A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Tombi!

Ha nem vagyok tolakodó,miért gondolkodsz azon hogy orvost váltasz?
mano4

Kedves Eszti!

Igazából még nincs igazán orvosom. Tóthnál 3 x voltam rendelésen, Mészárosnál meg 2x ügyeleten. Szakmailag mind a kettő jónak tűnt, mind a kettőről csak jót hallottam, de Mészáros sokkal kedvesebb volt. Persze 2-3 alkalom még nem jelent semmit.
Szóval nem orvos váltásról van szó, hanem inkább arról, hogy melyiket válasszam, s ezért érdeklődöm itt a fórumon, de úgy látom itt mindenki Mészáros fun club tag:) Lehet, hogy ő lesz a befutó.

Tóth mellett az szól, hogy két közeli ismerősöm is hozzájár/járt.

Tombi
tombi

Tombi!

Hát sok sikert az orvos választáshoz!

Eszti
mano4

Hello!
Vagyok, de most is csak futtában.. :)
2 hós oltás rendben, Olivér jól bírta, csak Apát kellett nyugtatni.. el is küldtem a gyerek mellől, mert annyira ideges volt, hogy csak a közelében kezdett sírni Olivér :)
Tombi!! megzavarjalak??? :) Én a Vidát ajánlom, tök jófej, és még puszit is adott a szülés után :)
Egyébként a Zsu szerintem Tóthnál szült, és szerette, mindig hívhatta, ha valami para volt.. ez sem mindegy.. :) Remélem segítettem.. :)
Mindenkinek jó pihizést!!
Ja, Zsuék jól vannak, beszéltem velük.. Gyereknevelés ezerrel.. ők is szerelmesek a kicsi Katába!! :)
Puszi

satuk

Sziasztok!
Megjöttünk a pihiből és ennek örömére elküldtem egy jó hosszú hozzászólást az éterbe..... :twisted: Hiába, aki hüle, hüle.
Így 2x-ra csak rövödebben: Horváthország jó volt, meleg volt, drága volt ( a közért aránytalanul drágább, mint az étterem).
Kicsifiam imádta a tengert!!!
Én: hazautazás napján elkezdtem barnásan vérezgetni, azt hittem felrobbanok olyan ideges voltam, éjszakát átbömböltem, de másnap már a kórházban kezdtünk ( persze a doktorom szabin...) és hál'Isten az UH jó volt, de most pihi, Mg, Duphaston és betegállomány van. Totál kiborultam, nagyon nehezen viselnék még egy vetélést :cry: .... Drukkoljatok, h jól és egészségesen kapaszkodjon bennt ez a kicsi!!!!
Legközelebb majd aug. 10.-re kaptam időpontot a 12.heti UH-ra. Egy évszázadnak tűnik ez a 3 hét!

A házikónk épülget, már a belső munkákat kezdik! lassan lehet majd a burkolatokat választani, már alig várom!

Mindenkinek árnyas, hűsölős napot!
Judit

p.s. Nováky Rita! Megint köszönöm a kedvességed!
barnama

sziasztok.
andry:Igen én tinnyei vagyok egy ideje már, Budaörsről költöztünk ide 2 éve, onnan ismerem a Mészáros doki bácsit is, 99- ben oda járt terhes rendelésre.
De most kicsit zűr van velünk, lehet, hogy még sem tudom megkeresni Mészárost, súlyos anyagi okok miatt ami szerintem annyira nem súlyos de a férjem szerint igen.Na mondhatom ez is jókor jött, pedig nem szivesen váltok, de úgy látom a muszály nagy úr lessz.Voltam most csütörtökön vörösváron a rendelőbe és megismerkedtem a Mihályi doktor bácsival, hát mindenki csak jót mond róla, ő a rókusban szülész, és nekem is nagyon szimpi volt, nagyon figyelmes és kedves.Meg kerestem a rókusos anyukák beszámolóját és ők is csak jót tudnak róla írni, na szóval nem tudom mit csináljak.
Amugy minden rendben volt, meg nézte ultra hangon, a gép 6 hetesnek és 1-2 naposnak tippelte 98mm, és dobog neki a pici szive, ezt jó volt látni.Remélem minden rendben lessz.
Ha a rókusnál maradok attól még vissza-vissza nézhetek ide hozzátok ugye lányok???? Puszi mindenkinek.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Helló.

Barnama:Nagyon drukkolok neked és a picikének,nekem is a duphastont írta fel a doki, mert egéssz nap fájdogál a hasam, na de reméljük, hogy mindenkinél minden rendben lessz, sziasztok.

GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Szaisztok!
Tombi, ezt neked kell "érezned" Nekem Tóth doki volt nagyon szimpi, mikor bent feküdtem 1 héttel a szülés előtt. Mikor este sírtam, olyan édesen megvígasztalt, hogy ne sírjak, mert neskoára kint lesz az én édes picim is,és ő lesz a világon a legaranyosabb... Szerintem ő tartózkodóbb típus, de nagyon alapos. Ő tartotta a legapalosabb viziteket ügyeletben.
Viszont tény, hoyg sokat szmít egy szülsénél az összhang is. Ezért kell az érzéseidben bízni. Szakmailag szerintem itt midneki jó, Tóth doki páciensei most kevesebben vannak a fórumon, másokr meg ők voltak túlsúlyban,msákor meg Vidások :)

Válassz, ahogyan a szíved diktál. És ahogyan az anyagiak enedik (mármint, hoyg kihez lehet a kórházba járni terhesgondozásr,a kihez csak magánban, mert tudjuk, hogy ez is számít.:)
Anzsika, Mészároshoz nem tudsz a kórházi rendelésére mennni, ott nem kell fizetni :)
Egyébként meg nem fogunk kiközösíteni, ha átmész a Rókusba :)

Anita! Megértem, hoyg nem bírod otthon a 40 fokot, ma én islemondtam a porgramunkat, és itthon döglünk, szó szerint. De nekünk legalább it a remény, hoyg 2 nap múlva aBörzsönyben leszünk. Próbáld meg kiharcolni azt az Agárdot. Kell a feltöltődés neked is.
barnama szorítsd azt a pici babát :) Drukkolok, és megértem az aggodalmadat, de most, hyog kapod a gyóygsert is, biztos bent marad!

Bickli... elvileg lehet, de mégsem a legbiztonságosabb sport terheseknek. Inkább Ritát kérdezzük!!!

mtunde

Én mindig bicikliztem, mert itt mucsán nincs más amivel közlekedni lehetne. Persze az azért más, mint letekerni 60 km, nekem az még a normál képességeimet is meghaladná.
Vendég

Sziasztok!

Voltunk tegnap párommal felkészítőn és meglepően kevesen voltunk kismamák. Érdekes volt. A legjobban az tetszett, hogy felvittek minket az osztályra és bemehettünk a csecsemőkhöz is és a fiúk is bejöhettek, ahová egyébként Nekik nem szabad.

Sok újdonságot nem hallottam, de az megnyugtató volt, hogy azt mondták, hogy ott a kórházban eltöltött pár nap alatt elvileg mindent megtanulunk majd a szoptatástól elkezdve a köldökcsonk ápolásán át a tisztába tevésig....ez tényleg így van? Már úgy jöttetek haza a kórházból, hogy ilyen alap dolgokat megtanítottak Nektek?

Köszönöm az őssejtes hozzászólásokat, valószínűleg mi sem döntünk mellette. Kérdezősködtünk orvosi körökben is és egyelőre azt mondják, hogy igazából ez az egész egy "biznisz" jellegű dolog és nincs ennek akkora jövője, mint amilyennek jósolják. Bár ne lenne igazuk, mert az egészség mindennél fontosabb, csakhát nem mindegy, hogy mennyire megbízhatóak ezek a cégek...na jó, téma lezárva.

Bicikli:
Én is bicajoztam egész sokáig, mostmár így nagy pocival nem olyan kényelmes, de szerintem azt érzed Te, hogy hol a határ. Ha eddig is bicajoztál akkor miért ne?! Amihez hozzá van szokva a szervezeted azt csinálhatod, amíg jólesik.

Orvosválasztás:
Igazából egyik orvost sem ismerem. Na jó, a Tóth doki ultrahangozott eddig mindig (ha Ő az a Tóth), de ez alapján nem tudok véleményt formálni és nem is akarok. Szerintem ezt Neked kell eldöntened pusztán szimpátia alapján. Az a legfontosabb, hogy emberileg kit érzel Magadhoz közelebb és ezt csak Te tudod!
Szakmailag szerintem az összes doki helyen van.
marcsim

Sziasztok!

Marcsim!
Igen, mire hazajöttünk tényleg nagyjából mindent tudtunk. Megmutattak mindent, fürdetni viszont nem lehetett nekünk, de persze ott lehettünk, bár csak nézni volt jó mert ott csap alatt fürdették itthon persze meg a kis kádjában, de elmagyarázták azt is hogy hogyan kell majd kádban. Mindent nyugodtan meg lehet tőlük kérdezni, tényleg segítenek van aki odaadóbban van aki kevésbé de azért igyekeztek.... és tényleg az a lényeg ha valamit nem tudsz nem szabad szívbajoskodni meg kell KÉRDEZNI!
Remélem tudtam segíteni :wink:

Tinnyei!
Persze, hogy bekkukanthatsz hozzánk is biztos lesznek olyan kérdéseid amihez nem kell hogy a Kútvölgyiben szülj és akkor igyekszünk majd segíteni.

Ja, képzeljétek előbb nagy pancsi volt a kertben, nagyon tetszett Zsombinak, most meg úgy alszik, mint a kis tök :D

Tündi!
Köszi a biztatást, annyit nyekegtem a férjemnek, hogy vasárnap lemegyünk Agárdra Zsombit meg beadjuk Anyukáméknak.

Na pá drágáim:

Anita & Zsombi
szsombi

Sziasztok!

Én már nagyon régen írtam, mert amint hazajöttünk a kórházból ezernyi teendő szakadt rám.

Jube hogy vagytok?
Nem tudjátok mi hér Jube-ékról, egy nappal később szültem mint ő és kíváncsi lennék rá, miként vannak?

Tejzacskó:
Szeretném kérdezni, hogy tudja-e valaki hol árulnak tejzacskót, mert mindenhol azt mondják, hogy hiánycikk. Nincs a Brendonban sem és a Mini Manóban sem. Megköszönöm, ha valaki tudja hol kapható?

Kulcscsonttörés:

A szülésnél nekünk sajnos eltört a kulcscsontja a babának, szeretném kérdezni, hogy volt-e valaki hasonló helyzetben. Az orvosok azt mondják nem kell vele foglalkozni, már összefort, a váll zúgban lévő puklija pedig majd elmúlik. Másnak is volt ilyen púp a baba vállán, aki így járt?

Marcsim!

Csak egy magánvélemény, nem tanács!: Én őssejt párti vagyok. Mi levetettük. A Krió Intézet, amellyel a Kútvölgyi szerződésben áll nagyon kedvező árban végzi. 140 ezer Ft, és évente 12.000 Ft. SZerintem, ha a jövőben (NE adj Isten, hogy szükségünk legyen rá, de) ha ezzel segíthetek a gyerekünkön én úgy éreztem, hogy kötelességünk megtenni.
Az őssejtje pedig ha úgy adódik akkor a szülőkön is segíthet, vagy a testvérein. Az orvostudomány pedig nagyon gyorsan fejlődik, nem tudhatjuk, hogy amikor ők már felnőttek lesznek, akkor mennyi mindenre tudja majd az orvostudomány használni.
És én úgy voltam vele, hogy ha nagy korában esetleg valami adódik, és szükség lenne rá, és én most nem vetetem le egy életen át magamat hibáztattam volna. Inkább dolgoztam a terhesség végéig, hogy erre meglegyen a pénz.

Megköszönöm a válaszokat

Mindenkinek jó hűsölést kívánok

Eva (baba: 3 hetes)
eva1

Sziasztok,
nahát itt mekkora a forgalom, mindenki milyen szorgalmasan ír, ez tök jó.

Dóri, azért még van valamennyi anyatej? Ne add olyan könnyen a tejcit. Nekem kétszer is majdnem elapadt, láz és hasmenés miatt és mindyg visszajött, még akkor is, amikor napig csak tápot kapott, mert egyszerűen a fokos láztól két csepp tejem volt. Egész nap ciciztettem, aztán persze tápoztam, de végül mindíg újra lett tejem.

A csecsemősök nagyon rendesek, Ágika egy tündér, aki imádja a gyerekeket és a hivatását, ért is hozzá. A másik akit nagyon szeretek, Erzsike, általában fehér köpenyben van és feltűzött barna haja van ő is olyan negyvenes, picit talán több. Ő a két legjobb szoptataás szakértő. Viszont egy nővér nagyon unszimpatikus volt mindkét szülésnél. Lehet, hogy ilyet nem illiik itt leírni, de sajnálom, a bicska kinyíilt a zsebemben tőle. Magas, rövidhajú. ..

Tünde, köszi a hasmenéssel kapcsolatos tanácsot. Vettünk NAN tápot és diétára fogtam, ma még csak kaksi volt, és nem volt csúnya.

Tinnyei szomszédom! Én Vörösváron lakom, és Tinnyén lakik az egyik legkedvesebb barátnőm. Figyu, miért nem választod a Vörösvári rendelőből Sipos dokit, tudod ő is Kútvölgyis. Ha érdekel a tavalyi tarifája megírom e-mailben. Mihályinak rengeteg a betege, reggeltől estig ott ülhetsz a rendelőben. Aranyos, kedves ember. a RÓkus pedig szerintem elég lepruttyant kórház, a Kútvölgyi előtt volt hozzá szerencsém. Viszont azt hiszem, hogy ott kérhetsz ingyen EDÁ-t, nem úgy van, mint a Kútvölgyiben, hogy ott előre megfogadod az anesztest és fizetsz ezret. Ez nem egy utolsó szempont.

Sziasztok és kellemes hűsölést, ha sikerül .
Andi
andry

40 fokos, ez lemaradt
andry

lemaradtak a számok.NAN2 tápot vettünk és ma még csak 3-szor kakilt.Kinyomtam a NUM LOCK-ot.Bocsi nincs jelentősége, csak a rend kedvéért.
andry

Sziasztok!
A kórházban tényleg megtanítják a babaápolsát, emiatt ne aggódjatok Tulajodnképpen rajtad múlik, mennyire akarod megtanulni. Mert ha nem csinálsz semmit, megteszik ők, csak akkor meg hoppon maradsz otthon.

mtunde

jó reggelt

még egyben vagyunk.

csak tegnap ezer dolgom volt.összeraktuk az új francia ágyat csempéztünk matracért rohantam az rs be
.de vissza olvastam.

TOMBI

én most fogok a Mészárosnál szülni csak jót mondhatok.én soha nem érzem azt a doki beteg 3 lépés távolságot.mindent meglehet vele dumálni mert közvetlen.nem játsza az eszét.és szerintem korrekt a rendelőben a tarifa,bármikor hívhatod.voltam pár kórházban pár dokinál.szerintem a kútvölgyi tiszta rendes jó bemenni minden kórház olyan lepra telep ahol jártam.itt meg jó érzés fog el.és jók a dokik.meg MÉSZI még fiatal van benne lelkesedés és nem kell dokit váltani mert nyugdíjba megy, :D ű

ma végre pakolhatok takaríthatok mert lassan a helyére áll a rend a kéróba.már ez is öröm.van egy hetem elvileg :) a szülésig.csak készen leszünk.

őssejt téma.

én is befizettem nekem is lelkifurim lenne ha kellene és nem tettem meg ezt a lehetőséget.sajna a lányom születésénél még nem volt.és nem édes testvérek lesznek.remélem sose kell felhasználni de a tudat hogy van egy lehetőség....szerintem nem annyira drága mint amennyit ér nem???kiszámoltuk hogy 350 000 és ez 20 évre havi 1700 ft.ra jön ki.nevetséges.igaz be kell fizetni de egy szar babakocsi 100 000 amit alig használunk.
ez az én véleményem.én a sejt bank kft választottam.

hát puszi hűsőljetek ha tudtok,majd jelentkezem.

GILI
gilingalang

Sziasztok!

Az nagyon jó, hogy már a kórházban szerez az ember gyakorlatot és segítőkészek a nővérek. Legalább lesz értelme a kórházban töltött napoknak :)

Visszatérve az őssejt témához, köszönöm azok hozzászólását is akik mellette voksoltak. Nektek is igazatok van, hiszen ha Ti bíztok benne akkor mindenképp meg kell tenni.

Én nem fűztem hozzá nagy reményeket, a párom jobban rajta volt a dolgon ezért is kezdtünk el kutakodni a témában. Számomra az a nagyon érdekes, hogy nem egy és nem is két orvossal beszéltünk már és egyik sem mondta azt, hogy IGEN. Vajon miért nem?! Ha látnának benne "fantáziát" akkor miért beszélnének le róla pont Ők, akik a gyógyításnak tették fel az életüket?
Ezzel senkit sem szeretnék lebeszélni persze, akik még előtte állnak.

Nagyon szép hétvégét mindenkinek!!!! :D
marcsim

Sziasztok Lányok!

Jól lemaradtam az írásban :cry: de az olvasásban azért próbálom tartani az ütemet :lol:
Remélem, jól bírjátok ezt a döglesztő hőséget :roll: Még jó, hogy hideg és esős nyarat jósoltak a meteorológusok :x

Vica!
Örülök neki, hogy túlvagytok a 2hónapos oltáson :) Azért nem nagyon jelentkeztem, mert már két hete kettesben vagyunk Manóval otthon és mivel nappal szinte egy percet sem alszik, ezért nem hagy nekem időt az internetezésre (sem) :?

Tényleg, Lányok! Van köztetek olyan, akinek hasonlóan aktív a babája? Mondjuk ebben a helyzetben az a pozitívum, hogy esetenként már képesek vagyunk 7 és fél órákat is aluszkálni éjszaka :wink: Azért ez remek :D

Finiselők! Hajrá! :lol:

Nyuszóka és Szonja (5 hetes és 5 napos)
nyuszoka

sziasztok!
Andry:Köszi a tájékoztatást, aranyos vagy!A Sipost azért nem választanám, mert nem nagyon voltam vele megelégedve, voltam nála és háááát nem igazán nyert meg a modorával, de persze ettől ő még lehet nagyon jó orvos, a Mihályinál tudom, hogy sokat kell ülni, de ő nagyon szimpi nekem, csak ki bírom valahogy ha megyek hozzá akkor azt a délelőttöt rá kell szánnom, különben még megsem kérdeztem tőle, hogy el vállal e engem szülésileg, de majd ezt is meg ejtem.
A rókusról én sem hallottam semmi bíztatót, legfeljebb annyit, hogy az orvosok, a nővérek és a csecsemősök is nagyon ott vannak a toppon.NNNNa majd meglátjuk mi lessz.
Köszi mindenkinek, hogy ilyen arik vagytok velem, fontos ez most nekem, mert nagyon úgy veszem észre, hogy ennek a babának nem sok mindenki örül, a párom azt mondja, hogy ő örül csak most baromi roszkor jött, mert ugye anyagilag kicsit a béka feneke alá kerülünk, anyósoméknak 1 jó szavuk nem volt miután meg tudták, na de mindegy majd akét fiam örül neki, ha megmondjuk nekik.
Puszi mindenkinek.

GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Sziasztok,

Anzsika, igaz a Sipi elég szeszélyes természetű ember, sokszor mogorva, de én attól függetlenül jó orvosnak tartom. Szakmailag mindenképp ott van a szeren.
Miért nem örülnek a babának? Nálunk is sírt a szája a családból pár embernek, hogy jaj még korai az első is pici....blablabla. Ha egyszer jönni akart az a pici kis lélek, az anyagi helyzet pedig változó. Egyszer fent.............Ez nem lehet ok. Bár tudom, hogy a szülésig+a szülés is sok-sok pénz. Havi 5-10 ezer a dokinak, aztán szülésznő, orvos, anesztes, ez van.Különben rád sem bagózik senki. És sajnos ez így igaz, nem kell szépíteni, bár vannak kivételek. Én örülök, hogy jön az a kicsi!!!!!Komoly.
Andi
andry

Andi!!!
Tök ari vagy eés tök igazad van, majd lessz valahogy.Puszika. :D :lol:

GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Tombi!

Én is "Mészáros Fun Club"-os vagyok :D nagyon rendes és úgy érzem nincs az a merev doki/páciens kapcsolat se köztünk. Mivel az első baba elég nehéz időszakban jött, még a lelkemet is pátyolgatta. Teljesen meglepett, hogy milyen figyelmes. Már két kislányt szültem nála és remélem a 3.gyereket is nála fogom. A magánrendelési tarifája is teljesen korrekt.

Anzsika!

Ne figyelj oda másokra. Az a fő hogy ti örültök a babának. Úgyse nekik szülöd. Figyeld meg még az is lehet hogy ha már meglesz majd ők fognak jönni, hogy mégis szeretnének babázni.
Különben nálunk is a nagynéném képzeltet magát a Teremtőnek és próbálta megmondani hogy mikor szüljek, majd mennyit várjak a 2. gyerekig. Annál jobban örültem, amikor kiderült hogy sikerült hamar "összehozni" a 2.-at is. Le is esett az álla. Most már ő jönne, de ki van tiltva finoman. Kikapcsoltam a telefont (amit ismer) és a kapucsengőt is kihúztam. Folyton zaklatna és nagyon rossz hatással van rám. Én viszont így megoldottam.
Te se törődj velük. Minden rendben lesz és ahogy az Andi is írta: "egyszer lent, egyszer fent". Remélem mihamarabb elindultok felfelé". Kellemes pocakoskodást! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Lányok!
A Kecskerutafűvet ill. a görögszénamagot hol szoktátok venni. Az utóbit nem találtuk. És hogy kell inni? Napi hágy dl-rel vagy dögrével? Mennyi idő után hat?

Andry!
Veletek mi újság? Hogy bírsz a két lurkóval?

Jó lenne ha a kiegészített táblázatot Kiscsillag fel tudná tenni. Már nem tudom hogy ki hányadán áll. :D
Kiscsillag! megkaptad már az adatokat az Újjaktól?

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok,

Veronikusz, köszönöm megvagyunk, minden rendben. Kivéve a hátam, mert az nagyon fáj. Kinyúltam a törölközQért és reccsent egy nagyot a gerincem, azóta levegQt is nehezen kapok. Amúgy elég simán boldogulok a kettQvel, már összeszoktunk és ilyenkor nyáron jó is, mert ha nincs hQség, nagyokat sétálunk, medencézünk(pancsolunk), idQben alszanak délben, mármint csak Áron, mert Csabi csak este alszik. És ti? Hogy állsz a szopival?
andry

Andry,

a Traumeel homeopátiás kombinált készítmény rendkívül jó a "megroppanásokra", fájdalmakra. Az első nap talán még rosszabb is a dolog, ha az ember lánya elkezdi szedni, majd a második nap nagy javulást tud mutatni.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Szia Andi!

Mi is jól vagyunk. Kata sajnos egyre elevenebb és néha kicsit kezelhetetlen de azért boldogulok. A Pici viszont egy kis tündér. Nagyon kis hálás. Két hete volt 6,5kg és 68 cm. Nő mint a gomba eső után. Szerencsére még csak cicit kap. De mindent meg is teszek érte. Sajnos valami miatt elégé hullámzik a mennyisége. Ilyenkor 2 óránként etetem, hogy a mennyiség meglegyen, az ingekek pedig menjenek az agynek, hogy kell több.
Különben meg most jöttünk meg a Balcsiról. Céges kocsi lévén délután lementünk 5-kor és most jöttünk meg. Kata nagyon élvezte. Folyton fokákat keresett a vízben. Nem tudom honnan szedte hogy van a Balcsiban. A picit mindenki megnézte a strandon. Ott is szopiztattam. Kicsit körbe raktam magam, így nem láttak. Visszafele a kocsiban evett, míg a nagy rajtam babrált. Jó kis kiképzés volt. :lol: tömören ennyi.
Remélem a hátad mielőbb rendbejön! Próbáld ki azt amit Rita írt! Jó pancsolást a gyerekekkel.

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!!

Rengeteget írtatok!!!

Anita!!
Vettem Infacolt, bevált!! Köszi a tippet!!!!!

Eszti!!
Köszi, jól vagyunk. Kixcsit nehezen viseljük mindaannyian ezt a meleget, dehát hónapokig erre vártunk!! :D
Nekem benthagyott egy varratot a Mészi, és baromi sokára tűnt el. bár még mindig nem vagyyok biztos benne, hogy kint van e. Ja és baromi puklis a metszés helye. De én megvárom a 6 hetes kontrolt!!

NYuszók
a!!

Mi is hasonló cipőben járunk. Luca átalussza az egész éjszakát, de egész napfent van. MAx fél órákra alszik el. Délután tart egy csendespihenőt, de ennyi. És persze ha fent van, szórakoztatni kell. Sétálni vele ( ölben), énekelni neki, beszélgetni, stb. Szóval nekem sincs időm semmire. JA, és napközben nem lehet az ágyába betenni, csak a mi, vagy a nagyszülők ágyában hajlandó aludni. De éjjel gyönyörűen elalszik mindig ugyanakkor, és le lehet tenni az ágyába.

Szerintetek nem körai egy hat hetes babával leutazni Balcsira??????

Ja, én is Mészárosnál szültem akkor, és utána is naygon- nagyon kedves volt velem. Előtte nem hozzá jártam gondozásra.

Andry!!
Az a helyzet, hogy nagyon kevés tejem van. Egy etetésre olyan 20 gramm jut kb. Így én megvárom, míg lesz egys etetésre való, és azt adom oda neki. Én is küzdök, hogy legalább ez a pici megmaradjon, de sajnos nekem hetek óta stagnál a tejtermelés!

Remélem, mindnekinek válaszoltam, bocsi, ha nem névreszólóan!!

Sok puszi!!
Dóri

Kép
nagydora

Jó reggelt!

Rita, köszönöm a tanácsot. Megpróbálom beszerezni, ha nem javul. Bár, mintha kicsit jobb lenne. Csak az a baj, hogy visszatérQ probléma. Ezeket a roppanásokat lehet egyébként masszírozni? Köszönöm a választ.

Dóri, ne csüggedj el, a tejci miatt, amennyit adni tudsz megkapja, amúgy a babák többsége imádja a tápszert. Csabim megQrül érte. De azért etetésenkén 20 g tejcit is fent lehet tartani sokáig, ha ciciztetsz sokat, szerintem nekem sem lehet több a két cicimben összesen.Pár korty is aranyat ér.

Veronika, Csabikám kb.7 kg lehet és 7 hónapos, 2 foga van. Jó nagy a kislányod. Nálatok is pont annyi a korkülönbség, mint nálunk. Ha jól számolom.
andry

Dóri!

Én is azt hittem hogy a Mészáros bent hagyott egy varratot és azért van egy hatalmas puklim, de nem. A kontrollon kiderült hogy mind kiszedte. És a pukli is hamarosan elmúlt (kb a 6.hétre) Egy vágásnak azért kell idő meggyógyulni. Igaz nekem is úgy tűnt hogy egy örökkévalóságig gyógyul.

Andi!

Igen kb hasonló a korkülönbség. Nálunk 16 hónap.
Igen Szofi tényleg hatalmas baba. Még nincs 4 hónapos de mindenki minimum 1/2 évesnek nézi. Olyan mintha a két lány nem is közös szülőktől született volna. Kata 53cm és 3kg, Szofi több mint 60cm és 4kg volt. Kata tiszta Ghandi, Szofi meg egy kis "húsgombóc". Pedig ebben a korában mág Kata is CSAK anyatejet evett. Kata most max. 10 kg. Azzal szoktunk viccelődni, hogy a pici azért ilyen fejlett, hogy a nővérét hamar utolérje és bírja a kiképzést addig is ui. folyton gyömöszölné. Kicsit vicces: Kata 92-est, Szofi pedig 74-es ruhákat hord. Na de nem baj. Egyik sem tragikus. Kata örülni fog 18 évesen hogy nem kell az alakjára vigyázni. :D

Szép napot Mindenkinek!

Kép

Kép
veronikusz

Dóra,
az a helyzet, ha megvárod, hogy megtreljen a cicid, akkor biztosan kevesebb lesz, bár a 20 grammot mindig eléri majd. Lehet, hogy fanatikusnak látszom, és vállalom is a szerepet, de egy egy hónapos babát vissza lehet állítani a pótlás nélküli szoptatásra, csak nagyon nagy elszántság kell és egy szakember támogatása. Egy szoptatási tanácsadóra gondolok.
Egy egy hónapos babát lehet akár naponta 10-15-ször szoptatni addig, amíg a tej meg nem szaporodik. És meg is fog. És ezt igaz meggyőződésemből mondom. A védőnőd mit mond?
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Nováky Rita!!

Látom,hogy jársz néha felénk,és szeretnék kérdezni Tőled?

4 hete szültem gátvédelemmel,de volt egy kis hámsérülésem és így kaptam 3 pici felszívódós varratot,de idáig még egy sem esett ki.
Azt szeretném kérdezni,hogy kb. mennyi idő mire kiesnek a varratok? Nem kellett volna már felszívódniuk? Kezdek nagyon izgulni miatta,mert gondolom nem lesz kellemes érzés ha ennyi idő elteltével ki kell szedni.
Nagyon örülnék ha tudnál válaszoni,előre is köszönöm a segítséged.

Kellemes vasárnapot kívánok mindenkinek!

Eszti
mano4

Szia Dóri!

JA,elég nehezen lehet már elviselni ezt a nagy meleget. Csodálom,hogy Rebeka ilyen jól tűri.

Én is arra gondoltam hogy megvárom a 6 hetes kontrollt,de már annyira kezdek félni,hogy lehet hogy holnap felhívom Mészit és rákézdezek hogy most mi legyen.
Tényleg nagyon pici 3 öltés van,talán 1 cm hosszan,de én úgy gondolom,hogy már régen fel kellett volna szívódnia.
Már tiszta para vagyok,és úgy félek!!! :cry:

Hallom kevés a tejcsitek,tényleg több termelődik,ha sűrűn mellre teszed,még ha úgy érzed nincs is tejcsid,egy kicsi biztosan van.
Én is sokszor úgy érzem hogy nincs semmi a cicimben,aztán Rebeka rácuppan és csak hallgatom ahogy kortyolgat.

Sok szerencsét hozzá!! Ja és nem kioktatni akartalak,férre ne érts!
Persze elég nehéz lehet elviselni,hogy mindenki tanácsokat osztogat.

Puszi: Eszti
mano4

Sziasztok!

Dóri, én csak annyit mondanék, mert nekem ez volt a legfontosabb: JÓ anya vagy, és ennek a gyereknek te vagy a lehető legjobb !!!

Mi most indulunk lassan nyaralni. Kiváncsi vagyok. Egyébként 6 hetes babával is nyugodtan menjetek, ő majd nem fürdik :) Nektek viszont kikapcsolódás.

Benével nekem szerencsém volt, napközben is jól elvolt járókában, ágyon, földön, kézben nem is mindig vágyott. J aés az autósülést szerette nagyon még. MOst már persze le nem állna...

Egész héten azt hittem, terhes vagyok, két negatív tesztet is csináltam :) A műsodik előtt viszont iszonyatosan bepánikoltam. Szívem szerint nagyon öülrtem volna az újabb babának, de másrészt éreztem, nagyon de nagyon nem vagyok még erre felkészülve. Ezért most mgé egy pár hónaig biztos nem szeretnék. Na sziasztok, indulunk...

mtunde

Szia Tünde,
Érezzétek nagyon jól magatokat a Börzsönyben! Egyébként vicces, milyen "kicsi" a világ! A szüleim Miskolc-Tapolcán laknak. Remélem, most, hogy már itthon leszek, gyakrabban tudok menni. És ahogy Ildi is mondta, mindenképpen nézzétek meg Lillafüredet is. Halkan megjegyzem, hogy tavaly ott volt az esküvőnk...
vbea

Sziasztok,

Dóri,
Nekem múlt hét elején teljesen megcsappant a tejem, és már tápszerhez nyúltam, ami nálam nagy dolog. Nagyon elvoltam keseredve, de aztán elhatároztam, hogy igen is lesz. Sok levest eszem, iszom a laktoherb teát (bár úgy emlékszem, hogy Te azt írtad, hogy neked nem használt) rengeteg vizet iszom, és szedem az urtica urens 5CH homeo bogyót. Ja és minden etetés után keményem fejem magam (amitől a csuklómat már nem érzem). Azóta megint 100-120-at eszik. Én sem kioktatni szeretnélek, csak azért írtam le, hátha valamelyik Neked is bejön ezek közül. Lehet, hogy holnap már több lesz Neked is. Szerintem ez egyébként nagyon hullámzó, hol van hol nincs.

Valaki kérdezte a tejzacsit. Én a gyógyszertárban veszem.

Üdv

Vica és Réka
vica10

Újra itt, csak előbb bömbi hegyek voltak.

Visszatérve a tejtémához:
Én nem a tápszertől félek, hanem leginkább attól, hogy Rékát még mindig nem tudtam hozzászoktatni sem a cumihoz sem pedig a cumisüveghez. A cumi témát könnyen megoldotta a kisasszony, ugyanis az ujját szopja, úgy altatja el magát. Viszont a cumisüveg sehogy sem megy, már megvettük az összes létező cumisüveg fejet, de egyik sem kell neki. Valahol az egyik szemem sír a másik nevet, de mivan akkor ha elfogy a tejci és átkell térni a tápszerre. Akkor érdekesen fog kinézni az etetés. :roll: :roll: Úgyhogy a para innen származik. Egyébként Tündének teljesen igaza van, JÓ ANYA VAGY :D :D :D és csak ez számít.

Egy hülye kérdés: Mennyi idő alatt termelődik a tej? Ugyanis én mindig csak azt fejem amelyikből etetek. Az egyik ismerősöm azt mondja, hogy ilyenkor a másikat is kell. Én egyszer kipróbáltam, de sajna nekem a következő etetésre alig termelődött.

Réka éjszaka egyszer van fent :lol: :lol: , egyébként átalussza az éjszakát. Napközben 2 órákat alszik + 1 óra játszás aztán evés és utána újra alvás. Eddig bejött.

Vica és Réka
vica10

Szia Veronika,nálunk 17 hónap a különbség. Nálunk is az a helyzet, mint nálad. Csabi egy falógép és kövér, Áron a nagyobb épp hogy 11 kiló lehet. Nálunk már sok a közös ruha. Egyiknek pont jó, másikon lötyög, de jó rá. Ugye milyen praktikus kis korkülönbséggel bevállalni a tesókat?

Vica, én úgy tudom, hogy már a szoptatás közben termelődik a tej és ha utána túl sokáig fejsz, akkor belövell a következő adag is, viszont akkor a következő etetésre mégtöbb lesz. De azt is hallottam már, hogy ha a baba szopik és pl. bealszik vagy abbahagyja, aztán kicsit később mégis enne, akkor fél órán belül még ugyanarra a mellre kell tenni. Picit tapasztalatból írom ezeket, mert Áron 16 hónapig szopott és nagyon ügyesen csináltuk. Neki nem kellett pótolnom.Ha butaságot írtam, bocsánat. Szerintem a szoptatás nem csak az anyukán múlik, hanem a fele a babán is. Szerintem igaz, hogy vannak jó szopó és kevésbé jó szopó babák. Mindent egyformán csináltam a két gyerekkel, Csabi mégis 2 hónapos kora óta tápot is kap, mert ő hirtelen akar jól lakni, vele nem jött be az óránként szoptatás, mert addig üvölt, amíg ki nem durran a hasa. Ha pedig az akkori tejci nem volt elég, pótolnom kellett és máris belekerültem az ördögi körbe. Hiába fejtem, teáztam, nem volt elég.

Jó éjt!
Andi
andry

Ja lenne egy kérdésem. Mennyire gáz nyaralni menni két ilyen picivel, ha apa nincs ott, csak az anyós és én? Mindent vinnem kellene a fürdőkádtól a légzésfigyelőig.... Ne haragudjatok, ha valaki már írt erről, de nem olvastam. Volt valaki már így gyerekkel nyaralni?Köszi.
andry

Anzsika,
köszönöm szépen a bíztatást nagyon ránk fér!
Puszi
Judit
barnama

Andi!

Honnan tudod, hogy ha utána sokáig fejsz akkor megint belövel? Tapasztalatból? És ez a 2. adag ez több mint az első belöveléskor? És a 2.-ig nem lehet szopiztatni? Én ezt nem értem.

Szerintem nyugodtan el tudsz utazni az anyóssal is, ha jól össze tudtok dolgozni. Bár én a férjemmel megyek(megyünk), de mi most megyünk 3-4 napra Münchenbe céges focibajnokságra, majd ha sikerül jó szállást találni a Balatonon akkor oda is 5-6 napra. Kellemes pihenést és szép időt a nyaraláshoz! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!!

Mindenkinek köszi a tanácsokat!!
Nem veszem kioktatásnak, hiszen jót akartk, és tapasztaltabbak vagytok.

Az a helyzet, hogy amikor leszedték a gipszet, eröltettem a szopizást, mert szerettem volna, ha úgy eszik, és ráadásul a védőnő és a gyerekorvos is azt tanácsolta. Addig rengeteg tejem volt. Egy hétán át csak szoptatni próbáltam, és utána fejtem, és akkor csappant meg ennyire a tejem. Azóta is próbálkoztam már, de nem lett több. :(

Képzeljétek el, a féérjem meg beteg lett. Tegnap egész nap ment a hasa, estére 39 fokos láza lett. Most hajnalban is 378 fokos láza van, és minden átmegy rajta egyből.

Úgyhogy most hol a gyerekhez szaladok, hol a férjecskémhez.

Eszti!!
Majd írj, hogy mit mondott a Mészi!!

Na, puszi mindnekinek!!

Dóri

Kép
nagydora

Kép
Megszerkeztettem az új táblit! :)
Hahóó pocakos mamik, ha szeretnétek belekerülni, lécci küldjétek el az adatokat! Nagyon kiürült a kék rész. :(
Kép

pusszi mindenkinek ebben a nagy meleben. Hogy bírjátok?? Kisbabák szegények.. :(

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok,

Veronika, igen ezt tapasztalatból tudom, hogy ha sokáig van rajta a baba a cicin, belövell többször is a tej, de nem annyi, mint a legelső, hanem kevesebb, úgy értettem, hogy a következő etetésre lesz több, mert több inger érte a mellet, több tej ürült, több lesz legközelebb. Nálam ez így van most is.Ha véletlenül sokáig szopizik,mert szunyál közben, még háromszor is belövell neki a tej, de nem sok.
Volt olyan, hogy gondoltam lefejem a maradékot, ami pár csepp volt. Fejés közben is fokozatosan termelődik a tej, túl sokáig fejtem és belövellt újra és még 100ml lejött, persze ez a régi szép időkben volt, még Áronnal. Azért van a mellszívókra is ráírva, hogy hány percig fejjél cicinként. Én úgy tudom, hogy az, ha minden csepp kiürül, az nagyon jó, de önmagában a fejés fokozza a tejtermelést, különösen a kézzel történő, csak sajnos azt nem tudtam még megtanulni. Majd a harmadik gyereknél. OLvastad a LLL honlapján a kézi fejés módszerét? Állítólag az nagyon hatékony és kíméletes is. Bocsi, nem akarok nagyon tudálékos lenni.

Nyaralni nem megyek apa nélkül. Eldöntöttem éjjel.
Andi
andry

Sziasztok!

Kiscsillag nagyon szépen köszönjük a táblázatot! :D

A nyaralni indulóknak nagyon jó pihenést és persze a többieknek is.

Mi a hétvégén megyünk fel a Bükkbe, igaz, hogy csak 2 napra, de már nagyon várom.
Itthon eszméletlenül meleg van (tetőtér) :cry:
Remélem a babuci nem szenvedi meg a pocakomban ezt a meleget annyira, továbbra is sokat mocorog és nem fáj semmim csak éppen nem tudok normálisan enni és a hasam is megy :(

Pocakostársaim Ti hogy bírjátok?
marcsim

Sziasztok Lányok!

Remélem mindenki jól van ebben a nagy hőségben!!
Pocakosok,nem irigyellek most benneteket ebben a nagy melegben!!

Dóri!
Azért milyen jó Nekünk,hogy nem nagy pocakkal kell végig szenvedni ezt a nagy kánikulát!
Balaton: Ha jól emlékszem Te dobtad fel a témát:
A férjem is nagyon szeretne menni a Balcsira,elősször még én is benne voltam ,de aztán végig gondoltam mi mindent kellene vinni a picurnak és elment a kedvem az egésztől.
Ja,és ugye nekünk még van 2 gyerkőc,akiknek szintén kell egy csomó minden. Szóval letettem róla. Majd jövőre. :(
Pedig nagyon jó lenne ebben a nagy melegben vízparon csücsülni,ráadásul a Balcsi vize nagyon jó,állítólag 15 éve nem volt ennyire tiszta. Hát ez van!!
Mészit lehet hogy mégsem hívom fel,majd a 6 hetes kontrollon,vagyis 5 hetesen megyek,mert utánna szabin lesz. Még egy jó hetet kell kihúznom a varratokkal.Szerencsére nem fáj.
Bízom benne,hogy addig mégis felszívódnak. :?

Nekem elegem lett ebből a nagy hőségből,így vagy még ma,de inkább holnap elmegyünk a szüleimhez,ott legalább jó hüsi van. És legalább ott majd pihenek egy kicsit ,mert szülés óta nem nagyon jött össze. Remélem ott majd sikerül!

Mindenkinek jó pihenést ,puszi: Eszti + Rebeka
mano4

Kiscsillag!!

Nagyon aranyos vagy hogy megint frissítetted a táblázatot!
Köszönjük szépen!!!

Eszti[/img]
mano4

Kiscsillag!
Köszi a táblicskut. :D

Eszti!
Mi is 2 picivel megyünk a Balcsira. Tény hogy kell egy pár dolgot vinni. De pl. kádat nem viszek. A nagylányomat is a szálloda jól kimosott mosdójában fürdettem 2 hónaposan, majd mikor már nem fért bele (6 hónaposan), az apja fogta a zuhany alatt és úgy mosdattam. Persze így is marad bőven cucc ami kell. A Balcsi tényleg remek. A hőmérséklete pont ideális. Alig bírtam kijönni. Katáról nem is beszélve.

Andi!
Köszi az észrevételeidet. Az a baj, hogy én hol érzem hogy belövel, hol meg nem. Viszont más is írta, hogy neki is tökre hullámzik a mennyisége. Ez megnyugtat, mert akkor ez lehet hogy normális. Én különben most nem is fejem, mert mindig rohanok, vagy a nagylányom lóg rajtam és mindig elfelejtem. Bár néha megpróbálom magam megerőszakolni és mégis lefejni, csak az a baj hogy teljesen elkenődön, hogy 2 csepp ha kijön. :cry: Az LLL oldalát én is néztem és tény hogy kíméletes ahogy írják, bár még én se tudtam teljesen levenni a technikát. Ha nem lenne ekkora dög meleg akkor elmennék egy fogadónapjukra az Attila útra. Ott minden hónap első csütörtökén(?) van tanácsadás. Jó lenne ha megmutatnák. Bár az az igazság, hogy két gyerekkel elég nehezen indulok el bárhová. Főleg hogy így a szoptatás miatt én WC-től WC-ig létezem. Már elnézést. :? Különben meg tényleg igazad lehet, hogy a szopi a gyerektől is függ. Írígylésre méltó hogy 16 hónapig tudtál szoptatni. :D
A nyaralással kapcsolatos döntésed maximálisan meg tudom érteni. Én se mennék. :cry:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Más. Ki is írta hogy Bio-Kill-t használ a hangyák ellen? Nem találunk sehol ilyen szert. Hol vetted?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok,

gondoltam így a 23 hét táján bejelentkezem abba a bizonyos táblázatba :-)

Eddig is nagy örömmel olvastalak Titeket és sok hasznos infót találtam, amit szépen ki is jegyzetelek a későbbiekre!

És akkor a részletek:
Kor: 30
Lakhely: Budapest
Kislány/kisfiú: kisfiú lesz, Máté
Orvos: dr. Sándor Gyula
Kiírt időpont: november 15.
Szülésznő: még nem egyeztettünk Sándor doktorral, így türelmet kérek.

Mindenkinek további szép napot, kitartás ebben a melegben!

Masni
masni

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?