A kérdés, amely minden egygyerekes szülő rémálma: „Mikor jön a kistestvér?”

Millió oka lehet annak, ha egy pár úgy dönt, csak egy gyereket vállal, egy azonban közös bennük: ez az ő döntésük, amelyet kívülállóként megkérdőjelezni ordító tapintatlanságra vall.  

Az újszülött baba sugárzó mosollyal üdvözli apját, amikor felismeri a hangját

Úgy tűnik, az apák és lányaik között valóban különleges kötelék alakul ki, és ennek újabb bizonyítéka a brazíliai Rio de Janeiró-i Flávio Dantas története.  

Egy édesanya kétségbeesett üzenete: “Majdnem tönkretettem a gyerekem életét, mert megengedettem, hogy használja a táblagépet!”

Egy édesanya próbálja felhívni a szülők figyelmét, hogy a technológia túlzott térnyerésével milyen károk keletkezhetnek a gyerekek fejlődésében.  

EZÉRT FONTOS, HOGY MILYEN NEVET VÁLASZTASZ A GYEREKEDNEK

A névválasztás az első olyan tevékenységünk (leendő) szülőként, ami hatással lesz a gyerek életére, szóval nem érdemes elbagatellizálni vagy elviccelni.  

A gyerekeknek nem nevelésre van szüksége, hanem szeretetre!

Gondoltál már arra, hogy miért nem akarják gyerekeink velünk tölteni az idejüket?  

A kutatások szerint sokkal nehezebb otthon lenni a gyerekkel, mint munkába járni!

Egy angliai tanulmány szerint a szülők többsége úgy gondolja, hogy sokkal nehezebb egy gyermek nevelésével foglalkozni, mint munkába járni.  

Ha azt akarod, hogy a gyermeked önálló legyen, hagynod kell, hogy ezeket a dolgokat egyedül tegye!

Minden szülő a legjobbat szeretné a gyerekének, de sajnos sokan arra is képesek, hogy olyan feladatokat végezzenek el amit a gyereknek kell megoldania.  

15 kérdés, amit csak gyakorló szülők tesznek fel maguknak!

Amíg anya nem lettem, eszembe nem jutott az az kérdés, vajon mennyi hajsampon oldja a hajba egyenletesen vastag rétegben felvitt gyógyszertári popsikrémet. Ahogy az sem foglalkoztatott különösebben, hogy a falra dobált bolognai... 

Másodszülött kicsi Fiam: látlak, hallak és mérhetetlenül szeretlek téged

Drága Másodszülöttem, alig egy szempillantás, és már három hete itt vagy velünk, ezen a számodra teljesen új világon.  Mint második gyermekem, az a megtiszteltetés ért, hogy nem neked kell úttörőként haladnod az élet rögös... 

Az apa kétségbe vonta, hogy valóban a saját lánya-e, de az orvos válasza igencsak frappáns volt!

Mindig is tudtam, hogy az orvosok kiváló humorérzékkel rendelkeznek!  

Furcsaságok az újszülöttekről, amit a legtöbb orvos nem mond el az anyukáknak

Van néhány furcsaság az újszülöttekkel kapcsolatban, amelyről az orvosok általában inkább hallgatnak, mert akad közöttük olyan, ami megijesztheti az anyukákat, különösen az első gyerek esetében.  

Hisztis, szófogadatlan a gyerek? 7 mondattal megváltoztathatod a viselkedését!

Néha a szülők olyan kijelentéseket mondanak a gyereknek, hogy bele sem gondolnak abba, mit okozhat ez a gyerek lelkivilágában. A legtöbb szülő csak este látja a gyerekét, amikor hazaér a munkából és akkor is azt mondja a... 

Játszótéri illemtan

A szülők és a gyermekek közti konfliktusok nagy része elkerülhető, ha betartunk néhány fontos szabályt. Ezúttal 5 konkrét példával segítünk, hogyan lehet kivédeni a lehetséges kellemetlenségeket.  

A "3 perces szabály", amit minden szülőnek ismernie kellene - mondja a pszichológus

A pszichológusok azt mondják, hogy van egy nagyon fontos szabály a gyermekekkel történő kommunikációkor. Ez az úgynevezett „három perces szabály”.      

6 viselkedési probléma, amit egyetlen szülő sem nézhetne el a gyerekének!

A pszichológusok és a tapasztalt szülők megfogalmazták a kisebb gyerekek legelterjedtebb viselkedési problémáit.  

17 sorozatkép „micsoda boldogság a gyerekvállalás” címmel

Az emberek élete örökre megváltozik a gyermek megjelenésével, de nem mindig jó irányban.  

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás? Bár sztereotípiák, mégis már egészen korán elválasztjuk egymástól a lányos és a fiús dolgokat. Tudjuk, hogy a kisfiúk igazi örökmozgó... 

NEM A BESZÉLŐ JÁTÉKOKTÓL FOG FEJLŐDNI A GYEREK BESZÉDE

A gyerekek nyelvi fejlődéséhez interakcióra van szükség. Minél több emberi beszéd, ének és mese veszi körül őket az első évek során, tanulási képességeik annál effektívebbé válhatnak iskoláskorukra.  

MIÉRT HISZTIZIK A GYEREK, ÉS MIT KEZDJÜNK VELE?

A hiszti valójában sok információt ad a gyerekek fejlődésével kapcsolatban. Ha megértjük, mi áll a hátterében, automatikusan több türelemmel és jobb eszközökkel fogjuk tudni kezelni. Sőt, talán még a megjelenésük gyakorisága és... 

Nem tetszik a gyermeked viselkedése? Pedig ő téged utánoz!

Néhány tévhit szinte minden szülőt gyötör, sokszor könnyebb elhitetnünk magunkkal, hogy ilyen a gyerek, nincs mit tenni, mintsem elviselni a hisztit, a kiabálást, ami pedig a nevelés velejárója.  

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 27 37 47   

X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó