#baba#anya

Szülői engedély nélkül hozzányúlhatnak a gyerek frizurájához az iskolában, vagy sem?

Copfba kötött hajjal vitte a lányát iskolába, majd fonott frizurával hozta el egy anya, aki szerint az ő engedélye nélkül senkinek sem szabadna hozzányúlni a gyereke hajához.

A kislánynak sűrű, hullámos haja van, amit az iskolába indulás előtt két copfba kötött az anyuka, de délután, amikor érte ment, már más frizurával várta a gyereke. A nő azt sérelmezi, hogy az engedélye nélkül fonták be a lánya haját, és azt sem tudja, hogy mindez miért történt. Az eset annyira felzaklatta, hogy a többi szülőtől kért segítséget:

„Amikor elhoztam a lányomat az iskolából, két fonott copfban volt a haja, amit sokáig nem is vettem észre, csak az tűnt fel, hogy valami más. Aztán jutott az eszembe, hogy reggel nem így vittem iskolába. Megkérdeztem a lányomat, hogy mikor és miért változott meg a frizurája. Elmondta, hogy a napközis tanár ebéd után odahívta magához, és akkor készítette neki a fonásokat."

Az első gondolatom az volt, hogy talán fejtetű miatt nézhette át a haját, de erről mindig aznap kapunk tájékoztatást a tanártól, ráadásul kimegy egy e-mail is, így ezt elvetettem. Egyszerűen nem értem, nem tetszett neki a stílus?

A többi szülő felhívta az anya figyelmét arra, hogy a gyerekek néha nem úgy mondják el a történteket, ahogy azok valóban megestek, és néhány részlet is kimaradhat. A legtöbben arra tippeltek, hogy vagy a kislány panaszkodott arról, hogy szorosak a copfjai, vagy egyszerűen zavarta a hajviselete, vagy kijött egy-két tincs, és a tanár olyan frizurát készített neki, ami jobban tart. Abban mindenesetre a legtöbben egyetértettek, hogy ha nem a felsoroltak, hanem csak a frizurakészítés volt a lényeg, nem szabadott volna az anya engedélye nélkül megváltoztatni a gyerek hajviseletét.

Babanet, 2024. május 28.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?