A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szabolcs megyei anyukákkal ismerkednék

Sziasztok Lányok!

Tudom, már ezer éve nem jelentkeztem. Valahogy semmihez nincs kedvem :(
A hajhullás még mindig tart. :(
Azt hiszem utoljára a vérvétel után írtam, hogy magas vmi CRP érték, ami gyulladásmutató. Na irány a fogorvos, mert hogy van mit csinálnia. Sajna elhanyagoltam a fogaimat. :( Szégyellem is magamat miatta, na de inkább később mint soha. Csak elég szomorú, hogy egy ilyen dolognak -mármint a hajhullásnak- kellett ahhoz történnie, hogy elinduljak a fogorvoshoz. És persze még az sem biztos, hogy ez a probléma okozója. Múlthét szerda óta járok a fogdokihoz (előtte szabin voltak 2-3 hétig). Már voltam négyszer. Kihúzták 4 fogamat (ezek már menthetetlenek voltak), amik okozhatnak gyulladást a szervezetben függetlenül attól, hogy ott a helyükön nem voltak begyulladva illetve ma kezdte el egyik fogamat gyökérkezelni. Enne a tövében volt egy gennyes góc. Szóval talán ez volt a kiváltó oka a hajhullásnak. De ezt még nem tudhatjuk. Nem tudom esetleg mennyi azaz idő, míg a góc eltűnése miatt abbamarad a hajhullás. Erről még sehol nem találtam infót. Mert nem hiszem, hogy ez csak egyik napról a másikra történne. Biztos már ott volt a góc egy ideje az ínyembe, mire a hajam elkezdett hullani. Úgyhogy kb itt tartok. Gondoltam vagy 2-3 hét múlva egy újbóli vérvételre elmegyek, hogy a CRP érték vissza ment-e a kívánt értékre. Mert ha továbbra is magas lesz, akkor valahol máshol van a gyulladás a szervezetembe. De erre nem is szeretnék egyelőre gondolni. Aztán ha még a vérvételkor is hullani fog a hajam, akkor irány a nőgyogyi. Egy hormonvizsgálatra. Aztán meg passz, hogyan tovább.
Bocsi lányok a lehangoló stílusért, de eléggé kivagyok. Csodálom, hogy a családom elvisel. Nagyon ingadozó a hangulatom. :( Sose lesz ennek vége!
Csak a gyerekek csalnak néha mosolyt az arcomra.

De látom Ti jól vagytok Lányok és Babócák és ez a lényeg!!!!!

Hú Dóra, Petike nagyon ügyes. Mi nagyon le vagyunk maradva hozzátok képest.

Azt lehet már írtam, hogy végre kibújt Kornélnak alul két kis fogacskája. Már nagyon ügyesen forgolódik és kúszik. Szóval mindenhová eljut ahová akar, és már próbálkozik a négykézlábra emelkedéssel. Tolja fel a kis picsuját. Talán pár hét múlva megpróbál mászni is. Na akkor aztán nem lesz megállás.

Puszi Lányok!

KépKép
KépKép
nagy_anita

Tünde!
A babakocsit 20000-ért szerettem volna eladni!:)))Ja,és 1 évig használtuk.A fiókám3 éves,most fejezte be a cicit,mikor bejelentkezett a tesóka.Véletlenül akadtam ide(a micimackó keresőre jött be a babanet).
Majd jövök ha itthon leszünk egy kicsit ismerkedni.
sziasztok anita3:)))
danita

Sziasztok!

Anita3! Üdvözöllek a fórumon, jó, hogy ránk találtál! Sajnálom, hogy így jártál a babakocsival, én voltam abban a boltban, mert van arra egy csempebolt, és útbaesett, így benéztünk. Remélem, visszakapod a babakocsit, csak nem szívódtak fel nyomtalanul!

Tünde! Sajtos melegszendvicset evett Bence, nem ezt írtam? Sajtos vajaskenyér melegen :D

Végre megkaptuk a babaúszáson készült képeket, videókat, teszek fel egy képet Bencéről.
Kép

Kép
ppetra

Anita2! Ne aggódj, hogy Kornél kicsit lassabban fejlődik, mint más babák, van ideje utolérni őket! Remélem, megszűnik a hajhullásod és ne idegeskedj, biztos hogy vége lesz egyszer!!
Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!
Ez az eső már tényleg unalmas!!!Jövő szombaton mennénk nyaralni, lesz még jó idő?????????????????
Petike magához tért! :D Újra végigaludta az éjszakát!Csak el ne kiabáljam!(kop. kop. kop) NAgyon jól esett, hogy nem kellett felkelni!!MOst megyek vasalni,(a gyerkőc elaludt) mert ki sem látszok a mosott ruhákból!!!

Kép
dora1980

Ha minden jól megy, ma sikerül elmennem egy itteni bőrgyógyászati magánrendelésre. Remélem nincs délutánra a férjemnek beírva eredetvizsga és talán el tud jönni. Mert hogy nincs aki a gyerkőcökre vigyázzon. Talán vmi okosságot a bőrgyógyász is tud mondani. Mást nem egy cinkes vérvételre elküldetem magamat, ugyanis a háziorvosom hiába jelölte be, nem vizsgálták, mert "alapellátás nem kérheti". És csak egy szakorvos vizsgáltathatja ki. Azért nem semmi néha mi megy itt.......... Mert ma is hajmosásnál több mint 300 hajszálam kihullott (egy darabig számoltam aztán megbecsültem szemre.....). Azért ez a napi normális 60-100 szál többszöröse. Ijjesztő! És talán ő adhat infót arról, hogy mennyi a gyógyulás átfutási ideje. Értve itt a fogászati látogatásokra.

Puszi Lányok! Majd jelentkezem, ha megtudtam valamit.

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok!

A hétvégét a Balcsin töltöttük, igaz nem volt túl jó idő, de azért a lányok nagyon élvezték. Egy olyan parti üdülőbe járunk már évek óta, amit a gyerekes családok vesznek előszeretettel igénybe, így nagyon jól elvoltak a lányok. Volt, hogy a homokozóba 12 velük egykorú gyerek volt :). Megfürödtek a Balatonba szombaton, pénteken pedig feltöltötték a gyerekmedencét meleg vízzel, így egész délelőtt ki sem másztak belőle. Egyedül a vasárnap délelőtt volt nyűgös, mert egész délelőtt esett az eső, így bent a szobában, meg a társalgóban voltunk. De nagyon jól éreztük magunkat. Most befejezem
sziasztok

Melinda
Kép
Kép
hajme

Sziasztok!!!
Képzeljétek Peti berekedt tegnap du-ra.Azon kívül, h. nehezebben jön ki a hang a torkán semmi baja nincs.Mi lehet ez, még sosem hallottam ilyen kicsi gyereket rekedtnek. :shock: Nem vagyunk egy orvoshoz rohangálók, de szerintetek most el kellene vinnem??Kissé tanácstalan vagyok.

Kép
dora1980

Sziasztok,

Anita2,
A 300 hajszál az tényleg elképesztően sok, most értettem meg, h. leirtad ezt a számot, miért is vagy ennyire megrémülve, de nyugi, v.melyik dokinál megoldódik a probléma.

Anita3,
110-ért vetted és egy év használta után 20-ért akartad eladni a babakocsit? Jól értem? Amugy hihetelen, h. itt Nyh-án miért nem jutott még senkinek sem az eszébe használt babaholmis boltot nyitni. Hiszen 1-2-3 gyerek nem tudja elhasználni a babakocsit, eteőszéket, kiságyat, csak h. a nagyobbakat emlitsem. Akkor ezek szerint itt a Tokaji úton volt ez a bolt, de szerintem nem sokan tudtak róla ... talán jobb is.

Petra,
A kép nagyon szuper. Benne van Bencének a feje is a vizben, v. csak trükkös a felvétel? Gyönyörű barackpofija van.

Dóra.
A jövő hét közepétől talán megint lesz egy kis jóidő. Hova mentek a Balaton melyik részére, ismerősökhoz, v. szállodafélségbe?
A rekedtségere nincs ötletem, de keress rá itt a babanet-en v. a többi babás oldalon, esetleg hivd fel a doki. Egy percet megér és ő megmondja van-e teendő.

Melinda,
Akkor még szeretncsétek is volt a szombattal, mert itt elég vacak idő volt. A Balcsira az elmúlt pár évben mi úgy mentünk, h. néztük a időjáráselőrejelzést, ugyanis én úszkálni, napozni szeretek, ha már vízparton vagyok, na jó ezt már inkább múlt időben kellet volna irnom, mert gyerekkel már tudom ez is megváltozik. Tavaly volt egy borongósabb napunk, de jól jött, mert igy Tihanyt sok-sok év után újra meglátogattuk. A szobánk teraszáról pont ráláttunk az Apátságra és egyre jobban vágytam átmenni, igaz végül nem hajóval (féltem, nehogy megszüljek a hajón), hanem körbeautózva Kenese felé mentünk át, de igy is nagyon jó volt. Azért a balatoni hajózásnak is megvan ám a feelingje. Amugy miért nem maradtatok több napra? Idő miatt, v. eleve igy terveztétek?

Tünde

KépKép
tuzal

Kép Kép Kép Kép

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Anita2! Remélem hamar megoldódik a problémád! Nekem is elkezdett hullani a hajam szülés után. Levágattam teljesen rövidre. Eleve mindig rövid hajat akartam, na most ez egy jó lehetőség volt. Azóta is hullik, de már nem annyira!

Csajok!!! Dóra a pillanaton hasra fordult!!! Teljesen magától! Most először. Már tudott balra fordulni. Most jobbra, és át is gurult. Szépen emelte a fejét, és nézelődött!!!

Anita3! Üdv neked! Én nem tudtam, hogy itt van bababizi. Sajnálom, hogy eltűntek a babakocsitokkal.
Remélem előkerülnek!

Petra! Nagyon jó a fénykép! Mikor kezdtetek el járni az úszásra? Jó? Mennyi ideje jártok? Meddig kell menni? Mennyi idő, míg megtanul úszni? Nem félt Bence?

Melinda! Megírod hol voltatok a balcsin konkrétan?

Tünde! Nagyon helyes, nagy fiú Zalán! Van cumink. Vagyis az apja tegnap óta nyomja a szájába manónak! Én ennek nem igazán örülök! Az ujját már eláztatta!

Üdv mindenkinek!
[img]][img]http://babafalva.hu/tickers/15p.png[/img][/url]
[/img]
ágimanó1

Szebbnél szebb és ügyesebbnél ügyesebb babák laknak itt Szabolcsban... :D

Nem tudom, kíváncsi-e vki rá, de azért megmutatom, milyen nagy fiúnk van már :wink:
Kép Kép

Anita3: :D Szia! Sajnálom a kocsit! :? Ha gondolod, írd már meg priviben a bizi pontos nevét (cégnév,ha tudsz). Férj lehet utána tudna nézni, mi újság a céggel!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok Lányok!

A segítségeteket kérném, még midnig a hajas témában.
Ha tudtok Nyíregyházán egy hajdiganosztikával, hajvizsgálattal foglalkozó rendelést, szóljatok már légyszíves. Talán véletlenül épp rábukkantok az újságba, a helyi tévéműsoron, vagy csak az utcán járva megláttok egy táblát. Írjátok már fel nekem legyetek kedvesek a nevét, telefonszámát. Próbáltam eddig keresgetni telefonkönyvbe, interneten, eddig sajnos sikertelenül. De csak van tán egy ilyen rendelés Nyíregyházán is?! Úgy gondolom egy eshetőséget ez is megérne.
A héten voltam bőrgyógyásznál, de minek?! Midenféle vizsgálat nélkül, mikor kiejtettem a számon, hogy 8 hónapja szültem és még szoptatok, onnantól kezdve nem nagyon érdekelte mit mondok. Elkönyvelte, hogy ez normális szülés-szoptatás időszakban. És ennyi. Valószínű még tart a szopi, a hajam is hullani fog. Ha meg már nem szoptatok és mégis hullana, menjek vissza...........hát mehetek majd kopaszon. Egyáltalán nem nyugtatott meg. És még ezért fizethettem 3000ft-ot. Felírt egy hajszeszt, azzal kenegetem a fejem. Ennyi.
Javulás semmi, még mindig hullik. :( Ez idegileg tök kikészít, lassan már hozzám se lehet szólni, annyira kivagyok. :(
Közben járok a fogorovoshoz is. Kihúzták amit ki kellett. A múlt héten gyökérkezelték az egyik fogamat, aminek a tövében volt egy gennyes góc, ezt kiiktatták. Még pár tömés van hátra. De a haj még hullik. De arra se tud senki választ adni, ha a góc miatt is van az egész, mennyi idő után áll meg a hullás?!?! És új hajra vajon mikor számíthatok? Borzasztó!
Azt se tudom hová induljak még?!
Ez a hajdiagnosztika nem tűnik rossz dolgonak, ott legalább tényleg a hajammal, fejbőrömmel fognak foglalkozni. Persze a találok ilyet! Köszi előre is a segítséget ez ügyben!

És ez még semmi Nem elég, e miatt a haj dolog miatti folytonos idegeskedésem, pénteken Dodit is vinnem kellett a dokihoz, mert sípolva vette a levegőt, köhécselt. A doki mikor meghallgatta, csak lesett. Azt mondja jól be van fulladva. És hogy mióta van ez? Mondom csütörtök este kezdett el köhécselni, addig semmi baja nem volt és akkor kezdett már sípolni. De ugye ő meg péntek délután rendelt. Írt fel neki 3 féle szirupot és spray-t. Na ettől tökre kibuktam. Olyan ijjesztő volt elsőre ez az egész. Kaptunk még a dokitól egy babyhaler készüléket, ami segít neki beszívni a spray-ből a gyógyszert. Aztán délután csak nem bírtam tovább, sírtam. Drága Dominik kisfiam meg azt mondja, hogy "ne sírj anya, a barátom vagy" Hát nem édes? Na sokat javult már péntek este is az állapota. Akkor 20 percenként kellett neki befújni, de el is múlt a sípolása. :) Holnap viszem vissza, hogy a doki meghallgassa.

Anita! Már fél éves Botond?! Atya ég! Hogy rohan az idő! Nagyon édes a kiscsávó! :)

Tünde! Nagyon édes Zalán! :) Azok a kis fogacskák?! Hány van már neki?

Dóra! Petike hogy van? Végül vitted dokihoz?

Anita3! Üdv köztünk!

Többiek! Ti hogy vagytok?

Olvasom én mindig a fórumot, de nem szívesen rontom a hangulatot, az én rossz kedvemmel. Csak elolvasom, hogy Ti jól vagytok!
Azért ha láttok valahol ilyen hajvizsgálatot, szóljatok kérlek!

Köszi, Anita2

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok,

Ágimano,
3 hónaposan megfordult? Atyaég, az én gyerekm ezzel min. féléves koráig várt. Nagyon ügyes a kislányod.

Anita1,
Botond hatalmas és komoly, nagyfiú. Még jó, h. a tortán ott van, h. féléves, akár már egynek is nézném.

Anita2,
Sajnos nem tudok neked segiteni, mégcsak nem is hallottam ilyen rendelésről. A 198-at, ha felhívod nem tudnak segíteni? Azt hiszem ez a tudakozó ad majd minden kérdésre választ. Lécci ne fordulj be, mert még csak most jön a tél, tudom a problémád nem függ össze az évszakokkal, de mégis próbáld derüsebben látni a dolgokat. Ha az neked segit, akkor gyere nyugodtan panaszkodni.

Jolka,
Remélem hosszabitottatok egy hetet? Ha mégsem, irj!

Petra, Ági, többiek
Merre jártok??????????????????

Jó éjt.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Megérkeztünk!!! :D :D

Kép Kép Kép

Később jövök, most még pakolunk.
Kirándulás szupi volt!!!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!
Peti jól van, enyhén vérbőnek látta a doki pénteken agaratját, írt neki egy kis gyógyszert, hogy mire megyünk nyaralni tökéletes legyen az úrfi.Még mindig rekedt egy kicsit, de nem nyűgös.Befejeztük a szopit, ő magát választotta el, észer sem vette h. nincs cici.Tegnap dokinak kelllet megmutatnom őkelmét, mert tiszta fehér volt belül a szája-azt hittem a gyógyszertől, erre kiderült, h. szájpenész. :shock: . Neki még soha nem volt, de a doki szerint ekkora gyerekeknél már nem is szokott lenni.Nekem 21 évesen volt, egy mandulagyulladás következményeként!!!
JA , egyébként Keszthelyés Hévíz közé megyünk nyaralni egy hétre, egy barát családdal, nekik 14hónapos a gyerkőc.

Kép
dora1980

Sziasztok,

Jolka,
Nagyon várom az élménybeszámolót!!!!! Remélem szép barnán és kipihenve jöttetek haza! :D

Dóra,
Nekünk sem volt szájpenészünk, de akkor ezt ugyis észre lehet venni, annyira más a gyerek szája belülről? Nyarlaás előtt jól tetted, h. biztosra mentél és elmentetek a dokihoz.
Alsópáhokra mentek? Csak beugrott, h. az is Héviz és Keszthely között van. Amugy meg jókat lehet kirándulni azon a könyéken, a strandolás mellett.

Anita2,
Azt elfelejtettem tegnap irni, h. remélem Dodi is hamar meggyógyul.

Szép napot mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Tünde!

Nem Alsópáhokra, hanem a Club Dobogómajorba megyünk, de az is szupi.kinti-benti medence, szauna, jakuzzi, lovarda és millió állat.stb.minden évben itt nyaralunk, még a nászútunk is itt volt!!Üdülési joguk van itt a szüeimnek, és egy hét mindig a mienk belőle.Tök jó, és gazdaságos is :lol:

Kép
dora1980

Ági!
Szavaztam!!! :D

Jolka!
Üdv itthon! És tesség részletes bezsámolót írni! A képek szuperek és gyönyörűek!

Anita 2!
Én már láttam vhol hirdetve hajdiagnosztikát. Talán a Vasvári ípál úton van vmi Mazák kozmetika és fodrászat és ott. De figyelem most már az újságot és rögtön írok, ha van vmi. De ne aggódj, szerintem tutira a szopi miatt van.

Petra!
Bence főnök és a kutyus? Mi lett a neve?

Kép
nycsilla

Sziasztok!

Ma kicsit jobba a hangulatom. :) Már vigyorogni is láttok!

Reggel a fogdokinál kezdtem megint a napot. Mostanság majd minden reggel ott kezdek. Mintha haza járnék.........
Aztán Dodit visszavittem a dokihoz, azt mondta teljesen rendben, de még az antibiotikumot szedjük végig. Talán még holnapra való van benne.
Egy csajszi azt ajánlotta, hogy esetleg próbáljak még egy nappali szopit visszaiktatni, mert lehet túl gyors volt az elválasztás, mert ugye már nappal nincs szopcsi, és hirtelen leesett vmi hormonszint (annyira nem értek én ezekhez). Szóval megpróbáljuk.
Na végül úgy néz ki a hajvizsgálat is megoldódik. Tegnap voltak itt a férjem uncsitesójáék, és ők mondták, hogy itt Tvasváriban is csinál az egyik fodrász ilyet. Ma bementem, de persze nem dolgozott, egy másik csajszik -azt hiszem kozmetikus- megadta a telószámát. Már kétszer próbáltam hívni, sajna nem vette fel. Azt mondta a kozmetiikus egy óra kb az egész, és talán 3000ft a vizsgálat. Azt hiszem egy próbát ez is megér.
Amúgy megvagyunk.
Kornél is ügyesen rakja már magát négykézlábra, rütyőzik. Talán lassan mrá elindul. Bár kúszva és hemperegve bejárja az egész nappalit. Most készítettem neki elő az uzsit (sárgadinnye+babapiskóta).
Csajok! Ti mit adtok a gyerkőcöknek enni? Saját készítésűt, vagy üvegeset?

Ági! Én is szavaztam!

Puszi, Anita2

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok!

Megvagyunk, csak Bence kicsit furán alszik, ma pl. csak egyszer aludt napközben, már hulla fáradt volt, de csak nem aludt.
Képzeljétek, kapott egy kiskutyát, Jagd terrier.

Csilla! Jágó a neve. Pénteken elvittük állatorvoshoz, aki mondta, hogy azért olyan pocakos, mert gilisztás :( Kapott gyógyszert, nagyon vigyázni kell a higiéniára két hétig, Bence nem is nyúlhat hozzá, szóval nagyon tuti :D

Anita 2! Én általában saját készítésű kaját adok Bencének, szinte azt eszi, amit mi, ha nem olyan az ebéd, amit megehet, akkor kap bébipapit.

Dóra! Jobbulást kívánok Petinek! Állítólag nagyon fáj a szájpenész, szerencsére nekünk sem volt.

Tünde! Az unokatesóm kislányának pont most van szájpenésze (3 éves) olyan, mintha tiszta nemespenész lenne belül a szája és a nyelve, tehát fehér. Rögtön észre lehet venni. A feje is vízben van Bencének a uszis képen, de van videó is, mindjárt átküldöm.

Jolka! Várjuk a beszámolót!

Ági! Szavaztam, nagyon jó a kép!

Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!

Ági3!
Én is üdvözőlek a fórumon!

A betegeskedő gyerkőcök remélem, már jobban vannak.

Csilla!
100. felülés? Mennyit szoktál akkor csinálni?
Ügyes vagy! Nekem is ezt kéne, de mindig találok valami kifogást. Ha elkezdem manó mindig a pocakra ül, végül is, nem rossz nehézségi szintnek. :)

Anita!
Már Boti is betöltötte a félévet? Gratulálok! Igazán puszilni való kisbaba a képeken.
Hogy vagytok? Jártok még a sétálóra, ugyan, mi most két hétig megint nem járunk arra, még mindig mozgásba vagyunk. Szeptember már nyugisabb lesz.

Tünde!
Nagyon szuperek a képek Zalánról. Igazi kisfiú már. :) Manó is előretolja néha az alsó álkapcsát. (2. kép)

Ági!
Én is szavaztam Balura. Remélem sikerül nyernetek. Kocsi, megérkezett már? Nyugodtan vigyél félsátrat az útra, ahol mi voltunk nem volt rohangálás. Próbálna valaki a kavicsokon. :D
Strandcipő, mi vettünk, de csak az első napokban volt a lábán, utána a régi szandiját kapta meg, könnyebb volt le és feladni rá.

Melinda!
Láttunk benneteket mikor mentettek le a Balcsira. Mi is u.a Pest utáni pihenőbe álltunk meg, csak Ti pont akkor indultattok tovább. :)

Ági2!
Nagyon ügyes a kislányod. Megnéztem a képeket is. Remélem, még teszel fel többet is.

Anita2!
Remélem minden rendben lesz nálad. Én nem erőltetném vissza a plusz 1 szopit, úgy is annyiszor kérné Kornél, amennyiszer szüksége van rá.
Kaja: Én nem sokáig adtam bébikaját. Házikosztot kap, de rendszerint, neki mindig van leves itthon. De a nagy melegbe sokszor a tejcsi is elég volt neki, most már nem igazán, mintha fogyna.

Petra!
Még nem is írtam, hogy Bence nagyon aranyos az úszós képen. :D

Na és akkor jön az élménybeszámoló....

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

4.-én pénteken indultunk. A Balcsinál bevártuk Mutiékat, mert anyunak még az utolsó nap is dolgoznia kellett. Itt ettünk egy jót és mászkáltunk a parton.
Utána le Letenyéig. A tervbe az volt, hogy itt alszunk, de a szállások tele voltak. Én még itthon mondtam, hogy foglaljunk, de Zolkó erősködött, hogy biztos találunk. Végül másfélóra mászkálás után Letenyétől kb. 10 km-re meg is lett. Egyszerű, de nagyon tiszta helyre bukkantunk, fejenkét 3eFt.-ért. Ha valakit érdekel, címet tudok adni.
Szombaton reggel 6-kor léptük át a határt, minden bonyodalom nélkül, semmi sor, haladtunk szépen. Határnál kaptunk prospektusokat és térképet. Az egyik kapunál, pedig személyenkét 2 palack vizet. Tehát teljesen el voltunk ájulva, hogy mennyire várnak minket. :D
De, csak nem kerültük el dugót. A két kritikus alagútnál kellett várni. Sv rock-nál 6 km hosszú volt a sor. Szerencsére még nem volt meleg, így nem kaptunk hőgutát, de akik már visszafelé mentek, nem voltak ilyen szerencsések.
Visszafelé már kikerültük. Ági és Ildi, érdemes nem szombaton utazni. A horvát rádió is ezzel foglakozott egész nap, Angolul és németül is adták állandóan a friss infót. Hazafelé állítólag 10km is volt a sor.
Az idő végig jó volt, csak az utolsó nap kezdett el esni, de akkor már a hegyekben voltunk megnézni a tavakat.
Végig átlagosan 30 fok volt. Barnaság, hát nem nagyon, mert Manó délután aludt, így én is vissza mentem vele, vagy a vízben voltam, míg anyu nem hozta utánam. Az öcsém vett egy szemüveget és egy pipát, búvárkodtam, nagyon élveztem.
Manó végig nagyon jó fiú volt, neki volt a legjobb dolga. Vízbe eleinte nem igazán akart bejönni, mert hideg volt neki, de idővel megszokta.
Minden nap kapott valami apróságot, Papától kapott golyóra pénzt(az automata bajnok, imádja bedobálni a pénzt):D
Képzeljétek, Manó megkapta élete első csókját. Mi már kint voltunk a parton, amikor jött egy család, kb. két év körüli, gyönyörű szőke, kék szemű kislánnyal(nem magyarok voltak). Egyszerűen csak oda jött, és lekapta Manót. :D :D :D Manó csak vigyorgott, utána már a játékokat is megosztották. Ilyen a szerelem...
Napjainkat a parton töltöttük, vagy a környező településeken kirándultunk.
Hazafelé a tavak csodálatosak voltak. Ugyan a legrövidebb sétautat választottuk, de ez is legalább 2-3 óra. Ági és Ildi, ha mentek, akkor 100 kuna egy felnőttnek, 7 év alatt ingyenes, 7-18-ig 60 kuna. Kisgyerekkel egy kicsit macerás. Manó szinte végig ölben volt, el is aludt. Ja, és csak én vihettem, nem engedte senkinek sem. Gondolhatjátok, papucsban, esőben, csúszott a tavakon az átjáró, ráadásul csak két sor fért el szűkösen egymás mellett. Alattad meg hömpölygött a víz, fel, le. kellett meni. Tisztára kiizmossoztam a végére. :) Fárasztó volt.
Babakocsit be lehet vinni, de szerintem többször kell emelgetni, mint tolni. Valami könnyű, kicsi, de nagy kerekű kocsival érdemes neki kezdeni. Én legközelebb ilyen helyre hordozó kendőt vinnék. A végén már amikor nagyon nehéz volt Manó, pulcsival kötöttük a derekamra (A feneke alatt vezettük el), így már sokkal könnyebb volt. :) De megérte, mert tényleg csodálatos hely.
Egy csepp szúnyoggal sem találkoztunk kint. Az tengerpart környéke olyan mit egy kőfejtő, ki van égve minden, de a hegyekben csodálatos látvány van. Magyarország szerintem sokkal szebb, főleg a Balaton környéke, közvetlenül H.ország után. Az árak magasak, az emberek kedvesek, kaják egész jók. Mindenütt csak építkeznek, sok szép ház van, igazi hodályok.
Összességében nagyon jó volt.
Manó a kocsiba nem nagyon sírt, csak mikor már nagyon fáradt volt. Sokat megálltunk. Az írótábla nagyon bejött a hosszú útra. Látnotok kellett volna a hátsó ülést, teli játékkal és szeméttel. Mindig pakoltunk, de újra termelődött. :)
Na most már lelövöm magam, remélem nem untattam senki sem.
Képet, ha lesz időm teszek az albumba, Megyesi Márk II. alatt lesz.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!
Először is KÖSZÖNJÜK SZÉPEN MINDENKINEK a szavazatokat!!!!!!! :D :D :D
Jolka!
Csak nem maradtatok 2 hétig? :)
Priviben írnál nekem ha lesz egy kis időd bővebben?Árakról,hol jártatok pontosan?Hol vannak ezek a tavak?Nagyon tetszik,elmennénk mi is oda! :D Nekem a cipelés nem nagy cucc,mióta nincs babakocsizás nálunk,állandóan cipelni kell Balázst!Ráadásul az apja rászoktatta hogy a villamoson és a metrón ő fent kapaszkodik,én meg ugye kis törpe vagyok és lábujjhegyre kell állnom hogy elérje a kapaszkodót :evil: Ja,és ő sem hagyja hogy más(apa) vigye,csak én :D
Képzeld vettem vizicipőt kemény 300 ft-ért a tescoban :D Magunknak még nem,de lehet nem is fogok már!
Autó :evil: :evil:
Talán holnap elhozhatjuk,akkor haza is megyünk anyáékhoz és jövő hét hétfőn vagy kedden indulunk H.o.-ba!
Akkor a határon adnak térképet?Ez tök jó,akkor nem veszünk :D
Sátrat nem találtunk még sajnos :(
Petra!
Nem ismerem ezt a kutyafajtát,rakjál majd róla képet,kíváncsi vagyok rá :)
Anita!
Hátha ez a hajguru meg tudja mondani végre mi lehet a baj!A szomszédunk is ki volt akadva nagyon,neki is nagyon hullott,még a szőnyegeket is kiiktatták mindenhol mert megőrült hogy mindenhol ott a haja!Most le is vágatta,mert már nem bírta tovább!Neki is azt mondták hogy a szoptatás miatt van!
Dóra!
Biztos szép hely ahová mentek!Akkor oda akár télen is lehet menni?
Gratulálok Petinek a felálláshoz :D Sikerült neki cipellőt venni?
Anita1!
Nagyon szép Botond a képeket!Így ülve sokkal nagyobbnak tűnik :D

Velünk semmi különös!Apa már szabin van tegnaptól,de állandóan az autót intézi :? Voltunk Baluval megint az állatkertben,mert csak 140 ft volt a belépő!Nagyon szupi volt,igaz sokan voltak,de gyalog jobb volt közlekedni mint régen a babakocsival :) A kedvencei a fókák,pingvinek,farkasok és az elefánt!
Rakok képet ha nem baj :)

Ági
csagi

Kép Kép Kép Kép
csagi

Így ül Peti(ha megültetem), És így áll fel magától!!!!

Kép
Kép [/img]

Kép
dora1980

Jolka,
kösz a beszámolót. Jó nyaralásotok volt. Én az időjárás miatt egy kicsit izgulok, szorítsatok, hogy sokat süssön a nap.
Mi pénteken késő este indulnánk a balatontól. (Persze, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy hány órától foglalhatjuk el a szállást. ) Talán 20-a után már nem lesz olyan tömeg.
Remélem, nekünk alagútba nem kell menni. (Rijeka felé) Az irodában adtak térképet, de nem a legújabb kiadás. Amit az utazás kiállításról hoztam, az jobb. Már csak ma vagyok net közelben, holnap megyünk a balatonhoz. Még most fogok bepakolni.

Ági! Hol kell szavazni? Én valahogy elsiklottam felette.
Nem írtad, hogy elvitted már a fiadat a közlekedési múzeumba? (vagy írtad, akkor bocs)

KépKép
simsi

Ildi!
Ide nem is írtam,csak iwiwen küldtük el az ismerőseinknek!De akkor ide is felrakom :)
http://www.babaholmi.hu/index.php?todo= ... eria&kat=2
(Balázs,Budapest),most a 3. helyen állunk!
El is felejtettem válaszolni neked a múzeumra!Mikor felköltöztünk el akartunk menni,be is álltunk a parkolóba erre elkezdett szakadni az eső :( Aztán valahogy elfelejtődött a dolog!
Most a tropikáriumba akarnánk menni,de olyan drága a belépő,hogy azt már csak szeptemberben vagy utána vállaljuk be!
Jó utat nektek és szebb időt,mint a mostani :D

Ági
csagi

Sziasztok!

Ági! Én is szavaztam Balázsra, miután megadtad a címet!

Tünde! Képzeld ma ismét hasra fordult a kicsi. Az ágyon hagytam, bemegyek, hát ott van hason, emeli a kis buksiát, és nézelődik! Azt hittem megfalom! Már nem hagyhatom az ágyo nőrizetlenül!!!

Jolka! Nagyon szép helyen voltatok! Nagyon édes Márk!

Dóra! Javult a szájpenész? A mi Dóránk két hetesen esett át ezen. Azt mondta a védőnő, a kórházban ahogy itatták. Mi megszenvedtünk vele. Diflucant írt fel a doki a szájára. A baci az egész bélrendszerén áthaladt, még a fenekén is kijöttek pöttyök. Ilyen gombás akármi. Sokáig nem múlt el, a doki kétféle kenőcsöt is írt rá. Ha lett volna rózsamézünk, megelőzhető lett volna a probléma. Azóta, ha valami furcsát látok a kis szájában, rögtön lekenem. Remélem a tietek enyhe lefolyású.

Anita1! Helyes, nagy fiatok van.

Teszek fel egy pár képet! Kép Kép
Kép
ágimanó1

Ágimanó!

Köszi a szavazatot :D :D :D
Milyen ügyes Dóra hogy így forog :)
Ez a naci rajta haláli:)Csináltattátok vagy így vetted?Body-t láttam már,meg sapkát de ilyen édi kantárost még nem :D
Ági
csagi

Sziasztok Lányok!

Na én is jöttem most pár új képpel, ha nem baj. :)
Főleg Kornélról, hogy rütyőzik négykézláb és ül a játék mellett (persze nekem is ha megültetem, egy pár percig jól el tud ücsörögni). Az utolsó fotó meg a nagyival van (anyósom).

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

ui: ma délután megyek a hajvizsgálatra. Majd beszámolok mi volt, nagyon kiváncsi vagyok ám rá. Lehet erre is csak kidobom a pénzt.

Nagyon aranyos minden babóca! :)

Jolka! Jó volt olvasni a nyaralás beszámolót.
Simsi! Nektek pedig jó pihenést!

Irigykedem azért minden nyaralóra (aki volt vagy megy). Mi sajna a nászút óta (5 éve) nem voltunk sehol, és valószínűleg az elkövetkezendő években sem megyünk. :( Pedig én mennék ezerrel, csak sajna ezek a piszkos anyagiak. Lehet meg kellene próbálni megigényelni jövőre ezt az üdülési csekket. Azért sokat könnyít a kiadásokon! :)

puszi, Anita2

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok!

Ági! A nadrágot turiztam, és mivel kicsit fiúsnak láttam, feldobtam virágokkal. Hőre puffadó festékkel, amit hobbyboltban vettem. SAját találmány. Már pulcsiaimat is feldobtam ilyen technikával.
Jó igaz? Eléggé barkácsoló vagyok. Dóra szobáját is saját képekkel díszítettük. Biztos ismered, szalvéta ragasztása gipszképre. Ha gondolod majd lefotózom. Most megyek etetni a kicsit, mert nyügi!!!

Anita! Nagyon szépek, helyesek a fiúk!!!
ágimanó1

Petra!
De jó képek vannak fent rólad és rólatok az iwiw-en!! Még csak ma láttam!
Cs.

Kép
nycsilla

Sziasztok!!!
Hol vagytok???
Nyaraltok???

Egy kérdésem lenne! Csípőszűrésre vittétek a babókat? Önállóan, vagy doki küldött? Nekünk azt mondta rendben van, de még 4 hónaposan megnézi!
Légyszi írjátok meg! Köszi!
Jó pihenést mindenkinek!!!
ágimanó1

Ági!
Mi császárosok voltunk, úgyhogy nekem menni kellett Flórával, beutalóval.
Ha magánrendelésre viszed, oda nem kell beutaló. És Melindáéknál csinálnak is ilyet.
Cs.

Elhúztunk Egerbe, majd jövök a bezsámolóval.

Kép
nycsilla

Ági!

Nekünk kellett terpeszpelus és szűrésre is menni kellett 4 hónaposan, de a kórházban sem volt semmi gond, kértem időpontot 1 hónappal hamarabb, így nem kellett várni, nem volt tömeg, nagyon kedves volt az orvos.
Petra

Kép
ppetra

Sziasztok,

Mi a múlt hét nagy részét szüleimnél töltöttük, kihasználtuk a jó időt. Sajnos, nem tartott sokáig elolvasnom, amit irtatok ezalatt, remélem mindenki a nyári elfoglaltságai miatt nem ir, mert állitólag itt a városban elég sokan megint a fosós-hányós vírussal küzdenek. Sajnos a barátnőm kisfia is a kórházban kötött ki + a családot is ledöntötte a kór, de hál'istennek mi már ugy tűnik megúsztuk, pedig együtt voltunk elég sokat a lappangási idő alatt.

Jolka,
Már sajnos nem volt időm neked reagálni, de utólag akkor megteszem, nagyon jó volt olvasni az élménybeszámolót és azt, h. ilyen jól éreztétek magatokat. Hááááát, igen ...... ugye a nyaralás, már nem u.az gyerekkel, mint nélküle, már nem az a legfontosabb, h. mi jól érezzük magunkat, hanem, h. ők. Én is tervezek némi barnaságot felszedni magamra Spo-ban, esetleg némi pihenést(?), aztán majd meglátjuk ....Bár fogalam sincs Zalán is mit tud majd felfogni abból, h. nyaralni visszük, nyilván emlékezni még nem fog rá, de akkor is ..... ő is új tapasztalatokat fog gyűjteni, új hely, új emberek. Ráadásul nálunk szerintem épp arra az időre fog beérni az önálló járás. Legalábbis most azt látom, h. inkább már csak azt igényli, h. egy kézzel fogjuk.
Arra már nem emlékszem, ha egyáltalán irtad-e, h. szállodában, appartmanban szálltatok meg?

Ági,
Mizujs a babaszépségversenyen? Jó helyen fejeztétek be a "versenyt"?
Remélem tegnap nem mentetek Bp-en tűzijátékot nézni?!
Én még mindig teljes megdöbbenéssel hallgatom, olvasom a híreket.

Ágimanó,
Mi vittük Zalust az Ér utcára, Tóth dokihoz. A kórházban is kapsz időpontot, ha felhívod őket, de min. egy hónapra számíts.
A hasrafordlához meg ujra csak gratulálni tudok. Nagyon ügyes a lányod.

Csilla,
Milyen volt Egerben?

Anita2,
Nyaralás. Nekem elég fontos, mert feltöltödöm egy évre, de nekünk lehet részben emiatt nem lesz soha nagy házunk, mert sokat elvisz minden évben. Mindenki maga tudja mi a fontosabb neki. Nektek van szép házatok, ugyhogy te se elégedetlenkedj. A ház az amugy is, ahogy tudom egy pénznyelővel felér. Nekünk csak lakásunk van, de minden évben van v.mi nagyobb kiadás. Idén pl. körbeszigetelik a házat , mielőtt jön a tél. Igaz, h. ezt megtehették volna akkor is, amikor elnyertük a nyilászárókra a pályázatot, de néhány "kedves" lakó akkor nem ment bele, erre most, h. teljes összeget kell fizetni (mert még egy pályázatot ugysem nyer meg a házunk), hát mindenki fizeti szó nélkül a teljes önköltséget. Néha nem értem az embereket?
Épp ma du,. olvastam bele az nlc-n inditott valaki a babás topicok között egyet hajhullás témában. Mindenki nyugtatta és bár nem követem, de neked kijegyzeteltem egy dolgot, mert volt, aki a Kallos, Hennás pakolását ajánlotta. MI lett a diagnosztikán?

Babák még mindig nagyon szépek. Pakolgassátok csak fel a képeket, mert olyan jó nézni. :D

Jó hetet mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Segítséget kérnék tőletek! Már totál ki vagyok bukva!
Dórám 2 napja ordít. Tegnap a fürdetésnél, mint akit nyúznak. Már szégyelltem magam! Szereti a fürcsit, de nem érdekelte.
Óránként kéri a cicit, persze nem bír enni, ott bealszik, ha leveszi kezdi az áriát. Egyszerűen nem tud jóllakni.
Nektek volt ilyen? Én olvastam 3 hónapos krízisről, hogy nagyobb az igénye.
Már nem szívom le a maradék tejcsit. Nem tudom, hogy az e a baj, vagy sem?! Tanácstalan vagyok, és fáradt!
Azt olvastam, hogy a baba igényének megfelelően van tejcsi. Ha Dórámnak többre van szüksége, miért nincs több? Lennie kell!
Nem akarok neki tápszert adni.
4 hónaposan kezdtétek mellé táplálni? Van még aki szoptat? Hogy serkentsem, növeljem a tej mennyiséget?
Mit csináljak?
A védőnőt még nem akarom hívni!
Ugye eddig a hüvelyk ujját szívta, most meg csak a cici? Óránként?
Hát nem tudom!
Aki tud, adjon tanácsot!
Előre is köszi!
Jó pihenést mindenkinek!
Ági2 Kép
ágimanó1

Sziasztok!

Mi is elég keveset vagyunk itthon, azért nem nagyon jelentkezem mostanában. A múlt héten szerdán strandoltunk, nagyon élvezte Bence. Csütörtöktől minden nap Tiszatelken voltunk, szombaton nagy kerti parti volt, az öcsém szülinapját, a Bence névnapját, Ilona és Lajos napot ünnepeltünk, voltunk jópáran. Közben barack+lecsó befőzés, építkezés. Bencének felül jön 4 foga egyszerre, elég sokat szenvedünk vele, főleg a napközbeni alvásokat zavarja, mostanában nem alszik el cicivel csak babakocsiban. Remélem, hamarosan túl leszünk rajta, szegénykém néha nagyon keservesen sír.
Tényleg minden baba és gyerkőc nagyon szép, majd én is teszek fel új képet.

Tünde!
Bence is egy kézzel kapaszkodva lépeget, néha megtesz 1-1 lépést önállóan, de csak ritkán.
Biztos nem fog emlékezni Zalán a nyaralásra, de akkor is óriási élmény és tapasztalat lesz neki. Remélem, tetszeni fog neki a tenger.

Jolka!
Tényleg nagyon jó volt a beszámolódat olvasni, örülök, hogy jól éreztétek magatokat!

Ági2!
Nem lehet, hogy a meleg miatt szomjas Dóra? Szerintem próbálj meg egy kis vizet adni neki. Én nem adtam Bencének semmit a tejcsin kívül 6 hónapos koráig, persze néha egy kis vizet, ha most kevés is, én nem adnék tápszert. A tejmennyiség növelésére van a Herbáriás Laktoherb tea, és homeopátiás gyógyszerből is biztos van, ami erre való.

Csilla!
Várjuk a beszámolót az egri kiruccanásról!

Anita2!
Mi volt a hajdiagnosztikán?

Többiek, nagyon csendben vagytok!!
Petra

Kép
ppetra

Szia Petra!

Köszi, hogy írtál. Kell is a tanács, a bíztatás. Én sem szeretnék mást adni Dórának 6 hónapos koráig.
Homeopátiás bogyót is eszem, a Platánban lehet venni, + a szülés óta iszom a laktoherbet, most is vettünk 10 dobozzal, vagyis a párom, mert már "unja" az állandó szaladgálást, hogy elfogyott.

De jó, hogy már mehettek össze- vissza.
Mi még most voltunk először együtt vásárolni, több ember között.
Dóra élvezte a színes dolgokat, úgy nézelődött.
Nem voltunk sokáig, mire hazaértünk el is fáradt, jól bealudt.
Sajna 2 napja viszont nem mertem vele kimozdulni, mert úgy ordított óránként.

Na mindegy! Remélem hamar túljutunk ezen, és minden visszaáll!

Jó pihenést, nyaralást mindenkinek!
Ági2
ágimanó1

Sziasztok Lányok!

Tudom, tartozom egy hajvizsgálati beszámolóval. Na:
Csak pár szóban a vizsgálatról. Kicsit ijjesztő volt a látvány. Bár nem volt vmi jó minőségű a kép. Azt mondta, nagyon száraz a fejbőröm, igyak sokat. De közben meg zsíros a hajam, vagyis a fejbőröm, meg korpás, ami ugye nem látszik. De érdekes volt látni, hogy reggel mostam hajat és már mennyire zsíros volt a hajtövem. A kihúzott hajszálak között egy egészséges nem volt. :( Mármint egyiknek se volt szép a hagymája. Nem hagyma forma volt, hanem mint egy kampó, úgy kunkorodott a vége. Azt mondta ez vmi keringési zavarra utalhat. Nincs a vérnyomásommal baj?! Hát mondom nincs. Na meg lehet a stressz miatt , amit most a hajam miatt élek, összeszűkülnek a tüszők és ahogy húzza ki a hajszálat deformálódik a vége. Még azt is mondta, hogy sorvadnak a hajszálaim. Hogy pici hajszálak és már halank el. :( Aztán a végén mindenféle sz@rt összeszámolt, 30e ft. Na szép mi? Azért ez durva. Nem hiszem, hgoy csak ilyen drága cuccokkal lehet rendet tenni a fejemen.
Úgy gondoltam a Revalid-ot végigcsinálom, sokan írták hogy hatásos, meg azt tényleg belülről hat, ha egyszer szedem. Ő meg csak külső dolgokat írt volna fel, sampon-ampulla meg vmi pakolás vagy mi a fene. Már hetek óta hajhullással kapcsolatos fórumokat böngészgetek és a Varga hajcseppet ajánlják, hogy elég jó (megállítja a hajhullást, sőt dúsítja a hajat). Még azt bevállaltam. Tegnap sikerült beszerezni, 2200ft volt. Akit érdekel ( http://www.vargacseppek.hu/kezdo.html Serkenti és regenerálja a hajhagymákat. Csak gyógynövényből van.)
Visszatérve erre a fodrászra. Elég visszataszító volt számomra, mikor a vizsgálat után írosgatása közben megláttam, hogy milyen retkes a körme. Még msot is borsódzik tőle a hátam. Hát bocsásson meg a világ. Ez a minimum lenne, mikor vkinek a hajában turkál, hogy tiszta a keze meg a körme. Vagy akkor vegyen kesztyűt.
Végülis nem mondta ki hogy emiatt a zsíros korpa miatt hullana a hajam. Végül kibökte ő is, hogy a hormonok miatt van, de hogy túl sok hajam kerül a kihullási fázisba, mert a szervezetem nem tudja megkülönböztetni az egészéges hajakat a többitől. De lehet ezt csak mondta. De kérdem én: a több tízezres kencéktől jobb lesz?!?!?!

Úgy nagyvonalakban ennyit tudok mesélni róla. Úgyhogy előrébb nem jutottam, mert végül ő sem tudta megmondani miért hullik.

Mint írtam, szedem a Revalidot és újra elkezdtem az Elevitet. És most még beiktattam ezt a Varga hajcseppet. Bár ez utóbbit még csak tegnap óta használom. Egyébként mintha kicsit mérséklődött volna a hullás mértéke. Hullik még most is, de nem annyi, mint korábban. Ez egy kis megnyugvással tölt el, és a kedvem is sokkal jobb. Annyit sírtam már a hajam miatt, ELÉG VOLT!!!!!

Annyi tanulságos volt ebben a hajvizsgálatban, hogy tudom, hogy zsíros hajra való szereket használjak. Én mindig azt hittem, hgoy száraz a hajam és ilyen sampont vettem. Valószínűleg ezzel még jobban elzsírosítottam. Ja! Annyit mondott még, hogy a sok faggyú miatt ami a hajtőnél van, nem hagyja levegőzni a hajhagymát. És a minap fedeztem fel, hogy a Fructies-nak van egy "zsíros hajtő-száraz hajvég"-re való samponja. Úgyhogy egy próbát ez is megér.
Na meg amit a háziorvos írt fel kénes gyógyszertári sampont. Ez is a zsírosodásra való. a porbléma csak az vele, hogy kellemetlenül büdös. És olyan rossz érzéssel tölt el, hgoy ölük a fogdokinál, aki a hóna alá kapja a fejemet. Szóval abbahagytam ezt a sampont, emrt én éreztem magamat kellemetlenül. Persze rajta a maszk, és lehet nem is érezte a szagát. De én igen.

Most egyébként meg egy jó hét szobafogságra vagyok ítélve. :? Írtam, hogy járok a fogorvoshoz. Na a két egyeske fogamra Koronát kellett csináltatni. Most vagyok a leköszörült fog fázisban. Muszáj volt, mert teljesen el voltak/vannak halva a fogaim(gyökérkezelve lettek...az egyik már 15 éve, a másik most), ezáltal nagyon el vannak szineződve. És a többi mellette lévő szép fogamról rontotta az összképet. Hát remélem jól fog sikerülni. Mindenesetre csak szebb lehet attól, amilyen volt. Már "csak" pár tömés vár rám. Csak sajna már kiürült a pénztárcám. Majd megyek jövő hónapban is. CSak ez a köszörülést még oviba járás előtt akartam megcsináltatni, ne akkor kelljen már vele "szenvedni". Az F betűvel így is porblémáim vannak. :)

Bocsi lányok, hogy ennyit beszéltem megint.

Na Nektek hogy telt az aug 20?

Mi itthon voltunk, épp a fent írtak miatt. Szegény Dodikámat baleset érte, lent a földszinten mamiéknál leesett a lépcsőn. Az egész arca tele van sebbel. A homlokán egy hatalmas, aztán az orrán meg az orra alatt. Remélem oviig a nagyja elmúlik.
Kornélnak meg úgy néz ki, mintha bújni akarna felül a négy foga. Már nagyon keményedik az ínye alatt és duzzadt is. Remélem nem kell vele sokáig szenvednie.
Ó képzeljétek. Ma reggel szépen "áll" négykézláb, ahogy szokott. Erre azt veszem észre, hgoy szépen tolja hátra a seggét, és addig ügyeskedett, hogy megától felült a négykézláb állásból. Az agyam majd eldobtam. Nagyon meglepett ezzel :) Gyorsan le is fotóztam a folyamatot, mert utána megcsinálta megint.

Ági2!
Csak nyugi. Könnyű ezt mondani. Mi? Dodinál ezt én is megéltem. Ahogy írod, eljött az a bizonyos "nagyobb lett az igénye" időszak. Borzasztó volt. Bőgött a gyerek is, meg én is. Vagy 2-3 napig egyfolytában a cicin lógott. Aztán normalizálódott a helyzet. Több lett a tejcsi. Ennek is kell 2-3 nap. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy kétségbe esésemben kiírattam a tápszert. A szerencsém csak az volt, hgoy Dominik nem fogadta el. Ugye a cumisüveget sem ismerte, félrenyelte, utána meg azért ordított. Horror napok voltak. De ha akkor megeszik a tápszert, akkor lőttek volna a tejcsinek. Szerencsére túljutottunk rajta!
Kornéllal már nem volt ilyen gond. Pontosabban nála is volt ez a megnövekedett igény, de már fel sem vettem. Tudtam, hogy pár nep és rendeződik. Bár ő nem is volt olyan ordibálós, mint Dominik.
Egyébként én még mindig szoptatom Kornélt, aki már 1-én 9 hónapos lesz. Még eszik vacsira- éjszaka többször - és reggelire ami marad. Előfordul, hogy a délutáni lefekvés előtt is bekap 1-2 kortyot. De ez nem mindig van így. Úgyhogy remélem őt is sikerül 1 éves koráig szoptatni, akárcsak anno a testvérét.

Puszi Lányok! Bocsi, hogy ennyit beszéltem.

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok!!!

Végre net közelben. Még mindig mozgásban vagyunk. Most Mutiék leszünk Manóval csütörtökig, Zolkó meg dolgozik. :D Eddig nem tudtam jönni, mivel Manó mint mindig kitépte a falból a vezetéket, most jött ebben a hónapban másodjára a szerelő. Anyuék tanulva az eddigiekből, feljebb szereltették a dobozt. :D

Ági!
Gondolom már nyaraltok, bocsi, hogy nem tudtam írni neked, de a fentiek miatt korlátozva voltam.

Ági2!
Mi is az SZTK melletti lapos épületbe vittük Manót csípőszűrésre. Én is 1 hónappal előtte kértem időpontot. Amikor eljöttetek a korházból akkor adták oda a zárójelentést, valamelyik lap alján ott van a tel. szám ahol, be is tudsz majd jelentkezni.

Sírás: Szegényke, fogalmam sincs mi lehet. De én is egyből az ivásra gondoltam, mint Petra. Egy kis vizet, kiskanállal próbálj adni neki.
Laktoherb, én max 5 dobozzal ittam meg. Nem nagyon hiszek benne, mindenestre nem árthat. Annyibban jó, hogy legalább így tuti megiszod a szükséges folyadékot a tejcsihez.
Szopi után marad még tejcsid? Mert, ha már nem jön egy csepp sem, akkor érdemes kipróbálni tápszert. Ugyan én se szívesen adtam volna neki. De, ha elég gyakran teszed cicire, akkor beindul újra a tej termelés. TEjcsit én nem szívtam, szerencsére magától távozott a felesleg. Fagyasztani meg nem akartam, feleslegesnek tartottam, úgy sem használtam volna fel. Pocak nem fájhat neki? Told fel neki a lábacskáit, mikor szopizott, hátha csak szél bántja. Esetleg a fülei? Megnyomkodtad neki?

Tünde!
Apartmanba voltunk, de kértünk reggelit is. Fejenként 5 euró volt naponta. Egy kicsit sokalltuk, de szerintem bele kalkulálták a hiányt is. :) Nagyon sokan voltak, főleg magyarok, akik még pakoltak is maguknak. Pofátlanul vitték ki a kaját. Az első nap még csak egy kis teafiltert, de már a végén két marékra vitték a zsemlét. Az egyik női vízilabda csapat volt, kellett a az energia :wink: Az apartman jobb volt mint a szállodai szoba, tiszta, nagyobb volt, még ott volt a főzősarok a reggeli kávénak, és mindig hoztak friss törölközőt és levitték a szemetet. Tehát nem olyan volt mint pl. Olaszországba, ahol pl. minden tele volt homokkal.

Jól sikerült a 20.-ai tűzijáték. Sajnálom a sérülteket, de ennek szerintem nincsen felelőse. Ha az embereket elküldték volna, nagyobb lett volna a káosz. Biztos lett volna egy két piás balhézni akaró emberke. Itt már biztos eltapostak volna egy-két embert, így legalább ez nem történt meg. Minden esetre azokat a szülőket nem tudom megérteni, aki ekkora tömegbe kiviszi a pár hónapos csecsemőjét. Még akkor sem, ha nem történne baj. Na de a gyereknek ilyenkor már aludnia kellene, na és persze a nagy hangoktól, még "idegbajos" lenne. Én ezeket is a szülőket is felelőségre vonnám.
még sosem vittem Manót a tömegbe, ha valami rendezvény van, akkor a szélén sétálunk ,vagy kikerüljük, sose lehet tudni. Nagy az életösztön az emberekben, pánik esetében, nem figyelnek oda másra.

más: Manó egész nap rajzol/firkál kint a járdán, nagyon élvezi, hogy egész nap levegőn lehet. Van egy pár új hadisérülésünk, most az orra alatt és a szája csattant ki, egy rosszul sikerült kanyar után. :) De katona dolog, szalad tovább.

Tünde , Petra akkor nektek is jól telik a nyár utolsó napjai. :D

Többiek, hol vagytok?

Anita!!!
Hol vagy???
Ha tudni akarok rólatok, akkor a másik fórumra kell benéznem. Párod jobban van már? Boti? Képzel, anyu 28 éve szenved az epéjével, de most szánta rá magát a műtétre, jövő héten őt is műtik. A doki kb. annyi idős mint én, anyu meg is jegyezte viccesen, hogy megvárta, hogy megnőjön... :D Írok Privibe 2 sort. ok?

Na most már megyek.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok megint én.

Végre egy hosszú üzenet. :D :wink:

Jó volt olvasni rólatok Anita2!

Hajad miatt szerintem , tényleg ne agódj tovább. Türelem, egyszer vége lesz a hajhúlásnak. Nekem mostanábban állt meg.
Hajvizsgálat: Hát, szerintem annnak a nőnek nem sok tapasztalata volt. Biztos egy gyorstalpalós tanfolyamot végzett, a gép használatához és ennyi. Kencefice pedig tényleg felesleges, szerintem. Az sem tesz jó a hajnak éa a fejbőrnek, ha mindent hirtelen váltasz, pl . sampon. Én csak egyszerű wu2 használok már.

Eltudom képzelni, hogy nézhet ki Dodi, hasonló most Manó is. :D
Kornél nagyon ügyes baba.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Anita2!

MÉg csak annyi, nem tudta volna megmenteni a doki elől a fogaidat? Nekem is el volt halva és szineződve, rendesen. De nálam a korona kizárva, amíg lehet. Ugyan elég sok pénzért, de kiferítette elől a fogam és új tömést kaptam. Már kész csodát tudnak teni a fogdokik. Ugyan a itthoni dokim, nem válalta, mert már nem 1x volt tömve, félt, hogy letörik, de szerencsére most már tök szupi elől. Sőt a nyíregyi doki még egyenesbe is hozta, teljesen meg vagyok vele elégedve.

Na most már tényleg megyek mára...:D

Szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka!

Sajna a fogammal már mást nem lehetett tenni. Ez a doki is csinál fehérítést. Kérdeztem is, hogy nem-e kellene a többit kifehéríteni a pótlás előtt, de azt mondta felesleges. Szép fehérek egyébként a fogaim, csak tényleg ez a kettő volt kritikus........épp a kirakat. Már nekem se egyszer volt tömve elöl. Pár éve már be akartam tömetni a kettes felőli részét is, mert ahogy összeértek ott is volt picike hiba, de már nem merte, mert annyira tele volt hajszálrepedéssel a két egyes, hogy félt ha megfúrja a szélét, ripityára törik. És most leköszörülte ezt a kettőt, és betömte a két ketteske oldalát. Olyan csodálatosan megcsinálta, hgoy észre sem lehet venni a tömést (8000ft volt a kettő......szerencsére csak pici likak voltak......de attól nem olcsóbb). Én már nem bánom ezt a koronát, mert olyan ronda volt az a kettő elöl, nagyon szégyelltem (kár hogy nem mentem hamarabb). sőt, az egyik ferde is volt, olyan kis ákom-bákom. Már csak abban bízok, hgoy szép legyen a pótlás. :) Majd péntek délután megmondom milyen is lett.
És ha nagyon tetszik, akkor talán még egy vigyorgós fotóval is jövök valamikor............péntekig még maradok a házi vámpír. :lol: :lol: :lol:
Anita2

KépKép
KépKép
nagy_anita

Jolka!
Ha ma este még olvasol,írhatsz!Hajnalban indulunk!!!!
Úgy néz ki Zadar környékére megyünk!Hol van pontosan a tó/tavak ahol voltatok?
Ági
csagi

Ági!!!
Küldtem mailt. Remélem még időben megkapod.

Szia Jó utat nektek!!!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Köszönöm a bíztató szavakat, remélem túljutunk a nehezén.

Petra! Bencének nagyon sok boldog névnapot kívánunk!!!!
Írj légyszi a babaúszásról. Már egyszer érdeklődtem, csak biztos nem olvastad!

Dórám megint hasra vágta magát. Addig löki magát, míg átgurul. Olyan édes!!!

Anita2! Örülök, hogy lassan rendeződik minden, annak még jobban, hogy írtál.
Olyan jó volt olvasni a bíztató szavakat!!!
Tegnap már nem ordított annyira. Remélem beindul a tejcsi. A jobb cicim kritikusnak érzem. Abból semmi nem jön szopi után, hiába nyúzom.
Egyébként nem adom fel!!! A fagyóban van 1400 g letéve. Már abból olvasztottunk is fel, hogy ha kell azzal pótolom. Csak a felét ette meg. Nem gond. Tegnap már egyáltalán nem kért pótlást.
Eleve a kórházból tápszert felírva engedtek haza. Nehezen indult a tejcsi. Vagyis a kórházban be sem indult. Persze gondolni sem akartam a tápszerre, gyötörtük anyával, hogy induljon meg a tej. Már volt 2-szer ilyen krízis, túl léptünk rajta. Ez most szörnyű volt, de remélem ez is megoldódik most már!
Te sem adtál semmi pótlást 6 hónapig? Mármint alma, és burgonya pépre gondolok? Nem kóstoltattad vele?
Nagyon ügyes Kornél baba. Látszik rajta, hogy erős igaz?

Jolka,
Anita2!
De jó, hogy felhozódott a gyökérkezelés. A jobb kettes nekem is kezelve volt 13 éve. Azóta iszonyat milyen lett!!! Olyan gátlásos vagyok én is miatta. Csak a bal oldalam fotóztatom, és a mosoly is furi! Már én is akartam rá koronát, de sokan mondják, hogy a sajátom, addig jó! Már akkora hézag van az egyes, és kettes között, pedig nem volt a kezelés előtt. Szóval jól elmozdult. Kiváncsi vagyok milyen lett a fog, amit meg csináltattatok.
Tudnátok írni, hogy ki, és hol csinálta, és mennyiért.

Jolka! Az SZTK fizetős? Mit csinálnak ott a babóval? UH-al nézik meg?
Tápszert nem szeretnék adni Dórának. Mint írtam Anitának, a kórházból azzal engedtek haza, de már akkor sem adtam neki. Remélem visszajön!

Bocsi, hogy mindennek az árát kérdem. A páromnak jelenleg nincs munka. Keres ezerrel, de nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz! Na mindegy! Nem sírok!
Ha hallotok valami álláslehetőséget, légyszi szóljatok! Földrajz- történelem, német szakon végzett!

Üdvözlet mindenkinek!
Aki nyaral, jó nyaralást!
ÁGI2
[img]][img]http://babafalva.hu/tickers/15p.png[/img][/url]
[/img]
ágimanó1

Sziasztok!

Ági2!
Küldtem privát üzenetet.

TEgnap majd megettem Manót. Elkezdett fekvés előtt szopizni, de még volt nála kuki (kukoricapehely). Egy harapás kuki és kis tejcsi, megint kuki.... Közben vigyorog. :D :D :D Nagyon édes volt, de már ez tényleg túlzás. Megvárom a nyár végét és csökkentjük az adagot. Jövőhéten már az új, átalakított ágyban fog aludni, remélem sikerül az alvási szokásokat is változtatni. Matracot végül a debreceni uton csináltatunk. Leesésgátlót, pedig a Létiben vettünk 4500 Ft-ért. Itt mindig olyan rendesek az emberrel, öröm bemenni.
Mentem mára.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Szia Jolka!

Én is írtam neked, de lehet nem jó helyre!
E-mailt!
Remélem meg tudod nézni!!!

Üdv mindenkinek!
ágimanó1

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?