#baba#anya

"A családom szerint veszélyeztettem a babám életét, mert természetes módon akartam szülni"

A 41 éves kismama olyan sértő SMS-eket kapott a családjától a vajúdása közben, amiket soha nem fog tudni elfelejteni.

Belinda Coniglio izgatottan várta a babája születését, de a családjától érkező üzenetek nemcsak lelombozták, hanem mélyen meg is bántották az anyukát.

Belindának azt mondták az orvosai, hogy nem lesz képes természetes úton teherbe esni egy korábbi betegsége miatt: a nőnél évekkel ezelőtt agydaganatot diagnosztizáltak, és bár a rákból felépült, a gyerekvállalással kapcsoltban nem sok jóval bíztatták az orvosok. Így nagyon megdöbbent és boldog volt, amikor 41 évesen mégis teherbe esett.

Az ausztrál kismama természetes szülést szeretett volna a lehető legkevesebb orvosi beavatkozással, ezért szorongott, amikor vajúdni kezdett, és szülésindítást, majd császármetszést javasolt neki az orvosa. Az ezzel kapcsolatos aggályait és a baba közelgő érkezését a közös családi WhatsApp csoportban osztotta meg a rokonaival, de olyan reakciókra, amiket a közös cseten kapott, nem számított..

Az egyik üzenet azt sugallta, hogy Belinda a babája életét kockáztatja, ha továbbra is kitart a természetes szülést mellett, míg egy másik rokona még tovább ment, és azt mondta, hogy ő lenne a felelős, ha a baba nem élné túl a szülést.

Természetesen, arról szó sem volt, hogy az anyuka veszélyeztetni akarta volna a babája életét, és arról sem, hogy mindenáron ragaszkodott a természetes szüléshez - pusztán aggódott a császármetszés miatt, aminek az eshetősége váratlanul érte. Végül a baba császármetszéssel jött világra, azóta eltelt 16 hónap, és mindketten egészségesek.

A szüléskor kapott üzenetekről csak most tudott a jogász anyuka, akinek bár fájdalmas emlék a vajúdás ezen része, de Belinda azt szeretné, ha a történetével másoknak segíthetne:

Bármennyire is nehéz olvasni ezeket az üzeneteket, szeretném megosztani őket, hogy felhívjam a figyelmet az internetes zaklatásra. Bár nincsenek jogorvoslati lehetőségek a zaklató üzenetek okozta károkra, képzeld el, milyen hatással vannak a hasonló üzenetek a tinédzserekre, ha engem - egy érzelmileg átlagosan rugalmas felnőtt jogászt - így érintettek. Ezek az üzenetek annyi fájdalmas emléket juttatnak az eszembe, hogy még most is nehezen tudom elolvasni őket.

A traumatikus élményei ellenére Belinda megbocsátott a családtagoknak, és továbblépett.

A szívem mélyén megbocsátottam ezeknek az embereknek a viselkedését, mivel tudatában sem voltak annak, hogy mit okoztak. Sajnálom, hogy nem tudtak bocsánatot kérni vagy megérteni, amikor elmondtam nekik, milyen érzéseket váltottak ki belőlem az üzeneteik. Ez azt mutatja számomra, hogy nem szabad több energiát ebbe beletennem, mert a végén csak engem emésztene fel.

Babanet, 2024. június 30.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?