#baba#anya

„A szüleim fittek és egészségesek, mégsem vigyáznak eleget az unokáikra - ez nincs rendjén!”

Egy anya kifakadt, amiért a szülei nem hajlandóak rendszeresen vigyázni az unokájukra. Úgy gondolja, a nagyszülőknek erkölcsi kötelessége lenne az, hogy segítsenek.

Egy anyuka csalódott a saját szüleiben, amiért nem úgy segítenek a gyerek körüli teendőkben, legfőképpen a babysittingben, ahogy ő szeretné. Frusztráltságának egy szülői fórumon adott hangot.  

A névtelen posztban az anya kitér arra, hogy a szülei nyugdíjasok, de jó egészségnek örvendenek, és bár képesek lennének rá, mégsem vállalják a rendszeres gyerekfelvigyázást. Az anya kifogásolja, hogy amikor a nagyszülők mégis segítenek, akkor csak a saját feltételeik alapján teszik. Habár a posztoló a bölcsődét és a bébiszittert is megengedheti magának, úgy gondolja, a nagyszülőknek akkor is segíteniük kellene.

"Pici gyerekeim vannak, és a horribilis költségeken kívül nincs más gondom a gyerekfelvigyázással. A szüleim, mint sokan mások, akiket ismerek, szeretnek velük lenni, de ez rendszerint mindig az ő feltételeik szerint történik.

Egy-egy napra elvinnék a gyerekeket, de ez nem állandó, így ezt nem tudom rendszeressé tenni. Nem tudom, mit érzek ezzel kapcsolatban, de összességében azt gondolom, hogy ez morálisan nem helyénvaló.

Akárhogyis - bár most könnyű ezt mondanom -, én segítenék a gyerekeimnek, ha lenne gyerekük, és vigyáznék az unokáimra. El sem tudom képzelni, hogy nyugodtan telnének a napjaim anélkül, hogy hetente egyetlen napot se szánjak arra, hogy vigyázzak a kicsikre.

Tudom, hogy sok kultúrákban ez alap, és a családok is sokkal jobban összetartanak.”

A téma megosztotta a fórumozókat, volt, aki egyetértett az anyával, de többen nem adtak neki igazat. Sokan azt vallották, hogy a gyerekvállalás a posztoló döntése volt, ezért az ő felelőssége, és a szülei kötelessége annyi volt, hogy őt felneveljék.

A címlapfotó illusztráció.

Babanet, 2024. május 25.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?