Címke Kisgyerek

Így vezesd be a gyereket a főzés világába

Már a legkisebbek is szívesen segédkeznek a konyhában. Ők még játéknak tekintik ezt a programot, szóval jó néhány dologra oda kell figyelni annak érdekében, hogy örömteli legyen a főzés a gyerekekkel. »

Miért fontos a napirend?

A gyerkőcök esetében rendkívül fontos a napirend kialakítása és betartása. Egyaránt hangsúlyos szerepet kap a totyogós és kisgyermekkorban, illetve az iskolás korú gyerekeknél is, hiszen rendszeres tevékenységekre vágynak. A... »

Így lehet ellenállóvá tenni a gyermek immunrendszerét

Az őszi és a téli időszakban a közösségekben szinte mindenkit elér valamilyen légúti vírusfertőzés. Ezért fontos, hogy erős legyen az immunrendszere a gyermeknek. Az alábbiakban mutatunk néhány hasznos tanácsot, amelyekkel... »

Hogyan neveljünk kétnyelvű babát?

Szeretnéd, hogy gyermeked több nyelvet beszéljen, de nem tudod hogyan kezd el a második nyelv tanítását? Íme néhány tipp, amely segíthet egy kétnyelvű baba nevelésében. »

Tíz ok, amiért a szeptemberi babák különlegesek

A szeptember sok mindent hoz: hűvösebb időjárást, iskolai leárazásokat és az egyik legnépszerűbb születésnapi hónapot! De mégis mitől olyan különlegesek a szeptemberi babák? »

Tanácsok, hogy jobban aludjon a gyermek

Az alvásnak fontos szerepe van a gyermek fejlődésében, nagy mértékben befolyásolja a viselkedését és a mentális egészségét. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, amelyek segítségével elérhető, hogy jobban aludjon... »

Hasznos tanácsok kezdő nagyszülőknek

A nagyszülővé válás új és izgalmas változás, de kihívásokkal jár. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsokat, amelyeket minden leendő nagyszülőnek érdemes megfogadnia a gyermekekkel és az unokákkal való zökkenőmentes... »

Így változik meg az életed, amikor a babád kisgyermek lesz

Az idő nagyon gyorsan telik: az egyik percben még kisbabád van, a következőben pedig már kisgyermeked. De mégis miben változik meg az életed, amikor babád kisgyermek lesz?   »

Egy pszichológus anyuka tanácsai a békésebb mindennapokhoz

Anna Bykova pszichológus anyuka szerint el kell fogadni, hogy nem lehet mindent kézben tartani, de néhány fontos tanácsot érdemes alkalmazni a békésebb családi élet érdekében. A mindennapokat megkönnyítő javaslatait az An... »

Gyerekhám pro és kontra

Ti használtok gyerekhámot a forgalmas helyeken? Egyesek jó ötletnek találják a forgalmas utcán történő használatát, míg mások ellenzik, testi-lelki gyerekbántalmazásnak tartják. A téma parázs viták kereszttüzében áll.... »

Tanácsok, hogy könnyebb legyen az ovikezdés

Nemsokára búcsút inthetünk a nyárnak, véget ér a szünidő. Sok szülő számára rendkívül izgalmas ez az időszak, hiszen a gyermekük most kezdi az óvodát. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány fontos tanácsot, melyekkel megkönnyíthető... »

Milyen okai lehetnek az éjszakai ébredéseknek?

Előfordul a gyerekeknél, hogy éjjel gyakran felébrednek. Ez nyilván nagyon fárasztó tud lenni a szülők számára, de a kicsiknek ez a szokása biztosítja a megfelelő fejlődést. »

Hogyan válik a baba függetlenné?

A baba körülbelül 6-7 hónapos koráig nem fogja felismerni, hogy önálló személyiség. Bár ez izgalmas számára, ugyanakkor szorongani is fog, ha el kell válnia tőled. Ha sok szeretetet és támogatást adsz gyermekednek, segít neki... »

Hogyan kezeljük a szeparációs szorongást csecsemőknél?

Normális, hogy a babád sír, amikor elmész – de ez mindig tagadhatatlanul fájdalmas. Tanulj meg megbirkózni a csecsemők szeparációs szorongásával, az alábbi tippek segítségével! »

Hogyan védjük meg a kicsiket a hőségben?

Készülsz a nyárra, de nem vagy biztos benne, hogy a kisgyermeked bírja a hőséget? A megfelelő óvintézkedésekkel Te és gyermeked is élvezhetitek a nagyszerű (forró) természetet. »

Mikor kezdenek a babák emlékezni az arcokra és a dolgokra?

A babáknak vannak emlékei? Igen, de ezek nem olyanok, mint a felnőtteké. De vajon mire emlékszik a baba? »

Mire figyeljek ha strandra viszem a babát?

Vízparti nyaralást terveztek egy csecsemővel vagy kisgyermekkel, de nem tudod mire figyelj? Segítünk! »

Mikor kenhetem be napvédő krémmel a babám?

Minden életkorban fontos a nap elleni védelem. De vajon mikortól kenhetem a babámat napvédő krémmel? »

Hogyan érhető el, hogy a gyerek ne álljon szóba idegenekkel?

A gyerek még nem érti, hogy miért nem fogadhat el csokit idegenektől, illetve miért nem árulhatja el, hogy hol lakik vagy éppen melyik iskolába jár. Szülőként muszáj bizonyos szabályokat megtanítani a gyermek számára, hogy... »

Mennyi időt tölthet a képernyő előtt a gyerek?

Kényelmes megoldásnak tűnhet a képernyő elé beültetni a gyermeket, azonban ez az egészséges fejlődésére nézve veszélyeket is rejthet magában.  »

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 27   

X
EZT MÁR OLVASTAD?