#baba#anya

Pollenallergiád van? Ez a gyógynövényes kúra segíthet!

Ahogy idén szinte minden növény egy hónappal korábban virágzik és érik, várhatóan a parlagfű is korábban megkezdi az allergiaszezont. Ezekkel a gyógynövényekkel azonban ezt az időszakot is könnyebben átvészelhetjük.

Az allergia a tudomány egyik legnagyobb rejtélye és gyakran a légzőszerveket támadja meg (szénanátha, asztma). Annyi biztosan tudható, hogy az allergia oka az immunrendszer túlérzékenysége. A felborult egyensúly helyreállítása pedig nem egyszerű - soktényezős folyamat és időbe telik, mire eredmény mutatkozik, de nem reménytelen vállalkozás.

Ahhoz, hogy immunrendszerünket megfelelően támogassuk, és ezzel könnyebben át tudjuk vészelni a nyári allergiaszezont, fontos, hogy már hónapokkal előre készüljünk. Nem vagyunk elkésve akkor sem, ha csak most vágnánk bele a kúrába, a lényeg, hogy legyünk türelmesek, kitartóak, hiszen a bükki füvesember alkotta kúra csak akkor hozza meg a kívánt végeredményt, ha az allergia elleni gyógytea-keveréket legalább egy éven át minden nap fogyasztjuk.

Milyen gyógynövények jók pollenallergia ellen?

Az allergia kezelésének első lépése a tisztítókúra (például csalánteával) és az immunrendszer működésének helyreállítása C-vitamin tartalmú gyógynövények fogyasztásával, ezt követően jöhet az immunrendszer erősítése. Gyuri bácsi örökül hagyta nekünk az ősök tudását és a leghatékonyabb receptúrákat így - mondhatni-, könnyű dolgunk van, hiszen a leghatékonyabb allergiaellenes gyógynövényeket egy teakeverékbe rakta, nekünk már csak a teát kell inni. Ezek a gyógynövények a lándzsás útifű, a mezei kakukkfű és a fürtös menta, amelyek a Lándzsás útifüves teakeverékben (Allergia tea) együtt fejtik ki áldásos hatásukat. Elsőre talán meglepő, hogy a megfázásra ajánlott gyógynövényekből áll ez a keverék, de ez nem véletlen, hiszen az allergiásoknak elsősorban az immunrendszerüket kell erősíteniük. Pollenallergiásoknak nem csak ajánlott, hanem minden nap kötelező volna meginni belőle egy csészével, hogy segítsen átvészelni a nehéz időszakot.

Hogyan kell elkészíteni a gyógyteát?

Egy csapott evőkanál (3 g) teafüvet 2,5 dl vízzel leforrázunk, 15 perc után leszűrjük. Fogyasszuk napközben bármikor, lehetőleg ízesítés nélkül. Napi egy csészével korlátlan ideig iható. Pollenallergia esetén ajánlott legkésőbb a téli időszak végén kell elkezdeni a fogyasztását. Terhesség, szoptatás alatt nem ajánlott a fogyasztása, gyermekeknek 6 éves kortól hígítva adható (egy teáskanál teafű, 2,5 dl vízhez).

A teakeverék rendszeresen fogyasztásával  további jó szolgálatot is teszünk, hiszen a keverékben szereplő gyógynövények messze a legjobb természetes vírus- és baktériumölők, légúttisztítók és gyulladáscsökkentők, együtt pedig legyőzhetetlenek – így aztán meglehet, hogy se a szezonális kórokozók, se a légkondicionálók által is terjesztett legionella sem dönt majd le olyan könnyen minket.

Babanet, 2024. június 23.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?