Címke Gyerek

„A szüleim fittek és egészségesek, mégsem vigyáznak eleget az unokáikra - ez nincs rendjén!”

Egy anya kifakadt, amiért a szülei nem hajlandóak rendszeresen vigyázni az unokájukra. Úgy gondolja, a nagyszülőknek erkölcsi kötelessége lenne az, hogy segítsenek. »

"Az egyik gyerekemet szeretem, a másikat nem, és szörnyen érzem magam" - egy anya vallomása

Egy anya mesélt az első és a második gyermekéhez fűződő érzelmeiről, és arról, hogy mennyire megviseli az, amit átél. A szülés utáni depresszió sokakat érint. »

Ételt tömött egy síró gyerek szájába az óvónő, 5 hónap börtönre ítélték

5 hónapos börtönbüntetésre ítélték azt az óvónőt, aki ételt tömött egy síró kisfiú szájába, hogy elhallgattassa. A tettét később egy másik gyerekkel akarta leplezni. »

Mit tehetünk, ha válogatós a baba? 9 módszer, ami segíthet

Vannak olyan babák, akik mindent megesznek és vannak, akik nagyon válogatósakat. De mégis, mi ennek az oka, és mit tehetünk azért, hogy minél több ételt megkóstoljon?   »

Hogyan tanítsuk meg a gyereknek, hogy ne álljon szóba idegenekkel?

A gyerek még nem érti, hogy miért nem fogadhat el csokit idegenektől, illetve miért nem árulhatja el, hogy hol lakik, vagy éppen melyik iskolába jár. Szülőként muszáj bizonyos szabályokat megtanítani a gyermek számára, hogy... »

Szeparációs szorongás babáknál: 7 tanács a pszichológustól, ami segíthet

Mikor kezdődik a szeparációs szorongás a babáknál, mik a jelei, és mit tehetünk ellene? Szakember mondja el, hogyan segíthetsz a babádon és magadon is. »

Egy pszichológus anyuka 4 tanácsa, ami megkönnyítheti az életedet

Mi válik be hiszti esetén, mi a helyzet a szobatisztaságra neveléssel, és mit tegyünk, ha a gyerek válogatós? Elmondja a pszichológus. »

"Megyek a mennyországba, és addig játszom, amíg oda nem érsz!" - mondta a kisfiú az édesanyjának

4 éves kisfiát veszítette el az édesanya. A kicsinek mindössze 15 hónapja volt a betegség elleni küzdelemre. »

Válogatós a gyereked? 3 trükk, amivel megkönnyítheted az étkezéseket

Vannak olyan gyerekek, akik mindent megesznek és vannak olyanok, akik nagyon válogatósak. De mégis mit tegyek, hogyan vegyem rá a gyerekemet az evésre? »

Mikortól ehetnek csokit a gyerekek? Ezt javasolják a szakemberek

Adjunk a gyerekeknek csokoládét vagy ne? Mikortól és mennyi csokit ehet a gyerek, és mire figyeljünk azért, hogy ne tegyük csokifüggővé? »

Mit tegyek, ha a gyermekem nem képes a szemkontaktusra?

A szülés után az első és legcsodásabb dolog, amikor belenézel a kis jövevény szemébe. De vajon mikor kellene létrejönnie az első szemkontaktusnak? És mi van akkor, ha ez az elején megvolt, egy idő után viszont a baba már nem... »

Mikortól adhatok édességet a gyerekemnek? A dietetikus elmondja

Egy kis csoki a nagyitól, egy nyalóka a déditől, gumicukor, ha jól sikerült a nap – nagyon könnyen bele lehet csúszni abba, hogy a gyerek már éjjel-nappal azzal nyaggat, mikor kaphat egy kis édességet. De mi a megoldás, és... »

Mi jó kullancs ellen? Így védheted meg a gyerekedet és a családot a kullancscsípéstől

Hogyan előzhetjük meg a kullancscsípést, milyen oltás jó kullancs ellen, és milyen tünetei vannak a vírusos agyvelőgyulladásnak, valamint a Lyme-kórnak? Itt vannak a válaszok! »

3 tanács a testvérféltékenység kezelésére - így segítheted anyaként a gyerekedet

A testvérek közötti féltékenység természetes dolog, megszüntetni nem lehet, de ha megfogadod az alábbi tanácsokat, enyhítheted a feszültséget. »

Miből lehet tudni, hogy bántják a gyereket az óvodában, és hogyan segíthetünk szülőként?

Elmondjuk, mit tehetsz azért, hogy időben észrevedd a bántalmazást, és azt is, hogyan tudsz segíteni. »

Mennyire szólhatnak bele a nagyszülők a gyereknevelésbe, hogyan húzhatjuk meg a határokat?

Az egészséges határok megtalálása nem egyszerű feladat, és nem könnyű megúszni sértődés nélkül, de fontos tisztáznunk, hogy ki, mikor és mibe szólhat bele. »

3-mas típusú cukorbetegség: a gyerekeket is érintheti, de nem könnyű észrevenni

A 3-mas típusú diabétesz nem olyan tünetekkel jelentkezik, mint az 1-es és a 2-es típusú cukorbetegség, ráadásul a terhesség alatt is kiemelten kell figyelni! »

A népszerű kerti játszóházak

A szülőknek igazi kihívást jelent, hogy elvonják a gyerekek figyelmét a digitális világtól, sajnos a jó idő sem jelent azonnali megoldást, viszont a játszóházaknak köszönhetően sokan rájönnek arra, hogy a természetben töltsenek... »

Ebből tudhatod, ha színtévesztő a gyereked: 7 jel, amire mindenképp figyelj!

Elmondjuk, milyen jelek árulkodnak színtévesztésről, és azt is, mikor jó szakember segítségét kérned. »

Hogy lehet növelni a gyerekek önbizalmát? Ezt próbáld ki!

Az önbizalomhiányos gyerek nem szeret új vagy kihívást jelentő dolgokat kipróbálni, mert fél attól, hogy elbukik vagy csalódást okoz másoknak, ami a lányokra még inkább igaz. Ez a félelem visszatarthatja őket, és... »

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 27 37 47 57 67   

X
EZT MÁR OLVASTAD?