Először készítsük el a citrusos szirupot, amivel a babapiskótákat meglocsoljuk. Facsarjuk ki a narancsokat és a citromot, keverjük hozzá a mézet, majd reszeljük bele a lime héját. Alaposan keverjük össze, és tegyük félre.
Egy tálban keverjük simára a mascarponét a narancslekvárral és a reszelt citromhéjjal. Egy másik tálban verjük kemény habbá a hideg habtejszínt, majd óvatosan forgassuk bele a mascarponés keverékbe. Ez lesz a krémünk.
Készítsünk elő 4 poharat vagy tálkát, és kezdjük a rétegezést. Tördeljük bele a babapiskótákat kisebb darabokra, majd locsoljuk meg őket a citrusos sziruppal úgy, hogy jól átnedvesedjenek, de ne ázzanak el teljesen. Kanalazzunk rá egy adag krémet, majd szórjunk rá néhány áfonyát.
Ismételjük meg a rétegezést: jöhet még egy réteg piskóta, szirup, krém és gyümölcs. A tetejére kerüljön egy utolsó réteg krém, néhány áfonya, reszelt lime- vagy citromhéj, esetleg egy mentalevél díszítésnek.
A pohárkrémet legalább 2-3 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Hidegen tálalva a legfinomabb – friss, üdítő és épp annyira különleges, hogy vendégvárónak is simán bevethető.














