A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Boscó-Már akartam kérdezni,hogy mit tanulsz?Múltkor írtál vmit a vizsgaidőszakról :roll: már nem emlékszem :oops:
Vendég

Sziasztok Csajok!

Látom mindenki „jól” viseli a meleget. Én totál kivagyok ettől a hőtől.:( Alexem is kicsit nyügi már estére.:( Alig tudtuk most is elaltatni. Felváltva hurcoltuk a seggét, h aludjon már. Aztán mikor jól összeizzadtunk, akkor cseréltünk apával. De végre alszik. Egyszer tudnám letenni úgy, h nem alszik, és magától elalszik. Nagyon elb…tuk ezt apával, h sétálgatunk vele, h elaludjon. Rendesen sajnáltam szegénykét, ahogy ott izzadt az ölünkben, és nem bírt elaludni.:(

Ügyesek nagyon babók, és szépek.:)

Babetta!
Tök jól eszik a „törpéd” :) Alex Martin ilyet csak reggel produkál.:) 230-250 között eszik reggelire – bár mi nem eszünk este, hanem alszunk.:) - , de olyan szinten hordóhasa van olyankor, h nem merem megfogni.:D Aztán mire rászánom magam, h felveszem, akkor mire leparkol a vállamon, már bőven túl van egy hatalmas büfin. Akkorákat röhögök rajta olyankor.:) Édes pofa nagyon.:)

Itt 28,5 fok van a termosztáton.:( Ha lakást vesztek, vagy építkezik valaki, akkor csak üvegtéglát ne akarjon, mert valami iszonyat, h nem lehet vele semmit sem kezdeni

Vali!
Lehet mi is haza megyünk hétvégén.:) Csak még apa nem tudja. Bár, ha ilyen brutál meleg lesz, akkor nem toom. Nem szívesen penészedek bent az autóban.:( Merre leszel Debrecenben?

Bocsesz a többiektől, de lépek, mert elolvadok itt a gép mellett. Ontja a lábamra a +1000 fokot.

Szép estét mindenkinek!

Kép

Kép
nancsika

Babcika:sajna a májam nem jól funkcionál,de állítólag semmi komoly,csak a babát nem akarták a dokik tovább veszélyeztetni.Jelenleg nincs semmi tünete,de volt mikor még pocaklakó volt Fannika!Veszettül viszkettem.A lábam,a kezem a hátam a hasam,mindenem,kivéve az arcom.És bármennyire vakartam nem múlt el,de ami érdekes hogy nem tudtam elvakarni!Egyszer megemlítettem a védőnőnek,azt mondta előfordul így a vége felé! :roll: Na de már se éjjelem se nappalom nem volt,mondtam is a családnak,ha ez így folyytatódik,nem a szülészetre kell jöjjenek látogatni,hanem a pszichiátriára!!!! :lol: Aztán a 36 hetesen mondtam a dokinak,aki vérvizsgálatot kért,és utána azt folyamatosan ellenőríztük.Az érték 100 és 300 között lehetett volna,de nekem 700 volt,aztán amikor megindították már 900.De szülés után lement 119-re!Azt hittük minden oké,aztán most 1 hete megint 500!De meg is őrűlnék ha megint viszketnék!Hálás vagyok a dokimnak.Május 7-re voltam amúgy kiírva(pont anyák napja volt) :lol: De mi inkább bennt majálisoztunk!Bocsesz a regényért,de azért szerintem van egy kis tanulság is benne,mert ha a doki nincs észnél,akkor terhességi mérgezésről is beszélhettünk volna.(ezt ő mondta)De szerencsére Fannika egészséges!És engem csak ez érdekel! :D Óvodapedagógiára járok,Hajdúböszörménybe,szeptemberben már utolsóéves leszek. :lol: Nagyon szeretem!Bár mikor tanulásra szántam el magam,nem gondoltam hogy ilyen nehéz a "rossz kis óvodapedagógusi"Ez csak vicc,nagyon komoly dolog óvónőnek lenni!De én nagyon szeretnék.Míg meg nem tudtam hogy várandós vagyok,kereskedelemben dolgoztam,de mienst közöltem ezt a főnökömmel kirúgott.De ez egy másik sztori,ha valakit érdekel,majd elmesélem.Mostmár elteszem magam holnapra!Úristeeeeen!Mindjárt holnap.Jól eltelt az idő.Szép álmokat mindenkinek!

ÉS MÉGEGYSZER BOCSI A REGÉNYÉRT!!!!
Vendég

Boscó!
Végül este hatkor mentünk sétálni, addig teljesen kiütötte a meleg a leányzót. Amikor apa hazajött, akkor ébredezett, mindenáron forogni akart, hátról hasra erőlködte magát, utána meg visszabillent. Ha nem sikerült valami, akkor mérgelődött.

Vanillka!
Ha bemegy a kórházba és megszüli, akkor legalább örökbe lehet fogadni, és van olyan család, akinek csak ez a megoldás jut. És szerintem igenis inkább adja örökbe, és az új család szeretni fogja, talán jobban mint az "édes" anyja.

Cory!
Egyik ismerősöm régen kocsmáros volt, és azt mondta, hogy a rostos levet ő állította elő tejporból, vízből meg aromából.

Na kezdek én is ideges lenni a kaja miatt. Az én bogárkám ma alig egy perceket evett, igaz egy hosszú alvással kb másfél óránként. Most felébredt, bántotta a puki, gyorsan kihasználtam és betömtem a száját cicivel. Kb két percig szopizott, azóta alszik. Félek, hogy kiszárad ebben a melegben.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!

Én már nem is tudom követni az eseményeket annyi dolgom van napközben.
Peti vidéken dolgozik 5 napig, úgyhogy egyedül leszek a két picivel.

Edit: Bettina 80g-nál nem eszik többet, de remélem nem fogy el
Ráadásul mostanában ha álmos, akkor nem fogadja el a cicit, hanem a két középső ujjával alszik el, abból meg nem jön tej :)

Na jó, több hiperszupermarketes állatról nem írok, mert megijedtek! :lol:

Nancsi: én is totál kivagyok a melegtől és állandóan izzadok, mint egy ló, 10 percenként lehetne zuhanyoznom...

Ildi:nálunk Peti csinálta a kertet és tett bele öntözőrendszert is, így megspóroltunk pár százezret, mondjuk nálunk is elartott egy pár hónapig.Olyan jó, amikor már látod az eredményt :)
Milyen növényeket tesznek be?
nálunk van egy sziklakert, ami folyamatosan bővül és nagyon szép!
Nem semmi story megint! :P

Eszti: olyan helyről veszünk bio cuccot, ami tuti, nem piacról.
Úgy csináltam, hogy megpároltam egyszerre egy csomó zöldséget (külön-külön), pürésítettem és jégkockatartóba vagy műanyag kispohárban rakam be a fagyasztóba.

Angi: szerintem mindegy a bébiétel márkája, csak az összetételre kell figyelni. Mi anno sok Mildi-t vettünk.
Mondjuk vannak olyan ételek amit én sem ennék meg (pl. sertésmáj almával)
A legtöbb bébigyümölcsben van cukor, ezt én házilag gyártottam inkább.

Faby: ügyes volt Domi! Remélem mellékhatás sem lesz!

Titati: nagyon eltüntél!!
Édes Kincső baba, nagyon szép!!

Vali. nagyon ügyesek apával! :)

Livi: én csak délután viszem ki Bettust, addig a lakásban babakocsizunk :)

Lányok: köszi mindenkinek, hogy megdícsértétek Bettinát milyen ügyes!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Bébiétel: én a gyümölcsökből a hippeket adtam, azokban nincs hozzáadott cukor, de a levekben mindegyikben van :(

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok! Végre megint van internetünk......
Én is csak írígykedem a találka miatt. Úgy volt, hogy megyünk, de pénteken áthúzták a vidéki rokonok.

Babetta! Tök jó lehet a csoportos babamasszás. Nagyon tuti az olvasós kép Leviről. :D Gyönyörű kisfickó!!!
Én is aggódtam Martin rohamos növekedése miatt, de már több orvos megnyugtatott, hogy "le fog állni" ez a gyors tempo. Tegnap itt volt a védőnő, és ő is azt mondta, hogy nincs elhízva, sőt még a hurkái is eltüntek a combjairól.
Szóval, Martin a tegnap mért adatok szerint: 69 cm magas és 8420g ruha nélkül. Még 380g és megdupláztuk a születési súlyunkat.

Martin is több mint 200g-ot eszik. Vizet, teát, stb. utálja. Ha épp olyan helyen vagyunk, pohárból, nagy nehezen elfogadja a vizet.

HŐSÉG:
Nem bírjuk igazán. Martin nagyon izzadós. A hétvégén pelusban, illetve pucérkán tudta csak elviselni a meleget.( a rokonok nagy örömére). Ma már 3x, meg is fürdettem, mert csak igy tudott elaludni. Nálunk a földszinten 25 fok, az emeleten 28-29 fok van.
Éjszaka, bukóra nyitva van az ablak(redőny nélkül) és csak egy újjatlan badyban alszik. Átlagban 26 fok van éjszaka, ezért csak egy pelussal takarom be.
Levegőn azaz kint, vasárnap ótan nem voltunk. Ma délután megpróbáltam kimenni a teraszra, de az első lépés után meghátráltam. Min.40 fok volt napon! Szóval, továbbra is lehúzott redőnyök mellett, vakond módjára, hűsölünk.

Mi is csatlakozunk az akkor és most csapathoz:

2006.03.23. 16:45 Sebestyén Martin, 55 cm, 4400g
Kép Kép
1 naposan
Kép
Múlthét pénteken:
Kép Kép

Szép napot mindenkinek!!!!

Era és Martin

KépKép

KépKép
lingelera

Szépséges babák megint így kora reggel. :)

Cory, hogy bírtad a tegnapi napot? Végül nem mentem, mert az uram már hamar hazajött, így vele voltam inkább, meg ebben a hőségben nem bírtam nekiindulni.

Anita, nem tudok Boriékról, pár hete, hogy utoljára beszéltünk. De ahogy sejtem, nem telnek unalmasan a perceik. :wink:
De jó, hogy Boti ilyen szépen alszik. Bence ebben a hőségben felébred egyszer-egyszer kajálni, de teljesen változó, hogy mikor. :shock:

Nekem a Cerazette nagyon bejött, mert azon kívül, hogy a legelején 3 napot pecsételtem, azóta is tök jó minden, nem is jött meg, és semmi mellékhatást nem tapasztalok Benyón sem. Mondjuk az is igaz, hogy szinte percre pontosan szedem, minden reggel fél nyolckor. :wink:

Tünde, én is ezen vagyok, hogy előre fogok párolni dolgokat, hogy legyen a mélyben, amikor csak ki akarok valamit venni. Éjszaka azt álmodtam, hogy adok a gyereknek almát, és nem volt reszelőnk, amivel megcsináljam neki.......biztos nagyon meleg volt a szobában. :lol:

Ma éjszaka már én is csak bodyban altattam, mert hajnal 2-kor is még 27 fok volt a szobában.

Éjszaka 2-kor felébredt a gyerek, evett, és most nem a szokásosat csinálta, hogy aludt tovább, hanem elkezdett vigyorogni, viháncolni, izegni-mozogni. Húúú, mondom, akkor most reggelig ez lesz???
Bepróbálkoztam - gondolván, hogy tele a hasa, hátha - betettem így a kiságyba, tök sötétbe, és vártam, hogy mikor kezdi majd az elégedetlenséget...........azóta is várom. Elaludt végül. Kicsi aranymanócskám. :D

És frankón elkezdett kúszni, ha hasra teszem. Méterekkel arrébb találtam rá, míg én kint voltam a konyhába :shock: Feltolja a fenekét, és ezzel aztán elnyomja előre magát. Félelmetes technika :lol:

Fürdőruha ügyben nem jutottam előbbre, mert ami jó rám (alul is felül is), az marha drága. Triumph-nál, és Skinny-nél voltam, meg Calzedoniában, hát ezek 10 e-től kezdődnek :roll:

Na pussz mindenkinek
Vendég

Sziasztok!

Eszti: az ottonál (www.otto.hu) lehet külön venni a felsőt meg az alsót, és megfizethető áron is van.

A tegnapi nap nagyon jó volt, A szigeten elviselhető volt a hőség, csak sajnos sietnünk kellett haza, ert 6-kor már Budafokon volt találkozóm valakivel, így 4 körül el kellett indulnunk.

cory
Budapest

Sziasztok

Tünde: Megnyugtat, hogy Bettina ugyanúgy eszik és viselkedik mint a Lili. Így legalább nem keresek okokat, hogy mi lehet a baja. Álmos és kész :) . Bár az esti nagyhisztinél minden képpen beleerőszakoltam a cicit, mert nem akartam, hogy evés nélkűl aludjon el.

Megyyk mert megy a nyafi

Éjjel megint óránként keltünk, legyen már vége ennek a melegnek :evil:

Kép

Kép
pgyöngyi

Ma is katlan meleg lesz :evil: Az én manóm meg csak alszik, de hogy bírja? Próbálok hűvöset tartani a szobájában, de nem nagyon megy. És nem ébred éjjel még ilyen melegben sem, remélem nem szárad ki ez a gyerek :(
Most már nem csak úgy ötletszerűen fordul hasra, hanem állandóan. És ha ő fordul meg, akkor hajlandó úgy is maradni, nem visít rögtön, hogy fordítsam vissza. De ha én fordítottam hasra, akkor rögtön ment a nyafi :) Erős akaratú kölök :)
És eddig mindent a bal kezével csinált: bal hüvelykujját szopizta, bal kézzel fogott meg mindent, balra fordult oldalra, de már ugyanolyan arányban használja mindkét kezét. Lehet, hogy mégse lesz balkezes? Vagy az még nem dönthető el ilyenkor? Nem mintha nem lenne tökmindegy melyik kezét használja.:)
Használ valamelyikőtök fülhőmérőt a babának? Ha igen, akkor milyet, és mennyire megbízhatóak? Nagyon gondolkozom, hogy beruháznék egyre, de nem tudom, érdemes-e.
És még egy tejcsis kérdés: eddig napi 170-180 milit tudtam pluszba fejni, de volt pár nap, hogy nem fejtem, most újra próbálnám, de 20-30-nál többet nem tudok kisajtolni. Nem az a lényeg, hogy tudjok-e lefagyasztani, hanem az izgat, hogy ha pár nap alatt ennyivel kevesebb lett, nem fog-e továbbra is ilyen ütemben apadni, nem fogy-e el? Ugye nem??? Vélemények?

Köszi előre is a válaszokat!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi: persze, hogy kevesebb lett, hisz a melled csak annyit termel, amennyi a kereslet. Most nem fejtél, szóval arra a plusz 100ml-re nem volt kereslet.

cory
Budapest

Eszti :lol:
húúúú nagyon ügyes Bence!
Timi még semmi hajlandóságot nem mutat a kúszáshoz. Örülök ha elvan egy kicsit hason. Forogni is csak oldalra szokott. Hasra csak az én segítségemmel.

Boscó :lol:
Én sem szedhetek fogi gátló bogyót. Nekem a vérlemezke számom nagyon magas és így is fokozott trombózis veszélynek vagyok kitéve. :cry:
A kismamákat nem lehet kirúgni! Be is perelhetted volna!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

sziasztok!!

Boscó-Akkor ovónéni leszel?Akkor kolegák leszünk,mert én meg tanárnéni.Pedagógus mindkettő. :lol: Sajnálom ezt a vérdolgot.Képzeld én is viszkedtem a terhesség 16-18. hete körül.de nekem vmilyen ekcémás dolog volt,ami felülfertőződott a terhességi túlérzékenység miatt.Hát szörnyű lett a bőröm az egész testemen és kb. 2,5 hét poklot éltem át,hiszen semmi gyógyszert nem szedhettem.Remélem soha nem újul ki,mert még az ellenségemnek sem kívánnám.

Tünde-"örülök",hogy Bettina is ilyen kis madárétkű.Lili még talán picivel többet is eszik.Én ünnepélyesen megfogadom,hogy nem agyalok többet Lilkó hízásán,ill. nem hízásán. :!:

Era-Martinnak is nem semmi méretei vannak,és az étvégya sem kismiska. :wink: :lol: És ráadásul gyönyörűűűűűűű!!!

Eszti-A kicsifiad jól belehúzott a mozgásfejlődésbe.Már kúszik :?: Nyár végére szaladni fog :!: :wink: :lol: nekem is bevált a cerazette,csak be is kéne venni :wink: :oops:

Évi-Na nehogy már azt gondolod,hogy minden úgy van,ahogy Te akarod.Majd a kicsi lányod eldönti szépen mikor mit csinál :wink: :lol: Nagyon ügyes a forgolódással.Lili ezt sem kapkodja el.Mondjuk hasról olykor fordul hátra,meg az oldalra fordulás simán megy.Lili is a balkezét részesíti előnybe. :roll: Szerintem most azért nem tudsz többet fejni,mert pont annyit termel a cicid,amennyi Dorcinak kell.(na utólag olvastam,hogy Cory is ugyanezt írta :lol: )
Vendég

Petri, azért még nagyon nincs itt az ideje a mászásnak, meg szerintem az még messze is van, csak próbálkozik az ifiúr.
Meg a rohadt tévé is nagy segítség volt a fordulásban, mert a tévéért bármilyen pózból elkezdett csavarodni. Úgyhogy most már nem is nagyon nézünk tévét, a meccset is inkább úgy, ha Benyó a másik szobában van. (szerencsére egybenyíló, így olyan, mintha velünk lenne).

Valahogy így.

Kép
Vendég

Eszti-ilyen álványos lógókás nyavajánk nekünk is van :P A kerekfejű csörgő Lili kedvence :P (made in Tesco :wink: )
Vendég

Én áldom a szerencsémet, amikor ezt megvettem, mert Bence nagyon szereti, és hihetetlen jó volt látni a változást, ahogy ezzel játszik.
7 hetesen csak nézelődött alatta, de volt, hogy egy óráig is elnézegette ezeket. Aztán jött, hogy csapkodta, de még csak akaratlanul, és élvezte, hogy hangot ad, most pedig már megfogja, két kézzel, húzza, tépi, pörgeti. Most meg ezért élvezi. Szóval nekünk nagyon bevált. :)
Vendég

Eszti, Babcika!

Mi ezért szeretjük a játszószőnyegünket! öröm látni Dóri fejlődését, ahogy játszik rajta. Most már tényleg"játszik" vele, nem csak nézi ámulattal. Meg tudnám zabálni!

Cory!

Asszem megvilágosodtam :lol: :lol: :lol: Szóval hiába iszok akármilyen tejszaporító varázsfőzetet, ha nem fejek, vagy Dóri nem eszik többet, akkor kutyagumit se ér, mert újra vissza fog állni a tényleges kereslet szintjére. Jól értem, ugye?

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Eszti :lol:
A TV nálunk is nagyon nyerő, na meg a laptop is :twisted:
Múlthéten a nagyszülők is vettek ilysmi tornázót. Nehogy már náluk natkozzon a bébi :lol: De az annyira csörög-zörög :shock: egy kicsit Timinek is furi volt. Nekünk itthon játszószőnyeg van és az nem annyira hangos.

Nem bírtam tovább....bekapcsolatm a klímát. Remélem nem lesz belőle gond.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

nekünk egy iylen állványos zenélő izét tört szét 2 hete Olivér :cry:
Még Leventének vettük 6 éve, és imádta, meg Oli is.Nagyon jó szerintem is, majd azt figyuzzátok, mikor járókeretnek használják majd a lurkók. :lol:
Állati jópofik lesznek.
Ilyen volt:
Kép

Néztem újat, de csak 10-12 ezerért láttam, szomorú vagyok.De aztán kapunk kölcsönbe egy chicco-t, de az nem zenél :(
vas

Ezt csináltam ma :lol: :lol:
Kép
Kép
ha most nem merek epret enni,akkor hadd örüljek neki pár hónap múlva :D
vas

Ildikém, az már tuti, hogy minél több gyereke van valakinek, annál több mindenre van ideje.....hogy csináljátok????? :)
Ráadásul ebben a bazi melegben főzni..... :shock:
Vendég

Ildi-Nekünk van ilyen hasonló,bár nem tudom ilyenre gondolsz-e.Eredetileg egy zenélős forgóka va rajta,de most kibontakoztattam a kreativitásomat,és mütyür plüssöket aggattam rá,a forgókát meg az ágya fölöttivel cserélegetem.(állandóan variálok neki vmit,hogy ne unatkozzon).Ezt egy bababoltban vettem itt nálunk 4500 körül volt.Nem márkás.csak egyszerű, de Lili nagyon szereti.
Kép
Vendég

Babcika, Gyöngyi: úgy látszik ezek a csajszik vigyáznak a vonalaikra :lol:
Egyébként Bettus csak úgy hajlandó két percnél tovább szopizni, ha fekszünk, biztos úgy kényelmesebb neki.

Eszti: a tv nálunk is menő, bár én sem szeretem ha nézi,mindig úgy fordítom, hogy ne lássa és a járóka is úgy van, hogy nem látja belőle. az ölemben viszont képes teljesen kicsavarodni hogy lássa.

Ildi: fogom küldeni a képeket hamarosan!! :)

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Ma itt volt nálam Csema!!
Nagyon cuki Szofi baba! Jót dumáltunk, aki erre jár szívesen látom!! :lol:

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Babcika, ilyesmi volt a miénk is, de Olivér átesett rajta, aztán eltörött középen, fennt, menthetetlenül(bár már előtte egy kicsit sérült volt, mert egyszer az volt a mániája, hogy dobálta :lol: )
Én is szoktam rá aggatni mindenféle mást is.
Újat nem veszek, 3. gyereknél már nem ruházok be ilyenre, jó lesz a kölcsibe kapott is :wink:

Eszti, az lekvárfőzés közben a picuri bennt figyelt a konyhába a hordozóba, Oli meg ittbennt játszott valamivel, meg közben engem zaklatott :lol:
De még reggel főztem, annyira meleg nem volt akkor.
De tök hamar kész lett, 2 kiló eperből csináltam.

Olivért muszáj lefektetenem, még nem aludt el, de már tiszta kettyós :lol:

majd jövök :wink:
vas

Babci: Még mindig semmi változás tejcsi téren :( , de azért iszom a Kálciumot, mert az alergiámnak jó. Te 1 vagy 2 ciciből szoptatsz?

Kép

Kép
pgyöngyi

Nekünk olyan játszószönyegünk van, hogy a figurákat nem éri el a Lili kézzel. Most azon filózok, hogy megtoldom madzaggal a játékokat, mert így elég uncsi neki, hogy csak nézni lehet.

Petri: Ha ez megnyugtat én is klimázok 2 napja, de úgy csinálom, hogy abba a szobába kapcsolom be, ahol éppen nem tartozkodunk és kinyitom az ajtókat, hogy átjöjjön valamennyi hideg. A Lilinél csak akkor kapcsolom be napközban, ha alszik, ilyenkor betakarom egy vastagabb pléddel.

Tünde: 50g két ciciből. Na erre kontrázz rá Bettinával :lol:

Ildi: Natasának boldog 3 hót :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok,

Hát ma sem fázom ... Ha lenne klímánk, már bekapcsoltam volna, pedig nagyon nem szeretem.

Ildi: nagyon guszta az eperlekvár :) Nyami nyami. Szégyeld magad, hogy itt kínzol vele :lol: :lol: :lol:
Natasának boldog 3 hót :)

Évi: én úgy tudom, hogy ilyen idős korban még nem lehet megállapítani, hogy jobb vagy balkezesek-e, mert a babák még mindkét kezüket ugyanúgy használják. Szal még Dóri is akármelyik is lehet :)

Eszti: Benyó nagyon ügyes, hogy már a kúszással próbálkozik. :) Ne is csodálkozz, hogy nem hízik annyira, hiszen minden kaját lemozog :)

A TV-zés nálunk is nagyon nyerő lenne, de én szigorú és gonosz vagyok, mindig elfordítom, hogy ne lássa :) Tegnap engedélyeztem Aliznak 5 percet, mert muszály voltam végre levágni a körmét, és valaki javasolta, hogy nála ez bevált. Többé-kevésbé nálunk is, de azért még apára is szükség volt, mert így is ficánkolt a kisasszony, pedig az elején elég jól lekötötte a meccs :) Valszeg én voltam lassú :?

Era: Martin milyen nagyfiú már :) Szép súlya van, dehát születésekor se volt kicsi :) Mi talán ha félévesen leszünk 8 kilók :shock:
Cuki a képeken :)

Szelivi: Szerintem ne aggódj a kaják miatt, ha egy baba nem beteg, mégha keveset is eszik, arra azért biztos ügyel, hogy éhen vagy szomjan ne haljon. Ha vége lesz ennek a szörnyű kánikulának, tuti visszaáll a rendes nagy zabákra :)

Nancsika: úgy se megy az altatás, hoyg beteszed a kiságyba és simized míg el nem alszik?? Elhiszem, hogy nem a legjobb ebben a melegben összeizzadva ringatni hosszú perceken át :(
Debrecenben a Csapó utca mögött leszünk. És ti?

Mennem kell, nyafi van, követeli a lányom a jussát :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Gyöngyi-Egy ciciből szoptatok egész nap,kivéve este,az utolsó szopinál,de általában bealszik már az elsőn(így tart vagy 3/4 órát),de hát hízlalás,az hízlalás. :roll: Sajnálom,hogy nem használ a kálcium,lehet,hogy vkinek nem segít.Nem tudom.Nekem bejött,más is írta már.Csak idd továbbra is,hátha egyszer csak...Most méred a szopikat?Én már nem.Figyelj oda az ivásra is,mert még a híradóban is bemondták,hogy szoptatós anyukák húzzanank bele.A télieknél is mondta vki,hogy 4-6 liter/nap a limit ebben a hőségben.Én iszok is sokat,ezért úgy izzadok,mint 6 ló.

Ildi-Tényleg boldog 3 hós szülinapot!!! :lol: :lol:

Vali-Mi meg kb. 10 hónaposan,ha leszünk 8 kilások. :wink: :lol:

Lili ma extra nyügi ettől a dög időtől.Én úgy szintén és ráadásul öngyilkos módon ma bevállaltam hat határ vasalást. :evil:
Vendég

Tévézés: Én egy időben tévénézés mellett szoptattam, de rám szólt a védőnő, hogy ne menjen a Tv a gyerek jelenlétében, mert annyira fejletlen az idegrendszerűk, hogy nagyon megterheli az agyukat, illetve a szemüknek sem tesz jót a vibrálás. Én azóta csak nagyon ritkán tv-ek a gyerek mellett, inkább az akváriumot mutogatom neki, abban is van mozgolódás :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Ildi!

Húúú, az a lekvár, teljesen megbabonázott! Most nem utasítanék vissza egy jó eperlekváros palacsintát. Vagy esetleg kettőt :lol:

Babcika!

Én is iszok, mint a kefekötő, szintén izzadok. De egyfolytában szomjas vagyok, úgyhogy muszáj! Mondjuk 6 liter tuti nincs meg, de 3-4 igen :)
Én is vasaltam ma :shock:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Tünde-sződ:nekem is csak fekve tud Fannikám jót szopizni.Kicsikéd nem fog ám elfogyni nyugi!!! nem fog elfogyni nyugi!Milyen jó ötlet a fagyasztás!!!

Eszti:martin tényleg nagyon aranyos.és micsoda méretek!Igazi férfi!

Évi77:nem semmi vállalkozás ilyenkor vasalni!!!!A tejcsi nem fog elapadni!Én sem fejtem ma semmit ki,mert nem volt rá időm,remélem nem lesz gond,de elapadni tuti nem fog nyugi!!!

Petri:perre vittem az ügyet,októberben lesz a tárgyalás.Szednek kell (lehet)valami bogyót hogy nehogy gond legyen?

Babcika:pokoli lehetett,még jó hogy hamar megszűnt!!!Ugyanolyan szőnyegünk van a folyosónkon mint nektek.

Ildi:Ezt a kínzást!Annyira guszta!!!!!Milyen jó lesz majd!Ügyes vagy!
Vendég

Eszti!
Nagyon ügyes a kis Bence! Nekünk a helyváltoztatás csak a kiságyban sikerül. Meg van egy kis kezdetleges forgás.

Ildi!
Tök jó ötlet a lekvárfőzés. Főleg az első üveg tetszett a "diet" felirattal. Gondolom nincs benne cukor?

Vanillka!
Én akkor vágom Tündi körmét, amikor alszik. Néha még így is el-el kapja a kezét.

Babetta!
Voltam ma Ikeában, a csörgő 475 Ft volt, úgyhogy megyek neked 25 Ft-tal! Van halacskás formájú ugyanígy megfogható, ugyanígy csörög 495-ért. És van egy-két olyan plüss állat, ami a rángatástól altatót zenél szép halkan. Asszem ezek 1200 Ft körül vannak.

Kép
szelivi

Babcika: ma én is vasaltam egy adagot, de reggel, mert akkor még nem volt ilyen dög meleg a lakásban. Bezzeg utána ... Jól átmelegedett a szoba :( Egyszóval semmikor sem jó ilyen kánikulában. Egyébként is szívből utálom :( Sajna holnap is vár rám egy újabb adag :( :(

Évi: tegnap jó ötletet adtál a sétára :) Ma erősen gondolkoztam rajta, hogy lemegyek a mélygarázsba hűsölni :lol: Egyre nehezebben bírom (valszeg a plusz kilók miatt is :oops: ), de ahogy elnéztem az időjárás jelentést, még pár napig szenvednünk kell :roll:

Szelivi: Eddig én is mindig akkor vágtam, mikor elszenderedett a cicin, de most valahogy nem sikerült elkapnom a pillanatot :roll: De már annyira hosszú volt, hogy muszáj volt levágni, nem akartam tovább halogatni.

Ma nagyon nagy itt a pangás ... Többiek, hol vagytok???

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Körömvágás: Hallotatok már ilyet? A párom mesélte kb. 2 hónappal ezelőtt az egyik munkatársának, hogy a Lilinek a körmét simán le lehet vágni mindenféle csel nélkül, mire a srác közölte, hogy ő úgy tudja 2 hónapos korig nem is szabad vágni a babák körmét. Ez igaz? Mondjuk már tök mindegy, hogy így van-e vagy sem csak most eszembe jutott ez a történet

Kép

Kép
pgyöngyi

Livi: Én az Ikeában a plüss csigát szúrtam ki, ami altatót játszik.Tök bulis volt, végűl azért nem vettem meg, mert a Lili kezdett nyafizni és így nem volt túl nagy kedvem végig állni a másfél km-es sort :? , talán legközelebb ha nincsenek annyian megveszem :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi!

Ez tuti nem igaz. Két hónap rengeteg, azalatt min. másfél centire megnőne a kölök karma. A kórházban két hetet mondtak, a védőnő 10 napot, hogy addig ne vágjuk le, de azt is nehéz volt kivárni. Azóta simán 3 naponta vágom neki, különben reggelre tele lesz harci sérülésekkel.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Jó estét!!
Péntekig nem nagyon jövök ,mert itt van keresztlányom, és nem sok időm marad. :D

Levi
Ma egésznap szinte aludt, most este nem sikerült mérni ,mert nagyon rákezdet, és nem tudtam mérlegelni.

Boscó
2.10 –kor kelt ,jót tett neki ,hogy a nappaliban aludtunk, mert eddig még sosem bírta. :D

Lívi
Akkor a 25-re számolom a kamatot a legközelebbi találkáig. :lol: :lol: :lol:
Azt hiszem egy hűvösebb napon mennem kell az Ikeába.

Lingerera
Hú Nem semmi méretei vannak a fiadnak cuki. Bocsi de örülök, hogy nem csak az én fiam ilyen nagy. :D

Eszti
Nagyon ügyi Bence.
:D
Nálunk este, mikor már kint tudnák maradni, megjelenik 100.000 szúnyog és bemenekülünk a 30 fokos lakásba. És még meg is csíptek. :cry:

Na búcsúzom, majd próbálok jönni azért.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok...

Úgy néz ki, hogy ilyen hőségben nem igazán fogok tudni nektek írni... egy szinttel lejjebb is 32 fok volt... itt a tetőtérben ahol a gép van, van vagy 35-36...
Tegnap már rosszul voltam... ilyenkor még elviselhető de Áron hallom már nyüglődik. Szegény tegnap teljesen kivolt…

Babcika
Én elolvastam... szerintem ilyet nem tesz épp ésszel egy anya, nekem meggyőződésem, hogy a magáramaradottságtól a fájdalomtól elvesztik az eszüket és így hagyják magukra vagy tesznek kárt a babájukban... :(

Eszti
Az Anitában talán van külön méret... de az is pocsék drága...
Hol voltatok a Balcsin?

Mi is a Balatonon voltunk Alsóörsön a hétvégén... szombaton elmentünk Füreden az Akvaparkba... apósom mint dolgozó bevihette a családját. A napijegy 4000 Ft lesz ezt biztos nem tudnánk kifizetni. Amúgy az átadás után eltörött valami vízcső így az egyik csúzda le van zárva, méteres bemosódás, beszakadt talaj... egy másik csúzda sem üzemel a tervezője csúszkált rajta próbaként, de össze-vissza verte magát... jól megkostruált szerkezet... :(
Egy harmadik csúszdán mi is lecsúsztunk de alig vártam, hogy kiérjek a fényre... :) halálfélelmem volt... úgy néz ki hogy ebből kiöregedtem... :)
Észre sem vettük de iszonyatosan megégtünk, főleg Ádám… úgy látszik későn kentük be magunkat… Babszem is fürdött egy kicsit… szerintem élvezte.
Ja és Eszti képzeld megismerkedtem egy másik mamival is az Ujvári fun klubból! Ő már eddig két istvános dokit is kipróbált (Siklós és Petik) de eddig nem volt megelégedve, most a harmadik babára készülve váltottak… mondtam, hogy nem hiszem, hogy csalódni fog! :)

…ráadásul, most írás közben kikapcsolták a netet is számlatartozás miatt… pedig már egy hete rendeztük… :(
…most el kellene faxolnunk a számlát… jó vicc… és közben egyre melegebb van… a gyerek ordít.. na ma is jót neteztem… :( :( :(

...ezt még reggel kezdtem el... mostanra sikerült elintézni a netet...
Kiderült, hogy legutóbb amikor bementünk elintézni a tartozásunk, a hülye nő az internet helyett apósom telefonszámláját fizetette ki velünk... :( no mindegy...
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

...bíííícs...
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Döbrögi
Kép

Kép

Kép

leégve...
Kép

manófi
Kép Kép Kép
nagyapával
Kép

mi ketten
Kép Kép

puszik...
Kép Kép

szopi
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Ma is meg tegnap is ezerrel osztottam az észt :lol: , ezért csak egy gyors bekukk és kérdés a csaszisokhoz.

Ti érzitek még a belső hegeket? Mert mostanában egyre többet fáj a hasam, a legapróbb külső érintések (pl. a nadrág gumija) is szórú fájdalmat okoznak. Ez kb. két hete kezdődött, előtte nem volt ilyen.

Utálom ezt a meleget, eszkimónak kellett volna születnem. :lol:

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Lányok!

Nagyon jók a tali képek, már bánom hogy nem mentem el... :(
Majd legközelebb mi is csatlakoznánk :)

meleg
Márk abszolút jól érzi magát, szereti a meleget, nem nyűgös, nyugodt most is. :)
Én annál inkább szarul :cry:
Holnap jön a klímás, nem bírjuk tovább, pedíg Márk miatt, csak jövőre akartuk felszerelni...

vasalás
én du 2-kor álltam neki! szado-mazo 8)

egyébként 3 napja festem a teraszt, most este lettem kész, hulla vagyok!!

Mamacka
Nagyon aranyosak vagytok a képeken!! :P

Gyöngyi
Szerintem hülyeség. Mármint hogy ne vágjuk a gyerek körmét, úr isten már mekkora lenne :lol: , az arcuk meg szét lenne karmolva. :o

Én a hajról hallottam, hogy 1 éve korig ne vágjuk.
Mondjuk ha Márknak hosszú lesz, úgyis azt is levágom :wink:

Márknál a legújabb, hogy este leteszem aludni, és fal felé fordúlva oldalán alszik el! Nagyon édi. Mgpróbálom majd lekapni és megmutatom. :D

Na megyek fürdeni, aztán meg vár a hűtőben a jéghideg görögdinnye!!!!!!!! :lol:

Alina
Vendég

Vali-Én kivégeztem a vasalnivaló halmot,igaz egész nap vasaltam(kisebb megszakításokkal),de sikerült.Párszor ki akartam purcanni rendesen :roll: :wink:

Mamacka
-Az biztos,hogy nem épeszű az ilyen nő!!! :evil: Nagyon jók a képek,nekem a Döbrögis tetszik a legjobban :lol:
Vendég

Asszem végre az összes gyerekem alszik :) Alizka bealudt szopi közben, de ahogy letettem, felébredt :( Máskor is volt már ilyen, de ott hagytam a sötét szobában, nem volt gond, szépen elaludt egyedül. Most meg 2 percre rá hallom, hogy nyüszít. Mikor bekukkoltam, látom, hogy hason van :) Visszagurítottam a hátára, mert az még nem megy neki, és egyből csöndben lett :)
Ugyanez volt a délutáni alvásnál is, csak akkor meg ébredéskor találtam rá így :) Annyira utál hason lenni, nem is értem, hogy az ilyen gyerek minek is csinálja? :lol: :lol:

Gyöngyi: a 2 hónap nagy hülyeség, félrebeszélt az a pasi :) Van egyáltalán gyereke, vagy csak úgy önszorgalomból osztja az észt?

Babetta: Remélem Levi ma este is jó sokáig hagy aludni :)

Mamacka: Téged is nagyon irígyellek a Balcsi miatt :lol: Olyan jó lenne valahol vízközelben lenni, de valami olyan helyen, ahol nincs nagy tömeg :?
Ismét profi képeket csináltatok, Áronka nagyon cuki :)
Hol szerzitek be ezeket a jópofa satyikat???

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok!
Én abszolút új vagyok itt.Kicsilányom Emma Február 25-én született 3000 grammal és 57 centivel.Azóta szépen gyarapszik,lassan eléri a hét kilót!
Lenne egy kérdésem hozzátok!Azt szeretném tudni,hogy normális dolog-e,hogy az én mazsolám teljesen össze-vissza eszik.Az égvilágon semmi rendszer nincsen benne.Ha igen mikor fog valamennyire beállni?
Ma például szinte egész nap szopizott.A ti babáitok,hogy viselik ezt a nagy meleget?Emma egész nap nyűgös és csak azzal tudom megnyugtatni ha cicire teszem!
Előre is köszi a segítséget!
pancsinunu

Alina: na ezt se hallottam még, hoyg hajat meg 1 éves korig nem lehet vágni. :shock:
Mondjuk ha mi így haladunk a hajhullással, talán épp akkora lesz elmondható a gyerekről, hogy van valami hajszerű képződmény a fején :roll:
Teraszfestés ilyen időben???? :shock: :shock: :shock: Csoda, hogy nem kaptál hőgutát.

Babcika: Ha már így benne vagy a vasalásban, nem küldhetném át ezt a pár cuccot??? :lol: :lol: :lol: Jó lesz ha holnap délután kész lesz :lol:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vanilka
Szinte minden satyi turis... talán egyet vettem boltban, és van amit kölcsön kaptunk...

Babcika
...szegény nem tudta mit csinál... a tettet elítélem de az embert nem...

pancsinunu
...ebben a melegben többször szomjazik meg... mi is többet cicizünk mint általában... én már gondolkodtam, hogy adok neki egy kis vizet...

Lina
Köszi :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vali-Jöhet! :lol: Adjak e-mail címet? :wink: :lol: :wink: :lol:

Pancsinunu-Üdv köztünk.Szép nagy a lánykád(mindneki nagy csak mi vagyunk picik :cry: ).Háát én ebben nem igen tudok tanácsot adni,mert nekünk 2 óránként kötelező szopizni,hogy hízzon a csajszi.Tehát mi totális rendszerben élünk.Kivéve,ha nagyon bealszik,akkor engedélyezek neki + fél órát.A lényeg,hogy meglegyen a 6-7 azopi egy nap(ugyanis ő nem igényelne magától túl sokat :cry: )
Vendég

Gyöngyi!
Én úgy tudom ez a két hónap az hat hét, és ez is csak egy zsidó hagyomány, mint ahogy az is, hogy a baba érkezése előtt semmi babacucc nem lehet a lakásban. Egyik ismerősöm szerint a kórházban nem szabad vágni (régebben nem 3 napot kellett bent lenni), mert semmit nem szabad a babából a kórházban hagyni. Egyébként én is hetente 1-2-szer tuti vágom neki, mert olyan gyorsan nő a körme, mint az enyém. Nálunk egyébként a gyerekorvos a körömreszelés favorizálja, de én körömcsipesszel nyesem.

Babetta!
Ha ehhez még hozzáadom, hogy az előző csörgő amortizálódott... Milyen kamatlábbal számolsz?
Ha Ikeába jössz, szólj előtte és mehetünk együtt. Ikeára mindig vevő vagyok. :D

Mamacka!
Nagyon csodálatos képek!

Pancsinunu!
Szerintem azért eszik most ilyen sűrűn a babád, mert melege van és szomjas. Biztosan Te is többet iszol most, mint télen. Egyébként meg ha rendszert akar, akkor majd csinál magának. Ő biztosan lát ebben is valami rendszert. :D

Kép
szelivi

Mamacka: turis??? Ajajjj. Abban nem vagyok túl jó :? Még sosem sikerült jó cuccokra bukkannom. Valszeg a turizást is gyakorolni kell, én meg hamar feladtam :)
Vagy én jártam sz.r helyeken :?

Babcika: Remélni sem mertem, hogy bevállalod, most megleptél :wink: Ezzel a kijelentéseddel majdnem überelted Alina 3 napos kánikulai teraszfestését :lol: :lol:

Pancsi: Üdv itt :) Szerintem simán belefér ennyi idősen, hoyg gyakran szopizik a babád. Lehet, hogy ő a többször kevesebbet elvet követi. Ebben a melegben meg még annyira sem meglepő, hogy sokszor kér cicit. De vannak itt jobban hozzáértők, hátha ők tudnak neked mondani valami megnyugtatót.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?