Ne félj a szoptatástól!

A szoptatás mind az anya, mind a csecsemő számára tanult készség, amely időt és türelmet igényel. Íme néhány tanács, hogy bátrabb és magabiztosabb légy.  

Öt tuti trükk, hogy mindent megegyen a baba

A hozzátáplálás sokaknak küzdelmes időszak, pedig csodálatos dolog a közös evésekbe bevezetni egy babát. Izgalmas próbálkozni, elbukni, megpróbálni másképp, új kombinációkat felfedezni, büszkének lenni, hogy sikerült és... 

Szoptatás mellett halt éhen egy kisbaba

Egy édesanya elvesztette a tizenkilenc napos kisfiát. Elmeséli megrázó történetüket, amellyel üzenni szeretne a többi szülőnek.    

D-vitamin csecsemőknek

A D-vitamin létfontosságú a növekedés minden aspektusához, mivel segíti a szervezetet az erős csontok felépítéséhez szükséges kalcium felszívódásában. Mennyi D-vitaminra van szükségük a csecsemőknek, és hogyan jutnak hozzá?... 

Hasznos tanácsok a sikeres szoptatáshoz

A baba szoptatása nem megy mindig gond nélkül. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, melyek jól jöhetnek ebben az időszakban.  

Hogyan bánjunk egy válogatós evővel?

Vannak olyan babák, akik mindent megesznek és vannak olyanok akik nagyon válogatósakat. De mégis mi ennek az oka? Mit tehetek ha a babám válogatós?    

Hogyan segíthetünk a baba csuklásán?

A csuklás a szervezet normális funkciója, amely már jóval a születés előtt elkezdődik. Aggodalomra ad okot ha a baba sokat csuklik? Mivel segíthetek a csukló babámnak?    

Öt dolog, amit nem tudtál az újszülöttek alvásáról

Az újdonsült szülőség egyik legnehezebb része a baba alvási idejéhez való alkalmazkodás. Miért nem alszik a babám? Miért alszik ilyen sokat? Elárulunk 5 dolgot, amit nem tudtál az újszülött alvásáról.    

Mit kezdjünk a fogzási fájdalommal?

Az egyik legnehezebb időszak egy baba életében a fogzás. Milyen jelei vannak a baba fogzásának és mivel csillapíthatod a pici fájdalmát?     

Mi a gond a csokis tejjel?

Más, cukorral édesített italokhoz hasonlóan a csokis tej is rendben van különleges élvezetként, de nem szabad hagynunk szülőként, hogy rendszeres része legyen gyermekünk étrendjének. A csokoládés tejnek ugyanis pontosan... 

Hogyan lehet megvédeni a kisgyerekeket a napégéstől?

A káros napsugarak rendkívül nagy veszélyt jelentenek a kisgyermekek érzékeny bőrére. A napégés nemcsak fájdalmas, hanem egészségügyi kockázatot is jelent. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a témával... 

Strandolás babával és kisgyerekkel: ezekre figyelj, hogy biztonságos legyen

Az egyik legjobb nyári program a családi strandolás, a biztonság érdekében azonban nem árt néhány szempontot észben tartani.  

Tente, baba, tente…na, igen!

Körülbelül 3-4 hónapos korban a babáink elkezdhetnek küzdeni az alvással, még akkor is, ha előtte jó alvóknak tűntek. Miért következik be a 4 hónapos alvási regresszió? Mert a 13. – 15. hétben a babák az újszülöttkori alvási... 

Mikor kezdik a babák átaludni az éjszakát?

Úgy érzed magad a babád alvási szokásai miatt, mint egy “zombi”? Légy türelmes – előbb-utóbb át fogja aludni az éjszakát. De mégis mikor?    

Nyűg, ha nyűgös?

Egy újszülött számára az, hogy ölelni akar téged, nem "szokás" - ez egy szükséglet, szóval próbáld meg a baba szemszögéből nézni a dolgot, képzeld magad a helyébe.    

7 dolog, amit ne tegyél, amikor járni kezd a babád

Babád fejlődése során rengeteg változáson megy keresztül. Legyen szó akár a járásról, akár a többi kialakuló képességről, támogatásra van szüksége. Mit ne tegyél, amikor a babád megteszi első lépéseit?    

Úgy csuklik, mintha muszáj volna!

Egy újszülött szülőjének lenni egy vad utazás, nem kertelek. Kézbe kapod ezt a kis gömböcöt, és az a feladatod, hogy szeresd és megvédd őt. Azt gondolnád, hogy csak annyit kell tenned, hogy megeteted, kicseréled a pelenkáját és... 

Egy új tanulmány alapján megtalálhatták a bölcsőhalál okát

Egy nemrégiben publikált tanulmány szerint azonosíthatták a rettegett bölcsőhalál (SIDS - Sudden Infant Death Syndrome) okát - olvashatjuk a IFLScience oldalán.  

A legkisebb is számít…

Amikor életed egyik legizgalmasabb időszaka végül a legstresszesebbé válik, egy segítő kéz sokat számít. Bár ez millió és két különböző forgatókönyvre vonatkozhat, ma a koraszülött anyákról beszélünk. Amikor egy anyuka barátod... 

Mikor alhat a babám takaróval?

A szakértők szerint nem biztonságos, hogyha a csecsemők takaróval, párnákkal és szőrös játékokkal alszanak. De vajon miért? Mikortól biztonságos, hogy a babám takaróval aludjon?    

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13   

X
EZT MÁR OLVASTAD?