Címke Baba

Miért mosolyognak a babák alvás közben?

Álmodik a baba? Emlékszik a születése előtti békés, nyugodt időkre? Elmondjuk, mi az oka annak, hogy a babák mosolyogva alszanak. »

Milyen idős koráig aludjon rácsos ágyban a gyerek?

A kiságyból nagyágyba való átköltözés a szülő számára mindenképpen nagy lépés, a gyerekek azonban különbözőek azzal kapcsolatban, hogy könnyebben vagy nehezebben élik meg ezt a változást. Akad, aki maga jelez, hogy menne, más... »

Mi történik, ha nem saját lakásba születik az első baba? (x)

Az első gyermek érkezése, illetve a várakozás időszaka alapvetően sok újdonsággal jár – ugyanakkor előfordul, hogy a körülmények még több kérdést teremtenek a leendő szülők számára. A család bővülése nem mindig saját lakásban,... »

Sír a baba? Itt egy bevált módszer a megnyugtatására!

A babák kétszer annyi ideig maradtak nyugodtak, amikor ezzel a módszerrel igyekeztek megnyugtatni őket. »

A babák érzik, amikor dühös vagy, és szeretnének megnyugtatni

A gyerekekben már egészen korán mély nyomot hagy, ha egy felnőttet mérgesnek, haragosnak látnak - még akkor is, ha a viselkedés nem rájuk irányul. »

Ezért olyan különlegesek az áprilisi babák: 7 érdekesség a személyiségükről

Milyen lehetőségeik lesznek az életben, és mit árul el róluk a születési kövük?  »

Mikortól alussza át a baba az éjszakát? 9 módszer, amivel te is segíthetsz

A nyugodt éjszakai alvás olyan mérföldkő a baba alvásában, amelyről sok kimerült szülő álmodik. De mégis, mikor jöhet el ennek az ideje, és hogyan segíthetünk szülőként?   »

Honnan tudom, hogy jó a baba szeme, és miből vehetem észre, ha gond van?

Mit lát a baba 1 hónaposan, majd 6 hónaposan, mikortól képes felvenni a szemkontaktust, és miből lehet tudni, ha gond van? Cikkünkből kiderül! »

Nem így tervezte, de otthon szülte meg a babáját egy kismama Tolna vármegyében

Szerda hajnalban egy tolnai településen annyira felgyorsultak az események, hogy a mentőknek esélyük sem volt beérni a kórházba a kismamával. »

Kire ütött ez a gyerek, avagy a babák tényleg az apákra hasonlítanak?

Sokáig lehetett arról olvasni, hogy a babák az apukájukra hasonlítanak egy egészen egyszerű evolúciós indok miatt: ne kérdőjelezzék meg, hogy a megszült gyermek az övék. A legújabb kutatások azonban rácáfolnak erre. Most akkor... »

Hogyan tüntessük el a koszmót a leginkább bababarát módon?

A koszmó a legtöbb baba fején előbb vagy utóbb megjelenik – bár hallottunk olyan szerencsésről is, aki megúszta. Ha viszont te és a babád nem ezek közé tartoztok, akkor se csüggedj. De mielőtt valami nem túl bababarát... »

"A gyerek lelke nehezebben javítható, mint a fogai!" – egy pedagógus anyuka a cumi elvételéről

A cumizásról való leszoktatásról, és a cumi gyors és hirtelen teljes elvételéről beszélgettünk B. Szirtes Dóra Montessori pedagógussal, az ÖsztönAnyu alapítójával. Zubor ’IgenAnya’ Rozi írása. »

Miért szeretek szoptatni 45 hónap után is?

És mielőtt kimarad egy lélegzeted, mert elkezdesz utánaszámolni, hogy 45 hónap az hány év, megnyugtatlak: nem egyhuzamban szoptatok 45 hónapja. Bár semmi bajom azzal, ha valaki igen.  »

Bababiztos otthon kialakítása

Amikor a pici elkezdi felfedezni a világot, a szülők mindent megtesznek annak érdekében, hogy bababiztossá tegyék az otthonukat. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány bababiztos tippet, amelyek segítenek biztonságossá tenni a... »

Tényleg a legkisebbek maradnak mindig is anyuci kedvencei?

Szerintem igen. Mondom ezt úgy, hogy én is a legkisebb testvér vagyok. Mégpedig azért, mert egy anya szemében a legkisebb gyermeke sose nő fel igazán.  »

Mikor kezdenek el beszélni a babák?

Izgatottan várod gyermeked első szavát? Tudd meg, mikor kezdenek el beszélni a babák, és azt is, hogy hogyan támogathatod a pici nyelvi fejlődését! »

Fentek és lentek mindenek felett

Mikor jön egy új baba a családba, hirtelen mindenki több erőt érez magában. Vagyis mi ezzel így vagyunk. Az alvás nem tűnik olyan fontosnak, és mindenre is képesek vagyunk. Aztán telnek a hetek, amikor naponta legfeljebb 3-4... »

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 27   

X
EZT MÁR OLVASTAD?