A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok lányok!

Hogy bírjátok ezt a meleget? Mi egész nap ki sem mozdulunk a házból.

Fogmosás téma: én is mosom Gréti fogát reggel-este, és ő szereti. Én gyorsan körbesikálom neki a fogacskáit, azután odaadom neki, és ő is próbálkozik. De én nem teszek rá semmilyen fogkrémet, nem hinném, hogy a fogkrém szedné le a lepedéket a fogáról, sokkal inkább az, hogy lesikálom róla, ráadásul még olyan kicsi, tuti lenyelné az egészet. Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem feltétlenül a fogkrém íze miatt szeretheti a gyerek a fogmosást, hanem csak úgy, mert érdekes.

Fájdalomcsillapító téma: ha hiszitek, ha nem, Gréti még életében nem kapott semmiféle gyógyszert, se lázcsillapítót, se fájdalomcsillapítót, se antibiotikumot, se semmit. Persze recepteket kaptunk a dokinénitől, sőt oltás után megelőzésképp lázcsillapítót ajánlott, de én tojtam rá, és nem is volt rá szükség. Én nagyon gyógyszerellenes vagyok. Már arra sem emlékszem én mikor vettem be bármiféle gyógyszert, jó pár éve még fájdalomcsillapítót sem.
Persze a vitaminokat nyomatjuk ezerrel, Grétibe is, és ez meg is látszik.

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi!

Akkor Ti nagyon szerncsések vagytok!Vitamin(Aloe)nálunk is megy de ez azért nem csodaszer,maradjunk ennyibe.
20170114224602

Lindi!

Akkor Ti nagyon szerencsések vagytok.
Nálunk nem ekkora csodaszer az Aloe sajnos pedig szedik a gyerekek.
20170114224602

Ja, és képzeljétek, a múltkor, mikor voltam a dokinál (Szolnokon), akinél kiderült hogy van másik kis pocaklakóm, mondta, hogy szedjek Elevitet. Én meg mondtam, hogy nem szedek, mert szervetlen vitaminokat nem szedek, amik úgysem tudnak felszívódni, hanem inkább szerves vitaminokból összeállítom ugyanazokat a mennyiségeket. A doki csak lesett, de nem szólt semmit, csak forgatta az "Elevit" emblémás terhességmeghatározó kis karikáját. Azután azt mondja, hogy ha már ennyire tisztában vagyok a szerves és szervetlen dolgokkal, akkor ugye azt is tudom, hogy a Vigantol is egy nagy baromság, merthogy az is mesterséges, azaz szervetlen D vitamin, és egyáltalán nem hasznosul a pici babákban, csak a gyerekdokik és a védőnők jó kis pénzt kapnak azért, hogy szórják a kismamák körében. Jó, mi?
lindicita

SOrry
20170114224602

Juc! Lehet, hogy nem csodaszer, de nekünk (az egész családban) nagyon bevált. Mondjuk direkt nem írtam a nevét, mert más szerves vitamin is van, de tény, hogy ez az egyik legjobb.
Én mondjuk évek óta iszom és szedem a vitaminjait, és Gréti is kapja születése óta, meg hát nyilván nálunk az is számított, hogy 15 hónapig szopizott.
De reggel már Gréti első útja a hűtőhöz vezet, és mondja, hogy Géli-géli, utánameg, hogy kicc-kicc. (gél+kids)
lindicita

Sziasztok!
Csak gyors bekukk, mert csomagolunk, holnap indulunk a Balcsira.

Lindi!
És hogy tudod összeállítani azokat a vitaminokat? Majd ha lesz egy pici időd, megírod mailben? Még nem aktuális az Elevit szedése, de legalább okosabb leszek.

Ancsi!
Nekem eddig minden doki, beleértve ortopéd dokit is azt mondta, a legjobb, ha minél többet van mezítláb a gyerek. Ha még nem jár rendesen, utcán úgysem teszed le, bentre elég a tappancsos zokni. Emma is mindig mezítláb van, ahol csak lehet, pl. homokon, kavicsokon, füvön járás kifejezetten jó. A cipőmárka meg az Asso, ZUzmóéknak az van, és nekünk is van egy olyan cipőnk. Tényleg csak akkor érdemes venni, ha már jár, mert nagyon gyorsan kinövik. Emma kb. 3 hét alatt kinőtt egy 18-as szandált.

Deni!
Bálintodat Isten éltesse sokáig! Tudom, hogy csak holnap lesz a nagy nap, de nem hinném, hogy reggel még be tudok nézni. Jó ünneplést nektek!
manoka11

Lindi!
hát nagyon jó :?
viszont azért az ilyen véleményeket érdemes fenntartással kezelni.
nyilván nem viccből találták ki ezeket szereket, csak mert a sok "tudatlan" úgyis beveszi. számomra élő példa a totál vegyi úton előállított kalciuminjekció, ami mindig segített eddig, mikor jött az allergiás torokdagadásom.
a szervetlen és szerves vitaminokról még mesélhetnél azért, akár magánban is, érdekel!
perpill anyukámon erőt vett egy vitamin őrület, a "Cenzúrázott egészség" c. könyvet tukmálta rám, amely szerint a hivatalosan megállapított napi vitamin szükségletek jóval a valódi szükséglet alatt vannak. sajnos az ilyen dolgokat nincs erőm elhinni.
ancsipancsi

Fibi!!!!!
De jó, hogy végre hazajöttetek!!!! Remélem, sikerült pihennetek!!!

Ancsi!
Bocsi :lol: Kicsit túlreagáltam :oops: Csak magamat nyugtatgattam....
Asso cipő, szerintem nagyon jó, sokan dicsérték. De hallottam valami Leo cipőkről is, amik nagyon jók. Az Assot itt is ajánlották a lányok. A Fehérvári úton van egy boltjuk, az FMH-val szemben.

Nekem mindegy, hogy csináltok-e alaplét :lol: Tartsunk egy versenyt, hogy ki csinálja jobban, én megyek kóstolni :lol:
Én ma palacsintát sütöttem :wink: :lol:
zuzmo1

Lindi!
ha már Aloe, akkor miért nem az igazi, ami a növényben van belül? (zselés anyag) vagy az nem elég koncentrált? vagy az Aloe csak egy fantázianév és többféle vitamint tartalmaz, mint maga az aloe növény? anyukám régebben foglalkozott ilyesmivel, ő csodaszernek tartotta, nekem Aloeból csak a spray vált be. anyu befújta vele az égési sérülésemet és hipp hopp meggyógyult. erre vonatkozólag van valami linked? (hogy ne itt offoljak)
ancsipancsi

...kicsi egesz nap sirgodalt, nem aludt, annyira megviselte a kethos oltas... es meg most sem akar aludni... nagy meg nem ebredt fel a delutani alvasbol, amit hat negyvenkor kezdett...

Asso cipok jok.

Graco kocsik sz.rok (vekony vaz, szeteso kerek, keskeny uloresz).

Juc, majd irok.
moose

sziasztok!

csak benéztem. a héten apa úgy dolgozik, hogy én eléggé úszom itthon.

Fibi! welcome back :lol:

Moose! az ágylevitelnél még azért nem tartunk! :shock:

csütörtökön megyünk oltásra. kicsit izgulok. bogyó megvan, holnap adom az első kettőt. mellesleg azt honnan tudom hogy hívják az oltásokat? a kiskönyvben és a babagondolzási tájékoztatóban sem találtam, s a gyógyszertárban csak úgy tudták miről beszélünk, hogy dipertének kivezetője. honnan fogom tudni a kövit hogy hívják?

bulást minden betegnek, fogak legyetek kíméletesek! :P

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Vera,
visszaolvastam, és megtaláltam a történetet, nagyon jo, és szuper élmény lehetett :D

Lindi,
egyetértek, én sem szedtem Elevitet, dokim is mondta, hogy elég a sok zöldség+gyümölcs. És Vigantolrol hallottam ezt sajna, én csak pár hétig adtam B-nak...
ÉS: gratulálok a pocaklakohoz!!!! most olvasom, éljen-éljen :) :) :)

Zuzi,
pihenni anyos mellett? :? :lol:
és Te hogy vagy, zürös éjszakák javulnak? Bazso vigyáz a pocakodra? :) nálunk most az a legjobb játék, hogy ráül B a hasamra, és rugozik meg ugrál ezerrel :D

KépKép
fibi

Barbi,
oltásokrol van egy csomo cikk a neten. majd irok linkeket mélben:)

KépKép
fibi

Nálunk olyan csodálatos a Hold!
20170114224602

Nekem is nagyon bevált az aloe spray, én sosem hittem ezekben, egész addig, amig a rovarcsipésre allergiás B-met meg nem csipte egy szúnyog a fülén, és nem dagadt 2x akkorára a füle, mint a másik, és akkor pszeudo-anyós befújta 2-3x, és akkor órák alatt eltűnt...
nos, azóta hiszek benne..és hiszek az illóolajokban, és minden csodaszerben...
btw Lindi, mikor mehetek hozzátok???

és én hülye anyuka voltam, mert első dokink egy agyament barom volt, aki 2 hónaposan meggylevet akart itatni a fiammal, aki akkor már több, mint 7 kiló volt...szal, ez a nő azt mondta, h minden oltás után germicid c, és akkor semmi gáz nem lesz, és nem is lett, majd váltottunk dokit, és a gyerekem csak nem akart megbetegedni 2 éves koráig,és csak a már megkezdett germicid c volt itthon, mint lázcsillapitó. Dobáljatok meg hallal, de én azt hittem a hülye fejemmel, h a c az c vitamint jelent, és a dobozon semmi utalást nem találtam arra vonatkozóan, h a c mi lehet...
szal, 2 évesn hirtelen elég beteg lett B, és akkor nyomtam belé a germicidet, erre egyre bágyadtab lett, én meg nem tudtam miért, hivtam az új dokit, aki meg úúúúúúúúúúúgy leteremtett, amiért germicid c-t mertem neki adni...és magyarázta, h hogy gondolom, h nyugtatós lázcsillapitót adok a gyereknek, akinek már nem is használ a germicid, mert az piciknek van... :roll: megnéztem, az van ráirva, h 12 éves korig...mindegy, mondta, h amidozophenum kúpot...abból is vettem 2 dobozzal, mire újra kellett volna, már EU tagok voltunk, apa ment gyogyótárba új adagért, gyógyszertáros meg jól lebaszarintotta, h ez a kúp rákot okoz, és eu-s országban be van tiltva... :roll: :roll:
most azt használjuk, amit Ancsi is irt, meg nurofent, mert panadolt nem adok a fent emlitett okok miatt...
szal ,ezekkel nagyon megszivtam, pedig mindig próbáltam odafigyelni, h mennyi gyógyszert kapnak, mert én is eléggé ellene vagyok ezeknek... és az pl. irtóra bosszant, h feleslegesen adtam nyugtatót a 2 hónapos pici fiamnak, meg az is, h a másiknak meg rákkeltő cuccost nyomtam a popsijába... :?
azzal nyugtatom magam, h ez az adag valszeg nem okoz maradandó károsodást, viszont szar, h az embert úton útfélen hülyének nézik...

és én is mindig kidobtam az antibiós receptet, egyszer nem, mert a doki azzal fenyegetett, h a gyereknek tüdőgyuszija van...a gyerek nem akarta megenni (sztem érzik, h mi a jó nekik) de tényleg, sehogy nem tudtam belepasszirozni, csak az apjával, két nap múlva már hasmenése volt tőle, és persze NEM volt tüdőgyuszija... :(
és akkor is úgy éreztem ,h átvágott...
azóta nem járunk hozzá, a gyerekek sokszor voltak lázasak, de a belladonna mindig segitett...
és jó végre olyan dokihoz vinni őket, aki nem rémisztget, hanem megnyugtat...

ámen. :)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Barbi,
asszem a kiskönyvben benne van a neve...tudod, amit a szülés után adtak.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Barbi, kethos oltas meg nem diperte, csak harom hotol van az. Vagy uj rend szerint mar az is? Le lennek maradva? :shock:
moose

Nem tudok írni most. Bombayban bombarobbantás-sorozat volt, 150 halott és sokszáz sebesült - eddig. rohadt bunkó utolsó szar terroristák!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

indianyo

BArbi :) most a 15 hós kivételével minden oltás DPTa-IPV-HIB, a 15 hós az MMR és utna is a DPTa-IPV-HIB ismétlése van.

Egyébként a babaszoba.hu-n ha regisztrálsz, személyre szabott oltási naptárt találsz

indianyo

Manóka, Ancsi! Csütörtöktől nem lesz Gréti, vagyis több időm lesz napközben, majd akkor írok.

Zsanci! Jövő héten szerda kivételével bármikor jöhetsz. Csütörtökön írok neked is mailt.

Indi! De férjecskéddel ugye már beszéltél azóta?
lindicita

Jaaaaaaaaj, Indiii :( :( :(

KépKép
fibi

Ancsi! Azért azt a könyvet olvasd el, alapkönyv. Mármint a Cenzúrázott egészség.
Hasonló alapkönyv a Cukorblues és A leves hazudik.
Meg fogsz döbbeni!
lindicita

Ja, férjem jól van, bartánőm is. de én nem vagyok jól. ez felfoghatatlan, elfogadhatatlan, megérthetetlen.

indianyo

Indi!

:(
20170114224602

Sziasztok,

Nagyon régen nem jártam felétek. Mindig csak bele-bele olvasgattam, mi történt, tegnap meg ma pedig nekiálltam és visszaolvastam az elmaradt 26 oldalt....

Most jó hosszú leszek, de jegyzeteltem, hogy ne felejtsek el semmit sem :D

Zuz,
Nagyon jól esett, hogy hiányoltál a topicból, annak ellenére, hogy nagyon új vagyok még köztetek, nagyon köszönöm. :D Holnapra drukkolok Neked, hogy az uh-n megmutassa magát a pocaklakód. Éss.... maradt még a palacsintából? :roll: Hogy bírtál ilyesmit csinálni, ilyen melegben???? Minden elismerésem.

Soosoo, Kisün,
szeretnék sok boldogságot kívánni Nektek a törpékhez, örülök, hogy mindketten jól vagytok és a picúrok is jól viselik ezt az időt.
Szeretnék én is ilyen könnyen, gyorsan szülni.... :wink:

Lindi,
Neked gratulálok az új pocaklakóhoz, már csak két hét és újra meglesik a lakódat :)

Jucus,
bár írtad, hogy már letettél a Quinny Zapp babakocsiról, találtam Neked egyet az expressz honlapján, tényleg borsos az ára még használtan is, de hátha kedvet kapsz hozzá mégis :)
http://expressz.hu/baba/babakocsi/showA ... advertShow
Ja, és töklecsó - párom így hívja e két étek ötvözetét - a párom kedvence, tegnap előtt nálunk is ez volt a menü

Rylie,
írtad, hogy Zéti már jobban van, mostanában tudsz róla valamit, sikerül most már lassan hazamennie?

Neet,
eperrel kapcsolatban megakadtam az egyik hsz-eden. Azt írtad, hogy most sokat ettél ebből a gyümölcsből, mert nem vagy sem várandós, sem pedig szoptatós! Most akkor várandósan sem és szoptatósan sem szabad epret enni???? Mert én eddig csak a szoptatós variációt tudtam és bátran majszoltam az epret a szezonjában. Most akkor rosszat csináltam?

Indianyó,
málnalevél teát és laktoherb teát átvenném majd Tőled, ha még nem akadt azóta sem jelentkező rá. A legközelebbi talira, amin Te is ott leszel elmennék és akkor találkoznék Veletek végre :)

Macskanyu,
gratulálok a nagy-nagy eseményhez, sok boldogságot kívánok Nektek. Én is kíváncsi vagyok a ruhádra, végül milyet sikerült beszerezned?

Votív,
penész téma. Ha ablakot nem is tudtok esetleg tenni a pincétekre, akkor kapható olyan szellőző nyílás, amire ventillátort lehet csatlakoztatni, és ha két oldalon van ilyen, akkor tudtok huzatot csinálni, szellőztetni a helyiségben. A másik, ami még eszembe jutott, hogy érdemes lenne a probléma megoldásáig vákuumos ruhatárolót vennetek, amibe nem tud bejutni a nedvesség. Ezt, ha jól emlékszem, talán "top-shop"-os műsorban, újság hátoldalon lehet találni, nem olyan nagy összeg, viszont hasznos.

Moose,
Ikeás vadászgörény nálunk is figyel, szintén ikeás patkány csapattárs mellett :)

Recca,
nekem van egy közkedvelt meggyes piskóta receptem, mindenki ezt kéri tőlem állandóan. Nem annyira dekoratív, mint a - őőőőőő, nem is tudom, ki írta, ajánlotta - feketeerdő torta, de isteni íze van és nem nagy ördöngősség. Ha érdekel a receptje, szívesen átküldöm Neked.

Remélem, semmit nem hagytam ki,

Rólunk röviden annyit, hogy előszőr a nagy meleg miatt nem volt erőm a gép elé beülni és írni, és sehova, semmi nem ment. Aztán pedig páromnak végre voltak szabadnapjai és ezeket kihasználván intéztük a dolgokat. Volt olyan, hogy 4-5 szabadnap is volt együtt. Mennyei volt. És most már remélem így is marad. Nagy az esély rá :)
Pénteken megyünk a párommal szülőszobát nézni, hogy tudja hova kell majd menni, mi hol van, stb.
Ééééés, majd csatolok egy képet valamikor a bébiről, a kis arcáról :lol:

Évi
vica94

Indi,

örülök, hogy férjed jól van, ez szörnyűűűű

Évi
vica94

Évi!

Köszönöm,megnézem!Nyaralás előtt azért jól jönne egy ilyen kis kocsi még :lol:
20170114224602

Indi, erre nem is lehet mit irni... dobbenet :( :( :(
recca

Vica, erdekel, persze :D
es patkanyka nagyon edes :) alkalomadtan gorenyket is megkukkantom :lol:
recca

ja es Fibi, jo, h ujra itt! hianyoztal am 8)
recca

akkor a 15hós kivételével ugyanazt a homeósbogyót kell végig adni? Írjatok please, mert ma be kell adnom!

Indi! Bombay :(
jó hogy a tieiddel minden rendben!!! :D

gödibarbi

Moose! ne paráztass! ezt a nevet Votívtól tudom, s pont ez a gondom, hogy nem tudom hol tudhatom meg az oltások pontos nevét.
Kisnyuszid jobban? te használtál kivezetőt?

Fibi! előre is nagyon köszi.

mi baj a vigantollal?

Zsanci! hát nem semmi tortúra!??!! :shock:

bocsánat hogy nem szólok hozzá a többi témához, de csak nagyon felületes olvasásra volt időm.

gödibarbi

szegény babónak pont ma van vigantol,konakion napja is egyben, + adom még a c vitamint, s még ma kell az oltás előtti homeóst is. gondolkozom rajta, hogy ez így egy csöppet sok... :?: :idea: :?:

gödibarbi

Vicám, :)
NYUGI!!! Semmit se csináltál/csinálsz rosszul! Várandósan lehet eprezni, sőt, szopi alatt is, csak mértékkel. Sőt, lehet, h amíg pocakos vagy, mértéktelenül is lehet, erre már nem emlékszem, csak arra, h vannak ezek a "megkötések", és ha már nem lehet zabolátlanul, én inkább nem csinálom egyáltalán. Vár rám a mértéktelenek bugyra, ez van. De a pokolban úgyis jobb a társaság, még ha a mennyben jobb is a klíma. :mrgreen:
Egyél-igyál amit megkívánsz, csak a tiltólistásokat mértékkel, és érezd jól magad és ne aggódj. :) És gyere sűrűbben!!!!
neet
neet

Barbi,
ezek a babák mindent kibírnak! Adagold szét, h reggel kokain, este vigantol, közben a c... vagyis nem szólok bele, úgy csinálod, ahogy akarod, csak egy gondolat volt. :)
neet
neet

neet! ha lennne angyalkás smiley azt raknám ide néköd :lol:

gödibarbi

Manoka,
jó utat, pihenjetek sokat!!! :)

Ancsi,
szerintem ilyen melegben jó is, ha mezítláb van Lencsi, nem fülled bele a cipőbe :D

Zuz,
palacsinta NYAMM :D én a jövő hétre tervezem, pizzával egyetemben... ugye a terhességi cukor miatt a szülésig nem ehettem ilyesmit, vagy csak naaaagyon keveset. Aztán szülés másnapján párom hozott egy pizzát, és komolyan, jobb volt, mint a szex :D

Moose,
kisnyuszi+oltás :(

Fibi,
az volt :D

Indi,
:(:(:( örülök, hogy férjed/barátnőd rendben!!!!

Vica,
jó, hogy jelentkeztél!! A nyári meleg engem is kikészített, nagyon sajnállak! Képeket várom :)

Vitaminok: terhesség alatt csak folsavat szedtem, viszont soksok gyümölcs-zöldséget ettem. Igazából nem hiszek abban, hogy kiegyensúlyozott táplálkozásnál a terhességi vitamin sokat osztana vagy szorozna :)

Gyógyszerek: én a mértékletesség híve vagyok, csak akkor, ha feltétlenül muszáj/ly, addig dolgozzon a szervezet, ha viszont kell, akkor kell. Csak hát ehhez kell egy orvos, aki nem vágja a frászt az anyukába, hogy akkor most azonnal és sokfélét :( És antibiot is csak végső esetben adok-szedek... mondjuk Dóci még nem is kapott lázcsillapítónál meg köptetőnél komolyabb gyógyszert, de szerencsére nem is volt szüksége rá. :D

v
kisün

Szép jó reggelt mindenkinek 8) Kép

igyekszem visszaolvasni, ha Füli hagy egy kis időt...

Kérdésem lenne hozzátok:

1., vennénk Fülinek autós ülést, mert a mostani hiába jó 13kg-ig, a gyerek minden irányban kilóg belőle. De: milyet érdemes venni (és HOL?), ami dönthető, alváshoz és nem csillagászati összegekbe kerül.

2., ugyan ez, csak esernyőkocsiban. Melyik az, amelik könnyű, dönthető és mégis esernyőkocsi?

Előre is köszönöm a segítséget.

Na megyek viszaolv..
macskanyu

gyógyszerekkel úgy vagyok, mint kisün, de babóval egyenlőre parásabb vagyok. az én szervezetem szinte sosem lát semmiféle gyógyszeripari terméket, de mikor leszek vele is laza? (a kérdés költői) :shock:

gödibarbi

nna, akkor

látom már, hogy előbb kellett vlna visszaolvasni és utóbb hsz.-t írni :mrgreen:
Jucus,
ez a quinny zapp dönthetős? mert nem derült ki a képről nekem.. :roll: :?:

Szia Vica és Szia Fibi! Jó, hogy újra vagytok :D

Lindi,
honnét szerzed be az aloés cuccost Grétinek? Majd Fülinek is szeretnék... bár elég sok gyümi-zöldség fogy, a szopi mellett szerencsére.

Még én sem használtam lázcsillaptót (kopp-kopp-kopp), de megnéztem és neke is Germicid-C t írt fel a dokinéni, ez van itthon... Akkor most mit kéne beszrzni helyette? Panadolt? vagy elég homeósból a belladonna?

Barbi,
itt egy angyalka, küldheted neet-ek, sztem passzol hozzá :wink:

Kép

Vitaminok: hát én úgy elkezdtem hányni anno az elevit-től, azt hittem eljött a vég!!! Ahogy abbahagytam, cca. a 4. napon, klasszisokal jobban lettem. Soha többet! Marad a folsav! meg vaspótlásnak a fincsi spenót, meg avokádó :)

Kisün,
:mrgreen: azért vitatkoznék ezzel a "jobb, mint a szex" kijelentéssel :mrgreen:

Ancsi,
holnap d.e. pl. el tudnám vinni neked az úszópelust. Vagy hogyan gondoltátok?

Indi,
robbantások
:cry: :cry: :cry:

Az összes beteg-fogfájós-egyébfájós gyógyuljon ++++++

aki szomorú és fáradt annak pedig Kép

Moose,
mi a helyzet a fogaddal? remélem jobban vagy már!

na akor most kinek felejtettem el írni és mit..
macskanyu

találtam még néhány angyalkát neet nek:

Kép Kép Kép

ezt meg Barbinak, Moose-nak és Kisünnek:
Kép

ezt meg a fogmosósoknak, bár Stuart Little nem űberelhető :)

Kép
macskanyu

Kép !

Nem dönthetős annak a babakosinak a háttámlája.

Autósülést érdemes megnézni Mária Nagykerben(Visegrági utca)meg Baby planetben is.Ezek e legolcsóbbak a városben bár mindig változik,hogy éppen melyik ülést adják óccson.
Vigyétek kismacsekot és próbálgassátok bele az ülésekbe,mert mindenkinek más-más jöhet be.Ja és az autóba is próbáljátok bele az ülést mielőtt megveszitek !

pl.:MAxi-COsi
Concord
Römer
20170114224602

Jó reggelt!

Köszönöm szépen az együttérzést. Sajnos volt már két ilyen szörnyűsáég azóta, hgoy én indiába járok és mindig megdöbbentett, hgoy mennyire nincs értéke az emberi életnek.. két nappal az eseméynek után ugyanúgy folyt az élet tovább. Ez mondjuk szerencsés tulajdonság is, biztosan ezért tudnak túlélni.

Barbi Sporttárs :) Én se szedek sose gyógyszert az egyszem fejfájáscsuillapítón kívül, gyerkőcömnek is csak a homeos bogyókat adtam idáig és remélem, ez így is marad ezután is. Vigantolt pedig állandóan elfelejtem :lol: Kivezetőt az idei összes oltáshoz ugyanazt add, igen :)

Kicsi fiam kapott tegnap ajándékba egy mesekönyvet és ma reggel evés után fél óráig azt nézegette és édesen csicsergett hozzá. Gyógyír ő minden bánatra :)

Vica :) bár nekem nincs jogalapom szoptatás-ügyben nyilatkozni, mert nekem nem ment, de azt tudom, hgoy akkor nem szabad valamit enni szopi alatt, ha az a babánál bizonyítottan problémát okoz - tehát próba cseresznye, ha baba jól reagál, akkor miért ne? Szerencsére nem minden picurka hasfájós...

Ancsi :) egyelőre halasztanáé a talit, mert fájós kezemmel járok kezelésre és nehézkes lenne most a babkocsit rakosgatni, a mindenfél száz lépcsőkról nem is beszélve, jövő hét még nem késő, ugye?

Hálistennek olyan jó sokat írtatok, hogy negyedére se emlékszem, tsókok, majd még visszaolvasok.

indianyo

Macs,
hidd el, bizonyos helyzetekben egy pizza felér egy orgazmussal :mrgreen:

v
kisün

Szia Fibi :) Képet ide!

Macsekom :) Votivnak Hauck kocsija van, könnyű, dönthetős, esernyőre csukhatós, nekem is teccett, csak nem kaptam akkor, mikor öcsike ultimátumot adott a vásárlás idejére. Mikor Dominót icipicikén vittük az István kórházba szopiambulanciára, akkor aludt benne édesen. Úgyhgoy tesztelt :)

indianyo

Van itt a házban, egy másik baba, kb annyi idős, mint Füli. Nem ismerem őket, csak hallom, de ez a babó állandóan sír. A nyitott ablakon kihallatszó beszéd alapján, a szülei már belefáradtak a vígasztalásába és hagyják sírni....sőt már néha kiabálnak, meg veszekednek is vele... :( :( :( :( olyan rossz hallani, én meg hallom (hallani vélem), a sírásából, hogy szomorú és elkeseredett és hívja az anyját hogy ölelgessék meg, hogy szeretgessék meg.. Ilyenkor mindig tökre elkeseredek. Éjjel is, ha Fülecskét szoptatom, meg nappal is, bármikor. Épp most is... :cry:
macskanyu

Macs,
autósülést még szerintem érdemes megnézni a megatoysban is, ez a brendon kifutó/kiállított termékeinek a lerakata, néha jóval olcsóbban lehet hozzájutni dolgokhoz :)
szomszéd baba :(

v
kisün

Zsanci!
szerintem a rákkeltő témától ne félj, mert amidozophenum van - tudtommal - abban is, amit mi adunk most a kőcnek. még a neve is majdnem ugyanez. (vagy volt még valami más hatóanyaga is?)

Barbi!
a Vigantol egyszerű vitamin olajban, nem viseli meg Angit. a másik kettőt nem ismerem, én sose adtam kivezetőt (főként, miután olvastam, amit Votiv írt róla :lol: , hogy miből készül). de a kokain nem túl korai még? :lol: :lol: :lol:

Macs!
ne szervezzünk hozzá egy talit is? vagy arra már nincs erőd?
sajna asszem a menet közben dönthető ülés mind drága! mi Römmer Lordot vettünk, de csak mert a King nem stimmelt a kocsinkba. szerencsére kivittük az üzletből egy szakemberrel és bepróbáltuk. a baby outletben vettük kb. 50eFt-ért. előtte sokáig hordozóban volt Lencsi, de a hosszú lábai már rég érték az ülést.
az esernyőre csukható kocsikról meg regéljen az, akinek van. mindenesetre úgy hallottam, hogy nem elég stabilak, kicsit nyeklenek, nyuklanak. legjobb lenne 3 kocsi egy gyereknek. 1 nagy, 1 közepes és 1 esernyős.

Lindi!
még nem olvastam el, mert szkeptikus vagyok. ráadásul miért annak a könyvnek higgyek, miért ne a köztudatnak? félek, hogy megijedek, ha elolvasom, és vitaminhívő leszek én is, mint anyukám :), aki most Pestről rendel folyton valami vitamin komplexet, mert abban sokszorosa van, mint a napi ajánlott mennyiség.
különben ha Gréti lázas lenne, adnál neki lázcsillapítót? mert Lencsémnek se sok gyógyszerben volt eddig része, de mivel férjem nagyobb közösségben melózik, kétszer hazahozott valami torokbacit. (különben fogadom, hogy L. se lett volna még soha beteg, ha ez nem történik meg) és egyszer már 39 fokos láza volt, muszáj volt adnom kúpot neki. ezen kívül asszem egyszer kapott, a dokinő javaslatára, oltás után, de később ezt a tanácsot nem fogadtam meg. amit észrevettem, hogy míg az apjának 1,5 hétig tartott a lábadozás, Lencsi kb. 3 nap alatt átvészelte a betegséget. (ekkor még kapott anyatejet)

Vera!
teljesen egyetértek a mértékletességgel. ha nagy szükség van rá, jól jön a gyógyszer. ismerek olyat, aki ha kell, ha nem, zabálja a Cataflamot, mert pl. fáj a feje. majd ha gyereke lesz (én leendő keresztgyerekem :) ) figyelem, hogy mit csinál vele.

Moose!
ez a Gracokról enyhe túlzás :). ami nekünk van, bőven elég széles, eddig teljesen stabil, a kerekei jól bírják. nyilván más árkategóriában sokkal jobbak vannak, de nekünk eddig bejött. remélem kiszolgál majd még egy kőcöt. ami még tetszik benne, hogy tök fent van az ülése, láttam pár P.C. kocsit, amelyeknek eléggé lenn van.
férjem fülét most rágom, hogy vegyünk egy egyszerű csírakocsit :), ami jó a nyaralásra, meg kevés helyet foglal. ha meglesz, akkor 3 kocsink lesz egy gyerekre, és én nyerek! :lol: (persze tudom, te ezeket a kocsikat utálod :) )
nagyon tetszett a Nyuszi ivási-köpési játéka. azóta már láttam gyereket, aki előbb a kezébe öntötte a piát, majd onnan akarta felinni.

UTAZÓKÁD:
férjemék korábban vettek két medencét, egyik nagyobb, másik 60 centis. csak most bontottuk ki, és kiderült, hogy a 60-as tök kicsi, viszont kiválóan alkalmas utazókádnak. pont befér egy zuhanyzóba, nem kell bele túl sok víz, és csak kb. 1000 Ft valamelyik barkácsáruházban. ő meg majdnem vett a Mother Care-ben 6-7 eFt-ért felfújható kádat, ami még kisebb is lett volna.
ancsipancsi

Indi!
persze, hogy jó még a jövőhét is!
péntek már nem, de a többi nap igen!
Indián mi is kiakadtunk, több okból is, ugyebár.

Macs!
másik baba :cry: . nem szoktál velük találkozni és dumálni? kérdezz rá, hogy sírós baba-e és meglátod megered a nyelvük :). valahogy segíts a kicsin! mi is fáradtak voltunk L. folytonos bömbölésétől, és vígasztalhatatlan volt, de ettől függetlenül hol egyikünk, hol másikunk kezében volt, hogy érezze, vele vagyunk a bajban.
az ülések vásárlásakor még arra is kérdezz rá, hogy hány kilós. mert ha néha ki kell venni a kocsiból, nem mindegy. mi majdnem vettünk egy Concordot, de 40 kilós volt. :?
amúgy meg nem túlzottan dönthetők ám ezek, max olyan kis kagylóra. de L. jókat szundizik benne, sőt, most mindig döntöttben van az állás.
ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?