#baba#anya

„Hagyományos feleség vagyok: 1 órával a férjem előtt ébredek, kicsinosítom magam, főzök neki, és ez boldoggá tesz"

A 34 éves nő mindent megtesz azért, hogy a férje kedvében járjon, imádja a házimunkát, és azt, hogy cserébe a férje anyagilag (is) gondoskodik róla.

Az ötgyermekes anyuka, Grace Patton megalkotta a saját receptjét a boldog házasságra, és tradwife lett, azaz "hagyományos" feleség. Bár sok kritika éri, ő elégedett az életével.

"Tökéletes" feleség, anya és háziasszony

Grace a férjénél 1 órával korábban kel fel, hogy felkészüljön a napra. Miután kiválasztotta a ruháit és elkészítette a sminkjét, reggelit készít, majd a napi feladataira koncentrál: ide tartozik a gyerekei otthoni oktatása, a főzés, a takarítás, az ügyek intézése és a mosás.

A nő soha nem főz mirelitet vagy félkész ételt, textilpelenkát használ a 3 legkisebb gyermekénél, és mindig ügyel arra, hogy kikészítse a párja papucsát, hogy amikor hazajön, csak bele kelljen lépnie.

Cserébe a férje dolga, hogy anyagilag gondoskodjon a családról. A feleségét minden szombaton elviszi vacsorázni, és hetente 2 órát együtt kávéznak. Saját bevallásuk szerint a szexuális életük is több mint pezsgő. A feleség így nyilatkozik:

A férjem keresi a pénzt, én pedig vigyázok az otthonunkra. Szeretek hagyományos feleség lenni, és szeretem, hogy boldoggá tehetem őt. Olyan ruhát hordok, amit szeret – soha nem akarnék bő tréningruhában hemperegni mellette. Imádok minden reggel búcsút inteni neki, és mindenre odafigyelni az otthonunkban. Ezekért pedig mindig hálás és hihetetlenül tisztelettudó.

A szülei mintáját másolja a házasságával

A házaspár először 2012 márciusában találkozott a barátaiknak köszönhetően, de akkor még mindegyikük párkapcsolatban élt. Majd idővel mindketten szakítottak, és egyre többet beszélgettek. Bradley munkát ajánlott Grace-nek, mint dajka az akkor négyéves fia, Nathan mellé. Kezdetben külön szobákban laktak, de barátságuk hamarosan romantikus fordulatot vett.

„Amolyan próbaidő volt ez nekünk. Nekem egy helyre volt szükségem, ahol lakhatok, neki pedig bébiszitterre. Elkezdtem főzni neki, miközben főállásban titkárnőként dolgoztam" – emlékszik vissza a nő. A pár 2014 decemberében házasodott össze, majd 10 év alatt 4 gyermekük született: Leo 8 éves, Autumn 3 éves, Max 20 hónapos és Lily 5 hónapos.

A tradwife, azaz a traditional wife (hagyományos feleség) egy létező jelenség, ami az elmúlt időszakban egyre népszerűbb lett a közösségi médiában (is). A lényege a "hagyományos" családi modell, amiben a nő leginkább úgy funkcionál, mintha az 50-es évek Amerikájának oktatófilmjeit néznénk: nem épít karriert, helyette otthon marad, elvégzi a házimunkát, neveli a gyerekeket és a férje igényeinek kielégítését tartja szem előtt. A férj pedig az egyetlen kenyérkereső a családban.

Grace felmondott a titkárnői állásában, hogy főállású anya lehessen, és a mai napig úgy érzi, hogy ez volt a lehető legjobb döntés. Elárulta, hogy az előző párja borzasztóan kommunikált, a férje viszont mindig meghallgatja, és ez sokat jelent neki.

Mindig is tetszett a hagyományos házasság gondolata, eleve tradicionális közegben nevelkedtem. Az apám és a mostohaanyám mindig boldogok voltak. Imádtam nézni apám mosolyát, amikor főtt ételre jött haza. Amikor Bradley hazaér, lepakolja a cuccait, majd mindannyian leülünk vacsorázni, hogy megbeszéljük a napot. A férjem értékeli az apró gesztusaimat is, olyankor megcsókolja a homlokomat. Szeretek a felesége lenni. Vannak, akik azt mondják, hogy a kapcsolatunk nem normális. De tudom, hogy a szerelmünk több, mint különleges. Boldogan kikészítem neki minden nap a papucsát, ha ezzel garantálhatom, hogy örökké együtt leszünk.

Babanet, 2024. május 30.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?