szoval az ugy volt, hogy jottunk fel a setabol, epp szalltunk ki a liftbol es akkor hasraesett a porazban (mert egy hetig mi suppoertaljuk aposek kutyajat es en ollllllyan hulye voltam, hogy a kezebe adtam es elottem mentek en meg mogottuk es igy nem tudtam elkapni

)... es mar tobbszor elofordult, hogy mikor elesett, verzett a szaja, es iny altalaban rogton elall, ajak es nyelv viszont sokaig verzik... de eddig mindig ugy volt, hogy mikor elallt, akkor mar minden oke volt es nem sirt meg nem panaszkodott... de most tobbszor ujra kezdodott a verzes... en ettol nagyon megremultem, de telefonoztam gyerekdokival es megnyugtatott, hogy 24 oran belul ez meg lehet normalis, meg apa se esett ketsegbe, altalaban mikor sirt, akkor kezdodott ujra, biztos olyankor ugy huzta el a szajat, hogy megint szetnyilt a seb... fogait ugy lattuk oke, felso ajka nagyon megduzzadt es sokat panaszkodott, hogy faj, de mikor elallt, jo kedve volt, jatszott, teljes gozzel ugralt is, evett is, mondjuk inni kevesebbet ivott, mint szokott, pedig kulonbozo technikakat vegigprobaltam... szoval en mar a serules utan rohantam volna az ugyeletre, de apa es a gyerekdoki sikeresen lebeszelt

delutan nem aludt, csak este hetkor, de nyolckor felebredt, meset nezett, sirdogalt, aztan egyszercsak megint elkezdodott a verzes, en mar morogtam, hogy mostmar nem kene tovabb varni, vigyuk el orvoshoz es telefonaltam a hugomnak, hogy jojjon at a kicsire vigyazni, es aztan mar omlott a szajabol a ver es apa is ketsegbe esett es akkor fogtuk a kicsit meg par cuccot meg a nagyot, be az autoba es gaz... es meg jo, hogy a kocsibol felhivtam a budai gyerekkorhaz ugyeletet, ahova tartottunk, mert mondtak, hogy nem is hozzajuk menjunk, hanem a janos korhazba (tenyleg, akkor ezek vajon mi a sz.rt csinalnak?), meg hivtam a hugom, aki kivetelesen tenyleg tiz perc alatt atert hozzank, hogy bocs, de mar majdnem a korhazban vagyunk... ja ez fel tiz korul volt... valami hatso kapun kellett volna bemennunk, de bementunk az elson, amit elertunk es a portas magyarazta, hogy merre, de meg akkor sem tudtam volna megjegyezni, ha tobbszor elmondja, es ez egy kalandpalya: ket gyerekkel rohansz egy hatalmas kivilagitatlan parkban emelkedonek felfele, a beton allati godros es kozben a kivilagitatlan, feliratozatlan epuleteket sasolod, csak szofoszlanyokra emlekszel az utmutatobol, aaaa... valameddig eljutottunk, ahol volt egy csomo ember, de az meg nem a gyereksebeszeti ambulancia volt, ugyhogy megkerdeztuk az elotte allo mentosoket, hogy most meg merre, ok meg elkezdtek magyarazni, de aztan azt mondtak, inkabb uljunk be es felvisznek, ugyhogy mentoautoval is utaztunk es egesz sokat ment, ugyhogy tokjo, hogy ilyen rendesek voltak, mert magunk sosem talaltunk meg ertunk volna oda es a sebesultnek tetszett a mentoauto, szoval szerencsere epp nem volt senki (utanunk estek be meg egy csomoan)... a vizsgaloasztalra kellett hanyatt felfektetni, harman fogtuk le (egy apolo, apa meg en) es kitisztitottak a szajat, aztan kapott helyi erzestelenitot, es osszevarrta a doki (a felso ajak es a felso szajpadlas kozott belul, pont az elso fogaknal, ahol az a hartya is van, tudjatok), szegeny allatira uvoltott, es iszonyu erovel rugkapalt en meg probaltam nyugtatgatni, de nemtom mennyire hallotta, amit mondtam... o viszont azt kiabalta (bar csak kicsit kesobb jottem ra, mikor mar felulhetett), hogy "masik lila szandal", mert kozben leszakadt es leesett a labarol

ja, pici vegig edesdeden aludt par meterre a foldre tett autosulesben... aztan a jobb combjaba kapott egy tetanuszt, mert ugye mar regota verzett a sebe... es felszivodo varratokat kapott, de a heten meg vissza kell mennunk kontrollra... szerencsere ahogy felulehetett, akkor mar nem sirt tovabb,nem kellett nyugtatgatni, csak magyarazta, hogy "szurke auto", menjunk ki meg haza

es persze kifele megint egy csomot bolyongtunk abban a hulye parkban,pedig elmagyaraztak,hogy merre kell menni, de konnyu annak,aki ott dolgozik, biztos minden uj alkalmazottat ket honapig taboroztatnak meg akadalyversenyeztetnek ebben a kib.sz.tt kertben, hogy olyan egyszeruen el tudjak magyarazni... es senkit nem tudtunk megkerdezni utkozben,mert sehol senki nem volt, meg tablak meg lampak se, csak godrok es mar epp fel akartuk hivni a kulonleges tudakozot, hogy megadja a korhaz kozponti szamat, hogy a portas majd megmondja, hogy vajonhollehetunkes akkor merreis menjunk, de szerencsere akkor megtalaltuk a hatso kaput es ott megkerdeztuk a masik portast, hogy ha most kimegyunk az utcara, akkor hogy jutunk el az elso kapuhoz, mert a parkon belul nem akarunk tovabb probalkozni... es ugy latszik ez az ertelmesebbik portas volt, mert aszonta, hogy szerinte se ugy menjunk

szoval akkor meg gyalogoltunk egy csomot az utcakon az autoig (ja, lehet, hogy behajthattunk volna vele a korhaz parkjaba, de talan jobb, hogy nem, mert akkor biztosan nem talalunk ilyen gyorsan oda, mint a mentoautoval

) es talan 11re hazaertunk, a nagy elaludt az autoban, de otthon meg kicsereltem a tokszaraz pelusat meg a tokveres ruhajat es itattam vele vizet... es a piccit visszaraktam az agyba, aki meg mindig edesdeden aludt...
es csatlakozom Bogarkahoz, hogy ne hagyjatok elbagatellizalni a dolgokat, mar delelott be kellett volna rongyolnom a korhazba, mikor eloszor ujrakezdodott a verzes... en szulo vagyok, nem orvos es apa is szulo es nem orvos, az orvos pedig telefonon csak a szulotol hallottak alapjan tud hozzaszolni, ami valszeg keves es nem is tul pontos informacio, es szerintem nem olyan nagy stressz a gyereknek