#baba#anya

Milyen a jó mellszívó, és hogyan segíthet a szoptatás során? 3 dolog, amit vegyél figyelembe, mielőtt döntesz! (x)

Császármetszés után, hozzátáplálásnál, tejtúltermelés esetén és számos élethelyzetben nagy segítség lehet egy jó mellszívó. Elmondjuk, mikre figyelj, hogy biztosan a számodra megfelelőt válaszd!

Összegyűjtöttünk néhány olyan helyzetet, amikor segítségedre lehet a mellszívó a szoptatás során.

  1. A tejtermelődés fokozása a császármetszés után

A császármetszés néha az újszülött szopó-kereső reflexének kezdeti gyengülését okozza. A baba ilyenkor aluszékonyabb lehet, és nem akar szopizni. Ebben, és minden olyan helyzetben, ha a pici egészségügyi állapota miatt nem tehető közvetlenül a mellre, mellszívót ajánlott használni a szoptatás beindításához. Ezt olyan gyakran végezzük, mint amilyen gyakran a babát is a mellre helyeznénk (kb. napi 8 alkalommal, éjszakai 5-6 órás szünettel).

  1. Fájó, befordult vagy lapos mellbimbók

A lapos vagy befordult mellbimbók gátolják a szoptatást, de nem adnak okot arra, hogy feladd. A megfelelő mellre helyezési technikával már félig le is győzheted ezt a problémát. A befordult és lapos mellbimbók esetében a mellszívó kiváló kiegészítő a mellbimbók formázásához. Fejj le egy kis mennyiségű tejet etetés előtt, hogy megkönnyítsd a mellbimbóudvarra való tapadást. A mellbimbók hatékony formázása érdekében ajánlott a tejet az etetés után és az etetések között is fejni. Vannak mellszívók, amik mellbimbó korrekciós funkcióval is rendelkeznek.

  1.  Könnyebbé teszi a baba mellre helyezését a tejtúltermelés során

A szoptatás elején teljesen természetes lehet a túlzott tejterlemődés. A tej mennyiségének gyors növekedése feszítő érzést kelthet a mellekben. Ilyenkor a legjobb, ha a babát minél gyakrabban mellre helyezzük, de ha a mell túl telített ahhoz, hogy a baba megfelelően rá tudjon fogni, úgy érdemes pár mililiter tejet leszívni a mellszívóval. Ez megkönnyíti a mellbimbó mély megragadását a baba számára.

  1. EP (Exclusive Pumping) - a baba lefejt anyatejjel való táplálása

Általában két verzió van az emberek fejében, ha csecsemő táplálására gondolkodnak: szoptatás vagy tápszeres táplálás cumisüvegből. Néhány anyuka különböző okokból más formáját választja a táplálásnak. A tejet mellszívóval fejik le, és általában cumisüvegből adják a babának. Ha ezt a módszert választjuk, érdemes egy dupla elektromos mellszívót beszerezni.

  1. Kevés tej

Ha a baba nem gyarapodik megfelelő ütemben, és az élet első hónapjában napi 6 pelenkánál kevesebbet piszkít be, akkor tejhiányról beszélünk. Kérjünk tanácsot egy szülésznőtől a baba mellre helyezésének és a szopás technikájának javítására. Minden szoptatás után használjunk elektromos mellszívót, érdemes a mellszívó stimuláló módját használni erre a célra. 

  1. Korai visszatérés a munkába

A mellszívó lehetővé teszi, hogy anyatejjel tápláld a babád a munkába való visszatérés után is. A legtöbb elektromos mellszívó már vezeték nélkül használható, sőt vannak olyan változatok is, amik melltartóba helyezhetők, így diszkrét módon teszik lehetővé a fejést. bárhol is legyél.

 #Canpol

  1. Az anyatej felhasználása a hozzátáplálás kezdetén

A lefejt anyatej hasznosítható a hozzátáplálás elején, a baba pépes ételeihez adva. A nem frissen fejt tej esetében fontos figyelni a megfelelő tárolásra.

A jó elektromos mellszívó megfelel az alábbi feltételeknek

  • Működése a baba természetes szopási ritmusán alapul -2 (pl. Canpol babies hodozható Take&Go vagy kéz nélküli  Hands-Free mellszívók) vagy 3 fázisú (pl. Canpol babies EasyStart vagy ExpressCare dupla mellszívó)
  • Különböző szívóerő beállításokat tesz lehetővé – dupla mellszívónál a két mell esetében akár különböző fokozat is választható
  • Gyengéd a mellbimbókhoz – puha, szilikon tölcsérrel rendelkezik, ami különböző méretekben is elérhető

Babanet, 2024. július 08.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?