokhoz. :)

Évi: Jól emlékszem, hoyg ti tetettetek (pfú de nehéz volt ezt leírni) Dóri fülébe nemrég fülbevalót? Fúrattátok, vagy lövettétek?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vali: igazad van, abban, neked is meg a Corynak is, hogy egyik napról a másikra nem tud elapadni a tejcsi, csak hát az agyam legbelső zugaiba elraktározódott ez a gondolat és semmivel se tudom kipiszkálni onnan. Ráadásul 2 napja alig eszik a Lili, ma megint ráraktam csak kiváncsiságból a mérlegre és 50 g-ot evett. Jó, mondjuk én 2óránként etetek és 1 ciciből, de akkor is nehéz elhinni, hogy egy 3 hónapos babának ez elég. Viszont éjjel meg van, hogy egyhuzaban eszik 10 percig, lehet, hogy ekkor pótolja be a lemaradását?

Cory: Már jó lesz, ha személyesen találkozunk, hátha sikerűl kiverned a fejemből ezt a kevés tej dolgot :D

Kép

Kép
pgyöngyi

[quote="vanillka"]
írta:
vanillkaÉvi: Jól emlékszem, hoyg ti tetettetek (pfú de nehéz volt ezt leírni)
Vali

Lehet helyette a rakattatok szót is használni :lol:

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Szeretném megköszönni Mindenkinek aki válaszolt a kérdéseimre!Igaz már jó pár napja volt,olvaslak Titeket,csak irni nem tudtam.
Azt hiszem a fülbevaló kérdést elnapoljuk,meghagyjuk Neki a döntést,legalábbis egyenlőre ebben maradtunk.

Kérdeztem az igény szerinti szoptatást.kaptam rá egy linket,ott azt irják,hogy időben és időtartamban nem korlátozzuk a babát.Hát nálunk nem volt,sokszor evett,és nagyon sokáig cicizett.Órákat akár.Aztán fájta ahsikánk,és azt mondták azért mert mindig eszik,és igy mindig emészt,terhelve van az emésztőrendszere.Erről mit gondoltok?
Szóval ne etessem két órán belül,amit simán ki is bir ,mert ha tud aludni 2-3 órát akkor nem lehet éhes,bár én már semmiben nem vagyok biztos,merthogy igy viszont üvölt ha nem cicizhet.Néha evés után mosolyog,nézegeti a zenélő-forgót,aztán egyszercsak elkezd bömbölni,és ezen vagy a cici segit,vagy hagyom kicsit amig elfárad-ezt próbaképp csináltam 2x hogy meddig birja,nos hát tovább mint én. :D :D
Amúgy sztem sokkal többet vidámkodik,meg sztem nem fáj úgy a hasa mióta húzzuk az etetési időt,ugyanakkor igy is sokat bömböl,pedig azt hittem javul ez is.De a vidámkodást meg annak is betudhatom hogy nő,okosodik,stb..Viszont ha eszik még mindig nem tud elszakadni a cicitől,mert most már 20 perc után csak bohóckodik,meg tépi,rángatja,ki-be ,ki-be ez megy.
Szóval megint nem tudom mit tegyek,mert nagyon sajnálom ahogy látom rajta mennyire kell neki a cici,viszont megmondom őszintén ez a több óráig tartó cumizás rajat ez nekem nagyon kényelmetlen,egy idő után már nagyon rossz érzés.Meg persze este,vagy ha front van,vagy akármi más akkor nyűgösebb is,de ha néha engedem Neki ,máskor meg nem akkor nem zavarodik össze?
Tudom hogy már irtátok többen hogy sokat ciciztek Nektek is,meg hogy gyakran szopizik,de attól tartok hogy ha most hagyom akkor később nehezebb lesz erről leszoktatni ha magától nem fog,és azt meg nem tudhatom előre.
Ha fáj a baba pocija akkor a szopizással meg tud nyugodni?Végül is nem kólikás,szóval nem tipikus hasfájás.
Ja és pl amikor üvölt akkor a cumi nem kell,még jobban üvölt tőle,de ha cicire rakom és ott elalszik,és már csak ez a ki-be játék megy,és akkor becsempészem a szájába akkor meg nem ébred fel.

Amúgy meg itthon voltam tp-en azóta hogy megtudtam hogy babát várok,sokat aludtam,pihiztem,nem ért semmi lelki trauma,nos hát lehet nálunk nincs összefüggés...

Pgyönygyi:mint olvasod nem csak Te küzdesz :D :D :D bár ez nem vigasz tudom.HA elfogadja a cumit,akkor csak a régi fajta,cseresznye alakú gumi cumit.Olyan chiccosat nem tudtam itt vácon venni,de ez is bőven jobb mint a szilikon.

KépKép

KépKép
pilchard

Pilchard: Szerintem a mi babáink hasonlóak. Nálunk kb 1 hete csengett le ez a sírásos őrület, de van, hogy du. még sírdogál, a Jó Isten se tudja miért. Próbáld meg, ha sír, kivenni a pelusból és a lábát felnyomni a hasához. Nekünk ez működik, 2 másodperc alatt a síró babából nevetőt csinál.

Kép

Kép
pgyöngyi

Vali!

Jól emlékszel, Dórinak lett most fülbevalója. Úgy lövettük a fülét egy kozmetikusnál. Nem volt semmi gond, szépen begyógyult neki. Ti is szeretnétek?

Pilchard!

Nálunk sincs összefüggés, én a 34. hétig dolgoztam, és ritka nyugodt gyerekem van, aki másfél hónapja átalussza az éjszakát és nappal is sokat vigyorog.

Évi és Dóri

KépKép
évice77

Évi: igen szeretnénk, már két fülbevaló itt "porosodik" a polcon, amit kapott a kiscsaj. Csak kicsit félek tőle, hogy hogy fogja viselni :(
Meddig tartott a procedúra? Kell kezelni utána valamivel?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Gyöngyi: két dolog lebegjen a szemed előtt:
1. ez a dolog működik, hisz nem halt ki az emberiség
2. örökbefogadó anyák is képesek lehetnek a szoptatásra akkor is, ha soha nem voltak még csak terhesek sem!

cory
Budapest

Cory: :lol: , nem tudod véletlenűl, hogy a kisbabáknak mikorra lesz az idegrendszerük annyira fejlett, hogy maguktól is képesek legyenek elaludni? Félek, hogy leég a hajszárítónk :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: az enyémek 2 évesen tudták azt, hogy lefeküdtek, betakartam őket, kijöttem, és elaludtak, de fél év körül már simán elég volt, hogy simogassam őket. Mondjuk szerintem az a legkényelmesebb, ha szopiba bealszanak. És fél éves koruktól már le tudtam tenni őket úgy, hogy nem ébredtek fel.

cory
Budapest

Sziasztok!

Nagyon régen jártam itt!
Látom, a babákok szépen fejlődnek:)

Nálunk 1 hete van, hogy nem ébresztgetem Kingust(a rengeteg fogyás miatt kellett). Azóta rengeteget alszik, 3-4 órákat, így csak 4x(!) eszik naponta. És így nincs is meg a 650 gramm, ami az ő 4,5 kilójához állítólag kéne. Még csináljuk ezt 1 hétig, hogy mennyit gyarapszik így. Szerintetek ez nagy baj?
Tudom, más örülne, hogy van egy csomó ideje, de azért ez aggasztó! Vagy nem?

Kép
Kép
maminti81

Pgyöngyi:köszi,legközelebbi sirásnál próbálkozom.

Csajok!Most szervezünk először találkozót,Ti hová jártok,ahol szoptatni,wc-ni is lehet?sajnos pesten nem vagyok jártas,csak a melóhelyig jártam be,irjatok helyszineket ha tudtok.Köszike

KépKép

KépKép
pilchard

Vali!

Nagyon gyorsan ment a fülbelövés, pár perc az egész. Először berajzolta a nőci, hogy hova fog kerülni a fülbevaló, és már lőtte is. Persze picit le kellett fogni a Dóri fejét, hogy ne kalimpáljon vele, nehogy félremenjen a fülbevaló. Amit belelőttek, azt 6 hétig kell bennehagyni, utána lehet kicserélni a saját fülbevalóra. Mindennap meg kell forgatni a fülben, és kenni kell fertőtlenítővel. A kozmetikus csaj adott nekünk fertőtlenítőt, amivel kenni kell, és állítólag nem csíp, de a szaga alapján kutyaközönséges alkohol lehetett.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Fülbelövés: Az egyik ismerősöm kislányának megcsinálta a védőnő. A fülbelövés idejére kiküldték az anyukát a váróba, ő csak annyit hallott, hogy ordít a gyerek, majd fél órát vígasztalta. Szóval én e-miatt a kis történet miatt nem lövetem ki a fülét. Sír egésznap eleget, nem akarom, hogy még én is rátegyek egy lapáttal. A másik, meg azt hiszem a Tünde írta, hogy akupunktúrás pontok vannak a fülön, ami igaz, én ezzel fogytam 15 kg-ot (az mellékes, hogy visszajöt :) )

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi-Van,hogy Lili is csak 60, 70-et eszik du.Addigra azért már rendesen el van ám telve a kis pocija.Legalábbis az én Lilimnek,ő nem hiszem,hogy 2 óra alatt megemészti az előző szopit.Lehet,hogy a te Lilid is így van :roll: Tök jó,hogy voltatok Siklóson,bár biztos rossz volt az esős idő.Jó ötlet a Pest-Siklós félúton rendezendő találka :wink:

Elalvás-Most,hogy mérünk az esti szopi után,Lili felébred a mérlegen,de már alig várja,hogy az ágyába vigyem,csak bepattolom a zsákjába,ujját berakja és 2 perc múlva szunyál.Napközben is simán elalszik magától.De szerintem ő extra jó alvókával van megáldva,ezért is inkább alszik,minthogy egyen :wink:

Maminti
-Látom hasonló cipőben jártok,mint mi.Mondjuk Lilim már 4 hós lesz.Ő most már nem alszik ekkorákat,hanem játszik is,utána elszundít,és így jöttek ki a nagy szünetek a kajcsik között.Ő mág csak 5 kiló körül van,de szerintem amúgy is picike termetű lesz. :lol: Nekünk jó módszer a hízásra a 2 óránkénti etetés. :roll:
Vendég

Plichard: talihelyszín pl. Szent István park - kultúrált WC (fizetős) nagy zöldterület (kutyamentes) pokrócon heverkéléshez v. ösvények babakocsitologatáshoz. SZoptatni: nos, azt főleg szabadtéren lehet, de ügyes öltözködéssal azt simán :) Egy tucatnyi szoptatós anyukával meg senki sem kötekszik. Ha mégis, meg kell dobálni a teli pelusokkal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Igény szerinti szopi: az anyatej a) megemésztődik kb. 1,5 óra alatt, b) az se a gyomorban történik, hanem a vékonybélben jórészt, ahol nincs már visszakeveredés. De ha a sok pár perces cickózást váltott melleken követitek el, akkor sok laktózos első tejet iszik, és ez okozza a hasfájást. Tehát a megoldás nem a szopik közti idő növelése (mert akkor meg túl mohón fog szopizni esetleg, és a rengeteg benyelt levegőtől fáj a pocak), hanem az, hogy nem váltassz mellet, amíg nem érzed, hogy na ez most tényleg igazi szopi volt, nem csak nyammogás.

Mi már pöttytelenedőben vagyunk :)

Gyöngyi: bízz Liliben :) Ha éhes lesz, enni fog :)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Vanillka!
Most figyelj:
Te tetted e tettetett tettet? Te tettetett tettek tettese Te!

Lányok meddig fog tartani szombaton a tali? Mert utána mennem kell buliba. Ismerősékhez és babával, szóval nem IHB buli.

Kép
szelivi

Szelivi: szerintem ki meddig bírja :)

cory
Budapest

Livi: Én is csak pár órát maradok, mert megyünk vendégségbe. Szerintem lehóginkább a babákon múllik, hogy meddig tart

Lili egésznap össz-vissz 1 órát aludt, ezt is 3 részletben adta elő. Néztem is, hogy mi van?, aztán egyszer csak felettünk volt egy felhő, olyan idő lett, mint Kensesben Dorottyéknál. Most nagy nehezen elaludt, de már 2x fel is riadt, szóval lehet, hogy izgis éjszaka lesz, majd reggel beszámolok róla.

Kép

Kép
pgyöngyi

lehóinkább=leginkább

Kép

Kép
pgyöngyi

Nekem délután hatra kéne elvileg menni. Addig ráérek!

Eszembe jutott még néhány hülyeség:

Öt török öt görögöt dögönyöz örökös örömök között.
Föld döbörög, ördögökhöz könyörög.

Ó te köpönyeges ember, ha én téged megköpönyegesítteleníthetnélek!

Ezt a tálat elkáposztásítottalanítottátok!

Csinos csíkos cinkcsészében cukros csirkecomb.

Na megyek fürdetni. :D

Kép
szelivi

Sziasztok!

elalvás:
Nálunk elég simán megy, mikor jólakott böfi, aztán leteszem az ágyikóba és magától alszik. :lol: (Anya nagy örömére :) )
Napközben változó, van hogy lerakom evés után, kicsit gőgicsél, és alszik, van hogy már a cicin elalszik, van olyan hogy játszani kell vele kicsit, viszont ha nincs jókedve kicsit sír és utána jöhet csak az álommanó.
Nem panaszkodhatok. 8)

Alina

Kép
Vendég

Sziasztok!

Ma voltunk UH kontrollon a vesék miatt. Szerencsére minden rendbejött, nincsenek már tágulatok, így kontrollra sem kell visszamenni, csak akkor, ha huzamosabb ideig beteg lenne a baba. Ettől én annyira boldog vagyok, hogy majd kiugrom a bőrömből. :lol: :lol: :lol:

Viszont olyan szörnyű dolgot láttam. :( Kb. 5 perccel később értünk a vizsgálatra, mint az időpont, de a nővér szólt, hogy várni kellene. Hoztak egy kisbabát mindenféle kütyüvel, aki kb. akkora volt, mint az alkarom fele. Nem is lehetett látni, mert annyira be volt bugyolálva. Utána következtünk mi, és a doktornő mondta, hogy a baba súlya alig fél kiló, és nem tudják, hogyan segítsenek rajta. Én annyira megsajnáltam, hogy azóta sír a lelkem. És valahogy hálás vagyok az égieknek, hogy a gyermekem normális súllyal, éretten született.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?