A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

ÉvaKép
Én nem igazán szoktam számolgatni az idõpontot csak arra ügyelek, hogy a 8. ill. 20. napok közötti idõszakban lehetõség szerint tartsuk a kétnaponkénti akciókat. Persze ha éjjszakai munka van vagy egyszerûen fáradt vagyok akkor igény és lehetõség szerint vagyunk együttKép A mostani ciklusban pl. úgy jött ki a lépés, hogy 3 naponként akcióztunk. A fickócskák 48 óráig biztosan bírják tartani a "frontot" de azt olvastam, hogy az erõssebbek 72 órát is kibírhatnak...KépKép A petesejt sajna rövid élettartalmú...talán 6-8 óra de ebben nem vagyok biztosKép

Puszi: Doris
doris

VirágKép
Igen, november közepe, programozott császár, a szemem miatt (retinaleválásom volt 2 éve). Úgy néz ki Christopher lesz (párom amerikai ezért).

Pusszancs,
Moni
mj

Sziasztok Lanyok!

Ugy dontott a szervezetem, hogy ebben a ciklusban sem hagylak itt benneteket. Kép

Edelweiss! Legyszives javits a listaban. Ma vagyok a 11. c 1. cn-on. Koszi!
Annyira nem vagyok elkeseredve mivel a doki szerint sem volt sok eselyem a babasodasra Kép, persze azert kicsit bizakodtam, foleg igy, hogy hetfore vartam mar, es nem jott.
Ez viszont clostys probalkozos honap lesz, remelem nagy-nagy esellyekkel. Kép

Udv az ujaknak! Mielobbi babasodast! Kép

Andi
andi28

Ja, meg annyit, hogy valami jo is volt ebben a honapban, mert az elozoekhez kepest, most nagyon-nagyon kicsi barnasozasom volt. Kép

Andi
andi28

Jó reggelt Lányok !

HurkaKép

Üdv. a topicban, ne maradj sokáig ám !!!! Moni részletesen elmesélte Neked a hõgörbe titkát, Doris az inszemet. A hormoneredményeidhez akkor tudok hozzászólni, ha megírod, hogy mik a mértékegységek, és persze, hogy a ciklus melyik napján készült. Az orvos nem mondott rá semmit ? Neki ezt elemezni kellett volna elõtted !!! Az én férjemnél is találtal egy picike hereviszeret, de a sperma eredményei nagyon jók voltak, ezért az andrológus nem javasolta, hogy hozzányúljanak. De további 1,5 év gyermektelenség után megmûtik. A Te férjednél még a sperma eredmény is rossz, tehát mindenképpen meg kell mûteni, függetlenül a lábadozási idõtõl. Ezért nem segített a gyógyszer sem a spermaszámon.

NelliKép
Mi újság ? Hogy áll a hõd ?

GittaKép
Gratulálok a táltos férjecskéhez !!!!

ÉvaKép
Mindenképpen ma is akciózzatok, mert a virgoncabb matyik 72 órát is elélnek !!!!!

LányokKép
Megfogadtam Erazmusz korábbi tanácsát, és vettem egy nagyon érzékeny terhességi tesztet tegnap, ami szintén negatív eredményt mutatott. Így 2 negatív teszttel+semmi terhességi jellel abbahagytam az Utrogestant. Ma reggelre el is kezdtem barnázni ! Azért nem vagyok elkeseredve, mert megvan a bajom eredete, és tudom mitõl van a barna rém. Beigazolódott amit az orvosom is mondott, hogy kevés a progim. Lányok a magas tesztoszteron akadályozza a teherbeesést, ha a progimat emelik ? Vagy a progi emelése leszorítja a tesztoszteront ? Úgy tudom, hogy a magas teszto-t csak fogamzásgátlóval tudják kezelni, azt meg nem akarok szedni !!!

CatEye

Cat
Kép
cateye

Andi!
Jó, hogy azért nem vagy túl szomorú,és bizakodva nézel a következõ ciklus elé. Remélem clostival sikerül neked.

Egyébként még valamikor az elején, amikor még én is a clostit kaptam, nekem is megnyújtotta a ciklust. 25 napos helyett 30-31 napos lett. És a hõmet is felvitte.

CatEye!
Szóval akkor hiába volt minden szorítás? Mégiscsak neked lett igazad? De ha nincs baba, akkor jobb ha mielõbb megjön, és újra lehet próbálkozni. Sajnálom.

Pedig úgy reménykedtem, hogy valaki újra zebrás híreket hoz.

Fog valaki a napokban tesztelni?

Doris és CatEye hozzászólása alapján a mai akciózás mellett döntöttem. Majd közlöm az urammal is, biztos fog neki örülni, mert már 2-3 napja nem bírok vele. De én nem akartam, mondtam, hogy hagyjuk a matyikat középidõre. Hátt itt az alkalom.

Gitta!
Úgy látom a te párod is beindult rendesen!

Amúgy holnap én is dolgozom. Ki lesz még?

Éva
Éva

Éva!

Én az orvosomtól azt a tanácsot kaptam, hogy félidõ elõtt hagyjunk ki 3-4 napot, és középidõben legyünk együtt kétnaponta. Most mi a jó vajon?

Cateye!

Köszi kérdésed, sajnos semmi tünet, csak úgy mint Neked + 2 negatív teszt. A hõm ugyan egy picit emelkedett, de ez is alacsony. Én már csak a jövõ pénteket várom, hogy eljussak a dokihoz, és kiderüljön, mi a gond.

Lányok!
Én annyira szédelgek! Igaz, hogy már pár napja nem alszom jól, rossz az idõ, és alacsony a vérnyomásom.

Nelli
nelli2

Sziasztok lányok!
Köszi mindenkienk a jó tanácsokat, olyan jó hogy vagytok!

Gitta, ne izgulj, minde oké lesz, vagy mi már jobban izgulunk érted mit Te?

Doris!
Tanácsodra már ma lemegyek és veszek teát, ha végre valahára megjön (vicces pont ebben a topikban hogy várom) akkor el is kezdem, 1-14 napig.
Azt a vérképet a 13.napon produkáltam. Melyik magas melyik alacsony?
A lombik ára jól gondolom hogy a dokikak adandó összegektõl magas? Adok én csak legyen már!!! Persze nekem akkor nem is lombikoznak ha nem jó a vérem ugye? Elõbb gyógyszereznek, no de meddig? Egyébként a doki az istenhegyi utat ajánlotta...vélemények?

Edelweis,
légyszi írd meg a tapasztalatokat a férjed hereviszér-mûtétjével kapcsolatban, a párom nagyon várja.

A párom már elhatározta hogy megcsináltatja, csak szabin van a doki augusztus közepéig.Õszre már remélhetõleg rendbe is teszik és akkor ontja majd a fürge fickókat. Az én dokim is szabin van, úgyhogy ha megjön gyógyszerezhet, csak a felét sem tudom meg tõle mint amit Tõletek, mindig bepánikolok mikor nála vagyok, fel fogom már írni a kérdéseimet és úgy megyek oda.

Móni,
fantasztikus vagy, ez a hõm görbe szuper, legalább tudom nagyjából mit hova, mert ciklus közepéig normális vagyok, nem izgulok, ellenben ilyenkor pláne ha késik eddig mindig reménykedtem, de a hõm nem jó, feleslegesen lovalom bele magam, így sokkal nyugisabb lettem,most sincs babuka, de legalább nem remélek potyára.
vereshurka

Jaja köszöntem is csak lemaradt Puszi Nektek
Hurka

ui:nem dumálok ám mindig ennyit
vereshurka

Doris!
A tünetekbõl ne engedj!!! Kép Maradjon még jó pár hónapig! Kép
Nem lennék túl szomorú, ha egy ideig a WC ölelgetésével töltenéd az idõd! Kép

Virág!
Én is remélem! Kép

Mindenkinek kösz a gratulációkat! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

HurkaKép
Én a Kaáli intézetben voltam és az ottani árak bizony nem alacsonyak...persze a cél érdekében mindent. Itt tilos a "hálapénz"Kép A hormonjaidról nem tudok mit írni, mert sajna nincs tapasztalatom. Talán Móni vagy a többiek igenKép
GittaKép
KösziKép
NelliKép
Azért én olvastam itt már olyan lányról akinek terhesen is csak alulról súrolta a hõmérséklete a 37-etKép
CatEyeKép
Sajnálom, de új ciklus új remények...Kép
Andi28Kép
Reméljük ez a ciklusod már tökéletes leszKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Doris Kép
Milyen tuti lenne, ha a tüneteid babát jeleznének.

Cateye Kép Nelli Kép
Hogy vagytok? Hõmérõztetek?

Nekem is van két negatív tesztem. De vmi tutira nem stimmel, ha nem akar megjönni. (nekem 54. nap.)
Ma reggel már csak 37 volt, tegnap 37,1. De furán érzem magam. Nekem soha nem volt bajom az izzadással sem, és most napok óta nem jó az évek óta használt dezodorom. És utálom magamat. Kép fúúúúj és egyébként is... Biztos õrült hormomonok.

Pusz
Noémi
noémi

CATEYE, ANDI:Úgy sajnálom!Kép Versenyben maradtatok, elõni ér!!Kép
MONI: Szép név!És még szenvedni sem fogtok! Hát így kell ezt csinálni!Kép
Virág
Virág

hát Kép a hormomonok nagyon veszedelmes egyedek Kép

Noémi
noémi

Sziasztok Lanyok!

Vereshurka! A hormonokhoz annyit, hogy az LH nagyon magas az FSH-hoz kepest, ami PCO-ra utalhat. Ez azt jelenti hogy a petefeszkeid tele vannak kicsi, nem erett tuszocskekkel, es valoszinuelg nem is erik meg tuszo egy-egy ciklusban. Ezt kezelni kell, mivel a peteeres kell a babahozKép

A lombikrol annyit, hogy a Kaali Intezetben meg mindenhol ingyenes, csak a gyogyszerekert kell fizetni, ez viszont igen magas osszeg is lehet.

Doris! A pete kb 24 oraig eletkepesKép

En ma voltam genetikai uh-n, minden ok, babanak mindene megvan, a neme meg nem latszottKép

Puszi: orsoly
orsoly

VéreshurkaKép
Akkor ez a 13. napi érték pont peteérés elõtt készült, ugye? Szóval itt azt kell nézni mikor veszik le a vért.

Az elsõ fázisban a folliculus (=tüszõ) stimuláló hormon (FSH) a fontos ami növeszti a tüszõket. Persze vannak más hormonok is amik fontosak. A második fázisban pedig a progreszteron (sárgatesthormon, mely a bevérzett = megrepedt tüszõ helyén keletkezik) szint a fontos, mert ez tartja fenn a terhességet. A 2. fázisban természetesen még fontos a prolaktin szint is, mert a magas prolaktinszint sajnos csökkenti a progreszteronszintet. A prolaktin az a tejtermelõ (??? - nem akarok hülyeséget írni) hormon, ami viszont akadályozza a terhességet.

Persze ezeken felül a többi hormon is fontosKép

A www.infertility.hu-n rákattintasz a kissrác képére, és ott az újdonságoknál megnézed a nõi hormon táblát. Segíteni fog.

Üdv,
Moni
mj

Sziasztok!

Doris
Hajrá a tünetekkel! KépKép Nagyon szurkolok, hogy végre Te is ölelgethetsd a WC-t. Kép

Hurka!
Azért ez sajna nem ennyire egyszerû. Nálunk ez úgy volt, hogy a páromat novenberben megmûtötték, 3 hónap múlva kellett neki kontrollra mennie. Akkor szuper eredményeket produkált, aztán 2 hónap múlva ismét volt egy kontroll. Ekkor kiderült, hogy nagyon ingadozik a spermiogramja. Az andrológus bennünket egyenesen a Kaáliba irányított. Nem kellett elõtte inszem sem.
A lombikbébi program esetében nem az orvosok a "drágák" már csak azért sem, mert legalábbis a Kaáli Intézetben még alá is íratják veled, hogy tudomásul veszed õk nem hálapénzért dolgoznak. Ha adni akarsz, adhatsz az alapítványuknak pénzt. Itt igazából a gyógyszerek nagyon drágák. Nekünk a beültetésig volt kb. 80.000 Ft, de számítsd bele, hogy némelyik szuri darabja 4.000 Ft.

Gitta
Pedig úgy drukkoltam neked... Kép Viszont ha nincs baba, tényleg jobb, ha minél hamarabb megjön.

Nina, Nelli, Edith, Alexandra, Alice
Mi van veletek lányok? Nagyon nagy a csend...

Kép
Kép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

OrsolyKép
Gratula a babukáhozKép Nõtt már a pocid? Csak azért kérdem, mert az utolsó talin még jól tudtad "palástolni"Kép Móniról nem is beszélve...Kép
HurkaKép
IgenKép A "sok pénz" a gyógszerek, vérvételek, konzultáció árából adódik össze...Kép Itt az inszemináció kb. 60.000,-Ft/db-ba kerül. Ebbõl 50.000,- maga a beavatkozás és kb 10.000,- tesznek ki a gyógyszerek.Kép Ezt a beavatkozást nem támogatja a TB...

doris

OrsolyKépKépKép
GratulaKép
Én is ma megyek uh-ra, kiváncsi leszek mennyit nött, már 7 hete nem láttam.

VéreshurkaKép
Halgass Orsolyra, sajnos ö tudja (habár nem PCO-s) csak gyanús. A PCO = policisztás petefészek szindróma vagy valami ilyesmi. Azt hiszem több lánynak is van ilyen baja itt, de nem kell rögtön erre gondolni.

A PCO (az igazi PCOs tünetek, ami nem mindig van jelen szerencsére) társulhat kövérséggel, hajhullással, szörösödéssel, cukorbajjal. Legjobban fogamzásgátlóval kontrollálhatóKép.

Amúgy meg gyógyszerrel vagy laparoszkópiás beavatkozással (lapar=kis ambuláns mütét) ahol a petefészkekbe lyukakat égetnek (szitává lyuggatják). Ez a leghatékonyabb kezelése, amit Dr. Fábián (Zsuzsu és az én dokimKép) csinál a leghozzáértöbben Mo-on.

Mindenesetre kérdezz rá a dokidnál a PCO gyanúra!!!

Pusszancs,
Moni
mj

ORSOLY:gratulálok mindkettõtöknek a jó eredményhez, fantasztikus érzés lehet látni az egészséges babukát!Kép
EDELWEISS:javíts át lágyszi: 33c 3cn! Köszi!Ja és egy kérdés: hogy kellett szedned a bébiaszpirint?
Virág
Virág

ÉVA:visszatérve az akciózás legjobb idõpontjához, mi is mindig bajban vagyunk, ugyanis nekem nem jelzi a hõm csökkenéssel a tüszõrepedést csak az emelkedés látható, addigra meg már késõ akciózni. Így elég nehéz belõni változó ciklushossz mellett!
Virág
v

Nelli!

Biztos igaza van a dokidnak, hogy ov. elõtt 3-4 napig semmi, és ov. környékén kétnaponta akció. Nálunk most 3 napig szünet volt, mától pedig akkor kétnaponta. Értettem.!

Hurka!

A lombikbébi eljárásnál az injekciók és gyógyszerek nagyon drágák, az orvosnak nem kell adni pénzt. Az elsõ 5 lombik ingyenes, a beavatkozásért nem kell fizetni, csakis az injekciókért.

Noémi! Lehet még ott valami (valaki)!Kép

Lányok!
Ahol ti laktok, ott is ilyen nagyon szomorkás idõ van? Mert itt szinte állandóan esik.

Puszika: Éva
Éva

Sziasztok!
Olvastam a lombikok árát! Nálunk - Pécsen a dokim javaslatára a jobb, korszerübb gyógyszereket fogjuk választani és ez kerül: 100.000 Ft.-ba! Hát ez több mint amit Ti írtatok! És ez csak a gyogyi, a beavatkozás ingyé van.
Anna
Anna

Virág!

Nálam is ez a helyzet. Általában nem esik a hõm, és a tüszõrepedést csak a hõ emelkedésébõl észlelem. Így mi is ezért vagyunk bajban.
Holnapra várható a peteérésem, vagy holnaputánra, így mától kétnaponta akció.

Éva
Éva

AnnaKép
Az ár itt is attól függ, hogy milyen és mennyi gyógyszert kapsz tehát könnyen elérheti a 100-150 ezret is.
NoémiKépEdelweissKép
Köszi a drukkotKép

doris

Anna!

Ismerõs a dolog.
Nekem az elsõ lombik 150 ezerbe került és a bevatkozás szintén ingyen volt.
De a babáért mindent vállalok (amíg futja).

Éva
Éva

Móni!
Köszi, hát sajna valószínû tényleg ez a pco lesz, hajhullás, és a hurka név sem véletlen, no meg a vérkép. Na és ha pont fogamzásgátlóval segítenek rajta hogy lesz nekem babukám?
Ja és az elõzõ hónapi vérévtel, 13-25 napján mindkét esetben a prolactin 35-37 volt. Hát akkor nem jó a helyzetem. Fura de megnyugszom amikor konrkétat tudok, még ha nem is jó a hír. Most megnézem miket írtok korábban a pco-ról. Van olyan köztetek akinek pco után sikerült a babuka?

Doris! Nem férek a bõrömbe és megvettem a teákat! Reszkess te hosszú ciklus, lassan én is nevezhetek a legleglegbe a maratoniciklus címért...

Edelweis!
Tovább is adtam az infot a páromnak, nála az volt az érdekes, hogy 3 tesztje is volt. Elõszor semmit nem szedett 20 mill volt. Aztán maca-t szedett, 22 mill lett, aztán a macat abbahagyva andriolt szedett, 16 lett.

Jó étvágyat mindenkinek!! Kismamák, Nektek a baba helyett is enni kell ám!!!
Hurka
vereshurka

Orsoly!
Gratula a babához! Kép
Nem tudom, de nekem úgy rémlik, hogy csak 4 órán át életképes a petesejt, azt olvastam valahol! De az is lehet, hogy tévedek.

Edelweis!
Valakivel keversz! Nekem már megjött 13 napja, csak a hányingerem nem múlt el! Nézd meg a táblázatod! Kép De azért köszönöm a drukkot! Félreteszem a legközelebbi alkalomra! Kép

Moni!
A PCO csak annyiban kontrolálható fogamzásgátlóval, hogy megakadájozza a petesejt érését, de nem mulasztja el, nem gyógyítja meg, csak éppen nem lesz sokkal több ciszta, mint elötte! A melléktünetek amiket felsoroltál, így is megmaradnak! Tehát hízás, szõrnövekedés... csak annak szokták felírni, aki nem akar gyereket rövid idõn belül! (2 éven belül). A gyogyi abbahagyása után nagy valószínûséggel ki fog újulni!!! Nekem mindenesetre ezt monta a dokim.

Hurka!
Ne hagyd magad a fogamzásgátlóra rábeszélni! Nekem pont szerdán mondta a doki, hogy próbáljuk meg kezelni. Jelenleg bromocriptint szedek. Próbaképpen 2 hó fogyókúra, annyira, amennyire bírom, de pár kilót mindenféleképpen le kell adnom. A 3 hó elején abbahagyom, mivel a fogyókúra alatt nagyon nehéz teherbe esni!!! Tehát a 3. hónapban gyógyszeres stimulálással megpróbálják majd elérni, hogy legyen domináns tüszõm, hátha így sikerülni fog! Jelenleg mindkét oldalamon számos tüszõ található. Sajnos, ritkán van ezekbõl akár 1 domináns tüszõ is.
Egyébként nem lehetetlen, mivel nekem már sikerült teherbe esnem egyszer, azt is egy eléggé kemény fogyókúra elõzte meg, és mikor abbahagytam rá 1 hónapra babás lettem!!! Kép Sajnos, az már másik dolog, hogy miért nem maradt meg a baba. Kép
Nem akartalak elkeseríteni, csak kitartás, a babóca mindenkihez beköltözik egyszer!

Üdv:
Gitta
gitta

Edelweiis!

Én folyamatosan hírt adok magamról.

Most épp azt, hogy úgy néz ki (de nem akarom elkiabálni), hogy megjön. De természetesen nem normálisan, hogy biztosra tudjam. Á, minek az. Idegeskedjek még egy kicsit. Most az egyszer örülnék neki, mert biztosra tudom, hogy nincs baba, így legalább újra reményeim lennének.
Remélem, a nap végére már biztosan tudni fogom. Múlt pénteken ugyanezt csinálta. Miért van ez?
Két napja elkezdtem inni a teát. Lehet, hogy ez hozza meg? vagy a dokival ijesztettem meg?

Nelli
nelli2

LÁnyok!

Én most olyan hülyén érzem magam.

Most tudtam meg, hogy az egyik munkatársam októberben fog szülni. (azért csak most tudtam meg, mert a lombik miatt táppénzen voltam)
És a múlt hónapban szült egy másik munkatársam, ezen a héten kedden pedig még egy munkatársam szült.
És még + 2 munkatársam is nemrég esett teherbe.

Mindenki babát vár körülöttem.(Vagy már meg is van neki)

Én úgy, de úgy szeretnék már babócát. Fõleg, amikor ilyenek történnek körülöttem, akkor tör rám a félelem, hogy mi lesz, hogy ha mégse...Kép

Most megint rámtört ez az érzés. Mindenki szépen lassan bebabásodik itt a munkahelyen (sok a fiatal házas), csak én maradok ki. Ez nem igazság!!!!!!!
Mások hipp-hopp azon veszik észre magukat, hogy "jéééé, nem jött meg"... és már terhesek is.
Én (mi) meg évek óta csak küszködünk és mégse sikerül.
Miért? Miért? Miért?
Én is babát akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Éva
Éva

Doris! Mar egyre jobban latszik a pocim, halistennekKép Persze hogy nem latszott a talin, akkor meg csak 9 hetes voltamKép De szeptemberre kellene szervezni a kovetkezo talit, nem?Kép

Hurka! PCO-nal alt eloszor a stimulacioval kezdik, closty vagy ilyesmi. Ha ez nem segit, akkor altalaban jon a laparoszkopia, amirol Moni is irt. Ez alt eleg sikeres, utana gyorsan osszejohet a babo, es allitolag tenyleg Fabian doki csinalja legjobbanKép Ha megsem akar osszejonni, akkor sajnos marad a lombik, mert ott mar nagyon eros gyogyokkal bombazzak a petefeszket, es igy azert megernek a tuszok. De mindenkepp a stimulacioval kell kezdeni, es a dokinak kovetnie kell a tuszo fejlodeset uh-val kozepidoben.

orsoly
orsoly

Éva!
Fog jönni a baba, ne izgulj! Kép Én is így vagyok vele néha! Nálunk a szomszédban születte az elmúlt 1 év alatt 2 baba is! Kép A közvetlen falszomszédunknál 1 hónapja született meg a baba! Néha azon kapom magam én is, hogy csak bámulom õket. Olyankor nagyon tud fájni, megértelek! De kitartás, ne add fel! Mondani sem olyan könnyû, hát még megtenni!

Üdv:
Gitta
gitta

Drága ÉvaKép
Sajnos nem tudok a miértjeidre válaszolni... Ha tudnék, akkor megmondanám, hogy kinek mikor és mitõl fog sikerülni a babukája. Ne ess kétségbe! Ha a félelmeid fokozódnak az nem lesz jó hatással a szervezetedre és lehet, hogy leblokkolja a "szaporodási" hormonjaidatKép KitartásKép Elöbb-utóbb biztos, hogy itt mindannyiunknak babája leszKépKép
NelliKép
Akkor drukkolok, hogy mielöbb rendesen megjöjjön...és végre kezdhess egy új ciklustKép
HurkaKép
ÉN PCO-as vagyok, ez minden UH-on kiderül. El nem híztam (szerencsére), de a hajam a rengeteg multivitemin ellenére is hullik. A fogaimat teljesen rendberakattam és egyéb gyulladásról sem árulkodik a szervezetem, tehát a nõgyógyászati problémáimmal magyarázható a dolog. A teát próbáld meg, mert sokaknak rendezte a ciklusátKép

Már nem tudom, hogy ki kérdezett rá, de én is itt leszek holnapKép

doris

Gitta!
Nekema doki mikor kérdezgettem a lombikról azt mondta a procedúra abból áll, hogy egy hónap fogamzásgátlás, utána kb egy fél hónap ultrahangra és szurira járkálás kb kétnaponta peteérésig Peteérésnél leszívják õket, összeseresztik a fiúkákkal hancúrra, és pár nap múlva visszaültetik a kicsikéket. Mikor jutok én idáig..
A PCO-ra mit tanácsolnak?:bromot szedni, fogyózni? közben vérvételek ultrahangok milyen gyakran? és aztán lombik és fogamzásgátló meg szuri? És a doki más fogamzásgátlót adna majd ha pco-ra kezelne mintha a lombik kezdetére? Lányok, akinek volt lombikja írja már le lészi mibõl állt!
KÖszike Hurka
hurkás vagyok meg kevés a hajam, szõröm alig van, meg cukros sem vagyok. De rossza vérem, azért nem vagyok ám ijesztõõõõ
vereshurka

Jaj, Lányok!

Kétségbe vagyok esve! Nekem nem így szokott megjönni. Volt nemrég egy pici kis barna bigyó, de most megint semmi. Meddig fog velem szórakozni a menzi? Miért nem jön már meg? Így esélyem sincs semmire!
Most én is paff vagyok Éva!
Én is tegnap elõtt találkoztam egy volt gimis osztálytársnõmmel, aki most fog szülni. Két fõsulis barátnõm most terhes. Mindenki.

De mi is sorra kerülünk, ne félj! Igaza van Dorisnak, ne görcsölj, és könnyebben megy.

Nelli
nelli2

ÉVA:mi is majdnem olyan régóta szeretnénk babát, mint ti. Megértem az érzéseidet. Ez mindannyiunkra rátör néha, de sosem szabad feladni. Biztosan van valami oka, hogy így alakul az életünk.Úgy is vehetjük, hogy minden hónapban szülhetnénk egyet, de mi az igazira "a babára" vágyunk. Vagy gondolhatunk arra is, hogy kaptunk még egy kis szórakozási lehetõséget a párocskánkkal. Keress magadnak egy hasznos hobbit, legyenek más céljaid - rendezd át a lakásod, fogyj le 3 kilót, írj verseket vagy fess, varrj egy szép ruhát vagy menjetek el minden hétvégén kirándulni és készíts szép fotókat. Mindegy mit csinálsz odaadással, segít elvonni a figyelmed!A babásokat pedig ne látogads, ne vigyázz kisgyerekekre és egyáltalán kerüld el a témát ha zavar. Ha a lelki békédet felborítják ezek a dolgok, nem kell csinálni! A többiek meg azt gondolnak, amit akarnak.
Virág
Virág

Hurka: a bromot magas prolaktinra kell szedni, a PCO-ra nem hat. A lombiknal van hosszu meg rovid protokoll, a hosszunal van fogigatlo (de a lombikosok biztos jobban tudjak mint enKép). A PCO-nal nem kell fogigatlot szedned, csak akkor ha nem akarsz gyereketKép Ha akarsz, akkor jon az, amit leirtam az elobbKép

orsoly
orsoly

Hurka!
A PCO nem jelent egybõl lombikot! Sokaknak sokkal elöbb lesz babájuk, mint a lombikra eljutnának! Kép Nálunk fel sem merült a PCO, pedig aztán rajtam majdnem minden tünet megvan! pl. hajhullás, szõrösödés (szerencsére nem sok!), ciszták, rendszertelen ciklus, és jelentõs hízás! ehhez társul a hormonzavar. Tehát ne add fel, lehet lombik és inszem nélkül is baba!!! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

ÉvaKép

Ne szomorodj el ezen ! Hamarosan Te is megkapod a babukádat, és annál jobban fogod értékelni, mert tudod, majd, hogy milyen várakozás elõzte meg. A másik amiben egyetértek Virággal, hogy ezzel a sok aggódással hónapról hónapra elszállnak az évek, és igazából nem is értékeljük, hogy a párunkkal boldogan éldegélünk, és milyen jó élni.
Az én szívem is napról, napra összeszorul ezektõl a kérdésektõl, hogy Ti nem szeretnétek babát ? Mikor bõvül a család ? Csak nem azért költöztök, vagy vesztek nagyobb autót mert jön a babóca? - legszívesebben elküldeném Õket a francba, de nem tehetem. Itt tanultam a topicon a Lányoktól, hogy azt kell mondani ,hogy lesz majd baba ha megcsináljuk. Kicsit vulgáris, de elvágja a további kérdezõsködést. Magunkban meg le kell tudni ezt rendezni, mert a stressz is gátolhatja a dolgot.

NelliKép
Barnázol vagy vérzel ? Vagy magad sem tudod mi ez ?

GittaKép,OrsolyKép
Én azt olvastam, hogy az érett petesejt 6 órát vándorol. Nem tudom mi a jó info, de utánnanézek!

Én is dolgozom holnap, és nem is lesz sok munka, tehát itt fogok lógniKép

CatEye

Cat
Kép
cateye

Cateye!

Így igaz. Magam sem tudom. Picit piros már. Talán. De nem olyan, mint szokott lenni.
Minden pénteken lesz egy pici valami? Kész relytély.

Nelli
nelli2

Sziasztok!
Sajnos ma nincs ekezetem.

CatEye Kép
Sajnalom, hogy nem sikerult.
A progeszteron es a tesztoszteron szerintem osszefuggesben van egymassal: ha az egyiket beallitjak, a masik is rendbe jon. Ugy emlekszem.

Eva Kép
Koszi az infot a Profasi hatasarol, ezek szerint amikor az ember tesztelni szokott, mar nincs hatassal a tesztre. Ez jo hir!
A "Mindenki terhes, csak en nem"-erzest en is ismerem, tenyleg hihetetlen, hogy az elet miket kepes produkalni. Mintha direkt csinalna!

Doris Kép
Szerencsere neha az elet kepes olyan csodakra is, amilyenekrol meg titkon sem merunk almodni! Soha ne mondd, hogy soha!

Anna Kép
En is berzenkedtem eloszor a gyogyszer ellen, meg az injekcio ellen, en is gondoltam ra, hogy ez nem az igazi, az orvosok nem tudjak olyan jol csinalni, mint a termeszet... De ismerek olyat, akinek szinten orvosi segitsegre volt szuksege, es ma mar egy okos, gyonyoru kisbaba buszke mamaja.
Persze jobb lett volna, ha "magatol" jon ossze a baba. De meg mindig jobb megelozni a vetelest, fejlodesi rendellenessegeket, mintha egesz eleteden keresztul vadolnod kell onmagadat, hogy nem tettel meg mindent, amit megtehettel volna. En ezzel vigasztalom magam.

Tegnap megvolt az ehavi "Foakcio", ma es holnap meg egy kis szorgalmi feladat - es lehet remenykedni!Kép Kép

Jo hetveget mindenkinek:

Milena
Milena

Sziasztok, Lányok!

Nincs sok idõm, igy távirati stílben irok Kép
Jövõ kedden fekszem a kórházba, szerdán HSG. És a köv. ciklusban igazi gyógyszeres stimulációt beszéltünk meg a dokival, Closti, injekció, UH-s figyelés, tüszõrepesztés, szóval minden földi jó! Remélem, eredményes lesz!

DORIS Kép
köszike az infókat! Majd küldök SMS-t, hogy mi volt! Remélem, nem nagyon kinoznak meg...

Na, mennem kell, mert még diktál a fõnököm Kép, holnaptól nem vagyok 3 hétig, mindenkinek szoritok, Dorison keresztül (még egyszer köszi) pedig folyamaton az infóáramlás!

Puszi mindenkinek, hiányozni fogtok!

Rita
knérita

HurkaKép
Ne keseredj el.

Fogamzásgátlóval lehet valamelyest kordában tartani, de ha babát akarsz akkor NEM kell szedni fogamzásgátlót. Ha nem akarsz gyereket akkor viszont melegen ajánlott fog.gátló.

Halgass OrsolyraKép, jókat ír.

Elsö körben beszélj a dokiddal. Aztán jön a stimuláció, de csak akkor ha valóban 2-3 hónap alatt látható peteérés. Ha nincs peteérés (mert cisztává alakul mindegyik elindult-fejlödö petesejt) akkor érdemes lézeres laparoszkópiát csinálni. Ha megvan a lézeres lapar, akkor érdemes megigint stimulálni és babás leszel.

Fábiánt tényleg melegen ajánlom. Krisztinka (aki most már lassan szül) nála lett babás, és neki is PCO-ja vanKép A lézeres lapar után az ELSÖ ciklusban babás lett. Elötte meg?....... SEMMI!

Magánvéleményként azt írom, ha bizonyítottan PCO-s lennék akkor tuti, hogy egy ilyen lézeres laparral kezdeném (márcsak azért is mert feltárják a belsö nöi nemi szerveket is és megnézik a petevezeték átjárhatóságát is és esetleg rábukkanhatnak még valami másra is) és nem stimulálgatnám magam, esetleg feleslegesen, hónapokig. Inkább a stimulációt a lézeres lyuggatás után kezdeném el, mert a lézeres kezelés bizonyítottan sokkal hatékonyabb. (Erazmusz után szabadon)(De ez csak az én magánvéleményem)

Pusszancs,
Moni
mj

Lányok!

Doris, Gitta, Nelli, Cateye, Virág, Mindenki!

Köszönöm a lelki támogatást és vígaszt. Igazán köszönöm.
Csak néha eltörik a mécses, de hisz ezt ti is tudjátok. Holnapra biztos jobb lesz.

Én a palástfû teát azért iszom, mert úgy tudom erõsíti a méhet, és ezáltal jótékonyan hathat a méhnyálkahártyára is. Mit tudtok errõl?

holnap én is jövök.

Puszi mindenkinek..

Éva
Éva

Milena!

Örülök, hogy segíthettem.
Szorítok, hogy eredményes legyen az akció!!!Kép

Nelli!
Remélem rendesen megjön estére neked és nem szórakozik veled a mensi.

Éva
Éva

Cateye,
Igen a petesejtnek idöre van szüksége ahhoz, hogy a petevezetötöl lejöjjön a méhbe. De a matyik már a petevezetöben vannak, teljesen felkúsznak a petefészekig, és amikor kijön a pete ott össze is találkoznakKépKépKépKép

Így a már megtermékenyült pete vándorol a méhbe, és lebeg a méhben pár napot mielött beágyazódna.

DorisKép
Most olvastam vissza az excel-ben készített tünet listámat. Amikor babás lettem a (15. nap pé) 23. napon enyhe hányingerre panaszkodtam, utána megy a 26. napon is. De nem mertem babára gondolni, mert pé után 4 napig rózsaszíneztem, söt még utána is elöfordult a rózsaszinezés. Aztán volt a nagy meglepiKépKépKép

Várom már a szerdátKépKépKép

Lányok!
A hömérsékleti minimum nem mindig olvasható ki a görbéböl. Van úgy, hogy rosszabbul aludtál és nem mutatja a hömérö a minimumot, viszont a görbéd elkezd felfelé menni. Ilyenkor valóban nehezebb dolgotok van. Éppen ezért használjatok LH tesztet, vagy másik nevén peteérés figyelö tesztet, amire pisilni kell, akkor nem fogjátok lekésni. Nálam beváltKép

Pusszancs,
Moni
mj

RitaKép
Vigyázz magadra, és gondolj arra, hogy a sok szenvedésért egy nagy ajándékot fogsz kapni !!!!Kép Remélem mire visszajövök szabiról (aug.29) jó hírrel fogadsz majd !

MilenaKép
Remélem sikeres lesz az akciótokKépKépKép

MoniKép
Nekem sajnos az LH jelzõ sem jelzett ebben a hónapban, csak halványan, (ami a corax szerint nem pozitív eredmény)viszont megindult a hõm a 14. naptól fölfelé. A pé-re én is csak a nyákból következtettem. Tehát ezek az LH jelzõk sem tökéletesek, ráadásul egy vagyonba kerülnek.

CatEye

Cat
Kép
cateye

RitaKép
Vigyázz magadra, és gondolj arra, hogy a sok szenvedésért egy nagy ajándékot fogsz kapni !!!!Kép Remélem mire visszajövök szabiról (aug.29) jó hírrel fogadsz majd !

MilenaKép
Remélem sikeres lesz az akciótokKépKépKép

MoniKép
Nekem sajnos az LH jelzõ sem jelzett ebben a hónapban, csak halványan, (ami a corax szerint nem pozitív eredmény)viszont megindult a hõm a 14. naptól fölfelé. A pé-re én is csak a nyákból következtettem. Tehát ezek az LH jelzõk sem tökéletesek, ráadásul egy vagyonba kerülnek.

CatEye

Cat
Kép
cateye

RITA:én már két HSG-t túléltem. Ki lehet bírni(szorítsd össze a fogad, az segít!)Mindent a babáért!Sok sikert és várjuk ajelentkezésed!Kép
CATEYE:egyetértek, ami az LH teszteket illeti!
Virág
Virág

MóniKép
Nagyon édes vagy, hogy visszanézted nekem a tüneteidet... Ez stimmelhet rám, mivel a 12. napon volt pé-em és a 20. naptól érzem ezt a hányinger. Nem túlságosan erõs csak van... Én is nagyon várom a szerdát...remélem nem jön meg. Ha mégis akkor veszek majd egy mély levegõt és kérek idõpontot a már fél éve megbeszélt 23. napraKép Ez volt ugyanis az orvosom határideje arra vonatkozóan, hogy mikor csináljuk meg a lapartKép De Õ azt mondta, hogy korábban fogunk találkozni, mert terhes leszek szeptemberre...KépKép MeglátjukKép
RitaKép
Drukkolok és ne félj a hsg-tõlKép Várom az SMS-edetKép
HurkaKép
Esetleg egy egészségesebb fogyiba belekezdhetnélKép Ne koplalj csak táplálkozz könnyebb és egészségesebb élelmiszerekkelKép És fõként ne stresszeld magadKép
MilenaKép
Igen, igazad van, csodák bizony vannakKépKép És én nem tudom, hogy merjek-e magamnak "követelni" egy újabb csodát...
NelliKép
Nagyon sajnálom, hogy így tréfálkozik Veled a szervezeted...

doris

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?