"Megyek a mennyországba, és addig játszom, amíg oda nem érsz!" - mondta a kisfiú az édesanyjának

4 éves kisfiát veszítette el az édesanya. A kicsinek mindössze 15 hónapja volt a betegség elleni küzdelemre.

Habár a végtelenül szomorú történet 2017-es, de az interneten egyre többet olvasni most Nolanről. Az édesanya a közösségi médiában dokumentálta kisfia történetét, a hozzászólások sok erőt adtak nekik, de sajnos, a súlyos daganatos beteg kisfiú életét nem lehetett megmenteni.

„Érted megteszem anyu!”

A marylandi Leonardtownban élő Ruth Scully 2017 februárjában veszítette el négyéves fiát, Nolant, a rhabdomyosarcoma nevű betegség miatt.  A rhabdomyosarcoma egy ritka rákbetegség, amely rendkívül agresszív, gyorsan terjed, és rezisztenssé válik a kezelés minden formájával szemben.

Ruth, az édesanya szerint az utóbbi időben már lélegezni is nehéz volt a kisfiú számára, így az egyik utolsó beszélgetésükben azt mondta Nolannek, hogy nem kell többé harcolnia, ha elfáradt.

Ruth: Fáj levegőt venni, ugye?

Nolan: Hát…. igen

Ruth: Nagyon fáj, ugye kicsim?

Nolan: (lenéz) Igen.

Ruth: Szívás ez a rák. Nem kell többé harcolnod.

Nolan: (boldogsággal az arcán) NEM??!! De érted megteszem anyu!!

Ruth: Ezért csináltad? Harcolsz anyuciért??

Nolan: Hát, igen.

Ruth: Nolan Ray, mi a mama munkája?

Nolan: Hogy biztonságban legyek! (nagy vigyorral)

Ruth: Drágám... ezt itt már nem tudom megtenni. Az egyetlen módja annak, hogy biztonságban tudhassalak, az a mennyország. (a szívem összeszorult)

Nolan: „Rendben, akkor megyek a mennyországba, és addig játszom, amíg oda nem érsz! Ugye, jössz?”

Ruth: Abszolút!! Anyutól ilyen könnyen nem szabadulhatsz meg!!

Nolan: Köszönöm anyu!!! Megyek játszani Hunterrel, Brylee-vel és Henryvel!!

Orrdugulással kezdődött a betegség

Nolan betegségére egy ártalmatlannak tűnő orrdugulás hívta fel a figyelmet 2015 februárjában, amiről a szülei eleinte azt hitték, hogy megfázás. Nem sokkal ez után azonban a kisfiú légzése nehézkessé vált, és kezelésre szorult. De sem az antibiotikumok, sem a párásítás, sem a sós orrspray nem segített. Az orvosok úgy döntöttek, hogy biopsziát végeznek a kisfiún, és 2015 novemberében alveoláris rhabdomyosarcomát, egy ritka rákot diagnosztizáltak nála. A rák ezen típusa az izmokat, a zsírszöveteket, a csontokat és az ízületeket támadja, a betegeknél többek között fejfájást, hányingert, székelési és vizelési problémákat okozhat. Ekkor derült ki, hogy az „orrdugulást” valójában a daganat okozta, ami nyomta a légutakat.

A kisfiú innentől kezdve rengeteg kezelésen esett át, és sokat volt kórházban.

Nolan kemoterápián és sugárkezeléseken is részt vett, aminek hatására a haja kihullott, és egyre gyengébb lett a szervezete. A daganat sajnos, áttéteket képezett, és a kisfiú egész szervezetében szétterjedt.

„A fiam hősként halt meg”

Amikor Ruth utoljára kórházba vitte Nolant, több mint 1 éve küzdött a rákkal, napok óta nem evett, nem ivott semmit, és folyamatosan hányt. Az onkológus azt mondta a családnak, hogy a négyéves gyermek rákja annyira szétterjedt, hogy a daganat nyomja a hörgőit és a szívét. A rák ellenállóvá vált minden kezeléssel szemben, és az orvosok csak annyit tehettek, hogy Nolannak a lehető legnagyobb nyugalmat és kényelmet biztosították.

A kisfiú a következő napok nagy részében aludt, és a fájdalom miatt, amit ebben az időszakban átélt, édesanyját ahhoz a nagyon nehéz döntéshez vezette, hogy aláríja a papírt, miszerint, ha arra kerül a sor, ne élesszék újra.

2017 február 4-én Nolan elhunyt, és ahogy az édesanyja írja:

„A fiam hősként halt meg. Összehozta a közösségeket, változást hozott az emberek életébe. Harcos volt, akiben méltóság és szeretet volt az utolsó pillanatig.”

A bejegyzéshez fűződő fotón Noel látható: a kisfiú mindig elkísérte és a zuhanykabin előtt várta az édesanyját, amíg Ruth zuhanyzott, ugyanis félt egyedül maradni. Az édesanya a következő sorokkal zárta a posztot:

Most én félek zuhanyozni. Nincs más, mint egy üres zuhanyszőnyeg, ahol egykor egy gyönyörű, tökéletes kisfiú várta az anyukáját.

Fotók forrása: NolanStrong FB oldal

Babanet, 2024. május 13.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?