Sziasztok!
Kicsit el lettem megint tűnve, pedig a szülinapok, meg a nagy esküvődömping lezajlása után ígértem, hogy jövök majd, de hát a sok jó után, most rossz történt velünk
...szóval az úgy volt, hogy másfél hete hétfőn tűnt fel anyukámnak, hogy Petrának nem olyan az egyik arca, mint a másik...nem mozog eléggé, és ez főleg nagy mimikai megnyílvánulásoknál volt igen jellemző...szóval amolyan arcidegbénulás szerűség volt, nem durva, mert pl. anyósomék, akik szerdán itt voltak egész délután semmit nem vettek belőle észre...Doki barátunkkal konzultáltam: ő megnyugtatott, hogy vsz. valami banális ok áll a háttérben, ő várna egy hetet a dokival...hát én nem tudtam, mert állandóan ezen paráztam, már tiszta görcs volt a gyomrom....Csütörtökön délelőtt (egy hete) berongyoltam vele a Kilinikára (itt nem kellett időpontot kérni, és beutaló sem kellett, a háziorvosunkat meg most nem annyira komálom, így őt be sem akartam avatni...)...szóval, ott első körben közölte egy öreg dokibá, hogy "itt kell hagyni anyuka"...durva volt, úgy beszélt róla, mint egy tárgyról, ami elromlott, és hagyjam itt ő megjavítja...

...aztán vért vettek tőle, majd kapott egy kis elektromos tornáztatást az arcára (egy nagyon kedves gyógytornásznéni volt, ő nagyon pozitív élmény volt, a dokibával ellentétben)...aztán mikor fél 4-kor mondták, hogy már nem lesz ma semmi, megkérdeztem, hogy akkor miért is nem mehetünk haza...aztán hazajöhettünk, de másnap reggel vissza: lumbálásra...agyvizet vettek tőle a gerincéből, ugyanis ebből lehet kimuatni, hogy ha vírus vagy baci áll a háttérben...Hát ez brutális volt...igazából nem is a fájdalom, mert kapott oda érzéstelenítő gélt, hanem az, hogy hárman fogták le szegényt...Aztán estig ott feküdt (tiszta hős volt, hogy bírta az egész napos fekvést, de ugye ilyenkor a fejfájás elkerülése miatt erre nagy szükség van), estére hazajöhettünk....a vérvétel eredményei, és az agyvízből a fehérvérsejt, cukor már aznap kiderültek, minden negatív volt....tegnap bementünk a professzori vizitre (mert ugye papíron mi bent voltunk, tehát ott kellett lennünk), de még a vírus és a baktériumtenyésztés eredménye nem volt meg...Ma délelőtt ebédfőzés közben csörög a mobilom: a dokinő a Klinikáról, megvan az eredmény: borrelia, azaz Lyme-kór

...szóval amilyen gyorsan csak tudunk rongyolás befelé, meg kell kezdeni az antibio-kúrát. Először azzal ijesztgettek, hogy intravénás lesz 14 (!) napig, szegény Petrának be is rakták a branült, ma le is folyt neki 1 óra alatt a cucc, de utána a kisdokinéni konzultált infektológussal, és mivel a fehérvérsejtszáma jó volt, tehát nem olyan vészes a dolog, ezért mehet a szájon át adható, szóval holnaptól kezdjük és 3 hét...
Mindezek mellett Petra teljesen jól van, szerencsére semmi betegségtudata nincs, kicsit a lelkét viselte meg ez a kórházasdi, az arca is teljesen rendbe jött már, csak ha nagyon erősen lehunyja a szemét, akkor látszik, hogy az egyiket még nem tudja annyira beszorítani....
Ja, és a legjobb az egészben, hogy kullanccsal nem is találkoztunk, vsz. rövid ideig volt benne és kiesett belőle...de előtte szépen megfertőzte

....kb. egy hónapja volt egy érdekes terjedő vörös folt a jobb halántékánál, fülénél, az most így utólag rekonstruálva már ennek a jele volt, de nem volt az a kifejezett kokárda, amit mondanak, csak vándorló vörös folt...akkor azt gondoltuk valami allergia
És tiszta szerencse, hogy ilyen banálisnak mondható tünetben nyilvánult meg nála a dolog, meg az is szerencse, hogy észrevettük, meg az is, hogy nem bagatelizáltam el, és bementem vele a Klinikára, meg, hogy ott sem bagatelizálták el és vettek tőle agyvízet (pedig akkor még hű de azt gondoltam, hogy mi a francnak)....szóval az egész szerencsétlen esetben sok-sok szerencsés "véletlen" van.....Most reméljük az antibio szépen nekiáll kinyírni ezeket a rohadt bacikat és minden oké lesz...
Remélem nem baj, hogy megosztottam Veletek, nem akarok vele senkit rémísztgetni, számomra inkább az a tanulsága a dolognak, hogy tényleg semmilyen apró-cseprő kis tünetet sem szabad elbagatelizálni...inkább nézzen a doki hülyének és küldjön haza, minthogy elmenjen az ember valami olyan mellett, ami akár évekkel később nagyobb gondokat okozhatott volna....
Pusszanás Mindenkinek, és mostmár tényleg megpróbálok majd jönni néha!