Címke Szülés

Gyakori kérdések a szüléssel kapcsolatban

Ha még nem tiszta minden részlet a szüléssel kapcsolatban, akkor érdemes megnézned az általunk gyűjtött gyakori kérdéseket és válaszokat. »

Először született tüdőátültetett anyának gyermeke Magyarországon

Magyarországon először született tüdőátültetett anyának gyermeke a Semmelweis Egyetem (SE) Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján; a 3140 grammal világra jött kisfiú a Balázs nevet kapta, édesanyjával már elhagyhatták a... »

"Egy ideges férfi rohant felém" - rendőri felvezetéssel ment szülni a budapesti nő, dugóban folyt el a magzatvíz

Egy hebegő-habogó, ideges férfi rohant oda a rendőrökhöz a 9. kerületben. Meg volt az oka az ijedtségre: a felesége ugyanis közel járt ahhoz, hogy világra hozza ikreit, a rendőrök pedig felvezetéssel segítették az útjukat a... »

Fontos előkészületek a szülés előtti napokban

A 37. héttől már minden napot szülés előtti állapotnak lehet tekinteni. Ezalatt az időszak alatt fizikailag és lelkileg is fel kell készülni a szülésre. »

Rendőri felvezetés közben született meg Márton

Járőrautót intett le a veszélyeztetett terhes, már vajúdó feleségével kórházba tartó autóvezető a XI. kerületben kedden este. A rendőrök kéklámpás felvezetésével indultak tovább, de az újszülött nem várt. A baba egy éppen arra... »

Hogyan nem szabad egy egészséges újszülöttel bánni? Elgondolkodtató videó

Szülészeti erőszak egy percben: videón mutatták meg, hogyan nem kell az újszülöttet ellátni - olvasható a femina.hu oldalán. »

Olyan gyors volt a szülés, hogy be sem értek a kórházba

Rendhagyó szülésről írt az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán. Olyan gyorsan zajlottak az események, hogy a kismama a mentőben hozta világra a gyermekét. »

Mi az a magzati életképesség?

Minden baba más és más, de a koraszülöttek kilátásai gyakran attól függnek, hogy mikor születnek. De mégis mikor élheti túl a babám az anyaméhen kívül? »

Gyógyítanak a szivárványbabák: te tudod, kik ők?

A veszteséget, vetélést követően megszülető egészséges gyerekek, a szivárványbabák világszerte jelentenek gyógyírt szüleik szenvedésére. Legutóbb Chrissy Teigen beszélt nyíltan arról, hogy előző babájának elvesztését követően... »

Törvény tiltja a gyerekszülést egy afrikai faluban

Az ősi hiedelmek és babonás szokások olykor még a 21. századi világban is nehezen halnak ki: a nyugat-afrikai Ghánában létezik egy falu, ahol törvény tiltja a gyerekszülést és a temetést, ezek a cselekedetek ugyanis magukra... »

A gátmetszés jobban gyógyul, mint a repedés - 4 évtizedes mítosz, amit a bába cáfol

Amikor nőként, lányként először halljuk a gátmetszés szót, legtöbbünk fejében megfogalmazódik a kérdés: mi szükség rá? Miért nem fér ki ma ott egy baba, ahol azért évezredeken át többnyire kifért? - olvasható a femina.hu... »

Ezért haragszol a szüleidre, ha gyereked születik

Az első gyerek szülése után sokakban harag gyúlhat a saját szüleik iránt, még ha korábban sikerült is átdolgozniuk a régi sérelmeiket velük kapcsolatban. A szakértő szerint ez nem baj, sőt, még a hasznukra is válhat. »

Honnan tudtad, hogy vajúdsz? Hét anyuka meséli el a történetét

Az első gyermekükkel várandós kismamák sokszor azon aggódnak, honnan fogják tudni, hogy vajúdnak. Íme hét anyuka, akik elmesélik saját történetüket. »

Segítség, szülök! Mit vigyek magammal a kórházba?

A felkészültség számomra mindig egy lelki stabilitást nyújtott bármilyen helyzetben. Legyen szó akár az egyszerű hétköznapoktól a legstresszesebb helyzetekig. »

Milyen anya leszek?

Mikor a kislányom még a pocakomban volt, sokszor gondolkoztam azon, milyen anyává szeretnék és milyenné NEM szeretnék válni. Rengeteg félelem volt bennem, féltem a szüléstől, a jövőtől. Jó lett volna beszélgetni valakivel... »

Ennyi volt! Vége!

A terhesség a negyvenedik héten többről szól, minthogy várakozásteli napok, órák; már fáradt vagy, kimerült, akár ingerült és érzelmileg instabil. Na, de akkor milyen is az a bizonyos negyvenedik hét?   »

Dúla vs. szülésznő: Ezek a különbségek és hogyan válasszon

Az elnevezéseket gyakran felváltva használják, de a dúlák és a szülésznők nagyon különböző szerepeket töltenek be. Segítünk eldönteni, hogy melyik lehetőség a legjobb a Te számodra (tipp: lehet, hogy mindkettő, szóval... »

10 dolog, ami normális, ha van egy újszülötted

A „normális” szó nem sokat jelent, ha egy újszülöttről gondoskodsz, jól sejtem? Még nem tudom, közel két hónapom van felkészülni rá, egyszerre vagyok izgatott és rémült; izgatott, mert hamarosan kezembe foghatom a fiamat, és... »

ILYEN BRUTÁLIS VOLT RÉGEN EGY SZÜLÉS – CSODA, HOGY NEM HALT KI AZ EMBERISÉG

A szülést és a születést, amióta világ a világ, fájdalom kíséri, a 20. század elejéig pedig kifejezetten veszélyes esemény volt, az anyára és a csecsemőre nézve egyaránt. Nem meglepő hát, hogy az eseményhez számtalan szokás,... »

Anyu Tűsarkúban - 35. hét - Várandósnapló Zalánki Fruzsival

Magyarországra való visszatérésem után sűrűek voltak a napjaim, hiszen megint volt lehetőségem kismama fotózásra menni, ami nagyon jól sikerült. Összesen másfél óráig dolgoztunk a napfényes stúdióban, ami teljesen bírható volt... »

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   

X
EZT MÁR OLVASTAD?