#baba#anya

A feleségem filtert használ 6 éves kislányunk fotóin, és ez nagyon zavar

A kislány apja nem nézi jó szemmel, hogy a felesége szépítő filtereket tesz a gyerekük fotóira.

A gyerekekről készült fotók évek óta két táborra osztják a szülőket: míg vannak, akik távol tartják gyermekeiket a közösségi médiától, mások szívesen tesznek közzé fotókat róluk. Az viszont már egy más szint, amikor a szülők szépségfiltert használnak a gyerekek fotóin. Egy apa megelégelte a felesége ténykedéseit, és Redditen kért tanácsot.

Az apa a közösségi médiában kért tanácsot, miután észrevette, hogy a felesége rendszeresen „szupermodell” filtert használ a gyerekük képeihez, mielőtt megosztja őket az Instagramon. Az így filterezett fotókon a bőr makulátlan, a test vékonyabb, a szemek nagyobbak, és a szemszín is élénkebb.

A feleségem sok Instagram fotót posztol, és ezek között a 4 és 6 éves lányaink képei is szerepelnek, ami számomra rendben van. Az viszont nincs, hogy ezeket a fotókat agyonszerkeszti, és valamilyen szupermodell filtert használ rajtuk. Ő megvan arról győződve, hogy jól néznek ki a fotók, számomra viszont furának és természetellenesnek tűnik a végeredmény.

A legtöbben azt a tanácsot adták az apának, hogy mielőbb beszéljen a feleségével, mert ez nincs rendjén, és sokan arra is felhívták a figyelmét, hogy a gyerekek később kellemetlenül érezhetik majd magukat a fotók miatt. Egy másik felhasználó úgy vélte, hogy az anya nagy eséllyel a saját önbizalomhiányát vetíti ki a gyerekire, amivel mások is egyet értettek, és felháborodtak a módosított fotókon.

„A gyerekek úgy szépek, ahogy vannak, de ha arra tanítja őket, hogy azzal foglalkozzanak, mit gondolnak idegenek a kinézetükről, az nagy probléma.”

Babanet, 2024. június 11.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?