Itt a legfinomabb sütés nélküli kókuszos tiramisu receptje!

Ha szereted a tiramisut, akkor ezt a nyárias, kókuszos változatot is próbáld ki, amiből este is nyugodtan ehetsz, mert koffeinmentes kávéval készül!
Az epres tiramisu után itt van egy másik, nem különben finom változat! A krémes rétegek, a puha babapiskóta és a kókusz frissessége együtt igazán finom nyári desszertet alkotnak – ráadásul a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Gyors, finom, és a gyerekek is biztosan repetázni fognak belőle.
A kókuszos tiramisu hozzávalói:
-
250 g mascarpone
-
200 ml habtejszín
-
100 g porcukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
200 ml koffeinmentes kávé
-
100 ml kókusztej
-
200 g kókuszreszelék
-
250 g babapiskóta vagy kókuszos keksz
-
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A kókuszos tiramisu elkészítése
Első lépésként készítsd el a koffeinmentes kávét, majd keverd össze a kókusztejjel, és tedd félre, hogy teljesen kihűljön.
Egy tálban dolgozd össze a mascarponét a porcukorral és a vaníliával, amíg szép sima krémet kapsz. Egy másik edényben verd fel a habtejszínt kemény habbá, majd óvatos mozdulatokkal forgasd bele a mascarponés keverékbe. Arra figyelj, hogy ne törd össze a habot, így lesz könnyű és légies a krém.
Ezután már kezdheted is a rétegezést. Mártsd a babapiskótákat vagy a kókuszos kekszet a kihűlt kávé-kókusztej keverékbe – éppen csak egy pillanatra, nehogy elázzanak és szétessenek. Egy üvegtál aljára rakj le egy réteg beáztatott piskótát, majd kend rá a mascarponés krém egyharmadát, majd szórd meg egy kevés kókuszreszelékkel.
Folytasd a rétegezést: újabb piskóta, újabb adag krém, majd ismét kókusz. Amikor elfogytak a hozzávalók, a tetejére simítsd rá a maradék krémet, és szórd meg kakaóporral, végül egy adag kókuszreszelékkel, de ha szeretnéd, díszítheted kókuszchipsszel is.
Fedd le, és tedd hűtőbe legalább 4-6 órára, de ha van időd, akár egy egész éjszakán át is pihentetheted, hogy az ízek jól összeérjenek.
Babanet, 2025. június 08.













