#baba#anya

Címke Nagymama

„Az anyatejem miatt nem tud aludni a babám, mert érzi benne a stresszt az anyósom szerint"

Úgy döntött, hogy inkább tápszert ad neki - a beleegyezésem nélkül. »

„A férjem nem akar fizetni a nagyinak, aki heti 40 órában vigyáz a 3 hónapos babánkra”

A nagymama heti 40 órában vigyázna a 3 hónapos babára, amíg a szülők dolgoznak. A férj szerint a nagyinak örülnie kellene a lehetőségnek, ahelyett, hogy fizetséget kérne. »

„Az anyósom azt akarja, hogy őt szólítsa anyának a gyerekem, mert én nem érdemlem meg"

Az anyós szerint a kismama elvette tőle a fiát, és úgy véli, nem érdemli meg, hogy a saját gyermeke anyaként szólítsa a fiatal nőt. »

„A szüleim fittek és egészségesek, mégsem vigyáznak eleget az unokáikra - ez nincs rendjén!”

Egy anya kifakadt, amiért a szülei nem hajlandóak rendszeresen vigyázni az unokájukra. Úgy gondolja, a nagyszülőknek erkölcsi kötelessége lenne az, hogy segítsenek. »

Mennyire szólhatnak bele a nagyszülők a gyereknevelésbe, hogyan húzhatjuk meg a határokat?

Az egészséges határok megtalálása nem egyszerű feladat, és nem könnyű megúszni sértődés nélkül, de fontos tisztáznunk, hogy ki, mikor és mibe szólhat bele. »

Magyarországon vannak dolgok, amikhez mindenki ért...És akkor is beleszól, ha nem kéred: ilyen a gyereknevelés is

Magyarországon van néhány dolog, amihez mindenki ért: ilyen a foci, a politika és a gyereknevelés. De hogy még a reggel a bolt előtt a felesét felhajtó munkás is jobban tudja, mi a jó a gyerekednek? Azért ez már több a soknál. »

Tudjuk, mit olvasol idén nyáron: megjelent a Babanet főszerkesztőjének első romantikus regénye, a Szívkikötők!

Lépj be a kis könyves antikvárium ajtaján, hogy egyszeriben egy tengerparti világítótoronyban találhasd magad! A 94. Ünnepi Könyvhéten új szerzőt köszönhettek a magyar romantikus irodalom rajongói: május 30-i megjelenéssel... »

Minek nevezzelek? – Gondolatok az angliai névadásról egy magyar nagymama tollából

Egyáltalán nem arról szeretnék írni, hogy a 60-as évek közepén a bátyám gimis irodalomkönyvébe valaki rogyadozó betűkkel odaírta Petőfi Sándor “Minek nevezzelek?” c. verse mellé, hogy “nevezz cicádnak, te kandúr!”. :) Szóval... »

Mert farsang van – avagy ennek öltözött be anno a nagyi!

Mi jelmezbálnak hívtuk a farsangi mulatságot a 60-as évek elején. Összesen két alkalomra emlékszem, amikor kisgyerek koromban jelmezbe bújtam. »

Kamunagyi jelenség – olvasói levél

Azt gondoltam, egyedi eset, ilyen csak nálunk fordul elő, sokáig nem is beszéltem róla senkinek. Aztán kiderült, hogy több ismerősöm családjában jelen van, mint hittem volna. Íme, a nagy kamunagyi jelenség. (A következő írás... »

Hogy magyarázzam el a gyermekeimnek, hogy egyedül akarok élni? Nélkülük, és unokák nélkül

Hogy magyarázzam el a gyermekeimnek, hogy egyedül akarok élni? Nélkülük, és unokák nélkül. »

Nem akartunk babysittert, de mégis lett...ha tetszik, ha nem

Saját vállalkozásból mentem el szülni és már az elejétől kezdve úgy gondoltuk a férjemmel, hogy idővel szép fokozatosan visszaállok a munkába, ha érzek hozzá elég kedvet, energiát. Szerencsére a munkám otthonról végezhető,... »

Pam Brown: A nagymamák meghatározása

Pam Brown zseniálisan megírt Nagymama-határozója kering a neten. A 12 bűbájos, és nagy igazságot tartalmazó mondatok rendkívül találóan mutatják be a nagymamák státuszát. Hiszen azt mindenki tudja, hogy nagymamának lenni egy... »

9 dolog, ami a Nagyival jobb

Édesebb teát főz A Nagyi teája sokkal finomabb. Valószínűleg ipari mennyiségű cukrot tartalmaz. Ráadásul nem csak az asztalnál ülve lehet meginni, hanem akár a szobában is. Ott pedig még jobban is esik, hiszen ez máskor... »

Terhesnapló 8. - A nagyszülők fontossága

Az én első fiam a férjem szüleinek az első unoka volt, az én szüleimnek pedig már a sokadik. Számszerint a 9. »

Micónapló – Tovább…

Lányok! Asszonyok! Még ma kérjétek el a túróslepény és a mézes zserbó receptjét… »   6 hozzászólás

10 anyós alaptípus avagy alap anyóstípus

A párkapcsolatok során az egyik legnehezebb dolog, hogy jó kapcsolatot ápoljunk az anyósunkkal. Nyilván a férfiemberek számára sem könnyű ez - nem véletlenül forog közszájon annyi anyósvicc -, de mi most első körben a nők... »   8 hozzászólás

Micónapló - Amikor fáj az élet

Néha csak úgy fáj az élet. Mindenkinek vannak negatív korszakai, talán éppen azért, hogy a pozitívat értékelni tudjuk. Velem, hála Istennek, ritkán fordul elő, talán nem is voltam ennyire fura hangulatban, mióta a fiúk... »   3 hozzászólás

Feláldoztam magam a gyerekeimért!

Mindannyian ismerünk olyan anyákat, akik mindig, mindenben előtérbe helyezik a gyerekeik szükségleteit a sajátjukénál. Egy ideig ez teljesen normális is, legalábbis bizonyos határok között. Azért wc-re még egy újszülött... »   15 hozzászólás

   1 2   

X
EZT MÁR OLVASTAD?