Regisztráció

Várandós naptár

Második trimeszter: 25. hét

A babád

baba a várandósság 25 időszakában

Gyermeked gerincoszlopa szépen alakul, akárcsak a tüdő fő erei. Felnyílnak az orrcimpái. Ujjlenyomata már a végleges, csontjai viszont még mindig csak keményednek, keményednek. Ha babád most gondolná úgy, hogy kíváncsi a külvilágra, már lenne esélye az életben maradásra, hála az orvostudomány fantasztikus fejlődésének. Porontyod most fejleszti ízérzékelő bimbóit, azaz már most eldől, hogy édesszájú lesz vagy sem. Most már 34-38 centi hosszú és háromnegyed kiló.

Jövő ilyenkor már egy 37 hetes gyermek után szaladgálhatsz naphosszat! Naaaaa?

A te tested

Csúcsformában vagy, és ez látszik is rajtad! Jól érzed magad a bőrödben, látszik már rajtad, hogy babát vársz, már senki sem foghatja a túl sok nassra. Emellett már nincsenek rosszulléteid sem és a fáradtságnak is vége.

Talán ideje elgondolkozni lassan azon is, mi lesz a baba születése után. Készül már a babaszoba? Hol fog aludni a kicsi? Ugye, már készültetek fiú és lánynévvel is? Ezekre is oda kell ám figyelni. A következő hetekben próbálj meg egyre több figyelmet szentelni ennek a témának is, hogy mire eljön a nagy nap, ne azon kelljen aggódni, vajon lesz-e kiságya a gyereknek, mire hazajöttök a kórházból!

Mostantól lehet, hogy az orvosod gyakrabban szeretne majd látni. Ahogy közeledik a szülés ideje, egyre többször fognak szívhangot hallgatni, mozgásokat ellenőrizni, méhet tapogatni. Ahogy az általános egészségedet is figyelemmel kísérik közben.

Ezekkel a tünetekkel találkozhatsz

Mellek: érzékenység, telítettségérzet, színváltozás a bimbóudvaron
Gyakori vizelési inger
Székrekedés
Gyomorégés
Alkalmanként fejfájás
Striák (a kakaóvaj vagy egy speciális krém segíthet a fékentartásukban)
Viszketés
Aranyér

Kapcsolódó cikkek, érdekességek

Következő: 26. hét »

Akarod tudni, hogy mi lesz a jövő héten? Regisztrálj! »

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó