9 dolog, ami a Nagyival jobb

Édesebb teát főz

A Nagyi teája sokkal finomabb. Valószínűleg ipari mennyiségű cukrot tartalmaz. Ráadásul nem csak az asztalnál ülve lehet meginni, hanem akár a szobában is. Ott pedig még jobban is esik, hiszen ez máskor tiltott dolog. 

Finomabb palacsintát készít

Talán azért finomabb, mert hiába szép vékony a tésztája, mégis vastag összetekerve. Igen, a Nagyi nem spórolja ki belőle a tölteléket. Ráadásul, amikor − valami furcsa okból kifolyólag − a töltelék elfogy, a lenyalogatott tésztára még rak egy kis eperlekvárt.

Jobb fodrász

Amikor Nagyi hajat fésül, az nem fáj. Na jó, persze a Nagyi is húzza kicsit, de az valahogy mégis más. Ráadásul gyorsabban tud fonni is, és némi kérlelésre akár 30 csatot is beletesz a frizurába.

Több dalt ismer

Rengeteg dalt ismer. Ráadásul olyanokat is, amiket nem játszik se a rádió, se a tévé. A Nagyi különleges dalokat tud, amik madarakról, erdőkről, régen élt emberekről szólnak. Katonákról, kanászokról, halászokról énekel. És csodaszép hangzásuk van a daloknak...

Változatosabban tud fejből mesélni

Egészen más mesehősökről mesél, a történet is újdonság, csupa kaland, amikor Nagyi mesél. Persze, belekavarodik néha, hogy melyik szereplő merre ment, mit csinált, és egy idő után ismétlődnek a helyszínek is, de mivel ritkábban halljuk a történeteket, sokkal érdekesebbek.

Pizsamában is hagy játszani

Mert a Nagyinak aztán mindegy, hogy milyen ruha van rajtunk. Így aztán ügyesen irányítva a dolgokat lazán megúszhatjuk a felöltözést. Pizsamában lehet egész nap játszani, és még az se baj, ha leesszük magunkat. Egyszerűen lecseréli egy másik pizsamára.

Hosszasan enged pancsolni

Sőt, még több vizet is tölt a kádba, mint amit megszoktunk! És az sem zavarja, ha úszik az egész fürdőszoba. Ha szeretnénk, még olyan játékokat is a fürdőkádba enged, amik egyébként nem oda valóak.

Mindig hoz matricát

Otthon jár matrica, ha sikerül a bilit használni. A doktor néninél, ha ügyesen lélegzünk, amikor vizsgálja a hátunkat a sztetoszkóppal. A fogorvosnál, ha ügyesen kinyitjuk a szájunkat. A Nagyitól viszont alapból jár a matrica.

Vicces beceneveket talál ki

A Nagyi mindig máshogy szólít. Különleges beceneveket talál ki, mint például Lelkecském, Csillagom, Aranyom, Bogárkám, Kisasszonyka. Ez már önmagában olyan érzéssel tölt el bennünket, hogy különlegesek vagyunk. 

Kristályvíz , 2016. november 13.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?