A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Hali!
Gili? ZSu? Mi van veletek? Csak nem?

Veronikusz, nekem úgy sikerült, hogy nem csak a pixeleket csökkentettem, hanem a mentés másként-nél a kép minőségét is csökkentettem majdnem minimálisra, és az a kilobájtokat is csökenti egyúttal

Tegnap rácsaptam Bene kezére :( De csak röhögött. Most mi a fenét csináljak? Nem tiltok sok dolgot, csak a konnektort és a virágot....

mtunde

Sziasztok!

Rég jártam erre, sok minden történt azóta.

Ez a bújkálós dolog, nálunk is így működik. Utána több a tej.....

Veronikusz, megnyugtatásképp, Csabi 7 hónapos, 5 hónapja rengeteget kell tápszerrel pótolnom, mert nem elég az anyatej. Naponta háromszor cicizik még a főzelék, a hús és a táp mellett. Sosem feszül a mellem, sőt olyan, mint egy tejes-zacskó.Viszont, amikor belövell a tej, keményebb lesz. Ha a cici kemény, az állítólag nem is olyan jó, mert az azt jelzi, hogy túltelítődött a mell, az agynak az az infó megy, hogy elég, ne termelj több tejet, mert van már elég a ciciben. Én ezt olvastam.

Hogy bírjátok ezt a nagy meleget?

Mindenkinek üdv.
Kiscsillag, veled mi újság?
andry

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat!

Andry, jó, hogy írtál magatokról!!!!

Gili, ez a nemalvás nálam ugyanígy volt az utolsó hetekben, általában 2-3 nap bagoly voltam, és 2 napig tudtam aludni. Mindig napközben pótoltam az éjszakai mennyiséget :P De nagyon utáltam!!!

Megint itt a kánikula, hurrá......... :twisted: Majd kibírjuk :)

Szép napot!

R+S (3 hónap)
sampa

Halihó,

mindenkinek szép napot!
Megdőlt megint egy elgondolásom, semmi nem úgy van, ahogy gondoltam előre. :roll:
Tegnap este ugyanis kénytelen voltam kiegészítésként tápot adni egyszem gyermekemnek.
Aludt mint a bunda, bár volt egy kis szélgörcse tőle. Remélem bírni fogja a szervezete. (Beba Ha Start)
Doktor néni szerint fordítva közelítem a témát, mikor elbőgtem neki magam, mert szerinte örüljek, hogy ilyen gyorsan kigyógyultam a toxémiából,és hogy egyáltalán ennyi tejet is tudok adni.
Persze ez nem jelenti azt, hogy leszokunk a tejciről, azt továbbra is ugyanazzal a lendülettel adom neki, csak, megszünt a para, hogy Úristen mit fog enni a Manó, mert nincs kiegészítésem...
A megnyugvástól pedig mára tök jól beindult a tej.
Szóljatok rám, ha már kicsit hülye vagyok, hogy semmi más témám nincs,csak jelezni akartam, hogy elveim már nincsenek lassan :lol:,viszont megnyugodtam, a gyerkőc pedig gyarapszik.
És most már úgy érzem én vagyok a világ legboldogabb kismamája... (gondolom többek között)
A meleget elég nehezen tűröm, folyik rólam a víz.

Ti mikortól fogadtatok látogatókat? Mármint nem a közvetlen családot, hanem kicsit távoliabbakat? Gondolom ez mindenkinél más, és a helyzet hozza, csak kiváncsiskodom...

Remélem este kicsit hűvösebb lesz, addig is jó babázást!
Hurcia+Balázs 5hét+1nap
hurcia

Most megint megpbálozom ezzel a hülye vonalzóval!! :D

Sziasztok!

Húúúúúúúú lányok, nagyon ki vagyok akadva!!
ANYÓS!!
Ti ilyet még nem láttatok!! Mi együtt lakunk velük. Alapvetően aranyos, de a kopogást nem ismeri!! Úgy jön- megy a szobánkba, mintha a klozettra menne! Elekzdek szoptatni, és tuti, hogy 86 mondvacsinált hülyeséggel bejön kopogás nélkül. Mondjuk megkérdezi 4*, hogy nem kell e kimosni a cumisüveget. Folyton hajtogatja, pakolgatja a gyerek cuccait, amit valószínüleg én nem véletlenül raktam oda, ahova....
Ja, és ha bejön szoptatáskor, odasomfordál, és bámulja a cicimen pihegő uokáját, tehát a cicimwet is. ...

Nagyon elegem van. Pedig már annyit céloztunk rá anyuval, hogy nálunk nem volt soha szokás bemenni a másikhoz kopogás nélkül, meg mondtam neki, hogy maximum csak a párom előtt szertnék szoptatni, mert ez másra nem tartozik, stb... Még mit kellene csinálnom??

JA, és ha megkérem, hogy hagyja a gyereket, hagy sírjon, akkor is odamegy gügyögni hozzá. Így aztán ku**a könnyű gyereket nevelni!!

Már azért drukkolok, hogy egyszer ránk nyisson szex közben, hátha egy életre megtanulja!!

Múltkor itt volt ASnyukám, és éppen öltözött, mikor bejött anyósom, persze kopogás nélkül. ÉS ahelyett, hogy egy lnézést kíséretében kifordult volna, elekezdte mondani a magáét.

HA lefekzem aludni, mikor Lucus is alszik, tuti, hogy 5 prcenként bejön. Úgy azért elég nehéz elaludni!!!

Mielőtt megkérdezitek, nincs zár az ajtón!!

De nem tudom, mit kellene csinálnom. Nem akarom megbántani, de ez így nagyon nem jó!!!!!

Ne haragudjatok, hogy ennyit panaszkodom, de már majdnem szét robbantam a mérgtől!!

Finiselők!!

Hogy vagytok??

Eszti??

Kiscsillag???

Sok- sok puszi mindnekinek!!

Dóri

Kép
nagydora

szia mindenkinek!

Dóri ez az anyós dolog nem semmi.
én is úgy érzem hogy a szoptatást nem akarom más elött csinálni még anyám elött sem.ez olyan intim dolog.én is ki lennék.már attól remegek hogy hányszor fog anyósom kibotorkálni ha meg lesz egyszem uncsija.bírom eddig terhesen 2 szer látott,marha kiváncsi ránk.de ha most állandóan kijárkáll megörülök.én szóltam a férjemnek amig pici lesz a baba ne járkáljon ki mert a párom melózik én meg nemvagyok reggeltől estig rá kiváncsi.mondtam mondja meg ha ez téma lesz hogy hétvégén szombaton ha a párom is itthon van akkor jöjjenek baba nézőbe,meg mondja anyós valamelyik nap hogy de kár hogy messze van jönne segíteni ha meg lesz a baba persze,9 hónapig egy deka epret nem vett volna, na mindegy.mondtam nem kell segíteni mert szoptatástól szoptatásig pihenni akarok a babával és egy a fontos hogy valaki megfőzzőn és betólja a konyhába,és ez az anyám aki ezt teszi 9 hónapja,úgy hogy érthetett belőle.semmit nem segítenek soha,mindig a kis sógórom tólják lóvéval.a férjmet csak ugráltatni tudják.most betelt a pohár és paraszt leszek.még jó hogy amiben lakunk az enyém ,szóval neaggódj DÓRI nem csak neked van tele a cipőd persze eggyütt lakni????már valamelyikünk nem élne... :lol:
gilingalang

mindenkinek köszönöm kérdését a hogylétünk felől.még egyben és remélem kihúzzuk aug.1 ig.ma a ctg semmi extra.ultrahangon majdnem elájultam nemtudok hanyatt feküdni ennyit.de semmi jele hogy jönni akarna a baba.

ZSU ról nemtudunk semmit gyanúsan nagy a csend lehet befektették vagy megszült???reméljük jól van.

puszi mindenkinek
GILI
gilingalang

Üdvözlet mindenkinek!

Itt Zsuzska férje beszél.
Zsuzska sajnos nem tud itt lenni köztetek, met jobb dolga akadt.
Hétfő este 21.51-kor teljesen váratlanul megszületett Kata lányunk.
3300 gramm és 57 centi. Anyut kicsit megviselték a dolgok, de mindketten nagyon jól vannak és gyönyörűek.

Endre
zsu11

GRATULA ZSUZSKA ÉS A KISPAPÁNAK.

éreztem hogy valami van.belegondolok mekkora lett volna a kis KATA ha még bent marad a kiírt időig.hála égnek szép kis suly meg cm.
JÓ EGÉSZSÉGET MIND A HÁRMOTOKNAK.

lassan én jövök. puszi

GILI
gilingalang

nagyon sok boldogságot, jó egészséget az újdonsült szülőknek és természetesen Katának :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

nagyon sok boldogságot, jó egészséget az újdonsült szülőknek és természetesen Katának :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!

Zsu!
GRATULÁLOK! Csak csendben jegyzem meg, hogy a tesóméknál is megérk. a pici kedden du., pedig ő is akkora volt kiírva mint Zsu, micsoda véletlenek :wink:

Lányok!
Anyós témában nálunk is dettó a helyzet, de mi szerencsére nemsokára költözünk és akkor végre nyugi lesz.

Tündi, Ildi, Satuk, Vica!
Mi van veletek? Merre vagytok?

Ja, képzeljétek tegnap Zsombinak kibújt az első foga alul középen a délelőttöt megszenvedtük, de aztán hatott a Dentinox és azóta minden okés. Nagyon édi a kis fogacskája :D

Na pusz mindenkinek:

Anita & Zsombi ( 5,5 hónapos )
szsombi

Sziasztok!
Dóri ez nagyon durv aanyósoddal. nem is tuodm, mit mondjak, de teljes mértékben megértelek. Biztos megtettétek már, de mi lenne, ha bevezetnétek (leírt) rendzsabályokat? Mondjuk, mikor lehet benneteket "látogatni", stb. Ti egy külön család vagytok, hiába egy lakásban. És ezt valahogyan meg kell értenie. Így csak azt éri el, hogy mikor sikerül elköltöznötök, utána már látni sem akarjátok :( Mondjuk a férjednek is a sarkára kell állnia ez ügyben. Mégsem bízhatja rád a piszkos munkát :) De ha gondolod, elmegyek és bezsélek vele :)

Ráadásul igenis pihenned kell napközben is!

Hurcia, Én akkor fogadtam már látogatókat, amikor fizikailag jól voltam. Tehát ez tőled függ. Néhjánan mondjuk nem kérdzeték, mikor jöhetnek, de a legtöbbjüket kb 4-6 hetes korában kezdtem el hívni Benének.

Anita! Jól vagyunk, köszi. Folyamatosan "nevelek" mit szabad, mit nem, mivel játsszunk, stb :) Nemrág mondtam, hogy jöhetne a kistesó, de Bene beindult, és most inkább nem vállalkoznék eg yterhességre és babára egyelőre. Élvezem Benét. Néha odabújuk és puszit ad vagyis megnyal :)

mtunde

Sziasztok!!

Jube, Eszti!!

Mi van Veletek???

Zsu, Endre!!

Nagyon- nagyon gratulálok, és nagyon sok örömet és egészséget kívánok nektek!!

Gilingalang, Anita!!

Köszi a vígasztalást!! Néha már annyira elszáll az Agyam, pedig tudom, hogy alapvetően mindent jó indulatból csinál!!
Dehát tudod, a pokolbavezető út is jószándékkal van kikövezve!!

Valamelyikőtök írt múltkor valami f betűs szert, ami arra van, hogy ne görcsöljön a pocakja, kijöjjenek a szelek. Mi volt az? És hogyan kell alkalmazni????

Sok puszi mindenkinek!! Hétvégére jön a lehülés!!!!!

Puszi : Dóri

Kép
nagydora

Nagy Gratula Zsunak és Endrének Katához! :D :D :D Sok boldogságot, egészséget kívánok mindenkinek! :wink:

Ki lesz a következő?

Dóri, el sem hiszed, mennyire együtt tudok érezni veled. Tisztelet a kivételnek, és nem akarom senki anyóság megbántani, de többnyire miért kell az anyósoknak egy külön kategóriába sorolódniuk? Nekem a legnagyobb problémám az az, hogy szó szerint a lányának néz, olykor még nevelgetni is próbál. Nagyon zavar, hogy nem fogja fel, hogy a férje felesége, nem pedig a játszópajtása vagyok. Hozzáteszem, hogy a saját lányánál kudarcot vallott némiképp. Köztünk pedig állandó a konfrontáció, mindig olyan helyzetet igyekszik teremteni, amiből előbb-utóbb harc lesz. Egy őrületes szerencsénk van, az a 300 km, ami elválaszt bennünket egymástól. :twisted: Tudom, hogy sok emberrel ellentétben én szerencsésnek mondhatom magam, de azért így is gyakran érzem nyomorultul magam.

Tünde, bárcsak lenne okos tippem! A hugom volt ugyanilyen, mint Bene. :roll: Talán megnyugtat, hogy azóta kinőtte... :)
vbea

Nagy Gratula Zsunak és Endrének Katához! :D :D :D Sok boldogságot, egészséget kívánok mindenkinek! :wink:

Ki lesz a következő?

Dóri, el sem hiszed, mennyire együtt tudok érezni veled. Tisztelet a kivételnek, és nem akarom senki anyóság megbántani, de többnyire miért kell az anyósoknak egy külön kategóriába sorolódniuk? Nekem a legnagyobb problémám az az, hogy szó szerint a lányának néz, olykor még nevelgetni is próbál. Nagyon zavar, hogy nem fogja fel, hogy a férje felesége, nem pedig a játszópajtása vagyok. Hozzáteszem, hogy a saját lányánál kudarcot vallott némiképp. Köztünk pedig állandó a konfrontáció, mindig olyan helyzetet igyekszik teremteni, amiből előbb-utóbb harc lesz. Egy őrületes szerencsénk van, az a 300 km, ami elválaszt bennünket egymástól. :twisted: Tudom, hogy sok emberrel ellentétben én szerencsésnek mondhatom magam, de azért így is gyakran érzem nyomorultul magam.

Tünde, bárcsak lenne okos tippem! A hugom volt ugyanilyen, mint Bene. :roll: Talán megnyugtat, hogy azóta kinőtte... :)
vbea

bocsánat a duplázásért!
vbea

Sziasztok!

Dóri!
Én írtam pocakfájásra szert az a neve, hogy Infacol, nálunk bevált, de azt mondják még jó az Espumisan nevű lötyi is a Griphe Water-rel vigyázz ha ajánlják a patikában mert azt csak 3 hónapos kor után szabad adni....

Tündi!
Nálunk még egész nyugodt az élet de még csak most forgolódik, szóval még kúszni se kúszik úgyhogy még nem kell utána rohangálnom na meg nevelnem, azt hiszem ez egy jó időszak, egyenlőre :wink:

Bea!
Még mindig nem mutatta meg magát a picurka? Nem tudjátok hogy kislány lesz v. kisfiú?

Satuk, Ildi!
Hahó , hiányoztok, mizujs?

Na puszi

Anita & Zsombi
szsombi

Sziasztok!!

Anita!

Leírod nekem, hogy kell alkalmazni az Infacolt??
Nagyon megköszönném!!

Sok puszi: Dóri

Kép
nagydora

Lányok!

Mit lehet csinálni babás háznál a hangyák ellen. Mindent elárasztottak. (kis túlzással). Kata volt hogy egy hangyát molesztált a földön. Valami bababarát megoldásra gondoltam. :idea: :?:

Tegnap voltunk "mázsálni" Szofit. 67,5cm és 6430gr. Kis "Húsgolyó". :lol:

A fogorvosom meg úgy belehabarodott Szofiba, hogy a 4 tömésért csak 3-at számolt fel azzal a kikötéssel, hogy 1/4 év múlva láthatja megint. Ja!a doki egy 55 év körüli pasi. Hihetetlen! :D

Más. Van valakinek tapasztalata a Kőérberki babaúszással kapcsolatosan? Vagy az I.,II.,XI.,XII. kerületben valahol? A XII.ker. Hóvirág utcában már másodszor halasztják el a kezdési időpontot. :(

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Először is Zsu11, nagyon sok boldogságot a babátokhoz!

Nagydora,
úgy látszik, mi Dórák már csak ilyen anyóst fogunk ki. Mintha csak én írtam volna, legfőképp a szoptatós-benyitós részt. Sajna, mi sem tududnk teljesen külön költözni, ezért tűrök, bár a párom mindig az én pártomon áll, de azért ő sem szeretne háborút. A szoptatás-sztori nálam is így volt: anyós du. hazajött a munkából, akkor "uzsonnázott" Kristóf, ő meg beállt mellénk és dumált. Én meg majd szétrobbantam a dühtől, úgyhogy annyira most sem vagyunk jóban. Szerencsére ő nem akart pakolászni a gyerek cuccai között, mert akkor biztos elküldtem volna... Nem csodálom, hogy nehezen bírod. Most meg, hogy Kristóf már jár, állandóan a nyomában van, nehogy megüsse magát - hogy fog így felnőni ez a gyerek, kérdem én? Mi is elestünk és túléltük. Ja, meg hogy terhes is vagyok, állandóan kiveszik a gyereket a kezemből - hát attól kiakadok! Mégiscsak az én gyerekem, akkor viszem, ha én akarom! Majd elfelejtettem, nálunk még dédi is van ráadásnak, aki meg kizárólag csak gügyögni és sápítozni tud a gyerekkel, amitől eldobom az agyam. Na jó, nem csúnyáskodom többet, de azért mindenkit teljesen megértek!!!

Pocak-problémára nekünk a Protexin Restore vált be nagyon, mert az segít kialakítani a pici egészséges bélflóráját és kaki-problémák esetén is nagyon jó. Én egy fél tasaknyit adtam Kristófnak egy kis lefejt tejbe, és nagyon jót tett. Azt hiszem, 1 hós kortól adható.

Mtunde,
kitartás a neveléshez, ez csak "rosszabb" lesz, ha Bene járni fog. Kristóf 13 hónaposan mindenhová közlekedik, mindent lerámol(na), persze mindenre NEM a válasz. Néha már sajnálom szegény gyereket, szinte semmit nem csinálhat, ahogy elgondolta, de sajna keménynek kell lenni az elején, különben később még rosszabb lesz. Úgyhogy én is állandóan loholok utána, főleg, ha túl nagy körülötte a csend...

Szép napot mindenkinek!
Dóri
dorka77

Sziasztok,

Dóri, ANYÓS-TÉMA: Ne félj, el fog múlni ez a túlságos rádtelepedés. Annyira szeretnének törődni a picivel, sajátjuknal tekintik, és ha lehet, még jobban imádják, mint annak idején minket a szülők.Csak sajnos nem tudnak határt szabni, vagy az is lehet, hogy éppenséggel észre sem veszik, hogy zavarnak. Szerintem csak jót akarnak. De ne érts félre én anyós szomszédja vagyok, nálunk sem sokkal jobb a helyzet. Régebben nálunk is állandóan kopogott, naponta többször átjött, volt olyan, hogy szoptattam és nem tudtam beengedni.Körbejárta a házat, minden ablakon bekopogott és persze nem tudtam beengedni, utána a fiának panaszkodott, hogy ne engedtem be. A két ház között van egy pici átjáró hozzájuk, mert így egyszerűbb-neki- becsinálhatatlan.Tilos még a gondolat is.Állandóan kérdezgette hová megyünk, minek, kivel, mostanra ez már alábbhagyott nála. Sajnos mire leesett neki, hogy sokszor nem kívánatos itt, már romlott a viszonyunk. Szinte kinéztem innen, mert a szép szó nem esett le szegénynek. Pedig egy áldott jószívű nőci.Kár hogy ő nem élt anyósközelben most tudná mi van.
andry

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:44-kor.
Vendég

Sziasztok!
Dóri, Infacol az a dolog. Hasfájásra tényleg jó, vagy ha az nem jön be, próbáld a Gripe Watert, ez utóbbit 1 hónapos kortól lehet adni. Mindkettőn rajta van a hazsnálati utasítás, amikor szokott fájni a hasa, akkor érdemes előtte adni. Mi éjjel is adtunk neki, hogy könnyebben aludjon. De fogalmam sincs, mi lett volna nélküle :)

Nyugodtan dühongj csak. Nem gond, hoyg jót akar az anyósod, de néha nem ártana, ha a rokonok úgy tennének jót, hoyg az nekünk is jó legyen :D

mtunde

Sziasztok!!

Én tisztában vagyok azzal, hogy jót akar. De felnőtt ember vagyok, én hoztam világra a babaát, úgy gondolom, el tudom dönteni, mit, hogyan akarok csinálni.
Gyűlölöm, hogy meggmondja, mikor pihenjek, mit hogyan csináljak. És én persze dafke sem csinálom úgy.

Érdekes, hogy anyukám semmibe nem szól bele. Elmondja a véleményét, és ő azzal le is zárta a témát.

Az a baj, hogy nagyon kezd feszülni a húr, és félek, olyat mondok, ami megrontja a kapcsolatot. Pedig úgy azért nem jó együtt élni senkivel. A férjem már egyszer- kétszer elég durván rászólt, de ez sem használt.

Ráadásul most anyós szabin van, úgyhogy gondolhatjátok. próbálom megtalálni a megfelelő utat....

Köszi a segítséget!!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Anita,
Még nem. :? Gondoljátok, van rá esetleg esély, hogy jövő héten már lehet valamit látni?... :roll: Sajnos, a környzetemben senki babája nem volt hajlandó mutogatni magát az utolsó pillanatig. Férjem pedig minden nap mást mond. Eddig Bélának hívta szegény Emmabenedeket, tegnapelőtt megsúgta, hogy mégiscsak lány (neki megmondta). Ehhez képest terepasztalt akar neki venni. Mondtam, hogy egyelőre maradjunk a cumiknál és kombidresszeknél, ráérünk még vasútpályát összerakni. Pasik! :D :D :D

Alig hallgattam a Beára... Igaziból Eni vagyok. A vbea okosan a monogramom... :wink:
vbea

Sziasztok!

Dóri!
Az Infacolt mindig evés előtt kell beadni, de akkor sem történik semmi ha nem úgy jön ki a lépés. A dobozra rá van írva hogy hogy kell használni, bár elsőre kicsit érthetetlen volt nekem, szóval felül össze kell nyomnod azt a kis szürke kupszerűt és miután beleengedted a lötyibe akkor engeded el és ezt 2x megism. majd az "üvegcse" szélén lehúzod róla a felesleget és egy kanálba engeded a szirupot, remélem nem voltam nagyon zavaros :wink:

Na mennem kell

Pusz:

Anita & Zsombi
szsombi

Sziasztok!
Ma berobbantam egy teleházba, mert már hiányoztatok nekem, meg nem tudtam, hogy Zsuék tudtak- é jelezni, hogy megszületett a kis Kata!! jobban izgultam miattuk, mint amikor én voltam szülőszobán.. onnan telefonált nekem Zsu, és Olivérrel sokat beszélgettünk róla, hogy a leendő kis barátnője már indul kifelé.. Fúú, gyerekek, ez azért tök izgalmas.. :)
MI még mindig a Balatonon vagyunk, egyre jobban ismerjük egymást.. Olivér egy angyalka, imádom. Most a melegben 2 óránként eszik.. megtanult nevetni tudatosan, hang még nem jár hozzá.. de ezért érdemes éjszaka felébredni.. egy aaaaaaaaaakora mosolyt kapok érte, hogy csak na.. :) Hétfőn a hangját próbálgatta, akkorát sikított apukája vállűn, hogy csak na, aztán szerencsére ezt nem sokat próbálgatta.. :)
Szóval izgalmasan telnek a napjaink.. Jövő kedden megyünk a 2 hónapos oltásra.. szívesen kérdezném, hogy kell-e valamire készülnöm az oltással kapcsolatban, de nem teszem, mert nem tudok jönni szernitem mostanába.. :( bár szívesen tenném..
Egy csomó képet csináltunk a bébiről, de sajna nem tudok mutatni, majd ha anyuméknál leszünk, akkor mindenképpen..
Mindenkinek puszi.. lassan megyek..
Ja, örömmel látom, hogy egy csomó új emberünk van, nektek is üdv. majd szerintem októbertől rendszeres látogató leszek megint.. addig is élvezem, hogy van egy lakásunk a Balatonon, ami még hűvös is (max. hőm. 24 fok), tehát minden téren OK nálunk minden..
Puszi akkor tényleg..

satuk

lilluska!

Köszi a tippet. Fogok venni én is. Gondolom lehet több helyen venni.

Dóri!

Én a nagylánynál vettem Infacolt. Sajnos neki nem jött be. De ez gyereke válogatja. Én közvetlenül a pipettából csepegtetem a szájába. A picinél Espumisant vettem, de szerencsére azt se kellett csak egyszer-kétszer adnom. Szerencsére van több lehetőség. Próbálkozni kell hogy neki mi jön be. Jobbulást!

Jó éjszakát!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Hát, nem vidítottatok fel. Marad a szigorú anyuka szerep. No, nem mintha másra számítottam volna, de a remény hal meg utoljára. Igyekszem, amit lehet, engedni. szerencsére MÉG a könyvek nem érdeklik, de minden gép igen. Tegnap is kikapott, mert a konnektorban volt könyékig. Persze van benne vakdugó, de ha másnál nincs, akkor mi lesz??? Olyan édesen eljátszik egyébként, és néha, ha azt mondom, nem, abba is hagyja, de nem tuodm, azért-e mert mondtam neki.
Mindegy, ez van most. Majdcsak vége lesz, kb 1 év múlva :D

Dorka, nos, én ezért nem merek még terhes lennni. Benével végighánytam a felét, és el sem merem képzelni, milyen lehet a vécére borulni délelőtt, miközben ő a lábamban csimpaszkodik :D

Satuk, azért jó, hoyg néh abeköszönsz, jó nyaralást!

mtunde

Sziasztok!

Tünde,
hááát az elejéről én is mesélhetnék, az nagyon brutális volt, pedig még nem is voltam olyan rosszul, csak állandóan fáradt voltam - ami persze alapból is megvan egy 7 hónapos gyereknél. Erre jött még a peluscsere és az etetés... na, azt nem kívánom senkinek. Csóri gyerek nem tudta mi bajom van állandóan, ha pelusozunk. Nem bírtam a gyerekkaják szagát sem, amiben hús volt, mindegy, ogy én csináltam-e, vagy nem. Szerencsére tényleg a 3. hónapra egyszeriben elillant ez, úgyhogy azóta teljesen kerek minden. Én is :( , úgyhogy szegény Kristófot már negyon nem tudom ölelgetni, pedig olyan édes bújós.
Szóval, én is vártam volna még szívesen, de ez a kis prücsök jönni akart, nagyon...

Egyébként nálunk is a konnektor a legnagyobb kedvenc és a vasaló, úgyhogy azt folyton dugdosom előle. Kristóf már a könyveket is szereti!!! :) Főleg a főzőseimet, azok pont neki szemmagasságban vannak és Floyd-dal állandóan főzne ő is. Különben meg szereti nézegetni a színes képeket és még el sem tépte őket, de azért mellette kell lenni. Végülis valamikor meg kell tanulnia, hogy vigyázzon a könyvekre, hátha már most fogékony...

Bocsi, mennem kell főzőcskézni, amig Porontykám alszik.

Sziazstok,
Dorka
dorka77

Sziasztok!

Zsu! Gratulálok én is a babához!

Anita! Nem tűntem el teljesen, néha olvaslak Titeket. Már visszajöttünk Miskolcról (Anyukáméktól) mivel lassan költözünk, úgy néz ki, a hónap végén. El is kell majd kezdeni pakolni a sok motyót ... :?
Egyébként jól vagyunk, Marci rengeteget mászkál, úgyhogy én is loholok utána. Igazán nagy rosszaságokat még nem csinál, de nagyon kell rá figyelni. Elzártam az egyik szobába a számára veszélyes dolgokat és nem engedem be oda. Sajnos a számítógép is ott van, így ritkábban tudok jönni, de majd próbálkozom.

Marci-baba az utóbbi időben esténként nehezen alszik el, ha le akarom tenni az ágyába éktelen sírásba kezd. Érthetetlen! Nem tudom mit tegyek ilyenkor, ha sírni hagyom, megszakad érte a szívem, de már ringatni is nehéz a súlya miatt ... Tünde, Te is írtál korábban hasonló problémáról, hogy Bene mindig felállt a kiságyban alvás helyett ... Végül is mit tettél ellene?
Most még azzal vígasztalom magam, hogy nem tud aludni a melegtől és később jobb lesz, hiszen azelőtt ezzel nem volt gond!

Satuk! Jó hallani, hogy ilyen jól vagytok, a 24 fok irigylésre méltó, nálunk a lakásban is 30 fok felett van (panel).
Azért néha majd írj! Ezt pont én mondom :D

Anyós témában én is tudnék mesélni ... de inkább hagyjuk! Egyetértek, hogy jót akarnak, de másképp kellene csinálni a dolgokat. Azért érdekes, hogy nálunk is Anyukám az aki nem szól bele a dolgokba és normálisan áll hozzám és a férjemhez is, ami a másik oldalról nem mondható el. Remélem ez a fajta viselkedés nem a fiús Anyukák sajátja, mert akkor nagyon oda kell figyelnem majd annak idején ... :shock:

Mindenkinek szép napot!
Vendég

Hát igen! az eleje tényleg nem volt túl élvezetes, de utána annál inkább. Mindkét lányomnál a 14. hétig szinte fetrengtem a rosszulléttők. A 2.-nál már ugye volt közönségem is: a nagylányom, aki ha a mosdóra vagy a WC-re hajoltam dölt a röhögéstől, mert azt hitte neki vágom a pofákat. És bár az a kő kemény 8 hét rosszullét nagyon rossz, nagyon szép és érdekes babát várni. A fősikola befejezéséhez is az ad erőt, hogy minnél előbb megvan, annál hamarabb jöhet a 3. :D :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Lányok!

Másnak is csomókban hullik a haja a szoptatástól? Van valami amit az Eleviten kívül szedni lehet? Melyik vitamin-hiánya okozza? E? vagy A? Nem szeretnék teljesesn megkopaszodni, így is alig van pár szál vékony hajszálam. :cry: :idea: :?:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kép Kata

amint látjátok most ráérek, mert mind a kettő alszik :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Zsuzskának és Endrének nagy-nagy gratula!!

ANita,

Köszönjük szépen jól vagyunk, csak ez a meleg..... RÉka továbbra is nagyon jó kislány, bár most mi is azt játszuk, hogy délelőtt nagyokat alszik, aztán kora délutántól már semmit. Addig nincs baj, amíg kézben van, de amint érzi, hogy közelít az ágy felé, kezdi a bömbit. Ilyenkor még enni sem hajlandó. Már én is elgondolkodtam, hogy nem rontom el ezzel a gyereket? De hát ha így érzi jól magát! :) Most már nagyon igényli, hogy beszéljenek hozzá, ha sétálni megyünk, akkor egyfolytában jár a feje és nézelődik. Egyébként nagyon sokat mosolyog :D :D Imádni való!

Dorka 77
Én Hegedűsnél szültem és csak jókat tudok mondani. Végig nagyon kedves volt. Igaz, nálam az uccsó percekben ért oda. Nagyon nehezen tágultam, aztán a végén meg villámgyorsan épp hogy tudtak neki szólni, hogy jöjjön. Tényleg nem egy bőbeszédű, de én mindig össze írtam a kérdéseimet és úgy mentem hozzá.

Veronikusz,
Gyönyörű ez a kislány :D :D Nekem is nagyon hullik a hajam mióta szoptatok, de szerencsére még van bőven. Te szedsz elevitet? Én nem szedek semmit. Kellene???

Mi hétfőn megyünk a 2 hónapos oltásra. Erről kell tudnom valamit? Ettől fog belázasodni? Kicsit tudatlan vagyok e témában. Múlt héten voltunk védőnéninél és már 4360 grammok vagyunk. :D :D

Na most mennem kell Réka ébredezik.

Vica & Réka (2 hónapos) Kép Kép
vica10

Vica10!

Köszi szépen. Réka is nagyon helyes. Gyönyörű kis hajas-baba. :D
Igen én szedek Elevitet. Mind a kettőnél végig a terhesség elejétől a szopizás végéig. Illetve még most is mivel még szopizik Szofi. Még olyan védőnő is mondta hogy szedjem szopi alatt, aki a terhesség alatt azt mondta hogy felesleges. Nagyon kivesz mindent a szervezetből. Bár tény hogy most sok a gyümölcs és zöldség, de én azért szedem. Max. kipisilem. Sajnos most voltam fogorvosnál többek között azért is, mert a fogaim tövénél (fognyakaknál) elszineződtek a fogaim. Ezek nem fogkövek, hanem aazért, mert 16 hónapon belül kétszer szültem a szervezetem kivont valalami anyagot a fogakból és úgy néz ki ez így is marad. Szóval rádbízom. Sokan biztos azt fogják mondani hogy hülyeség szedni. Engem megnyugtat.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

végre én is ide tudok ülni kicsit!!! :D

Panni húzza a lóbőrt, én meg élvezem a csendet. De nem panaszkodhatok, mert jó sokat alszik, és óriásiakat szopizik. Kerek a világ.

Bár én még csak 2 hete szoptatok, nincs nagy tapasztalatom, de az Elevitet szerintem érdemes szedni.... én akkor kezdtem el szedni, amikor tervbe vettük Pannit (rá egy hónapra már úton is volt :) ), és csak a terhesség utolsó pár hetében nem szedtem, mert elég nagy baba volt már akkor is az én méreteimhez képest. És amióta megszületett, megint szedem, pont a hajhullás, fogszuvasodás és társai elkerülése miatt. Majd kiderül, hasznos-e, de nem hiszem, hogy árthat.

Veronikusz, Vica,
gyönyörűek a babáitok!

Majd teszek fel Panniról is képet, de nyöszörög már, úgyhogy mennem kell...

igykeszem mostantól megint rendszeresen jönni!
Jube és Panni, aki tegnap volt 2 hetes :D
jube

Kép

Panni a mázsán! tegnap volt 3800 gramm :D
jube

:D Sziasztok, én teljesen újjjj vagyok itt, most találtam rátok tegnap, elolvastam jó pár írásotokat és tetszenek.
Én is a Kútvölgyibe szültem 99 és 2000-ben, 2 hatalmas fiút.Minden jó volt úgy ahogy volt anno, bár ahogy tőletek hallom nagyon sok dolog változott azóta.
Most várom a harmadik babánkat és abban reménykedem, hogy meg is marad, 5.hetes vagyok és sajna két babát már elvesztettünk amióta meg vannak a fiuk. az egyiket 2 éve 9 hetesen kellett elvenni mert nem volt szívhangja, a másik babát spontán vetéltem most 3-4 hónapja.Úgy hogy most várakozóba vagyunk és reménykedünk a legjobbakban.Ja az én orvosom Mészáros dr úr volt, Hááát imádtam!!!!Akkoriban még nem volt magán rendelője ami most már van, de én mindenképpen hozzá szeretnék menni, bár nem tudom mennyit kérhet, remélem nem horror összeget.
Még ezidáig nem voltam dokinál, de hamarosan most már meg keresem.Akkoriban nem kért semmit, csak varrat szedéskor adott neki mindenki, már aki akart, és nagyon rendes, megbízható, emberi, szóval szerintem a LEGJOBB!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na ennyit röviden, most már mindig ide nézek, mi újság van itt, puszi mindenkinek. :lol: [/img]

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Jube!

Panni is nagyon édes!!! Jól olvastam: "Nem akarok tök főzeléket enni" HÁt ez nagyon tetszik. :lol: :lol: :lol: Milyen édesen fekszik a "mázsán". Akkor én is elkezdem megint szedni az elevitet. Ártani nem árt. AZ igazság az, hogy terhesség alatt én is szedtem, de aztán én a 8. hónap végén abbahagytam, szintén azért mert féltem hogy óriás babát szülők. Most hogy szeded? Naponta 1 egyet? Nekem 2 napja megcsappant a tejcim. Nem tudom miért, megpróbálok lazítani.

Anzsika,

üdv itt a topicon. Sajnálom, hogy így jártál :cry: :cry: Most minden rendben lesz és nem sokára értetek szurkolhatunk. :lol: :lol: Két fiú mellé kell egy kislány is!!!!

Kiscsillag, Mano, Nyuszoka merre vagytok????

Mindenkinek szép napot!!

Vica & Réka (2 hónapos)
vica10

Sziasztok!

A hajhullásról annyit, hoyg ez a hormonváltozás miat van, nem a vitaminhiány miatt. Persze én is szedtem szülés után sima multivitamint, és én alig szoptattam, 2-3 hónpos korában Benének mégis hullott ahajam csomókban. Cserében viszont terhesség alatt nem, szóval a végeredmény annyi lett, mint terhesség előtt :) Ez magától elmúlik.

Bene is nehezen alszik el, még mindig. Azt hiszem, azért mert annyi minden történik vele, anniy mindnt lát, csinál, és nehezen tud elpihenni. Persze a meleg is belejátszik, meg a foga, de asszem ez az igazi ok. Nálunk az jött be, hogy hagyom eg ykicsit sírni, néh aabbahagyja, és elfekszik magától, vagy én néha bemegyek, lefektetem, és simogatom eg ykicsit a hátát. De ha feláll, kijövök. Ha fekszik, akár álomba is simogatom, akkor az kb 5 perc. LÁtni rajta, hoyg akar ő aludni, de mindig észrevesz valamit, vagy felemelia fejét, és akkor már fel is kell állni :) Azért jobb a helyze, mint pár hete, szerintem Ildi, nálatok is javulni fog a dolog.
Egyébként már napközben is éberebben alszik, aár fél óra is elég neki, és ha valami zaj van, felriad, amit eddig nem tett. Mindig tettre kész :)

Jube, örülök, hogy jól vagytok,és minden tökéletes!

Anzsika, örlüünk neked, és remélem, most minden rendben lesz.

mtunde

Szia Vica!

A tejcsi mennyiség nekem is nagy para.... :( az az igazság, hogy van rendesen, de Panni oooolyan bélpoklos, hogy éppen hogy elég. Eddig kétszer volt átmenetileg kevesebb, hát kikészültem.

Panni hízik, mintha tömném, úgyhogy nincs baj, de simán bepusszant 120 grammokat, és üvölt, mint a sakál, ha nincs elég.... pedig a könyv szerinti adagja napi 530 lenne, ehhez képest ő minden nap túlteljesít... iszom a teákat látástól vakulásig, hogy jól tudjam lakatni az én kis éhenkórászomat... eddig a Rita féle kecskerutafű vált be legjobban. A laktoherb nem, a Humana sem, a Milupa sem, és a görögszénamagot még nem próbáltam, mert ez a kecsketea :) nagyon jó.

szóval tudom én, hogy van elég tejem, meg gyarapodik Panni, de ha egyszer neki semmi sem elég, és kiabál az új adagért, nem tudok nem stresszelni....

az elevitből napi egyet szedek.

a feliratos bodyt pedig a visegrádi utcai kisboltban vettük, nagyon jó áron vannak dolgok. http://www.bebibolt.hu/ van olyan is, hogy "ma nem alszom itthon"... :lol: jópofák...

szép napot mindenkinek
Jube és Panni 2 hét +2 nap
jube

Jube!

nagyon édes Panni :D
tök vagány ezzel a felirattal :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

ANZSIKA

szia remélem minden oké lesz most veled,én is így jártam 3 éve 2 babával.és most fogok szülni 2 hetem van már csak,és a MÉSZÁROS dokinál.ha segíthetek a magán rendelőben 6000 ft a díj.szerintem nagyon korrekt ár mert én 8 tól 12000 ig halottam más dokikat.és még mindig nagyon figyelmes és rendes.
sok sikert neked.

GILI
gilingalang

Sziasztok.
mtunde örülök, hogy megemlítettél és, hogy drukkoltok nekem, reménykedünk még mindig!!!A hasam fáj, ugyanígy kezdődött az első fiamnál is a baba várás, de még 2 hetet dolgozom, ki bírom valahogy majd szépen lassan, aztán beteg ácsiba vonulok. :lol:

GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

gilingalang,
Köszönöm az infókat nagyon örülök neki, háát reméltem, hogy nem kér túl sokat, a szülésre nem mondja meg mennyit kér???Mert van ilyen doki is, jó lenne ha erről is értesítenél.
KÖSZÖNÖM előre is.

GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

gilingalang!

REMÉLEM MINDEN RENDBEN LESSZ A SZÜLÉSNÉL!!!!KEVÉS GYÖTRELMET ÉS NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK!!!!!!!

GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Sziasztok,

kipróbálom a vonalzót :D

ma volt az ELSŐ SÉTÁNK! rettentő büszke voltam... :lol:

gilingalang, sok sikert Nektek!
Kiscsillag, hova bújtál?

Jube

Kép

Kép
jube