A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Anita! Szerintem is elég a Dentinox M gél, recept nélkül kapható. Nálunk bevált, és nekünk sem volt szükségünk hűtött rágókára. Sokszor nehéz eldönteni, mennyire fájhat, amikor jön a fog, nekem azért egyszerűbb, mert Marci-baba nem egy nyűgös típus, és ha minden rendben vele (pocak tele, pelus kicserélve), akkor csak a fogára tudok gondolni. Nála egyébként két hónapos kora körül kezdődött ez a nyálas, kezét a szájába dugdosós korszak, és 6 hónaposan jött ki az alsó két foga. Egyik nap áttört az egyik, másnap meg a másik. Nagy eltérések vannak egyébként a gyerekek között, van aki zökkenőmentesen átesik rajta, másik baba meg iszonyúan szenved, akár be is lázasodik. Akkor lehet lázcsillapítás, nekem a védőnő azt mondta, hogy akár kúpot is adhatok Neki (Germicid C). Erre szerencsére eddig nem volt szükség, a Dentinox is csak akkor kerül elő, ha már nagyon szükséges. Lekopogom, elég jól viseljük a dolgokat!

Irigylem, akik most mennek szülni, persze nem a szülés miatt :? , de olyan csodálatos élmény a gyerek születése! Mindenkinek könnyű szülést, remélem már nem kell sokáig várnotok!

Satuk! Mi újság veletek? Jól vagytok? Gondolom nincs sok időd írni!

Ildi és Márton (7,5 hónap)
Vendég

Kép

szsombi. Igen egy kis pihit tartok, már ide is csak azért jövök, hogy megvárjam a babaesőt! :) Aztán tőletek is elbúcsúzom, de nem végleg csak egy kis időre!

Finiselők hajrá!! Mindenkinek nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon drukkolok!!! :lol: :lol: :lol: Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!

Rég írtam, mert elég elfoglalt voltam mostanában, de mostantól leszek :wink:
Tegnap volt az utolsó vizsgám, és el sem tudom mondani, hogy mennyire megkönnyebbültem és felszabadult vagyok :D

Úgy nézem, hogy a mostani babeső után én vagyok a következő :roll: :roll: :roll:

Rólunk: a 34. hétben vagyunk, és a vizsgálatok szerint minden rendben van. Teljesen zárt minden. A Manó fejjel lefele, aminek nagyon örülök, rengeteget mozog és hihetetlen dudorokat képez a pocakomon :D
Én egy kicsit eltespedtem a sok tanulásban :( :oops: de mostantól többet fogok mozogni, sétálni, meg egy kis diéta is szükséges :?

Akik már nagyon a végén járnak, drukkolok mindenkinek!!!!!

zsu 33+5
zsu11

Sziasztok!

Dóri!

Örülök,hogy minden rendben van Veletek, és kiváncsi vagyok sikerül-e talizni csütörtökön.
Szerintem már nekem sincs sok hátra(naná,jókat mondok,már csak 9 nap,elvileg) eléggé lent van a pocakom,néha szurkál is rendesen.
Na majd meglátjuk!

Kiscsillag!

Töltődj fel a nyáron,és ősszel hajrá! Drukkolunk Nektek!

Mindenkinek nagyon szép nyári napot kívánok!
Eszti(38+5)
mano4

Sziasztok!

Látom a finiselők egyben még, és jókedvűen mindenki! így kell ezt csinálni..

Szsombi,igen úgy kell adni,ahogy mondtad,biztos hogy használni fog.
Sajnos ez a fogzás eléggé becsapós,meg az ember nem is nagyon tudja,hogy most az fáj,vagy nem az fáj..Mandulánál is elég korán3 hónaposan elkezdődött ez a nyáladzás,rágás meg egyebek,aztán 11 hónapos volt mikor kijött az első két foga(már azt hittem fognélüli gyereket szültem
:) :)
Utána viszont sorba jött az összes..

Ildi! Nekünk az elején volt egy öreg dokink,aki szintén a germicid kúpot javasolta,főleg oltás után(aztán csodálkoztam,hogy a gyerek kissé kapatos:-)).Majd mikor orvost váltottunk ő javasolta a germicid c helyett a mexalen nevű lázcsillapító kúpot,nincs benne nyugtató.És,ami a legszebb benne :),hogy felváltva adható a nurofennel.Mert úgye elvileg 8 óránként adható lázcsillapító.A mexallen és a nurofen 4 óránként adható váltva,eltérő tartalma miatt( az egyik paracetamol tartalmú a másik nem).A germicid is adható felváltva a nurofennel,de mi csak akkor szoktunk germicidet adni,ha nagyon magas láza van(39.8 volt legutóbb egy virusos torokgyuszi miatt).Ezek ilyen apróságok,amiket menetközben tud meg az ember,bár biztos vagyok benne, hogy a germicid is tökéletes lázcsillapító,én csak a nyugtató miatt nem nagyon kedvelem,de ha kell,adom.
Persze mindenki cselekedjen az orvosa javaslatára,mert mégiscsak az a megnyugtató,én se tennék másként.
Üdv mindenkinek,megyünk játszótérre ebben a gyönyörű időben!!!!
durca

Sziasztok,

nekünk még elvileg 10 nap van.

tegnap nagyon fájt a hátam, nem tudtam hogy helyezkedni, hogy valamivel jobb legyen. Eddig úgy gondoltam, nem türelmetlenkedek, jöjjön Panni, amikor akar, de a gyakori fejfurka, hátfájás kezd kicsit sok lenni. Ma reggel még a gyűrűm is szorított, megdagadtak az ujjaim, szinte az összes problémát produkálom lassan, amit a könyvek írnak..... :(

csak akkor vidulok fel, ha fészkelődik odabent, akkor érzem, hogy dejó, és minden hülye "mellékhatásnak" van értelme. :)
pénteken CTG és vizsgálat.

Kiscsillag,
mi Veled vagyunk, sikerülni fog, hidd el!!!

szép napot Nektek,
Jube
38+4
jube

Szia Jube!

Örülök,hogy ilyen poziutívan állsz a dolgokhoz.
A hétvégi esküvőn volt egy pár kismami,az egyik annyit nyavajgott ,(már kezdtem nagyon unni) igaz ikrei lesznek,de ég csak a 18.hétben van.A férjem meg is jegyezte,hogy olyan mint ha ő lenne már a finisben nem is én.
Nekem lassan már egy hónapja hogy le kellett venni a gyűrűimet,mert annyira dagadnak az ujjaim,főleg ha meleg van.
Az előző terhességeimnél nem vettem le a gyűrűket időben,aztán már nem tudtam és vacakul szorítottak.
Nekem is van fejfurka,és szerintem kezdi kinőni a pocakom.

Üdv: Eszti
mano4

Sziasztok!!

Na, mi tegnap megvettünk egy csomó mindent! Matrac, pelenka, popsitörlő... Szóval jó mozgalmas napom volt.
Este aztán úgy fúrt a fejével, azt hittem, csillagokat látok! Meg volt egy kis barnás folyás is. Gondolom, a nyákdugó miatt lehetett!?

Mindenesetre az apósom itthon van a héten, ha menni kell.

Szeretném megkérdezni, hogy a csecsemős nővéreknek mit szokás/ illik adni? És a szülésznőnek, ha nem választott??
És a nővéreknek? Szóval mit, vagy mennyi pénzt????

Remélem, ESZTI, találkozunk holnap!! Elvileg Te megismersz akkor engem!? Érdekes lenne, együtt szülnénk hárman!
Nyuszókával mi lehet??

Szép napot!

Ja, holnapra frontot mondanak ám!!

Dóri ( még 2 nap!)
nagydora

Sziasztok!

Én is gondolok Nyuszókára, szerintem már biztos a kórházban van, mert nem írt egy ideje, és a múltkor már a 41. héten járt, ugye?

Dóri, szerintem hallgass a szívedre, annak adj pénzt, aki nagyon figyelmes, kedves, és annyit, amennyit jó szívvel adni tudsz. Szerintem a Kútvölgyiben senki sem a pénztárcánkra van kihegyezve, tudják ők, mibe kerül egy kisbaba, főleg egy kezdő házaspárnak....

Eszti, köszi a dícséretet, jól esik nagyon. Mindig izgulok itthon is, hogy nem nyavalygok-e túl sokat, próbálok inkább örülni. És Kiscsillag, te is intő jel vagy nekem, hogy dejó dolgom van, nem kellett ilyen rögös utat kijárnom a babáért, nézzük az élet napos oldalát. No persze nekem kijutott a terhesség első felében az igzalmakból...senki sem ússza meg "szárazon". Kiscsillag, a Te terhességed meg cserébe biztos úgy megy majd, mint a karikacsapás. :)

na jó sokat összehadováltam...

Jube
38+4
jube

sziasztok,

a segitsegeteket szeretnem kerni. nogyogyasz, illetve korhazvaltason gondolkodom es a kutvolgyi kozel lenne hozzank. irjatok meg legyszi, h milyenek ott az allapotok mostanaban. errol csak jo nehany eves beirasokat olvastam. hany agyas szobak vannak, tartozik-e hozzajuk sajat wc, furdo? van-e babamama szoba? milyen a tisztasag? szolgalatkeszek-e a noverek? es van-e ott fiatal, lehetoleg no (de nem fontos) nogyogyasz, aki lelkiismeretes es nem tizperces rendeleseket tart, hanem enged kerdezni is. valaszaitokat elore is nagyon koszonom.
felixanyul

Szia Felixanyul,

szerintem a Kútvölgyi szülészete messze viszi a pálmát az összes közt. szép, tiszta, kedvesek a nővérek, rendesek a dokik.

A nőgyógyászok mind férfiak, de vannak köztük fiatalok és idősek is.

Van 4-3-2 és 1 ágyas szoba, a 3 ágyastól "lefelé" van hozzájuk saját fürdő. Én novemberben egy 4esben voltam folyosói fürdővel, de az is olyan szép, mint egy igazi fürdőszoba, ugyhogy nem számít.

én csak ajánlani tudom.
Jube
jube

Sziasztok!

CSak gyors leszek, mert mennem kell a kisfőnökhöz... rabszolga lettem.. :) Szerencsére nem hisztis a manó, csak szerintem nyílik a világunk, és nem szeretnék lemaradni róla.. :)
De teszek fel egy képet..
Ja, RITA! mondtam, hogy jelzek, mi lesz a lengyelországi úttal.. :) Már beleéltük magunkat- ugye mondtad, hgoy simán mehetünk.. erre nem lemondták az esküvőt?? Hát így jártunk... pedig jó lett volna..
Csajok, akik szülés előtt álltok- tök jó lesz, utána meg pláne. én nagyon élvezem!!
No a kép:
Kép Olivér

Puszi!!- Ja, és ma vagyunk 4 hetesek!!!! :) :lol:

satuk

Sziasztok!!!

FELIXANYUL, csatlakozom Jubéhoz, én 10 hete szültem és nagyon elégedett voltam a kórházzal: Tényleg tisztaság van, én 3 ágyasban voltam, 2 szoba osztozott a fürdőn, de ez nem volt probléma. A baba melletted lehet, de ha pl. látogatóid vannak, be tudod tolni a csecsemősökhöz, éjszaka is veled lehet a baba. A csecsemősök kedvesek és türelmesek, segítenek, ha kell. Nőgyógyászok közül biztos megtalálod azt, aki "hozzád passzol".

FINISELŐK, hajrá!!! :)

SATUK, nagyon helyes legény Olivér! Már 4 hetes!!!

Szép nyári napot! (végre!!!!)

R+S (2,5 hónap )
sampa

Hahó Lányok!

Tündi, Ildi, Durca!

Köszi a segítséget a "fogzással" kapcsolatban, ma akkor gyorsan elszaladtam Dentinox gélért ( már lassan "bejáratos" leszek a patikába :) ), bár úgy tűnik ma jobb napunk van, nem olyan nyűgös Zsombi :)

Pocakosok!

Hú, gyorsan vissza kell néznem Kiscsillag táblázatát, mert már teljesen összezavarodtam, hogy ki hol tart :)
Szóval, meg vagytok: Dóri, Manó, Jube nagyon drukkolok, lassan mi is úgy fogunk izgulni mint Ti...aztán küldjetek majd képeket, meg sok-sok infót :)

Zsu!

Aztán Te jössz....hajrá :)

Satuk!

Ez igen, már 4 hetesek vagytok...hogy repül az idő...nagyon édi a kis Picur...várjuk a további képeket, na meg a beszámolót a kis "rabszolgádról" :)

Na egyenlőre ennyit, pusz:

Anita (Zsombi 4,5 hónapos)
szsombi

Sziasztok Lányok!

Dóri!

Nekem reggel 8-körül kell mennem,persze ahogy a forgalom miatt sikerül beérnünk.
Te mikor jössz? Van esélye hogy összefussunk?
Én nem tudok feltenni képet magamról,de némi infó rólam: Kb.165cm magas vagyok,világos -barna vállig érő hajam van. Azt még nem tudom mit veszek fel,időjárás függő.Az tuti,hogy a férjem is velem lesz. Hát ennyi,nekem könyebb dolgom lesz a kép alapján felismerni Téged.
Addig is jó pihenést!
Hát valószínű beelőzöl ha már van némi tüneted,de ki tudja!

Satuk!
Nagyon édi Olivér,és tényleg hogy repül az idő,még csak most volt,hogy izgultunk értetek.

Mindenkinek szép estét!
Eszti
mano4

Sziasztok!

Felixanyu. Én i sajánlani tudom a kórházat. Baba és mamabarát, látogatókat csak kint tudsz fogadni, de legalább nem zavarnak sokáig. Van alapítványi szoba is, ezért ugyan fizetni kell, cserébe 1-2 ágyas saját fürdővel és ide jöhet be látogató is. A csecsemősök nagyon segítőkészek, más kórházakban semmit nem segítenek, úgy hallottam, itt még néha kérni sem kell. de ha szólsz azonnal segítenek. És figylenek rád, ha gond van. Ismerik a babákat, még ha tele van az osztály, akkor is.
3 szülőszoba van, mind barátságos, és a szülésznők közül is mindneinek van kedvence, vagyis mindenki nagyon jó. A dokik is rendesek, az enyém pont nem a ráérős, bezsélgetős típus, de van olyan is. Majd biztos mondják a lányok, ki az. Én azt hallottam, pl Tóth doki olyan megbeszélős, de ez csak félinfó.

Fizetés. Nehéz dolog. Mi az egyik csecsemősnővérnek adtunk, de nem akarta elfogadni, pedig nem is tudta, hoyg pénz is van, csak virágcsokor volt, meg csoki, és benne a pénz, de már azt sem akarta elfpgadni. Olyan szívvel lélekkel csinálták. Nekem a dokim sem mondott semmit, és így adtunk, ahogy gondoltuk, szülésznőm nem volt. A férjem olyan hálás volt, hoyg még egy csomó szülésznőnek akart adni, akik segítettek a héten, amíg bent voltam és az aneszteseknek is, meg aműtősfiúnak, de végül meggyőztük, hoyg ezt nem bírjuk. Pedig megérdemelték volna. Csak akkor meg a dokinak kellett volna kevesebbet adni, azt meg nem akartuk.

Anita, benének most jön a foga igaziból. Recés az ínye egy icsit és néha felsikolt, é segész nap cumizik, azt rágja.

mtunde

Mtunde es kedves tobbiek,

a Dr. Tóth Ferencre gondolsz? nekem is ot ajanlottak, ismerosok ismerosei, de nem tudok rola semmit. fiatal, oreg? mennyire korszeru (fajdalomcsillapitas, gatmetszes)? mennyi penzt ker a vizsgalatokert es a szulesert?
en most 14 hetes terhes vagyok, ugyhogy gyorsan kene dontenem. a mostani dokinom nagyon rendes, bar az a kimert, betablazott (es nagyon draga) tipus. viszont a kettes noi klinikarol, ahova o tartozik, nem hallottam jokat. es amit lattam belole, az alagsort, ahol a vervetel van, na arrol jobb nem is beszelni...
szeretnem olyan helyen vilagra hozni a porontyomat, ahol bekes, baratsagos emberek vannak, es raernek velem/velunk foglalkozni + tisztasag, de errol mar megnyugtattatok.
tudja valaki, h az alapitvanyi szoba mennyibe kerul?
felixanyul

szisztok!

bocsi, hogyy ma érdekesen írok, de tegnap eltörtem a könyökömet!:(
igazából nem vészes, "csak" két hét gipsz. de mázlim van, hogy nem mozdult el, és nem kell műteni! egyébként meg csak kimentem egy kicsit a kertbe sétálni, és asima, egyenes betonon kifordult a bokám, és letettem magam elé a kezem, hogy ne a hasamra essek.
még jó, hogy nem lett nagyobb baj!

Eszti!
így pláne meg tudsz ismerni, mert vállig gipszben vagyok :)

Nem tudom, mi lesz ma a ctg- n. Tegnap is voltak fájások, viszonylag rendszeresek, de még nem éreztem úgy, hogy indulni kellene!

Eszti, JubeÍ! Ti hogy vagytok?????

Satuk!
nagyon édes pici babád van! gratulálok!!

Dóri
nagydora

Dóri, te szegény!!! :( Mielöbbi, gyors gyógyulást kívánok!! Így szülni is nehezebb nem?? :? Mindenesetre tényleg az a szerencse, hogy nem lett nagyobb baj! Egyszer én leestem a teraszról és eltört a lábam, na az sem volt kellemes. :( Lesz aki értesít minket ha megjön a babád vagy küldesz nekem egy sms-t?? :roll:
Juuuuuuuuuuuj nagyon izgi, elvileg holnap szülni fogsz! :lol: :lol: :lol: :lol: Drukk drukk drukk drukkk.......

Kép
Kép
kiscsillag

Úgy látom még belefér egy "régi" tábla. :) De mostmár aztán huzzatok bele!!! :D :D :D :D

Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!

Dóri, szegény, gondolom nagyon nem hiányzott most ez a gipsz. De majd segítenek a nővérek, hogy a karodba tudd venni a kislányod.

Nekem tegnap több mint egy óráig tök szabályos 10 perces összehúzódásaim voltak, erős hátfájással. Már kezdtem izgulni, de aztán abbamaradt. Éjjel újra elkezdődött, most rendszertelenek. Görcs nincsen. Felhívom majd Gabikát, megkérdem, ilyenkor mi a szitu, de gondolom ha nekiindul Panni, az görcsölni és fájni is fog....

Felixanyul,
Tóth dokit Hurcia ismeri, de ő még bent van, most született a kisfia nemrég. Ezen a héten elvileg hazamehet, de nem tudom, mikor tud neked tanácsot adni. Ha ráérős, rendes, alapos dokit akarsz, ajánlom Molvarec doktort, én hozzá járok, fiatal, és nagyon odafigyel minden betegére.

szép napot Mindenkinek,
Jube
38+5
jube

Sziasztok!

Dóri, Szegény hát ez most nagyon nem hiányzott Neked, de tényleg szerencse, hogy nagyobb baj nem történt!

Felixanyul, én a Tóth dokinál vagyok, és csak ajánlani tudom.

zsu 33+6
zsu11

Jaaj Dóra! Azt elefelejtettem, hogy képzeld a férjem azt álmodta, hogy Gozár dokinál szültem, ő meg várt kint a folyosón. :) Jó álmom nem? Bárcsak valósággá válna!!!! :lol:

Kép
Kép
kiscsillag

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:41-kor.
Vendég

Sziasztok!

Én nem Tóth dokihoz járok, de a kórházban nagyon alaposnak tűnt, azért mertem őt ajánlani. Amikor kint bőgtem a folyosón, mert 1 hete bent feküdtem és csak vártam a babára, még meg is vígasztalt. Aranyos.
Az alapítványi szobák: 3-5-7 ezer, attól függ, hány ágyas (1-2) a fürdőbent van, vagy vele szemben. Ide nem tuti, hoyg bejutsz, ha szabad, és nemjön VIP-es anyuka, akkor tudsz ott lenni, de azért általában sikerül.
De a rendes szobák is ugyanolyan tiszták és jók. Nincs tévé bennük, de az minek :)

mtunde

Szia Dóri!

Nagyon sajnálom ami veled történt,mielőbbi jobbulást Neked.

Hát vállig érő gipszes anyukát nem láttam a kórházban,pedig már kezdtem izgulni,hogy én voltam olyan vaksi,hogy nem ismertelek meg. De ezek szerint most elkerültük egymást. Sajnálom,de ez nagyon nam akar összejönni,hiába próbálkozunk.
Kiváncsi vagyok hogy mi lesz Nálad ctg-n,nekem minden rendben ,nem mutatott fájást,bár sejtettem hogy így lesz.

Hú,Te már tényleg nagyon a finisben vagy,drukkolok Neked!
Szegény,nagyon fáj a karod? Remélem nagyon nem akadályoz majd a szülésben.
Várom,hogy jeletkezz!

Kiscsillag!

Remélem bejön az álom! Lesz még ilyen élményetek a valóságban is,majd meglátod,csak ne add fel!

Mindenkinek szép napot!
Eszti( még 8 nap!!!!!)
mano4

Dóri miért nem jelentkezel? Csak neeeem...... :lol: :lol: :lol: :lol:

Mano, nagyon remélem!! :) Még nem adom fel, de elöbb-utobb biztos megunom. :cry:

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok,
Vagyok ám folyamatosan, csak nem szólok. Dóri, nagyon sajnálom, a lényeg, hogy a könyököd kis segítséggel nem fog akadályozni semmiben, remélem, nem fáj annyira. Elképzelésem sincs.
Amikor legutóbb írtam, akkor arról számolhattam be, hogy igen, ott a baba. Azóta, ha hihetünk az első UH-nak, akkor "már" 6 hetesek 6 naposak vagyunk. :wink: De nemsokára újra kell mennem, ma egyeztetek időpontot.

Segítséget szeretnék kérni. A férjemmel a 13. kerületben lakunk jelenleg, viszont papíron az állandó lakcímem vidéken van. Szeretnék Bp-en találni egy megbízható orvost (felnőtt-körzeti), akihez járhatok hosszabb távon. Mostantól azért gyakrabban kell mennem. Másik kérdésem, hogy ilyenkor mi a helyzet a védőnénivel? Én választhatok, vagy "területileg illetékesre" kell bízni a dolgot? Merthogy akkor az vidék. Átjelentkezni nem tudok, mert nagy valószínűséggel a 13. kerületből el kell majd hamarosan költöznünk egy albérletbe. Végleges otthonunkat akkor foglalhatjuk el, amikor a pici 4-5 hónapos lesz.
Volt már valaki ebben a helyzetben? Ilyenkor hogyan kell orvost keresnünk?
Köszönöm előre is.
vbea

Sziasztok!

Én ugyan nem tartozom a Ti korosztályotokhoz, mivel a kislányom már 11 és fél éves, de érdeklődéssel olvasom a hozzászólásaitokat a kórházról, mivel én is ott szültem.
A dokim Kovács doktor volt, hozzá járok azóta is, és csak jókat tudok róla mondani. Igaz, nem az a bőbeszédű típus, de ha kérdezel, kertelés nélkül, határozottan válaszol. És nagyon nyugis, ami szerintem fontos egy szülésnél. Ajánlani tudom mindenkinek, bár azt hiszem, elég elfoglalt. A szülésznőm Gabi volt, vele is nagyon meg voltam elégedve.
Április végén egy problémám miatt, amikor Kovács doki nem volt, Gozár doktorhoz kerültem, és róla is csak jót tudok mondani, mind emberileg, mind szakmailag. A kisműtétemet is ő csinálta meg végül, mert sürgős volt, és a műtét után még a lelkemet is ápolta, mert kissé koborultam - kissé kórházfóbiám van. A kismamák között feküdtem (szerencsére csak egy napig), lehet, hogy találkoztam is valamelyikőtökkel, ha valaki akkor szült!
Még csak annyit, hogy nekem három évbe telt, amíg sikerült a kislányomat "összehozni", ezt biztatásképpen írom annak, aki ilyen cipőben jár. Tudom, milyen hónapról-hónapra csalódni, de nem szabad feladni, az én kislányom végül gyönyörű és egészséges lett, és a szülésem és nagyon könnyű volt.
Ha kérdésetek van, szivesen válaszolok.

Gerbera
gerbera

Sziasztok!

már egy ujjnyira nyitva van a méhszáj! baba jól van!

kezem nem nagyon fáj, csak zavar a gipsz. már meg van szervezve, hogy mikor ki vesz ki szabit, mert így még pelenkázni sem nagyon fogok tudni.
azt mondták, a szülésben nem fog akadályozni, max egy picit.
jó fej volt a doki, röhögött, poénra vette. mondjuk én sem vagyok kétségbeesve!!!

A barátnőm ír nektek ide, ha meg van a baba, szóval figyeljetek!
ha nem szülök meg addig, holnap délelőtt megint doki!

drukkoljatok! ha valaki még szül, keressük egymást!!!!

pusz:dóri
nagydora

Sziasztok!
Hajrá Dóra!!! Megmondom őszintén, te aztán tudod cifrázni a dolgokat :) Remélem hamar gyógyulsz...
Kiscsillag! NE add fel... fogod Te a babádat a kezedben tartani.. az biztos!
Egyébként mindenkinek puszi.. megyek a kis bébimhez.. :)
JA.. képzeljétek tegnap aludtunk először sötétben.. eleinte nem ment, aztán nem eröltettem.. most meg megbeszéltük, hogy egy 4 hetes nagyfiú azért ezt már bírja.. bírta is.. :) Az én fiam... :D

satuk

Szia Dóri!

Húúú,megy a drukk! Kiváncsi vagyok,mikor lesz meg picurka!

Az jó ha nem nagyon fáj a karod,remélem így is marad.
Sajnálom,hogy kimaradsz egy picit a baba körüli első napokból,mármint fürdetés,öltöztetés......stb.bár gondolom ezzel Te is így vagy.Az persze nagyon jó,hogy lesz segítséged.

Várom a fejleményeket,nagyon könnyű,gyors szülést kívánok!

Puszi : Eszti
mano4

sziasztok,

nagyon koszonom a valaszaitokat. mar be is jelentkeztem toth ferenchez, az afp-t ket het mulva mar a kutvolgyiben csinaljak. remelem, jol dontottem.
felixanyul

Sziasztok!
Felizanyul, majd mondd meg, jól döntöttél-e :)

Vbea, háziorvost szabadon vlaszthatsz, nem kell hozzá lakcím szerintihez menni, érdemes oda járni, aki a körzetetekben van. Védőnő, ő a tényleges lakhely szerinti körzet alapján jár ki. vagyis a 13. kerületi védőnői szolgálatot kell megkeresni, és megkérdezni, ti kihez tartoztok. Mindegy, hogy hova vagy bejelentve, a bébi is a te lakcímedre lesz majd bejelentve, de a védőnő a valódi tartózkodési hlyre jön ki. Én is hasonló cipőben jártam, csak énmás kerületbe voltam bejelentve, fél évig jártam oda védnőhöz, mire összeállt neki a kép, és közölte, hogy ő nem fog kijönni házhoz máshova :) Na akkro megkerestem a lakásunkhoz eső védőnőt. És ő ajánl gyerekorvost is. Elsőnek az is jó :) Majd ha valami gond van, nem tetszik, stb, tudtok váltani.
Remélem, érthető voltam.

mtunde

sziasztok!

na most megyünk doktor bácsihoz. kíváncsi vagyok, mennyit változott a helyzet!!

majd írok, ha haza jöttem, vagy a barátnőm, ha baba van! :)

puszi:dóri (mára vagyunk kíírva :shock: )
nagydora

Dóri, mennek a drukkok!!!!!!!!

Szép napot Mindenkinek :D

Ma vagyunk kerek 34!!!!

zsu
zsu11

Dóri! Gondolok rád és izgulok helyetted is! :) Remélem meglesz a baba már mihamarabb! :) Hajrá, hajrá ügyesen!! :wink:
Ezt neked küldöm! Szeretettel!
Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Dóri!

Hajrá,csak ügyesen!
Mennek a drukkok!

Mindenki jól van? Kismamik,bírjátok a meleget?
Én jól vagyok,még nem érzem,hogy manócska ki akarna bújni.
Csak hajolni nem nagyon tudok,ill.olyan nagyon távol van már a föld,nekem meg már kezd jó nagy pocakom lenni. De nagyon élvezem!

Jube!
Hát,lehet hogy már csak ketten maradtunk így a cél előtt?
Te hogy bírod,minden oké?

Mindenkinek szép napot!

Eszti , még pont 1 hetem van!!!!!
mano4

Drukkolok mindenkinek, aki a finisben van! Várom a beszámolókat!
gerbera

Dórinak mennek a nagy drukkok! :wink:

Ma voltam. Hát nem mondtátok, hogy ekkora élmény!!! Hallottuk a babánk szívdobogását. Most már nem is babázom, mert Emmabenedek lesz. :wink: :D Nagyon szépen fejlődünk. Egyébként mindannyian belekönnyeztünk. A korábbi ma vagyok 7 hetes elképzelés módosult. Ma 7+2 vagyok. :roll: Január 31. Még olyan furi.

Tünde, nagyon köszönöm a segítséget. Valami hasonlóra gondoltam én is. Végleges "helyünket" úgyis kb egy év múlva foglaljuk el, mert akkor tudunk beköltözni a lakásunkba. Addig vagy a mostaniban maradunk, vagy költözünk tovább albérletbe, mindenesetre érdemes lenne az aktuális helyzetnek megfelelő körzetbe járni, aztán meglátjuk. Körzeti doki, ha jó, úgyis maradhat évekig, eddig sem jártam túl gyakran. Igazából én a védőnénin paráztam, hogy hol kellene választanom, de ezt a helyzet határozza meg. Úgyhogy egyelőre megyek a 13. kerületihez. Köszi még egyszer.

Még most is emésztem a reggeli eseményeket. :D
vbea

sziasztok.

még egyben! :(
tegnap óta semmi nem változott.

puszi
nagydora

Szia Dóri!

Már vártam rólad az infót!

Ne hogy el légy keseredve! Szépen lassan haladsz,és ez így jó.
Most már biztosan nincs sok hátra.

Üdv:ESzti
mano4

Sziasztok!!

Nekem a Sipos dokit ajánlották.Tudtok rola valamit?

Nagyon nagy segitség lenne ha legalább körübelüli
összeget mondanátok ,szüléssel kapcsolatban.

Előre is köszönöm.

Puszi mindenkinek, ja és vigyázzatok magatokra !!!
nyuszo 73

Sziasztok!

Mi jövő szombatra vagyunk kiírva.

A mai vizsgálaton már egy ujjnyi tágulást mondott a doki a külső méhszájon.... :D tiszta izgi... olyan kíváncsi vagyok, mikorra lesz Panni :D a következő CTG kedden lesz.

Eszti,

engem a meleg nem zavar, azt hiszem, legalábbis nem viselem nehezebben a pocakot...

szép hétvégét mindenkinek,
Jube
38+6
jube

Sziasztok!
Nekem ugyan nics pocim, csak maardék háj :) de mégis nagyon megviselt ez a mai meleg. Gondoltam is rátok! Amúgy is oylan izgis várni veletek.

Vbea, tök jó, én anno 6 hetesen voltam ultrahangon, de akkor még nem volt szívdobogás, mármint hallható. De ez tényleg nagy élmény, már csak azért is, met oké, hogy azt mondják, hoyg terhes vagy, na de tre ebből vajmi keveset fogsz fel :) Majd amikor mozog, na az volt nekem a telejs bizonyíték. Addig csak híztam :)

mtunde

Ja és azt kihagytam Vbea, hogy nekünk is Benedekünk van! Nagyon jó kis név az!

mtunde

Sziasztok Lányok!

Tényleg eltűntünk egy időre - hogy most megírhassam, hogy már mi is többen vagyunk :)
Hétfő hajnalban, 5 óra 15 perckor, 3300 grammal és 55 centivel megszületett a kislányunk, Szonja :) Elvileg 12 nappal később jött, mint a kiírt időpont, úgyhogy a finiselők ne aggódjanak (illetve igyanak vasfű teát, mert az segíthet az indulásban - csak pocsék az íze ) ;) Nagyon rendes baba volt, s a kórházba érkezéstől számítva 2 és fél órán belül már a pocimon pihegett :lol:
A könnyű szülésben Hegedűs doktor úr és Rákóczi Ági segítettek, akik szuper kis csapatként dolgoztak együtt - egymással és velünk, s ezt nagyon köszönöm nekik így a fórumon keresztül is :wink:
Csütörtökön jöttünk haza, azóta szokjuk a nagyvilágot - mikor több, mikor kevesebb sikerrel. De szerencsére Manó nagyon rendes baba :D
Köszönjük mindenkinek az érdeklődést és a drukkolást!
Mi is szorítunk a finiselőknek és szép napokat kívánunk a kisbabásoknak :lol:

Nyuszóka és Szonja

Ui: A fotóval még küzdünk, talán holnap sikerül feltenni egyet :roll:
nyuszoka

Nyuszóka!
Gratulálok Szonja megszületéséhez! Jó egészséget és nyugodt éjszakákat kívánok! (Én másfél évig nem aludtam a kislányommal)
gerbera

Sziasztok Lánykák!

Nyuszóka!
Nagyon-nagy gratula kislányotokhoz, az első pár hét tényleg picit fárasztóbb, de olyan hamar elrepül az az idő, nálunk pl. Zsombi 1 hónapos kora óta átalussza az éjszakát, úgyhogy ki tudja ....
akár :wink:

Dóri! Jube!
Mi újság, csak nem?

Ildi!
Merre vagy? Marcival mi újság?

Tündi! Ildi!
Nálam egy hete (amióta írtam, hogy jön a foga ) Zsombi délelőttönként nagyon kis nyügi, úgyhogy kezdek fáradni, remélem hamarosan átvészeljük ezt az időszakot :cry:
A bébi ételekkel pedig még mindig küzdünk, most próbáltam Hipp almapépet adni neki, hátha az jobban bejön, mint az ivólé, de az sem tetszik neki, kezdek tanácstalan lenni, csütörtökön a védőnönk azt mondta próbálkozzak a sütőtökkel, mert azt állítólag majdnem mindegyik kisbaba szereti, nálatok bevállt?

Na puszi Mindenkinek!

Ja, az újaknak, üdv a "csapatban" :D

Anita ( Zsombi 4,5 hónapos )
szsombi

Sziasztok!

Nyuszoka
Nagy-nagy gratula Szonjához. MÁr annyira vártam, hogy bejelentkezzél. Remélem, hogy majd azért írsz egy kicsit a szülésről is, annyira kíváncsi vagyok. Képzeld Réka 13-án volt 1 hónapos és éjszaka már 5-6 órákat alszik. Annyira ügyes. Remélem sikerül képet feltenned Szonjáról. Pihenjél sokat!!!!!!!

Lányok,
Valaki tud valamit Hurciáról? Biztos, hogy a kis Balázs lefoglalja minden idejét, de olyan jó lenne tudni, hogy mi van Velük.

Dóri, Jube, Mano miújság? Egyben vagytok még, vagy már babáztok?

Könnyű szülést kívánok Nektek!!!!!!!!!

Vica
vica10

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?