Szilvi, én csak azt tudom javasolni, amit Macs, hogy próbálj meg egy szimpatikus dokit találni, aki kiokosít, hogy pontosan mi kell
és minél gyorsabban, mert a SzTimrés dokik nagy része iszonyú elfoglalt, a legmenőbb dokikhoz már akkor be kell jelentkezni, mikor még csak a babát tervezitek

de ez ne tántorítson el, így is tudsz nagyon jó és alapos dokit találni. én az enyémet tudom ajánlani (dr. Faludi Pál), ő középkorú, alapos, nagyon rutinos, figyelmes, laza, nála bárhogy, akár fejen állva is lehet szülni, és hát van egy kissé morbid humora, amit van aki csíp, van aki kevésbé... a magánrendelőjét Denizsa meg tudja mondani, ő is nála szülte a márnemisolyankicsi fiát
sajnos fogalmam sincs, hogy milyen papírok kellenek, hogy itt szülhess... de nemrég láttam egy riportot arról, hogy a kárpátaljai asszonyok átjárnak Mo-ra szülni. egy részüknek van dokija, másik részük ügyeletben szül (mivel a szülés sürgősségi ellátás, nem küldhetik el), és kifizetik a szülést.
viszont a Te helyzeted ehhez képest is más, hiszen az uniós államok közt van egészségbiztosításról szóló szerződés, és minden uniós államban úgy látnak el, mint otthon, és csak annnyit és akkor kell fizetni, mint amennyit az illető országban is extrán fizetni kell, nálunk pl. fogtömésért (azóta van, hogy mindenki húzat, mert az ingyenes

), a szülésért viszont nem kell. persze lehet aztán egyágyas szobáért fizetni a kórházban, meg csecsemősnővért is felfogadni stb., de ez már fakultatív.
még egy ötletem van, a SztImrében rendszeresen vannak szülésfelkészítő előadások-foglalkozások, amikor lehet a dokikkal ismerkedni, meg akár aszülészetet is megnézni, ha esetleg egy ilyenre el tudnátok jönni, az biztos sokat segítene a döntésben. az időpontok itt vannak a kórház honlapján:
http://imreszul.neologik.hu/
dokik közül szerintem szóba jöhet Barna, Szőnyi, Bencsik, Fülöp, Csabafi, Faludi, Holba, Tasi, nődokik közül csak a Rabóczki Marietta vállal újakat, de a többiek talán még ki tudják egészíteni a listát. olyat nem is írtam, aki tuti nem vállal több kismamát (vagyis pocakosat már nem), annyira tele a naptára. és ez is segítségedre lehet, hogy egy-egy dokiról tudj kérdezni:
http://www.freeweb.hu/proone/szentimre.htm
és ki lakik a pocakodban? kisfiú vagy kislány?