A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Lanyok! Nyugodtan lehet kortyolgatni vorosbort a terhesseg alatt! Persze nem literszam, de nehany deci nem artKép MIvel verkepzo hatasa van, kifejezetten hasznos, hiszen ilyenkor tobb verre van szuksege a szervezetunknek. Az en dokinenim kifejezetten ajanlotta, de sajna en nem szeretemKép

orsoly 22+3
orsoly

Jó reggelt!

Franyo Kép
Ne hagyd magad terrorizálni, egy pohár bort nyugodtan megihatsz, föleg a vörös vérképzö, és még az esetlegesen "megrekedt" emésztéseden is segit Kép én minden nap 1 deci somlai fehéret megiszom, majd nyargalok a mellékesbe, a kispapa meg vigyorog Kép Nem mondom, hogy szeszelj be, mint disznó, de ha kivánod, semmi bajod nem lehet.
Lányok, ez olyan fura, hogy a kispapák ilyenkor (még a legbulizósabbja is) mintha elölépnének az Antialkoholista Liga fötitkárává ... Kép

Norkini Kép
rég hallottam rólad, mizujs? Ti még nem mocorogtok? Én ma reggel is éreztem Kép tök jó Kép

Sasha Kép
mit kakukkolsz hajnali 3/4 2-kor? Kép Már vagy még nem aludtál? Kép

Bringa Kép
nagy gratula és sok tejcsit kivánok!!! Kép

Pussz
Kangi
15+4
kangi

Orsoly,

Az lehet, hogy verkepzo, viszont roncsolja az agysejteket, es szerintem az elso harmadban ez kifejezetten veszelyes es karos lehet! A nehany deci szerintem inkabb csak nehany kortyocska legyen max.!

Tipu, leszel te meg nagyobb is januar vegeig, februar elejeig!!! Kép Kép Kép Valtozatlanul kitartok amellett, hogy felesleges tul nagy beruhazasokat eszkozolni ikerbabakocsira, hisz kicsi a valoszinusege, hogy megegyszer hasznalni fogod! A garancia is majdhogynem felesleges, nem szoktak ezek csak ugy tonkre menni! Es olyan borzaszto hamar kinonek belole a pockok! Nekem ahhoz az Ora-hoz hasonlo melykocsim volt (csak szimplaba), hat honapig hasznaltuk, utana mar csak az esernyore osszecsukhato sportkocsival kozlekedtunk, telen labzsakkal, nyaron szimplan! Ebbol konnyen ki tudnak maszni, be tudnak ulni egyedul, nem kell annyit emelgetned oket!
REpulni egyebkent nem veszes, igaz en csak egy csecsemovel, ill. kisgyerekkel, plusz egy naggyal szoktam STAND-BY repulni, babakocsival, cuccostol es egyedul! A babakocsit csak az utolso pillanatban veszik el, a beszallasnal, es rogton odahozzak, amikor kiszalltok. Ezert is elonyos egy konnyen kezelheto, egy kezzel osszecsukhato-kinyithato valtozat! Ha meg otthonrol akarod hozni, babak nelkul az sem hiszem, hogy gond lenne! MEglatjak a pocidat, mosolyognak egyet, es kesz! NEm hinnem, hogy pl. tulsuly miatt fizetned kene, ok is emberek (na nem mindig mutatjak!)
Milyen jo nektek, hogy ilyen sokan vagytok ott Helsinki kornyeken magyar lanyok! Jo, itt is vannak magyarok, nem is kevesen, de ok mintha nem lognanak a babaneten!
Tegnap tudtam meg, hogy az egyik itteni ismerosunknel is jon a baba, 10 hetesek!

Fius anyanak lenni ambivalens! Kép Es lehet, hogy nemsokara mar haromszoros fius anyuka leszek! Ugy erzem egy lany sokkal komolyabb, felnottebb mar gyerekkent is, nagyobb a felelossegtudata! A fiuk komolytalanok, es sajnos nem is sokat valtoznak, a legtobbjuk felnott korara is ilyen marad! Valahogy nekik nem tunik fel, hogy tiszta pisipotty a WC peldaul. Csak neznek artatlanul, hogy ok???!!! Vilag eletemben szerettem volna egy pici lanyt, akivel egyutt babaznek, beszelgetnek, es szep ruhacskakat varrnek neki!
De azert osszessegeben aranyosak a fiuk is, ahogy mar picinek is brummogva tologatjak az autoikat, bottal kukacokat es bogarakat babralnak... Kép!

Sasha, tegnap haromszor elinditottam a letoltest, egyenkent kb. 2-3 ora volt, de a vegen mindig kiirt valami hibat, vagy lefagyott! Kép Kép Kép Pedig allitolag TDSL kapcsolatunk van!!!

Jol be van gyulladva a szemem, tiszta voros! Talaltam egy kis Irgamid kenocsot, igaz egy eve lejart, de remeljuk nem fogok tole megvakulni, es talan hasznal is! Gozom nincs mitol?!

Zsuzsi
18+1
zsuzsi74

En (nem fogjatok elhinni) de ugy irigyellek benneteket!
En a kispapaval vivok sokszor harcot azert, mert mindenre azt mondja, szerinte nem arthat. Ezen uuugy meg vagyok lepve, ahogy en eddig Ot ismertem, mindig mindenbe beleszolt, ovott a szeltol is, most meg folyamatosan azt hallgatom tole, hogy aaaa, egy kis bor/sor nem arthat, nyugodtan zabbanthatom a BigMAc-eket, szerinte furodjek nyugodtan a Balatonban, szoval nem eleg, hogy megprobalom magam megallni a karos szenvedelyeimet, meg vele is harcolhatok azert, mert bunbe akar vinni...es a kisertest lekuzdeni (plane, ha a szeretett szemelytol felol jon), meg nehezebb...Nem tudom, mennyire voltam ertheto. Kép
Sokat gondolkodtam mar a dolgon, lehet, hogy csak az en eletemet akarja megkonnyiteni, hogy latja rajtam neha, hogy alig birok valamit megallni es ugy gondolja, hogy igy tesz jot? Nem tudom....KépKép

Gombóc
Gombóc

Sziasztok Lanyok !

En visszajottem a hosszu hetvegi kenyeztetesbol a szuleimtol.MA jo koran keltem hogy meg itthon ertem a ferjemet,akihez olyan jo volt hozzabujni 3 nap utan.
Szombat ejszak jol emgijedtem,este jol beettem halaszlabol es palacsintakbo persze mindezt este 8 utan es ejszak arra ebredtem hogy szakad rolam a viz es iszonuan feszit a hasam.Nem tudtam most h….jak vagy mi legyen de aztan szerencsre fel ora jarka;as utan jobban lettem,de a derekfajas megijesztett rendesen hogyszulni fogok.Akkor ott megfoagdtam nem leszek meegyszer ilyen moho es tisztaba leszek a csokkent gyomor mereteimmel.
A hetvegen az unokatesom 11 honapos kislanya annyira amultba ejtett,ahogy ott fodras okis ruhacskaban toytorgott,imadnivalo volt : )))))Megertem Tiput es Zsuzsit hogy lanyt akarnak a fiu (k) melle,EN is feltetlenul akarok egyet !!!!

Bor tema,
En is kivanom miota terhes vagyok, pedig elotte megsem birtam inni.Ugyhogy havonta szigoruan 2* iszom egy centit a apohar aljaban.De ez biztos nem baj .

Dec8,
Nem baj ha nem lesz nagy baba,ezek a 4 kg-os bebik csak most lettek ~divatosak ~ amikor en szulettem ar a3500 gramm is nagynak szamitott.
Nekem sem lesz tul nagy de majd megno itt kint,legalabb nagyobb helye lesz ra. : )))))

Tipu,
A noveremnek is Graco Duo van.Nagyon jo minosegu nem tul nagy es szuper konnyu de elfer mindenhol es nem volt tul draga meg kulfoldon sem.

Kamelia,
Udv ujra itt a szabi utan !

Lolla,
Ud itt nalunk,minden jot tovabbra is !!

Pocok,
Mail ment !!!

Gomboc,
Dolgozol mar ???

Puszi
Kataa
33

Kép
Kép
kataa

Zsuzsi! En ugyan tenyleg nem iszom, de a lombikosoknak szoktak ajanlani a dokik a meddosegi centrumokban a beultetes utan! Ugyhogy annyira nem lehet am artalmas az elso harmadban. Asszem egy decit szoktak inniKép

orsoly
orsoly

Hello MindenkinekKép

Én sem azt mondtam, hogy rugjatok be, de a "tiszta" alkoholt görcsoldására is szokták javasolni.
Szoval mindenki csak mértékkel, de nem hiszem, hogy a baba kárt szenvedne pár korty italtól.
A fejfájásomra eddig nem szedtem be semmit, remélem rosszabb nem lesz.

myssniaKép
köszi a nyugtatást

kangiKép
nem már nem vérzek ez kb. 10 percig tartott, akkor volt viszonylag erõs a vérzés, de utána még pár óráig volt pecsételés. Persze a dokimat rögtön hívtam (vasárnap), hiszem azt hittem oda a baba. Ne tudjátok meg mennyire kétségbe voltam esve.
A doki azt mondta most nincs otthon, de feküdjek le és ne mozogjak, du. hívjam fel 5-kor. Mikor telefonáltam du. már úgy fogadott a telefonba, hogy: Jöjjön kedves, várom.
Mikor odaértünk láttam, hogy vendégség van nála, de ne gondoljátok, hogy letudott 2 perc alatt. Ott voltunk kb. 20 percig, mindent elmagyarázott, nyugtatott megvizsgált.
Azt mondta, hogy a hám sérült és így elpattant egy ér.
Mindenkinek ajánlani tudom, aki nincs megelégedve a dokijával és az Istvánba akar szülni.

franyoKép
örülj neki, hogy csak ennyi a gondodKép
a sogornõm napi 3x-i wc látogatás alatt meg se áll, pedig még csak 10 hetes
persze a barátnõmnek két terhessége alatt soha semmi baja nem volt
láthatod milyen végletek között mozog. Ja a másik barátnõm a két terhességét végighányta (9 hónapig)

csipkebogyóKép
pont ezért jöttem ide, és köszi, hogy ilyenek vagytokKépKépKép

A torna ötleteket köszönömKép
A védõnõnél még nem voltam ugyanis jelenleg a IX.kerületben élek albérletbe, de nemsokára költözünk ki a XVIII.-ba és majd ott kellene keresnem valami kedves védõnénit. Van ötletetek?
Az Istvánba fogok szülni, és még nem tudom, hogy ott indítanak-e tornát. Én azt hiszem ott csak 3-4x-i alkalomból álló látogatásféle van, ahol megmutatják a szülõszobát, stb.

lolla
12+1
lolla

Sziasztok!

Kangi, koszonom megvagyunk. Olvasgatok csak elkezdodtek az ertekezletek es mar nincs idom egesz nap babanetezni...Kép
Kép Amugy babat meg nem erzem, de mar nagyon varom!!!!Csutortokon megyek dokihoz, hetfon UH(!) aztan jovo7en AFP.
Hat ennyi

Egyebkent az allergia miatt nagyon pocsekul alszom mostanaban es nyugos is vagyok.
Bor tema
En is szoktam neha egy kicsit kortyolni! Es olyan jol tud esni 1 deci bor is. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy a baba biztosan azt hiszi, hogy alkoholista vagyok! Kép Kép

Jok legyetek!!!
Norkini
15+3
norkini

Sziasztok!

Kangi!Kép

Tegnap du. aludtam 4-6-ig. Azután meg éjjel a párom nagyon szarul volt. Már kinlódik egy ideje gyomorpanaszaival, és már kétszer be is jelentkezett a gyomor UH-ra, de mivel majdnem 3 hónapra adják az idõpontot, ezért mindkétszer el lett felejtveKép Tudod panaszmentes volt, és hát kinek jutott az eszébe? Aztán megint el kéne menni a körzetihez, hogy irjon beutalót, de szabin van 10-éig. Szóval elmentünk sétálni, mert az jót tett neki, én meg adtam neki egy kis energiát kézrátétellel (nem nevet!Kép) amitõl kicsit jobban lett, de nem mertem túlzásba vinni, mert miközben ezt tettem rájöttem, hogy a baba is az én energiámat használja és nem akartam lemeriteni magunkat. Séta közben meg egyszerüen a környezetbõl (fák, növények) vettem fel egy kis energit ami nem is volt olyan kevés, mert még negyed 4-kor is fent voltamKép Szóval rájöttem, hogy miért jön rám hirtelen a fáradtság, miután a baba odabent bulizik! Mert olyankor az én energiámat használja, és ugye az alvás az feltölt! Na ennyit a temészetgyógyászatról, és a hozzá kapcsolódó dolgokrólKép

Pocok!

Nincs itthon korbácsKép De tényleg szégyellem magam! Hiszen amikor nekem adták át a táblát akkor az kifogástalan állapotban történt...

Lolla!

Jajj! Múltkor elfelejtettem mondani, hogy az a Horvát M. doki csinálta a 3D-s UH-t az Istvánban és nekem is és a páromnak is nagyon szimpi volt! Jó fejnek tûnt és teljesen normális volt. Nagyon kevés orvos tud ilyen türelmes és "mosolygós" lenni, de Õ az volt! Azt hiszem jól jártál vele! Az Istvánban meg ahol az UH-ot csinálják, az alagsorban ki van függesztve, hogy a terhestorna és a szülésre felkészitõ elõadás minden héten ekkor és ekkor van! Szülésre felkészitõ tanfolyam az minden szerdán 15-tõl. A többit nem tudom órára és napra pontosan, de az is minden héten van!
Ha jól tudom a lányoktól, akkor a védõnõt nem lehet választani. Ahova költözöl annak a körzetnek megvan a maga védõnõje és szerencse kérdése, hogy milyen beállitottságu. A gyerekorvost az lehet váltani, ha nem szimpi.

na megyek mert már igy is kézmenésem vanKép
sasha
35+6

Kép
sasha

Sziasztok!
Most vagyok it elõször, és rögtön egy gond miatt fordulok hozzátok. 9. hetes terhes vagyok és jövõhéten utaznánk párommal Görögországba. Meg se fordult a fejemben, hogy gond lehet belõle, míg bele nem néztem a babanet rendelõjébe, ahol az orvos az esetek 90%-ban azt írta, hogy az elsõ harmadban nem javasolja az utazást. A védõnõvel csak holnap beszélek, most megyek hozzá elõször, mivel azt mondta, hogy még ráérek. Most viszont kezdek pánikolni, hogy utazzunk-e a jövõhéten vagy nem. Az utat már nagyon vártuk, mert ez lenne a nászút, és kár lenne kihagyni, de így már kicsit félek is. Utazott valaki ilyen idõs korában, mi baj történhet? Még konkrét fogadott orvosom nincs is (kórházi rendelõben voltam), no meg idõpontot nem is kapnék senkitõl erre a hétre.
Nagyon örülnék, ha valaki tudna válaszolni, és megmondani milyen gond lehet.
Köszönöm. sziasztok
Olga

Ja igen! A bor téma!!!

Nem eshet baja tõle sem anyának, sem babának, ha az tényleg csak 1-2 korty és nem tablettás fajta, hanem tényleg gyümölcsbõl készült!!! A bor elvileg gyümölcsbõl áll minden lópikula hozzáadása nélkül és a "jó" baktériumok erjesztik meg. Tudjátok, hasonló ahhoz amelyik az uborkát is megsavanyitja... merthogy azt is baktériumok teszik. Szóval ha tényleg gyümibor akkor nem árthat. Igaz én az alkohollal hadilábon állok amióta babát várok, de a szülinapomon nem áltam meg és ittam két egész korty bort. Nem lehetett megállni na! 5 puttonyos Tokai Aszú volt és annak van egy olyan utánozhatatlan ize és állaga, hogy ha ittatok már olyat akkor el nem felejtitek! Az a bor szinte sürü, és olyan selymes hogy azt el nem mondhatom. Nemhiába olyan boros az ára.Kép

sasha

Kép
sasha

Szia Olga!

Üdv itt a babaneten!
Nem értem miért lenne gond belõle! Akkor nem lehet utazni, ha vetélés fenyeget, pl vérzel, vagy pecsételõ vérzésed van. Ilyenkor jobb feküdni, ágyban maradni. De normális terhesség kezdetén nem lehet baja. Arra figyelj, hogy kényelmesen utazz és ne erõltesd meg magad! Nyugodtan menjetek el a nászútra, ne aggódj, az a baba már megtapadt és olyan könnyen nem jön ki, max. 7 hónap múlvaKép
Én nem utaztam, csak kicsit nagyobb pocakkal és azt nem nagyon messzire, úgyhogy várjunk egy-két tapasztalt pocakos utazótKép

szió
sasha
35+6

Kép
sasha

Manó!

Olyan jó tudni, hogy nem vagyok egyedül a lusti babámmal! Én is nagyon tudok irigykedni az örökmozgósokra. Jól hangzik, hogy "tündéri nyugis babánk lesz". A párom örökmozgó, nem tud megülni 2 percre sem, én pedig maga vagyok a megtestesült nyugalom. Kicsit tartottam is töle, hogy ha a baba teljesen örá üt természetben, akkor én 2 éves korában már alig fogom utolérni.Kép Azért légyszi szoríts, hogy tíz nap múlva azt mondja a dokinéni, hogy eleget nött Luca, mert már én is kicsit úgy nézek a hasamra, mintha kicsi lenneKép, pedig eddig óriásinak tartottam... (Szívem szerint naponta leellenörizném, hogy mekkora és hogy nött-e a babám.)
Sok örömet a babádhoz, ez a hat hét pedig már olyan hamar elrepül, akkor pedig olyan könnyü lesz meggyözödni a mocorgásárólKépKépKép!

Csipkebogyó
31+5
csipkebogyó

Sziasztok lányok!

Hozzánk tegnap dobták be az Auchan szórólapját, és vannak benne akciósan babacuccok, többek között rácsos ágy 6.900-ért. Nem tudom milyen méretû, mert nem írták mellé, mindesetre az ára nagyon baráti...Kép Ha esetleg valakit érdekel...

Franyó,
kozmetikáról. Ez érdekes, már kezdtem azt hinni, hogy csak én lettem csupa ragya. Minden könyv azt írja, hogy a kismamaságtól csodaszép lesz az ember bõre. Hát nem. Kép Nekem rosszabb lett, mint bármikor. Amit tudnék javasolni, az egy olyan kozmetika, ahol Ilcsi kozmetikumat használnak. Nekem nagyon bejött. Csupa természetes alapanyagból készülnek a kencék, egészen biztosan nem árt, és végre emberi külsõt ölthettem. Kép

Kispici
20
kispici

Olga!

Nem tartom rossz ötletnek, hogy elöbb konzultálj egy (privát) dokival. Ha pesti vagy, tudnám ajánlani azt, akihez otthon jártam. Kedden és csütörtökön rendel délután, én azonnal kaptam hozzá idöpontot, bár lehet, hogy szerencsém volt. Azt hiszem, bepaszírozna mindenképpen, ha elmondanád neki, mi a gond. Nagyon jó, megbízható dokinak tartom (a barátnöm nála szült a Budai Honvédban), a Kálvin térnél van a privátrendelöje. Ha érdekel az elérhetösége, küldj egy mailt csipkebogyo@index.hu -ra! Délután 1-kor feljövök a netre, hogy megnézzem jött-e postám.
Minden jót: Csipkebogyó
csipkebogyó

Csipkebogyó!
Köszönöm, de Nyíregyházi vagyok így sajnos nem jó az orvos.

Köszönöm mégegyszer.
Olga

sziasztok!

Olga!

Én ugyanebben a cipõben jártam. Csak annyi különbséggel, hogy nem akartam elmenni, mert egész elsõ
harmadban hányingerem volt, hánytam, égett a gyomrom. Úgyszolván, csak a fekvés esett volna jól, amit persze nem tehet meg az ember. Le is akartam mondani az utat, és mivel elég drága út volt, nem akartam, hogy kárba vesszen a pénzem. De csak vitatkozás volt az utazási irodával, meg a biztosítóval, és kb annyit mondtak, hogy 1 tizedét kapnám vissza... Ami semmi. Bár lehet, hogy Ti magánszervezésû utat terveztetek, azért ott más a helyzet. A végén úgy döntöttem, elmegyek. Azt kell mondjam, hogy mihelyst felszálltunk a repülõvel, és megérkeztünk, onnantól kezdve mintha elvágták volna a rosszulléteket. Annyira jó klíma volt Korfun, hogy tényleg semmi bajom nem volt. Nem bántam meg, hogy elmentem, tedd te is nyugodtan. Kérdeztem elõtte a dokimat, hogy mit szól az úthoz, és mondta, hogy egész nyugodtan menjek.
Arra viszont figyelni kell, hogy ott mit eszel, iszol. Csak palackozott ásványvizet, és megbizható helyen egyetek. A sok sali nem árthat Kép

myssnia 16+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Olga!
Sajnálom, hogy nem segíthettem, de hátha találsz azért egy szakembert még a héten, aki el tudja oszlatni a kétségeidet. Ha utaztok, akkor jó nyaralást sok pihenéssel!KépKép
Csipkebogyó
csipkebogyó

Olga!

Az interneten is kérdezhetsz orvost, de tuti, hogy van Nyíregyen is SZTK ahol rendel nap mint nap nõgyógyász, aki tud tanácsot adni.
Nekem a dokim azt mondta, hogy a strandolást nem javasolja gyógyfürdõben, de tengerben minden gond nélkül lubickolhatok. Persze a felfázás veszélye miatt ne maradj a vizes fürdõrucidba sokáig. Ezt a tanácsot 3 hete kaptam tõle.
Remélem tudtam segíteni, de egy doki véleménye tutibbKép

lolla
12+1
lolla

Olga!

Igen-igen! A tenger vize sós és nem árthat a babának. Az egyetlen viz amibe a fürdés kockázatmentes. De a hazai állótavakban sem közelezõ elkapni valamit! Persze az esély megvanKép A tenger biztonságosabb. A felfázásos témát nem értem amit Lolla irt, mert ha meleg van, hogy fázhat fel valaki? Bocsi Lolla!Kép

sasha

Kép
sasha

sashaKép
attól , hogy meleg van még a bikinialsó vgy fürdõruci nedves. nemcsak a talpadról lehet felfázni.
lolla

SashaKép
5 puttonyos Tokaji aszú rulezKép. IMÁDOM!!!!!

Bort ittam egyszer, kb fél decit. Ne tudjátok meg milyen bulit vágott le utána kismanó a hasimban. Azóta inkább nemKép, de én is úgy tudom, nem árt egy kevéske.

OlgaKép
Azért nem ajánlják, mert a felhök felett a sugárzás sokkal nagyobb mint itt a földön. De hidd el, nem lesz gond, nem a világ másik oldalára utazol. Az út max 2-3 órás ugye jól emléxem? Nyugodtan menj el és élvezzétek az életet még kettesben a pároddal amíg lehetKép, utána sokáig úgysem mentek nyaralni.KépKépKép

Franyó,
Szerintem a hormonális változások ezt váltják ki belöled, hogy ragyás leszelKép Az én arcom böre annyira megváltozott jó irányba, hogy már több hete arckrémet sem használok, egyszerüen érzem, hogy nincs rá szükségem, nem is hiányzik.

Lányok,
Most én hány hónapos terhes vagyok? 1 hónap ugye 4 hét. A terhességet 10 hónappal számolják vagyis 40 héttel. Szóval, ha a terhesség elejétöl számolom, akkor a 29. hét 7 hónap+1 hét 4x7=28+1. De ha hátulról számolom és a 40 hét az 9 hónap, mert ugye köztudott, hogy a terhesség 9 hó és nem 10!!!! akkor még csak 6 hónapos terhes vagyok. Értitek mit akarok ezzel mondani? Hogy számolják a hónapokat az orvosok? Ha mondjuk a 32. héten szülsz az a 8. hónap vagy a 7.????

Pusszancs,
Moni
29+0
mj

Lányok!

Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettetek. Holnap akkor a védõnõ, aztán egy orvos. Az interneten hol lehet orvost kérdezni, aki idõben is válaszol? Egyszer próbálkoztam ilyen helyen, de már el is felejtettem, hogy írtam, mire választ kaptam.
A fürdõruciból már kettõt is beszereztem.
Úgy gondolom, ha egészséges a baba, akkor egy kis kikapcsolódás nem árthat neki. (remélem ezzel a kijelentéssel nem botránkoztatok meg senkit.)

olga
9
Olga

Azt elfelejtettem, hogy nem repülõvel, hanem busszal megyünk, mert sajnos csak ezt engedhettük meg magunknak, mivel házépítés elõtt minden fillér számít, ha nem vagyunk milliomosok, no meg félek is a repülõtõl..

Olga
Olga

Gombóc!
Írnék Neked magánban, de a profilodban nem elérhetõ a címed. Sajnos én is vetélésgyanús vagyok, leírtam a történteket a "megint megjött"-ben, de lenne egy-két kérdésem.
Kérlek írj, ha tudsz!
Puszi
Nyuszat
nyuszat

Gombóc!
Írnék Neked magánban, de a profilodban nem elérhetõ a címed. Sajnos én is vetélésgyanús vagyok, leírtam a történteket a "megint megjött"-ben, de lenne egy-két kérdésem.
Kérlek írj, ha tudsz!
Puszi
Nyuszat
nyuszat

Lolla!

Tudom, hogy milyen testrészeken lehet felfázniKép Volt részem már benne, nem kellemes. Nem részletezem, de tényleg borzasztó. Csakhát ez azért történt mert nem általottam órákat ücsörögni a hideg betonpadon minden nap... télen! A tengerparti országok most is elég melegek, a tenger is kellemes hõfokú lehet, és az a vizes fürdõruha nem hül le 25 fok alá, ha a hõmérséklet nem kevesebb! Hogy? 25 foktól felfázni meg hát nem tudom..., az pont kellemesen hüvös a 30 fokban!
Az orvosok is emberek akármilyen jól titkoljákKép Nem tévedhetetlenek.
Elvégre a terhesség nem betegség, szeretjük hangoztatni mi nõk, de mégis akkora tragédiát vagyunk képesek belõle csinálni, hogy még!Kép (én is! fõleg mostanábanKépKépKép)
Ha meg mersz sértõdni... megeszlek!Kép

pusz
sasha
35+6

Kép
sasha

Olga!

Elméletileg a rázkódás nem tesz jót neki, de ha nincs semmi panaszod, akkor nem lehet semmi baj.
A kérdésekre itt a babaneten a rendelõben válaszolnak. van még a gyaloglo.hu is.
a mama-baba.freeweb.hu oldalain is találsz kérdéseket válaszokat az utazással kapcsolatban.

remélem segítettem.

lolla
12+1
lolla

Nyuszat!

Mivel ide is irál itt irok Neked!
Elolvastam a megint megjöttbe irt történetet és azt tanácsolom, hogy NE menj dolgozni!!!! Elõször is tisztázni kéne mi a fontosabb! A baba élete, vagy, hogy mit szólnának hozzá, ha nem mennél be 1-2 hétig! Nem indokolatlan lenne, hiszen a babád életérõl van szó. A doki nem tanácsolt minél több pihenést? Én azt ajánlanám! Szigoru fekvés, max pisilni és enni engednélek felkelni! Elég lehet egy kis stressz és utazás a munkahelyedig, hogy a baba elmenjen. Kockáztatsz?

kivánom, hogy a baba stramm kis emberke legyen akit nem lehet egykönnyen elvesziteniKép
puszi
sasha

Kép
sasha

sashaKép

igazad van a betonpaddal kapcsolatban, de a nedves homok nem hiszem, hogy 25 fokos, pláne ha kialakítod magadnak a kis fekvõhelyedet, akkor eleve az alsórétegen fekszel a nedves törötlközõn vagy gyékényen. Persze lehet napozóágyon is henyélni. Ezek csak az én személyes tapasztalataim. Ja és az milyen jó, mikor a tenger sekély vizében fekszik az ember és nyaldossák a lágy hullámok, közben persze lengedezik a szél.

Nem kell megennedKép nem vagyok olyan tipusKép Kép
Csak az aggodalom beszél belõlem, hiszen mindenki azt szeretné ha a baba tökéletesen egészséges lenne, és én ezt kívánom mindenkinek.
Te egybként egész nap a neten lógsz?Kép
Persze gondolom már otthon növesztgeted a pocidat.

pá,
lolla
12+1
lolla

ham-hamKépKépKép
lolla

Orsoly,
Igazad van,ezt en is ugy tudom,sot a tanfolyamon mondtak ha nagyon kemeny az ember hasa gyorsan huzzon le egy ket korty konyakot vagy 2 dl bort.Es hamarabb mulik el a kemenyedes mint a magneziumtol.

Miszike,
Tenyleg ki is a vedonod a Lonyaiban?

Olga,
Ha nincs semmilyen verzesi gondod,nyugodtan utazz.Leglabbis nekem aztmondta a doki,sot amikor emgtudtam hogy babas vagyok az kulfoldon tortent tehat haza kellett repulnom valahogy : ))))
Aztan meg volt mar egy jegyem az USA-ba ugyhogy alapos utananezes soran elmentem oda is,azt nem mondom hogy nem altogattam surun a WC-t de kibirtam.
Paprazita ia utazott ilyen hosszu utra es mindjar szul !!!
Bar a busz eleg razkodos dolog de tedd fel a labad es probalj meg kenyelmesen ulni vegig.

Franyo,Kispici,
Kozemtikushoz lehet jani csak minden elekromos ketyeret mellozni kell.De akremek nem arthatnak.Az elejen majdnem mindenkinek sz…r a bore tele pattanassal,de a 3.harmadban mar szuper,legalabbis nekem igy van.

Kataa
33

Kép
Kép
kataa

Olga,
ha nincs gondod, addig menj, amig még lehet Kép én 5-6 hetes voltam, mikor Svájcba repültem, és a jelek szerint minden rendben van Kép

Holnapután meg Helsinkibe repülök Kép dolgozni, meg van odakinn négy vidám finn cimboránk Kép még nem tudják, hogy mi újság, de tavaly ök voltak nálunk, és hihetetlen jó fejek voltak, rettentö sokat segitettek, képzelem, most hogy körbeugrálnak majd Kép

Én a száraz bort jobb szeretem, de tokaji is nyami Kép

Pussz
Kangi
15+4
kangi

Lolla!Kép

Tudod mit meguntam!Kép Én áprilisban nem tudtam mezitláb végigmenni a homokon úgy felforrósitotta a nap, de legyen igazadKép Én is azt kivánom,hogy mindenki egészséges csecsmõt hozzon a világra, de nem lehet burokban mindentõl elzárkózva kivárni mig megszületik! Ha nem fázik az Olga felfázós része, akkor minek átöltözni másik fürdõruhába?
Azt csinál amit jónak gondol, és kész! Én nem aggódnám túl a dolgot, mint ahogyan eddig sem tettem. Ha az anya jól érzi magát nem fázik, nem lesz semmi baja! A baba meg saját összkomfortos minden oldalról megfelelõ hõmérsékletet árasztó fütõberendezéssel rendelkezik, több réteg védelmi rendszeren belül. Ha egy egyszerü tengerparti nyaralásból ekkora problémát csinál valaki akkor mi lesz késõbb? Nyáron is sapka a babára? Hallottam már ilyet! Szegényke nyári melegben rugdalózóban, meg kardigánban, cérnasapiban. Anyuka csodálkozott, hogy a gyerek tele van melegkiütésselKép (szomszéd) és amikor eljött a télviz ideje a gyerek rendszeres látogatója volt a fülészeti rendelésnek, mert a sapi télen a hüvösebb 25 fokos lakásban a cérnasapkájában megfázott. Többször szúrták a fülét. Na de ha télen a lakásban vastag sapit ad rá akkor mit ad rá kint a minuszban? Érted már mire szeretnék kilukadni!? Ha meg valaki fázik, ha kijön a vizbõl, úgyis tesz az ellen!

De igazat adok Neked!

Igen egész nap van netem, és otthon.Kép Sajna már tényleg terhes ez a dolog, de nem panaszkodom!Kép 1-2 hete már nem birok 20-25 percnél nagyobb utakra vállalkozni gyalog, mert a derekam és a pocakom egyszerre akar leszakadni. Most éppen a konyhát, ill. a gáztûzhelyet sikálom, de a pocak bekeményitett, úgyhogy most leültem pihizni, ami egyben egy kis netezést is jelent!Kép

Nem vagy olyan tipus?Kép Ezek szerint nincs rajtad semmi fini? Csont és bõr???KépKépKép Az tényleg nem finiKép

sasha
35+6

Kép
sasha

Szép jó napot!

Moni, nem egészen úgy van a számolás, ahogy írtad. Az oka egyszerû, egy hónap nem 4 hét, hanem pár nappal hosszabb (2-3 nap). Ez ugye dúrván fél hét. Ez halmozódik végig, és a 9 hónapos pocak, így lesz 40 hetes.

Bár kiveséztétek a boros témát, megerõsítés képpen írom, hogy én bizony szoktam iszogatni. Persze nem rendszeresen, havonta egy-két alkalommal. Szerintem 1-1 deci nem árthat. Ja, és persze nem a tablettás borokról beszélek.

Képzeljétek, 3 napig feküdnöm kellett, annyira keményedett a pocakom. Bármit is tettem, már kõsziklává is változott. Most a párom megint nem nyúl hozzám, mert szerinte a mókázás miatt volt. Mit gondoltok?

Pussz, Lora (32+5)
lora

sashaKép

semmi finiKép 49 kg
pihizz sokat

lolla
lolla

Olga Kép
Na, en aztan utaztam. Kulonben megorultem volna. Kép Gombocka jart mar Tenerifen, Szlovakiaban, Szloveniaban, es Horvatorszagban. Kép

En az 5. hettol vetelesgyanusnak minosultem, mert vereztem. Egy het verzes utan kikonyorogtem a dokimtol egy kis hormonpotlast, az elso kezeles utan azonnal elmult a verzes! Utana is vetelesgyanusnak tartott, de amikor megkerdeztem tole, hogy ra ket hetre elmehetunk-e Tenerifere, minden tovabbi nelkul elengedett (pedig ennyi ido alatt 3x mondtak azt, hogy a baba nem el, aztan meg hogy megis Kép ). Az Indexen Mr. Spock meg jol le is szidott, szerinte szigoruan otthon kene fekudnom. Akkro mar harom hete fekudtem otthon (pedig a sajat dokim csak azt kerte, pihenjek), vegul egy UH-s doktornot is felkerestem ketszer, o indulas elott is azt mondta, menjunk nyugodtan. Igy elmentunk, bar nem mondanam, hogy teljesen nyugis volt az az egy hetunk, mert sokszor paraztam es nagyon vigyaztunk. Idegileg viszont mintha kicsereltek volna, a napfeny, a meleg es a kornyezetvaltozas nagyon jot tesz az embernek! KépKépKép

Szoval azt mondjak az orvosok, hogy ha nem verzel, nincs panaszod, akkor nyugodtan utazz. HA meg valami bajod van/volt, elotte konzultalj egy orvossal. Persze, biztos, ami biztos, koss biztositast!!! (Nekunk a legdragabbat javasolta az osszes orvos. KépKép )

Tengervizben a dokim szerint kotelezo furdeni, mert a sos viz fertotlenit, es akar kigyogyulhatsz kulonbozo fertozesekbol, DE minden furdes utan AZONNAL oltozz szaraz furdoruciba, mert tenyleg felfazhatsz. Meg 40 fokban is! Most nagyon erzekeny arrafele az altajekod! Kép

(En Tenerifen az elso nap felfaztam, pusztan azert, mert elfelejtettem tisztasagi betet betenni a varosnezo setank soran a bugyimba, es a megnovekedett folyastol atazott a bugyim, igy masnap reggelre mar orvost kellett hivni. Kép Kép Ezek utan mar furdeni sem mertem a 20 fokos oceanban. KépKépKép Ne probald ki, kerlek!!!! KépKépKép )

Medenceben, Aquaparkban inkabb ne furodj, baromi fertozesveszelyes. Gyogyviz meg kifejezetten tilos a kismamak szamara!

Bocsi a hosszusagert,
Gombóc

ui.: Nyuszat, csirketojas@index.hu
Gombóc

Sziasztok!

Kepzeljetek, ma kb 3 csepp elotej folyt ki a jobbmellembol. Annyira orultem neki a kispapaval egyutt. Az nem baj, hogy csak az egyikbol jott?

Az utazasrol:

Mi Svedorszagban voltaunk, raadasul kocsival, jo eszakon (ferjem felig sved, tehat rokonoknal), kb 3 hetig, a 12 - 14hetek kornyeken. Nem volt semmi gond.

Udv
Kakukkfu
kakukkfu

Sziasztok!

Köszönöm mégegyszer ISTENIEK vagytok. Mostmár nyugodtabban kezdek bele. Panaszom hál istennek semmi, még a hányiger is elviselhetõ, mintha múló félben lenne, és csak a reggelre helyezõdne át.

olga
olga

Sasha Kép
Ugye, nem mentel meg vissza tuzhelyet pucovalni? Kép

Az en dokim, a vedonenim es meg a Tenerife-i doki is nagyon hatarozottan azt tanacsoltak, oltozzek at minden furdes utan (akkor is, ha 40 fok van). Pedig eletemben talan 2x ha fel voltam fazva, es megis egy sima bugyitol sikerult a 30 fokos tenerifei nyarban. Kép Most kiprobaltam Horvatorszagban, hogy mi lenne, ha nem oltoznek at, haaat, a vizbol kijovet kb. 2-3 perc mulva mar ereztem a hideg vizes furdorucit ott alul. Kép Aztan elrohantam inkabb atoltozni, jobb a bekesseg...Kép
Meg annal szarabb dolog nincs, mint egy nyaralas elejen megbetegedni es utana csorgo nyallal ulni a parton es irigykedve nezni a tobbieket. Kiprobaltam. KépKép

De a tulzott feltessel kapcsolatban teljesen igazad van, egyetertunk. KépKépKép

Gombóc
Gombóc

Olga,
UTAZZ!!! Hihetetlenul jot tud tenni egy kis kikapcsolodas! Nekem meg a hanyingerem is felfuggesztodott arra a hetre, amig Napolyban nyaraltunk! A tengerviz csodalatos, de ha nincs arnyekban 35 fok, tenyleg inkabb oltozz at! Nem is annyira a felfazas miatt, hanem mert meleg nedves kornyezetben, a gombak, bacik konnyebben felszaporodnak! De ha jo meleg van, inkabb szettart labakkal fekudj le napozni, es akkor olyan gyorsan megszaradsz, hogy annyi ido alatt atoltozni sem tudnal! A buszon probalj elore helyet szerezni, hogy ne razkodj annyira, nezni tudd az utat, es ha gaz van minel elobb kierj a friss levegore! (kodosen fogalmazok? Kép ) Remelem jol fogjatok magatokat erezni, pihenj sokat es elvezd a napsutest, toltodj fel, kesobb szukseged lesz ra!!!

Orsoly! Ja, a lombikosok! Kezd leesni a tantusz! Van egy ismerosom, aki nagyon meddo, azt mondtak neki, hogy az eletben nem lesz magatol terhes. Kulonbozo hormonkezeleseket kapott, de akkor sem sikerult a baba! Aztan 10 ev varakozas utan egy kiados pialas, dorbezolas utan babas lett veletlenul. Akartak utana megegyet! 6-7 ev megfeszitett babaprojekt, semmi! Elutaztak kettesben a ferjevel, borturazni, hopp, osszejott a masodik is! Ezek szerint van valami osszefugges??? A dokik annyira nem hittek el, hogy terhes lett 'magatol', hogy azt hittek, hogy daganata van es muteni akartak (elotte a cisztait kezeltek gyogyszerekkel)!

Lanyok az olcso kisagyakat jol nezzetek meg, sajnos a legtobb olcso darab olyan, hogy amikor felall a baba harom perc alatt szetrazza. Az otthoninal en is naponta huzom meg a csavarokat!

Hu, de kedvem tamadt utazni!

Zsuzsi
18+1
zsuzsi74

Lányok, lehet, hogy már kérdezte ma valaki, csak nem néztem át rendesen a témát Kép.
Jön ma valaki a Tétényie a 18.00-s elõadásra? Mi a párommal megyünk Kép.
Hayimpapa (23+x)

Hayim Apuka
hayimpapa

MJ Moni!

A feladott számtanpéldád engem is régóta foglalkoztat, megoldani mégsem tudtam. Ezért, ha engem kérdez valaki, úgy válaszolok neki, hogy "a terhességet az orvosok 40 hétben számolják és én ebböl 31-et töltöttem be". Szóval nem tudom megmondani, hogy hanyadik hónapban vagyok. Mulatságosan hangzik, ha belegondolok, hisz még a fogamzás idöpontját is meg tudnám mondani.Kép

Csipkebogyó (31+5Kép)
csipkebogyó

Szisztok Lányok,

Ujra vagyok...sikerült a valószin?ség vizsgam Kép

...most visszaolvasok...

gömb (24+4)
gombolyu

Gömb Kép,
Gratu!!!!!!! Ugyi vagy...hogy en azt a targyat hogy uuuutaltam...maig sem tudom, hogy mentem at belole. KépKépKép
Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

Valaki probálgatta már a www.babaszoba.hu site-on a kalkulatoroknál levõ percentiles görbét? Érdekes, hogy a fejkörfogat csak egy éves korig rögzíthetõ a súly és a hossz meg három évesig.

PL.
Névtelen

Sziasztok!
Annyi munkám volt ma, hogy közelébe se jutottam a netnek... huhh. Most aztán mindent végigolvastam. Köszi mindenkinek a válaszokat! Kispapit már gyõzködöm is az esti fél pohár vörösbor ügyében. Kép
Kispici!
A munkahelyemhez nagyon közel van egy Ilcsi-kozmetika, jó, hogy írtad, lehet, hogy benézek akkor oda!
Olga!
Látom, hogy szinte mindenki megnyugtatott már az utazással kapcsolatban, azért még én is leírom, mert szinte pont ugyanaz volt velem is. 8-9 hetes terhes voltam, kb. akkor tudtuk meg biztosra, hogy baba van a pocakomban, amikorra be volt fizetve a horvátországi utunk. És mi is busszal mentünk, tizenakárhány órát buszoztunk. Nem tudom, ti mennyi ideig fogtok utazni, de ilyenkor kellemetlen lehet (nekem az volt), hogy sokkal többször kellett volna pisilni, mint ahányszor a busz megállt "technikai szünet"-re. Azért kibírtam persze Kép. A fürdéssel nincs semmi gond, a napozást nem annyira ajánlják, én ezt nem tudtam, és kb. napi két órát napoztam. Utána persze aggódtam is rendesen, hogy nem árthatott-e a babának, de nem lett semmi baj, remélem, nem is lesz. Sasha, a vizes fürdõruciban tényleg fel lehet fázni, ezt nekem is mondták!! Úgyhogy nem árt az átöltözés. És persze sokat-sokat kell inni, ahogy itt már többen is írták, palackozott vizet, nem akárhonnan.
Na, most, hogy ennyi okosságot leírtam, megyek is. Kép
Puszi mindenkinek!
Franyo
15
franyo

Kangi,
Jo utat Helsinkibe !

Lora,
Meg jo hogy csak 3 napig kelett fekudnod,de azert pihenj sokat !

Lolla,
Dehogynem fini a 49 kg is.Legalabbis a ferjem szerint,es hat mindenkinek mas a fini !!!! : )))))

Gombocka,
Tenyelg Te is utaztal pedig aztan voltak tortenesek.

Zsuzsi74,
Mar regota akartam kerdezni,hogy Te veletlenul nem Esztergomba jartal kozepsuliba,mert ismerek valakit ugyanezzel a nevvel es eletkorral onnan????????????

Kataa
33

Kép
Kép
kataa

Kataa,
Kép Nem, tozsgyokeres XI. keruleti, kelenfoldi vagyok (ok, a XXII.-ben jartam gimibe)! A lanykori nevem meg Toth Zsuzsanna, asszonynevem Deakne Toth Zsuzsanna, ebbol alakitottam magamnak a Deak Zsuzsanna valtozatot (nem igazan voltam oda a Deakne vasznas hasonlatoktol...). Kép

Franyo,
Meggyoztel...azt hiszem ma felbontunk egy uveg bort ha a gyerekek elaludtak!

Zsuzsi
18+1
zsuzsi74

Zsuzsi74, én is kelenföldi vagyok, kb. húsz éve... és mi is kibontottunk egy üveggel KépKépKép Igaz, hogy csak egy ujjnyit ittam, de nagyon jólesett!!!
Gömb, én is gratulálok!
Lányok, valaki írta pár hete (hónapja?), hogy megijedt a zuhanyzóból kifolyó rozsdás víztõl, mert azt hitte, vérzik. Most ugyanezt sikerült eljátszanom. Teljesen elfelejtettem, hogy szerelték ma a házban a csöveket, és zuhanyzáskor halálra rémültem egy pillanatra. Ááááááááá... de rossz volt. Kép
Na, nyugodalmas jó éjszakát és szép álmokat mindenkinek!!!
Pussz
Franyo
15
franyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?