A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Sziasztok!

Edit
Szavaztam rátok!!

Végre van itthon is netem, már nagyon hiányzott.

Gyerekek jól vannak, igaz ÁDám most esett át egy taknyos, kuki-fertőzéses betegségen, de már jól van.

Lorával nagyon várjuk a sulit, már mindent megvettünk neki, kiváncsi vagyok milyen lesz az első napja a suliban, én biztosan bőgni fogok.

Most ennyit röviden, majd visszaolvaslak benneteket és még írok.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

sziasztok!

andi!
hurrá lakás! hogy sikerült rögtön albérlőt is fogni? ismerős, vagy már előbb hirdettétek? csinik voltak a lagzisok is. az a dinnye pedig... idén az enyémek sem ettek túl sok dinnyét. reklamáltak a magok miatt.

doris!
gyönyörűek a gyerekek. már jó régen láttuk őket, az albumodat többször megnéztem, hátha került bele újabb kép. nem csoda, hogy csak rájuk kell nézned és mennek a dolgok majdnem maguktól :)

éva!
gratula a vizsgákhoz. negyedik bébi tervben, nem semmmmi :)

én depresszió közeli hangulatban. féltem az augusztustól, amikor is a fiúk teljes csatasorral itthon tanyáznak. hát bejött. minden valóravált, amitől féltem. féltékenység, veszekedés, rendetlenkedés, verekeséd. bulcsú kis drága, a nagyok is szuper okosak, rengeteget változtak és élvezném is őket, de folyton veszekedünk. egy csomó időnk megy el a neveléssel, aminek ráadásul semmi látszata. a játszótérről már kinéznek minket lassan. 4 évesen is ott tartunk, hogy lövést kapnak és szórják a homokot vagy hisztiznek szinte ok nélkül. brrrr. megbuktam, totál csőd.
a másik ikres topikba irtam le, hogy a férjem is kissé megbuggyant. a nyaralás felénél benyögte, hogy ő akar gyedre menni októbertől a kicsivel. már lefutott ügy, de rendesen felfordított egy darabig.
na, senkit nem akarok terhelni a további részletekkel... most egy darabig hagyom, hogy ez így legyen, aztán majd úgyis kijövök belőle.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok :)
Marcsikám :)
Köszönjük a dicséretet :)
Sajnálom a hangulatodat és nagyon-nagyon együtt tudok ám érezni Veled, bár nekem nincs okom panasszal, hisz csak ez a két kis rosszcsont boldogit, de az én béketűrő természetemet is kikezdik néha. Nálam a játszótéri vitáknál telt be a pohár pár hete... megfogadtam amig ilyen dinkák - Lili folyton magas C-ben visit le mindenkit, ha a játékaikhoz hozzáérnek de leviselhetetlenül - nem megyek velük játszira.... Aztán másnap délelött persze újra ott kötünk ki. Mostanában játszótér felfedezésra hordom Őket, minden nap más játszit veszünk célba - kocsival - és igy csak két-háromnaponta jutunk vissza az ismerős terepre de engem is zavar mert az enyémek meg mindenki játékát előszeretettel használják.
Ma egy háromgyerkőcös anyuka legnagyobb - 5 és fél éves - fia rendezett olyan hisztit amit az én két és fél éveseim szoktak szóval teljesen elkerekedett a szemem, hogy ez még akkor is tarthat... Nem vallottál csődöt, ez a lényeg!!!!! Mindenkinél seggre ül ám a fegyelem időnként az érzelmi hullámvölgyekről meg ne is beszéljünk.... Már leirni is szégyenlem, hogy még egy év távlatából is csak siratni tudom az én "boldog" házasságomat pedig már igazán ideje lenne eltemetni az egészet. Talán a költözés meghozza ezt a várva-várt lezárást :)

Éva :)
Örülök, hogy újra van neted :) Sajnálom Ádám betegségét...remélem már jól vagytok :) Lorának nagy-nagy gratula a sulikezdéshez :) Emlékszem én is milyen izgatottan vártam, hogy végre nagy iskolás legyek :) Milyen boldogság az új táska, ceruzák, füzetek látványa...:)

Puszi:Doris
doris

Marcsi!

Megnyugtatlak, én is sírva fakadtam az este, miután lefektettem őket, :oops: mert a délután is nyűgös, hiába viszem őket a játszótérre, csak ülnek, megisszák az ivólevet, megkérdezik, hogy vittem-e valami ennivalót. Ha nem, akkor továbbra is rajtam csüngenek, így inkább hazajövünk. Az esti fürdés, a fogmosás, a pisilés lefekvés előtt stb. stb. stb........ tiszta nyűg meg szerencsétlenkedés. :cry: Ráadásul minden este megy a műsor. Gyere már, ne ugrálj, ne bántsd a másikat, kell pisilni?, gyere fogat mosni, akarsz még vacsorázni?, szomjas vagy?. Mindent úgy kell a fülükbe rágni, semmire nem figyelnek. Tegnap este Gergő véletlenül belekente a fogkrémet Gréti atlétájába. Na azt a visítást, hogy most ki fogja ezt kicserélni neki, és egyébként is ...... :roll: Én meg sajnos olyan vagyok, hogy hamar felkapom a vizet és kiabálok velük :oops: Olyankor mindig úgy érzem, hogy nem vagyok jó anya, mert lehet, hogy ha türelmesebb lennék, akkor ők is jobbak lennének. Bár ezt kétlem. Az anyukámtól meg mindig megkapom, hogy én vagyok a hibás azért, hogy ilyen rosszak (na jó, csak elevenek) a gyerekek, mert nem tudom megnevelni őket. :roll: Szép kis önbizalom-építő megjegyzés a saját anyámtól.

Fáradt vagyok, én is nyűgös vagyok, az idén még nem is voltam szabadságon, nyaralni sem voltunk, még a strandra se mentünk ki (egyszer voltunk a Vadasparkban, ennyi), a lakást megvettük (hogy azzal mennyi intéznivaló van :roll: , már az is az agyamra megy) Apa állandóan dolgozik, én meg kezdek kimerülni. :cry:

Ez van, de majd aug. utolsó hetében szabin leszek. :) Igaz, hogy akkorra meg nagytakarítást szerveztem magamnak :roll: , úgyhogy pihenni megint nem sokat fogok.

Ja, és köszi a dícséreteket. Nekem meg tudod melyik kép tetszett? Az alsópáhoki, ahol a fiúk az ablakban ülnek szemben egymással. Szuper :D Hogy tudtátok így lekapni őket? Én sose tudok róluk normális képet csinálni, mert állandó mozgásban vannak. Kivéve mikor alszanak. Itt van róluk kép, hogy milyen lehetetlen pózban képesek elaludni.

Kép

Kép

És itt igaziból, rendesen aludtak éjszaka. :roll: Hogy lehet így aludni :?:
Albérlőt nem kellett fogni, jött az magától is. Tudod, ez egy kisváros, ahol mindenki tud mindenkiről mindent. Még meg sem vettük a lakást (azt sem tudtuk, hogy meg tudjuk-e venni), de már jöttek, hogy tényleg ki fogjuk adni albérletbe? De mikor már lefixálódott a dolog, még azután is érdeklődtek, úgyhogy jelentkező az volt. Szerencsére egy fiatal pár vette ki, gyerek nincs, ők normálisak, úgyhogy nem fogják nagyon lelakni a lakást. Na de majd ha mi költözünk. :!: Már alig várom :lol: Röpke 2 év :lol:

Hát most ennyi.

Sziasztok: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Nem tudom mi van a levegőben, de én is most készültem ki éppen, a gyerekek kétpercenként pattogtatnak, ezt kérek, azt hozd ide ......stb. és közben ötpercenként bőg valamelyik, mert vagy elesett vagy összevesztek, és eközben az én drágalátos férjem játszik a psx-el és tojik a nagyvilágra, na betelt a pohár, bezárkóztam a szobánkba és ráhagytam a gyerekeket, miért mindig csak én szenvedjek velük? Elhiszem , hogy ő is fáradt, mert dolgozik, de nekünk, anyáknak sosincs pihenés? Én néha úgy érzem, mintha egy cseléd lennék itthon, tudom, hogy még kicsik a gyerekek, de azért többet is segíthetnének, legalább azzal, hogy nem csinálnak kupit, vagy nem veszekszenek annyit. Dehát ez az anyák sorsa, és még én akarok negyedik gyereket???!!! Hát jól meg kell gondolnom., sokkal több türelemre lenne szükségem. Mondjuk, már május vége óta itthon vannak, sok ez a nyári szünet, várom már az ovit és az iskolát.

Meg amiatt is ideges vagyok, hogy öt napja el van zsibbadva a jobb lábfejem és néha a jobb kezem is elzsibbad, már korábban is volt ilyenem és ez még beszédzavarral is párosult, mindenféle vizsgálatokon voltam akkor és azt állapították meg, hogy migrénem van és az okozza ezeket a tüneteket, de mostanában már nem is fáj a fejem. A férjem felhívott egy gyerekkori barátját, aki agysebész és megnyugtatott, hogy szklerózis multiplexnek ezek a tünetei, ami agysorvadás. Hát köszönöm , ezzel megnyugtatott!!! De azt mondta a jövőhéten kivizsgál, mert így látatlanban nem akar semmi rosszat mondani. Utánaolvastam a betegségnek és nem sok jóval kecsegtetnek, a vége tolókocsi, úgyhogy én már minden rosszra fel vagyok készülve, és még csoda, hogy ideges vagyok????

Na , de nem akarok panaszkodni, csak megnyugtatásként írtam le, hogy nálunk sem könnyű az élet.

Marcsi
Te meg ne aggódj, ilyenek ezek a gyerekek, inkább elvenek legyenek, mint betegek!!!!

Andi
Édesek a gyerekek, nem semmi, ahogy alszanak. Az enyémek sosem másznak le az ágyról.

Doris
Ne viccelj, egy év még nem sok, nem biztos, hogy elegendő egy válás feldolgozására, szerintem te nagyon ügyes és erős vagy, és szerintem ez a természetes, hogy siratod az elveszett boldogságod. Kívánom, hogy legyél boldog valaki mellett egyszer!!!

Puszi mindenkinek

Éva

Kép

Kép
éva75

MÉg azt elfelejtettem, hogy Ádámkám nemhogy meggyógyult, megint beteg lett, tüsszős mandulagyulladása van 39fokos lázzal, de jól bírja, meg sem látszik rajta, csak reggel és este lázas, napközben jól van.

Irjatok!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Éva!
Remélem, hogy nem azt a betegséget fogják nálad diagnosztizálni.
Egy biztos, bármi is a bajod, a vitamin segíthet neked és a gyerekeknek is. :) Tudom nem olcsó, de a gyógyszerek sokkal drágábbak lesznek:
http://www.drlenkei.hu/index.php?site=help_esetek
http://www.drlenkei.hu/index.php?site=eredm&siker=20
Szerintem érdemes elolvasni a könyvét is.
A másik tippem, hogy tegyétek át a fekhelyeteket, ui. lehet, hogy van ott valami. Ha esetleg áldoztok rá, fel is mérethetitek. Nekünk a régi lakásban segített. :)
Cicátok van? Ha igen hol szeret aludni?
Jobbulást minden kis és nagybetegnek! :)

Eri
simones

Andi!
Hogy lehet így aludni? :o :lol:

Eri
simones

Eri!

Azt, hogy hogyan lehet így aludni, talán a gyerekeimtől kellene megkérdezni, mert nekem fogalmam sincs. :wink: Szerintem addig nyűgődik, forgolódik, szerencsétlenkedik este Gergő, míg a földön köt ki. Szerintem van még ilyen képem, ahol ülve alszik, mindjárt megkeresem. (Habár lehet, hogy az nem digitálissal lett fényképezve) Jókat szoktam röhögni rajta, behívom Apát, hogy nézze meg ő is, mert aztán el sem hiszi, hogy miket tud kitalálni a gyerek.

Direkt ilyen támlás ágyat vettünk, hogy ne essenek ki belőle, de Grétinek csak sikerül így is félig kilógni. Ő egyszer ki is esett a lyukon :roll:

ÉVA!

Csak nyugi, amíg meg nem vizsgált valami jó doki. Talán nem olyan nagy a baj. Szorítok! Vigyázz magadra !

Jó hétvégét: Andi

Kép
gandi75

sziasztok!
köszi a biztatást. persze egyáltalán nem volt öröm olvasni a hasonló gondokat.
andi!
ismerős ez a tekergő alvás. az enyémeknek ráadásul támlájuk sincs a galérián. kezdetben éjjelente többször (minden bulcsú szopi) alkalmával újra visszarendeztem őket a matracukra. most valamivel jobb a helyzet. de továbbra is hallom a fejek, lábak koppanását éjszaka. :)
éva!
tényleg várd meg az eredményeket. remélem rendben lesz minden :)
eri!
mit dolgozol a suliszünetben?

ikertali?
aug 26-27-i hétvége? tímár utca?
szombat délelőtt? 9-től x-ig?
véleményeket kérek!

nálunk továbbra sem javul jelentősen a helyzet. azt hittem a kipanaszkodás után újra erőre kapok. de elfogytak a tartalékaim. az a legrosszabb, hogy kudarcnak élem meg. alapvetően eddig jól boldogultam velük. de ez az év, nyár, hónap... mindent negatívban überel :( :(
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

sziasztok!

Tengap voltunk a férjem egyik gyerekkori barátjánál, aki idegsebész, egyből elküldött MRI-re, még tegnap meg is csinálták és képzeljétek jók lettek az eredményeim!!! mégsem az a betegségbem, amire az orvos gyanakodott, hála Istennek!!!!!!
De kedden vissza kell mennem hozzá és folytatja a kivizsgálást, azt mondta a végére jár, hogy mi okozza ezeket a zsibbadásokat., a lényeg, hogy megmaradok!!!!

Marcsi
Ne add fel, ez egyáltalán nem kudarc, az enyémek is pár napja szinte kezelhetetlenek, a mintagyerek Ádámomból egy kisördög lett, egésznap veri a testvéreit, de nagyon durván, persze ők viszonozzák azt és még csúnyán is beszél, amit azelőtt ő nem csinált és nekem is nagyon csúnyán felesel, az előbb is rászoltam, hogy ne csapkodja az ajtókat és ne rohangáljon, mert el fog esni, erre az volt a válasza, hogy ne szóljak be neki, csak lestünk a férjemmel, hogy miket mond ez a kis görcs.
De az az igazság, hogy már tényleg nagyon hiányzik nekik az ovi, már lassan három hónapja vannak itthon, ott majd egy kicsit összeszedik talán magukat.
Talán nektek is könnyebb lesz, ha megkezdődik az ovi, fel a fejjel!!! Ne idegeskedj, mert akkor nem lesz tejed!!! A lényeg, hogy egészségesek, a többi nem számít!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva!

Örülök, hogy "megmaradsz" :oops: Remélem, megnyugodtál egy kicsit, de azért tényleg jó utána járni a dolgoknak. :roll:

Marcsi!

Sajnos mi nem tudunk 220 km-t utazni, hogy talizzunk, pedig tök jó lenne "élőben" is beszélgetni. :roll:
Nekem tegnapelőtt este volt a gyerekeimmel egy "komoly" beszélgetésem. Lefekvéskor külön-külön az ágyukra ültem, és elmondtam nekik, hogy most már nem fogok kiabálni, nem fogom "nyakon húzni" őket, hanem büntetés lesz. Vagy bemegy a szobájába, és nem jöhet ki, vagy beáll a sarokba, de ami a legrosszabbul érintette őket, hogy nem lesz mesenézés. Kikapcsolom a TV-t és nem fogják nézni. Nem tudom, mennyire hatott, de tegnap nem nagyon kellett rájuk szólni, és ma is egész normálisak. Igaz, hogy ők járnak oviba, tegnap du. pedig 5-8-ig még a játszin voltunk, szóval nem itthon ugráltak, szaladgáltak, csapkodták az ajtót, veszekedtek, hisztiztek. De ma még itthon vagyunk du., habár még szándékomban áll egy kicsit fárasztani őket a játszón :lol: Csak még sül a husi apának vacsorára, azt kiszedem, aztán még megyünk egy kört, hátha fáradnak.

Most megyek, mert úgy hallom, hogy valami disznóságot azért csak csinálnak. Úgy hallom, hogy Gréti biztatja Gergőt, hogy csináljon valamit. Ideje utánuk néznem. :lol:

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok! "Megnyugodva" olvasom, hogy nemcsak én vagyok ordító szörnyeteg időnként agyerekeimmel. nekem is két dolog megy az agyamra: 1. ha egymást nyösztetik, 2. amikor minden külön közelharcba kerül, pl fogmosás, átöltözés, stb.
Évi! Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Amúgy vitaminok tényleg lendíthetnek rajtatok. Különben anno egyik sporttársnőmnek voltak ilyen tünetei, ő el is ájult időnként, és azt állapították meg, hogy egyik nyaki ér kicsit máshol fut, mint kellene, így időnként nyomja a kulccsontja.
Marcsi! Együttérzek. Jó lenne, ha tudnál vhogy pihenni, utána rögtön szebb színben látod a világot. És bízzál magadban. az anyaságot amúgy sem tanítják sehol, egy életre szóló kísérlet. Persze marha rossz, amikor az ember szeretné jól csinálni, és nem úgy sül el. Én a nyaralás alatt voltam a nagyfiam miatt elkámpicsorodva. most meg, hogy hazajöttünk, tök jó fej. Persze most az amúgy angyali másodszülött van formában... nem folytatom :-) De nekünk panaszkodj nyugodtan!
Doris! Szerintem sem sok az egy év. nekünk ehhez képest kisebb összezördülésünk volt, és még mindig vannak utózöngéi, főként bennem, pedig az is már több, mint egy éves történet. Persze én befelé rágódós típus vagyok, de akkor is.
Fel a fejjel, megyek aludni, sziasztok: Claire
claire

Hello!

Nem nagyon működik a valamelyik esti beszélgetésünk, hogy nem lesz kiabálás részemről, ha jók lesznek. Sajnos elfelejtették, hogy megígérték, hogy jók lesznek :( Most is közelharcba került, hogy elaltassam őket. :( De végre mind a kettő alszik a mi ágyunkban a légkondiban. Ma délelőtt még elég jók voltak, csak 11 óra körül kezdtek megbuggyanni. Most azzal zsarolom őket, hogy holnap nem kapnak semmit a szülinapjukra. Pedig már megvan az ajándékuk :wink: Van egy olyan mese, hogy "Balto". Nem tudom, ismeritek-e, egy farkaskutyáról szól, és most kitalálták, hogy nekik olyan Balto kutya kell a szülinapjukra. Térdig lejártam a lábam, mire találtam egy játéknagyker-ben. 3800,-Ft / db. :cry: De hát egyszer van szülinapjuk egy évben :oops: Majd holnap teszek fel róluk képet, hogy hogyan fogadták a Balto kutyát.

Most egy újabb alvós kép Gergőről. Tegnap éjszaka megint így találtam a szobájában. Illetve Apa nézett be rájuk, és szólt, hogy menjek csak én is :lol:

Kép

Hogy miért jobb neki a földön, mint az ágyban :?: Sose fogom megérteni :lol:

Jó hétvégét mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Marcsi!
Nekünk jó a tali időpontja. :)

Andi!
Feleslegesen vettetek ágyat neki. :lol:

Eri
simones

Sziasztok!

Andi
Nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánok a gyerekeknek!!!!Várom a képeket!!!!

Claire
Mióta megcsinálták az MR vizsgálatot már megnyugodtunk, de előtte azért izgultunk egy kicsit, hogy mi lesz az eredmény.

Éva

Kép

Kép
éva75

Andi!
Boldog születésnapot kívánunk Gergőnek és Grétának!
:):):):):):):)

Eriék
simones

Köszönjük lányok a köszöntést. Képekkel csak estefelé jövök, mert most rohanunk az oviba + dolgozni.

Szép napot mindenkinek.

Senkit nem kapott el a tegnap esti vihar? Remélem mindenki jól van, mert a híradóban este 10.45-kor mutatták, és elég rémisztő volt. :cry:

Andi

Kép
gandi75

andi!
gondoltam rátok! boldog szülinapot a kis sajtkukacoknak :)
sajnálom, hogy olyan talit nem tudunk szervezni, amire mindenki el tud jönni. :(

eri!
úgy látom, eddig nem nagyon gerjedtek be a többiek a talira.
azért még ne fújjuk le. ok?

claire!
hajrá neked is! köszi a nyugtatgatást. fogalmam sincs hogy lehet bírni 4-gyel a tempót. nagyfiad végül hova megy suliba?

mi (vagyis csak én) terveztük, hogy megyünk a tüzijátékra, de férjem kategorikus NEM-je megmentett minket ki tudja mitől... :(
borzasztó rossz érzésem volt, alig bírtam elaludni... annyira biztos voltam benne, hogy többen meg is haltak. aztán reggel lóhalálában olvastam az index-en a híreket. szörnyű lehetett ezt megélni a tömegben kisgyerekekkel...

ma sikerült elaltatnom a fiaimat, mind a 3-at. (tegnap este 10-kor aludtak el és reggel 1/2 7-kor keltek a nagyok. és mégis vért izzadtam... marha kemény voltam. nem vagyok magamra egyáltalán büszke. rettentő fáradt vagyok és alaposan felhúzom magam, ha ellenkeznek az alvásnál. de tudom, hogy milyen jót tesz nekik, ha kipihenik magukat, ezért próbálom tüzön-vizen keresztülvinni az akaratomat.
:evil: :evil: :evil:
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Minket is nagyon megráztak a tegnap este történtek, szegény kislány és a többi áldozat, pedig csak egy tüzijátékra mentek.

Mi Tordason voltunk, mindenféle rendezvény volt és a végén lett volna tüzijáték is, de ott is iszonyatos nagy vihar volt, az volt a szerencsénk, hogy még az eső előtt fedezékbe tudtunk menni és ott meg is vártuk a vihar végét. Csak a két fiú volt velünk, mert Lora ma jött haza a Balatonról anyuékkal., de így elég volt őket cipelni, mert szegénykéim nagyon meg voltak rémülve, mindenki futott és kiabált, még jó, hogy mi nem kerültünk be a tömegbe.
Ott az járt a fejembe, hogy Pesten biztos nagy pánik van a vihar miatt és még arra is gondoltam, hogy biztos valaki meg fog halni, de én azt hittem, hogy a tömeg nyom majd össze valakit, ilyenekre gondolni sem mertem, hogy agyonüt valakit egy fa stb, még most is kiráz a hideg, ha rágondolok.
Úgyhogy este, ahogy elált a vihar szépen hazajöttünk, a gyerekek kicsit csalódottak voltak, hogy elmaradt a tüzijáték, de a lényeg, hogy épségben hazaértünk. És ha belegondolok, hogy tavaly Lorena a 75éves apósommal volt Pesten a tüzijátékon, többet biztos nem megy tőlünk senki tüzijátékra egy darabig az tuti., legalábbis Pestre nem. , mert itt Tordason azért nem volt olyan sok ember.
Hát nálunk így telt az augusztus 20., én is remélem, hogy mindenki jól van!!! Pár ismerősömet már felhívtam, hogy megvannak -e , de eddig szerencsére mindenki megvan.

Marcsi
Régebben én is nagyon erőszakos voltam az altatásnál, mert hárman összefogtak ellenem és nem tudtam lerakni őket, csak úgy, hogy a fakanál az ágy mellé volt készítve, és végül mindig elaludtak, de mostanában már az sem használ, Lorena már nem hajlandó alundi és így a fiúk sem, de majd az oviban úgyis ottalszanak és ott remélem, majd visszaszoknak a déli alvásra.

Ja, mi nagyon szívesen elmegyünk a talira, azért nem írtam, mert természetes volt, hogy ottleszünk., ha éppen nem lesz valaki beteg.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Mi gondolkodtunk rajta, hogy kimegyünk a tűzijátékra. De végül szerencsére nem mertük vállalni velük azt a tömeget. Így csak az ablakból és a TV-ben néztük, ami lehetett. Még a lehúzott redőnynél is szörnyű hangja volt a viharnak. :( Az udvarra most nem lehet kimenni, ui. leesett néhány cserép, ill. valami még nem, a fele kilóg. :( Majd talán holnap jönnek megjavítani. Kint a kukákat döntötte fel a szél.:( Még jó, hogy itt üres volt az utca. A városban ma mindenütt kidőlt fákat láttam. :(

Marcsi!
Nem tudom már ebben vagy a másik topikban kérdezted-e hogyan lesz a beszoktatás az oviba. Majd augusztus 29-én lesz az ismerkedés, du. szülői. Az első néhány napban valószínűleg nem alhatnak még ott. Sajnos én szabit nem tudok kivenni, legfeljebb fizetésnélkülit, vagy majd meglátjuk mi lesz. :) Még az is lehet, hogy beviszem őket órára. ;)
A másik kérdésedre a válaszom: Most egy 3 napos továbbképzésen veszek részt, aztán javítóvizsgák, bár én nem buktattam senkit sem. Előtte pedig mindenféle más jellegű munkáim voltak. :)
Tali: Mindenesetre még nem szervezek más programot szombatra. :)

Eri
simones

Sziasztok!

Na itt vagyok a képekkel. Csak gyorsban egy kicsit, mert még szeretnék keresztszemezni is, aztán még aludni is kellene :lol:

Kép

Kép

Délután már ilyen jól érezték magukat a gyerkőcök

Kép

Kép
gandi75

Az előbb nem engedett több képet feltenni, így megpróbálom még egyszer.

Tehát:
20-án reggel felköszöntöttük őket, odaadtam a kis nadrágot, atlétát, mondtuk, hogy hát akkor boldog szülinapot. Erre Grétike egy kicsit csalódottan ránk nézett és közölte, hogy "de én ajándékot akartam" :lol: Na ekkor megkapták a kutyákat is. Rögtön puszilgatta, szeretgette, azóta azzal alszanak, délután meg jól megrángatták szegény jószágokat az udvaron. :roll:

Kép

Jó éjszakát: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Jó régen jártam már erre,de most rászántam magam.
Visszaolvasni még nem tudtam,csak a képeket nézegettem végig.Mindenkinek nagyon aranyosak a gyerköcei,és jo nagyot is nöttek!

Rosszaság?Nekem ne is említse senki!Az én aranyos,szofogado kislányaimbol hárpiák lettek.Mindig kitalálnak valami jo kis mulatságot az én bosszantásomra :cry:

Rolunk röviden:Agusztus 15-én voltak 4 évesek.Eddig a bölcsit koptattuk,koptatjuk,de szeptember 1-töl mennek oviba.
Eddig nagyon várták,most már inkább bölcsisek maradnának.

Nekem is van egy jo képem a lehetetlen pozban valo alvásrol,megprobálom berakni:

Bea Kép Kép
beatrix2

Sziasztok!

Bea!
Utólag is boldog születésnapot kívánunk a lányoknak! :):):)
Egyre szebbek! ;)

Eriék
simones

Eri!

Köszönjük szépen!
Veletek mi ujság?

Bea
beatrix2

sziasztok!
bea!
szuper a kép! áruld el, de őszintén, te mindig tudod, hogy ki kicsoda? :twisted: gratula!

andi!
jól sikerülhetett a buli. a kutyusok tényleg szeretni valók :)
nem is írtad, hogy milyen volt a bölcsiből az oviba való átmenet. mit szóltak hozzá? mi a jelük?

a talit akkor nyomjuk?
m.

KépKép

KépKép
2in1

Bea

Én is nagyon boldog szülinapot kívánok a kiscsajoknak!!!!!

Marcsi
Nálunk lakásfestés van és segédkeznem kell a férjemnek, de lehet, hogy holnap estére elkészülünk, akkor tudunk menni a talira, ha nem készülünk el, akkor sajnos itthon kell maradnunk.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

lányok!
lemondom inkább a talit. itthon továbbra is áll a bál. ha szombaton talizok, akkor hétvégén sem tudok pihenni. férjem olyankor szokta átvenni őket. bocs. rettentően elfáradtam. szerintem komoly bajom van. iszonyú ingerült tudok lenni az ikrekkel.
:cry:
m.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

Sajnos mi sem tudtunk volna elmenni a talira, mert nem lettünk kész a festéssel és romokban hever a lakás, minden csupa glett.
Kitartás, egy hét múlva kezdődik az ovi és sokkal könnyebb lesz egyedül a picivel, a délutánokat meg már csak kibírod valahogy, akkor már a férjed is otthon lesz és nem leszel egyedül.
Pihenj sokat és ne idegeskedj!!! MOndom én, aki már alíg várja a jövőhét hétfőt!!!!Nekem három hónapja vannak itthon mind a hárman, úgyhogy már jól leamortizáltak, néha azért én is kiborulok és akkor szétrobbanok.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Marcsi!

Szerintem semmi komoly bajod nincs, "csak" egyszerűen kimerültek a tartalékaid. :( Sajnos járunk így néha, nem könnyű 2 db 4 évessel + a kicsivel.

Csak kitartást tudok kívánni Neked, nemsoká kezdődik az ovi, és napközben talán tudsz majd egy kicsit szusszanni, ha Kisbulcsú hagyja. Még mindig olyan jó baba, mint az elején?
Tudod, mit találtam? Elkezdtem olvasgatni a topikot az elejétől, és valahol láttam, hogy nektek már az ikreknél is tervben volt a Bulcsú név. Látod, csak lett Bulcsúd :lol:

Az ovit még nem kezdtük meg, majd szept. 04-én kezdődik. Addig még bölcsibe járnak, de mivel a bölcsit felújították, ill. még mindig csinálják, így a bölcsiseket átköltöztették a szomszédos oviba. Szóval oviba járunk (helyileg), de még a bölcsis gondozónénik vannak velük. Aztán 4.-étől maradnak az oviban, de már óvónénikkel. Egész jó átmenet. Mostanra megszokták a helyet, de még ismerős gondozónénik voltak, most már ismerik az ovit, csak az óvónénikkel kell megismerkedni. A jelüket - azt mondták beííratkozáskor - megtarthatják. Kifli és napocska volt a bölcsiben. Lehet tippelni, hogy melyik kié? :lol:

Kép
gandi75

Sziasztok! Boldog szülinapokat az érintetteknek!
Nekem elkerülte a figyelmemet a tali! Bocs. Pdeig tudtunk volna menni! Majd legközelebb.
Marcsi ne aggódj. Időnként kiborítóak, pláne, ha az ember fáradt, vagy más dolga is lenne. Néha én is kiakadok magamon, hogy milyen türelmetlen vagyok. meg ordítani is szoktam velük. Most hála a nyárnak, meg a letudott doktorinak épp jobb a helyzet. Sajnos ördögi kör jeleggel fel tud erősödni a rossz hangulat. Próbálj pihenni, vagy egy kicsit elszabadulni, hogy kinyújtóztasd az idegeidet. Én ha nagyon kivagyok még méhőempő tablettával is meg szoktam táplálni az idegrendszerem, meg a kölykökét is :lol: . Nyugis hétvégét mindenkinek: Claire
claire

Hello!

Na ma én is megbuktam :cry: (immáron sokadszorra) a déli altatásnál. Már fél 1-kor lefektettem őket, de most 2 óra van, és még mindig nem alszanak. Gréta közölte is, hogy ő nem álmos, és nem akar aludni. Mondtam, hogy én is sok minden nem akarok, és sok mindent akarok, mégsem kapom meg. :cry: Most már nem is engedem, hogy elaludjanak, hátha este hamar fürdenek és alszanak. Egyedül leszek velük, Apa megy dolgozni :cry:
Mondtam nekeik, hogy az lesz a büntetés, hogy nem nézhetnek ma már TV-t, mesét, DVD-t, semmit. Gréta azt mondta, hogy akkor ő inkább nem akar mesét nézni, de akkor sem alszik.
Na majd meglátjuk, mennyire leszek következetes és bekapcsolom-e nekik mégis a TV-t, ha már nagyon nyávognak :oops: Most nagy az elhatározás, hogy nem fogom magam hagyni, de ha ordítani fognak, akkor nem tudom, mi lesz :oops:

Kép
gandi75

Sziasztok!

Bea!
Mi is szeptember 1-én megyünk oviba. :)
Viki újabban kisbaba. Ölben kell átadnom a gondozónéninek. :lol: Még jó, hogy olyan könnyű. :lol:

Marcsi!
Most én is nagyon fáradt vagyok. Apa elvitte volna mindkét gyereket, erre Zoli nem akart menni. :(

Andi!
Csak következetesen. ;) Ma nálunk is kimaradt a du-i alvás.

Mindenkinek további jó hétvégét! :)

Eri
simones

Eri!

Sikerült :lol: Következetes voltam, és megálltam, hogy nem kapcsoltam be a mesét. :lol: Igaz, ehhez az is kellett, hogy szinte egész délután nem voltunk itthon, este 7-re értünk haza. Be a fürdőkádba, ki a kádból, Gréti alkudozott, hogy csak addig néz mesét, amíg vacsorázik, de nem-et mondtam. Erre bekapcsolta a TV-t, én meg ki. Szerencsére nem sokáig hisztizett. :lol: Olvastam nekik 2 Micimackós mesét, de már láttam, hogy álmosak, Gergő már nyűgös is volt, már semmi sem volt jó, úgyhogy mentek aludni 8 órakor. Így most van egy kicsit hosszabb szabad estém.

Apa dolgozik, én meg mehettem volna bulizni a barátnőimmel, de anyukám azt mondta, hogy "sehova :!: "
Persze, ha erősködtem volna, akkor vigyáz rájuk, és elmehetnék bulizni, de már most is hulla vagyok, ha későn fekszem le, akkor holnap még "hullább" lennék. Apa csak reggel jön haza, ő holnap délelőtt alszik, megint enyém a két gyerek. Így inkább nem is megyek sehova. :cry:

Az mit jelent, hogy Viki "könnyű"? Hány kilósak? Nem egyformák?

Kép
gandi75

Andi!
Ügyes vagy! :) :lol:
12-13 kg körül vannak. Zoli picit nehezebb, de nem sokkal. Az alkatuk különbözősége miatt viszont nehezebbnek tűnik. :)

Jó éjt!
Eri
simones

Sziasztok!

Ditke vagyok a "kisikres" topikból.
Mivel már nem vagyunk annyira kicsik, a lányok 21,5 hósak, nemsokára benövünk ide, gondoltam inkább innen kérek tanácsot, talán tudtok nekem segíteni.

A lányok mióta ki tudnak mászni az ágyukból nincs egy normális éjszakánk. Egész éjjel vándorolnak hozzánk, én meg nem győzöm visszaterelni őket a saját szobájukba. Nem akarom, hogy köztünk aludjanak, eddig sem vettük soha magunkhoz őket és ezután sem szeretném. Viszont így az megy, hogy 8-9 között elalszanak, 11-éjfél körül kijönnek (nincs sírás, csak kitotyognak, kérnek egy puszit, szépen visszaviszem őket és visszafekszenek), de innentől kezdve szinte óránként kint van valamelyik, bebújik mellénk az ágyba, vihetem vissza. Egy idő után elkezdődik a nyafogás, sírás, szóval egyre nehezebb, én meg egyre fáradtabb vagyok.
Volt köztetek valaki így? Mit lehet kezdeni velük? Nem akartam rájuk zárni az ajtót, de ma reggel már azt mondtam, hogy holnap bezárom őket, akkor nem tudnak kijönni és hiába ordítanak :( De persze ez nem jó megoldás, mondjatok valamit !!!

Köszi, és bocs, hogy így betolakodtam :oops:

Ditke
ditke62

sziasztok!
andi, nagyon jól tetted! nálunk 3-5-ig aludtak, és 10 -kor még kukorékoltak. de olyan kis nyugodtak voltak, semmi hiszti, minden rendben ment. sokat is tudtam-tudok pihenni most a hétvégén.
kellett is nagyon.
ez aztán tényleg a legjobb átmenet bölcsiből oviba. ennél jobbat ki sem lehet találni. az óvónők meg remélhetőleg aranyosak lesznek :) a gyerektársaság is nagyjából egyben marad?

eri!
az enyémek hiába jártak egy évet már ebbe az oviba, ugyanígy fognak "beszokni". csütörtökön aludhatnak ott először. első nap pedig csak 2-3 órát játszani viszem őket. nem is lesz baj, amennyire nem akarnak hallani az oviról, jó lesz az átmenet. bár rosszul is elsűlhet, ha 3 napig nem alszanak ott, azt hiszik, hogy ez már mindig így lesz. igazából hajlanék rá, hogy hazajöjjenek ebéd után, de egy kis vérátömlesztés kellene, vagy gumibogyószörp. aludni pedig akkor csak 1/2 2 körül kezdhetnének el, ha egyáltalán elalszanak itthon nekem. a kicsivel persze igy más napirendet kéne kialakítanom, majd meglátom.

claire!
lehet, hogy keresek méhpempőt. ez a propolisz? és gyógyszertárban kapható?

ditke!
nálunk is volt kimászkálás, de nem ennyire fáradhatatlanul. szerintem, ha eddig bírtad türelemmel és ezután is következetesen mindig visszateszed őket, akkor erőszakos ajtóbezárás nélkül is (előbb) utóbb megértik, hogy mit szeretnél tőlük.
az egyémeknél máshogy zajlott le a nagyfiús alvás. mi kiszedtük az ágyrácsokat (fejenként 2-t), mert féltünk, hogy kiesnek mászás közben. ez jó muri volt napokig. bepakolták az összes játékukat, aztán vendégségbe mentek egymáshoz. az első éjszaka még zsákban totyogtak ki egyesével. 3-szor egyre szigorúbb hangon elmagyarázott - itt a helyetek, itt aludjatok, ne gyertek ki - után kézenfogva jelentek meg az ajtóban. olyan édesek voltak... ekkor újra rábeszéltük őket, hogy feküdjenek le maradjanak az ágyukban. közben sötét volt a szobájukban, talán amiatt sem próbálkoztak többet. nem tudom.
betolakodásról pedig szó sincs, remélem csak viccből írtad :)
m.

KépKép

KépKép
2in1

Eri!

12-13 kilosak?
Az én csajaim is,és mindig azt mondogatják,hogy kicsik és vékonyak.Pedig esznek rendesen,de szerintem sokan nincsenek tisztában azzal,hogy nem mindegy hogy 3-4 kilorol és 50-56 centiröl indul egy gyerek,vagy másfél kilorol és 38 centiröl!
Pénteken megyünk elöször oviba,hát majd meglátjuk.
Jelen pillanatban a Bianka azt mondogatja,hogy ö nem akar menni :(
Mi teljesen máshova fogunk járni,más gyerekekkel.
A bölcsibe autoval kellet öket vinnem,mert messze van,az ovi pedig velünk szembe.
Ha ott hagytuk volna öket oviba is,akkor mehettek volna együtt a mostani társaikkal,de azért irattam inkább be ide oviba öket,mert ha én nem tudok értük menni,akkor nagyon nehéz megoldani a hazacipelésüket.Így meg bárki el tudja vinni és hozni öket.

Ditke!

Én Marcsival értek egyet,jobb ha most szokják meg a szobájukat!
Az enyémeknél is így kezdödött,aztán a mai napig velünk alszanak :(

Délutáni alvás:A bölcsibe alszanak,itthon nem!!!Aztán estére nyügösek és nem tudnak elaludni!!!Jo,ha este 10-kor elalszanak!!!
UTÁLOM AZ ESTÉKET!!!!!!!!!!!!!!!!

Bea
beatrix2

Sziasztok!

Marcsi, Bea:)

Köszi a választ, egyelőre továbbra sem tudom mit csináljak. Ma éjjel is vagy 6x visszakísérgettem őket. Persze ennek az a következménye, hogy fáradt vagyok, így ma egész délelőtt veszekedtem velük :( Jól elvagyok 5 óra alvással, ersetenként kevesebbel is, de az fontos, hogy amíg alszom, addig ne kelljen felkelni, és most ez nincs meg :( Nappal szépen alszanak az ágyukban, este is elalszanak 10 perc alatt, csak éjféltől indul a vándorlás, én meg pont akkor szoktam lefeküdni :(
Mondjuk Csenge mostanában nagyon anyás, még evés közben is sokszor kéri, hogy fogjam a kezét, vagy ha ül a babakocsiban akkor is nyújtja...egész nap az ölemben ülne, simogatni kell meg puszilni, ha csinálok valamit jön utánam mint a kiskutya és sír, hogy "anya, puszi, hejte". Nyilván vannak dolgok itthon amiket meg kell csinálni , ilyenkor nyafog, rángatja a ruhámat :( Mint egy kis kullancs - ahogy egy ismerősöm nevezi... Nem tudom, hol rontottam el, Petra szépen eljátszik egyedül, ő sokkal ritkábban jön ki éjjel, inkább csak akkor, ha a tesója felkelti.
És hiába magyarázom, hogy ez az anya ágya, ez meg a tied... meg hogy szeretnék aludni :( mintha nem értené mit akarok. :(

Na, felébredtek :(

Ditke
ditke62

Ditek!

Sajnálom, hogy így alakulnak az éjszakáid :cry:
Okos tanácsot nem tudok adni, mert az enyémek soha nem mászkáltak éjszaka. Az más dolog, hogy kiabálnak, és nekem be kell mennem hozzájuk (a mai napig), mert hol a háta viszket, hol szomjas, hol pisilni kell, hol csak takarjam be stb. stb.... Szóval én is kelek minden éjszaka legalább 3-szor. Az már jó éjszakának számít, ha csak 1-szer kell bemennem.
Viszont a déli alvással hadilábon állunk, mint fentebb is írtam. Szombaton egyszerűen nem aludtak el, járkálnak, kijönnek, beszélgetnek. :cry: Este is kijönnek lefekvés után 1x - 2x, de aztán alszanak (hál' Istennek)

Én sem engedtem soha, hogy köztünk aludjanak, mert ha mind a kettő oda akar feküdni, akkor mehetek én a gyerekágyba :lol: Még akkor sem engedtem oda őket, ha lázasak voltak, inkább bementem hozzájuk többször éjszaka, megnéztem őket. Egyetlen egyszer aludt Gréti mellettünk, kb. 4 hónapja, amikor egész éjszaka hányt. :cry: Persze, hogy akkor inkább magam mellé vettem

Bocs, hogy nem sokat segítettem, de szerintem továbbra is legyél következetes, hátha egyszer elfogadja, hogy mindenkinek saját ágyikója van.

A magasságmérővel hogy állsz? Készül?

Andi

Kép
gandi75

Szia Ditke!

Nálunk is volt ilyen időszak, akkor az volt a megoldás, hogy mi mentünk át a szobájukba és odafeküdtünk melléjük, a két kiságy mellé. Mindig az ment, aki hamarabb felébredt. (Először csak nem használt paplanokat, takarókat tettünk le a földre, aztán szereztünk egy kinyitható fotelágyat.) Ettől többnyire megnyugodtak szépen visszaaludtak és ha fel is ébredtek elég volt annyit mondani, hogy aludjál, itt vagyok. Jó sokáig tartott, míg leszoktak erről, legalább fél évig, de most már nem igénylik, hogy ott aludjunk náluk, ha felébrednek, az meg nem is jut eszükbe, hogy közénk feküdjenek! :-)

Hogy vagy Marcsi? Már csak egy hét az oviig!!! Tudsz eleget aludni? Én a fiúk születése után attól hülyültem meg ( a szó szoros értelmében! :-( ), hogy alig aludtam.

Ezek szerint az én fiaim igazi sózsákok! :-) Nem is gondoltam volna! Marci 14, Csabi 15 kilós, pedig ők is 38/42 centivel és 1380 grammal születtek. A nagyszülők mindig sopánkodnak is, hogy Marci milyen vékony. Ez igaz, viszont rettentő szívós és izmos. Hihetetlenül ügyes a mozgásuk, sok mindenben bátrabbak és ügyesebbek, mint más jóval idősebb gyerekek. De Ditke, az se semmi, hogy a lányok már 21 hósan ki tudnak mászni az ágyukból!

Sziasztok!
Mimóza
mimóza

Sziasztok! akkor az enyémek óriások, igaz úgy is születtek. Nálunk is egyik ( Eszter) nehezebb, meg fogásra is más. Most olyan 93 centisek, és 13 ill. 14,5 kilósak, így 28-29 hósan. Egyébként ilyenkor még tényleg nem mindegy mekkorának születtek, de a felnőtt méreteiken már nem fog látszani.
Ditke! Ami az alvást illeti, én ebben nagyon béna vagyok. A második fiam egészen az ikrek születéséig átjött hajnalban közénk. Az ikrek nekem egy nagy dupla alvósarokban alszanak, mert külön szedve végleg reménytelen volt. Este odafekszem közéjük, úgy alszanak el. Mostmár ritkábban klnek éjjel, de azért időnként beállít vmelyik vagy vizet kér, bagy melléjük kell feküdni, stb. Persze az is igaz, hogy nálunk egy szpbában alszik a 4 gyerek, ezért ha nagyon sír vmelyik, akkor inkább kihozom, vagy hagyom kijönni. A nagyok most szoknak le a délutáni alvásról, ebben én eléggé hajthatatlan vagyok. Ábel suliba megy így nem csoda, Dávidot remélem az oviban még egy kicsit visszaszoktatják, mert valójában még kéne neki. Lehet, hogy röhej, de a két kicsit délután többnyire még mindig benyomom a babakocsiba, ott nem tudnak ficánkolni, így elalszanak. (Ált kint a kertben, rossz időban a pincében. Nyáron a nagy melegben is.) Na meg 4 gyereket egy szöbában lefektetni délután, az nálnuk végleg reménytelen. A nagyok mesét hallgatnak, a kicsik hangoskodnak, stb.) Azt hiszem ha a nagyoknak megindul a tanév, akkor beszoktatom őket délutánra is az ágyukba.
Andi! Mese megvonás nálunk is szokott lenni büntiből, vagy ha nem alszanak. Nálunk a TV nem gond, annyira nem nézzük, mi sem, ők sem. így ma pl rácuppantak a képernyőre a fogorvosi rendelőben. De otthon annyira nincs a szokásrendszerükben, hogy eszükbe sem jut. Apjukkal a számítógépen néznek néha mesefilmet. Meg ha összejön, szöktunk diafilmet vetíteni eyg kb 30 éves ciavetítőn, azt nagyon szeretik.
Marcsi! Nem, a méhpempő más része a méhek termékének, Gyerekkorunkban pempősmézként adták nekünk. A propolisz is jó, csak másra, az egy természetes antibiotikum. Én a méhpempő tablettát uattól a cégtől veszem, ahonnan az aloét, de biztos van másutt is.
Claire
claire

Sziasztok!

Köszi szépen mindenkinek az alvás-ügyben írtakat! :)
Claire, előtted egyébként is leborulok, nem lehet semmi 4 gyerekkel...
Nálunk egész addig nem volt gond az alvással, míg nem tudtak kimászni az ágyból, (Mimóza: már 20 hósan is kimásztak, 1.5 hónapja megy ez a dolog nálunk :( ) éjjel ha felébredtek, max. nyöszörögtek egypicit és visszaludtak, most meg kijönnek :( Bár lekopogom, Pepe ma éjjel még csak 1x volt kint, Csengemeg még egyáltalán nem:)
Tegnap éjszaka állítólag kijött Petea (én nem ébredtem fel, a férjem mesélet), bebújtr a férjem mellé az ágyba, aztán átfészkelődött mellém, majd fogtamagát és a takaróját (amit áthozott :D ) és visszament a saját ágyába aludni :D
Remélem azért szép lassan javul a dolog :)
Mimóza!
Azon már túl vagyunk, hogy ott fekszem a földön a gyerekszobában...legalábbis remélem, ez korábbi "korszak" volt, amikor Csenge csak úgy aludt el/vissza, ha fogtam a kezét :(
De erről leszokott, most a mi ágyunk a szimpi :roll:

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Bea!
Fiaim rádasául nem is voltak koraszülettek :). A 39. hétben születtek, 2,4 kg ill. 2,6 kg-val, mégis csak ekkorák még. A bölcsiben volt még egy fiú ikerpár, ők majdnem 1 fejjel voltak magasabbak, és 1 hónappal fiatalabbak. A szüleik kosaras termetűek, mi nem. :lol:
Ma elkezdtük az ovit. Viki haza sem akart jönni ebéd után. :lol: Ott akart aludni, de sajnos ma még nem lehetett. Majd hétfőtől ott lesznek egész nap. Jó korán kell majd kelnünk, hacsak nem vállalja be őket apjuk reggel, amin nagyon csodálkoznék. Sajnos az autó szervízben és gyalog picit messze van :(, de közelebb, mint a bölcsi. Majd versenyzek a diákokkal ki fog többet késni. :lol:
Kedden de. volt ismerkedés az ovival, már akkor is az ágyukat keresték. :) Így a beszoktatás nálunk nagyon rövid lett.

Eri
simones

sziasztok!
már megint sokkal jobban :)

eri!
ez aztán a beszoktatás! nagyon lazák a fiúk :) vannak ismerős gyerekek az oviban? beértél reggel? továbbra is 4 órában dolgozol?

andi!
hogy telt a hétvége? tetszenek az ovónénik a gyerkőcöknek?

éva!
milyen volt az első nap a suliban? nem izgultál te jobban, mint lorena? hányan vannak az osztályban? gyalog tudtok menni a suliba, oviba?

claire! na és nálatok? nagy durranás volt a suli? ki viszi a nagyot? és a középsőt? addig mit csináltok a kicsikkel?

mimóza!
nálatok milyen volt az első nap? budakalászra jár panka?

köszi, biztosan a fáradság miatt vagyok/voltam ennyire zizi. de nem bulcsú miatt. ő egy kis drágaság. alig sír, csak ha megunta az adott fekvési helyzetet, vagy ha enni kér. annyira klassz, hogy szopizik. totál könnyű így a nagyok mellett. néha csak megnyugvásból szopik, ha túl sok a zaj, vagy a dolog, de szépen hízik is. hihetetlen, de már 7,5 kg :)
szuperul jött ki végülis, hogy születése után 6-8 hétig egyedül lehettem vele napközben. aztán most a nyár hiába volt rettentő fárazstó, összeszoktak jól a gyerekek. most merem azt mondani, hoyg tényleg szeretik. eddig előfordult mindenféle érzelmi reakció. de most becézgetik, játszanak vele, megnyugtatják, szólnak, ha valami érdekeset csinált, vagy "mondott". szóval az életünk része lett, kis családtag már.

nálatok is biztosan fantazstikus lesz a "nagyokat" is figyelni, hiszen nemcsak kistesó, de nagytesó is születik :)

az én 3 kisfickóm most éppen alszik a másik szobában.
ma voltak 2 órát oviban. úgy adtam be nekik, hogy nem szabad többet ott lenni. ádám közölte, hogy ő pedig nagyon szeretne ott ebédelni :) majd holnap. azt mondták vidám arccal, hogy apát becsaptuk reggel, mégse szöktünk meg...

tegnap délután a millenárison voltunk bábelőadást nézni, öcsém is szerepelt :) és bulcsú végig bírta hősiesen a megpróbáltatásokat. 4 és fél hónaposan már bábszínházba kell menni, nem igaz? :)

marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Bocs', hogy egy kicsit eltűntem. :oops: A múlt héten szabin voltam, és elkezdtem lakást takarítani.
Hétfő: gyerekszoba. Kiselejteztem a kinőtt ruhákat, félreraktam a még mindig nagy ruhákat, több táskányit az unokatesóméknak adtam. Hál' Istennek annyit örököltünk a keresztlányomékról, hogy nem férek a szekrényben. :lol:
Kedd: gyerekszoba befejezése + előszoba szekrény kipakolása.
Szerda: konyha. Kipakoltam az összes konyhaszekrényt, megsúroltam kívül-belül. A hűtő még így is kimaradt, de majd legközelebb. :oops:
Csütörtök: nagyszoba takarítás.
Péntek: itthon voltak a gyerekek, állandó és folyamatos rendrakás utánuk. :cry:
Viszont a hétvége tök jó volt. Szombaton délelőtt meséket néztek, én addig lustiztam. Megebédeltek, aztán próbáltam lefektetni őket, de sajnos nem sikerült. Azért 1 óra hosszáig be voltak zárva a szobájukba. Az első félórában 3-szor bementem hozzájuk, hogy most már aztán alvás, jól felidegesítettem magam, hogy már megint nem akarnak aludni. A második félórában hagytam őket. Hallottam, hogy beszélgetnek, játszanak, de már nem érdekelt. Délután 4 órakor összepakoltam őket, és kimentünk a játszótérre. Szerencsére több gyerek összejött, mi jól kidumcsiztuk magunkat az anyukákkal, és fél 8-kor jöttünk haza. Fél 9-kor már ágyban voltak, 10 perc alatt elaludtak, és vasárnap reggel 9 óráig aludtak. (Gréti negyed 10-ig) :lol: :lol: :lol: Nem is emlékszem, mikor aludtak ilyen sokáig. :lol:
Vasárnap ebéd után elmentünk Apa munkahelyére, mert családi nap volt a cégnél. Egy strandon volt, habár az idő nem volt jó, így nem fürödtünk, de azért annyira rossz idő sem volt, mert sétálni, meg mindenféle játékra ráülni, ugrálni stb. arra tökéletes volt. Körhintáztak:

Kép

Ugrálóvárban ugráltak:

Kép

És kifestették őket kutyusoknak:

Kép

Kép

Fagyiztunk, sült halat ettek, gyerekműsor volt, ahol nyalókát meg lufit dobáltak a gyerekeknek, egyszóval NAGYON-NAGYON JÓ VOLT Olyan jó látni, hogy jól érzik magukat, új élményeik vannak és élvezik a dolgot. De jó is lenne többször kimozdulni.

Oviról: ma kezdtük, reggel kicsit pityeregve mentek be, de azt mondták az óvónénik, hogy utána nem volt semmi baj velük, aranyosak, önállóak (na ja, a 2 év bölcsi meglátszik rajtuk :lol: ) Délután azt mondta Grétike, hogy "mindent csináltam, amit kellett".
Meg azt is mondta, hogy most még csak kicsit szereti az óvónénit, de mondtuk neki, hogy ma még kicsit, holnap egy kicsit jobban, aztán nagyon fogja szeretni őket. Tényleg aranyosak :lol:

Na most már eldugulok, mert sok lesz belőlem.

Nálatok mi újság az ovi + sulikezdéssel? Mindenki jól vette az első napokat?

Jó éjszakát mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Mi tegnap reggel kezdtük az ovit,ott voltam a csajokkal 10 percet és hazajöttem!Délután 4 -re mentem értük,semmi gond nem volt.Azt mondták az ovonénik,hogy tök aranyosak és ügyesek!
Nálunk is meglátszik a két év bölcsi!!
JA?ÉS NEM AKARTAK HAZAJÖNNI,ma meg alig várták hogy mehessenek.
Az ablakbol látom az ovinak azt az udvarrészét,ahol ök vannak,és tök jo volt figyelni öket játék közben.(Persze távcsövel kukkoltam)

Bea
beatrix2

Sziasztok!

Tegnap is próbáltam már írni, de valamiért mindig eltű
nik, amit írok. Talán most sikerül?

Mi hétfőn kezdtük az ovit, igaz csak Ádám, mert Zolikának
tüdőgyulladása van. Két hete csúnyán köhög, péntek
óta magas láza van, hétvégén kétszer is volt kint nála
az orvos, de akkor még "csak" hörghurutot állapított
meg, tegnap egy hét antibiotikum mellett még mindig
39fokos láza volt, megint kihívtam a dr.nőt és egyből
megállapította,hogy tüdőgyulladása van szegénykémnek.
Azonnal adott neki egy szurit, és még két napig kapni
fogja., ma már megkapta a mai adagját, nagyon kivolt
szegénykém, olyan rossz látni a szenvedését, majd
megszakad a szívem., de ezek mellett, amúgy nagyon
jókedvű, szépen eljátszogat itthon, nem fáj semmije.

Lorena ma kezdte a sulit, tegnap még csak évnyitó volt,
de nagyon tetszik neki az iskola, büszkén közölte, hogy
ő kapott először pirospontot az osztályban, én ugye
teljesen elájultem ettől és megállapítottam magamban, h
hogy biztosan ő lesz a legjobb tanuló az osztályban....
nem vagyok elfogult egy csöppett sem???!!!
Ma bemehettünk a termükbe és megnézhettük őket, olyan
édesek voltak a padokban, és az én kis hősöm az első
padba ült, mert az apja azt mondta neki, hogy a legjobb
tanulók az első padban ülnek és onnan lehet a legjobban
látni a táblát is, alíg bírtam ki sírás nélkül, bezzeg ő egy
csöppet sem volt meghatódva. Hát ilyen volt az első napunk
a suliban.

Marcsi
Kb. 20-an vannak egy osztályban és gyalog 10percre van tőlünk
a suli, de ma még kocsival mentem, mert nem akartam
Zolikát lázasan sétáltatni ebben a szélben.

Örülök, hogy már jól vagy!!!!

Ádám meg olyan hősiesen jár egyedül az oviba, nem is
keresi a Zolikát, biztosan hiányoztak már neki a barátai.

Örülök, hogy mindenkinek ilyen jól kezdődött az ovi, suli.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Marcsi!
Már teljes állásban dolgozom, sajnos muszály. :(
Sikerült beérnem eddig még mindig időben. :)
Tegnap már nem akart a Viki felkelni, inkább aludt volna. Majd csak megszokjuk ezt a korai kelést. :roll:
Egy kislány jött a bölcsiből, de ott nem voltak egy csoportban, perzse így is megismerték egymást.

Éva!
Jobbulást a kis betegnek! :)

Vasárnap voltunk a vidámparkban. Ebben a hónapban akció van, karszalagot adnak, és korlátlanul lehet használni a legtöbb játékot. 100 cm alatt ingyenes a belépés. Most milyen jól jött, hogy ilyen picik a fiaim. :lol:

Eri
simones

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?