A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Viki, mielőbbi jobbulást! Az ikreknek meg nagyon boldog első szülinapot!!! :wink:
Nekünk százalékokat nem emlegettek a genetikán, ennél jobban le voltunk ejtve.

KépKép
melba

Sziasztok!!

Szerintem holnap reggel fogom felhívni apánkat, és akkor holnap megyek hozzá!!
Ági28

Drágáim,

Lkt most hívott, hogy reagáljak az alábbira:
Merionalt és Gonalt kezdték ma szúrni és beadatta, de hogy úgy adták, mivel egyiksem sem penes, hogy felszívták az egyiket benyomták majd a tűt nem kivéve rárakta a másikat és benyomta a nővérke azt is. Előtt elolvasta az útmutatót és azt mondta Timcsinek hogy így lehet. Na gyorsan mondjatok valamit hogy ti hogy gondoljátok vagy hogy esetleg hívja fel Istenünket, én nem tudok igazán segíteni, mivel nekünk az egyik mindig penes volt, és mi mindig külön oldalba adtuk felváltva.

Előre is köszi a gyors választ!
Farkasok J
farkasok

Johanna és Gergő
Kép
Nagyon boldog első szülinapot kívánunk nektek!

Sok puszi, Olivér és Gigi

KépKép
gigi28

sziasztok!!!

Viki :) , nagyon nagyon boldog első szülinapot a kisbabáidnak!!! Gyorsan elment ez az egy év, nem??? Nekem rohan az idő.

Timi, drága :) , menni fog ez!!! Úúúúgy szorítok nektek!!! Jövő héten már élesben?? Örülök, hogy túlvagy a szondán.

Roxika :) , úgy sajnálom. De mindjárt itt a következő ciklus és újabb próba. Ennek biztos így kellett most lennie!!! Jó volt talizni a múltkor!! Gyönyörű a házatok!!! Csak szólj és kimegyünk rendetlenséget csinálni! :wink:

Ági :( , nagyon sajnálom, ismerem az érzést. De az inszemeket legalább lehet folyamatosan csinálni!!! Majd most!!!

Kata :) , erről az amnioról már számtalan pro-kontra értekezés folyt. Én is sokat paráztam, de nekünk volt egy nagyon rossz eredményünk. Szerintem ha jó az afp, a 4 markeres, ha minden ok a genetikán, a magzati szív uh-on, illetve 4 d-n sem látnak semmi, akkor én nem csináltatnám. Persze mindenhol azt fogják mondani, hogy a te döntésed :) . Gyönyörűek a képek. Ilyen ujjszopis nekünk is van!!!

Szanika :) , adjál e-mail címet és akkor jövő héten kimegyünk!

Inari :) , ú nagyon gyönyörű kertetek van!!! Milyen jó dolga lesz itt Anna babának!!!

Stellus :) , hatalmasat nőttek már a fiúk!!! Hogy bírják a meleget? De jó lesz nektek, taliztok a Rékával!

Réka :) , máris stoppold le a fiúkat a lányoknak!!! Hogy bírod ezt a meleget (minden pocakosnak kitartás!!!!)? Házikó hogy halad? Csajszi, nehéz, de tényleg csak a babákra próbálj meg koncentrálni. Itt meg add ki magdból ami bánt. A levelet meg várom. Tali ügyben nekünk a 8-9 tuti nem jó, de várom a nagyjából végleges verziót és megpróbálom ahhoz igazítani a hétvégéinket, ill. főleg a hazautazásunk.

Bocsi ha felületesen reagálok a dolgokra, ill. ha nem tudok mindenkinek írni
Köszönöm a sok dícsérete a múltkori kicselezett Gigis képekre. A bébik tényleg sokat nőttek és fejlődtek. Nagyon édik, kacagva másznak egymás után, vagy szemben ülnek egymással és ezen hatalmasakat nevetnek. Mindig ugyanaz a játék kell, ezt kiveszik folyton a másik kezéből, szájából.

pussz
enigma

Viki

Gergőnek és Johannának nagyon-nagyon boldog 1. szülinapot és kívánom, hogy minden fontos dolog jól sikerüljön az életükben. Neked me jobbulást és gyógyulj meg gyorsan. Kép

Kata,

Először is gratula, igazán gyönyörű a kisfiatok, tiszta apja :twisted: Legalábbis ami a haját illeti. :lol:
Fú itt a lányok, szinte már mindent leirtak az amnióról. Én 100%-ban osztom Melba véleményét. Nem hiszem, hogy képes lettem volna úgy dönteni, hogy 24 hetesen elvetessük. Persze ez mindenkinél más. A genetikán nekem semmit sem csináltak, de ugye én ráadásul inszemes vagyok, igy a genetikus szerint nem is indokolt. Az ICSI-seknél biztos alaposabbak. Készülj egy elég genya, érzelemmentes "felvilágosításra", nem kell azonnal döntened, kérheted, hogy még szeretnéd végig gondolni. Ha mégis baj van, akkor a 20-21. hétig megcsinálják az amniót.
Jobb, ha úgy mész, hogy az AFP eredményed már meg van.
Na, akkor az AFP-ről. Simán bemész a János kórház szülészetére. A főbejárattól jobbra kell elindulni és úgy kb. a 4. épület balra. Van előtte egy nagy kéményes épület jobbról. A földszinten ki van írva, hogy terhesgondozás, oda menj. Nem kell beutaló, semmi. Csak a kiskönyv, meg mond, hogy a DÉvai betege vagy. Célszerű pont a betöltött 16 heti napon menni (+-1-2 nap hétvége miatt OK.) Hétfőtől-csütörtökig van AFP vérvétel 8-10 óra között, jobb korábban menni. 10 nap az eredmény.
A genetikán ált 2-3 hét múlvára kapsz időpontot, úgyhogy igy tudsz kalkulálni.
Még annyi, hogy ezt a döntést mindenképpen nektek kell meghozni. De szerintem ne legyen lekiismeret furdalásotok, ha úgy döntötök, hogy nem, ha a többi eredmény mind jó. Célszerű még a 18. héten elmenni egy 4D-re, ahol genetikailag is alaposan megnézik. Szerintem maximálisan minden megteszünk azért, hogy minden rendben legyen a babánkkal. És a Downos babák ált. a fiatalabb, természetes úton fogant mamáknál születnek, mert őket nem szűri senki.

Timikém, akkor hajrá növeszd a tüszencseket. Nagyon szorítunk nektek.

Na puszi, remélem ma már végre egy kis eső is lesz!

KépKép
inari

Sziasztok!

Dia!
Nekem is ez a PG/53 van meg, de még eddig nem sok sikerrel jártam vele. Remélem, neked hasznodra vált, és várjuk a tesztelést+a 2 csíkos eredményt! Az ügynököket köszönöm, rendi vagy, majd igyekszem kihasználni a lehetőségeket.

Timi, köszönöm az infot, szerintem nem olyan vészes az ár a Dévainál, persze attól is függ, hányszor kell menni hozzá.

Kisvé köszi, ha Isten is úgy akarja, talán gólyabácsi meglátogat, és elhozza kishugit :lol: . Nagyon boldog szülinapot a babócáidnak, és ne sírj, habár én is gyakran pityergek, hogy már milyen nagy az én pici fiam, pedig még csak most született, legalábbis nekem úgy tűnik.

Melba!

Köszi amit írtál, de mivel a férjem fizikai munkát is végez, nem nagyon van kedve a kirándulásokhoz. Még egy rövidke sétára is alig vehető rá! Úgyhogy hiába van ingyen, ez van. Az úszásra, ilyesmikre rávehető, azt szereti, nem olyan megerőltető a pancsizás a babuval, csak többnyire pénzbe kerül. Most hétvégén egyébként anyuékhoz megyünk, pici medencéjük van, úgyhogy ott hűsölhetünk majd, és szerencsére ingyen.
Ami a babapróbákat illeti, azért csinálom, mert valahogy mindig közbejön valami akadály, vagy családi katasztrófa. Ennyi erővel sosem lehetne gyerekem...

Tegnap a férjem kieszközölte saját magától, hogy nem fáradt el annyira, és olyan jó volt az esténk! Meg is tudtuk beszélni a dolgokat, úgyhogy kicsit megnyugodtam. Szerintem azért tegnap is fáradt volt, de annyira gyengéd és kedves volt velem+a gyerekkel is, hogy most boldog vagyok. Olyan jó lenne, ha mindig ilyen lenne itthon! Reménykedem :wink: !

Ági!

Sok sikert, kívánom, hogy végre sikerrel járjatok! :wink:

Látjátok az ovulációs vonalzómat? Tegnap még kirakott nekem egy ovulációt, de ma leesett a hőm, így aztán le is vette. :cry: Azért remélem, egyszer még célba ér a lepkém :lol: :!:

Puszi mindenkinek Kép
Vendég

Fú, Timi! Ezt nem tudom. Okosabbak, vélemény??
enigma

JUDIT, TIMINEK!

Én a Gonal mellé nem Merionalt, hanem Menopurt kaptam, de azokat nem lehetett egyszerre beadni. Én Dévaitól anno kérdeztem, de azt mondta hogy külön adjam be, és az intézetben is mikor uh után ott beadták, mindig két szuriban adták, más-más oldalra.
Én ebből arra következtetek, hogy nem lehet egyszerre beadni, bár lehet hogy a Merional más.
Én Timi helyében telefonálnék az intézetbe, Dévai ma nincs bent, de délelőtt tuti vannak bent nővérek és tudnak segíteni.

Kép
szkatácska

Na most jönnek a többiek, csak ezt gyorsan elküldtem Juditéknak, hogy minél előbb olvashassák.

Timi, örülök hogy ez a csípés mizéria nem szólt közbe a lombiknál! Így mostmár hajra!!!

Enigma, jó hogy téged is lehetett olvasni! Hogy bírjátok a meleget a lurkókkal? Ki tudsz velük mozdulni egyedül is?

Athiz, jó volt olvasni a soraidat! Örülök hogy jól alakult az estétek, ilyen folyatást kívánok a továbbiakra!

Kisvé, isten éltesse a lurkóidat! Én megértem az elérzékenyülésed, a férjemmel mindketten elérzékenyülős tipusok vagyunk, na, gondolhatod, milyenek vagyunk mi együtt. :lol:

Lányok, köszönöm az eddigi reagálásokat a magzatvízvételre. És persze a kis drágánk bókjait is köszönjük. :lol:

Tegnap óta azért újra lenyugodtam, de tudom hogy csak akkor leszek igazán nyugodt, ha végre sikerül száz százalékosan dönteni, hogy most menjünk vagy ne a magzatvízvételre.

Nem tudom, ebbe egyenlőre nem tudom magam beleélni, hogy mit tennék ha kiderülne hogy beteg a baba. Ha élettel összeegyeztethetetlen, akkor nyilvánvaló, hogy az ember nem tartja meg. A Down-kór a legnehezebb. Minden tiszteletem a tiéd, Melba, hogy ti úgy is vállalnátok. Én nem tudom ilyen határozottan állást foglalni, hogy mit tennék, nekem sajnos kicsit más a betegséghez való viszonyom.
Idős szülők gyerekeként (nem is élnek már a szüleim) kicsi korom óta a betegségek légkörében éltem. Mire apukám 19 éves koromban meghalt, három agyvérzését "asszisztáltam" végig, anyukám pedig születésem óta egy bénulással járó betegséggel küzdött, egyre romló egészségi állapottal. Apu halála után én gondoztam őt a haláláig, 27 éves koromig. Ez kemény 9 év volt, teljesen ágyhoz volt kötve az utolsó hat évben, nagyon nehéz dolgokat éltem meg mellette, lelkileg, fizikailag. Gondolom ezt nem is szükséges részleteznem, de vhogy nem érzem, hogy újra lenne erőm (bár nyilván lenne) a következő harminc évem is betegséggel élni, vki szerettemet szenvedni látni, tudni hogy sosem lesz teljes az élete.
Ahogy Melba írta, hogy nem mindenki érti meg az álláspontját, talán az enyémet sem érti meg mindenki, de úgy érzem, nem lennék erre újra képes.
Viszont ugye félek a magzatvízvételtől, ami pl. a Down-t is szűrné, de én bízok abban, hogy a jó vérvételes eredmény mellett a Down-kór felől nyugodt lehetek.

Inari, köszi a tájékoztatást AFP ügyben. Még azért maradt nyitott kérdésem, jöhet? Éhgyomorra kell menni? Csak a biztonság kedvéért, betöltött 16. héten azt érted, hogy 16+0 vagy további egy-két nap, ugye? És mit számoljak, a mensitől vagy az uh alapján mérttől? Én a mensit választanám, mert az uh mindig eltér.
A leletet kiküldik vagy menni kell érte tíz nap múlva?

Most azon gondolkozom, hogy 5500 Ft-ért az Istenhegyin is megcsinálják az AFP-t, talán jobb lenne oda menni, mert ott egy óra alatt megvan és így a genetikai tanácsadásra meglenne az eredmény. Oda ugyanis július 4-re kaptunk időpontot.

Ja, a Dévais látogatásról még két dolgot elfelejtettem. Az egyik hogy írt fel Kliont, annak ellenére hogy a leletem negatív, mert azért van benne baci, csak gondolom határeset. Itthon kicsit megijedtem, mert a kúp papírjábna az áll, hogy terhesséég első három hónapjában nem alkalmazható. De akárhogy számoltam, a 14-15. hét már nem az első három hónap, éppen átléptem már a negyedik hónapba. Meg gondolom Dévai is tudja, mikor lehet felírni. :lol: Így megnyugodtam, bár őszintén szólva semmit sem használok szivesen, főleg így, hogy tünetem sincs.
A másik a nyaralás. Hát a válasza egyszerű volt és olyan amire számítottam. KONTRAINDIKÁLT. Hm. Semmi részletezés, ne is kérdezzem, azt csinálok amit akarok de szerinte kontraindikált. Nehéz helyzetben vagyunk így. Én ugyanis augusztusban megfulladok itthon az allergiától, olyankor mindig tengernél szoktam lenni. El akartunk repülni vhová, vagy Ho-ba kimenni kocsival. (Előbbit jobban preferálnám.) Megint egy szitu, amiben dönteni kéne. Magam részéről nem félek a repüléstől, de mindig hat rám Dévai merev ellenkezése is, így nem tudom figyelmen kívül hagyni. Tudom hogy védeni akar, de nem tudom hol a határ. Ha itthon maradok, iszonyúan fogok szenvedni, a babának sem jó, ha nem kap elég oxigént. Mehetnék persze hegyekbe is, de ahhoz is autózni kell legalább Szlovéniáig vagy Ausztriáig, hogy ne legyen pollen.
Melba, neked mit mondott a nyaralásra?

A vizsgámat úgy néz ki hogy lemondom. Tegnap szó szerint kiájultam, ahogy Virág, csak elnyúltan pihegtem, három nap alatt meg kizárt hogy megtanuljam az egész könyvet. Mindegy, végülis szülésig lenne jó letenni az elmaradt vizsgáimat, talán ősszel sikerül még haladnom legalább vmennyit.

Sziasztok, Kata

Kép
szkatácska

Sziasztok, sajnos nem tudok visszaolvasni, így nem tudom, hogy most kivel mi van, de pótlom, ahogy lesz rá egy kis energiám.

Velem annyi, hogy péntekre maradt egy szem 4 sejtes embrió, amit visszakaptam, a töbi nem termékenyült meg - mint a múltkor. Most kapok 3 naponta ovitrell injekciót is a gyógyszerek mellé.

Ami nagyon furi, hogy az ET utáni naptól kezdve folyamatosan fáj a derekam, mint ha meg akarna jönni érzésem van. Jó ez? Arra gondoltam, hogy azért érzem, mert ki a karja lökni a szervezetem. Volt már valakinek ilyen érzése?

Megkérdeztem, hogy egy szem embriómnak mennyi esélye van a megtapadásra, hát 8%. Ami nem túl sok, de a nullánál több.

ez a várakozás a legrosszabb, még két hét...

Kép

Kép
boszti

Szia Boszti!!! De az esély legalább ott van!!! Pihenj sokat, és koncizz a kicsire!!! :-)
Ági28

Timi, Judit!

Mi mindig külön szúrjuk, meg az intézetben is mindig külön adják. Perzse én is, mint Kata, eddig menopurt kaptam, most volt csak két merionál a leállított stimunál. Szerintem nem csinált bajt, aki beadta, de ha nyugodtak akartok lenni, holnaptól inkább külön adassátok be.
Boszti!
Egyből is lehet baba, szurkolok nagyon nektek. Tüneteket ne keress, lehet babától is.

Kata!
Én megértelek, mi is sokat beszéltünk a férjemmel a down-ról. Nehéz dolog, de mi arra jutottunk, hogy nem ismerünk olyan párt, akik ne mentek volna szét a beteg gyerkőc miatt.

Viki!
Boldog szülinapot az egyéveseknek :P

Timi!
Teszek fel képet, ígérem, csak sosem jutok el a gépig, kertre még várnotok kell, mert még nagyon cérnás a füvünk, most kezdenek kibújni. Majd ha már szép zöld lesz :D
roxal

Boszti,
Szerintem a derékfájás jót jelenthet, pláne ha eddig nem volt ilyened ovuláció után. Legalább jgy annak az 1 embrikének a legideálisabb helye van, nincs aki kifúrja, ugyhogy biztos maradni akar. :lol:

Kata,

AFP-re éhgyomorra kell menni, és az eredményért neked kell bemenned személyesen ugyan oda. Lehetőleg a 16+0. napon menj, ami ugye jövőhét szerda. De igy az eredmény tényleg nem lesz meg a genetikáig. Lehet, hogy jobb az Istenhegyi. Te is nyugodtabb lennél, ha annak az eredménye jó és úgy kell döntened. A terhesség korát az utolsó menstritől számold, de nálad egész pontosan lehet tudni, a punkció napja+két hét.
Abszolut megértem a félelmed a betegségtől. Nagyon nehéz döntés lehet egy ilyen, kivánom, hogy itt senkinek ne kelljen vele szembe néznie.
Nyaralásról az jutott eszembe, hogy miért nem mentek fel a Tátrába? Az legalább nagyon közel van, kocsival könnyű eljutni 1,5-2 óra és azért ott is lehet pihizni.

Roxi,
Akkor most locsolhatjátok agyba-főbe a füvet :evil: Mi tavaly csináltattunk kutat, de még igy is csak arra elég, hogy ilyenkor ne halljon ki a fű, mivel nagy a telek vetésforgóban 2-3 naponta kap csak vizet egy szakasz. Tényleg jó lenne már egy eső.

KépKép
inari

halljon - haljon nem a hallásával van a gond :twisted:

KépKép
inari

Hello!

Boszti, örülök, hogy újra itt vagy, már aggódtunk! Bízom benne, hogy az a 8% hízni fog, és majd 100 lesz belőle! :wink:

Kata!

Én nagyon ki tudok borulni, ha döntenem kell, de nem tudok. Remélem, azért hamarosan sikerül meghozni a nehéz döntéseket! Az biztos, egy beteg baba nagyon megnehezíti az ember életét, de én úgy vélem, nem kéne ilyen rossz dolgokra gondolni! Szerintem nem lesz semmi gond azzal a picivel! Természetes, hogy aggódsz, de ha minden eredmény jó lesz, miért kockáztatnál? Viszont ami a nyaralást illeti, vágj bele! Gondolj arra, ha Te jól érzed magad, a babuci is jól van ott benned! Szerintem ebben az időszakban, amiben vagy, a legkisebb a kockázat, hogy bármi történhet! Menj, vigyázz magadra, és érezd jól magad! :)
Vendég

Na szóval próbáltam visszaolvasni, de lehetetlen, annyit írtatok :)

Ági: :(
Hány napra jött meg neked? Akárhogy számolom nekem 21-22 nap jön ki, kb egyidőben volt ovunk, ezért gondolom ezt. Nem túl rövid ez a ciklus? Vagy neked ez a normális?

Szkatácska: otthon nincs netünk, ezért nem jelentkeztem, egy pirinyót pihiztem :)

Réka: a júli 8-9 tali nekem nem jó. Lassan szűkül a kör és közeleg a dátum. Hogy választod ki? Amelyik napon a legtöbben ráérünk?

roxal: sajnálom, hogy újabb 1 hónap csúszásotok lesz. azt tudod már, hogy mikor megy d. szabira? nekem azt mondta, hogy amikor mennem kell hozzá, akkor még ott lesz. ez júli 7. hacsak nem jön meg előbb. bárcsak ne jönne... (sóhaj)

lkt: 16-én voltam a transzferen, 11-re mentem de 13 óra körül hívtak be. ekkor voltál ott te is? én egy 9 éves izgő-mozgó fiúval voltam. a kórterem előtt ültem. aznap én voltam az egyetlen transzferes és csak két műtétes volt.

inari: sajnos pont az a bajom, hogy ovu után mindig voltak ilyen tüneteim, és ahogy elkezdődtek, rá két hétre meg is jött :(

Azt nem is írtam, hogy AHA is volt, mert vastag a sejtburok.
és a petefészkeim szét akarnak szakadni, égető fájú érzés. tiszta betegágy lettem.

Kép

Kép
boszti

Boszti szerintem nem jól számolod, mert a 26 napra jött meg. Bár még nem az igazi, még csak erőlködik, erre mondja azt a D. ,hogy ezt még ne számoljam, hanem akkor hívja, mikor ömlik!! Az lesz az igazi első nap.
Ági28

Kép ház kívülről Kép nappali Kép étkező Kép konyha
roxal

Szió Roxal, ez a ház igen szép! De szeretnék én egy ilyet!
Vendég

Judit, Timi!
Teljesen oké, ha Így adják be!!! Akkor van gond, ha összekeverik a két oldatot. Úgyhogy nyugi!!! JÓl csinálja, legalább nem kell kétszer szúrni!!! :lol: :lol: :lol:

Roxi, drága :shock: :D írtam a "másikon", gondoltam, megnézem, mi a helyzet... HÁt, mit ne mondjak?? Csorog a nyálam, olyan szép, ízléses a lakásotok!!! Tök jó!! :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: én is valami ilyet képzelek....
puszi mindenkinek, anna
madaran

Inari, ide megérkezett a hőn áhított esőd!!! Remélem hozzátok is, úgyis te vágytál rá annyira. :lol: Persze, nekünk sem jött rosszul, hozott egy ksi felüdülést. :lol: Csak Virág parázik, fel-alá futkos és ugatja a mennydörgést. :lol:

Roxal, atyaég, gyönyörű a házatok!!! Hogy haladtok a "felavatással"? :wink: Hi-hi!

Kép
szkatácska

Sziasztok!
Johanna,Gergő!
Isenke éltessen az első szülinapotokon sokáig!
Kép

Eszter!
Csodaszép a házikótok.Sok örömet kivánok hozzá! :wink:

Na,vettem tesztet, negatív.Nincs csalódás bennem,mert a lalkem mélyén tudtam,hogy nem sikerült.Nem is akartam szólni csak Athiznál elkottyantottam,hogy nem jön meg a menszim. :oops: :roll:

Mindenkinek szép estét,végre lehűlt egy kicsit a levegő az esőtől. :? Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Dia!

Kár, hogy neked sem sikerült! Pedig már reménykedtem, hogy neked már összejött a baba! Valakinek sikerülhetne már...
Na majd legközelebb, habár nem tervezitek, de nincs ellenetekre sem, ugye? :wink:
Vendég

Roxal
ÁLOM HÁZ :!: :D Hány szoba van hozzá?
Madaran (Anna)
Na végre, hogy te is jelentkeztél. :wink: Hogy vagy? Mikor kezdesz?
Boszti
Nekem is voltak ilyen érzéseim. Sőt én végig éreztem. Még akkor is amikor csak inszeminációra jártam. Semmi jelentősége :!: Nekem is mindig egyetlen egy termékenyült meg. A többi nem. Neked mondták, hogy miért?
Melba
Köszönöm szépen :!: Nagyon szeretném ha úgy lenne :!: :!: :wink:
kagyló

Sziasztok!

Lányok és Olika! :D
Köszönjük szépen a jó kívánságokat és a gyönyörű képeket!Hát elég sírós szülinap volt.A B ikernek jön a foga,úgyhogy nagyon nyűgi,plussz egész nap a szírénázó tűzoltautón veszekedtek,amit Gergő kapott.Hát igen piszok gyorsan eltelt ez az 1év,még szinte fel sem fogtam hogy anyuka vagyok :lol: !

Timi!
Nem lehet,hogy aki beadta a szurikat,mielőtt benyomta a másokdikat elfordította a tűt egy picit?Mert így túlkép külön lett beadva.Nekem is volt aki így csinálta,de jobb szerettem ha két oldalba szúrtak,ezért mindig szóltam hogy úgy kérem.Remélem már nem idegeskedsz ezen.

Kata!
Annyira tudom,hogy min mész most keresztül,és sajnálom,hogy nektek is meg kell hozni ezt a nehéz döntést.Én ott "rontottam" el,hogy amikor kijöttem a SOTÉ-ról,mondtam,hogy nem győztek meg hogy szükséges ezért haggyjuk,de aztán D.csaknem hagyott békén és mégis elmentem.Nálunk úgy volt hogy az első alkalommal a tanácsadáson mondták adnak időpontot a vizsgálatra,döntsünk és ha nem megyek szóljak oda.Ráadásul,képzeld oda mentünk és a doki aki akkor csinálta volna azt mondta,hogy mégse csinálja meg,de nem magyarázta meg hogy miért,csak nézett egy másik időpontot amikor nem neki kell megcsinálnia.Na ezt is egy jelnek vettük,hogy akkor itt állj,ne erőltessük,megint döntöttem a nem mellet,csak aztán jött D.megint!Úgyhogy elmentünk másodjára,és akkor megcsinálták.Határozott kismami voltam,mi :lol: !
Leírom,neked hogy miért mondtam,hogy nem győztek meg!Szóval,a korom alapján adtak1%esélyt a vetélésre,és 2%esélyt a betegségre a ICSI miatt.A vizsgálat 99%-os biztonságú!Még mindig ott az az 1%!De mi próbáltuk onnan nézni,hogy végülis dupla annyi az esélye a betegségnek mint a vetélésnek,ezzel nyugtattuk magunkat,hogy jól döntünk ha mellette döntünk.De én úgy tudom,hogy spontán terhességnél is van 1-2%esély a különböző betegségekre!Azért mondom hogy nem is igazán értem ezt az egészet.Bocsi,hogy ennyit írtam neked erről,majd a g.tanácsadás után remélem te határozott,nyugodt kismami leszel :D !(azért remélem jól emlékszem a számokra és nem írtam őrültségeket :oops: )

Melba!
Szerintem is látszik a pocakod,és nagyon csini is vagy!Lehet hogy az utolsó 1 hónapban nő óriásira,és hízol te is rendesen :wink: !

Roxal!
Én is beállnék a sorba családostul,akik olyan házat akarnak mint a tiétek! :D Kívül-belül tetszik,úgyhogy jöhet! :D

Duddu!
Tali ügyben elvileg nekünk mindegy,mert idén még nem megyünk nyaralni az ikrekkel!
Remélem már jól vagy lelkileg és idegileg :D !Csajszik hogy bírják ezt a hőséget?

Jó éjt mindenkinek:Viki
Vendég

Roxal gyönyörűűűűűűűűűűűűűű a ház!!! Ági most IRIGY!! :twisted: :twisted: :lol: :lol:

Én meg szerintem csak hétfőn hívom apánkat, mert még mindíg csak erőlködik ez a szar, de nem csodálkozom, mert nekem mindíg így van.
Ági28

Foxikám,
ez a kecó! Én is szeretnék egy ilyet! A bútorok már megvoltak vagy most vettétek? Mindig is irigyeltem azokat akik amikor beköltöznek egy új lakásba sikerül berendezniük pillanatok alatt ilyen klassz ízléssel. Nem is értem hogy tudtok elmenni reggel dolgozni és csak este hazamenni, mert én egész nap ebben gyönyörködnék. Látom az étkezőt nem apróztátok el, 12 személyes az már nem gyenge méret, a gyerekek jót fogócskáznak majd az asztal körül.

Kisvé,
Gratula a szülinaposokhoz, én csak a szomszédban látom, hogy úgy nőnek a gyerkőcök mint a gomba, próbál minden apró fejlődést megörökíteni, raktározni a történéseket.

Stella,
Mi van a hasfaladdal, ezer éve kérdezni akartam de mindig kimaradt!

Duddu,
Na gyere és brühühüzzél! Remélem azóta jobb már, talán ez a kis enyhülés is segít. A galamboknak meg ajánlom hogy most minket kerítsenek sorra.

Ági,
Osváth cukrászda a XIII.ker.-ben. Wish ajánlotta és miután egyszer olyan undokok voltak a Horváth cukiban így egyenlőre áttettük a székhelyünket oda. Megkaptam a listát köszi.

Ja képzeljétek hétfőn mehetünk a Nyírőbe Fülöp dokimhoz 11:40-re, mivel a szövettanit is inkább vele beszéljük meg, bár nem hinném hogy bármi is lenne vele, legalábbis bízom benne hogy nincs semmi. Ahhoz hogy átkerüljünk kell egy megbeszélés, és hogy áthozhassuk a jegesmedvéket, ettől egy kicsit tartok, de Fülöp doki legutóbb azt mondta, hogy azt ők szervezik és speciális körülményeket megtartva- sérülésmentesen - fogják áthozni őket, a kartont viszont nekünk kell kikérni. Szerintem padlót fog a csávókám amikor hétfőn délelőtt meglát minket, de úgy érzem csak így tudok nyugodtan pihenni és az őszi indulásra gondolni, bár én annyira bízom egy spontán csoda terhességben- miután megtapasztaltam- hogy nincs semmi elrettentő ami visszatarthatna.

Inari,
Úgy érzem maradunk Tunéziánál, szeretem a biztosat. Krisz is nagyon vágyik skandináv területre, így legalább tudjuk kitől kérjünk tanácsot majd amikor arra kerül a sor.

Hajneszkám,
Érdeklődnék, hogy te meddig vérezgettél, mert hogy 2 héttel a műtét után én még mindig, kedden este egyszer csak nagyon majd most megint visszaesett a ciklus 4. napjára emlékeztetőre. Nem akarom tévesen azt hinni, hogy már ebben van egy menstruáció, mert hát a keddi több, pirosabb vérzés volt egy kis darabka nyálkahártyával, előtte 1-2 nappal mensi előtti lájtos cici fájásom is volt - amit teljesen kivettek – szóval nem tudom mit gondoljak. Ha valaki más is tudna ez ügyben segíteni annak is örülnék.

Kata,
Én úgy gondolom, ha minden olyan vizsgálatot megcsináltatsz ami megelőzi a magzatvizes vizsgálatot és mind jó akkor szerintem nyugodjatok meg mert a emberkétek szépen fejlődik. Emlékszem amikor Enigma tavaly ilyenkor mit szenvedett, végigjártak minden lehetőséget és végén nem csináltak magzatvizes vizsgálatot, és két csúcs gyerek lett belőle. Őszintén nem szeretném, hogy teljesen magatok maradjatok a döntésben, annak ellenére hogy nyilván nektek kell meghozni a döntést, de mégis csak több szem-fül többet segíthet. Esetleg Enigma tud segíteni ha bármilyen kételyed van. Fel a fejjel. Nálunk egy csepp eső sem esett, mert ti jól kifacsartátok a felhőket irgum-burgum.

Én próbáltam a PG53-as tesztelőt, de hát az lenne a legjobb ha hüvelyi váladékból csinálja az ember, amúgy nyálból sohasem mutatott peteérést, így beraktam a spájzba.

Na elkezdek dolgozni, mert a kollégák nem nagyon szakadtam meg amíg nem voltam itt, hát én meg most nem fogok.

Pusszancsok Farkasok J
Ui. Kriszt éjjel érkezik végre, tele a bőrönd teával.
farkasok

Sziasztok!

Bocs, hogy ennyi ideig nem jelentkeztem, de iszonyú hajtás van a munkahelyemen, este csak a zuhany és az ágy vonz.

Sz. Kata!
Köszi az üdvözlést! :D Igen, valóban rengeteget írtatok, alig tudom mindet követni. bevallom, jegyzetelek.
Virággal kapcsolatban csak annyit, hogy szerintem a kislány kutyusok mind ilyenek, amolyan szoknyán ülősek. Az én drága Stefim is állandóan mellettem van, el nem mozdulna három-négy lépéstől messzebb. :P
Sikerült a vizsgád? :roll:
A magzatvíz miatti aggodalmaidat megértem...nagyon nehéz döntés. Szeretem Dévait, de tényleg mindig ijesztget, ez borzasztó! :( Nagyon jól leírtad a lombikot! Tudom, nem nekem, de én is tanultam belőle! :lol:

Athiz!

Úgy látszik, ez a nagy meleg keveseknek jön be. Én viszont élvezem! :lol:
Szili gyönyörű, annyira szép azokon a képeken! :lol: :oops: :lol:
Dévai amúgy 8000/látogatás, de gondolom, ez attól is függ, mit csinál.
eper1

Duddu, hihetetlen, milyen ügyesen összeállítottad ezt a táblázatot!
Igyekszem átgondolni a többi időpontot is.
Nem vagyok teljesen képben: eddig úgy tudtam, két kislány lapul a pocidban. De ezek szerint csak egyiküket látták biztosan? bocs a kérdésemért. :oops:

Melba!
Nagyon édes a pocis fotó! Hát nem tudom, de szerintem erre már nem lehet azt mondani, hogy csak simán sokat ettél! :lol:
Miért küldött el Dévai belgyógyászhoz? Nem nagyon értem. :oops:
Mátrafüreden voltunk, ott búcsúztam el kicsiny osztályomtól. :cry:
eper1

Vanda!
Még mindig semmi válasz Líviától? Mert akkor erőszakosabb leszek, és elmegyek hozzá, elhozom! :shock: :wink:
Örülök, hogy jobban vagy. :lol:

Lkt!
Olvastam, min mentél keresztül a csípés miatt. Dévai tényleg nagyon körültekintő :? ...mielőtt veletek leveleztem volna, jópárszor sírtam az autóban a klinikázás után.
Örülök, hogy minden oké, s folytathatjátok! :lol:

Ági: Sajnálom... :( :cry:

Kisvé! Nagyon boldog szülinapot az ikreknek!!!!!! :lol: :lol:

Boszti, olyan jó hallani rólad, gratulálok a kis embriódhoz! Szerintem is simán sikerülhet, pont elég, ha egyedül ő kapaszkodik!
Küldök neki egy simit, légyszi add át! :lol:
eper1

Judit :)
próbáld a Maybe Baby-t. Kicsit drágább (kb. 12 e Ft), de én ezzel tudtam pontosan, mikor kell letámadnom apucit. Sőt, mivel már múltak a páfrányok, azt is sejtettem, hogy fiú lesz, ha sikerül.

Timi :)
szuper, hogy nem fájt!!!!!

Enigma :)
megírom a pontos címem mailben.

Dia :) , Gigi :) ... és minden babás anyuka, FIGYELEM!!!!

Jövő kedden (27-én) fél 10-kor lesz nálunk a lakásunkban egy 4-5 órás tanfolyam, amiben azt tanulhatjuk meg, hogyan tudjuk a babáink agytekervényeit olyan tempóban kialakítani, hogy az iskolában és a későbbi tanulmányaikban gyerekjáték legyen a tanulás, a nyelvtanulás. Agykapacitásuk sokkal nagyobb lesz, mint az átlagemberé, agytekervényeik száma messze meg fogja haladni a miénket. Láttam róla a Fókuszban is műsort februárban. Szerveztem Szentendrén egy kis csapatot (eddig 7-en vagyunk), akiket érdekel, de semmiképpen nem szeretném, ha pont a babanetes kisbarátaim maradnának le erről a lehetőségről. A tanfolyam díja 8000 ft/család, egyszeri alkalom, ahol megmutatják, hogyan kell fejleszteni a babát. Andriska lesz a próbababa :) . Pesten legközelebb csak szeptemberben lesz, és azt nem akartam kivárni, mert tele vagyok tetterővel és lelkesedéssel, hogy ennyire segíthetem a kisfiam jövőjét. Tudjátok, ilyenkor iszonyúan szivacs az agyuk, mindent felszív, és a tartós "tanulás" csinálja ezt a nagyfokú agyi barázdálódást, ami okossá, intelligenssé teszi őket. Olvassatok bele a www.okosbaba.hu -ba, és szóljatok légyszi, ha jönnétek. Nagyon örülnék!!!!

Bocsi, hogy most nem reagálok másokra, iszonyú sokat írtatok, nem volt módom elolvasni.

Sok-sok puszi mindenkinek :) !

Szani
szani

Farkasok köszi a cukitippet!!

Nyugi hétfőn csak jó híreket kaptok!!

Eper köszi az együttéezést!! De szerencsére én mindíg csak aznap vagyok padlón, másnap már megint minden rendben van lelkileg!! :-)
Ági28

Judit,

Na örülök, hogy ismét a régi formában. Szerintem jól döntöttetek, hogy ezek után otthagyjátok a Kálit, az eszkimóknak meg biztos nem lesz semmi baja, stram kiscsávók :wink: Irigylem Krisztiánt ezért a sok angliai kiruccanásért, meg a fincsi sörökért, bár azt most ugyse ihatnék :twisted: Bár a "Hajrá England"-de totál egyettértünk. Mi is nekik drukkolunk. :lol:
Skandinávia nem olyan hideg, mint ahogy azt ált gondolják. Norvégia a leghűvösebb, de Svédo. és Finno. egész kellemes. Júliusban 25-28 fok szokott lenni 8) , a sekélyebb tengerparti részek 20 fokosak. De a legjobbak a tavak, júliusra már ezek is 18-20 fokosak legalább, ami nagyon kellemes, meg lehet szokni. De szaunával egyben igazán pazar. :lol: A kempingek szuper jók és nem is drágák, mindennel felszereltek, lehet bérelni kisebb faházakat is. Ált. mind tóparton van, hagyományos fafűtéses szaunával, grillező hellyel, az ám a pihenés! Szerintem ne hagyjátok ki, és ha egyszer mentek tényleg tudunk segiteni egy jó pár dologgal, ha érdekel. Ja, és mikor egyszer egy baráti párral mentunk, ők ott helyből básak lettek :lol:

Roxal,

nagyon szép a házatok, gratulálunk. Azért a kert is szép nagy lesz, bizony itt elfér egy kutyus :lol: Ahogy elnézem Ti sem fogtok mostanában unatkozni, de ez a rendezgetés, kerttervezés része nagyon szuper, én legalább is élveztem nagyon :lol:

Eper,
Akkor most nyáron végre lazíthatsz egy kicsit :lol:

Ági,
ügyes csajszi vagy, szuper a hozzáállásod. Bár azért nem lehet, hogy ez tényleg csak ilyen maszat, tesztet csináltál?

Kata,
na tényleg elszipkáztátok elölünk az összes esőt, nálunk sem esett egy csepp sem :evil:

KépKép
inari

Réka,

Már rég akartam neked írni a védőnő témában, csak a tyúk agyammal mindig elfelejtettem. Szerintem is van valamennyi kötelező, meg neki is meg kell látogatni titeket. Jobb, ha felveszed a pléhpofát, még ha nem is szimpi és 4-5 ször meglátogatod, mivel ha megszületnek a lányok (lány/fiú?), akkor ugyis szükség lesz rá. Jobb ha addig azért már megismer titeket, ne a gyerekeken "álljon bosszút", amiért nem mentél.
Remélem lelked már jobban van, jó lenne már dumálni egyet. :lol:

KépKép
inari

Inari egyenlőre tényleg csak maszatol, de sajnos tudom, hogy ez rendes mensi lesz!!! Tudod a női megérzések!! :-) :wink:
Ági28

Jesszus, elszippantottuk volna a sok vizet?! :roll:
Ezer bocsánat! Itt tegnap özönvízszerű eső volt, fél órát úgy zuhogott, hogy megteltek a környékbeli árkok, óriási pocsolyák lettek.

Már meg sem merem írni, hogy most délben is szakadt az eső. :roll:

Kép
szkatácska

Juditkám,
nem tudom, mennyire vagyok mérvadó, nekem tk. nem volt sose vér, csak a barna. Műtét után 10-12 napig tartott még, aztán szépen halványodott és elmúlt. Fogalmam sincs, hol tarthat a ciklusom, a görcsök megszűntek, csak ritkán kap el egy-egy kisebb összehúzódás. Elég vicces, hogy zavarodott kis hormonjaim teljesen terhességi tüneteket produkálnak. Szoktam hányni, könnyen elalszom, kurva fáradtan kelek és rohadtul fájnak a melleim. Nálatok (Judit + Vanda) is van ilyen?

Roxal,
Nagyon szép a házatok kívül is belül is! Olyan ismerős, nem volt véletlen fent az ingatlan.com-on? :D Ültettek majd fákat, bokrokat is? Bocsi, ha írtad már. Remélem, nemsokára élőben is láthatom, nagyon hívogat az a 12 személyes asztal!!! :lol:
hajnesz

Sziasztok :)

Ági :)
Sajnálom :( Sajnos ez most nem a Ti hónapotok volt, de fel a fejjel, előre! Pityesznél voltál? Vagy inszemnél nem kell bemenni ha megjött?

Kata :)
Én is csak azt tudom mondani mint a lányok. Ha egyik vizsgálat sem utal semmiféle betegségre, akkor minek bökni? Oli is icsi-s, de az orvosom akihez terhesgondozásra jártam, nem tartotta szükségesnek. Beteg gyerek:..... osztom a véleményed. AZ az igazság, hogy egy teljesen egészséges baba is teljes embert kíván. Mind fizikailag mint lelkileg nagy megterhelés egy pici baba. De ilyenkor arra szoktam gondolni, hogy hamar végetérnek a gyerekévek, önálló lesz stbbb.... Viszont egy beteg baba elöbb utóbb beteg felnött lesz. Aki egész életére a szülei gondoskodására lesz ráutalva. Ehhez nagyon erősnek kell lenni. És valóban nagyon sok házasság tönkre megy ebben.
De nem lesz semmi baj. Menj el genetikai uh-ra, az Istenhegyire és meg fogsz nyugodni. Dévai biztonsági játékos, tudod :wink:

Judit :)
Jó utazást az eszkimóknak :!: Hamar világot fognak látni! Jól teszitek, hogy átmentek a Nyírőbe! Hajrá galambocskáim!!!!! :wink:

Inari :)
Tényleg nagyon jót tett neked a terhesség. Sugárzik a pofid! Vanta nagyon szép!!! JÓl megdögönyözném!!

Roxal :)
Húúúúú de szép házatok van :wink: :wink: :wink: :wink: Remélem megfelel a kis Sztankóknak és végre szedik a batyujukat és beköltöznek.
Ja és csajok bárkinek nagyon szívesen építünk ilyen szép házat! :wink: :wink: Kiköltözhetne a topik :wink:

Szani :)
Köszi, de én ezt most kihagyom! Sok puszi a próba babának! :)

Seszi :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Egy kép kopasz Oliról és az ő Berci babájáról:
Kép
És a kedvencem, talán nem kell mondanom, hogy miért:
Kép

KépKép
gigi28

Hajni!
De jó, hogy írtál. Lehet, hogy fent volt az ingatlanon, de még csak a falak álltak, tehát még színes sem volt, így biztos nem erre a házra emlékszel. Ez teljesen saját design. Füvesítés van most soron, aztán apránként majd jön a többi, szeretnénk tuját vagy sövényt, hogy ne lássanak be a szomszédok, ablakba virád, egy két gyümölcsfa. Terv van, csak kedv (értsd anyagiak) nincs. Én felajánlottam, hogy avassuk a 12 személyes asztalt. Innentől a csapatnál a labda...

Kata!
Nálunk is úszott az egész kert, vagy 1,5 órán keresztül csak ömlött. Nekünk nagyon jól jött, egy nap nem kellett locsolni. Házavatással sehogy nem állunk, apa lebetegedett, összeszedett valami vírust, úgyhogy spontánnak lőttek. De legalább megnyugtatom magam, hogy emiatt kellett leállni, most milyen frászban lennék, hogy árt a babóknak. Mindig mindennek megvan az oka.

Inari!
Na igen, unatkozni nincs idő. Követjük a kerteteket, nagyon szép.

Judit!
Az ülőgarnitúrán kívül minden új. Sajna az összes magunkkal hozott bútor szétpenészedett, így ők nem költöztek velünk, s némi szülői segítséggel sikerült beszerválni néhák klassz darabot. Pl ágyat, szekrénysort, meg a tálalószekrényt. A többi saját erő. Mázlink van, mert az álmunkból nagyon sokat sikerült megvalósítani, s valahogy anyagilag is úgy jöttünk ki, hogy belefértek olyan dolgok, amit nem számoltunk (pl klíma). Az étkező meg szándékosan lett nagy :lol: Dolgozni meg muszáj, mert különben nehezen lesz illetékfizetés...

Kagyló!
3 kisebb szoba van, plussz az óriási nappali.

Lányok, nagyon köszönöm a dícséreteket, jó kint lakni "vidéken".
roxal

Gigi!
Mesélj, hogy lett Oli haja ilyen rövid? :wink:
roxal

Ági, hihetetlen nő vagy, komolyan! Ezt a hozzáálást! :shock:

Inari, igen, tényleg lazíthatok majd, nagyon várom! Egyébként befogom a szám, mert a főnököm kivételesen a mai napot elengedte, legyen egy hosszú hétvégénk, s majd hétfőn kezdünk újra.

Lányok, annyira várom már a kezdést! Ez a várakozás... :cry: Tudom, használjam ki az időt, satöbbi, de akkor is tűkön ülök.

Gigi, Olivér egyszerűen csodaszép baba, csak ültem a gép előtt, s gyönyörködtem benne. :wink: Azt hiszem, a lányok keringeni fognak a házatok körül, tizenéves korától beindul az élet! :P
eper1

Sziasztok!

Gigi, nekünk a babaszobában ugyanilyen a tapéta (sárga macis, stb.). Szerintem nagyon édi Oli baba, akár rövid a haja, akár nem. Nekem is van egy kedves kép, ami Sziliről és apukájáról készült, olyan édesek rajta!

Eper!

Köszi a dicséretet a fiamról, nekem Ő a leggyönyörűbb a világon, persze ezzel minden szülő így van, a sajátja a legszebb neki :lol: .
Amúgy nem lenne gond a meleggel, ha mondjuk a tengerparton lennék, és este lenne légkondis szobácskám! Az biztos, hogy jobban elvagyok ezzel az idővel, mint a szomorú, szottyossal :mrgreen: .

Ági!

Pedig olyan jó lenne, ha nem a szokásos miatt maszatkáznál! Nem tudom, megbántottalak valamivel? Mert nekem sosem válaszolsz! Pedig én drukkolok ám neked is :wink: !

Judit, mi van a galambjaiddal? Remélem megdumáltad velük, hogy most már Te "költesz", ha meg nem, akkor legalább a gólyahaverját küldhetné maga helyett egy kis babuval :lol: :!:

Mi holnap reggel lemegyünk anyuékhoz Üllőre, ott nincs net, úgyhogy mindenkit pusszantok. Persze lehet, hogy még később benézek! Cupp
Vendég

Sziasztok!

(Csak zárójelben: nálunk délután is esett, nem is akárhogy! :oops: )

Boszti, jó hogy végre írtál! Sajnálom, hogy egy babád maradt, így tényleg kisebb az esély, de Dévai is többször mondta, hogy egy embrióból is született már gyönyörű gyerek! Te is lehetsz ilyen szerencsés! Szorítunk!

Duddu, most elbujdokoltál, vagy mi van? Gyere már, jó? Nem szeretjük ha távol vagy. :lol:

Judit! Szerintem jó döntés, hogy eljöttök a Kaáliból. Én úgy gondolom, hibákat mindenhol követnek el, de ahol az emberrel személyesen történik mindez, ott elvész a bizalom. Ez meg főleg jó, hogy máris megvan egy új doki, akiben bízol és akire rá mered bízni magad és az eszkimókat! Szorítok neked hétfőre! :wink:

Eper, látom újra aktív vagy! :lol: Igen, sikerült a vizsgám, (szerényen :oops: ) ötöst kaptam, a mostanit viszont lemondtam, mert ebben a hőségben egyszerűen nem tudtam tanulni.

Inari, olyan érzékletesen írtál az északi országokról, hogy kedvem támad odautazni!!! Pedig én nyáron meleg helyre szeretek menni, igaz, mindig "vándorútra", tehát soha nem luxusszállodába, fix helyre. Imádtam pl. Korzikát bejárni, vagy Szardíniát, vagy Erdélyben a hegyeket járni, stb. Én is az aktív pihenést szeretem. Az északi országokat vhogy "öregkoromra" tartogattam, mint "nyugisabb" helyeket, de most úgy gondolom, korábban is sort kerítek rájuk. :lol:
A Tátrába utazást meggondolom, bár azért az út oda is hosszabb mint egy-két óra. De az ötlet jó, ott is szét fogok nézni, hiszen hegyek, erdők, tiszta levegő és tavak ott is vannak.

Hajni, de jó hogy bejelentkeztél, bár magadról nem írtál! Mikor térsz vissza közénk? Addig is a legjobbakat kívánom neked!

Gigi, dögöny, dögöny! Ugye a talin meg lehet majd Olivért dögönyözni? És lejthetne nekünk megint egy táncot is! Azóta biztos tanult új figurákat! :lol:

Roxal, ne már, hogy ugrott a spontán akció! Mi történt apával? Ő is beszerezte a hányós, hasmenős kórságot? Jobbulást kívánok neki!
Azért az avatást majd pótoljátok! :lol: :lol: :lol:

Lányok, olyan aranyosak vagytok, hogy mind bátorítotok, hogy nem lesz baj, ha nem megyek magzatvízvételre.
Így, pár nappal a Dévais találka után helyrebillent a lelkivilágom, megint "normális-hétköznapi-boldog-kismamának" érzem magam és nem nyugtalankodom (annyit :lol: ). :lol:
Hiszem hogy a lurkóm jól van, egészséges, szépen fog fejlődni és nem lesz semmi baja. :lol:
Több ismerősömmel beszéltem erről, és "józan paraszti" ésszel mindenki úgy vélte, ha semmi viszgálat eredmény nem utal arra, hogy baj lenne a babával, ne csináltassak ilyen vizsgálatot. Tudom hogy ők nem szakemberek, de pl. többen ismernek lombikosokat és máshol nem tulajdonítanak ekkora jelentőséget ennek a dolognak. Azért kicsit tartok még a genetikától, nagyon rossz ez a bizonytalankodás, de hajlok/hajlunk arra hogy nem csináltatjuk meg az amniót, persze ha most az AFP is jó lesz.

Még kérdeznék vmit, ötleteket várnék. Meglepő módon, Dévait kérdeztem a kismamatornáról és arra nem mondott nemet. :lol: Szivem szerint vizitornára mennék, de hát ugye tudjuk, hogy arról mi a véleménye, ill. én valóban mindig mindent összeszedek usziba.
Szóval mehetek tornázni és mennék is, mert vészesen hízogatok, de nem ismerek semmilyen helyet. Elsősorban olyan érdekelne, ahová vki járt, vagy az ismerőse, szóval nem csak hallomásból ismeri a helyet. Köszönöm a segítséget. :lol:

Sziasztok, Kata

Kép
szkatácska

Sziasztok :)

Athiz :)
Jó pihenést anyukádéknál! Csak hétvégére mentek? Mi a tapétát a Brico Store-ban vettük. Olivér is szereti mindig mondja, hogy maci, béka, pipi :) Már reagálni akartam arra, hogy 42 kiló voltál :shock: :!: :?: :shock: Az nagyon kevés. HÁny centi vagy?? 140 :?: :lol: Én fénykoromban 52 voltam......... De annyi sem leszek már soha többé.

Kata :)
Örülök, hogy megnyugodtál egy kicsit. Élvezd a babásodást, lazíts. Gratulálok a vizsgákhoz, nagyon ügyes vagy!
Olikát természetesen meg lehet dögönyözni, sőt el is várja! Mostanában azt csinálja, hogy kezet kell neki csókolni........ :oops: Na, hogy ezt kitől látta??????? Bár Viktor szokta megpuszilni a kezem az autóban ha épp megyünk valahová. Tánci is biztos lesz, bár már a séróját nem tudja lóbálni. Ha így is megfelel............ :wink:
Én jártam terhes tornára, kb. a 20. héttől. A kórházba ahol szültem. Annyi a lényeg, hogy a kiskönybe bele kellett pecsételtetnem a dokimmal, hogy minden rendben. Abszolút nem fárasztó. Mi tanúltuk a légzéstechnikát is. HOgy hogyan kell fájás alatt és a kitolás alatt fújtatni. Egy darabig csináltam is, de amikor már egybefüggő volt a fájdalom, örültem, hogy élek :wink: Szerintem majdnem minden kórházban van ilyen. Azt tudom, hogy voltak olyan csajok akik nem is a Szt Imrében szültek és mégis oda jártak.

Roxal :)
Mi baja van Attilának? Remélem nem komoly!
Esik megint........... eltehetítek a slagot! :wink:

Eper :)
Olivér nevében köszönöm a dicséretet. Ha majd jönnek a lányok, kiállok a kapuba és tüzet okádok! :lol: Bár már Enigma Pannáját kinéztem a fiamnak!

Seszi :?: :?: :?:

Puszi

KépKép
gigi28

Még eszembe jutott vmi (látszik, hogy nincs itthon a Viktor, nagyon ráérek)
Athiz :)
Páfrányos lh tesztem nekem is volt, de szart sem ért. Aszerint soha nem volt peteérésem....... :evil: Viszont én mindeféle kütyő nélkül, szabad szemmel is látom ha itt az idő. Teljesen más a hüvelyváladék. Te még ezt nem vetted észre?

Puszi

Na most már tényleg elvonulok!!

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Annyira élvezem a hétvégét! Nem mintha lenne időm lábat lóbálni, épp a hűtőt eresztem le, de akkor is, VÉGRE ITTHON!

A baba témáról még csak annyit, hogy ha valaki még nem lenne elég motivált, bár esetünkben ugye erről szó sincs, akkor itt biztos kedvet kap. Olyan szép babócák születnek! :lol:

Kata, csak úgy, lazán ötös vizsga? Gratulálok! :wink:

Athiz, mi a mai program?

Gigi, felénk nem esik az eső, mi több, hétágra süt a nap. Stefánia nem is hajlandó sétálni, dob egy sárgát, aztán már ott sertepertél a lábunknál, jelezve, neki ennyi elég volt. Korán reggel és este persze bóklászunk, akkor már bírja.

Vanda! Mi újság :?: :?: :?:
eper1

Sziasztok!!

Mióta nem voltam, iszonyat termés született, csak végigfutottam.

Köszönöm a reagálásokat a szurira!!! Még csütörtökön betelefonáltam a Dévaiba, szerintem az az idős doki vette fel, akit néha lehet látni a váróban is megjelenni. Azt mondta, hogy simán lehet így csinálni.
Azért biztos, ami biztos, inkább adatom 2 szúrással 2 oldalra. Hétfőn majd megkérdezem DI-t, hogy mit szól a nővérke ötletéhez.

A tanfolyamról annyit, hogy nagyon jó volt, Paptiborom is nagyon élvezte, sőt nagyon aktívan részt vett benne. Tényleg akkor is nagyon sokat ad, ha csak gondolkodik valaki az örökbefogadáson, de szeretne erről többet megtudni. A 3 nap alatt tökéletesen tisztába jön a kételyeivel, és dönt, hogy merre tovább.

Azt azért még szeretném elmesélni, hogy volt egy páros a tanfolyamon, akinek 13, azaz tizenhárom !!!!!!!!!!!! lombikja volt. Mind a Kaáliban, egy számomra ismeretlen nevű Kaáli fővezérnél.
Teljesen lehidaltam ettől, mert fogalmam sincs hogy bír ki az ember 13-szori kicsit (vagy nagyon) belehalást, ilyen iszonyt anyagi áldozatot, és ha már ennyire nem akarja feladni, akkor miért nem vált intézetet. Lehet, hogy egy minimális változtatás a protokollban máris segít.
Ja és ősszel csinálják a tizennegyediket. Ha az sem sikerül, ráállnak az örökbefogadásra.

Boszti!

16-án én is ott voltam Dévainál, sőt amikor egyszer jött ki behívni a köv.beteget, látta, hogy a fiad a kerítésen csüng, és kérte, hogy vegyük le onnan, mert nagy érték, nagyon nehéz legyártani... Mivel senki nem volt hajlandó kimenni szólni neki, én fogtam magam, és kimentem, és próbáltam nagyon aranyosan megmondani neki, hogy a doktor bácsi nagyon aggódik érte. Szóval a fiadat ismerem, téged pedig láttalak. (még azt is kifigyeltem, hogy küldtél be egy kávét Doktorunknak az aszisztenssel.

Most lepihenek kicsit, estére még jövök.
lkt

Olvasok ám, csak egy lusta dög vagyok írni, mert mostmár jegyzetelnem kellene, annyi mindent akarok. Na most egy kicsit, estére meg összeszedem magamat.

Eper! Már meg is kaptam a könyvet tegnapelőtt, ezért ne izgulj, Lívia tök gyors volt. Sajnos sok minden nem egyértelmű nekem, rajz jobb lett volna, mert tesiből azt megtanultam. Meg nem tudom, hogy az nem-e gond, hogy nincs zene hozzá, honnan fogom tudni az ütemet? De ha lesz időd nekem is és neked is, akkor msn-en megint összefuthatnánk. És akkor kikérdezlek rendesen. :lol: De lehet, hogy mégis el kell majd mennem tanfira.

Judit, Hajni! Én is még vérezgetek, bár egyáltalán nem erősen, csak olyan lightosan. Néha mintha valamilyen víz szerűvel kevereden a vér, szinte rózsaszín. Máshogy nem tudom leírni, bocsi. De darabok már nincsenek benne. Nem is görcsölök egyáltalán, ha megnyomom, vagy hasra fekszek, akkor érzem, hogy van, örömködésre úgy érzem, még tényleg nem vagyok alkalmas. Terhes tünet semmi, hányinger semmi, simán tudok már fogat mosni is. Melleim sem fájank. Aluszékony sem vagyok, sőt teljesen energikusank érzem magam. Depi, az van. De nem mindig, változó, elkap csak úgy a sírás, majd vége. Szóval nekem meg ezek a tüneteim, úgy látom hárman összehozunk egy teljes repertoárt.
Ja és az ámaim még mindig nagyon szarok. Mindig kórházba vagyok, vagy műtenek, vagy csak a hálóing, vagy gyerek. Pedig úgy fekszem le esténként, hogy direkt módon szép dolgokra gondolok, és mégis kísért ez a szarság.

És eszembe jutott nekem is és apának is valami a madarakkal kapcsolatban, ez Judit neked szól. Május elején beköltöztek hozzánk a "csűrbe" (aszem így hívják, régebben lovak voltak ott, de megtartotttuk, vagy lovaknak, vagy lóerőnek, még apa nem tudja eldönteni) egy madárpár, nem tudom milyen fajta, olyan pirosos-narancssárgás volt a hátsófelük, nagyon helyesek. Mindig néztem őket, volt tojás is, igaz egy picit hangosak voltak, de nem számított, hiszen én is boldog voltam. Aztán egy reggelen, amikor még nem sejetettem semmi rosszat, felült az hálószoba ablak alá, és csak mondta meg mondta a magáét, mint aki panaszkodik. Még anyának is mondtam, hogy nézze már meg ha eljön, hogy milyen érdekes, mintha mondani akarna valamit. Aztán beütött a krakk, nem is foglalkoztam vele, és a napokban vettük észre, hogy elmentek a fészekből, kköltöztek, vagy nem tudjuk hová tűntek. Szóval akár ez is jelenthetett valamit, igaz?

Timi! Mivel én nem tudtam, hogy nem lehet összeszívni, csak most olvastam, elmondanám, hogy én nem is egymás után küldtem be őket, hanem összeszívtam. Fostimont, és Merionalt. És most először stimulálódtam normálisan, egy hét alatt növeszetettem meg őket. Még Dévisz mondta is, hogy mindig így fogjuk. De ez az én tudatlanságom volt, de azért jól jött ki.
Neked ezeket lehet hasba is nyomatni, oda nem tudod magadnak beadni?

Folyt. köv.
vanda978

Szia Vanda!

Nagyon örülök Neked! :D :wink: :D
Természetesen MSN-ezhetünk, remélem, el tudom magyarázni érthetően a dolgokat. Bár természetesek, szerintem nem lesz nehéz. Azt írtam, hogy rendelj hozzá CD-t is, de ha így alakult, az sem gond, szerintem nyugodtan csináld a saját ütemedben!

A madaras történet elgondolkodtató... :shock:
eper1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?