A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Tünde!
Mi egy cipőben járunk a tejfehérje-érzékenység miatt. Neked mit mondtak (ha egyáltalán szó volt erről a dokinál), mikor és mit lehet adni majd nekik?

ayse

Ayse, azt mondta, tejtermékek 2 éves kor után. De majd rákérdezek, mert sztem Zita sokat javult, kipóbálom megint az 1-es tápit, hogy kiüti-e. Megkérdezem a savanyított tejtermékeket is. Dokibácsi csak a nyalánkságokat említette, hogy tilos: puding, túrórudi, de hát gondolom mást se lehet.
És emiatt minden allergént is később, de gluténeset már evett. Gyümiből is csak azok, amik magyar gyümik. A halra is azt mondta, 1 éves korig ne kapjon. Már nem is értem, miért adtam neki. :cry:
Rendes tehéntej szigorúan tilos, nemtom meddig, 2 éves korig tuti.
Tejmentesen kajálsz még?
Vendég

Havtünde! :)

Lívi is csinálja ezt a fejét vállához hajtást, és annyira édes olyankor. :)

De ő sem fogja mega cumisüveget, de bezzeg minden mást igen!!!! :D

De kis kényelmes baba, az tuti, mert szereti ha etetik, itatják és nem is hajlandó kezdeményezni az önálló evést! :D

Evés nálunk:

Én most már adok neki sima joghurtot, eddig Danoninot kapott egy jó párszor, aztán írtátok hogy nem túl jó, meg hát tényleg abban semmi nincs, csak színezék meg cukor.

így adtam neki sima natúr joghit és megette simán minden nélkül.

Azóta ezt eszi nasinak:)

Úgy hogy ezt megfogadtam Tőletek mint tipp!

Még nem vezettem be az ovódait sem, de már néha egy egy kanállal adogatok neki ebből abból.

Reggeli, vacsi még mindig sima Nutrilon tápszer(3-as)
Ebédre ált. csinálok neki főzi-mixet vagy üveges.

Sajnso gyümi mostanában van hogy kimarad ebben a melegben.

ilyenkor délután azt adok vagy joghurtot!

De úgy veszem észre nem annyira édes szájú, ill. a gyümik nem nagyon mennek.

Múltkor is érett finom édes dinnyéből adtunk kevest és fintorgott nagyon, meg a barackra is:(

Pedig a gyümik olllllyyyaaan jóóóóóóók, én imádom! :D

Nektek a babák eszik a gyümiket?

És főziket mindet vagy van amit utálnak kifejezetten???

Nekem a tökfőzeléket is megeszi szerencsére, pedig én UTÁLOM!!! :D

További szép meleg napot!!!

Mea
mea

Tünde :lol:

Szerintem nem gondolatolvasó vagyok, csak van egy hangyányi agyam és szorult belém némi felelősségérzet, ja és nem a birtokomban lévő játékszernek tekintem a gyerekeimet.

Nálunk egyébként semmi allergia nem volt a családban és a gyerekeknek sincs, de Bazsival és Lacival is 1 éves korukig HA-s tápszert kaptunk, aztán álltunk át a normálra és 1,5 éves koruk után kaptak tiszta tejet.

Mea :lol:

Én a natúr joghurtba keverek bele egy fruttapurát és ha nagyon híg, akkor még egy kis Sinlac-ot is.

Gyümik nálunk csúsznak, inkább a husis dolgok nem, ebben a melegben. Szerencsére Lacinak vannak tartalékai, úgyhogy nem kell tömnöm őt, meg erőltetnem belé a kaját, amit amúgy sem csinálnék.
Hidd el, Lívi tudja, hogy mi kell neki. Prüntyi írta egyszer, hogy Tüncsike sem szereti annyira a gyümölcsöket. Próbáltad már gyümölcs helyett az Univer sütőtököt adni a babának? Próbáld ki szerintem.

Kép
Kép Kép
sildike

Tünde
Bazsival kaptuk 1 éves koráig és Lacival is így tervezem. (a tápszert).

Kép
Kép Kép
sildike

Atrakció:

Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike! :D

Gratula Lacikának a felálláshoz. Egyetértek veled, minek leírni ide, ha valami olyat adunk a babának, amit még nem lehet? Már szászezerszer leírtuk, hogy azért, mert ma, vagy holnap nem lesz baja tőle, még később azért lehet. Én nem is értem, minek kockáztatni? Annyi jó kaja van, amit ehetnek. Na mindegy, de megint felbosszantottam magam feleslegesen.

Mea! :D

Nálunk változó a gyümitéma, pl. a meggy, cseresznye, barack megy, de az alma magában nem. Meg nem is mindig egyformán éhes. Örülök, hogy megfogadtad a Danoninot. :D Személyes sikernek könyvelem el. :D :D :D A natúr joghurt szerintem még finomabb is, mint ezek a műízű vackok. Mi Bakony joghurt pluszt szoktunk enni, nagyon szereti, nemsokára Bubus is megkóstolhatja.

Szmercsa! :)

Gratula Dávidkának a járáshoz.

Rókica
:D
pliz, ha olvasod! :D Légyszi linkelj be erről a kúszás kimaradásról valami jót, mert kezdek aggódni. Amit eddig találtam, nem túl bíztató.
Bár az is érdekelne, hogy fordított vizsgálat volt-e, hogy aki nem kúszott, annak hány százalékával volt később probléma.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Gratula Lacikának a felálláshoz. Egyetértek veled, minek leírni ide, ha valami olyat adunk a babának, amit még nem lehet? Már szászezerszer leírtuk, hogy azért, mert ma, vagy holnap nem lesz baja tőle, még később azért lehet. Én nem is értem, minek kockáztatni? Annyi jó kaja van, amit ehetnek. Na mindegy, de megint felbosszantottam magam feleslegesen.

Nálunk változó a gyümitéma, pl. a meggy, cseresznye, barack megy, de az alma magában nem. Meg nem is mindig egyformán éhes. Örülök, hogy megfogadtad a Danoninot. :D Személyes sikernek könyvelem el. :D :D :D A natúr joghurt szerintem még finomabb is, mint ezek a műízű vackok. Mi Bakony joghurt pluszt szoktunk enni, nagyon szereti, nemsokára Bubus is megkóstolhatja.

Rókica
pliz, ha olvasod! :D Légyszi linkelj be erről a kúszás kimaradásról valami jót, mert kezdek aggódni. Amit eddig találtam, nem túl bíztató.
Bár az is érdekelne, hogy fordított vizsgálat volt-e, hogy aki nem kúszott, annak hány százalékával volt később probléma.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Rókica

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Bekukkantok, próbáltam visszaolvasni, de most minden olyan kusza a fejemben, azt hiszem túl gyorsan olvastam :lol:

Ami nagyon megmaradt, az Léna képe, meg Kisnyúlé, mindkettő imádnivaló még mindig. Na és persze Lacika állása sem semmi, főleg az a büszke fej, amit vág hozzá! :lol:

Tudom én túl aggodalmas anya vagyok, sokszor feleslegesen Sildike és Barbi szerint :D , így valahogy úgy érzem az egész napom egy nagy koncentrálás, hogy akkor legyek Lili mögött, amikor kell. Persze így is nagyokat esik, olyankor megy a sírás, de szerintem már így is túlzásba viszem a követést. Sokat vagyunk úton, olyankor kicsit legalább lazíthatok agyilag. Itthon olyan érzésem van, hogy a mi lakásunknál nincs is veszélyesebb hely a világon :D

Azért a nappalok egész jók, az éjszakák szörnyűek. Úgy érzem néha, hogy ha nem alhatok a közeljövőben egy nagyot, akkor ki fogok purcanni. De hiába, Lili rengetegszer ébred éjszaka. Illetve nekem túl sűrű. Igazából kb. 3x ébred, olyankor csak szopival alszik vissza. De mostanában mintha egész éjszaka csak forgolódna, amire én rögtön felébredek. Simizgetem a lábát, és akkor visszaalszik, de ahogy abbahagyom, megint forgolódik és a vége az, hogy felébred. Jön a 8. foga, rettentő meleg van a hálóban és a lába is tiszta ekcéma (szerintem). Nem tudom melyik miatt nem alszik, lehet, hogy a 3 egyben. A lába persze lehet, hogy nem viszket, csak abból gondolom, hogy ha simizem akkor megnyugszik, de ha a karját, vagy a hátát simizem, akkor nem. Csak már nem tudom mivel kenjem neki, mert eddig egyik krém sem jött be. Szerintem most inkább elviszem majd bőrgyógyászhoz, a sima doki nem győzött meg a tudományáról.

Enni nem nagyon akar, de nem csodálom, nekem még annyi étvágyam sincs, mint neki.
Lányok, barackból a sárga is mehet már? Lehet, hogy hülye kérdés, csak anyukám elbizonytalanított, mert szerinte nem lehet, pedig eddig ő csodálkozott el mindig, hogy mennyi mindent nem lehet, amit az ő idejében még lehetett.

Képzeljétek 22.-én megyünk nyaralni, a Lili, a majdani keresztanyja, meg én. Igaz csak 3 napra, de azért én nagyon várom, remélem egy kicsit tudok majd pihenni. Zalakarosra megyünk, többet nem nagyon tudok róla, mert a keresztanyus szervezi :lol:
Majd csinálok képeket.

Na, felébredt :(

Kép
Kép
hari

Egyetértek Sildikével, nem értem, miért kell állandóan azzal kérkedni, hogy ki mit ad a gyereknek, ami nem ajánlott. Furcsa...
Nem is volt kedvem irni, mert lassan ez a fő téma és egyrészt bosszant, másrészt nem érdekel.

Sildike, gratulálok a felálláshoz, Lacika láthatóan nagyon boldog, hogy sikerült :)

Zsóf, miért aggódsz? Bubus feláll és menni akar? Vagy csak késlekedik a kúszással?

Julcsi már több mint egy hete nyüglődik, időnként 1-1 napra belázasodik, aztán csak egyszerűen nyűgös, semmi sem jó neki. Jó lazát kakil, és néha kicsit taknyos, de alig-alig.
Pedig ő aztán tényleg jókedvű baba volt eddig, most meg alig győzöm vigasztalni szegénykémet. Kijött a második foga, de a nyüglődés nem múlt el és nem látok más készülődő fogacskát. Lehet, hogy valami más baj van?

Ebben a melegben ő sem akar főzeléket enni, viszont Sinlacot bármikor. Jó higra csinálom, hogy sok folyadék kerüljön a szervezetébe. Gyümit eszik, de most csak almát és banánt, diétázik.

Annyira ügyes, állandóan ismétli, amit mondunk, főleg az első szótagokat. Amit pedig önállóan mond, vagyis nem minket ismétel, hanem meglát valamit és mondja: ...nta (hinta), babba (labda), pápá, apa, tete (teve), bé (béka). Furcsa szókincse van, belátom.

KépKép

KépKép
majola

Majola, azt hittem, nyaraltok, azért nem vagy. Nem vitted orvoshoz Julcsikát? Azért ez a visszatérő láz sztem nem a fogától van, vagy nem tudom.
Te szedsz vitamint?

Sildike, gratulálok Lacika új tudományához! Nem aprózza el a mozgásfejlődést, jól belendült! :wink: :lol:
Vendég

Majola, tényleg furcsa lehet, hogy Julcsinak nincs jó kedve. Tőle nem ez a megszokott :D
Remélem tényleg csak a foga miatt, semmi más.
Nálunk láz nincs, csak kicsit hígabb, vagy inkább masszásabb széklet, meg piros popó. Na meg persze mindent töm be a szájába, főleg sajnos a kezét, már jól össze is harapdálta magának. A rágókák persze nem kellenek neki. De hát ő tudja.

Kép
Kép
hari

Most például Lili szerintem a meleg miatt ébredt. A klímával sikerült letornáznom 26 fokra a fenti hőmérsékletet, de ugye mikor felvittem őt altatni, akkor kikapcsoltam és fél óra alatt megint felment 29,5-re. És még nem állt meg sajnos. Úgy látszik a falak ennyire ontják a meleget. Nem is csodálom, ha rosszul alszik szegényke. De itt lent a nappaliban is 28 fok van, úgyhogy kemény az élet. :lol:
Kicsit azért lehetne kevésbé meleg. De nem panasz, mert amúgy nagyon szeretem a meleget. Csak éjszaka nem. De hát ez nem kívánságműsor.

Kép
Kép
hari

hello!

adjunk azt, amit akarunk a gyerekeinknek, felőlem aztán nyers halat is lehet, biztos van olyan "természeti nép", akik már 4 hónapostól adnak. Tőlem aztán le is írhatja, én nem dobom meg még egy kaviccsal sem. :) A gyereket sajnálom max magamban, ha vmi baja van a nem kifejezetten neki való cuccoktól, részemről ennyi és engem kizárólag az érdekel, hogy az én gyerekeim mit esznek.

Hari!
Régebb óta van Lilinek ez az ekcéma? Bocs', nem emlékszem, mert elég sok babának volt itt már ekcéma/bőrproblémája. :oops: Én a helyedben amit megtennék azonnal az az, hogy nem cigiznék egy szálat sem és elvinném gyermekbőrgyógyász szakorvoshoz a lehető leghamarabb, mert amennyire én ismerem ezt a betegséget a legnehezebb megtalálni az egyénnek való "csodakencét". Nem okoskodni akarok és tanácsokat osztogatni, és az életed körülményeit sem ismerem, de a különböző gyógyszerek, nikotin és nyilván a többi ilyen élvezeti cikk árt a babának, mert a tejen keresztül kiválasztódik. Nem hiszem el, hgy ezeknek nincsen mellékhatása, ami a gyerekeden csapódik le, bárki is állítja az ellenkezőjét. Mindig él bennem a tavalyi horvát nyaralásunk alkalmával látott nagy pocakos dohányzó kismama képe. Persze mindenki szuverén joga, de akkor a mellékhatásokat is vállalni kell.

Majola, Ildi egyetértek Veletek, tényleg szörnyű olvasni az ilyen sorokat. Én mindne ilyen esetben a gyereket sajnálom, de nagyon. :?

Dóri
Vendég

Tünde, múlt héten elvittem orvoshoz és nem talált semmit. De szombaton megint lázas lett, vasárnapra elmúlt. Hetente egy - másfél napig lázas. Illetve kétszer volt ilyen. Kicsit aggódom, de a dokinénink szabin van, a helyettesében meg nem bizom.
Szedek Elevitet. Amikor nem felejtem el. Te szeded? Le birod már nyelni?

Hari, igaza lehet Dórinak a cigivel kapcsolatban. Milyen Lili lába, kiütéses? Vagy keményebb foltok vannak rajta?
Van egy Elidel nevű kence, ami babáknál is alkalmazható és nem szteroidos.

KépKép

KépKép
majola

Majola, még mindig nem tudom lenyelni. De ma kaptam egy tippet, egy kedves ismerősömtől, :lol: :lol: :lol: :lol: hogy daraboljam fel, holnap kipróbálom. Szörnyű ez az állapot, magamtól eszembe se jutott volna. :cry: :oops:
Vendég

Dóri, igazából nem tudom, hogy ez ekcéma-e, vagy sem. Nekem úgy tűnik mindig egyforma foltjai vannak, viszont a dokinő szerint mindig más fajta, ezért mindig más kencét ír fel. Úgyhogy most nem merem egyikkel sem bekenni, mert a múltkor is 3 napig kenegettem neki, aztán azt mondta a doki, hogy arra más kellett volna. Szóval fogalmam sincs. Anyukám szerint nekem pont ilyen volt a bőröm ilyen koromban. Tehát biztos azt örökölte. De minden esetre szerintem holnap elviszem a bőrgyógyászhoz és tisztázom vele, mi ez. Meg hogy mit kell rákenni.

A cigiben lehet, hogy igazad van, arra is rákérdezek majd. Bár igazából már nem nagyon szopik, csak éjjel, akkor inkább csak cicizik, mert tejem már nem igazán van. Nappal tápit kap, meg rendes kajákat. De azért biztos ami biztos meg fogom kérdezni. Nem is gondoltam rá, hogy a bőrére is hatással lehet a nikotin. De anno anyukám nem dohányzott és nekem is ilyen volt, tehát lehet, hogy ettől független. De van bőven elég rossz hatása, úgyhogy ha nem ezért akkor másért kéne leszokni róla. Rajta leszek.

Amúgy, bár valószínűleg tőlem ez elég rossz duma, de a dohányzó pocakosokat én is furcsállom. Arra a 9 hónapra egyáltalán nem volt nehéz letenni a cigit. Sőt biztos vagyok benne, hogy ha nem lett volta szülés után az a sok zűr, akkor utána sem szoktam volna vissza, legalább is nem ilyen hamar, de nem magyarázkodni akarok, mert ez egyértelműen gyengeség, semmi más. Ilyenkor sajnálom, hogy egyáltalán valaha rászoktam, de most már mindegy, inkább azzal foglalkozom, hogy minél előbb leszokjak róla.

Kép
Kép
hari

Helló!

Hát agyaltam hogy írjak-e vagy nem.....de inkább írok...mert én nem akarok sumák módon lelépni...

Sildike, Havtunde!

Bizony bizony, jól látjátok, ti vagytok a csapat nagy kritikusai..
Ami önmagában nem baj....sőt akát még hasznos is lehet..főleg ha megálltok a jótanácsadás, tapasztalatcsere szintjén...és
főleg ha nem sértitek vérig az ember lányát ilyenekkel...

Hogy:
kísérletezik a gyerekével..
meg marhaságok versenye..
meg hülyeség..

Véleményem szerint ezek igen sértő megnyilvánulások, és mivel most én bátorkodtam beszámolni számotokra "irritáló" dolgokról, merészeltem magamra venni a megjegyzéseket...

De volt már jópár ember akit szerintem nem ideillő kioktató stílusban "raktatok helyre". De az nem az én dolgom, azt nem is tettem szóvá...

Én igazából nem akarok vitát szítani vagy ilyesmi....de óóó Istenem, mi lenne veletek, egy szegényebb, kevésbé okosabb világban????
Ha még élnek a szüleitek..., idősebb nagynénik, nagybácsik..majd beszélgessetek el velük..hogy ők hogy nőttek föl....
Mit ettekek, mit ittak, hogy ember lett belőlük...

Nem vitatom......környezeti rombolás...gyengülő immunrendszer szar élelmiszerek....meg minden kutyagumi..amit csak fel lehet hozni....hogy mit és miért ne adjunk....

De tudjátok mit...legyen igazatok...aki ad tojásosat, meg mittudom én milyen halat..meg miegymást..az legyen felelőtlen...csináljon marhaságot...meg versenyezzen...meg mittudoménmi...
Aztán ha majd 10 év múlva egész mást mondanak a babák táplálásáról...mert valószínű ez tuti így lesz, akkor majd jusson eszetekbe, hogy jéééééé hogy osztottuk az észt annó...most meg egészen más a trendi meg a módi meg a tuti...

Na csak ennyit akartam mondani....

Ja...most látom hogy Hari anyukája is felnevelte Harit.. és valószínű adott neki azt ami volt otthon...meg amit megevett..., meg az akkori trendit...
Csoda hogy életben maradt, nem???

Na jó bocsi ez már irónia volt...

Szóval további jó topikozást mindenkinek..., én lehet hogy inkább csak olvasok, mert Isten ments hogy még valakire rátapasszam a hülyeségemet...

M.

Kép

Kép
megann

Megann, sztem ennyire nem kellene felkapnod a vizet. Amúgy Ti írtátok mindig, hogy most nyugodtan kövezzetek meg.
Sztem a mi Szüleink kevésbé ártalmas világban nőttek fel. A mi korosztályunkat pedig nézd meg, több mint a fele szenved vmilyen allergiában. Nem a Szüleink, hanem a korosztályunk, és a mi gyerekeink.

Nem tudom, mi lenne velem egy kevésbé okos, szegényebb világban, és mivel ebben a világban élek, kár is lenne "ha" dolgokról írni. Azért azt ne felejtsd el, hogy a szegényebb világban általában odaadják a szopós csecsemőt olyannak, akinek van teje, és nem állat tejével itatják a csecsemőket. A mi korosztályunk is tele van tejtesvérekkel, biztos Te is hallottál már erről.

És igazán nem szeretnélek megbántani, de Te, aki tanult nő vagy, igazán nem értem, miért vagy attól menő, hogy az ajánlások ellenére eteted olyan élelmiszerekkel Lénát, amit nem ajánlanak. Nem mi nem ajánljuk, hanem a szakemberek. Tényleg semmi közöm hozzá, csak a miért-et nem értem.
És szívemből kívánom, hogy Neked legyen igazad, csak merő divat legyen a mostani túlféltésünk.
Vendég

Megann, néha csodálkozom én is hogy felnőttem, néha meg bánom :cry:

Ezen mondjuk én is sokat gondolkoztam, hogy milyen fura lehet most anyukámnak, mikor mondja, hogy ezt vagy azt adhatok már a Lilinek én meg nagy tudálékosan mondom, hogy ugyan már, azt nem szabad! Szegény meg úgy néz, mint aki azon gondolkozik, hogy anno össze-vissza mérgezett minket ezek szerint. Aztán pár nap múlva megjelenek nála, Lili kezében egy kiflivel és csak néz furán, hogy nem azt mondtam, hogy nem lehet??? Valószinűleg az unokáink sem azt fogják kapni majd, amit a mi gyerekeink.

De valójában egy biztos, mindenki azt ad a babájának amit jónak lát. Biztos, hogy senki nem akar rosszat a gyerekének, még én sem, aki dohányzom. Ez persze rossz példa, de mivel sokat emésztem magam miatta, így mindig ez jut eszembe, mikor nem adok neki mondjuk szalonnát, pedig majd kiesik a szeme, hogy valószinűleg kevesebbet ártanék neki egy katona szalonnával, mint egy szál cigivel.
Talán emiatt kicsit örülök is, hogy már nappal nem szopizik. Na meg azért is, mert nekem végig fájt a szoptatás.
Séta közben, meg majdnem teljes lelkiismeretfurdalás nélkül tudok rágyújtani, mert így a füstöt sem kapja meg. Na mindegy.

De azért szerintem inkább ne csak olvassál, ragassz rám egy kicsit a hülyeségedből, nálam az is csak javíthat a helyzeten! :lol:

Kép
Kép
hari

Hari!
Örülök, hogy nem vetted kioktatásnak az irományomat, mert tényleg nem volt az. :) Talán egyike vagy azoknak a kevés emberkéknek itt, akik nem a Sildike által leírt "forgatókönyv" alapján cselekszenek. :wink: Ez a bőr dolog szörnyű, szerintem csak a véletlen hozza meg a várva várt javulást. :roll: Nekem is volt gyerekkoromban ekcémám, érdekes, hogy csak az ujjaimon, de kenegettük vmi sárgás színű krémmel és elmúlt, soha többet nem jött el, állítólag a legtöbb gyerek szépen kinövi. Így legyen Veletek is!

Dóri
Vendég

Majola, nem kiütéses a bőre, hanem olyan foltos inkább. Mondjuk olyan 10 Ft-os nagyságú foltok, amik néha összeérnek és kicsit érdes. Pár napja elég piros is volt, akkor bekentem Sudocremmel, másnapra sokkal jobb lett, de nem múlt el. Nem is tudom miért vártam eddig vele, azt hittem elmúlik majd mint máskor. Most nem is a hajlatban van neki, hanem a kis combján kívül meg picit hátul és főleg csak az egyik lábán. Gondoltam arra is, hogy a foga miatt rosszabb most a bőre, mert mintha azt monda volna a doki, hogy ilyenkor jobban elő szokott jönni. De lehet, hogy a naptej miatt?? Vagy a meleg miatt? Na majd holnap kiderül és akkor leírom.

Kép
Kép
hari

Dóri, köszi remélem én is, hogy elmúlik majd neki, mint ahogy amúgy nekem is. Bár nagyon ritkán, kb. évent 1x megjenik nekem is ilyen folt, általában a karomon. De nem szoktam vele semmit csinálni, elmúlik magától.
Nem nagyon szoktam semmit kioktatásnak venni, főleg ha úgy érzem, hogy igaza van a másiknak. A kajálásnál azt kondolom, hogy mindig új kutatásokat végeznek, persze sokszok más-más eredménnyel, de a dohányzásról még sose monda senki, hogy egészséges, úgyhogy ez nem is vitatéma. Az hogy valaki le tud-e szokni vagy sem, az sem vitatéma. De amúgy sem lenne szerencsés, ha én bármit is kioktatásnak vennék, mert én vagy mindenen megsértődök, vagy semmin. Az utóbbi időben inkább semmin, ez sokkal jobb :lol:
Meg aztán valószinűsíthetően senki nem akar rosszat a másiknak, tehát ha a hangnem néha sértő is, a tartalom nem feltétlenül.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a hangnemen nem lehethe itt néha finomítani, de szerintem vannak emberek, akik finoman mondják meg a véleményüket és vannak akik nem. Próbálok mindig a tartalomra koncentrálni és ami logikusnak tűnik, azt a magamévá tenni. Vagy sikerül, vagy nem.

Havtünde, te vagy aki a miértre kiváncsi: csak a magam nevében beszélek. Ha én olyat adok a Liinek, ami elvileg nem ajánlott (csoki, keksz stb.) azt azért teszem általában, mert én annyira szeretem, hogy nem bírom ki, amíg a Lili elalszik és nem bírom ki, hogy én egyek ő meg meg se kostólhassa. Vagy van amit nagyon szeret és eddig tényleg nem lett semmi baja tőle, így azt godolom, lehet hogy rosszul, hogy később sem lesz. Aztán ugye szeretném őt minél jobb dolgokkal megismertetni, persze lehet hogy rosszabbat teszek neki, mint ha nem adnék neki. Néha van, hogy kényelmesebb a közértben adni neki egy kiflicsücsköt, mint hallgatni, ahogy kiabál. (persze nem a kifli után kiabál) Valami magyarázat mindig van. De azért nem célom mérgezni őt, van amit én is belátok, hogy még nem szabad adni neki.

Én úgy vagyok vele, hogy ha nem tudom valamiről, hogy adható-e neki, akkor megkérdezem, aztán eldöntöm, hogy megfogadom-e a tanácsokat, vagy sem.

Kép
Kép
hari

Na, elmegyek fürdeni, meg enni, aztán megyek szaunázni Lili mellé :lol:
Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
hari

Megann!

Most biztos meg fogsz sértődni, és haragudni fogsz rám.
Ildi és Tünde egyáltalán nem oktattak ki és meg se sértettek. Csak nem értem, hogy miért csinálod ezt. oOlyan dolgokat adsz a kislányodnak, amiről tudományos kísérletekkel bizonyították, hogy allergén vagy káros. Ez nem divat, hepp vagy trend, ami 10-20-100 év múlva máshogy lesz, minthogy 1+1 sem lesz jövőre vagy 10 év múlva 3 vagy 4. Igen, felnőttünk mindannyian, de nézd meg, mennyi az allergiás, rákos. Minek kockáztatni, én nem értem. Azért, mert a tojástól meg mittudoménmitől nem lesz holnap Lénának semmi baja, attól még lehet 5-10-20-30 év múlva. Nyilván anyáink sem azért adtak nekünk olyanokat, mert rosszat akartak, hanem mert nem tudták, hogy baj lehet belőle. De ők, ma a tudás birtokában nem adnák nekünk, ellentétben veled, aki még fel is vagy háborodva, hogy mi ezen felháborodunk. Nem értem, minek írod ide le, ha úgyis tudhogy másokat ezzel kiakasztasz. Szíved joga persze azt adni, amit akarsz, de ezzel még dicsekedni is ostobaság.És még gúnyolódsz is ezen. Persze ha Léna 20 éves korában pl. parlagfűallergiás lesz, majd azt mondod, mástól is lehet. Igen. Mástól IS. Annyi fajta kaja van, tényleg nem mértem, minek kockáztatni.

Bocs mindenkitől, de már nagyon kiakadtam.

Zsuzsa! :)

Nem, szerencsére Bubus még nem akar menni, csak kihagyta a kúszást, mászni kezdett, és ez aggaszt. Azért érdekelne, hogy mennyi az arány a problémamentes és a tanulási problémákkal küzdő gyerekek között, mennyien nem kúsztak. Mert azt olvastam, hogy a problémások nagy része nem kúszott.
Julcsikának jobbulást. Bubus is már kétfogú.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf, én azt hallottam, hogy a mászás kihagyása a rázósabb, a kúszást nagyon sok baba kihagyja.
Vendég

Én egyébként még azt utálom, amikor a természeti népekkel és anyáink gyerekkorával példálózik valaki.
Akkor miért kell nekünk kocsi, miért akarunk olyan nagyon felvilágosultak lenni, miért megyünk külföldre nyaralni, miért van klímánk, mosogatógépünk, stb.Éljünk úgy, ahogy Ők, és ne panaszkodjunk, mert Ők se tették, akkor nem volt divat!
És tuti, hogy az én anyukám nem adott nekem olyat enni, amiről tudta, hogy árthat nekem és a tesómnak.
Vendég

Havtunde!

Megtisztelsz, hogy tanult nőnek tartassz...pedig egyáltalán nem érzem magam annak...
Néha magam is meglepődöm hogy hogy változom át paramamából valami mássá, azt hiszem hogy hétköznapi anyukává...
Amit leírtam nem azért írtam hogy menőzzek...itt valami félreértés van..hazudhattam volna hogy véletlenül kapott Léna tojásosat, de nem tettem, mert felvállalom a tetteimet, meg a véleményemet..., kell egy olyan is...aki kilóg a sorból...

Én nem vitatom a tudomány jelenlegi állását..hogy is tehetném..nem értek én ennyit a dolgokhoz...viszont azt látom hogy egy csomó dologban amit az a Bizonyos Nagykönyv megfogalmaz....nincs akkora igazság.....
Most sorolhatnám hogy mi mindenben.....

Viszont igenis lázad a vérem....amikor egy ilyen eset kapcsán...ki vagyok kiáltva felelőtlennek, hülyének..meg mittudomén...

Tesóm adott egy könyvet..a kisbabák etetéséről...kb 7 éves kiadás...kimondottan javallott a babapiskóta...amit a keresztgyerekem vígan fogyasztott x hós korától csokoládés pudingba áztatva ami természetesen feles tejből készült...
Még él...most megy suliba...és semmilyen allergiája nincs...

Áhhh de mindegy hagyjuk...mert van példa pro és kontra...., van olyan is, hogy csak a semmitől beteg egy baba...meg van olyan is...akit agyon se lehet csapni még szenes lapáttal sem...

Én elismerem a szaktudást..meg a mindent..de NEM SZENTÍRÁS SZÁMOMRA AZ A BIZONYOS NAGYKÖNYV, MERT AZ ÉLET SOK ESETBEN RÁCÁFOLT, ÉS EGYÁLTALÁN NEM TÖRVÉNYSZERŰ, HOGY TOJÁS=allergia...
Az utakra kimenni is veszélyes..mi több még a játszótér is az...(épp a napokban foglalkozott a híradó vele, akár még halálos is lehet...) akkor oda se vigyük a gyerekeinket..mert potenciális veszélyforrás..
Arra is van esély hogy a tojástól allergiás lesz a gyerek...még akkor is ha csak 2 évesen adod először, és arra is van esély, hogy épp a X. gyereked fog kiesni a hintából...

Na de mindegy..zárjuk le a vitát...mert nincs nagy értelme...viszont a hangnemet kikérni jogom van!Márpedig az sértő volt.

Jó éjt!

Nemesek Kati!

Kornél csudahelyes kisráccá cseperedett!

Mindenki!
Köszöni Léna a bókokat..! :) :)

M.

Kép

Kép
megann

Jaj, Megann, már a múltkor is kérdezni akartam, amikor Nemesek írt: Neked is sikerültek a vizsgáid? Anno együtt jártatok, ugye? Vagy legalábbis mintha együtt emlegettétek volna a télen.

Sztem pedig nem volt sértő a stílus, és ahogy Zsóf írta, Ti direkt kérkedtetek Angelanival, hogy milyen tiltott dolgokkal mérgezitek a gyerekeket, ezekkel a szavakkal.
Vendég

Hari! :)

Kérdezted a sárgabarackot. Mostmár adahatod Lilinek, 8 hónapos kortól lehet.Van akit hajt, azért nem adták anyáink csak később, de nem allergén. Ha hasmenése lesz. max. nem adod többet. Bár ekkora korban már nem valószínű, meg gondolom, nem is akarsz olyan sokat adni.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Ennek a nehéz napnak a végén hadd írjak egy evéstémát érintő Lili-szájat:

Kérek majonkrémet!

(=majonézt, és még azt is tudni kell hozzá, hogy a legutóbbi időkig majonnak nevezte a majmot).

ayse

Megann!

Hát ez az. A tojás nem egyenlő allergia, de 100-ból 1-2 vagy x az lesz, és nem értem, hogy miért nem érted meg, hogy lehet, hogy épp a te gyereked lesz az az 1. Az, hogy a keresztfia 6 évesen nem allergiás, nem jelenti azt, hogy soha nem is lehet az. Lehet 30 évesen vagy 50 évesen is. Apámnak kb. 10 éve jött ki az allergiája. Ezek statisztikák, nem egyenlőségek.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf tökéletesen egyetértek! A piros betűssel is, meg a legutóbbival is! De nem érdemes felhúzni Magad! / érdekes, én is felhúzom mindig ezeken magam.../
És azon is be szoktam gurulni, amikor húgomnak mondják: "látod, minek szoptattál olyan sokáig?" meg: " sok értelme volt betartani a hozzátáplálás szabályait". Ki tudja, mi lett volna, ha nem figyel oda, meg ha nem szoptat? Sehol nem volt allergia eddig a családban, nem kellett volna annyira szigorúan betartania a dolgokat. Egyszerűen volt egy megérzése, ezen kívül olvasott valahol arról, hogy a szőke kékszeműek minden nyavalyára fogékonyabbak. Ők a férjével szőke kékszeműek, és a két nagyobbik gyerek is az...

Jó éjt!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Havtunde!

Tanulás:Köszi jól van..ott csücsülnek a könyvek a szekrényben...egyenlőre várakoznak...

Mindenki!

Ismétlen nem is inkább a tartalommal, hanem inkább a stílussal van bajom.

Zsóf!
Megértek én mindent..de akkor sem fogadom el a lehülyézést meg a lemarházást...

Kérkedés:
Ismételem, nem kérkedtem, nem dicskedtem, csupán elújságoltam.
Hazudhattam is volna, mint már írtam, de minek..
Angelanit bántani, meg ilyenekkel meggyanúsítani hogy direkt...meg aztán végképp fölösleges...meg szerintem NEM IS IGAZ.Megvan neki a maga baja, nem csoda ha nem tud mindig mindenhol ott lenni, és lesni mindig mindenkit, ki mikor mit ad a gyereknek..vagy ő épp mit ront el, vagy mit kutyul össze.
Jó annak akinek csak ez a gondja...

És ismétlem, nem tömöm a gyerket mérgekkel...mivel nem is szoktam főzni...főleg bébiételt eszik..és ez még így lesz egy ideig.
Tehát nagyjából ki fogja kerülni a veszélyes ételeket is.

Amit én sem értek és azért mert magamból indulok ki, hogy hogy tudtok így ráugrani valakire, valamiért.
Én ha olvasok is valamit amivel nem értek egyet vagy valami..akkor sincs se időm, se energiám hozzászólni és így "elkapni" valakit!
Egész egyszerűen nincs rá energiám, lelki erőm stb...
De hát mások vagyunk......mindegy, ezzel sincs időm foglalkozni túl sokat....

Na részemről mostmár tényleg lezártam...

M.

Kép

Kép
megann

Jóreggelt,

Látom megint témánál vagyunk...

Szerintem igenis rossz a stílus. Nem kell azért felelőtlennek, gyerekét játszószernek használónak, eszetlennek titulálni egy fórumtársat, ráadásul névtelenül és csak célozgatva, mert nem értünk egyet vele. Anno ezen a fórumon egy meleg, szupportív hangulat volt. Mindenki elmondhatta gondját, baját anélkül hogy lehülyézték volna, még akkor is, ha tényleg hülyeséget csinált. És ezt vissza lehetett jelezni egy barátságos stílusban is.

Arról meg már ne is beszéljünk, hogy ki mit ad a gyerekének. Az dobja az első követ, aki gyerekének a szájában 6 hónapon keresztül más nem volt mint anyamell, és utána kizárólag egyesével és a megszabott sorrendben adagolta a hipoallergén kajákat, nem ad a gyerekének cukrozott gyümölcslevet vagy teát, soha nem evett/ivott semmi olyat ami a gyerekének árthatott volna, nem vitte cigifüstbe, autószmogba...

... nem adott neki idő előtt egy darab túrórudit, egy nyalás fagyit vagy Danoninót, 1 éves kora előtt tölcsért, kiflivéget vagy piskótát... amelyik gyerek testvére vagy apukája nagy okosan nem nyomott a szájába valami oda nem illő cuccot.

És akkor most ez az ember is maradjon csöndben, mert akkor sem szép dolog a kárörömködés hogy másnak nem így sikerült.

Nehogymár most, a gyerekek majd 1 éves korában legyen lehülyézés tárgya az, hogy van aki másképp csinálja. Ébresztő: mindegyikünk másképp csinálja, mindenki a saját legjobb meggyőződése szerint.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok lányok, látom forrtyogtok...:)

Én úgy érzem a középúton haladok...mivel nálunk fokozott a veszély az allergiára, és van is, így alapvetően betartom a kajában az előírásokat, DE ha kinézi a számból vajas-sonkás kenyeret, vagy a túrórudit, akkor megkóstoltatom vele...és látom hogy mi a szervezete reakciója.
Pl, a védőnőm mondta, hogy a tojássárgáját már megpróbálhatom...így is tettem...és kaja után 1 órával olyan szép pöttyös lett az arca, hogy egy darabig nem adom neki, pedig azt mondják, az nem szokott allergiát okozni. Én sem annak néztem, inkább csak valami reakció voltaz új kajára, majd meglátjuk....:)

Nekem lenne egy "ártalmatlan" kérdésem azokhoz, akik voltak már Horvátban, vagy most mennek és jobban informáltak mint én!
Ott a csapvíz iható-e, ill. ha a babacuccokat(kanál, cumi...) abban mosogatom el, akkor lesz e baja tőle? Vagy oldjam meg másképp?
Illetve, gondolkozom, hogy magunkkal vigyem e a légzésfigyelőt...vagy ilyenkor már azért nincs ilyen veszély?

Van valami tanácsotok, amit feltétlen megosztanátok a nyaralásra velem?

Előre is köszönöm...

Mi szombaton hajnalban megyünk...de csak 8 napra

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Baromira nem akartam hozzászólni, mert igazából nem érdekel a téma.
(megjegyzem ételallergiás voltam és nem kívánom egyikőtök gyerekének se, és nem kis csecsemő koromban jött ki rajtam).

De Rokica, nem értek egyet az elvvel.

Ezen az alapon akkor ne ítélkezzenek a bíróságok se, csak a Jóisten, mert nincs bűn nélkül való ember.

Azt hiszem ez a hely a vélemények ütköztetésére szolgál, szóval ha valamivel nem értünk egyet akkor leírhatjuk. Különben be is csukhatnánk a boltot.

Attól, hogy nem sikerül 100 %-osra megcsinálni valamit, még törekedhetünk rá és lehet róla véleményünk, aminek hangot is adhatunk.

Úgy érzem, hogy a csak anyatej és a gyerek azt eszi amit mi (most sarkítok, nyílván egyik véglet sincs jelen a topikban) között azért elég széles a spaletta, és a helyes arányok megtalálása lehet nyílt vita tárgya.

Megann!
Aki fél, hogy elcsúszik, ne menjen a jégre! Mármint ha provokatív dolgokat írsz, akkor fognak rá válaszolni, lehet, hogy Neked nem tetsző hangnemben.
Ezért egyébként ne hagyj el minket, látod, milyen jó kis életet nyomtál a topikba?

ayse

Rokica, tök igazad van, tényleg rossz ez, hogy mindig van vmi vita, de pár dologban nem értek Veled egyet. Sztem Jucc, Zsóf, Ayse (bár Ő nem szólt bele a vitába, és Annamami, And, Majola, Dóri Benianyu?) ők 6 hónapig tuti csak anyamellett adtak a gyermekeik szájába, és legalább az előbb felsoroltak fele betartja a kellő fokozatosságot, tehát azt gondolom, hogy Jucc és Zsóf a Te megítélésed szerint jogosan szólalt fel. Valóban kicsit durva volt a stílus, de hányszor írták/tuk már finoman, hogy talán nem kéne ezt vagy azt, mert még korai a babának? És sztem senki nem azért írta, hogy direkt bántsa őket, hanem segíteni akarással, mert pl Angelaninak láthatóan nincs tapasztalata.
Ezt a mondatot meg totál nem értem:
"apukája nagy okosan nem nyomott a szájába valami oda nem illő cuccot"
Nem tudom, máshol hogy van, és mitől függ, de az én lányom apukája NEM ad olyat Zitának, amire én azt mondom, hogy azt NEM szabad. És el se tudom képzelni, ez máshol hogyan fordulhat elő?????

Ayse Lilijének és Hari Lilijének boldog névnapot kívánunk!
Vendég

Jó reggelt!

Rokica!

Köszönöm minden szavadat, a számból vettél ki minden betűt.

Tegnap este én is olvastam a hozzászólásokat, csak nem volt sem időm, sem pedig kedvem már a véleményemet leírni.

Egyetértek MEgannal már csak azért is, mert, bár nem volt senki nevesítve az elején, csak az az átkozott szalonna, meg juhsajt, mégis erősen magamra is vettem a leírtakat.

Sildike, kérlek ne haragudj meg azért, amit most írok. Szerintem érzed, hogy nagyon bírlak, és a hozzászólásaidat is, és soxor fordulok kimondottan hozzád tanácsért.
De úgy érzem, ez a "versengés a marhaságokkal" igen erős volt.
Ugye nem mondod komolyan, hogy azért nem írogatsz már ide, mert itt ez folyik, és erre nem vagy kíváncsi?
Nem hinném, hogy azon versengenénk, hogy ki tud minnél több mérget beletömni a gyerekébe, és mindezt persze direktbe.
Van, aki így csinálja, van, aki úgy.
Sajnálom ilyenkor, hogy nincs a számítógépnek hangja, de hidd el, hogy a legszelídebb "hangon" írom mindezt, nem dühből, vagy azért, mert szeretnék megsérteni valakit.

De megkérdezném, hogy a amikor a kakaó-témára kérdeztem rá nálad, mert fingom nem volt, hogy lehet-e eadni, akkor hányan estek neked, hogy mérgezed a gyereked, holott még Te magad sem tudtad, hogy ihatja -e Lacika, vagy sem.
Idézlek: "Nem tudom, hogy lehet-e adni, de én adom".

Hogy-hogy nem tudod? És ha nem tudod 1000%-ra, akkor miért adod? (azt hiszem, de nem esküszöm meg rá, de valaki mondta is akkor, hogy a kakaó is allergizálhat még pici korban)

Ki ebben "nagyokos", ki abban. Jó, aláírom, nem tudtad. De akkor most mondjam én is azt, (vagy aki tudta, hogy allergizál), hogy mérgezed a gyereked?
Azonkívül az én orvosom pl. azt mondta, hogy mehetnek a gyümölcsjoghurtok Gergőnek.
Szóval kap is minden nap ebéd után egy gyümijoghurtot, túróval, de ha csak "szimplán" marhaságot akarok neki adni, akkor Danonino-t kap. (Ez a mondat most egy jó nagy adag iróniával volt tűzdelve)
Mert az én orvosom szerint mehet. Most tudom, az lesz a köv. kérdés, hogy köztudottan nem bízom meg az itteni dokiban, és lehet, hogy ő tudja rosszul.
A tojásfehérjét aláírom természetesen, és nem hinném, hogy Megann minden reggel tojásfehérjét itat Lénával.
Ő így csinálja, és kész.

Ettől még nem kell, hogy senki gyomra felforduljon, vagy elítéljen másokat.

Tünde, tudom, hogy nem Te írtad le, de mélységesen egyet értettél ezzel a versengés dologgal.
Megkérdezném, hogy miért írtad le, hogy Zita imádta a Balcsinál a hekket? Csak dicsekedni akartál? VAgy miért?
Nincs ezzel semmi baj, csak kb. 4-5 hozzászólás múlva ne tedd hozzá, hogy már meg is bántad, és pláne ne másolj be egy cikket, hogy miért nem mehet a hal, és miért csak később stb.

Lehet, hogy Megann is megbánta a tojásfehérjét, vagy a juhsajtot, vagy a feles tejet, amit kb. másfél hónapja adott Lénának, és azóta sem többet.
De nem írja le, hogy megbánta, majd nem exklúzálja magát, hogy utána jól nekieshessen másoknak.
Gergő is imádta a hekket a strandon, meg Nagymaroson, meg a Szelídi-tónál is. Én nem bántam meg.
De nem kapott még soha sem rákot, sem polipot, meg kagylót, sőt, még cápahúst sem. Ahogy szerintem Zita sem, meg egy baba sem itt a topikban.
Megann ugye Léna sem kapott még??? :) :) :)
És Angelani, veled mi a helyzet??? Ugye Erhard sem kapott még??? :) :) :)

Az, hogy Megann vagy Angelani direkt kérkedtek volna azzal, hogy mivel mérgezik a babájukat, az pedig hidd el, semmi másnak nem köszönhető, csak annak, hogy időnként jól nekik estek.
Hidd el, hogy ez is egy jó adag iróni a részükről, ami azért van, mert ezt sugalljátok feléjük.

És az, hogy Te tuti nem kaptál édesanyádtól olyat, ami árthat Nektek, hát az is nézőpont kérdése. Mi van, ha Megann úgy tudta, hogy a juhsajt nem árthat? Vagy mi van, ha esetleg úgy tudta, hogy a tojásos tejföllel nyakonöntött karifol nem árthat???
Mert nem tojásfehérjével nyakonöntött karfiolt kapott szegény Lénácska.

Szóval, igaziból arra szerettem volna utalni, hogy valóban baromi sértő, ez a versengés a marhaságokkal, meghogy akinek egy hangyányi agya sincs, sőt még felelősségérzet sem szorult belé semmi, na, azok a birtokukban lévő játékszernek tekintik a gyereküket. (NEm ez a mondtad hangzott el Sildikétől, ez ki van fordítva!!!)

Ja, és mégegy kérés: Sildike, Jucc, Tünde, !
Tegyétek meg légyszí, hogy igenis név szerint említsétek meg, ha épp valakitől fejfájásotok van. Sildike, Te ugye ezt mindig is hangsúlyoztad, hogy nem célozgatsz, név szerint szólsz az illetőhöz, ha valamit el szeretnél mondtani.
Ez tegnap nem történt meg, és amit a burkolt szavaitokból kiolvastam, azt hangsúlyozom, igen erősen magamra is vettem.

Kép
kuha

Rókica

Nem névtelenül célozgattam, ugyanis, ha figyelmesen elolvastad, akkor két hozászólással feljeb vagy Jucc vagy Havtünde már leírta a neveket.

Egyébként úgy látszik angolkisasszony lettél az utóbbi időben, mert visszaolvasva a topikban még a szoptatás-tápszer gondok legelejére neked sem volt ilyen finom a stílusod.

Amúgy pedig tartom magam a véleményemhez, mert szerintem igenis idiotizmus és felelőtlenség ha az ember a gyerekével azon próbálkozik, hogy hogyan tudna minnél rosszabb ételt adni neki lásd pl. az út szélén vásárolt juhsajt. Az meg, hogy két ember egymással azon viccelődik, hogy na én ezt is adtam, ááá az mind semmi képzeld mit adtam én.... Úgy, hogy mindkettő pontosan tudja, hogy ez most nem igazán jó, mivel minden mondatuk a kövezzetek meg-gel vagy társaival kezdődik, és legalább egyszer benne a van jó cinikusan a na én mérgezem a gyerekemet. Ráadásul ezek a kaják nem véletlenül csúsznak be hanem igenis direkt adják, hogy lássák a reakciót. És persze teljesen önelégülten dörgölik a kezüket, hogy na ugye megmondtam, hogy nem lesz semmi baj, ha 1 napig nem jön ki semmi a gyereken.

Én nem tudtam sajnos 6 hónapig szoptatni, de iganis igyekszem betartani az ajánlásokat. Nem mondom, hogy nem csúszik be néha valami. Most már nem, mert tojáson és tejen kívül mindent kaphat a Laci, ezeket meg akkor sem adom neki, ha a füldik lógatja mellettem a nyelvét és tócsát csorgat a nyálából a kőre. Persze ezt nem várom meg, mert inkább adok valami neki való nasit.

Megann

Ha ez nem kérkedés, amit csináltok, akkor mi az? Hogy felváltva mondogatjátok egymásnak, hogy mi mindent adtál már a gyereknek.

Igen valóban régen mások voltak a táplálási elvek, de ahogy Zsófi írta azóta fejlődött a tudomány. Én inkább felhasználom ezt a tudást annak érdekében, hogy egészségesek legyenek a gyerekeim.

Prüntyi

Ha a Kvarner öböl szárazföldi részére mentek, ott a csapból ugyanaz a szuper ásványvíz folyik amit palackozva árulnak a boltban. Máshol nem tudom, de szerintem forralás után mosogatni biztos lehet mindenhol.

Lányok!

Az utóbbi időben több mindenkivel együtt én is ritkábban írogattam, már elmondtam, hogy miért, de azt hiszem a jövőben meg egyáltalán nem fogok. Persze azért majd olvasgatok. Mindenkinek jó nyaralást. Pusszantás.

Kép
Kép Kép
sildike

Jó reggelt!

Tényleg minden kaja-élménybeszámoló így kezdődött: "jöhetnek a kövek, meg vessétek nyugodtan", aztán meg jön a sértődés. :roll:

Én valóban csak anyatejet adtam a lányomnak 6 hónapig, sőt továbbmegyek visszacsecsemősödtünk :lol: napi 4-5 szopira. Megjegyzem nekem ez most már kényelmetlenebb (jöhetnek a kövek! :lol: :lol: ), mert szívesebben adnám már a főztömet Vikinek meg a friss gyümiket. Na, ma már előhozakodom neki a főzelékkel délben, most hogy már nem lázas, (dokinéni azt mondta picit piros a torka, de már múlófélben van). Anyatejességről meg mindig ilyen betegségekkor az jut eszembe, hogy lám lám az én gyerekem csak anyatejes, és mégis már 3-4x volt taknyos, meg lázas :arrow: ilyen apróbb vírusos megbetegedések. És hirdetik, hogy így anyatejes meg úgy, na mindegy, ez már megint zavaros víz, inkább nem is boncolgatom.

Apuka okosságára, le is tekerném a férjem fejét (máskor nem szoktam, és jelzem házisárkány sem vagyok :D ), ha beletuszakolna vmi "fincsi nassolnivalót" a gyerek szájába. De vmiért eszébe sem jut, és szerintem azért nem, mert felelősségteljes apuka.

Tegnap mondta anyu, hogy hallotta a rádióban asszem, hogy a teljeskiőrlésű lisztben mennyi fontos anyag van, és nyugodtan adható kisbabáknak olyan kaja, amiben van.

Kiflivégről még az jutott eszembe, hogy ami a boltban kapható, az egy felfújt, mindenféle műcuccal telenyomott szar. Elég megnézni gy bolti zsömlét, hogy néz az ki másnap?? Még frissen ok, finom tud leni, de ha kettévágod üreges a belseje, meg az egész állaga olyan furi. Én minden másnap (pedig nem unatkozom 2 gyerek mellett :lol: ) sütök kenyeret, de mostanában inkább zsömlét/kiflit/bagettet. nem tart tovább másfél óránál és még olcsó is, mert nem kell sokminden hozzá, még kenyérsütő gép sem. :lol:
Teljeskiőrlésű lisztből (Metróban hetesével van asszem, és ez sem drága), és ezt amint lesz foga fenn is Vikinek :lol: (most alul van 3 db) fogja rágcsálni.

remélem ez (sem) volt sértő vagy okoskodó. De ilyen apróságok, és ebben garantáltan nincsen E akárhány..

Dóri
Vendég

Évi

Nem haragszom rád, amiért írtál.

A célozgatásra pont most írtam Rókinak is, hogy két sorral feljebb Tünde már leírta, hogy kikre gondol.

Egyébként Te eszembe sem jutottál ennek kapcsán.

Szerinted az mi, ha nem versengés, hogy (nem pontosan idézek): Na mi van, hogy ízlett a cukros kürtős kalács?.... Ó hol van az már, azóta már az ót szélén vásárolt juhsajtot is ettünk. Na jöjjenek azok a kövek....

Kakó
Azóta nem adom, amióta Zsófi írta, hogy allergizál. Pontosan erről beszéltem, hogy ha nekem pl. valaki azt mondja, hogy szerintem kakaót ne adjál, mert az allergizál, akkor nem az a reakcióm rá, hogy kövezzetek meg, de holnaptól már tejszínhabot is teszek rá.

Most már tényleg offolom magam.

Kép
Kép Kép
sildike

Kuha: azért bántam meg a halat, mert sajnos csak tegnap olvastam el, hogy miért is nem ajánlják babáknak, amit aztán Te is olvashattál.
És a Balaton mellett azért merészkedtem adni, mert 8 hós bébikajákban is van.
Az pedig elég lehangoló számomra, hogy Te azt hiszed, hogy én azért szórtam hamut a fejemre, hogy utána másokat jól kioszthassak...
És Megann igenis tudta, hogy a tojásos-tejföllel nyakonöntött karfiol akár árthat is...
Az előbb pedig Sildike leírta, hogy miért volt versengés, és ha elolvasod a tegnapi hsz-eket, nem csak a kettőnk véleménye volt ez.

Egyébként nem értettem egyet Sildike kakaóval itatásával, de azért nem szóltam, mert ez volt az első olyan dolog ami spec. nekem nem tetszett, és én csak gondolom, hogy nem jó, nem tudom.
Vendég

Gyümölcsjoghurt, Danonino: én is adtam Gergőnek még 1998-ban, akkor az simán "elfogadott" és ajánlott volt a gyerekorvos által,. Most 2006-ban úgy vagyok vele, hiába a reklám, hogy adja a franc, inkább friss gyümit adok neki, és majd max belekeverem natúr joghurtba.

Cukros lötyi dettó. Gergő sem ivott babateát, babaitalt meg ilyen szarokat. Annyit tettem, hogy a gyümölcspréssel (és itt nem a citrusokat értem) kifacsartam a gyümölcs levét és szépen azt itta a gyerekem mindenféle adalékanyag és cukor nélkül. Szerintem ez sem túl megerőltető dolog és nem is költséges, viszont a gyerekemnek határozottan jobban teszek vele. Persze, hogy attól macerásabb, mint a kezibe nyomni egy flaskát.

Most ezen is biztos megsértődnek páran, de szerintem kár. :)
Vendég

Dóri!

Neked is igazad van ebben " a jöhetnek a kövek" dologban (bár hangsúlyozom, én soha nem írtam ilyesmit, mint ahogy nem is köveztem meg senki azért, mert másképp csinálta a dolgokat, mint én), de szerinted miért kezdik így a lányok?
Valami oka csak van? Hát az ilyen, és hasonló mondatkért:

"Én csak örülök, hogy más kísérletezik a gyerekén..."

"Én sem kövezek senkit, és nem is szívesen írok már ilyeneket, amit írtam, csak valahogy megint bökte a csőrömet... Mindenki azt csinál természetesen, amit akar"
Ezt megjegyzem Jucc írta, és még örültem is, amikor két hozzászólással feljebb tök normálisan, minden célozgatás, és hergelő mondat nélkül leírta a véleményét és tesója tapasztalatait a tojásról.
Ez teljesen rendben van, és örülünk is neki, de amikor ugrik valaki más is a témára, jelen esetben Tünde, akkor miért kell rögtön elővenni a valóban hergelő mondatokat, szófordulatokat???

"Én megmondom őszintén, hogy azért nem is nagyon írok már, mert felbosszant, hogy itt azon megy a verseny, hogy ki tud nagyobb marhaságot csinálni a gyerekével. Ha meg az ember jóindulatúan szól, hogy ezt, vagy azt talán nem kellene, akkor meg megy a sértődés, hogy mindenki azt csinál a gyerekével, amit akar. Persze ez így van, de szerintem azért dicsekedni nem kellen a hülyeséggel."
"...Az okos más kárán tanul."
Sildike szerint vajon ez hol jóindulatú mondat???

Dóri!
Még sorolhatnám, de komolyan, miért gondoljátok pl. egy tanult nőtől, ahogy Tünde jellemezte Megannt, hogy direkte eteti a gyereket mindenfélével, majd alig várja, hogy jöhessen, dicsekedhessen vele.

Szerinted miért kedzi úgy, hogy várom a köveket??? MErt egyfolytában azt kapja. Ezek a mondatok, meg amiket sorolhatnék, nem kődobálás szerinted?

Sildike!

Örülök, hogy nem haragszol (és nehogy megharagudj), de remélem, hogy így is gondolod. (Röhej, hogy már mindenért elnézést kell kérni :( )

Tünde!
De pont azt mondom, hogy mi van, ha Megann azt gondolta, hogy a tojásos-tejfölös karfiol nem árthat. FEltételezem nem egy tálca tojás volt a tejfölben.
Pont ezt mondom, hogy ő erről azt gondolta, hogy nem árt.

De úgy érzem, bármeddig csűrhetjük, csavarhatjuk itt a szavakat, nem hiszem, hogy ezen a téren közös nevezőre fogunk jutni, mert valszeg Megannak is, és nekem a "stílussal" van baja, mint ahogy azt dórinak is írtam.

Kép
kuha

Bocsi Dóri, természetesen nagy kezdőbetűvel!!!

Kép
kuha

Évi

Én nem is akartam jóindulatú lenni, mivel jóindulatúan már hetek óta próbáltam írogatni, hogy ezt meg azt talán nem kellen. Most totál üszintén leírtam a véleményem, ami nem valami fényes.

Kép
Kép Kép
sildike

Na most már tényleg offolok, mert olyan leszek, mint a zenekarok. Egy utolsó előtt búcsúkoncert...

Kép
Kép Kép
sildike

Kuha, több mondanivalóm nincs a témában.
Ezt Megann írta a tojásos-tejfölös kajára:

"Csak nem becsúszott véletlenül, hanem tudtam hogy mit adok Lénának..

Öntött rakott karfiol...Csak úgy tömte...de már tegnap volt és egyenlőre semmi tünet..."
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?