#baba#anya

Ételt tömött egy síró gyerek szájába az óvónő, 5 hónap börtönre ítélték

5 hónapos börtönbüntetésre ítélték azt az óvónőt, aki ételt tömött egy síró kisfiú szájába, hogy elhallgattassa. A tettét később egy másik gyerekkel akarta leplezni.

A 49 éves Helen Walker egy mansfieldi óvoda alkalmazottja volt egészen addig, amíg fény nem derült arra, mit tett. Az eset 2023-ban történt, de a nottinghami bíróság most hozott ítéletet az ügyben.

A bántalmazás 2023 februárjában történt, és az óvoda, a szülőkkel egyetemben feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozók kivizsgálták az ügyet, és a biztonsági kamerák felvételei alapján egyértelmű volt, mi is történt pontosan. A felvételen látszik, ahogy Walker megfogja az ételt, majd a síró gyermek felé veszi az irányt, és a szájába tömi, szétmaszatolja az arcán. A sajátos nevelési igényű gyermek természetesen, ettől nem hagyta abba a sírást, Walkert azonban csak az érdekelte, hogy elterelje magáról a gyanút, így azonnal odament egy másik gyerekhez, és hangosan mondta neki, hogy látta, hogy a kisfiú elvette tőle az ételt. Ez nem volt igaz, de ezzel próbálta meg bajkeverőnek beállítani a síró gyereket és a másik kicsit is. Természetesen, a felvétel leleplezte az óvónőt.

Jacqui Edwards, a Nottinghamshire-i rendőrség nyomozóját is megdöbbentette az eset, hiszen a kisgyermekek gondozása, felügyelete egy abszolút bizalmi pozíció. A nyomozó hozzátette, hogy a helyzetet tovább súlyosbította az a tény, hogy a bántalmazott gyermek sajátos nevelési igényű, és az, hogy Walker megpróbálta rendbontóként feltüntetni a gyereket, hogy magáról elterelje a figyelmet.

Edwards köszönetet mondott a bántalmazott az óvodának és a bántalmazott gyermek szüleinek is, akik annak ellenére is együttműködők és segítőkészek voltak, hogy nehéz időszakon mentek keresztül.

Továbbra is támogatni fogjuk őket, amiben csak tudjuk. Az óvoda dolgozóit és a vezetőséget is dicséret illeti, amiért azonnali lépéseket tettek Walker ellen, és értesítették a rendőrséget. Ők is mindvégig támogatták a nyomozásunkat.

A bíróság 5 hónapos börtönbüntetésre ítélte a nőt.

A címlapfotó illusztráció.

Babanet, 2024. május 22.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?