#baba#anya

Címke Kisgyerek

Szülői engedély nélkül hozzányúlhatnak a gyerek frizurájához az iskolában, vagy sem?

Copfba kötött hajjal vitte a lányát iskolába, majd fonott frizurával hozta el egy anya, aki szerint az ő engedélye nélkül senkinek sem szabadna hozzányúlni a gyereke hajához. »

Hogyan tanítsuk meg a gyereknek, hogy ne álljon szóba idegenekkel?

A gyerek még nem érti, hogy miért nem fogadhat el csokit idegenektől, illetve miért nem árulhatja el, hogy hol lakik, vagy éppen melyik iskolába jár. Szülőként muszáj bizonyos szabályokat megtanítani a gyermek számára, hogy... »

Szeparációs szorongás babáknál: 7 tanács a pszichológustól, ami segíthet

Mikor kezdődik a szeparációs szorongás a babáknál, mik a jelei, és mit tehetünk ellene? Szakember mondja el, hogyan segíthetsz a babádon és magadon is. »

Egy pszichológus anyuka 4 tanácsa, ami megkönnyítheti az életedet

Mi válik be hiszti esetén, mi a helyzet a szobatisztaságra neveléssel, és mit tegyünk, ha a gyerek válogatós? Elmondja a pszichológus. »

Válogatós a gyereked? 3 trükk, amivel megkönnyítheted az étkezéseket

Vannak olyan gyerekek, akik mindent megesznek és vannak olyanok, akik nagyon válogatósak. De mégis mit tegyek, hogyan vegyem rá a gyerekemet az evésre? »

Mikortól ehetnek csokit a gyerekek? Ezt javasolják a szakemberek

Adjunk a gyerekeknek csokoládét vagy ne? Mikortól és mennyi csokit ehet a gyerek, és mire figyeljünk azért, hogy ne tegyük csokifüggővé? »

3 tanács a testvérféltékenység kezelésére - így segítheted anyaként a gyerekedet

A testvérek közötti féltékenység természetes dolog, megszüntetni nem lehet, de ha megfogadod az alábbi tanácsokat, enyhítheted a feszültséget. »

Emlékszel Zente babára? 5 éve ismertük meg, idén már iskolás lesz!

Az SMA-val diagnosztizált Zente szépen fejlődik, és szeptembertől megkezdi az iskolát. »

Ebből tudhatod, ha színtévesztő a gyereked: 7 jel, amire mindenképp figyelj!

Elmondjuk, milyen jelek árulkodnak színtévesztésről, és azt is, mikor jó szakember segítségét kérned. »

Gyermekkori szívbetegség: tünetek, amikre figyelj, mert szívelégtelenséget jelezhetnek!

Míg a felnőtteknél sokszor olyan életmódbeli tényezők miatt alakul ki, mint a dohányzás, cukorbetegség, magas vérnyomás vagy koszorúér betegség, az újszülötteknél, gyerekeknél és tinédzsereknél más okokból általában... »

Ismered gyermeked álmait? Tudod mit szeret igazán csinálni, vagy csak a hiányosságaira fordítod a figyelmed?

Az érzelmi intelligencia a mai világban kulcsfontosságú kompetencia. Tudod, hogy miért? Mert értelmi neveléssel/oktatással nem fejleszthető! »

“Nem szivatni akar a gyerek, hanem csak szeretne fél percre az öledbe ülni” – Bojti Andrea gyermekpszichológus a visszababásodás okairól

Ha kistesó születik, ha az oviban vagy épp a bölcsiben kisebb gyerekek szoknak be, sokszor megfigyelhető a nagyobbaknál a visszababásodás. A gyerek, aki azelőtt egyedül öltözött, újra azt kéri, hogy öltöztessük. A gyerek, aki... »

"A gyerek lelke nehezebben javítható, mint a fogai!" – egy pedagógus anyuka a cumi elvételéről

A cumizásról való leszoktatásról, és a cumi gyors és hirtelen teljes elvételéről beszélgettünk B. Szirtes Dóra Montessori pedagógussal, az ÖsztönAnyu alapítójával. Zubor ’IgenAnya’ Rozi írása. »

Mit tegyek, ha fáj a gyerek feje?

Sokat fogja a fejét a kicsi? Gyakran panaszkodik fejfájásra, esetleg még el sem tudja mondani, de sejted, hogy ez lehet a baja? A fejfájás problémája a gyermekeket is érinti, nem csak a felnőtteket. Ennek ellenére, vagy... »

9 ingyenes budapesti vizes játszótér, amit imádni fognak a kölkök

Nem tudom, ki hogyan éli túl gyerekekkel ezt a meleget úgy, hogy közben nem éli fel az anyagi tartalékait, ugyanis három gyerekkel családi kedvezmények ide vagy oda, strandra menni nagyon költséges dolog. Úgyhogy arra... »

Mivel játszanak a koreai gyerekek?

A Koreai Kultúrális Központban jártam a KoreaON fesztiválon, ahol koreai tradicionális ételeket kóstolhattam, ruhákban gyönyörködhettem, zenét hallhattam, táncot nézhettem, és megismerkedhettem a tradicionális játékokkal is,... »

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 27 37   

X
EZT MÁR OLVASTAD?