Címke Szülés

Szülés előtti napok: hogyan készülhetünk fel testileg és lelkileg?

Mit tegyünk a kórházi csomagba, hogyan készüljünk lelkileg, és miben segíthet a terhesmasszázs? »

Nem így tervezte, de otthon szülte meg a babáját egy kismama Tolna vármegyében

Szerda hajnalban egy tolnai településen annyira felgyorsultak az események, hogy a mentőknek esélyük sem volt beérni a kórházba a kismamával. »

Két férfi, aki sokat tett a magyar anyákért

Egy korábbi cikkben már összegyűjtöttünk néhány olyan nőt, akiknek hasznos találmányaik miatt sokat köszönhetnek a nők. És bár a történelem többnyire férfi központú, tagadhatatlan, hogy azért vannak olyan férfiak, akiknek... »

A gátizmok gyengülésének leggyakoribb hajlamosító okai a várandósság és a szülés – íme egy VIDEÓ, ami segíthet a javulásban

Nőként minden életkorban fontos a gátizmok egészségének védelme. Már serdülőkorban érdemes elkezdeni a medencefenék vagy közismertebb nevén a gátizom védelmét célzó tornagyakorlatokat a Semmelweis Egyetem gyógytornász... »

Újabb 3 könyv amit érdemes elolvasnod, ha kisbabát vársz

Ha már biztosan tudod, hogy egy új kis élet növekszik benned, előbb-utóbb elkezdesz a babázással, szüléssel kapcsolatos irodalom után kutatni. Ebben a cikkben segítünk megkönnyíteni a választásodat: hiszen mi már jónéhány... »

3 könyv amit érdemes elolvasnod, ha kisbabát vársz

Ha már biztosan tudod, hogy egy új kis élet növekszik benned, előbb-utóbb elkezdesz a babázással, szüléssel kapcsolatos irodalom után kutatni. Ebben a cikkben segítünk megkönnyíteni a választásodat: hiszen mi már jónéhány... »

Gyakori kérdések a szüléssel kapcsolatban

Ha még nem tiszta minden részlet a szüléssel kapcsolatban, akkor érdemes megnézned az általunk gyűjtött gyakori kérdéseket és válaszokat. »

Először született tüdőátültetett anyának gyermeke Magyarországon

Magyarországon először született tüdőátültetett anyának gyermeke a Semmelweis Egyetem (SE) Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján; a 3140 grammal világra jött kisfiú a Balázs nevet kapta, édesanyjával már elhagyhatták a... »

"Egy ideges férfi rohant felém" - rendőri felvezetéssel ment szülni a budapesti nő, dugóban folyt el a magzatvíz

Egy hebegő-habogó, ideges férfi rohant oda a rendőrökhöz a 9. kerületben. Meg volt az oka az ijedtségre: a felesége ugyanis közel járt ahhoz, hogy világra hozza ikreit, a rendőrök pedig felvezetéssel segítették az útjukat a... »

Rendőri felvezetés közben született meg Márton

Járőrautót intett le a veszélyeztetett terhes, már vajúdó feleségével kórházba tartó autóvezető a XI. kerületben kedden este. A rendőrök kéklámpás felvezetésével indultak tovább, de az újszülött nem várt. A baba egy éppen arra... »

Hogyan nem szabad egy egészséges újszülöttel bánni? Elgondolkodtató videó

Szülészeti erőszak egy percben: videón mutatták meg, hogyan nem kell az újszülöttet ellátni - olvasható a femina.hu oldalán. »

Olyan gyors volt a szülés, hogy be sem értek a kórházba

Rendhagyó szülésről írt az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán. Olyan gyorsan zajlottak az események, hogy a kismama a mentőben hozta világra a gyermekét. »

Mi az a magzati életképesség?

Minden baba más és más, de a koraszülöttek kilátásai gyakran attól függnek, hogy mikor születnek. De mégis mikor élheti túl a babám az anyaméhen kívül? »

Gyógyítanak a szivárványbabák: te tudod, kik ők?

A veszteséget, vetélést követően megszülető egészséges gyerekek, a szivárványbabák világszerte jelentenek gyógyírt szüleik szenvedésére. Legutóbb Chrissy Teigen beszélt nyíltan arról, hogy előző babájának elvesztését követően... »

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26   

X
EZT MÁR OLVASTAD?