Címke Gyerek

Hogyan tüntessük el a koszmót a leginkább bababarát módon?

A koszmó a legtöbb baba fején előbb vagy utóbb megjelenik – bár hallottunk olyan szerencsésről is, aki megúszta. Ha viszont te és a babád nem ezek közé tartoztok, akkor se csüggedj. De mielőtt valami nem túl bababarát... »

Irány a suli Lucababának is! Hiszed vagy sem, a tankötelezettség egy súlyosan, halmozottan sérült kisgyereket és családját is érinti

Lépj be egy másik világba: mindennapjaink szépségei és nehézségei egy súlyosan, halmozottan sérült kislánnyal, Lucababával. 2018 nyarán, két hónappal a tervezett időpont előtt született meg Lucababa. Augusztus volt, rekkenő... »

"A gyerek lelke nehezebben javítható, mint a fogai!" – egy pedagógus anyuka a cumi elvételéről

A cumizásról való leszoktatásról, és a cumi gyors és hirtelen teljes elvételéről beszélgettünk B. Szirtes Dóra Montessori pedagógussal, az ÖsztönAnyu alapítójával. Zubor ’IgenAnya’ Rozi írása. »

Nekünk az óvoda egyelőre másról sem szól, csak kiszámíthatatlanságról...

Végre élvezem, hogy pénzért dolgozó anyuka lettem. Vagyis élvezném. »

Ovi és bölcsikezdős tanácsaim 3 gyerek és 6 beszoktatás után

Amennyire várjuk a szeptembert, hogy visszamenjenek, vagy épp elkezdjenek intézménybe járni a gyerekeink, ez annyira nehéz időszak is tud lenni. Bár velünk ez nem mindig pont ősszel történt, három gyerekkel vagyok túl bölcsis... »

Gyermekek adatvédelme az oviban: Díjmentesen letölthető segédanyag az óvodáknak a felelős adatkezeléshez

Az otthoni környezet után a gyerekek az óvodában és a bölcsődében töltik a legtöbb idejüket, ahol rengeteg fotó és videó készül róluk. »

3 tanács az iskolakezdéshez egy 3. osztályos gyerek anyukájától

Amennyire várjuk az iskolakezdést – jó, tudom, 10-ből 9 szupermami nem várja :D (de én akkor is!) -, annyira őrjítő procedúra tud lenni beszerezni mindent a tanév első napjára. Bár ez még csak a harmadik évünk, amikor már... »

Az egyik gyereknek szabad, a másiknak nem? – Játszótéri "protokoll"

Jártál már úgy, hogy bementél gyermekeddel egy játszira és úgy érezted, mindenki kinéz titeket? Sajnos egy létező jelenségről beszélünk, nevezzük néven a gyereket: klikkesednek a játszóterek. »

9 ingyenes budapesti vizes játszótér, amit imádni fognak a kölkök

Nem tudom, ki hogyan éli túl gyerekekkel ezt a meleget úgy, hogy közben nem éli fel az anyagi tartalékait, ugyanis három gyerekkel családi kedvezmények ide vagy oda, strandra menni nagyon költséges dolog. Úgyhogy arra... »

Mivel játszanak a koreai gyerekek?

A Koreai Kultúrális Központban jártam a KoreaON fesztiválon, ahol koreai tradicionális ételeket kóstolhattam, ruhákban gyönyörködhettem, zenét hallhattam, táncot nézhettem, és megismerkedhettem a tradicionális játékokkal is,... »

Az egész napos fesztültséget adja ki otthon az ordibáló gyerek. Engedjük neki!

Miért – mondhatni - “őrül meg” a gyerek azonnal, amint meglát az óvoda udvarán? Az állítólag egésznap kisangyalként viselkedő gyerek miért lesz egy igazi kis ördög, ha elhagyjuk az intézmény falait? Miért nem tudnak a gyerekek,... »

4 tudnivaló a nyárra, amit taníts meg a gyereknek: életmentő lehet!

Nyár van, az a bizonyos felhőtlen, gondtalan szórakozást ígérő fajta. Az óvodások, kisiskolások számára legalábbis mindenképp így tűnhet: egy végtelen bulinak, amiben a legjobb mókák, – szabadtéri játékok, vízparti csobbanások... »

3 nyári játék, amitől a kórházban óva intettek minket

Az elmúlt időszakban elég sokat „volt szerencsénk” kórházi látogatásokat tenni mindenféle kontroll vizsgálatok, vagy éppen váratlan kruppos megbetegedések miatt: nem csak nekünk, de az óvodánkból több kisgyermeknek is, így a... »

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 27 37 47 57 67   

X
EZT MÁR OLVASTAD?