Címke Baba

Miért ne aggódj a nyilvános szoptatás miatt?

A szoptatás egy természetes dolog, azonban mégis sokan félnek a nyilvános szoptatástól, mások véleménye és a rájuk szegeződő tekintetek miatt. Miért ne aggódj a nyilvános szoptatás miatt? »

6 csecsemőkori primitív reflex, aminek idővel le kell épülnie: visszamaradva hátráltathatják a fejlődést

A primitív reflexek egy ideig alapvető fontosságúak a babák fejlődése szempontjából, később viszont már hátráltatják azt- olvasható a femina.hu oldalán. »

Lefekvés előtti rutin babáknak

A lefekvés előtti rutin segít a babának a megnyugvásban és segít a kötődés kialakításában is. De mégis, mikor és hogyan alakítsam ki a babám lefekvés előtti rutinját?    »

7 ok, amiért a novemberi babák különlegesek

Minden baba különleges attól függetlenül, hogy melyik hónapban születik, hiszen csak egy van belőlük, de minden hónapnak megvan a maga varázsa. Mitől olyan különlegesek a novemberi babák? »

Kulcsár Edináék elárulták születendő babájuk nemét

Kulcsár Edina és Varga Márk, azaz G.w.M babaváró buli keretében elárulták a nyilvánosságnak, hogy fiuk vagy lányuk lesz-e. »

Videón, ahogy a 38 hetes magzat megpróbál felállni a pocakban

Eddig 27 millióan látták azt a videót, amelyen a magzat határozottan reagál édesapja érintésére, olyan, mintha megpróbálna felállni az anyaméhben. »

Nádai Anikó megmutatta három hónapos kisfiát

A büszke édesanya az Instagram-oldalán mutatta meg Alexet.  »

Kevesebb baba születik, mint egy évvel ezelőtt

Az előzetes adatok szerint 2022 szeptemberében 7673 gyermek született, és 10 016 fő halt meg. Az elmúlt 12 hónapban, 2021. október és 2022. szeptember között a születések száma 2,6, a halálozásoké 8,1, a házasságkötéseké pedig... »

Megszületett Molnár Ferenc Caramel és Molnár Szilágyi Szilvia kisfia

Az édesanya Instagram-oldalán jelentette be az örömhírt. »

Tanácsok a zökkenőmentes babafürdetéshez

Az esti fürdetés fontos program a szülők és a baba számára egyaránt. Mindenképpen érdemes figyelembe venni néhány alapvető tanácsot annak érdekében, hogy biztonságos legyen az esti pancsolás. »

Mikortól látnak jól a babák?

Az újszülöttek nem sok mindent látnak. Az első évben rohamosan javul a látásuk, azonban még ekkor sem éri el a végleges fejlettségi szintet. Cikkünkből kiderül, hogy mikortól látnak jól a babák. »

Hogyan lehet enyhíteni a hasfájós baba panaszait?

Honnan lehet tudni, hogy fáj a baba hasa? Mi az a kólika? Mi okoz hasfájást a csecsemőknél? Hogyan enyhíthetőek a gyermek panaszai? Cikkünkben minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban. »

Baba a kisfiadnak, játék szerszám a kislányodnak? Miért ne?

Vajon miért gondoljuk, hogy léteznek fiús és lányos játékok – és mi történik, ha leszámolunk ezekkel a sztereotípiákkal? »

Öt tuti trükk, hogy mindent megegyen a baba

A hozzátáplálás sokaknak küzdelmes időszak, pedig csodálatos dolog a közös evésekbe bevezetni egy babát. Izgalmas próbálkozni, elbukni, megpróbálni másképp, új kombinációkat felfedezni, büszkének lenni, hogy sikerült és... »

Olyan gyors volt a szülés, hogy be sem értek a kórházba

Rendhagyó szülésről írt az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán. Olyan gyorsan zajlottak az események, hogy a kismama a mentőben hozta világra a gyermekét. »

Megszületett a Wellhello énekesének kisfia

Diaz, a Wellhello énekese Instagram-oldalán osztotta meg a hírt, miszerint megszületett a kisfia. »

Új módszer a síró baba elaltatására

Egy nyűgös csecsemő megnyugtatása nem egyszerű feladat. Vagy mégis? A tudósok találtak egy elképesztően egyszerű módszert a síró kisbaba elaltatására. »

Mi az a magzati életképesség?

Minden baba más és más, de a koraszülöttek kilátásai gyakran attól függnek, hogy mikor születnek. De mégis mikor élheti túl a babám az anyaméhen kívül? »

Ez volt a világ első babakocsija: nem az édesanya tolta a különös darabot

A babakocsi napjainkra a kisbabás lét szimbólumává vált. A kibővített kelengyelisták első helyén szerepel, érthető módon, hiszen jelentősen megkönnyíti a hétköznapokat - olvasható a femina.hu oldalán. »

Hogyan támogassunk egy NICU szülőt?

Az újszülött intenzív osztályra (NICU) került babát ápoló szülők számára hatalmas segítséget jelent bármilyen támogatás. De mégis hogyan támogassunk egy NICU szülőt?   »

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30   

X
EZT MÁR OLVASTAD?
X Karácsonyi könyvvásár