Címke Anya

„Nem akartam elfogadni, hogy már csak olyan ruhákat hordhatok, amikre amúgy rá se néznék”

Kálmán-Láng Zsófi egy 15 hónapos gyermek anyukája, akit mai napig szoptat. Ez azonban szeretné, ha nem gátolná meg abban, hogy társaságba, közösségbe… bárhova járjanak. Így jött a friss édesanya ötlete, egy vállalkozás: a... »

Endometriózissal az élet: „Azt mondták, ha majd szülök, megold minden problémát. Nem így lett.

Fellegi-Penyigei Szilvia food stylist és étel fotós, két kisfiú anyukája, akinél 10 éve diagnosztizáltak endometriózist. Rengeteg kivizsgálás, gyógyszer, diéta és műtét áll mögötte, és ez idő alatt igen nagy tudásra is tett... »

Koreny Dóra a családalapítás miatt lett orvosból programozó és festő: "Életem legnehezebb, de legjobb döntése volt"

Koreny Dóra harminchárom éves, két pici gyermek anyukája, feleség, vállalkozó. Miskolci származású, ám az egyetemi éveknek nem csak férjét köszönheti, de a tanulmányai miatt az élet is a fővárosba sodorta. Orvosnak készült,... »

A nő, akárhány gyermek anyja, épp úgy érez nemi vágyat, maszturbál és él meg szexuális fantáziákat, mint a férfi

Egy anyáról sok minden eszünkbe jut. Az éjszakázás és az ezzel (is) járó fáradtság. A hihetetlen kitartásuk. A rengeteg kakis pelus. Az anya-konty. Babák. Pelenkák. Cumik. Szoptatás. Sírás. Babasírás és anya sírás egyaránt. A... »

Szabadságon az anyaságból: „Bűntudatom volt, mert egyáltalán nem hiányzott a családom!”

Kecskés Timi life- és karriercoach, a segítő szakmák szövegírója, zöld civil aktivista, de elsősorban feleség és három nagy fiú édesanyja. Úrhidán él, otthonukban szó szerint egyedüli nőként, ugyanis három fia és a férje... »

Miért szeretek szoptatni 45 hónap után is?

És mielőtt kimarad egy lélegzeted, mert elkezdesz utánaszámolni, hogy 45 hónap az hány év, megnyugtatlak: nem egyhuzamban szoptatok 45 hónapja. Bár semmi bajom azzal, ha valaki igen.  »

9 ingyenes budapesti vizes játszótér, amit imádni fognak a kölkök

Nem tudom, ki hogyan éli túl gyerekekkel ezt a meleget úgy, hogy közben nem éli fel az anyagi tartalékait, ugyanis három gyerekkel családi kedvezmények ide vagy oda, strandra menni nagyon költséges dolog. Úgyhogy arra... »

A konzultációk végére általában kiderül, hogy az anya még nem akarja befejezni a szoptatást

Interjú Bocskainé Irci szoptatási tanácsadóval a gyengéd elválasztásról. »

Időspóroló tippek elfoglalt anyukáknak

Mivel az anyukák élete általában a rohanásról szól, mindig jól jön néhány időspóroló tipp. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot annak érdekében, hogy könnyebb legyen beosztani az időt. »

Tényleg a legkisebbek maradnak mindig is anyuci kedvencei?

Szerintem igen. Mondom ezt úgy, hogy én is a legkisebb testvér vagyok. Mégpedig azért, mert egy anya szemében a legkisebb gyermeke sose nő fel igazán.  »

Hasznos tanácsok újdonsült édesanyáknak

A baba megszületése utáni néhány hét az összeszokás időszaka, amely rendkívül fárasztó. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot annak érdekében, hogy könnyebb legyen ez az időszak. »

Két gyerekkel könnyebb?

Hát nem! Aki azt mondja, a második gyermek érkezésével már minden könnyebb, az hazudik! Előző írásomban azt állítottam, sokkal jobb két gyermekes anyának lenni. Nos ez igaz, mert a szívemben a két gyerkőcömnek van hely, de... »

Teljes munkaidőben dolgozik a kisgyermekes anyák többsége

A munkaerőpiacra visszatérő kisgyermekes anyák többsége teljes munkaidőben dolgozik, a részmunkaidő és az otthonról végezhető munka kevésbé elterjedt a körükben - mondta előadásában Veroszta Zsuzsanna, a KSH Népességtudományi... »

Hogyan mondd meg neki, hogy kisbabátok lesz?

Végre állapotos lettél, és alig várod, hogy közöld a csodás hírt az apukával? Vagy megdöbbenve szorongatod a kezedben a tesztet azon őrlődve, hogyan történhetett ez? Mikor történt ez? Mit jelent ez a jövőmre nézve? Hogyan... »

Dráma karácsony első napján: egy pánikba esett anyuka szorult a mentősök segítségére

Egy férfi nagyobb gyermekével rokonlátogatásra indult karácsony első napján, otthon hagyva a feleségét és egyhónapos kislányukat, mivel a gyermeknek náthás tünetei voltak. Nem sokkal 13 óra után a kislány fulladozni kezdett, és... »

A nő akkor tudta meg, hogy életet adott kislányának, amikor magához tért a kómából

A 33 éves Laura Ward, miután megbetegedett és kómába esett, arra a megdöbbentő hírre tért magához, hogy amíg eszméletlen volt, életet adott a kislányának - olvasható a filantropikum.com oldalán. »

Imádnivaló képet osztott meg Horváth Éva

Horváth Éva közös képet posztolt két kisfiával, Kristóffal és Alexszel. »

Tönkretesszük az anyákat a rájuk zúdított elvárásokkal

A várandósság áldott állapotát a legtöbb nő csak olyankor éli meg tehernek vagy terhességnek, amikor a körülötte lévők puszta jó szándékból, mindenáron jó tanácsokkal, hasznos tippekkel és persze saját történetekkel próbálják... »

3 mondat, amit minden lánynak hallania kell az anyjától: sokat számít, milyen felnőtt válik belőle

Ha lányod van, fontos, hogy a következő mondatok elhangozzanak időről időre - olvasható a femina.hu oldalán. »

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24   

X
EZT MÁR OLVASTAD?