A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

RitaKép

A hõd a Closty-tól ilyen magas mensinél. Én is 36,8-36,9-nél mensizek(nék) a Closty mellett, szóval ez teljesen normális. A mensi után le fog szépen menni 36,5-36,6-ra.

CatEye

Cat
Kép
cateye

DorisKép
Csak azt érzem, amit írtam már, hogy kicsit émelygek, fájnak, néha viszketnek a cicijeim. Mást igaziból nem, lehet, hogy ezeket is csak az agyam produkálja. Remélem, hogy nem Kép
Szerintem különbözõ, hogy ki mikor észlel, érez tüneteket. Van olyan, aki megmondja, hogy mikor fogant a baba, más meg a kimaradt mensikor nem tudja mi lehet a baj. Kép
Függ attól is, hogy ki mennyire figyeli magát, bár lehet, hogy az is baj, ha nagyon, mint mi Kép
Pussz
Ányez
Anyez

ÁnyezKép
Csak azért kérdeztem ezt, mert pont hasonló cipõben járok mint Te...pedig én eddig nem voltam az a "képzelgõs" típus, de már a ciklusom 20. napjától érzek enyhe hányingert de nem olyat amilyenrõl itt sokan írogatnak, ez halovány és a ciciim érzékenyek de egyáltalán nem annyira, mint amit itt szoktam olvasni... Egyszóval fogalmam sincs, hogy pszihésen produkálom-e a tüneteimet... Annyira furcsa, mert tudatilag felfogom, hogy kizárt dolog, hogy érezhetnék most bármit is és az esélyem is igen csekély, hogy spontán sikerüljön... Még az az egy elképzelhetõ, hogy a homeopatás gyógyszer okozza. Most van a 3. hete, hogy szedem. No, majd szerdán kiderülKép

Puszi: Doris
doris

Ányez
Onnan tudom, hogy az inszem utáni 10. napon a vérbõl pozítív ßHCG-t mutattak ki. Azt mondta az orvos, hogy ez terhesség volt, csak kilökõdött (spontán vetékés). Várható is volt, mert nagyon vékony volt a nyh-ám. Múlt hónapban a 13. napon 3mm KépKép és az bizony nagyon kevés. Ebben a ciklusban korábban kaptam a Serophent és utána egy héten keresztül szedtem nyh. vastagítót is.
Doris
Semmit nem érzek. Talán aluszékonyabb vagyok. Alig várom, hogy hazaérjünk és aludhassak 1 órácskát. Utána fent kukorékolok éjfélig is, de délután alig bírom nyitva tartani a szemem. Se hányinger, se cicifeszülés (az nekem nem is szokott). Néhány nap múlva kiderül.
Lujza
lujza

Lujza!

Köszi a leírást.
Milyen nyálkahártya vastagítót kaptál? Mi a neve a gyogyinak? Mert nekem is jó lenne. Ugye a dokid írta fel?

Ányez!
Írtam emilt. Kérlek válaszolj. Elég fontos!
Köszike.

Éva
Éva

CATEYE Kép
a Clostitól??? Csak egy adagot szedtem a múlt hónapban, ennyire hosszú hatású? Kiváncsi leszek, mi lesz késõbb.

DORIS Kép
KépKépKép csak nem????

Pussz,

Rita
knérita

Doris!

Milyen érdekes, hogy Anyez pont azt írta, amit én magánba Neked.

Nelli
nelli2

DorisKép
Annyira szorítok Neked, hogy baba legyen az oka annak, hogy ilyen tüneteket produkálsz!!! Igazán megérdemelnéd már.
Lujza,
köszi, hogy leírtad, ez eszembe sem jutott, hogy nem csak UH létezik... Most pedig tessék pozitív tesztet jelenteni! Kép Tényleg, mivel lehet nyálkahártyát növeszteni? Engem is érdekel.
Éva!
Megy az emil rögtön!
Pussz
Ányez
Anyez

Éva
Én Mikrofollin tablettát kaptam (igen, a dokim írta fel), napi 1/2 szemet kellett bevenni. Van egy Estrofem nevezetû is, az UH-os doki ezt javasolta, de az én orvosom ragaszkodott a Mikrofollinhoz, mert szerinte ua. a hatása, de nem kerül annyiba.
Lujza
lujza

Sziasztok Lányok!
Annyit írtatok, hogy alig gyõztem olvasni!
ANDI:a mailt megkaptam. Nagyon-nagyon drukkolok, hogy továbbküldd a cseppeket!
CATEYE, NELLI: csak a doki tud biztosat mondani! Addig ne siettesétek a piros napokat, lehet hogy most nem ez jön!Kép
GITTA: most már hamar túl leszel rajta! Jelentkezz minél hamarabb!!!
RITA: együtt haladunk, én is 2 cn-en vagyok. Új ciklus, új remények!KépHa szabin leszel tudsz ide jönni?
ÉVA: akció, akció, akció!!Kép
ÁNYEZ:Minden rendben lesz, jók a tüneteid!Már csak 1 hét...Kép
LUJZA: a cikk szerint, amit a lányok küldtek csak a vérzés legvégétõl a 14. napig kell inni napi 2x2 dl-t 1-1 evõkanál fûbõl forrázva. Én is ittam és hajszálpontosan megjött. Azt nem tudom, mi van ha egész hónapban issza az ember.
MONKA:teljesen normális babás tüneteid vannak! Ha nem vagy rosszul nincs miért izgatnod magad! Fõzzél jókat a babának és egyél meg mindent, amit kívánsz!Minden rendben lesz!Kép
ANNA:te se legyél pesszimista! És fõleg ne beszélj be magadnak butaságokat, mert azzal az ember csak provokálja a rossz dolgok megtörténését! Neked is lesz nemsokára egy gyönyrû ordítozó mini terroristád. Egyikünk sem ússza meg!Kép
NOÉMI:kíváncsian várjuk mit mond a dokiKép! Ugye elmész?
Sajnos már nem tudom melyikõtök írta, hogy nemnagyon reménykedik mert csak egy kicsi tûszõje éreget. Almáéknál éppen egy ilyenbõl lett babus!
Virág
Virág

Gomboc!

Teljesen ertheto volt, koszonom. Igaz, hogy nem irta at a regit, de igy lathato az uj is. Legalabbis remelem. Kép

Lujza! Nagy-nagy drukk! Kép
Doris! Szerintem szivesen megszavazza Neked mindenki azt a 4. babat. Kép Vagy az 5.-et, ha a 4. Anyeze lesz. Kép Bar Cateye-t se felejtsuk el azert. Kép

Andi
andi28

Virag!

En irtam a pici tuszot! Kép De szeretnem, ha igazad lenne. Kép
De felek, hogy csak a szervezetem viccel velem. Tobbszor volt mar ilyen. Igy csak egy kicsit merek remenykedni. Kép

Andi
andi28

DORIS:naaagyon drukkolok neked!Nekem is van olyan kolléganõm, aki már másnap tudta, hogy megfogant, de nekem például csak a ciklus vége felé kezdett feszülni a mellem, hányingert pedig elõször úgy a 40. napon éreztem!
Virág
Virág

Andi28Kép
Köszönöm szépen, hogy megszavaztad a babócát, de átengedem DorisnakKép(nagyon drukkolok!!!) mert Neki legalább vannak ezirányú tünetei. Nekem semmi, pedig aztán nagyítóval nézem a testem minden rezdülését. Azért remélem karácsonyig én is zebrásodom. Klassz ajándék lenne.

RitaKép
Nekem is az elsõ doboz Closty-t követõ hónapban ugrott meg az alaphõm. Tuti, hogy annak a hatása, hogy a korábbi 36,4-rõl 36,9-re ment fel a mensi alatt.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Andi28Kép
Köszönöm szépen, hogy megszavaztad a babócát, de átengedem DorisnakKép mert Neki legalább vannak ezirányú tünetei. Nekem semmi, pedig aztán nagyítóval nézem a testem minden rezdülését. Azért remélem karácsonyig én is zebrásodom. Klassz ajándék lenne.

RitaKép
Nekem is az elsõ doboz Closty-t követõ hónapban ugrott meg az alaphõm. Tuti, hogy annak a hatása, hogy a korábbi 36,4-rõl 36,9-re ment fel a mensi alatt.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Andi Kép
hú, nekem az 5. is jó lenne! Köszi, hogy megszavaztad
Nelli,
egy rugóra jár az agyunk?! Kép
Doris!
A homeopátiás gyógyszereknek úgy tudom, nincs mellékhatásuk, szóval attól nem lehet! Kép
Virág!
Tudom, már "csak" egy hét. Mintha évek lennének.
Pussz
Ányez
Anyez

Doris Kép
lehet, hogy valaki benne van a dologban! Kép úgy legyen!!!!

Virág Kép
El kell mennem dokihoz, mindenféleképp. Én több tesztet nem vagyok hajlandó csinálni...amúgyis, sztem csak a hormonok szórakoznak velem.

Mindenki ari, hogy bíztat, ha csak ezen múlna, itt mindenki babás lenne. Én is szorítok mindenkinek. Kép Kép

Pusz
Noémi
noémi

LányokKép
Olyan aranyosak vagytok, hogy drukkoltok, de én képtelenségnek tartom és attól félek, hogy a nagy-nagy baba utáni vágy miatt produkálom ezeket a tüneteket. A pé-em a 12. napon volt és már két nappal késõbb feszülést, nyilallást éreztem és azt gondoltam a vesém rendetlenkedik. Viszont 3 napja nagyon enyhe hányingerem van de folytonos. Nem kínoz, nem gyötör csak van...ha nem képzelõdöm. A ciciimet is meg lehet fogni annyira nem fájnak pusztán kissé érzékenyebbek... Viszont még csak a ciklusom 23. napján tartok tehát túlságosan korai lenne a babát érezni.
Úgy látom nagyon izgalmas lesz a jövõ hétKépKép
NelliKépCatEyeKépLujzaKépAnyezKépMIndenkiKép Úgy szeretnék végre egy igazán nagy babaesõtKép
Nyálkahártya vastagításra Edelweiss gyermek aszpirint kapott amit a Kaáliban írtak fel neki és meghatározott idõpontokban kellett szednieKép
NelliKép
Igen, ez felttébb érdekes....Kép

Mégyegyszer köszönöm a drukkolást, remélem nem okozok csalódást Nektek és persze magamnak...

doris

VIRÁG Kép
nincs otthon gépem, igy nem tudok jönni, sajna, már most elvonási tüneteim vannak Kép. De 21-én bejövök (le kell adni a bérpapirokat), akkor majd jelentkezem pár szó erejéig.

Cupp,

Rita
knérita

ANDI:tessék rendesen reménykedni!!
Virág
Virág

RITA:hiányozni fogsz!
ÁNYEZ: csak nehogy aztán az 5-tõl 8-ig terjedõ sorszámokat lefoglald!
Képzeljétek mákos teésztát rendeltem ebédre, amirõl teljesen megfeledkeztem és csak most jöttem rá!Félrevonulok kiélvezni!Imádom a mákos tésztát!
Virág
Virág

EDELWEISS:hogy kellett szedned a bébiaszpirint?
Virág
Virág

Mai baba:
Kép
Virág

Cateye!
Karácsonyra már mindenkinek postáztam a gratuláló leveleket! Kép Lehet, hogy kicsit korán van még hozzá, de szerintem senki nem bánja, ha pár hónappal korábban érkezik, úgye? Kép

Üdv:
Gitta
gitta

CatEyeKép
Tessék csak ragaszkodni ahhoz a babukához és nem lemondani a dologrólKép
LányokKép Köszönöm, hogy ennyire drukkoltok, remélem igazatok leszKép

doris

CatEyeKép
Tessék csak ragaszkodni ahhoz a babukához és nem lemondani a dologrólKép
LányokKép Köszönöm, hogy ennyire drukkoltok, remélem igazatok leszKép

doris

Virág Kép
Azt sem bánnám, ha három lenne. Persze a kettõ az ideális megoldás. Na, de már egy babócával is kiegyeznék. Gondolom mindannyian...
Pussz
Ányez
P.S.: jó étvágyat a tésztához
Anyez

Lányok!

Én nemsokára megyek haza.

Nagyon remélem, hogy a sok esélyes közül mindenkinek sikerül, és hamarosan már nem fogjuk tudni összeszámolni, hogy már hány új zebrásunk van, olyan sok lesz.Kép

Holnap jövök.

Ányez!
Köszi az emilt. Derültem én is egyet!

Sziasztok!!!!!

Éva
Éva

Doris, és a többiek!

Mindenki nagyon kapaszkodjon, mert húzlak benneteket magamnmal.
Emlékeztek, mikor én a görcseimrõl panaszkodtam? Akkor voltam a 20-21. napon. Mi ebbõl a tanulság? Tessék azért egy kicsit reménykedni! Kép

Pusz
Alma
Alma

AlmaKép
Aranyos vagy, hogy ezt írod...persze, hogy a szívem mélyén reménykedem, csak ha ésszerûen gondolkodom akkor tûnik képtelenségnek, hogy nekem spontán úton valaha is sikerülhet...Kép
VirágKép
Nagyon Édes ez a babuka a kutyulikkalKép
GittaKép
Gondolni fogunk Rád a mûtéted napján és persze utána isKép

doris

Doris!
Köszi! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

DORIS Kép
mél ment!

Puszi,

Rita
knérita

Doris!

Most én mondom Neked: ne beszélj ilyeneket! Miért ne eshetnél spontán teherbe?
Nagyon-nagyon drukkolok!

Puszi:
Nelli
nelli2

NelliKép
OK-ok, csak elkapott a pánik...Kép Mindenesetre elég furcsa és hihetetlen dolog lenne így a laparoszkópiára várakozva...KépKösziKép

doris

Sziasztok lányok!
1 hete minden nap olvasgatom a témátokat, és nagyon sokat segített már a gondolat is, hogy nem vagyok egyedül a gondommal. Köszönöm Nektek értékes tanácsaitokat, aminek még a felét sem értem, remélem felvilágosítotok idõvel. Jó látni et az összetartozást és segítést érdek nélkül, oly ritka ez manapság.
Hát mi sem vagyunk egyszerûek. Segítsetek légyszi!
A párom elment vizsgálatra mozgó spermiumszám 16m/ml, szedettek vele Andriolt, hogy na majd attól hû meg ha, hát semmi változás, mondták hereviszér és a mûtét szintén csodákat tesz (mint az andriol?) És ha megmûtik mennyi idõ után lehet érdemben akciózni. És ha nem mûtik és nincs változás akkor attól még lehet lombik ?
Én sem vagyok ám egyszerû. tavaly allergia ellen kaptam egy injekciót, szuperül eltûnt az allergia, ám az új évet cisztával nyitottam, ami magától elment szerencsére. Aztán szedtem 2 hónapot clostit hogy majd hú de termékeny leszek, no de hiába. A clostival 28 napos ciklusom volt, most pedig összevissza az egész, ez erõs hormon és lehet hogy az zavarta meg, hogy ürül a szervezetembõl?a closti elhagyása óta 34, a 44 és most a 30.napon tartok. A hõmérõzést nemrég kezdtem, de nem ugyanabban az idõben mindig, mert fel kell kelni pisilni valamikor hajnalban, na akkor szoktam mérni. Jó így? De nekem amúgy a 37fok már majdnem láz, gyerekkorom óta így van, 37foknál fáj a bõröm, nyúzott vagyok meg olyan kisnyúl , szóval lázas. A hüvelyi hõmérõzésem soha nem megy 36,8 fölé, ezt is csak egy napon produkáltam. normális vagyok? Tényleg ha van valami összegzésetek, hogyan néz ki a normális hõmérsékleti görbe terhes -nem terhes esetben, osszátok meg velem légyszi.
Elküldött a doki vérvételre, de szabin van én meg türelmetlen vagyok, nem is értem mi a vérképem eredménye:
FSH 9,2
LH 21,1
Prolactin 26,9
Estradiol 78
Progesteron 0,3
Szerintetek ilyen vérrel lehet majd nekem végre lombikom? És mi az az inszem? És ilyeneket írtok hogy 2 cn, ez mi?
Ja és végül, a cickafark-palástfût mire kell inni, mire jó? Megiszok én bármit csak legyen már kisbabám.
Másfél éve minden hónapban elképzelem, már-már érzem, nézegetem a tükörben milyen is lenne, álmodozok hogy de jól esne a reggeli rosszullét, de hiába.
Hát sziasztok csajok, és köszi mindenkinek! Hurka
vereshurka

Sziasztok!

Jo sokat irtatoka ket nap alatt, kis idobe telt, mire a vegere ertem.

Doris! Kép
A mi cicank nagyon szereti a tucskoket, sokszor vadaszik rajuk ugy uzsonna tajt. Ha gondolod, akkor kolcsonadom... Kép
Nagyon szortiok en is!!! A remenyt sose szabad feladni!!! Szerintem is mindenki attol fel, hogy ha mar igy beleelte magat, akkor nagy lesz a csalodas. De olyan jo remenykedni!!! Nekem is van egy baratnom, aki azt mondta, hogy a fogantatas utan rogton erezte, hogy ez a honap sikeres lesz. Pontosan nem tudom, hogy mit is erzett, valoszinu az "anyai osztonok". Ugyhogy tessek csak egy kicsit almodozni!

Nelli! Cateye! Sajnos en nem sokat ertek ahhoz, hogy miert is huzodik el a ciklus, de nagyon szoritok, hogy pozitiv dolgok miatt legyen!!! Kép Kép

Cateye! Kép
Szerintem se hagyd abba a gyogyi szedeset, mert hatha...

Anyez! Lujza! Kép Kép Kép

Virag! Kép
A baba nagyon aranyos!!!

Vanda! Kép
Mi mar korabban valtottunk par e-mail-t! Jo, hogy idetalatam!

Azt hiszem, ferjecskemnek elmagyarazom az itt olvastakat. A babucit o is nagyon akarja, s ha ez azzal jar, hogy kulonbozo vizsgalatokat kell elvegeznunk, akkor csak jobb minnel hamarabb atesni ezeken.
Az orvosom azt mondta, hogy az erdmenyt neki fogjak elkuldeni a korhazbol, s majd o fog telefonalni nekunk. Nem tudom, hogy mikor is lesznek meg az eredmenyek, de hetfon nekem vissza kell mennem ellenorzesre, s akkor majd megkerdezem.

Puszi:
Eszti
Névtelen

Szia Hurka!!! Kép

Udvozolek itt a csapatban! En nagyon uj vagyok, s sajnos nem is ertek az altalad felsorolt szamokhoz, de a tobbiek egesz biztos tudnak majd segiteni!

Szoritok, hogy minnel hamarabb valaki bekoltozzon a pocidba!

Udv:
Eszti
Névtelen

Hurka

Üdv a topikban. Sajnos én is új vagyok és nincs tapasztalatom a kérdéseiddel kapcsolatban, de a lányok biztosan tudnak válaszolni.

Doris

Reménykedem veled és nagyon szoritok. Tényleg legyen babóca a hasadban szülinapodra, az sem baj ha nagyobbacska.

Lányok

Szerintetek érdemes elkezdenem hõmérõzni a következõ ciklusban vagy még nincs értelme. Nem akarom magam stresszelni, de nagyon kiváncsi vagyok.
Mindenkinek kitartást és pozitiv hireket.
Most egy kicsit OFF téma. Miért nem jön be a profilom ha rákattintok a nevemre? Állandóan csak az e-mail cimem jön ki. Nem olyan életbevágóan fontos, de szeretem mikor minden normálisan mûködik.

Gitta

Nem irigyellek a mûtét miatt, remélem minden rendben lesz és hamar regenerálodsz utána.

Olyan jó, hogy vagytok. Panaszkodni jöttem, de olvastalak benneteket és már jobban is érzem magam.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

LányokKép
Szép jó reggelt mindenkinekKépKöszönöm szépen a drukkolást, nagyon aranyosak vagytokKép
HurkaKép
Üdvözöllek körünkben de azt kívánom ne maradj itt sokáigKép Megpróbálok néhány kérdésedre válaszolni. A hormonjaidat nem tudom kiértékelni és ebben a témában nincs tapasztalatom, mivel (szerencséreKép) nem voltak ilyen problémáim. Elsõként nagyon fontos, hogy mûtsék meg a Párocskád viszereit! Nem szabad ennyiben hagynotok a dolgot. Ne gondold, hogy a lombik "egyszerû" és olcsó dolog, de a legfontosabb, hogy a Párod meggyógyuljon. Edelweiss férjét mûtötték ezzel a problémával, majd Õ biztosan ír bõvebben róla.
A hõmérõzésnek csak úgy van értelme, ha közel azonos idõben mérd minden ébredésnél közvetlenül azután, hogy kinyitottad a szemed. Semmilyen tevékenységet ne végezz, ne kelj fel, ne igyál ne pisilj...stb. Hagyományos higanyos hõmérõvel hüvelyben, vagy popsiban kell mérni és ezeket az adatokat feljegyezniKép
Az inszemináció nagyon leegyszerûsítve a spermiumok befecskendezését jelenti a méhbe. A megtermékenyülés tehát nem lombikban, hanem a méhen belül történik.
A 2. cn az adott ciklus adott napját jelöli.
A cickafark-palástfû tea segít rendezni a ciklusokat. 2-3 csészét kell fogyasztani ennek keverékébõl egy napKép
A vérvétel a ciklusod hányadik napján történt? Ezt fontos tudni, mert minden szakaszban más érték a megfelelõKép
EsztiKép
Köszi a felajánlástKép A Párocskám azóta már kiköltöztette a kis "betolakodót"KépKöszönöm a drukkolástKép
EgcsiKép
Hõmérõznöd abban az esetben érdemes, ha nem stresszeled magad miatta. Ez esetben rengeteg hasznos információt adhat hormonokra, peteérésre...stb. vonatkozóan. Viszont ha negatívan befolyásol Téged a dolog, akkor jobb elhagyniKép Köszi a drukkolástKép Ha rendesen kitöltötted a profilodat, akkor fel kell, hogy jöjjön. Ez esetben írj a szerkesztõnekKép

doris

Jó reggelt Lányok!

Üdv az újaknak! Ne ragadjatok le, siessetek a másik topicba!

Hurka!

Sokat én se tudok még segíteni, de azt tudom, hogy a 2.cn azt jelenti, hogy az adott ciklus 2. ciklusnapja.
A cickafarkfû-palástfû tea jó nõgyógyászati problémákra. A ciklus hosszának normalizálása isszák a lányok (hosszú ciklus rövidítésére).
Napi 2-3 pohárral ajánlott 2-2 kiskanál teafüvet kell beletenni a forrás alatt lévõ vízbe, néhány percig forralni kell, utána leszûrni.
A ciklus elsõ idõszakában kell inni, a másodikba nem nagyon.

A hõmérõzésrõl annyit tudok, hogy jobb lenne, ha közvetlenül ébredés után mérnéd, nem kelnél fel elõtte. Fontos azt is feljegyezni, hogy melyik nap aludtál rosszabbul, nyugtalanabbul, mikor ért valami stressz, mert ezek befolyásolják a mért eredményt.
A fázisokat más biztos sokkal jobban el tudja magyarázni. Én is csak mostanában kezdtem el mérni.

Itt nagyon sokat fognak Neked segíteni! A legfontosabb, hogy bízz magadban, légy optimista! Ne görcsölj nagyon, nyugodj meg, akkor könnyebb teherbe esni.

Nekem sajnos még mindig nem jött meg, és nincs is semmi tünet. Olyan messze van még a jövõ hét péntek, mikor dokihoz megyek!

Nelli
nelli2

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek! Kép

Doris!
Miért ne sikerülhetne??? Szerintem minden esélyed megvan rá! Isten útjai kiszámíthatatlanok! Kép Ma hogy érzed magad?
Hogy aludtál? Tücsökzene volt? Kép Remélem, már odakint húzta a nótát neked! Kép

Hurka!
Üdv közöttünk, ne maradj sokáig, vár a másik topic! Kép
A párod problémájához, és a clostihoz nem tudok hozzászólni. A hormoneredményeid alapján abban látom a problémát, hogy van ami túl magas, és van ami elképesztõen alacsony!!! Erre biztosan gyógyszert kell majd szedned, hogy rendbejöjjön. Sajnos nagyon sokunknál fennál ez a probláéma, annak ellenére is, hogy mi csak fogamzásgátlót szedtünk régebben!!! Ne ess kétségbe, ez helyrehozható!
Hõmérõzés: Írod a mért eredményeket? Csak akkor lenne kiértékelhetõ, ha minden nap megközelítõleg ugyanakkor mérnéd, felkelés nélkül. Ha összevissza értékeket kapsz, az lehet a hormonprobléma eredménye is! Én sajnos nem vagyok valami profi a görbe kiértékelésében, de Doris tud benne segíteni, ha megkéred rá! Kép Nekem is õ segített.

Egcsi!
Köszi!

Lányok!
Olyan boldog vagyok! A párom végre "megjavult"! Emlékeztek panaszkodtam, kinek elég, kinek nem, hányszor van együtt a párjával! Hát az enyém megdöntötte az éves rekordját az elmúlt pár héten! Kép Az elmúlt 3 hétben többet voltunk együtt, mint az elmúlt fél évben! Kép Kép Kép Csak maradjon is így! Nem tudom mi lelte, talán az, hogy már nincs bennem az a görcsös akarás? Kép Na jó, babát még mindig szeretnék, errõl nem tettem le! KépCsak maradjon is így!!! Kép

Hétvégén sajnos nem tudok jönni Kép , a céggel kirándulni megyünk Egerbe 2 napra! Kép Legalább lazítok egy kicsit! Drukkoljatok, hogy legyen jó idõ!!! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

GittaKép
Köszi kérdésedKép Tücsök-zenét kiköltöztette a Párocskám a kaspóval és növényemmel együtt a kertbeKép Tegnap szemrevételeztem de nagyon sûrû a növény és apró a tücsök tehát nem mertük még visszahozni a lakásba kitettük az esõre hátha az költözésre késztetiKép A tüneteimrõl annyit, hogy tegnap délután és este folyamatos enyhe hányingerem volt de ma még csak a cicimet érzem de nem olyan vészesen, mint azt eddig a babás lányok leírtákKép Kicsit izgulok, nehogy csak "bebeszéljem" magamnak a dolgot... Szerdán kiderülKép
Örülök, hogy a Párocskád jobb útra tértKépKép Jó kirándulást a hétvégéreKép

doris

Jó reggelt mindenkinek!
HURKA:az , hogy mennyi az alaphõmérséklet és milyen magasra szökik fek, változó. Nem ez számít, hanem hogy legyen meg a kiugrás! Ahogy a lányok is írták mérd közvetlenül ébredés után. A párod mûtétjét nem érdemes halogatni, mert hosszú távon egyéb problémákat is okozhat, úgyhogy jobb túlesni rajta. A lombik csak végsõ esetben megoldás!A lombik beavatkozást törvényi szabály alapján 6 inszemináció kell kövesse, melynél azonban csak 10% a megtermékenyülés esélye. Azért persze sokaknak úgy is összejön a babuka!
Ha már ilyen régóta szeretnétek babát csináltassatok meg minden vizsgálatot és figyeld a hõdet! Sok sikert és remélem hamar kikerülsz a topicból!
GITTA: látod, elõbb-utóbb minden helyre billen - remélem az akcióhegyeket gõgicsélõ siker koronázza!
DORIS: ugye szedsz Elevitet??Kép
Virág
Virág

VirágKép
Bocsi, de elírtad, a lombikot "megelõzi" az inszemKép A 6 inszem egyébként bizonyos esetekben elkerülhetõ ilyen példáúl a túlzottan alacson spermium szám is vagy pl. ha mindkét petevezetõ elzáródott.
Szedek elevitet is ill. folsavat is. Eddig kétnaponta szedtem az elevitet, de tegnaptól már minden nap szedemKép Hátha...Kép
NelliKép
Ne csüggedj! Lehet, hogy jót jelent, ez a hosszú ciklusKép

doris

HurkaKép
Örülünk, hogy ránk találtál, bár ne kellett volna. De reméljük sok mindenben tudunk segíteni.

Azt írtad, ha 37 a höd akkor már beteg vagy. Más isKépKépKépKép Mi a höt hüvelyben mérjük, ahol a kapott értékek jóval magasabbak mint a szájban vagy hónaljban mért értékek. Ha szájban, vagy hónaljban méred a 38-at akkor az viszonylag jó, bár soha sem lehet olyan pontos az érték, mint amikor hüvelyben méred.

A ciklus hányadik napján = cn vették le a vért a hormonvizsgálathoz és hányadik napon volt a menzid? Nem mindegy!

Itt van egy görbe MINTA!!! De tudnod kell mindenkinél személy szerint változik!

1. 36,7
2. 36,6
3. 36,6
4. 36,5
5. 36,6
6. 36,7
7. 36,6
8. 36,8
9. 36,7
10. 36,5
11. 36,6
12. 36,7
13. 36,5
14. 36,4 - peteérés, a hö leesése napján
15. 36,7
16. 36,9
17. 37
18. 37,1
19. 37
20. 37,2
21. 37,1
22. 37
23. 37,2
24. 37,1
25. 37
26. 37
27. 36,9
28. 36,8 mensi

Mindenesetre excelben, vagy egy kockás füzetre rajzold fel a görbét és akkor láthatod a különbséget.
1. Az elsõ fázis (1-14. napig) láthatod, hogy elég nagy intervallumok között mozog. Ez így rendjén van.

2. A második fázis (15-26) már nem mutat túl nagy eltéréseket, esetleg lehet a görbe egy egyenes is. Volt nálam olyan, hogy 10 napig 37-en állt a hömKép

3. A 27-28. napon van egy esés, ami a mensi megjövetelét jelenti. Ez az esés azonban lehet, hogy a mensi megjövetele után köszönt be, szóval nem feltétlenül van a mensi elõtt vagy annak a napján, de ha elkezd esni a höd, vagyis lefelé konyul a görbe, az azt feltételezi, hogy nincs baba a dologban.

4. Ha felrajzolod ezt a görbét láthatod, hogy két fázisra osztódik. Egy alacsonyabbra és egy magasabb értékü fázisra.
A babás görbe az jó esetben (ha a progiszin (sárgatesthormonszint) jó akkor 3 fázisúvá válik, úgy a peteérés után 10-12 nappal, így:
1
.
.
25. 37,3
26. 37,4
27. 37,3
28. 37,4
és már le sem esik, hanem tartja ezt az értéket.

Remélem segítettem.

Ja, igen, ezek az értékek altájon mért értékekre vonatkoznak!!!! Ha szájban, hónaljban méred akkor alacsonyabbakKép és jóval pontatlanabbak.

Az különben jó, hogy minden éjjel ugyanabban az idöben kell pipilni menned és akkor méred. De még pipi elött mérd megKép

Hereviszér:
Érdemes megmüttetni, mert hosszútávon teljes sterilitáshoz vezet!!!! , ugyanis a herék a viszér miatt sokkal magasabb hömérsékleten kénytelenek müködni, ami nem jó, hiszen a heréknek pár tized fokkal alacsonyabb értékre van szükségük az élettani funkció betöltéséhez. Ha a viszér hosszútávon, évekig fennáll a herék nem müködnek olyan jól, talán valami bajuk is lehet (elsatnyul?) és a vége a teljes sterilitás. Persze nem kell megijedni. Nincs mindenkinél így, de nem árt vele számolni.

Pusszancs,
Moni
mj

HURKA:igen, rosszul fogalmaztam: a lombikot megelõzi az inszem!
Kösz DORIS!
Virág
Virág

MONI:ugye nálad nov-ben jön a bébi? Milyen típusú és hogy fogják hívni? Illetve az utóbbiból kiderül az elõbbi, tehát mi lesz a neve?
Virág
Virág

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!!

Doris!
Tényleg ne légy ilyen reménytelen. Teljesen jók a tüneteid, fõleg ahhoz képest, hogy még nem is késett a mensid, tehát ha a tünetek még nem is olyan erõsek, a ciklusodhoz képest igazán reménytkeltõ. Tessék bizni egy kicsit! Legalább a tünetek miatt. Jó?

Hurka!

Ez itt egy nagyon jó hely. Bár remélem nem kell sokáig itt maradnod, és hamar babás leszel. Bár a férjedet mindenképp "rendbe kell rakni". A vérvételi eredményedet nem tudom kiértékelni, nem értek hozzá. De ha valami gond lenne, akkor ezeket a hormon dolgokat lehet gyógyszerrel kezelni, ne aggódj. Bizz az orvosodban.
Többet nem is tudok hozzáfûzni, Doris és a többiek már részletesen leírták a tudnivalókat.
Sok sikert kívánok én is neked.

Nálunk nagyon közeleg a középidõ. Holnap vagy holnaputánra várható az ov.
De már ma akcióba lendülünk, hogy ha holnap lesz ov., akkor az ajtóban már ott toporogjanak a fickók, nehogy lekéssék a randit.
Szerintetek így logikus, hogy már elõtte egy nappal akció és másnap ov.?
Mi a tapasztalat? és a vélemény?

Éva
Éva

ÉvaKép
Köszi a bíztatástKép Igen, az akciózást tekintve logikus ez az elképzelésKép Mindent beleKép Arra ügyelni kell, hogy a kétnaponkénti akciókat nem szabad gyakoribbra venni, mert ennyi idõ kell a kis fickók újratermelõdéséhezKép Sok sikertKép

doris

Milena!

Elhoztam a Profasi leírását.
Idézem:
"Hatóanyaga a humán chorion gonadotropin (hCG) hormon, amelyet terhes nõk vizeletébõl nyernek."

És most jön a lényeg, tovább idézek:

"Terhességi próba: Téves pozitív eredményt adhat, ha a beteg nemrég (az utóbbi 7 nap során) hCG kezelésben részesült vagy még a próba idõpontjában is kapja"

Én ezt úgy értelmezem, hogy a Profasi beadásától számított 7 napig még becsaphat a teszt, de utána már nem.

Remélem segítettem.

Doris!
Köszi a hozzászólásod és a véleményed.
És a kisfickók meddig élhetnek odabenn?
Mert tudod attól félek, hogy ha a 13. napon lesz ov., és mi "csak" a 13. nap este leszünk együtt, addig nehogy elörgedjen, vagy esetleg elpusztuljon az a drága kis petesejtecske.
Ilyenkor mindig olyan bizonytalan vagyok, hogy mikor is kell akciózni, mert hát a peteérés idõpontjában sem lehet 100%-osan biztos az ember, hogy épp ekkor vagy akkor lesz.
Ti hogy szoktátok kiszámolni az optimális idõpontot? Mi alapján?

Éva
Éva

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?