#baba#anya

 

 

Mondtam a férjemnek, ha szeretne még egy gyereket, adjon el valamit, mert drága a magánkórházi szülés... Köszönöm, az államit többet nem próbálnám ki!

Kismamanaplóm – szülés utáni kiadás: "Új minőségben, de a régi világlátással… itt vagyok… vagyunk… Igen, sikeresen vettük az akadályokat, és itt most a többes szám nem úgy olvasandó, mint a „nagyon ügyesen kakáltunk, most... 

37. hét: két hét múlva már kívülről tapogathatja a testem a kis testlakóm, aki most épp paralelepipedont formáz a belső szerveimből

Semmi gond, itt vagyok, igen „egyben”, ahogy szokták kérdezni. (Milyen érdekes kérdés ez egyébként…) Ha minden a terv szerint halad, két hét múlva ilyenkor már kívülről tapogathatja a testem a kis testlakóm, aki most is nagyon... 

Én leszek a nő, aki "nem szült", max kiprojektált egy gyereket magából, csak mert a farfekvés miatt szinte biztos a császár?

A Babanet "Kismamanaplóm" rovatában hétről-hétre leendő anyukák mesélik el, hogyan élik meg a babavárás csodálatos időszakát. Ezúttal Kóczán Anna kismamánk mindennapjaiba kukkanthatunk be.  

Fogadjunk, nem én vagyok az első kismama, akinek végigfut az agyában, mennyivel könnyebb lenne egy szexhintába kapaszkodva felállni

35. hét… Éljeeeen! Jelentem, hivatalosan is kezd nehéz lenni az állapotosságom. Mezei halandó ember el sem tudja képzelni, milyen kreatívnak kell lenni mozgás terén egy dinnye méretű gyereket hasban cipelő nőnek. Most pedig jól... 

Kismamanaplóm: itt van az ízes-szagos-zörgős ősz és a gondolat: gyerekem lesz!

Beköszöntött végre a valódi ősz. Már tényleg annak tűnik, nem egy 29 fokos ősz-hazudta nyári kemence, szúrós égető sugarakkal.   

Kérdés nélkül tapadtak volna a gyermekemet védő burokra – ami nem mellesleg az én testem

Az állapotos/terhes/várandós/ áldott állapotban lévő/szeplőtelenül fogant - odabízom, kinek mi - nők nevében írom ezeket a sorokat, több forrásból megerősítve, nem vagyok egyedül a véleményemmel.  

Mi van akkor, ha nem akarok szülés előtt három hónapig babaruhát hajtogatni?

Elindul a Babanet "Kismamanaplóm" rovata, amelyben hétről hétre leendő anyukák mesélik el, hogyan élik meg a babavárás csodálatos időszakát. Ezúttal Kóczán Anna, 31. hetes kismama mindennapjaiba kukkanthatunk be.  

Terhesnapló 13 – Niki: Vajon megbirkózom mindennel?

Kedves Babanet Olvasó! Az elmúlt hétben végre elértük azt a kort, amikortól már bármikor is dönt úgy a kis pocaklakónk, hogy világra szeretne jönni, már nem jelenthet gondot!  

Terhesnapló 13 – Niki: A vége elég nehéz!

Kedves Babanet Olvasó! Hogy milyen is volt az elmúlt hetem? Egy szóval megfogalmazva: Nehéz!   

Terhesnapló 13 – Niki: Nem sok alvásban van részem ebben az időszakban!

Túl vagyok a 32. heti vizsgálaton is, sőt azon a bizonyos kritikus időszakon is, amikor az előző babánkat elveszítettük.  

Terhesnapló 13 – Niki: Várom, hogy túllegyünk ezen és végre megnyugodhassunk!

Kedves Babanet Olvasó! Így a harmadik trimesztert taposva bevallom egyre nehezebbek a mindennapok. Az alvás és az ébrenlét egyaránt hordoz kihívásokat. Amit a legnehezebben viselek, az a mozgásban való korlátozottság, már... 

Terhesnapló13 - Niki: "Végre mi is boldog család lehetünk"

Az elmúlt héten töltöttem be a 30 hetet, így aktuálissá vált ismét egy nagyobb ultrahang. Nagyon izgultam előtte, hiszen az első babánkkal ez volt az utolsó vizsgálat, amin jártunk és ott még minden rendben volt.  

Terhesnapló13 - Niki: "Lassan elérkezünk a véghajrába!'

Egy újabb nyugodt hetet tudhatok magam mögött, pénteken töltöttem be a 29. hetet. Lassan elérkezünk a véghajrába!  

Terhesnapló13 - Niki: Babamozin jártunk!

A várandósságom úgy érzem legszebb hetén vagyunk túl! Jártam a védőnőmnél, ahol minden a legnagyobb rendben zajlott. Most már nem dolgozom, így bőven jut idő a pihenésre is. De ami a hetünk fénypontja volt, az a babamozi!   

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18   

X
EZT MÁR OLVASTAD?