#baba#anya

Címke Anyatej

„Az anyósom szerint az anyatejem árt a babámnak, ezért a beleegyezésem nélkül tápszert adott neki”

Az anyatejem okozza az újszülött babám álmatlanságát az anyósom szerint, ezért úgy döntött, hogy tápszert ad neki, hiába kértem, hogy ne tegye. »

Mellszívó: milyet válasszak, milyen gyakran és hogyan használjam?

Milyen a jó mellszívó, milyen típusai vannak? Miben érdemes tárolni az anyatejet, és mennyi ideig tárolható? Mikor javasolt szoptatási szakemberhez fordulni? Cikkünkben minden fontos kérdésre választ kapsz! »

Aggódsz a cumizavar miatt? Ismerd meg a Mammafeelt, mellyel lehetséges a szoptatás és a cumisüveges táplálás kombinálása!

A szülés-születés talán legmeghatározóbb pillanata, amikor az újszülött és az édesanya bőre először érintkezik egymással. »

„Nem akartam elfogadni, hogy már csak olyan ruhákat hordhatok, amikre amúgy rá se néznék”

Kálmán-Láng Zsófi egy 15 hónapos gyermek anyukája, akit mai napig szoptat. Ez azonban szeretné, ha nem gátolná meg abban, hogy társaságba, közösségbe… bárhova járjanak. Így jött a friss édesanya ötlete, egy vállalkozás: a... »

Fejni vagy nem fejni? Ez itt a kérdés!

Mégpedig fontos és sokakat elbizonytalanító kérdés a szoptatás során. Mert vannak, akik szerint fejés nélkül élni sem lehet, kötelező és szükséges csatolmány a megfelelő anyatejtermeléshez, köztük is van, aki a kézi fejésre, és... »

Miért szeretek szoptatni 45 hónap után is?

És mielőtt kimarad egy lélegzeted, mert elkezdesz utánaszámolni, hogy 45 hónap az hány év, megnyugtatlak: nem egyhuzamban szoptatok 45 hónapja. Bár semmi bajom azzal, ha valaki igen.  »

A konzultációk végére általában kiderül, hogy az anya még nem akarja befejezni a szoptatást

Interjú Bocskainé Irci szoptatási tanácsadóval a gyengéd elválasztásról. »

Ne félj a szoptatástól!

A szoptatás mind az anya, mind a csecsemő számára tanult készség, amely időt és türelmet igényel. Íme néhány tanács, hogy bátrabb és magabiztosabb légy. »

Vannak olyan ételek, amelyeket kerülni kell szoptatás közben?

Vannak olyan ételek, amelyeket a kismamáknak kerülniük kell a várandósság idején. Felmerül a kérdés, hogy vannak-e olyan ételek, amelyeket a szoptatás alatt kerülni kell? »

Hasznos tanácsok a sikeres szoptatáshoz

A baba szoptatása nem megy mindig gond nélkül. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, melyek jól jöhetnek ebben az időszakban. »

SZOPTATÁS VAGY TÁPSZER? DÖNTSÖN AZ ANYA!

Sok sikertelenül szoptató anya érzi magát bűnösnek azért, mert tápszerrel eteti a kisbabáját. Pedig ugyanúgy támogatni kellene őket, ahogy a szoptatós anyákat. »

Amit bárcsak tudtam volna a babám elválasztásáról

A legtöbb elválasztási tanács azt mondja nekünk, szülőknek, hogy a baba igényeihez igazodjunk. Az elválasztó szülőknek azonban extra gondot kell fordítaniuk saját testükre, és különösen elméjükre. Mivel a változások tombolnak... »

Tehén kolosztrum, mint „gyógymód”? avagy hogyan előzzük meg, hogy megbetegedjen a gyermekünk.

A tehén is és én is? Mi van? A kolosztrum talán ismerős, talán még nem – egészen eddig a pontig, ugyanis most erről fogunk beszélni. A kolosztrumot leginkább úgy ismerheted, mint azt a folyékony aranyanyagot, amely nálunk a... »

TÁPSZER KONTRA ANYATEJ?

Ettől most én elbuktam, mint anya? A születést követően egy különleges és semmihez sem hasonlítható kapcsolat, kötődési forma alakul ki anya és gyermek között, ez pedig nem más, mint a szoptatás. Számtalan esettanulmány... »

A szoptatás az anyának is jó: idős korban is okosabbak maradhatnak tőle

Azt eddig is tudtuk, hogy a szoptatás jó hatással van az anya és a baba egészségére, de azt gondoltad volna, hogy ha szoptatsz, te magad is tovább fogod megőrizni az elméd frissességét?   »

AMIT EDDIG NEM TUDTÁL AZ ANYATEJRŐL

Mind tudjuk, hogy az anyatej nemcsak a gyerek táplálásra szolgál, de immunrendszerének felépítéséhez is szükséges. A legfrissebb hírek szerint a tej összetétele a gyerek aktuális, pillanatnyi igénye szerint is képes változni. »

TEJBAJOK: MI TÖRTÉNIK, HA VALAKI NEM TUD SZOPTATNI? VAGY NEM AKAR?

Az anyatejes táplálás a világ egyik legcsodálatosabb dolga. Minden megtalálható a tejben, amire a babának szüksége van élete legalább első fél évében. Akár otthon, akár útközben, elkendőzve: mindenkinek joga van így táplálni a... »

Ritka betegségének köszönhetően ad nők százainak reményt ez az asszony

Igencsak ritka szindrómája van egy harmincéves édesanyának - ő azonban már-már áldásként tekint állapotára, és nem teherként: anyatársak százain segít ugyanis ennek köszönhetően. »

Egy szoptatás története - Miért ne add fel soha? II. rész

Egy szoptatás története II. részében (az első részt itt olvashatjátok!) egy olyan újdonsült anyuka történetét olvashatjátok, aki ráadásul messze a családjától, külföldön élte meg a felmerült problémákat.  »   1 hozzászólás

   1 2 3 4 5 6 7 8   

X
EZT MÁR OLVASTAD?