A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » BABAPROJECT ELÖTT ÁLLÓK, IDE!

Ebba!
Az lehet. Ő sok mindent tanít. De nekem most az ő nevelés definíciója kellett volna. Egyszerűen nem jut eszembe. :evil: :evil:
mátra

Mátra!
Drága olyan nagyon ari vagy hogy igy szoritassz nekem!
Irtam ma nektek Ágirol,hogy ma tesztelt csak még nem mutatott neki semmit de holnap is megprobálja meg addig amig meg nem jön neki!Érez egy két dolgot de szerintem még nem mer nekik hinni!
Én is láttam már egy két bicskanyitigato dolgot mama-baba ügyben!Legszivesebben odamennék ilyenkor és egy akkora pofont adnék hogy egyből észhez térjen!(nem vagyok verekedős csak ilyenkor iszonyu düh van bennem)Pl.ha egy egy-két éves gyereket ver az anyja na attol kész vagyok vagy ha egy pár honapossal türelmetlen és kiabál na akkor borul el az agyam! :x

KépKépKépKép
aniko24

Áginak továbbra is mennek a drukkok :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Éva!
Köszönöm, megkaptam, most hozta fel a Férjem a postaládából :D Annyira aranyos vagy, hogy így gondoltál rám.

dido
dido

Sziasztok!

Most csak egy pár sort van időm írni, sajna nem tudok visszaolvasni! :oops:

Én még a talinál tartok:
Lányok!
Nagyon örülök, hogy viszontláthattalak titeket és, hogy Angie-t megismerhettem! :D
Anikó, Mátra!
Úgy sajnálom! :(
Fél egyre értünk oda, nem is gondoltam, hogy addigra elmentek a múltkoriból kiindulva!Egy telefonszám tényleg jó lett volna! Na, majd legközelebb!

Nárcisz!
A te uh-os képeidet azért láttam ám! :D
Nagyon édesek a moszatkák!Én látom őket!

Babakocsi:
mi szombaton vettük meg az első dolgot a babának, az pedig a babakocsi. Pesten vettük a soroksári úton a Megatoysba, ami már nem Megatoys, hanem Baby outlet.
Azt nem mondom, hogy súlyra könnyű, de szerencsére nem kell vele emeletre mennem és buszra sem igen óhajtok vele szállni!
Ha sikerül képet csinálnom, rakok nektek!

Most mennem kell.Hulla vagyok.Őrültek háza van a suliban ezen a héten!
Ma iskolai nagy kirándulás volt, holnap vidám tanévzárás, csüt. tanári kirándulás, pénteken jönnek a gyerekek hozzám bulizni, szombaton évzáró, jövő héten nyári tábor!
Ez a gyerekeknek mind nagyon szupi, csak nekünk lóg a belünk is!

Na puszika

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Lányok,
köszönöm a drukkokat. Remélem hatnak. Séta jó volt, de még nem tudtunk messzire menni, de ez várható volt. Nagyon rossz volt bezárva lenni. Illetve nap mint nap az otthon-taxi-munkahely-taxi-otthon útvonalat megjárni. Bár nem panaszkodom, mert vannak emberek akik egy baleset után heteket töltenek kórházban.
(hársfák még nem nyiltak ki, pár nap kérdése.)

Zsuka
gyönyörű a kertetek és a házatok is tetszik. Tulajdonképpen szomszédok vagyunk, mert én most már Csepeli vagyok, mióta a páromhoz költöztem. Szerencsére világéletemben kerteshában laktam. Jó kis közösség lehet ott nálatok. Mi is néztünk tavaly Dunaharasztiban házat, sorházat. Ott is sok fiatal gyerekes családot láttunk a kertekben. de végül nem oda költöztünk. És hogy kikérik a véleményed a kertgondozásban, ez gondolom büszkeséggel tölt el téged.

Panka
komoly témát vetettél fel. A lélek hatása az egészségre a hagyományos és a természetes -gyógyítás közötti különböző nézőpontban is benne van. Hogy melyiküknek van igaza, mindenki beállítottsága szerint dönti el. Biztos hogy sok betegség kialakulásának oka a lélek "bajából" alakul ki, de azért nem mindig így van ez. (amit Monyó az infulenzáról írt, hiába tüsszent rá valakire egy influenzás, ha annak ellenálló az immunrendszere, akkor talán nem kapja el a betegséget.)
Amit pedig a vetélésről írtál- utána bizony "kemény lelki dolgok" mennek végbe az emberben (én szerencsére nem tapasztaltam meg ezt, de ha olvasod ezt a topikot a többiek beszámolóiból sejthető milyen érzés lehet). Én úgy gondolom, sok olyan nő aki szándékosan veteti el a gyermekét (ilyen-olyan oknál fogva) az is sokáig szenved utána (hát még az aki szeretne babát, mégsem marad meg neki), lehet hogy évek múltával is megmarad benne a tüske a fájdalom és később megbánja amit tett még ha esetleg nem is vallja be magának. Annyi biztos, hogy a lélek és a test összefüggésben van és harmóniában kell lenniük egymással.

Monyó
beszélgessetek sokat a férjeddel és biztosan minden rendbejön. Egy barátnőm (pár évvel idősebb nálam) mondta egyszer, a párkapcsolat olyan mint egy növény, gondozni kell, törődni kell vele, hogy szép virágot hozzon.

syry
syrynx

Szioka, lanyok!
bizony reg nem voltam, mikor idom volt, foglalt volt a gep, mikor meg nem, akkkor en voltam nyakig a munkaban:)
Sokminden tortent azota errefele...

Latom jo volt a tali, csak sajnos nem talalom a kepeket, tudna valaki segiteni, hogy hol nezzem meg oket?

Ironram Eszter: sajnalom, hogy nem leszel itt ezentul, de remelem meg neha benezel hozzank...es akkor mar engem is a tabla felso reszen talalsz majd:) Hianyozni fogsz!

Angie! Jo vakaciozast, sajnalom, hogy nem talalkozhatunk, remelem azert Tokmaggal sikerul osszefutni.

Matra: latom ujra a regi vagy, visszatert az eletkedved:) Ami a konyvet illeti: a hugom hamarosan megy Pecsre, ugyhogy megkerem majd ot, hogy szerezze be nekem az olvasnivalot. A filmet mar megszereztem, csak meg nem volt idom megnezni...

Pupy: hianyzol, eleg keveset jossz mostanaban, na de elnezzuk neked, mert olyan szep pillanatokra keszultok...Hol tarttok a keszulodessel?

Bea, Narcisz: orulok, hogy a babaitok ilen szepen novogetnek, csak igy tovabb! vigyazzatok nagyon magatokra es a kis pocaklakokra!

Zsuka: mesebeli a kerted, en is ilyesmirol almodozom...de egyelore marad az almodozas:) kuldj meg kepet, ha mar minden viragba borul:) milyen jol eljatszana ott par aprosag...:):):)

Agi: szoritok neked tovabbra is!!

Lanyok! Olyan aranyos a nasznagynem kicsi fia! mar 5 napos a nagy legeny, jol vannak, holnap mennek haza:) Ma is beugrottam hozzajuk a korhazba munka utan, ott voltam mikozben szoptatta a picit: annyira szivet melengeto latvany!!! nekem is kell!!!

Nem sokat irok most sem, meg probalok visszaolvasni:) Es szeretnek gyakrabban itt lenni veletek, csak sajnos nincs ra idom, de gondolok sokat ratok! Ugy erzem, hogy folyton lemaradok valamirol...

Legyetek jok! babas almokat nektek!

Nomibogar
Kép
nomibogar

Syryx: drukkok mennek neked is. egy szep kis zebra karpotlas lenne a torott labert :wink:

Nomibogar
Kép
nomibogar

Sziasztok!
Végre itthon!
Hát folyttnám amit de. abbahagytam, visszaolvasgtom a hozzászólásokat.

Juca!
Most olvastam amit az álmodról írtál, nekem is volt olyan, hogy ufófejű volt, csápok álltak ki belőle, de mikor azt mondták(az ufók), hogy az enyém, és szoptassam meg, mert ők nem tudják :lol: , eleget tettem anyai kötelesságemnek :D
Tud azért vadakat álmodni az ember, csak az a fura az egészben, hogy az érzelmek olyan valósak, és mélyek, hogy utánna egész nap bennem él, és keresem a gyerekem, hogy hol van. :?
Most olvastam a mai hozzámszólásodat.Úgy látom te is félreértettél, de nem akarom a témát tovább feszgetni, hosszú lenne elmagyrázni.Persze, hogy nem haragszom a véleménykülönbség miatt,ez természetes.

Narco!
Nagyon cukik a tökmagok!Örülök, hogy már jobban vagy :D
Én sem hagyományos gyszerre gondoltam, hanem homeopátiára, aminek nincsennek mellékhatásai, és terhesek is szedhetik.
És szerintem ne tartsd magadban a boldogságot, kiabáld szét a világnak(ha én is megtudom, hogy babát várok, biztosan így teszek :lol: ).Szerintem a többieknek erőt adhat a boldogság, mert tudják, hogy rájuk is vár valahol, és ez hajtja őket előre :wink:

Zsúka!
Nagyon szép a házatok(bárcsak nekünk is lenne már, mert uncsi az albi 8) )

Dido!
Bocsi hogy félreértetteed amit írni szerettem volna.A leckét nem szó szerint értettem.szerintem minden velünk történő dologból legyen az pozitív, vagy negatív, lehet következtetéseket levonni.Lehet, hogy nem azonnal, esetleg csak évek múlva.Szóval bocsi, ha megbántottalak volna,vagy bárkit is. :oops:

Mátra!
örülök, hogy azért te egy kicsit értetted amit írtam.Igen, szerncsére nem tudom milyen egy babáért hónapokig, évekig küzdeni, majd elveszíteni.Amiket írtam azok a gonolataim, nem pedig tények.

Syrynx!
Egyetértek azzal amit írtál az influenzáról.
Vetélésem még nem volt, és terhes sem voltam soha, de egyszer még gyakorlat alatt voltam bennt egy abortuszon a műtőben, és az nem volt semmi.Nem részletezem a látvány, és főleg a hangokat, de iszonyt volt, remegve jöttem ki, egész nap nem ettem. Nagyon megrázó volt!És közben az orvosok pizzát rendeltek
:evil:

Hát most ennyi, át kell adnom a gépet férjuramnak :cry:

Mégegyszer bocsánat mindenkitől, akit megbántottam volna!!!

Üdv.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Panka!
Szerintem nem bántottál meg senkit,azért vagyunk itt hogy megbeszéljük ezeket a dolgokat!És amig ilyen kulturáltan meg lehet beszélni mint ahogy ti ma tettétek addig nincs is gond!

Brill!
Lenne egy két kérdésem hozzád!
Ha gondolod akkor válaszolj priviben(nem biztos hogy a többieket érdekelné).
Mi volt az injekcionak a neve amit végig kellett kapnod?
Te kaptál e egy Heparil nevű szurit a progiszurid mellé?
Vagy esetleg szájon át valami véralvadásgátlot(esetleg aspirint)
Olvasgatom a Kaális forumot és onnan szedtem össze magamnak ezeket a kérdéseket!Az egyik lánynak ott ma derült ki hogy sikerült és megtapadt mind a három!Nem semmi!

KépKépKépKép
aniko24

Búcsúzóul nem állom meg, hogy ezeket a képeket fel ne tegyem. Lehet, hogy a délutáni nő váltotta ki bennem, hogy néhány embertől az állat sokkal jobb szülő...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Jó éjt, szép álmokat mindenkinek. Kép
mátra

Sziasztok!

Köszönök nektek mindent!

És pár kép, miért is érdemes... :D

Kép Marci Kép Olivér hasonló korban... Kép és ahogy vásárolni járunk...

mert van akiknek egy bevásárlókocsi nem is elég... :)

Legalább olyan jó babákat mindenkinek, amilyeneket mi kaptunk! :D :oops:

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Anikó!
szerintem is arra való a fórum, hogy megbeszéljük azt, amit másokkal a környezetünkben nem tudunk, mert nem értenek meg minket, és teljesen mások a problémáik.Mi lenne, ha már itt sem mondhatná el az ember a véleményét és a gondolatait(ami nem biztos, hogy mindenkinek tetszik, de mivel itt sokan vagyunk talán le lehet szűrni a dolgok lényegét).
Talán egy hátránya van a fórumozásnak:mivel nem látjuk egymást, nincs személyes kontaktus, így nehéz kitalálni, hogy ki hogyan fog reagálni a leírtakra, nem tudjuk úgy megismerni egymást mint egy személyes találkozáskor.(ezért is lehetett jó a múltkori tali az Árkádban).De néha ez előnyt is jelent:-)

Szia Ironram!
Nagyon helyesek a Manócskáid!

Jó éjt Mindenkinek!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok!

El sem hiszem, hogy sikerült belépnem!!!

Nagyon aranyosak vagytok, hogy ennyire izgultok értem. Reggel nem tudok tesztet csinálni, mert elfelejtettem venni másikat :( Legjobb lenne a reggeliből tesztelni? Ugye? Ha reggelig semmi jel, akkor holnap veszek egyet. Szerintem holnap is csak este tudok jönni, de addigra igyekszem vissza olvasni.

Jó éjt Kép

Kép
Kép
Ági279

Kép
Kép Kép
mátra

Kép

Ági!
Valóban jobb lenne a reggeliből tesztelni. Akkor most még holnapig várni kell? Nem baj, csak tehessek már végre egy ZEBRÁT!

Syry!
Rád is ugyan ez vonatkozik ám!

Eszter!
Gyönyörűek a kisfiúk. Nem volt könnyű kivegyelek a táblából. Annyira megszerettelek.

Rolly!
Hogy sikerült a kerti party?

Kendemami!
Jól vagytok?

Szép meleg napsütésé napot kívánok mindenkinek.
Kép
mátra

napsütéses :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
mátra

Jó reggelt!
Hát amit itt nálunk reggel egy óra alatt produkált az időjárás az nem volt semmi.
Felkeltem süt a nap, gondoltam juj de jó, ma is kisruha kényelem. mire elfogyasztottam a reggeli 3 in 1 kávémat elborult az ég úgy, hogy azt mondtam, ruha marad vékonynadrág jön, mire felöltöztem (kb. 10 perc) akkora párás köd lett, hogy még azon is gondolkodtam vegyek-e esőálló kabátot, mondjuk ezt inkább otthonhagytam. Aztán elindultam a buszon meg félúton tartottunk mikor kisütött a nap és itt Győrben meg olyan idő van mint mikor kinyitottam a csipámat otthon. Napsütés és meleg, remélem nem ér ide az a trutyi idő, ami otthon volt.

Mindenkinek szép napot!

kancellárka

Sziasztok!

Eszter!

Gyönyörű gyerekeid vannak. :D Nagyon sajnálom, de ha van egy kis időd legalább egy képet rakjál fel. :)
Sok-sok boldogságot kívánok Nektek!

Ági, Syry!

Mennek a drukkok folyamatosan és remélem, hogy ennyi szünet után most Mátrának nem egy, hanem kettő zebrát kell raknia. :D

Dido!

Gondolok Rád. Mikor mész UH-ra, mert én 11.00 órára.

Mégegyszer mindenkinek köszönöm a kerttel kapcsolatos véleményét, most már biztos, hogy el fogom küldeni. Bizonytalan voltam, mert soha egy keresztrejtvény megfejtését, vagy vonalkód gyűjtést vagy bármit nem küldtem vissza, de ezt most megpróbálom. :D

Zsúka
zsúka

Sziasztok!

Eszter!
Sajnálom, de meg is értem.... :cry:
Remélem azért nem tűnsz el teljesen és néha adsz majd életjelet Magatokról, és dobsz fel pár képet a Fiúkról, mint ahogy most is, mert nagyon kis helyes Fiaid vannak :D

Éva!
Örülök, hogy megtaláltátok Virág leendő robogóját :D Jó lehet már ilyenekkel foglalkozni :D

Syry!
Nagyon drukkolok Neked :D :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: , a jelek mindenesetre nagyon bíztatóak :D

Rolly!
Gondolom nagyon jó volt tegnap este a munkaközösségi ülés :D , szép idő is volt Rátok na és persze a marhapörire :D

Juca!
Szerintem ne aggódj, Kinga hamar meg fogja szokni a változást, mert még olyan pici. Ha már szaladgálna és fel lenne térképezve ilyen mód az egész kis birodalma biztos, hogy nehezebben menne, de azt már majd az új lakásban fogja megtenni. Most szerintem egy-két hét alatt belejön az új dolgokba még, hiszen Neki még minden nagyon új, és szokni való :D

Panka!
Nincs semmi baj :D , és nem bántottál meg, csak nem jól fogalmaztál, vagy inkább nem jó példát vettél, hiszen még nem mentél ilyenen keresztül (és persze nem is fogsz :D :!: :!: :!: ), és nem tudhatod, hogy milyen ezt átélni.
A vetélés nem betegség, és ha mindenki elvetélne akinek valamilyen lelki problémája van, akkor nem lennének csecsemőgyilkosságok, és nem lenne annyi elhagyott gyerek, hiszen el sem jutnának idáig, de ez nem ilyen egyszerű. És persze van a másik oldal is, hogy van akinél minden rendben lelkileg, sőt fizikailag is és mégsem úgy alakulnak a dolgai ahogy kellene.
Aláírom, hogy van olyan, hogy a lelki terheltség fizikai jelekben is megmutatkozik, de ezt nem lehet mindenre ilyen egyetemlegesen ráhúzni. És akár mondhatnám azt is, hogy sajnos, mert akkor az embereknek könnyű dolguk lenne, hiszen csak arra kellene figyelniük, hogy mindig rendben legyenek velük és körülöttük a dolgok :D , és még hírből sem ismernének semmilyen betegséget, vagy más egyébb rossz dolgot.
A táblában még nem látlak, de a vonalzód alapján közeledsz a félidőhöz :D kívánom, hogy ez a hónap Nálad az a hónap legyen :D :!: :!: :!:
A talik pedig tényleg nagyon jók nem csak arra, hogy dumcsizzunk, hanem arra is, hogy élőben megismerjük egymást. Bár az én tapasztalatom az, hogy még mindenki olyan volt élőben is, mint a leveleiben, esetleg csak külsőre képzelt mást az ember :D

dido
dido

Zsúka!

Én csak du 17.45-re megyek, úgyhogy a Te kis tüszőcskéidről hamarabb kapunk infót. De azért nagyon kíváncsi vagyok, hogy Nektek mit fog javasolni a doki :D már csak azért is, mert kb. egyforma a cklushosszunk :D
Remélem a coccusra is tud majd megnyugtatóan válaszolni.

dido
dido

Panka!

Ok. Vettem az adást. Ettől függetlenül teljes mellszélességgel kiállok amellett, mit írtam, az meg most elég széles :twisted:

Anyuk!

Lenne két kérdésem: az egyik a sírás. Tuttó semmi baja sincs, mindent csekkoltam, pelus, kaja, büfi, szelek, ja és vízszintkapcsoló (csak vízszintesben sír), akkor ti mit csináltok? Én arra hajlok, hogy kicsit sírjon, de eddig mindig felkaptam.

A másik a szoptatás. Amíg nem költözünk el, egy légterű lakásban vagyunk. Nem rokon férfiak előtt én nem szívesen vetkőznék neki, még ha csak nagyon diszkrésten is.Kofa egy-két barátja bejelentkezett, de aztán megfutamodtak. Minden ok lett volna, felőlem jöhettek volna, csak miután megfutamodtak, azon gondolkodtam, hogy ez a szoptatás nekem is nekik is kellemetlen lett volna. Ti hogy vagytok ezzel???

Juca

Ezt nem hagyhattam ki, Kofa invitálja a barátait (azaz egyik őjük felvetette, hogy jöjjenek, és arra ez a válasz: A látogatást örömmel vesszük, de felhívnám figyelmeteket, hogy
innivaló nálunk legfeljebb anyatej van, és Kinga foggal-körömmel védi
(na jó, foga nincs, de a körmeit már használja). Nem tartunk otthon
síri csendet, normál hangerővel élünk, de Kinga ennél olykor
hangosabb. Ha ez nem riaszt el, ám gyertek!

Elriasztotta őket :twisted:

tjuca

Sziasztok.

eszter,sajnalom hogy itthagysz minket,de ertheto.A szomszed topikban tudjuk kovetni hogy mi tortenik veletek.Hu nem lehet konnyu igy vasarolni.

syry.orulok hogy lekerult a gipsz.Vegre tudtok setalni.Na meg gondolom a hazaselet....... :)

csibe.Biztos szep babakocsit vetetek.Igazabol mar en is kineztem,de mire az en babam megszuletik addigra tuti nem lesz mar meg.Na de ez legyen a legnagyobb gondom :)

Matra.nem tudom menyire hiszel Istenben.Stalgattunk a ferjemmel a varosban es lattam egy csomo kisebbsegit(roma)egyik sem volt meg 18 es mindegyik karjan ott csungott a pici.brutalisan neztek ki.Ekkor mondtam a paromnak hogy mert az ad ilyennek babat az Isten,nekunk meg nem.
erre a parom.Ez a te Istened.Megvallom oszinten megingott a hittem.Hisz nem tettem semmi olyat amiert igy buntetne engem.

agi.tovabra is szoritok.muszaly hogy sikeruljon.

aniko.Hu ez nagyon sokba kerul,nem akarok megint okoskodni,de ettol tisztara szetvet az ideg.Nem ertem mert nem lehet tamogatni azt hogy az embernek gyereke legyen.Igy is nehez lelkileg is(gondolom)hat meg anyagilag is tonkrevagjak az embert.Ez felhaborito.

zsuka.Gyonyoru a kerted.vagy ezt mar mondtam?? :D en is szeretnek szep viragokat az ablakba de meg nem lehet.Olyan ocsmanyul nez ki a hazunk hogy nem akarom meg viragokkal felhivni ra a figyelmet.De jovore nekem is lesz.

kanci.meddig dolgoztok meg buborekkal?

norwel?holnap fekszetek be a korhazba?

amugy jobban vagyok.kepzeljetek a sogornom vasarnap ferjhez ment.Felhivtuk hogy gartulaljunk neki.elmondta hogy megint veszelyeztetett terhes(egyszer mar vetelt)senki nem tudja a csaladbol.Egesz nap fekszik,ha felkel elkezd verezni :cry: azt mondta az orvosa hogy lehet hogy osszevarjak :cry: anyira izgulok ertuk.

Kép
monyoka

Juca!

Szerintem igazad van. Szerintem a szpotatás olyan intim és meghitt együttlét a babával, ami nem tartozik idegenekre. Sem férfira sem nőre.
Egyébként nem volt véletlen, hogy régen - legalábbis felénk- 4-6 hétig nem látogatták a csecsemőt és az anyukát. Csak a legszűkebb család ment segíteni. A baba addigra megszokta a kinti világot és fogadhatott látogatókat. Ebben a témában nagyon tetszik ez a cikk:

http://hetilap.hetek.hu//index.php?lap= ... &cikk=6080

Dido! Zsúka!
Várjuk az infot a tüszőnézésről :)
mátra

Juca!

Nem vagytok semmik. :D Már sokszor írtam, hogy annyira szeretem, ahogy írsz. :) Itt vigyorgok éppen. :D
Sajnos tapsztalatom nincs csak véleményem az adott ügyről, de én nem venném fel addig, amíg nem sír nagyon. Persze könnyű így mondani.
Bejelentkezett a védőnő újból?
Olvasom, hogy akkor szép lassan költöztök is, annyira jó lesz, minden sarkot számoljatok meg. :D

Dido!

Én is kiváncsi vagyok már, hogy a doki mit mond. Sőt a párom megkért, hogy beszéljem meg a dokival, hogy ő hova mehet vizsgálatra, mert szeretné ha vele kezdenénk és nem velem. A múltkor ugyanezt mondta, de akkor a hormon gyógyszer szedése előtt gondolta most meg a vizsgálatok előtt. Úgy megzabálnám ilyenkor. :D
Ha túl vagy a vizsgálaton mindenképpen jelentkez, remélem lesz otthon net, mert az elmúlt napokban nem volt. :evil:

Zsúka
zsúka

Juca!
Ez jó! :) Mármint amit Kofa mondott a bejelentkezőknek. Mondjuk nem csalódtam bennetek.
Amúgy én tuti eltolnám a látogatók fogadását az új házikóba, nem csak szopiztatás miatt, de ha Kinga megunja a nyüzsit is el lehet vinni külön szobába.
Hajrá az új lakásért, bárcsak már mi is költözhetnénk.

Dido, Zsúka!
Drukkolok a tüszőkékhez :)

Gabi!
Hát úgy terveztem, hogy a költözésig dolgozom, az reményeim szerint augusztus közepe, és ha épp nincs kormányalakítás akkor a nyár az tök nyugis, mert mindenki szabin van és nemsok dolog van, net ezerrel egész nap :) A doki is engedi, azt mondta otthon is ezt csinálnám, mármint ücsörögnék egész nap, úgyhogy nincs akadálya.

Eszter!
Nagyon édesek a gyerekek, majd néha azért idenézhetsz egy-egy ilyen tündéri képpel :)

kancellárka

Monyóka!
Ne hagyd, hogy a hited meginogjon. Én nem vagyok templomba járó, sőt kifejezetten nem szeretem a papokat a képmutatásuk és az életmódjuk miatt. DE ! Istent hiszem és tudom, hogy segít.
Remélem ezzel az idézettel, tudok neked (is) segíteni. De van még egy másik kedvencem, azt is megkeresem.

Mindennek rendelt ideje van és ideje van az ég alatt minden akaratnak.
Ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak; ideje az ültetésnek, ideje annak kiszaggatásának, a mi ültettetett.
Ideje van a megölésnek és ideje a meggyógyításnak; ideje a rontásnak és ideje az építésnek.
Ideje van a sírásnak és ideje a nevetésnek; ideje a jajgatásnak és ideje a szökdelésnek.
Ideje van a kövek elhányásának és ideje a kövek egybegyûjtésének; ideje az ölelgetésnek és ideje az ölelgetéstõl való eltávozásnak.
Ideje van a keresésnek és ideje a vesztésnek; ideje a megõrzésnek és ideje az eldobásnak.
Ideje van a szakgatásnak és ideje a megvarrásnak; ideje a hallgatásnak és ideje a szólásnak.
Ideje van a szeretésnek és ideje a gyûlölésnek ideje a hadakozásnak és ideje a békességnek.
Micsoda haszna van a munkásnak abban, a miben õ munkálkodik?
Láttam a foglalatosságot, melyet adott Isten az emberek fiainak, hogy fáradozzanak benne.
Mindent szépen csinált az õ idejében, e világot is adta az emberek elméjébe, csakhogy úgy, hogy az ember meg nem foghatja mindazt a dolgot, a mit az Isten cselekszik kezdettõl fogva mindvégig.
Megismertem, hogy nem tehetnek jobbat, mint hogy örvendezzen kiki, és hogy a maga javát cselekedje az õ életében.
(…)
Tudom, hogy valamit Isten cselekszik, az lesz örökké, ahhoz nincs mit adni és abból nincs mit elvenni; és az Isten ezt a végre míveli, hogy az õ orczáját rettegjék.
A mi most történik, régen megvan, és a mi következik, immár megvolt, és az Isten visszahozza, a mi elmult.
Láttam annakfelette a nap alatt, hogy az ítéletnek helyén hamisság, és az igazságnak helyén latorság van.
És mondék magamban: az igazat és a hamisat megítéli az Isten; mert minden ember akaratjának ideje van, és minden dolognak õ nála.
[/i]
mátra

Ezt elég érdekesen küldte el... :evil:
mátra

Monyóka!
Ne hagyd, hogy a hited meginogjon. Én nem vagyok templomba járó, sőt kifejezetten nem szeretem a papokat a képmutatásuk és az életmódjuk miatt. DE ! Istent hiszem és tudom, hogy segít.

Remélem ezzel az idézettel, tudok neked (is) segíteni. De van még egy másik kedvencem, azt is megkeresem.
Mindennek rendelt ideje van és ideje van az ég alatt minden akaratnak.
Ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak; ideje az ültetésnek, ideje annak kiszaggatásának, a mi ültettetett.
Ideje van a megölésnek és ideje a meggyógyításnak; ideje a rontásnak és ideje az építésnek.
Ideje van a sírásnak és ideje a nevetésnek; ideje a jajgatásnak és ideje a szökdelésnek.
Ideje van a kövek elhányásának és ideje a kövek egybegyűjtésének; ideje az ölelgetésnek és ideje az ölelgetéstől való eltávozásnak.
Ideje van a keresésnek és ideje a vesztésnek; ideje a megőrzésnek és ideje az eldobásnak.
Ideje van a szakgatásnak és ideje a megvarrásnak; ideje a hallgatásnak és ideje a szólásnak.
Ideje van a szeretésnek és ideje a gyűlölésnek ideje a hadakozásnak és ideje a békességnek.
Micsoda haszna van a munkásnak abban, a miben ő munkálkodik?
Láttam a foglalatosságot, melyet adott Isten az emberek fiainak, hogy fáradozzanak benne.
Mindent szépen csinált az ő idejében, e világot is adta az emberek elméjébe, csakhogy úgy, hogy az ember meg nem foghatja mindazt a dolgot, a mit az Isten cselekszik kezdettől fogva mindvégig.
Megismertem, hogy nem tehetnek jobbat, mint hogy örvendezzen kiki, és hogy a maga javát cselekedje az ő életében.
(…)
Tudom, hogy valamit Isten cselekszik, az lesz örökké, ahhoz nincs mit adni és abból nincs mit elvenni; és az Isten ezt a végre míveli, hogy az ő orczáját rettegjék.
A mi most történik, régen megvan, és a mi következik, immár megvolt, és az Isten visszahozza, a mi elmult.
Láttam annakfelette a nap alatt, hogy az ítéletnek helyén hamisság, és az igazságnak helyén latorság van.
És mondék magamban: az igazat és a hamisat megítéli az Isten; mert minden ember akaratjának ideje van, és minden dolognak ő nála.
mátra

Juca!

Én nem hagyom sírni... Nyüszögni azt lehet, de azt se sokáig (percekig se) Ha csak nyafog, akkor azért nem rohanok hozzá mindent eldobva. De ha sír, akkor tépek hozzá, de ez nem azt jelenti, hogy rögtön fel is kapom, és a családtól is ezt kértem. Első lépésben odamegyek, megsimogatom, beszélek hozzá, ha csak unatkozott, akkor ezzel elvan egy darabig. Annyival könnyebb már nekünk, hogy ha ilyenkor a kezébe adok valami érdekeset, akkor elvan vele. Persze vannak olyan esetek, mikor tutira tudom, hogy nem lehet baja, mégis sír, ilyenkor ölben általában jól elvan. Nekem meg lassa olyan karizmaim lesznek, mint Popeynek :D Mikor pici volt, (ez jó, mert most már olyan nagy, mi? :D ) akkor még elbírtam az általunk "varázstartásnak" nevezett pozícióban. Szemléltető ábra:
Kép

Vagy térdenülős játék:

Kép

Vagy énekelni kezdetem neki, na ettől önvédelemből elaludt :twisted: :twisted: :twisted:

Szopi: Nálunk szerencsés a lakás elosztása, a 3 szoba valamelyikében mindig meg tudtam oldani a szopit, a család előtt meg picit se zavartatom magam. Aki babalátogatóba jön hozzánk az legyen ezzel tisztában, hogy ahol pici gyerek lakik, ott történhetnek ilyen dolgok,mint szoptatás. Mikor a barátnőméknél voltam (az ő kislányuk 5 héttel fiatalabb, mint Dóri) ő egyszerűen kiküldte a folyosóra a férjeinket, hogy tudjunk nyugodtan szoptatni :D Negyed órát azért ők is kibírtak.
Egyébként amíg én nem szoptattam, addig még azt se tudtam elképzelni, hogy a férjem előtt szoptassak, de most már annyira természetesenk veszem, hogy senki nem zavar.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Találtam az origon. :)

Amerikai orvosok szerint a sok tejet, illetve tejterméket fogyasztó nőknek megnőhet az esélyük arra, hogy ikreket szüljenek.

Az Egyesült Államokban 1980 és 2003 között nagyjából 75%-kal nőtt az ikerszülések száma, amelyek egy részét a meddőségi kezelésekkel próbálták meg összefüggésbe hozni. A hormonkezelés azonban csak az egyik lehetséges ok, amely nem ad teljes magyarázatot az ikrek számának növekedésére. Az ikerterhesség az anyára és a születendő gyermekre nézve is megnövekedett kockázatokkal jár, ezért a kutatók kíváncsiak rá, hogy mi lehet a jelenség pontos oka.

A Gary Steinmann (Long Island Jewish Medical Center, New York) vezette kutatócsoport egy egyszerű összehasonlító vizsgálatot végzett: több mint ezer olyan vegetáriánus nő szülési adatait elemezték, akik semmilyen állati eredetű táplálékot, így tejtermékeket sem fogyasztottak. Az eredmény meglepetést okozott, ugyanis a vegetáriánus nők között csaknem ötször ritkábban fordult elő ikerszülés, mint azoknál, akik mindenfélét esznek, illetve vegetáriánusok, de emellett rendszeresen fogyasztanak tejtermékeket is.

Steinmann szerint a magyarázat éppen ezért az étrend összetételében keresendő: az állati eredetű táplálékok hatására ugyanis fokozódhat egy inzulinhoz hasonló szerkezetű növekedési faktor, az IGF (Insulin-like Growth Factor) termelődése, ami fokozhatja a petesejtek termelődését, ezáltal pedig nőhet az esélye, hogy a hímivarsejtek egyazon időpontban több petesejtet is megtermékenyítsenek. A tejtermékekben esetenként igen magas lehet az említett növekedési faktor koncentrációja, ezért az említett feltevés logikus magyarázatnak tűnik.

Korábbi vizsgálatok már szintén kimutatták, hogy a tejtermékeket nem fogyasztó nőknek alacsonyabb az IGF-szintjük, illetve azokban az országokban, ahol az étrendben viszonylag magas a tejtermékek aránya, ott sokkal gyakoribbak az ikerterhességek. Paul Haggerty (Rowett Research Institute, Aberdeen) szerint a hipotézis mindenképpen figyelemre méltó, azonban más okokat is figyelembe kell venni, így például azt, hogy a tejet rendszeresen fogyasztó nők kövérebbek lehetnek, a jóltápláltság miatt pedig szintén gyakoribb lehet körükben az ikerszülés. Ezen kívül létezhetnek olyan tápanyagok is, amelyek nem szerepelnek a vegetáriánus nők étrendjében, ez pedig csökkentheti az ikerterhességek esélyét. A vizsgálatok még csak kezdeti fázisban vannak, így a kutatók egyelőre senkinek sem tanácsolnák, hogy az ikerterhesség elkerülése érdekében változtasson táplálkozási szokásain.

Az ikerterhességek egy részéért bizonyos gének lehetnek a felelősek, vagyis részben genetikailag meghatározott jelenségről van szó, másrészt azok az idősebb nők, akik a könnyebb teherbeesés érdekében valamilyen hormonterápiában részesültek, szintén nagyobb valószínűséggel szülhetnek ikreket. Haggerty és munkacsoportja pedig nemrég egy olyan tanulmányt tett közzé, amelyben kifejtik, hogy ha a B-vitaminok egyik fajtája, a folsav magasabb koncentrációban van jelen a szervezetben, akkor a mesterséges megtermékenyítés segítségével megszülető babáknál szintén nőhet az ikerterhességek valószínűsége, mivel a vitamin jelenléte növelheti annak esélyét, hogy egyszerre két embrió is életben maradjon.

Zsúka
zsúka

Sziasztok!
Mátra, Évi 79,Zsuka, Monyó
köszi a drukkokat. Képzeljétek tegnap este szex után rögtön volt egy pici vérzés. (éjszakára tettem betenni valót, de semmi vér nem volt reggel.) és most sincs. barnázás sincs (én mondjuk nem is szoktam barnázni, utóljára tini koromban volt ilyen, mindig "rendesen" meg van.) Nem tudom mi ez. Ha délután sem jön meg rendesen, veszek egy tesztet.
puszi
(sietnem kell, dolgozom, többet nem tudok írni később jelentkezem.) Ági drukkolok neked!!!!
syry
syrynx

Ja, és az esti időszak az mindig nyűgös, ilyemnkor még a légy se száll le jó helyre, semmi nem tetszik a hölgynek, ilyenkor kell minden leleményemet bevetni: nézzük meg a tükörben a babát, séta le-föl, nyuszi ül a fűben játék, sétálunk-sétálunk, egy kis dombra lecsücsülünk játék, ilyesmi. Amikor még kényelmes volt neki a hordozó akkor abban hintázattam, azt nagyon szerette.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Egy új élet naplója - 9. rész
2006.06.14. - Kicsi a bors, de erős!

Kezdem felfedezni, hogy milyen jó rugalmas a szobám fala és hogy hogyan tudom felhívni magamra a figyelmet. Ugyanis anya már nem csak érzi, de látja is, ha nagyokat bokszolok vagy rugdosok a hasába és olyankor mindig megsimizi a pociját és az olyan jól esik nekem is. Este meg már apa is csatlakozik, neki jobban kell produkáljam magamat, ő nehezebben érzi mit művelek én itt benn, de hát ha nekik ez kell ahhoz, hogy foglalkozzanak velem, hát legyen. Amúgy is jól elvagyok én itt, jó nagy helyem van, még lendületet is tudok venni a táncikáláshoz, úgyhogy jó helyem van itt nekem.

kancellárka

Zsú! Kanci! Mátra!

Köszi. Nos lehet megköveztek érte, de én vagyok kiéhezve látogatókra, akik nem mindig a család. Persze mindenki megkérdezi előtte, hogy jöhet-e, és én döntök. Általában törpi lelkiállapotától függ.
Itthon csak veletek beszélek, nagyon egyedül vagyok. Kinga néha mosolyog, annak nagyon örülök, néha bömbizik, és sokat alszik. A TV-ben nincs semmi, olvasni szoktam, de egész nap az is untat, szóval néha jó egy-két (fiatal) emberi arc. Ezeket a látogatásokat nem kell maratoninak elképzelni, és Kinga általában durmol, vagy eszik és durmol. Neki még nem jelentenek semmit az idegenek. Nem szokott nyügizni, vagy, ha igen, akkor az idegeneknek inába száll a bátorságuk, és eliszkolnak :twisted: . Ja és nem mindennaposak ezek a látogatások, szóval a napok nagy részét egyedül töltöm. Sétálni a sírkertben szoktunk, ahol szintén nem csevegek senkivel, mert nincsenek is rajtunk kívül emberek. Szóval a szocializáció egyenlő a nullával. Ezért is várom már Dunakeszit, ott egy lakótelepre költözünk, lesznek hasonló korú gyerekek meg anyák, és játszóterek, meg lehet vele menni boltba, anélkül, hogy megfulladna a Rákóczi úti szmogban.
Bocs, hogy így kifakadtam, de így talán érthetőbb, hogy miért örülök még egy katicabogárnak is, ha berepül hozzám :lol:

Juca

tjuca

Syrynx!

Azonnal jelentkezzél, hogy mi a helyzet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Annyira örülök, hogy még nem jött meg. :D

Niki!

Nagyon aranyos ez a bejegyzés. :)

Mátra!

Most otthon vagy és szorgalmasan tanulsz?

Monyóka!

Tudod, idő és minden a helyére kerül. :D

Nem csinálok semmit, csak amit nagyon muszáj elintéznem. Tűkön ülök, csak azt nem tudom, hogy mit izgulok ennyire, nem terhes UH-ra megyek. Na mindegy, már csak 1 óra.
zsúka

Juca!
Szerintem az természetes, hogy vágyódsz az emberek után. Még jó! Én csak azért mondtam, hogy aki kellemetlen látogató, vagy ottfelejti magát, vagy, vagy, vagy, akkor az rossz lehet neked is és manócskának is. Az meg kifejezetten jó, ha te döntesz :) Mondjuk el sem tudnám képzelni másképpen a te esetedben :lol:
Dunakeszin biztos lesznek kispajtások és bepasizik a játszótéren a kiscsajod. :lol:

Kép
mátra

Juca!

Gondolj arra, hogy már csak 2 hét és az új lakásban lesztek. Addig is itt vagyunk és szívesen szórakoztatunk. :D
Csókolgasd meg Kingát helyettem is. :D

Zsúka
zsúka

Évi!

Köszi a válaszokat. Igen varázstartás nálunk is játszik. Igen a sírás is nyüszögést jelentett. A felkapom pedig azt, hogy testi kontaktusba lépünk, azaz lehet, hogy egymás mellett heverünk az ágyon, és simizem a hasát. Tegnap vettem észre először, hogy olyat csinált, hogy a szeme sarkából figyelt. Sírt, elhallgatott, majd megint, és mikor kinyitotta a szemét jól körülnézett, hogy jövök-e, és ezt így csinálta egy darabig. Szerintem nagyon tudatos volt. Pláne, hogy amikor "észrevettem", akkor nagyon fájdalmasba váltott, és a bohóc zenéjére elmúlt minden fáj. Na erre mondják, hogy hiszti. Ettől függetlenül utána két vállra fektettem, és elaltattam.
Mostanában azt is észrevettem, hogy fél elaludni. Van olyan, hogy azt hiszem alszik, és akkor egy-két perc múlva megébred és sír. Na ekkor tudom, hogy tényleg baj van, magamhoz ölelem, és ez megy ötször hatszor, és akkor tényleg elalszik. Van, hogy csak a cicit keresi, megvígasztalódik, elalszik, és akkor is megébred.
Na mindegy, majd ahogy nől nyílik a kis értelme, és akkor nekem is könnyebb lesz megfejtenem, hogy mi kell neki.

Még egyszer köszi.

Ja és szoptatás terén én sem vagyok szívbajos a családtagjaim előtt. Pár meg végignézte a szülést, mossa csipiszt a kakiból, akkor már csak láthatja, ahogy szopizik a tökmag.

Juca

tjuca

Zsúka!

Igen, itthon vagyok. De az, hogy szorgalmasan khmmmmmm,khmmmmmm....

Kép
mátra

Mátra!

Köszi a katicabogarat, nagyon édi :lol: Na megyek mosogatok, meg vasalok.

J.

tjuca

Ezt most kaptam. Megdöbbentő.

Gondolom, őzikék nem csak a főváros környékén születnek, és az emberek nem csak a főváros környékén kirándulnak...

A Pilisi Parkerdo Rt. Budapesti Erdészete a fővarosban és közvetlen környéken kezeli a parkerdőket. A területén évente ötmillió kiránduló keres kikapcsolódást. Sajnos minden évben több tíz fiatal őz esik a kirándulók jó szándékának áldozatául. Az egy-két hetes gidák meg gyengék ahhoz, hogy a turisták közeledtére anyjukat - szakszóval a sutát - követve elmeneküljenek. Veszély eseten ezért tökéletes rejtő színükben bízva lelapulnak az avarba, es úgy várjak, hogy anyjuk visszatérjen hozzájuk. Sajnos a kirándulok egy része tudatlanul árvának hiszi az így egyedül talált állatot, és megsimogatja, vagy legrosszabb esetben magával viszi, hogy felnevelje. A fogságban a gidák azonban csak a legritkább esetben maradnak eletben, a nagy stressz es az anyatej speciális összetevőinek hiánya miatt néhány hét vagy akar nap alatt elpusztulnak.
Május végen - június elején mintegy 100 gida születik a Budapesti
Erdészet erdeiben. Tavaly ebből 15 gidát hoztak be az Erdeszet Budakeszi Vadas parkjába, amiből 1 maradt életben. Az erdészeknek több olyan esetről is tudomásuk van, amikor a kirándulók hazavitték a kis állatokat. A becslések szerint tehát az éves őzszaporulat mintegy 15%- a esik ily módon tudatlan kirándulok áldozatává. Idén az első gidát vasárnap este hozták be a Vadasparkba. Az erdőben elő állatok szempontjából a kijelölt turistautakat, sétautakat elhagyó kirándulók, gombászok, es a - szabályok ellenére - póráz nélkül sétáltatott kutyák jelentik a legtöbb veszélyt. Az erdészek ezért arra kérik az erdőben kikapcsolódást keresőket, hogy ne térjenek le a kijelölt utakról, es kutyáikat kössek pórázra. Ha mégis fiatal őzre akadnak, csak messziről figyeljek, esetleg fotozzák. Semmiképpen se érjenek hozzá vagy vigyék haza, hiszen a visszatérő anyaállat az idegen szagot megérezve már valóban sorsára hagyja gidájat, a fogságban pedig rövid idő alatt elpusztulnak.
mátra

Sziasztok!
Szép jó reggelt mindenkinek. Bár szokásomtól eltérően már 6 órától nyüzsgök. Nem tudom mi van. Az elmúlt két napban nagyon sokat fejlődtem jó irányban.

Köszönöm a dicséreteket a babákról (most így kollektíve mindenkinek). Nagyon aranyosak vagytok. Még hozok, ha nagyobbak lesznek.

Monyoka!
Nagyon sajnálom a helyzetedet. Sokat gondolkodtam rajta, hogy kifejtsem-e a véleményemet, de igazából nem szeretnélek megbántani. Nem szeretném kemény szavakat használni.
De úgy gondolom talán hasznodra lesz. Mi az oka, hogy párod így gondolkodik? Miért nem hajlandó tenni a baba érdekében? Szégyen az egy férfinak, ha kiderül, vele van baj? Ha egyáltalán felmerül a kérdése annak, hogy vele van baj? Miért reagál a párod másképpen, mint ahogy a mi párjaink nagy többsége? Mi lesz ennek a vége, továbbra is babanélküliség, vagy keserves szenvedés egy babáért? Ha megérkezik a baba miért lesz rossz, ha nem változtat a hozzáállásán ilyen dolgokban?
Tényleg nem szeretnélek megingatni a párod szeretetében, és úgy gondolom nem is ez a cél, nem is lehet. De szerintem érdemes elgondolkodni ezeken a kérdéseken, hiszen a jövőre is gondolni kell, főleg ha nagy felelősséget fogsz a nyakadba venni. Sajnálom, hogy ezek a dolgok nem esküvő előtt kerülnek szóba, amikor még gondolkodhatsz rajta, amikor el tudod fogadni, vagy visszaléphetsz. Az esküvő előtti boldogság, izgalom nem erről szól. Mi is csak azért beszéltük meg ezeket a dolgokat, mert kaptam egy nagyon jó könyvet: Franz Kahn - A szerelem iskolája a címe. Akik házasság előtt vannak, vagy problémáik vannak, szerezzétek be, ha lehet (antikvárium), mert olyan kérdéseket feszeget, amit jobb esküvőm előtt megbeszélni.

Ironram!
Sajnálom, de megértelek. Minden jót kívánok neked, és sok boldogságot. Tündériek a babáid, nagyon szépek. Azért nézzél be néha, ah lehet, és mesélj, mi van. Puszi.

Norwell!
Vinni itt is mindent kell. Mondjuk, ha nem kellene, akkor is vinnék tartaléknak, azért mégiscsak jobb a háztáji?
Mi újság, így az utolsó napokban?

Anikó!
Hát nagyon sajnálom, hogy ennyi pénz, de azt hiszem mindent megér. Csak legyen már valami hatása.
Dunakeszi minket is érdekel, mert a 13. kerületben dolgozik a párom. Ott most milyenek az ingatlanárak? Bár most még úgy gondoljuk, hogy előbb egy lakást veszünk ezen a környéken, aztán majd idősebb korunkban megyünk ki. Majd még meglátujuk.

Ági!
Mi a helyzet? Nagyon sajnálom a tegnapi negatívat, de ma hátha.

Syrynx!
De azért megtartottad a gipszet? Összefirkáltátok? Az olyan muris? Hogy van a lábad? Rá tudsz már állni?
Nagyon izgulok?

Juca!
Nálunk az a szokás, hogy 6 hétig nem, 6 héttől, 3 hónaposig pedig ritkán fogadnak látogatókat a babák, mivel még kifejlett immunrendszerük sincs. Nálunk ez jól bevált, és azt hiszem, hogy mi is így fogjuk kérni.

Mátra!
Olvastam a cikket. Anyukám akar jönni az első 6 hétre. Nem tudom, hogy jó ötlet-e ez így. Nem nagyon szoktunk egyezni, ha együtt vagyunk. Attól félek, ami a cikkben is van. Nekem főzni is magamtól kellett megtanulni, mert az is rossz volt, ha nem úgy kavarom, ahogy ő szokta. Viszont segítségre szükségem lenne, és a tapasztalatára is. Megbeszélni ezt nem nagyon lehet vele, így most nagy gondban vagyok.

Panka!
Nem szeretnélek megbántani, tudom segíteni szeretnél, de szerintem azért mondod nekem a homeopátiás gyogyókat, mert nem ismersz még eléggé. Köszönöm, hogy segíteni szeretnél, de orvosi végzettséggel gyógyszergyárnál dolgoztam. Sok dolgot hallottam, láttam. Csak annyit szeretnék leírni ide, hogy az országban kb 3 gyógyszer van, amit adhatnak terhesség alatt. Nem azért, mert a többi károsítaná az embriót, vagy a magzatot, hanem azért, mert a használatba bocsátásnak igen szigorú követelményei vannak. Senki nem vállalja be az 1000 Terhes nőn való tesztelést, és úgy gondolom nem is tenné meg senki nyugodt szívvel, a Contergános eset óta. Ezek után úgy gondolod, hogy az 1000 féle homeopátiás bogyó mind le van tesztelve terheseken? És egy gyógyszergyári mondás: „aminek hatása van, annak mellékhatása is lesz”. Érdemes megjegyezni.

Zsúka!
Érdekes a cikk! Rólam szól.
Hát én nem fogyasztottam több tejterméket, inkább a fólsavat szedtem sokáig.
A tejről egyébként azt hallottam, hogy tényleg igaz. Volt egy főorvosom, aki táplálkozással foglalkozott, és hogy a tej megnöveli a rák gyakoriságát. Nem természetes táplálék az embernek, hiszen felnőttek esznek fejlődésben levő szervezetnek való táplálékot, ami tele van növekedési faktorokkal, és ez növeli a daganatok méretét is.

N

Kép
narco

Sziasztok!

Elmentem UH-ra, majd jövök.

Puszi Mindenkinek
zsúka

Évi79!

24. Jövő szombat :roll:
SOKAT szerintem semmit nem tudok

Narco!
Nagyon érdekes, amit leírtál. Én laikusként is úgy gondolom, hogy minden szem gyógyszernek, amit beveszünk kockázata van. Ha nem is akkor, hanem a későbbiekben. Ezért én a fej- fog- hát fájásra nem igazán kapkodok semmit. Vannak praktikák, amik bejönnek, ha az ember odafigyel magára. Terhesen meg főleg vigyázni kell. Olyannal meg méginkább, aminek kétes a bevizsgáltsága. Bár én attól is félni fogok, ha megcsíp egy szúnyog :lol:
Szerintem az anyukád elég nagy meccs lesz. A te gyerekeid, a te életed. Ha mindenképpen kell a segítrsége, tapasztalata, akkor állíts fel szabályokat. Minden jogod meglesz hozzá. A te házad, a te gyerekeid, a te férjed stb. Ha elmegy, akkor elmegy. Ne félj a két unoka visszahozza majd. Szerintem azt mérlegeld, hogy a segítség- e a fonotsabb, vagy az, hogy esetleg stresszes leszel pont abban az időszakban, ami a legfontosabb a moszatkák és a közted kialakuló kapcsolatban. A párom (:)) kellene most, ő két mondattal megoldaná a helyzetet. Ahogy főzni megtanultál egyedül (sikerrel, mert életek mind a ketten, bocsánat négyen) úgy ez is menni fog. Szerintem a férjed is segíteni fog neked ebben.
mátra

Anikó???????????????,
mátra

Jaj ANYÓSHELYZET!
Az isten mentsen meg minket tőle.
A francba, hogy ezeket a helyzeteket nem lehet úgy megoldani, hogy ne sértődne meg valaki. Csak ne lenne mindenki olyan átkozottul makacs.

Hát Évi79!
te sem vagy irigylésre méltó helyzetben. :twisted:
Foggalmam sincs hogy lehet megoldani. Én már annyiszor próbáltam.....

N

Kép
narco

Éva!

lehet, hogy mostanában nagyon drasztikus vagyok és nem törődök a kapcsolatok érzelmi oldalával, de én anyámmavívok ilyen harcokat, úgyhogy edződöm. És persze a párom(:)) hatása is érződik már. :lol: Szóval mi lenne, ha húznátok egy kerítést. Mondjuk azt a nádszőnyeg szerűséget. Pokoli sértődés lenne és harag, és te lennél a rossz meny, de neked is azt mondom, mint az előbb Nárcisznak, mérlegelj. Akkor jöhetnek, amikor akarnak, főleg ha szólnak előtte és ha ráértek. Mert ha egy vadidegen lakna azon a telken? Akkor is átjárnának?
Durva a történet, de nekünk volt egy rokonunk, (már jó régen), aki közé feküdt a fiataloknak. Volt külön szobájuk, de ő akkor is ott aludt közöttük. Végül is a dédnagyapám rendezte el a helyzetet egy két magyaros szakkifejezést használva a húgára. Lett is mindjárt három gyerek :lol:
Tudom, hogy ezek nagy lépések, és nagy tettek, de a ti nyugalmatok és a kicsié kell, hogy fontos legyen. A párod hogyan áll ehhez a dologhoz?
mátra

Mátra!
És miért feküdt közéjük? Anyós volt? :twisted:

Kép
narco

Anyós bizony. A fiatalasszony anyja. A fiú Pestről jött vőnek.
Később elváltak. Az nem derült ki a legendából, hogy miért feküdt közéjük.
(Mondjuk szép fiatal özvegyasszony volt ő is. Igaz kicsit testes... :lol: )
mátra

Jáj anyósok! Kép
Én is meg vagyok egyel áldva! Rajtmaradt a klimax a buksija belsején.
még az a szerencsém, hogy a párom is tisztában van vele és leüvölti (szó szerint) a haját ha valamit félrecsinál. Sajna elég sokszor fordul elő, mert a fejmosás nála csak átmeneti eredménnyel bír. Biztos nem nézték meg neki gyerekkorában, hogy mi tartja össze a két fülét, mint Dórinak :)
Még jó, hogy csak átmenetileg kell velük lakjunk.

kancellárka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?