Angi

lista annyi, mint égen a csillag, de eléggé ellentmondásosak. Ez többé-kevésbé oké , de tudnék cáfolni kapásból ebben is egy néhány dolgot...
http://www.otlettar.try.hu/kismama/babaetrend.htm
Én először összeolvastam mindent, majd szépen kijavítottam az összes jótanácsot és a saját emgérzéseimre, a gyerekemre és az itteni kollégák tapasztalataira hagyatkoztam. Jól tettem.
Leírom itt a saját tapasztalataimat, hátha találsz bennük hasznosat
Szó sincs arról, hgoy gyümölccsel KELL kezdeni! Azt azért találták ki, mert az édes ízzel esetleg könnyebb rávenni a babát, hogy mást is egyen az anyatejen kívül. Amcsik pont fordítva csinálják egyébként: gabona, zöldség és gyümölcs, hgoy ne alakuljon ki az édes íz függősége. Szrintem meg valahol középen az igazság: figyeljünk a saját gyerkőcünkre... az eallergizáló és angyon hasfájóüs dolgokon kívül mindenfélét lehet ám! Ajánlom, hogy az oylan gyümiket, amik nem kaphatók msotanság - én nem megbízható forrásból, azokat próbáld bébiételben (persze itt iszonyat átverásek vannak, még a HIPP is cukroz egy csomó dolgot, többiek meg... hát bizony tejportól kezdve midnen firlefáncot raknak a kajába)
A gyümölcsök közül eleinte érdemes adni áfonyát (hippnek van áfonyás almája, az volt az első olyan kaja, amit nem én főztem és Dé úgy lapátolta....)ribizli levét, szilvát, meggyet, őszibarackot. Alma, körte, banán keményít, sárgabarack és szőlő puffaszthat és kicsit nehezebb emészteni, de azért ezek is szóba jöhetnek ám hamar. Ami nekem bevált: én middent, a banán kivételével megpárolok, úgy kevésbé bántja a pocakot és hát az alma sokkal finomabb úgy!
Züldségfélk: tökfélék: (tök, sötőtök, cukkini), répa - nagyon kemény tőle a kaki, midnenképpen ajánlom lazító gyümivel eleinte (barack vagy szilva) ill. olivaolajjal -, átpasszírozott zöldborsó és zöldbab, cékla, ha megbízható forrásból származik, akkor spenót,sóska és saláta is. A husit is hamar el lehet kezdeni.
Amit tit most felírtam, mi már esszük, új dolgot 3 napig vezetünk be, figyelem, utána kombinálom korábbiakkal. Ha baj van, az az első napon úgyis kiderül, másodikon megerősít és el is lehet hagyni egy időre.
Minden folyósabb dolgot Holle rizspéppel vagy kölespéppel keverek, ebből angoyn kevés kell, melegben megduzzad - Dominó a sűrűbb dolgokat kedveli - és teszek bele tápszert, ha szükséges(például zöldbab önmagában nem annyira jóízű, az jól elbírt egy kis tápit). Krumplit még nem adtam, azt a hasfájós babák nem szokták jól viselni. Lehet még a rizsen és kölesen kívül kukoricát is adni sűrítésként - vagy tejcsivel keverve önálló ételként is. Ezen kívül az olivaolaj olyan dolog, amit midnen zöldséghez teszek - egy kis babakanálnyit - mert segíti a zsíban oldódó vitaminok felszívódását és a kakikérdést is emgoldja. No és finom
Holnap gesztenyét próbálunk, őszibarackkal, emrt a gesztenye is keményíti a kakit.
Hát ennyi röviden a mi eddigi történetünk, sikersztori teljesen
Sok sikert nektek is
Puszi.
tojást csak 9 hónapos kor után a sárgáját, 12 utána fehérjét, paradicsomot főzve 8-9 hónapos kor után, nyersen csak 1 éves kor után. súlyosan allergizál!. Citrusfélék és bogyós gyümölcsök csak 1 éves kor után.