#baba#anya

„Az anyatejem miatt nem tud aludni a babám, mert érzi benne a stresszt az anyósom szerint"

Úgy döntött, hogy inkább tápszert ad neki - a beleegyezésem nélkül.

Egy fiatal anyuka kitiltotta az otthonából a férje anyját, mert az anyósa tápszert adott a kicsinek - annak ellenére, hogy az anya külön kiemelte, csak anyatejjel szeretné táplálni a babát.

„28 éves vagyok, nem rég szültem, és sok újdonsült anyához hasonlóan én is sokat stresszelek és kimerült vagyok. Az anyósom köztudottan irányító alkat, a terhességem kezdetétől folyamatosan a másik menyéhez hasonlít, de a folyamatos megjegyzései ellenére is próbáltam megőrizni a békét, és elfogadni őt.

A babám rendszerint keveset alszik, én pedig csak szoptatom, tápszert nem adok neki. Egy nap teljesen kimerültem, és elhatároztam, hogy szundítok egyet, így a kicsi az anyósom mellett maradt néhány órára. Amikor felébredtem, az anyósom aludt, én pedig megnéztem a hűtőt, és észrevettem, hogy az összes anyatej, amit leszívtam, érintetlenül ott van.

Megkérdeztem tőle, ez hogy lehet, és azt mondta, hogy szerinte az anyatejem okozza a babám álmatlanságát, mert érzi benne a stresszt, ezért úgy döntött, hogy inkább tápszert ad neki.

Dühös lettem, mert világosan fogalmaztam, hogy kizárólag szoptatni akarok, ő ezt tudta. Figyelmen kívül hagyta a kérésemet, és anélkül hozott jelentős döntést a babámmal kapcsolatban, hogy beszélt volna velem. Mérgemben kirúgtam a házból. A férjem az én pártomra állt.

A sógornőm nemrég üzent nekem, mondván megfoszthatom a babámat a nagymamával való kapcsolattól, pedig az anyósom csak segíteni próbált. Emiatt most úgy érzem, én vagyok a hibás. Nem akarom, hogy az érzéseim megakadályozzák a kislányomat abban, hogy kapcsolatba kerüljön a nagymamájával. Amiatt is rosszul érzem magamat, hogy a férjemet belerángattam ebbe az egészbe.”

A kommentelők megnyugtatták az anyát, hogy a gyerekével kapcsolatban neki van joga dönteni, nem az anyósának, és mindent, ami eltér az általa meghatározottaktól, egyeztetni kell(ett volna) vele.

Babanet, 2024. július 22.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?