A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Neet, gondolom az anyakönyvi hivatalok adják össze, és talán az MTA gyűjti össze. és eddig 1x írtam csak a Heti 7esről, mikor vasárnapra rakták, és szóvá tettem az időpontot meg a kései órát is! :wink:
és én sok Esztert ismerek, de attól még nekem tetszik. szóval sztem is a tetszés az úr! :)

Indi, szerintem ne bánd egy percig se a névadásotokat, a kisfiadhoz nagyon illik a neve, és ez számít. Nem tudnám elképzelni Jancsikának de Armandónak se. és 1etértek, hogy miért épp egy csapat nyelvész dönthessen a születendő fiam/lányom nevéről?! viszont Tenerifét meg főleg Csinkinkírát vagy mit hallva talán mégiscsak kell a kontroll. meg egyszer olvastam, hogy bepróbálkoztam már az MTA-nál a Sátánka, Suzuki, Marihuána, Vasas meg a Fradika nevekkel is...

Gabi, én sem mondom, hogy nem tetszik a véleményed, vagy hogy ne látnám benne az igazadat. csak azt mondom, hogy ha az ember egyszer nagykorúvá válik, akkor kész, békén kell hagyni. vagy tolják ki a nagykorúság határát. de olyan nincs, hogy valaki általában nagykorú, de abban nem, hogy a szaporodásáról döntsön.
vagy ne életkorhoz kössék, és mondják azt, hogy ne az emberek maguk dönthessék el, hanem döntsenek helyettük az orvosok. De ezt ugye az alkotmánybíróság megvétózta...
votiv

sziasztok,

még eccer utoljára: SZERINTETEK HÁNY 18 ÉVES AKARJA, csak úúúúgy, LÁÁÁÁÁZADÁSBÓL elkötteni magát???? Ééééés: ki a fenét érdekel, h mit csinál, ha egyszer nem a te petevezetékedet kötteti el??????:shock: :shock: :shock:

ÉS Vera,
hüjjjjjjjjjjjje vagyok már megint, h amerikával példálózom. ROSSSSSSZ példa!!! :lol: :roll:

és nekem ma megvolt a gyereknap, elmentünk a vidámparkba, és bár apósomék gyoran leléptek, még megvárták a gyermekeinkkel, amig felültünk a Loooooooping Starra, mert azt mondtam magamnak, KELL AZ ADRENALIN. Felültem, és mikor szép lassan elkezdett felfele cammogni, akkor már nem éreztem ezt annyira, és persze a pasim jól be is ijesztett, h a puha részbe kapaszkodjak, különben a körmöm bele fog mélyedni a tenyerembe, meg júúúj de dúúúúúúrva lesz, és a hegy tetején már úgy voltam, h inkább kiszállok, de nem lehetett, igy lezuhantunk, és RETTENETES érzés volt, és utána jött a kanyar, és az nem is volt olyan durva, de utána volt még egy kis szabadesés rész, és az megint durva volt, és én ezért félek a repülőtől, mert ilyen érzés,amikor zuhan lefele...szóval, viszlát amerika, én többé nem megyek arra...

és és és, Vera, MTA ügyben ugyanúgy, ja, Indi veled is, és dobáljatok meg döglött mókusokkal, de én kedvelem a nem túl gyakori neveket...Bár, igy is rögtön belefutottunk egy B-be és egy I-be, miután megszülettek... bár, az az igazság, h kiskoromban gyűlöltem a nevemet, mert olyan furcsa hangzású volt... szal, lehet,h jól ki...tam a fiaimmal, mi??????? :roll: :roll:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

és igen, Votiv,
ha arra felhatalmazzuk a 18 éveseket, h az ország sorsáról, irányitásáról döntsenek, akkor miért ne dönthetnének a saját életükről is???
én sem akartam 18 évesen gyereket, de eszembe sem jutott, h egyszer majd nem akarok...és ez azért talán nem olyan, mint egy tetoválás...én már láttam a 18 éves (na jó, már 21) húgomat értelmesen elgondolkozni erről arról...na jó, nem sokszor, de mégis.... :wink: szóval, nem hüjék azért a 18 évesek!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci!

Ötleteket kérek óvinénik ajándékához!PLÍZZZZZZZZZ!
20170114224602

Hú, látom tegnap volt téma rendesen. :D
Nos én sosem voltam abortuszpárti, de sztem mindenkinek joga van dönteni az életéről. Persze erre mondhatjuk, hogy a gyermeke életéről nincs joga, de bele sem merek gondolni, hogy egy olyan nő, aki már akkor sem akarja a gyerekét, amikor megfogant, mennyire fogja majd később szeretni és gondját viselni, vagy persze le is mondhat róla és évek múlva talán örökbefogadókhoz kerül vagy maradhat örökre államiban, hát én nem kívánok egy gyereknek se hasonlókat. Sztem sokkal inkább a megelőzésre, pontosabban a fogamzásgátlásra kellene odafigyelni és megtanítani erre a fiatalokat. Azt hiszem én is láttam a Néma sikoly-t (csak nem tudtam, hogy ez a címe), és tényleg megrázó, de legalább hatásos. Ha a fiatalok nyugodtan megnéznek egy rakás gyilkolászós és horror filmet, lássanak csak ilyet is, gondolkodjanak csak el az élet dolgain, már elég nagyok, hogy ezt megtegyék (arról nem is beszélve, hogy a szexet már valszeg rég elkezdték, ha ahhoz elég nagyok, akkor ehhez is).

Neet :) Teljesen egyetértek Veled, sztem is fel kell nőni ahhoz, hogy felelősséggel tudjunk más emberről gondoskodni, én is pont a 25-30 évet érzem a megfelelőnek erre, mondjuk ha a sors úgy hozta volna, hogy előbb jön Bálint, biztos nem mondtam volna le róla, de így azért jobb, az én fejem is benőtt már (valszeg ennél jobban már nem fog) és örülök, hogy akkor vállalhattam gyereket, amikor úgy éreztem, hogy már szeretnék és nem a körülmények "kényszerítettek" rá.

Zanza :) Az én dokim is feltette a kérdést, hogy megtartom-e (nem tudtam, hogy ezt fel kell tennie), meg is lepődtem, majd rávágtam, hogy "persze", és akkor ő boldogan felkiáltott, hogy "Hurrá, akkor szülünk!" . És ez nekem nagyon jól esett, mert láttam rajta, hogy igazán örül, nem csak úgy mondja, és egészen fellelkesült, pedig ez nem tarozott a kötelességei közé.

Indi :) Ez az India érdekes ország, sok szempontból tényleg "kétarcú". Sztem abban igazuk van, hogy a mindenféle kuruzslóknál sokkal jobb az orvosi ellátás, de az kicsit fura, hogy ilyen nőhiány alakuljon ki, hogy már rabolni kelljen, vagy ez csak vicc volt?

Barbi :) Tökre örülök, hogy ilyen jól vagytok és jut arra is időd, hogy benézz a topikra! Ha majd lesznek publikus képek is, akkor lelkesen várom, mert az újszölött képek is nagyon tetszettek és Angéla bizti gyönyörűségesen fejlődik! Szopi megy ezerrel? Tényleg, kutyus mit szólt hozzá? Megpróbálta már megnyalogatni (nálunk állandóan ezt akarták)? Kivitted már sétálni, vagy még nem mentek ki?
denizsa

Jó reg!

Deni :) Sajnos nem volt vicc, amit írtam :( A nőknek annyira nicns értéke ott, hogy bizony a lánygyreket váró nőket sok helyen kényszerítik az abortuszra. Egyébként törvénybe ütköző a nem vizsgálata. És ennek az egésznek az az eredménye, hogy egyes helyeken nőhiány van.

Legyen szép a napotok!
indianyo

Indi!
AZt én sem tudtam, hogy Indiában is ez megy :( AZt hittem, csak Kínában! És ez hogy van? Akkor végzik el az abortoszt, amikor kiderül a neme? 18-19 hetesen???? :shock:
zuzmo1

na, tok jo, h ilyen nagy az egyetertes itten :) :D 8)

mara pedig boldog gyereknapot mindnyajunknak :) :lol: :mrgreen:
recca

Denizsával, Neettel sok mindenben egyet értek. Egy valami azonban felmerült bennem: sztetek van olyan NŐ, aki úgy isten igazából ABURTUSZ PÁRTI???????????????? még azokról sem hiszem el, h abortusz pártiak, akik maguk is többször átestek rajta...na jó, talán van néhány nő, akik TÉNYLEG nem akarnak gyereket, de sztem azoknak a nőknek NE IS LEGYEN gyerekük!!! persze ezeknek a nőknek is joguk van a szexhez, és ha vmi hiba történt, és összejött a gyerek, akkor NE KÉNYSZERITSÜK őt arra, h megszülje a gyerekét, és utána egy életre tönkre tegye, akár azzal, h intézetbe dugja, akár azzal, h ő neveli fel minden szeretet nélkül, és egy életen át érezteti vele, h NEM KELLETT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry:
Ott van az Oláh Ibolya is, látszik rajta, h akármilyen szép dolog történhet az életében, SOSEM lesz boldog...ezt kivánhatjuk akármelyik gyereknek is??????????Én sosem tenném!!!
és persze, van olyan is, amikor ez ember majd' megőrül egy gyerekért, de mégsem tarthatja meg, és ennek millió oka lehet, pénztelenség, pártalanság, lakástalanság...megint csak Oláh Ibolya jut eszembe, az anyukájának nem volt hol laknia, és ezért adta be az intézetbe. Ja, és maga is intézetis volt... Akik sosem kaptak igazán szeretetet, ölelést, figyelmet, hogy tudnának ők szeretni???Jó jó, biztos van KIVÉTEL, mert vannak erős lelkű emberek, és minden tiszteletem az övék, de...a szocializáció az egy "társas játék", kell hozzá egy apa és egy anya...

és nagyon jár az agyam most ezen, és millió dolog ugrik be: pl az, egy olyan nő sincs (sztem) aki ne bünhődne az abortuszáért. A papunk mesélte, h járnak hozzá 70-80 éves nénik, és a mai napig nem tették túl magukat 50-60 éve történt abortuszukon, folyton feloldozásért könyörögnek, és csak nem múlik a fájdalmuk. Tehát, sztem az abortusz nem a "könnyű" nők legegyszerűbb megoldása, hanem igen komoly döntés minden nő éltében. És hááááát, szal még rengeteg gondoatom van erről...eszembe jut az euthanázia is, amikor vegetáló embereket kényszeritenek lélegeztető gépekre, csak azért, h az még "tényleg" élő rokonaik hetente egyszer bemehessenek hozzá, és SAJÁT, önös érdekeiktől vezérelve, megsimogathassák a kezét!!!
Nem fair!!!
És azon is felhúzom magam, mikor egy férfi beszél nekem az abortusz "bünös" voltáról!!! Kiráz a hideg!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Den! Azért van időm ide is benézni, mert 1. Engem ismerni kell! Olyan energiáim vannak, hogy a Starwars is tőlem nyúlta a kulcsmondatát :D
2. idáig minden házimunkáról le voltam tiltva :) csak csip-csup ügyeket vihettem véghez

Indi! mondtam, hogy egy angyal a lányom :lol:
Már rég láttam képet Dominóról!!!
gödibarbi

Sziasztok!

Nem akarnám tovább feszegetni a kérdést,egyszerűen egy 12 éves lány anyjaként gondolkodom...

Zsan:
azt egy szóval sem mondtam,hogy a 18 évesek hülyék!!!
Már csak azért sem,mert van egy 21éves hugom is.
Vele sokkal inkább egy hullámhosszon vagyok,mint a 30éves,másik hugommal!
De pont ennek fényében gondolom,amit gondolok.

petergabi

ma konzumer fiam ezt szólta hozzám:
-Anya, a vizkő alattomos dolog!! Tönkre teszi a mosógépedet, és le fog égni a motorja!!!!!
nos, már rohanok is a calgonomért!!!!!!!! :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Gabi,
sztem tök jó, h feljött ez a kérdés, én is folyton gondolkom ezeken, és hidd el, megértelek én is, mert én egyelőre elméletben gondolkodom ezeken a dolgokon, és majd egyszer "gyakorlatban" lehet,h egész másként jár majd az agyam!!!
Hidd el, elméletben NAGYON JÓ ANYA voltam, én aztán tudtam, h minden menni fog, a gyerekeim csodagyerekek lesznek, mindig sütni fog a nap, stb...és most itt a gyakorlat, és háááááát...kihivásokkal küzdök erősen!!!!!!!!!!!! :roll: :roll: :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kisün, igen Hintalovat nekünk! :lol: :lol:

Zsanci, Te egy HŐŐŐS vagy! Felülni arra az adrenalinbombára? Bátor vagy. :!:

Egy pici ellenvetésem van, ha olyan van nő, aki kézzel-lábbal ellenkezik a gyerek ellen, akkor miért nem tesz ellene, mármint szex előtt/közben?

Barbi, angyalkádról fotót is kérünk, "régen" láttuk. :wink: És Dominót is. :wink:

Mikor megyünk ZP-be? Ha már gyereknap van, lehetne kimenős mama nap is, nem? :roll:
zanza

Zanza!

De olyan is van,hogy kézzel,lébbal ,spirállal,gyógyszerrel védekezik és mégis terhes marad. :cry:

ÉS ha teherbeesés után kerül olyan helyzetbe,hogy jobb ha nem tartja meg a babát?nagyon nehéz ám ítélkeznünk. :oops:

ÉS itt természetesen nem az abortuszt mint védekezési módszert alkalmazokról beszélek.
20170114224602

Zanza,
te még nem hallottál arról, h nők teherbe esnek tabletta mellett is??? És,h történt már olyan, h elszakdt a gumi????? :)
és persze, lehet,h a nő egyszerűen hüje, és épp akkor nem gondolkozik ésszerűen???? Akkor miért büntetjük a születendő gyermekét?????? Nem elég a büntetés egy embernek????Mondom, sztem az abortusz hosszú távon büntetés...ha már büntetni akarunk vkit azért, mert volt egy jó menete... :?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci, inkább saját lelkiismerete bűnti hosszútávon... :roll:
A kezes-lábas ellenkezésnél magamból indultam ki, aki sehogy se védekezett, és sokáig nem is volt baba. Természetesen elfogadom, hogy mindig van kivétel.

Jucus, ítélkezés távol álljon tőlem, csak egy halandó vagyok... :wink:

Nálunk esik, hogy lesz így napfényes gyereknap? :cry:
zanza

Zanza,
az elég nagy bünti, nem??? kell ennél több??? :twisted:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zanza, nálunk is csepereg az eső :( kezd elmenni a kedvem a szabadtéri gyereknapi programoktól...

És csatlakozom Reccához: boldog gyereknapot mindenkinek :D

Zsan, fiad beszólása :lol:

Barbi, az tök jó, hogy dúl benned az energia :) bizti elég rámutatnod a villanykörtére és már világít is :mrgreen:
denizsa

Barbi!
itt felénk a Bocskai úti Elefáni Baba"diszont"ban is van hordozókendő, ha egyszer jöttök Bikásra, álljatok meg ott és nézzétek meg. a kirakatban láttam.

SPIRÁL, GYÓGYSZER, STB.:
Őszintén szólva minden védekezési módnál kihangsúlyozzák, hogy mennyire hatásos. A spirálra, kúpra, kencére a doki azt mondta, hogy nem 100%-os, a gyógyszer ma már elvileg akkor nem 100%-os, ha nem veszi be valaki, vagy kimegy a szervezetéből idő előtt (hasmenés, hányás), a gumi elszakadhat, de ezt esetleg észre lehet venni és gyorsan esemény utánit venni a patikában, a hőmérőzés vagy bejön, vagy nem és még sorolhatnám. (Elvileg régen voltak olyan gyógyszerek, amelyek nem jól működtek, és rendes szedés mellett is terhes maradhatott a nő. )
Inkább a gáz az, hogy a környezetemben, akik úgy estek teherbe, hogy nem akarták, egyszerűen sehogy sem védekeztek, csak vártak a csodára. Sajnos őket nem tudom megérteni. Legalábbis olyan tekintetben, hogy vajon mire vártak? Mire gondoltak? Mit képzeltek?

Mindennek ellenére nem szeretnék olyan anya helyébe kerülni, akit döntés elé állítanak, szóval nem irigylem és főként nem ítélem el őket. Votivot meg nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz napokon ment keresztül, és nagyon reménykedem, hogy apafejet rá tudja majd venni még egy betervezett babára is. Szerintem az offenzívát el kell indítani, nálunk a férjem pár hónapos ostrom után szinte minden ésszerű dologban engedni szokott, főleg, ha látja, hogy nagyon szeretném.

India:
miután a Föld minden ötödik embere itt születik, nem csodálom, hogy próbálkoznak születés szabályozással, ennyire nem tolódhatnak el az arányok, hogy egy-két ország népesíti túl a Földet. viszont valami kultúrált és emberibb módot kellene kitalálniuk, és főként nem nemre szelektálni.

Zuzi!
szerintem is így lesz. míg mások megfogadják a csecsemőst, az eddigi kevés idejükből semmi nem fog maradni az ingyenes babákra. még jó, hogy egy gyereken túl vagyok, és nem kell ilyentől tartanom.
egy megfogadott csecsemőst esetleg arra lehetne használni, hogy az általunk kért dolgok betartásra kerüljenek. úgy mint, no tápszer, no cukros lötty, stb. mert láttam, hogy hiába kérte a kismama, hogy ne adjanak tápot, ha éjjelre bent hagyta, adtak a babának, ha sírt. meg még az volna frankó, ha a csecsemős utána kimenne házhoz is, és segítene az első egy-két napon, megmutatni, hogy hogyan kell mit csinálni, és segítene mellgyuszi esetén is.
ancsipancsi

Zsanci, NEM! :wink:

Tegnap voltunk anyósnál, és amíg aptyúkkal elmentek dokihoz, addig mi kimentünk a játszótérre, ahol összefutottunk Beetékkel. :lol:
zanza

Zsan, fiad haláli!!! :D

tegnap leírtam, de aztán kitöröltem. a nagymamámnak 2 abortusza is volt, mind2 "házilag", jött egy asszony a szomszéd faluból valami kötőtűszerű izével... az egyikbe majdnem belehalt.
a mai napig néha sírdogál emiatt, és már 18-nál idősebb voltam, amikor egyszer elmesélte a dolgot. még most is iszonyúan bánja, és szörnyű lelkifurdalása van, és még csak nem is azért, mert hívő lenne. pedig nem "úri kedvéből" tette, de volt már 2 gyereke, 56'-ot írtak, a nagypapa a kukoricaföldeken bujdosott, nem volt se munka, se pénz, majdhogynem éheztek, és félt vállalni egy gyereket, miközben azt se tudta, hogy a nagypapa valaha hazajöhet-e. de mindezek mellett a szíve szakadt meg, ráadásul anyaként még inkább tisztában volt vele, mit tesz. de vállalta a döntést, és azóta is szenved miatta.

szóval szerintem is vannak olyan élethelyzetek, melyek annyira kilátástalanok, annyira megijesztik a nőt, hogy nem meri vállalni a gyereket - DE: szerintem nem az élethelyzet a döntő (talán még az olyan esetekben sem, amikor megerőszakolásból lesz gyerek), ezt az "elméletemet" igazolja a nagyim esete is, akinek hiába lenne ezer "kifogása", mégis iszonyúan bánja.
én is úgy éreztem, egyedül nem leszek olyan erős, hogy képes legyek felnevelni egy gyereket, miközben senki, még a saját családom sem támogatott. bezzeg most teljesen odavannak Istiért...
mikor "gondolkodnom" kellett, tulajdonképpen nem volt kérdés, hogy szeretném-e a gyereket, annak ellenére, hogy addig soha nem fordult volna meg a fejemben, hogy gyereket akarjak :)
hanem csak attól rettegtem, hogy nehogy "el kelljen vetetnem". eszembe jutott a nagyanyám példája, és magamat ismerve - én ugye nem vagyok az a mentális bodybuider - biztosra vettem, hogy ha ezt most elkövetem, az lelkileg egy életre taccsra vág. szóval önös érdekből nem akartam elvetetni :D
és éreztem azt is, hogy ez a gyerek annyira akart jönni, annyira ragaszkodott az élethez, hiszen egy hajszálon múlt, hogy megfogant, és olyan makacsul tartotta magát, legyőzött minden problémát és ellenérvet :) és ez valahol nagyon jól esett, még senki nem ragaszkodott hozzám ennyire :D (és akkor még nem is tudtam, hogy miután megszületik, akkor mennyire fog! és mennyire tud szeretni :D)
emlékszem, hogy "meggyőzzem magam", abortusztról szóló oldalakat nézegettem, szerintem így kerültem először a babanetre is, és rám nagyon erősen hatottak. az biztos, hogy ezt mindenkinek látnia/tudnia kellene, mielőtt elmegy a műtétre. mert ha csak kicsit is bizonytalan, ez még befolyásolhatja.
mert, ahogy már írtam, szerintem nem is annyira az élethelyzeten múlik, hanem a nő vállalásán. hiszen van, aki apa nélkül is megtartja a gyereket, van, aki egész fiatalon is megszüli a gyerket, és van, aki a hatodikat is meg a tizediket is megszüli, még a legnagyobb nyomorba is. és vannak gazdag családban ridegtartásban nevelt gyerekek, meg vannak olyanok is, akik a szereteten kívül egyebet nem nagyon kapnak. minden csak a nő döntésén múlik, méginkább az ő erősségén, gyengeségén, félelmein, a befolyásolhatóságán...
azt hiszem pont az abortuszhajó programjában olvastam, hogy az abortuszok óriási százaléka azért történik, mert a férfi kihátrál, nem akarja a gyereket, és rábeszéli (rákényszeríti?) a nőt az abortuszra, a nő pedig fél egyedül vállalni a gyereket - ebben benne van az egzisztenciális félelemtől kezdve a környezet megvetésétől való félelemig minden.
erről jutott eszembe, hogy nem csak a nőket kell tanítani, nem csak nekik kellene vetíteni a Néma sikolyt, hanem a fiúknak is.
a mi generációnk már egy "apa nélküli társadalom", alig ismerek olyat, aki nem csonka családban nőtt fel. viszont rengeteg olyan fiút ismerek, aki képtelen a felelősségvállalásra - ezért is van olyan sok szingli, szerintem - mert hát senki nem mutatott nekik példát, vagy ha mutatott, akkor se jót. úgyhogy fiús anyák, nagy a felelősségünk, hogy mit tanítunk a fiainknak :)
hűű de sokat litániáztam :D
votiv

Votiv, nemcsak nektek fiús anyáknak kell jót tanítani, hanem nekünk is lányos anyáknak - főleg, aki csonka családban nőtt fel - hogy mit ad át a lányának a férfiakkal kapcsolatban. :roll:
zanza

Hű de jó sokat írtatok, szuper :)

Látom, nagyon mélyen megérintett mindenkit ez a téma...

Akkor én most mint proli/paraszt származék nyilatkozom - és itt nem degradálni akarok, csak a társadalomnak arról a rétegéről beszélni, amely bizony alacsonyan tájékozott a világ dolgairól : szóval a körülöttem élők még ma sincsenek tisztában teljesen a testük működésével és ezt az ifjabbik korosztálynál is látom. De legtöbbször nem is azzal van a baj egyébként, hgoy nem tudják, hogy kéne védekezni, hanem a nemtörődömséggel. Ahogy százzal repesztenek az autójukkal az utcánkban, ahol iskola van viszont járda meg nincs ... ugyanúgy nem védekeznek, mert ők aztán úgyse kerülhetnek bajba... aztán amikor mégis, akkor majd a nő megy abortuszra, a pasi meg fizet, mert ennyi telik tőle - jó esetben, mert egyébként meg szó nélkül lelép (lásd a Votiv-mesélte lengyel barátnő példáját).

Ancsi :) sajnos Indiában nincs születésszabályozás :( Egy olyan országban, ahol átlagosan 30-40 %-os az írástudók száma, ezt nehéz is megoldani, de a szándék se nagyon van meg, lévén mérhetetlenül prűd ország. Ez a bizonyos dolog csak a nemeket akarja szabályozni, nem a gyermekek számát..

Voltam egyébként Indiában egy olyan alapítványnál, ahol prostituáltak mint szociális munkások dolgoznak és tanítják a többieket arra, hogyan kell az óvszert használni, mi az AIDS stb. nagyon érdekes tapasztalat volt.

Akkor nyomok fel képet Dominóról :)

Zanza :) Menjetek a Nemzeti Színházba, ott fedett programok is vannak , Jucus felrakta a minap, én is úgy mennék, de ma munkanap van :(:(:(

Kép
indianyo

[quote="votiv"]
írta:
votiv méginkább az ő erősségén, gyengeségén, félelmein, a befolyásolhatóságán...

nos, mivel most épp menstruálok, és iszonytosan érzékeny vagyok, hát leleplezem magam, és ország világ előtt vállalom, h volt egy abortuszom...
félek, én egy gyenge ember vagyok...ha erős lettem volna, megtartom a gyereket, és nevelgetem egy 7. kerületi, földszinti lakásban, egyedül, bár lehet, h a párom visszajött volna, mert mardosta volna a lelkiismeret, de én ezt meg sem akartam próbálni...
kár, h úgy gondoják néhányan, h ez gyengeségen vagy erősségen múlik...kaptam már megvető pillantásokat eüben dolgozó emberektől, mikor kiderült, h volt egy abortuszom...de kérdem én, KIK ŐK, h megvetéssel nézzenek rám????
sztem mázlista (ennyi és nem több) az a nő, aki nem kapja be a legyet azelőtt, h gyereket akar szülni...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi!
mi ez a szerkó Dominón?
ancsipancsi

mármint :lol:
ancsipancsi

Hmmm. Votiv :) Nagymamád története és a tiéd is nagyon megindító. Én is egyetértek azzal, hogy ez elsősorban egyéni döntés kérdése...Én akkor is megtartottam vona a gyerekemet, ha egyedül kell felnevelni - mármint a korábbi kapcsolataimban, ahol a pasik egyikének se akaródzott családot alapítani.
Viszont én egy ellenpélda vagyok: én ugyan nem kívánt gyerek vagyok, de az anyám végül eltépte az abortuszpapírt - mert az apám részegen ment haza, és ezzel jól felbosszantotta az anyámat - aki cserébe jól bosszút állt rajta - velem. És ezzel nekem jól elintézték életem első sok évét...
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a felelősségvállalás lenne itt a kulcs - minden esetben - csak hát ez a szó már kevés szótárban található meg :( És Zanzának igaza van, a lányos anyák IS keményen hiábásak ebben, ha a lányokat arra tanítják, hogy a férfiakban nem lehet megbízni - emrt akkor eprsze a lányka majd egy ilyen megbízhatatlan pasat fog ki magának - vagy senkit :(
indianyo

Indi, klassz a pelusotok :)
recca

ha ez még nem volt nyilt titok mindenki előtt...
egyébként annyira kivagyok ma, h az is irritál, h a nagyfiam puszilgatta a karomat...úgy kellett arrébb parancsolnom, mert azt hittem, megőrülök... :shock:
Votiv,
van erre vmi NAGYON jó homeobogyó????

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci!
higgadj! én is hasonló cipőben járok (vérem vesztem), és tök ideg vagyok mindenkire. foghatom erre? :) szerintem kár azon filózni, hogy mi lett volna, ha.

Indi!
nagyon jól vázoltad az álalam ismert primkókat is! és még arról a rétegről nem is beszéltünk, amely a gyerek "eltüntetésében" látja a megoldást. az ilyen marhákat születésük után el kéne kötni!
ancsipancsi

Ancsi, én is tartok ettől egy kicsit, hogy mennyi idejük marad a csecsemősöknek a "nem fizetős" babákra.
És Zuzzal is egyetértek, hogy kicsit pénzszagú ez az egész, mert ez lenne a dolguk egyébként is, de mit lehet tenni? Szerencsére többedik gyereknél már talán nincs szükség külön csecsemőst fogadni. Arról meg inkább ne is beszéljünk, hogy mennyi tb-t fizet az ember és ezért várna is vmit, meg persze azt is megértem, hogy az e.ü.-ben dolgozók is nehéz helyzetben vannak, de mi is... de ez már lassan politika, mert reformért kiált, úgyhogy kikapcs.

Votiv, szegény nagyid, szörnyű lehetett neki :cry: És a példamutatást illetően igazad van, a fiúkat éppúgy tanítani kell(ene) a családban betöltött szerepre, de ebben az apának legalább akkora szerepe van, mint az anyának, és hogy a gyerkőc jól működő családban nőhessen fel.
denizsa

Zsanci:) Ki az, aki ítélkezni mer ilyen esetben?

Én ezt tartom a legborzsasztóbb helyzetnek: amiker egy nőnek erről kell döntenie :( És ez tényleg nem gyengeség vagy erősség, hanem valami egyéb, amit talán megfogalmazni is nehéz. Én asszem nem tudnék a bűntudatommal megbizrkózni, így ezért (is) nem jöhetne nálam számításba.

Egyébként kedvenc unokahúgom is hasonlóan járt - de ő végül nem ment el és ma van egy kicsi fia - de egyedül képtelen lenne felnevelni, lévén maga is még kislány és anyagi helyzetük rettenetes - csak gyest kap, mert iskolába járt még, pasi meg lelépett - viszont nála ott van az erős család, aki támogatja őt. De hogy egymaga mit tett volna, az kérdéses

Ancsi :) Ez egy kötött gyapjú pelenkakülső - fincsi, kényelmes :)
indianyo

Denizsa!
ne is mondd! ritkán politizálok, de minap nagyon kikeltem magamból, mikor újra terítékre került a vizitdíj témája.

Indi!
nagymamám nem régen egy gyenge pillanatában kifejtette, hogy egyetért az abortusszal, és lehet, hogy sok gyereknek jobb, ha elveszik, minthogy megszülessen. gondolt ezzel magára, akit megszült az anyja,majd lelencbe adott, aztán nevelő szülőkhöz került, ahol 4 éves kora óta melóztatták, aztán mikor cseperedett, az anyja visszakérte - és kapta -és ott folytathatta tovább a robotot, az öccsével együtt, aki hol lelencben, hol nevelőszülőknél árválkodott szintén. az anyja jófirma volt, sok hapsival, férjjel, aki azt se tudta pontosan megmondani, hogy a mamám kitől van. így aztán ő a részeges és léha családja miatt elég sok leckét kapott az életből, most ott tart, hogy 76 évesen nem képes abbahagyni a kertimunkát, reggel 5 után kimegy, este be,és bár pacemakert kapott, nem áll le, látom rajta, hogy ez lesz a vége. folyton a nélkülözéstől, háborútól tart, csekélyke (kb. 40-50 eFt-os) nyugdíját elég szépen beosztja (gyűjt!), mert nem eszik csak zöldséget, kenyeret, amit termel, nem fűt télen csak egy helyiséget és nagykabátban alszik, mindannak ellenére, hogy próbálnánk segíteni. ráadásul a sors megverte egy hülye (iszákos, dúvad) férjjel is, de az már vagy 10 éve nem háborgatja. úgyhogy visszakanyarodva az elejére, nagymamám azt mondja, hogy a gyerek érdekei mindenek előtt, szerinte egy gyereknek Isten csapása "lelencben" tengődni, ennél még az abortusz is jobb. én ezt nem tudom megítélni hála a jó égnek!
ancsipancsi

Indi, Dominó szuperédes! :P Tök jó, hogy tettél fel képet! :) Egyébként nagyon igaz, amit írtál, ezért is lenne fölösleges kitolni bármilyen korhatárt, mert ezeken az embereken és a felelősségérzetükön ez úgysem segítene.

Zsan, az én fiam is a karomat vette célba, de nem puszilgatta, hanem harapdálta... próbáltam rábeszélni, hogy ne tegye, mert ez fáj... szerencsére ezután a pólóm vette célba, akkorát harapott bele, hogy kilyukadt...
denizsa

és gondolok én is magamra, mikor azt mondom, jobb egy nem kivánt gyereknek meg sem születni...
szóval, mindenkinek lelke rajta, h megszüli e gyermekét (szemebe ettől még nem jobb ember, vagy rosszabb az, aki nem szüli meg), kalap kabát részemről a téma...

amig itt trécseltem veletek, Igi lerángatta az asztalról a 2500 ftos szuper pizzát, és szétkente a ruháján, a földön, a maradékot pedig eszegeti...
Szóval, van itt bünetés nap, mint nap!! És még a fényképező is halott, meg a videó is, igy csak gondolataimban tudom megőrizni ezeket a szent pillanatokat... :shock:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi,
de ez nem szociális kérdés elsősorban!! Én ismerek jómódú embereket, akik ugyanigy járnak el hasonló esetben...
ami pedig a csecsemőgyilkosságokat illeti, SEMMI köze az iskolázottsághoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aki érezte már a szülési utáni depressziót úgy igazán, az beláthatja ezt!!!!!

hogy jön ki a pizzaszósz a szép gyerekruhából????????????????????

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ZSanciii !!! tessék szépen elmenni a gyerekekkel egyet fagyizni vagy bábszínházba vagy gőzfürdőbe vagy bárhová, ahol jól érzed magad és elfeledkezni a búbánatról!!!

és Gabiiii! te is!!!

Recca :) hiába, csak nem állom meg, hogy terjesszem az igét :lol: :mrgreen:

És mindenkinek csókok.
indianyo

ZSanci :) igazad van, valóban többnyire nem szociális kérdés, de unokahúgomnál mondjuk az volt. és a csecsemőgyilkosság és szülés utáni depresszió kérdésében maximálisan igazat adok neked...

Ha még friss a folt, akkor gyorsan szórjál rá nagyon sok hintőport vagy lisztet és hgayd megszáradni - magába szívja a zsíros részt - de ne dörzsölgesd! Ha már megszáradt, akkor csak a mosószabppanos dörzsölés segít - talán :(
indianyo

BBC PRime: Roguh Science most : nagoyn érdekes zöld praktikák és mindenféle fizikai és kémiai trükkök
indianyo

Zsan!
azok a csecsemőgyilkosok, akik vécébe szülik meg babájukat, netán elássák a kertben, még nem érezhetnek szülés utáni depressziót. ez előre eltervezett gyilok, nincs mese! és eddig csak primitív emberekről hallottam, akik ilyet tettek, akik nem látnak tovább az orruknál. (vagy legalábbis nálam bunkó tahó benyomását keltették) ráadásul nem régiben volt egy nő a tévében, aki háromszor is megcsinálta ezt, mire rájöttek. olyan setét volt, hogy azt képzelte, hogy így folytathatja az életét bármeddig.

de fejezzük is be ezt a témát, mert először is marhául lehangoló egy ilyen tök jó topicban, másodszor meg bárhogy csavarjuk a szót, az ilyen nőnek nincs felmentése a szememben. SEMMI!
ancsipancsi

Sziasztok!

Nekem ehhez a meddővétételhez csak annyi gondolatom van, hogy szerintem mindenki azt csinál a testével, amit akar. Viszont, ha később meggondolja magát, nem óhajtok semmilyen módon anyagilag hozzájárulni a lombikjához. Van egy csomó pár, akik bármit megadnának egy babáért, de csak segítséggel lehet, és ugyan támogatja a tb, de még így is rengeteg pénzbe kerül nekik, így én azokat nem támogatnám, akik orvosi módon gátolták meg korábban a teherbeesésüket.

Indi: én anno a Balázs névvel nyúltam így bele a gyakori nevekbe :) A Zsomboron már nem is küzdöttem :D

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Valószinűleg ezek az emberek nem kapnának támogatást anyway a lombikhoz...el sem tudom képzelni, h kapnának...a támogatásokat úgyis elég szűkmarkúan mérik, ez sztem kitűnő kifogás lenne az állam részéről, amivel hüjék lennének nem élni...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi,
nincs az a gyönyörű hely, ahol lazulni tudnék két gyerekkel egyedül...max egy gumiszobában, meztelenül... :roll:
én nem vagyok az a lazulós fajta...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci: én ebben csak akkor hiszek, ha ezt szépen lefektetik törvényben. Sokan számolnak úgy, hogy még mondjuk 10 évig nem kell védekezni, aztán majd 30 évesen lombikkal lesz egy gyerekük, de fogalmuk nincs a lobmik költségeiről.
cory
Budapest

Indi, Dominó nagyon csini. :lol:
Nemzeti Színházat köszi, ma inkább sehova, majd én megyek este másik színházba. Éljen a gyereknap! felkiáltással. :lol:

ILyen kötött pelusra valónk nekünk is, a legkülönbözőbb színekben és fazonokban, idén talán már hordani is fogja Réka. :lol:
zanza

Zsanci, hát én pont úgy értettem, hogy az "erős" vállalja a döntést, a gyenge (mint én) meg képtelen rá... de nem is minősíteni akartam. csak elmondani, hogy mennyire magányos döntés ez. én a mai napig nem nagyon tudom megbocsátani a "családomnak", hogy kihátráltak mellőlem. és senki másnak nem beszélhettem róla, még a barátnőmnek sem mertem elmondani, féltem, hogy elítél, és tisztában voltam vele, hogy választás elé állítanám az erkölcsi meggyőződése és a barátságunk között.
és közben attól is rettegtem, hogy ha megtartom, akkor elhagy az apja, aki nem akarta, és egyedül kellene felnevelnem (miközben ugye családom biztosított a nemtámogatásukról). ha pedig elvetetem, azt az apjának soha nem tudom majd megbocsájtani. és ha megszülöm, és az apja utálni fogja, mert csak ráerőltettem? akkor milyen élete lesz? és én majd hallgathatom, hogy "Te akartad azt a gyereket", és még engem is utálni fog emiatt, és azért hagy el?
aztán belementem a kockázatba, a kiszolgáltatottságba, mert nem tudtam másképp dönteni, gyenge voltam. öt hónapos terhesen elmenekültem "otthonról", és odaköltöztem a "pasimhoz", aki addigra elköltözött a családjától és a három gyerekétől. és "vállaltam" az ő három gyerekét is (akik szerencsére nem gyűlölnek szívükből pedig akár tehetnék azt is), és ő pedig 50 évesen felrúgta az életét, és egy albérletbe költözött egy hisztis terhes nővel, meg a nem várt gyerekével. és attól is féltem, hogy előbb-utóbb rájön, hogy nem érem/érjük meg ezt a túl nagy áldozatot.
és most itt vagyunk, és van otthonunk, és velem él az, akivel egy évig csak lopva találkozhattam, és szereti a gyerekünket, és a testvérei is szeretik, és a családom nem győzi dédelgetni Istvánkát, és nem tudom, hogy valaha eszükbe jut-e, hogy mennyire nem akarták, hogy éljen...
és történhetett volna egész másként is, az ilyen esetek 99 százalékban nem happy enddel végződnek.
elítélni pedig képtelen lennék bárkit is ezért. utáltam azokat is, akik berítak az abortuszos fórumokba mindenféle pocskondiázó hszeket, meg olyanokat, hogy xy. a műtőasztalon meggondolta magát, és ez volt "élete legjobb döntése". ezzel nem hogy segítenének azoknak, akik vállalják ezt az iszonyú fájdalmas döntést, hanem csak még egyet rúgnak beléjük, még ha jó szándékkal is gondolták (mármint az utóbbiak, a pocskondiázók meg elmehetnek a sunyiba)
votiv

Zsanci, Lachesised nincs véletlen otthon?

Ancsi, Németo-ban nemrégiben robbant egy ilyen ügy, egy őrült (szerintem nem lehet más) nő 9!! csecsemőjét tartotta otthon vödrökben, virágycserepekben, úgy, hogy virágokat meg fűszernövényeket is ültetett rájuk. és a nő az elmúlt 10 évben 2x költözött! és mindent szépen áthurcolt magával.
és a környezete még csak azt sem vette észre, hogy terhes volt. "Big city life", ahogy a költő mondja...
votiv

Cory, szerintem fair dolog amit mondasz. bár nem hinném, hogy sokan így kalkulálnának, hiszen a műtét előtt elmondják, hogy megvan az esélye, hogy visszafordíthatatlan a dolog, csak az csináltassa meg, aki ezt vállalja.

egyébként évente max 30 ffi és 10 nő kéri a műtétet, és nem hinném, hogy ez a szám megsokszorozódna, ha nem kötnék korhoz és gyerekszámhoz. szerintem egy egyrészről pusztán jogi kérdés, másrészről meg vallási/meggyőződésbéli/társadalmi - csak az utóbbiak miatt éri meg beszélgetni róla, mert különben annyira marginális...
votiv

Votiv,
hmmm..igen, értem, és látom, h te is érted...
egyébként nálunk pont forditva volt a párom részéről (családom le se szarta, ma sem igazán) mondogatták, h majd mennyire mindenben, és most itt állunk két gyerekkel (persze nem rájuk épitettük volna az életünket alapból sem) szóval itt vagyunk minimális segitséggel, és nemhogy azon vetélkedne a két család, h ki láthatja többször az unokáit, hanem szavak nélkül az a verseny megy, h ki látja sokkal ritákbban az unokákat, és még a mi fejünkre olvassák, ha segitséget kérünk, h akkor MI miért nem megyünk, ha kell a segitség...
tegnap is itt volt após, és hozott egy kis sütit a családnak...tudom, h a szándék a lényeg, de egy negyed kalácsot hozott négy embernek...nem tudom, sirjak vagy nevessek, h ennyire semmibe vesznek minket...Aztán meg jön a szöveg, h csináltassunk útlevelet B-nek ,mert elviszik külföldre, de meg sem kérdezik ,h sztünk ez jó ötlet e, csak kijelentik, h viszik. Ennél azonban egy fokkal fosabb az én családom, akik a B-nek mondták tavaly nyáron, h elviszik a tengerpartra, majd egyszer csak közölték velem, h jövő héten utaznak, és amikor megkérdeztem apámtól, h mi lesz B-vel, még neki állt feljebb,h értsem meg, h ő már nem tud egy kis gyerekre vigyázni...és akkor elmondtam neki a véleményemet erről az egészről, és akkor mondta, h majd elviszik Hévizre, mert az közel van...nos, oda sem vitték el. Mondjuk oda ők sem jutottak el. Családom a hazugsággyár...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?