A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Marcsi, teljesen jó elképzelés, amit a dokid ajánlott. Egyetértek veled, hozzám is valaki olyan passzolna, aki baromi talpraesett, és nem hagyja, hogy elhagyjam magam, továbbá meg tud győzni arról, hogy minden rendben működik... nem köntörfalaz, hanem tök egyenes. Majd szólj, ha sikerült vkivel tényleg közelebbről is megismerkedned. :roll:
Nekem egy bátyám, egy hugom van. Nagyon jó volt így felnőni, tényleg ideális. Most már tényleg izgatott lettem. :wink:
vbea

Sziasztok!

Andry!

A doki megnyugtatott a görcsöléssel kapcsolatban, azt mondta lesz ez még rosszabb is. :) (Vida stílusban:)) Egyébként meg is vizsgált, minden ok. A héten pedig már alig görcsölt. Gondolom csak megijedtem, mert előtte nem éreztem ilyet.
Legközelebb 4-én megyek, tejjel, zsömlével. Remélem minden ok. lesz ott is.
Nem tudjátok mi van ha valakinek nem jó ez az eredménye? Egyáltalán mi ez? Nem távoznak a méreganyagok? Nem kérdeztem meg tőle.

Szia Durca!

Én december 6-ra vagyok kiírva. Legalábbis most legutóbb kétszer ezt dobta ki a gép. Mikulás hozza:)
gyorgyi33

Györgyi!
Örülök, hogy minden rendben! A görcsölést pedig meg lehet szokni:)

Vércukrot fognak nézni éhgyomorra és miután megeszed a "fenséges" reggelit! Van akinél kialakul terhességi cukorbetegség, ezért kell ellenőrizni. De biztos, hogy nem lesz gond!
marcsim

Sziasztok Lányok!!

Olyan sokan vagyunk már,hogy lassan alig tudom követni az eseményeket! De nagyon örülök ,jó kis csapat jött ösze!

Dóri!
Várom a képeket!
Jó ötlet a találkozás( bár nekünk csak véletlenszerűen megy,legalább is az eddigi tapasztalatok alapján).
Mi gazdagréten lakunk,ha jól emlékszem Ti Rákoskersztúron.
MAjd kitalálunk valamit.
Ti voltatok már csípőszűrésen? És szurin?

Mindenkinek szép estét!
Pussz:Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Marcsim!

Nekem is ugyanezt mondta 1, 5 éve a Teleki dr., bár végül kibökte, h a főmadámot tudja nagyon ajánlani, de rám bízza a dolgot.
Én is úgy döntöttem végül, h majd a ctg és egyéb "ajánlások" alapján választok, de mivel 37+5-nél egy csúnya vírus fertőzés után Barnus kikéredzkedett, így erről végül lekéstünk. Az aznap ügyeletes szülésznőt kértük meg/fel, h maradjon és szegény biza du. 6-ig maradt bennt velem az éjszaka után. Ha nincs Keszegh Évi nem is tudtam volna mi lesz velem, annyira elfáradtam a végére!
Ráaádul én kifogtam egy hétfői napot, ami ugye rendelési napja, tehát szegény doktor az ambulanciáról szaladgált fel hozzám.

Úgyhogy, hajrá a választással! Sztem rosszat nem tudsz itt választani, mert szakmailag úgyis a legjobb kezekben vagy :D !
Üdv
J.
barnama

ÍSziasztok!!

Én nem választottam szülésznőt!! Ha beért volna a dokim, nem bánnám, de így teljesen egyedül maradtunk a férjemmel. Én egyébként Ferenci Erzsikét szerettem volna választani. Többször beszélgettem vele, és nagyon szimpatikus volt. Amíg megfigyelésen voltam, addig is ő volt velem.

Eszti!!

Mi voltunk mibndkettőn. Rendben is volt minden. Nálatok????
Egyébként Anyum kelenföldön lakik, úgyhogy majd ha már merek egyedül közlekedni a lányzóval, össze tudjuk hozni majd.
Megkérdezhetem, hogy hogy vállaltál két ilyen nagy gyerek után egy harmadikat?? Nem karok indiszkrét lenni!!
Rebekát Istenke éltesse!!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Minden rendben volt a vizsgálatokon, csináltak hasi ultrahangot, és a kutacson keresztül még az agyát is megnézték. Panni sérelmezte a dolgot, mert le kellett hozzá fogni a fejét.

A csípőszűrésen is meinden rendben ment, vissza kell majd menni 4 hónaposan kontrollra. Ott nagyon üvöltött, nem tetszett neki, hogy megtépkedték a lábát! :D szegénykém, tényleg gázul nézett ki, ahogy huzigálták a combjait. No de túléltük. :lol:

Amúgy a mai nap már sokkal jobb, tudtam éjjel aludni 4,5 órát, utána meg 3at, ez nekünk szuper! Dóri, irigykedve olvasom ezt a 12 órát egy ébredéssel... mi ettől fényévekre vagyunk....

Orsi, én is vettem patikai tégelyt az anyatejfagyasztáshoz, szuper a tipp, köszönöm!

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok lányok,
Na én is itt vagyok egy hosszabb nyaralás után, először Szabolcsban voltunk apukámnál aztán a balatonnál a nyaralóban, jó volt és elég is volt.
Remélem mindenki jól van?!
Azt szeretném megtudni, hogy a Mészáros doki rendel e már????Tudja valaki????? Mert szeretném végre felkeresni, mégis csak nálla maradok őt ismerem és anno a kórházzal is meg voltam elégedve!!!!!!!Puszi mindenkinek.

ANZSIKA.
tinnyei

Sziasztok!

LILLUSKA!Tényleg,nekem sem tűnt fel,hogyy egyidősek a lányaink,pedig mindig nézem a vonalzókat. :oops:

VBEA! Abszolut értelek,az önmagunkkal való vívódás és tulajdonképpen minden téren(azt hiszem hasonló lelkületünk lehet:-).Mindig elmerengek,hogy csak én vagyok ilyen hüle,hogy ennyit agyalok,vagy vannak még akik velem tartanak?? :D Azt hiszem,hogy lassan megtanulok ezzel együtt élni..
Szóval holnap kiderül,hogy EMMA vagy BENEDEK?Izgalmas..én tippelek: EMMA,

ANITA! Ha jól emlékszem te kérdezted a kaját,ugye? Mandula is tök sokáig evett bébiétel,de én a KECSKEMÉTI bébiételeket is vettem.A bevásárlóközpontok bébiételes pultjánal legalsó polcain kell keresni.Olcsóbb és legalább olyan finom,sőt olyan kompozíciókat is kapni,amit a Hipp nem gyárt. Aztán én úgy csináltam,hogy abból adtam neki,amit mi ettünk(nem is kért volna mást :D )Hús levesből azöldésget,a husikát,a levét, meg szépen fokozatosan mindent,persze sokáig alaposan szétnyomkodva.Arra vigyáztam,hogy túl sós ne legyen,de használtam sót,meg egyéb fűszereket is..

Ja.lányok: anyatejfagyasztáshoz én hasznátam anyatejgyűjtő zacskót(Corában,brendonban lehet kapni)be van jelölve a mennyiség is rajta,rögtön bele lehet fejni a tejet..

MARCS! Megyggógyultál már?
VERONIKA?

Tegnap mi is voltunk oltáson,én könyörtelen anya,beoltattam bárányhimlő ellen :( .Anniyra édes volt,előtte azt mondta,hogy "anya én nem fogok sírni,mert én már nagy vagyok..persze eltört a mécses,én meg nyugtatgattam,hogy nem baj,sírjon nyugodtan..persze jutalom is volt: cukrászdából,marcipán Micimackó
:D

szép hétvégét mindenkinek!!
durca

Kép

Kép
durca

SZiasztok!

Ezek a vonalzók mit jelentenek? Mindegyik más. A heteket számoljátok így?
gyorgyi33

Sziasztok,
Györgyi, bizony-bizony. Mármint a vonalzóval a heteket jelöljük. Ha szeretnél, a lilypie.com oldalon (is) csinálhatsz, így mindenki tudja követni, hogy hol jársz éppen. A "kreált vonalzót" aztán jó hosszú szöveg formájában be kell illeszteni a babanetes profilodban az aláíráshoz. Ha nem megy, segítünk. Amúgy a zsömléről és a tejről még az jut eszembe, hogy szerencsések vagyunk, mert máshol ugyanebből a célból cukros vizet itatnak. Azért megkérdezem holnap Vidát, nem vihetnék-e egy kis kakaót is a tej mellé. :wink: Györgyi, még valami, amit meg szerettem volna osztani veled; határozottan én is érzem ezeket az "alhasi görcsöket", amikről beszéltél. Meg is rémültem volna a cora közepén, ha nem vagyok rá felkészülve. Jó, hogy a lányok megnyugtattak téged is. :idea: :)

Durca, nagyon helyes vagy. :roll: Igen, határozottan filozofikus alkat vagyok. Majd beszélünk még erről.

Izgi a holnapi nap. Mindenképpen jelentkezem, remélem, vagy Emma-hírekkel, vagy Benedek-hírekkel. :D
vbea

Vbea!
Várom a híreket.. Komolyan hiányzik már a Vida! :) MÁr az unokahugom, és a hugom is házzá jár, de megy az unokahugom is.. :)
Megyek, mert hozzák a babómat! :)

satuk

Sziasztok Lányok!

Kedden végre rászántam magam, hogy én is bekapcsolódjak a beszélgetésbe (hónapok óta csendesen szemlélődtem), kaptam is biztató szavakat Tőletek, erre nem elszállt ez a nyavajás gép??!! Ma hoztuk vissza a szervízből és most látom milyen termékenyek voltatok az elmúlt napokban.

Tünde!

Köszi az infót a Zachár Erikáról, most már biztos vagyok benne, hogy jól döntöttem.

Marcsim!

Neked is köszi a biztató szavakat! Valószínűleg tényleg arról lehet, szó, hogy nem is a szüléstől parázok, hanem az azt követő időszakról. Mert hiába van már egy gyerekem, az elmúlt 14 év amikor ő született már fényévnyi távolságnak tűnik, gyakorlatilag úgy érzem magam, mint egy első gyerekes anyuka. Na, de fő az optimizmus, remélhetőleg "éles" helyzetben menni fog minden. Javasoltad, hogy beszéljek a párommal a félelmeimről. Eleve halott dolog! Amióta kiderült, hogy terhes vagyok 2 centivel a föld felett jár az ember, és amióta azt is tudjuk, hogy lány lesz (a nagy tesó fiú) azóta valami rózsaszín köd borult a drágámra, számára nincsenek problémák, megoldhatatlan dolgok, nincsenek félelmei, stb., számára csak a születendő lánya létezik. Persze, ez így van jól.

Dóri!

A dátumok alapján könnyen elképzelhető, hogy találkozunk. Ki az orvosod? És hogy hogy viselem a pocakom? Mit mondjak? 19 kiló súlygyarapodással kb. mint egy bálna. Nem mentegetőzöm, de nem is zabálok nyakra-főre és mégis szinte hetente hízom 1-1,5 kilót....... A családban meg is kaptam a Dömdödöm nevet, azt hiszem ez sok mindent elárul. Annak viszont nagyon örülök, hogy vége a hőségnek.

A kismamaruha témához annyit fűznék hozzá, hogy még a terhességem elején körülnéztem egy-két "jó nevű" babaáruházban és sokkot is kaptam a látványtól. 25.000 Ft egy kismama nadrágért?????!!!! Nagyon brutális, de egyébként ugyanez mondható el a babaruhákról, babakocsiról, egyéb bútorokról, stb. Végül is én az Auchanban vettem magamnak egy pár kismama göncöt, ami csinos is és a fent említett ár tizedébe kerültek. És lássatok csodát, ezekben a ruhákban is nagyon jól elvoltam idáig.

Most éppen légzésfigyelőt szeretnénk beszerezni, segítsetek léci, hogy hol, milyen márkát, stb.

Köszi

Ildi
ildi35

Sziasztok!
Ildi! :) Légézsfigyelőt mi Angelcare- t használunk, és az van a kórházban is.. ezt onnan tudom, hogy Olivér eljátszotta a hattyú halálát, és ezt kapta . :) Már lehet olyat kapni, mihez ban bébifigyelő is.. én ezt vennám. Mi kölcsn kaptuk, de szerintem erre jó belefeccolni.. sok minden fölösleges, de ez nem ..
Remélem segítettem.
Bea???! No?

satuk

Sziasztok!

Pár napot kihagyok, és alig bírok visszaolvasni....

Kismamaruha-témában teljesen egyet értek mindenkivel, az előző terhességemnél még én is körbenéztem, de minden kismamaboltból fordultam is ki. A C&A-ban vettem én is nacit, ott még olcsóbban lehet jót találni. Sajna, az előző gyerkőc júniusi, ez szept-októberi lesz, úgyhogy muszáj volt más rucikat vennem, de most, hogy divatba jöttek a vastag passzés derekú szoknyák, sokkal olcsóbban teljesen jókat lehet kapni, mint a kismami-szoknyák, csak nagyobbat kell venni. Én is egyet vettem még nyár elején, most is azt hordom, és remélem, az idő jó marad még szeptemberben...

Marcsim,
Szülésznőt szerintem mindenképpen és minél előbb válassz, nagyon sokat segíthet Neked, mivel ő mégiscsak nő, és kissé emocionálisabb, mint egy férfi doki. Nem szeretnék semelyik dokiról rossz véleményt sugallni, de nekem pl. jobb lett volna az előző szülésnél,ha csak a szülésznő van ott, mert a doki nem igazán úgy állt a dologhoz, ahogy előre elképzeltem. Szóval, szerintem kérj meg valakit és jó, ha összeismerkedtek előtte egy kicsit. Ha visszolvasol, sokszor írt már mindenki véleményt a szülésznőjéről, de a doki is segíthet!
Málnalevél-teáról csak annyit, hogy ugyan a 36. héttől kell inni, szerintem ha most kezdenéd, inkább már ne tedd. Egyébként inkább homeós bogyót - nevét most nem tudom - ajánlanak a szülésznők helyette, ezért is jó lenne választanod.

Szép napot mindenkinek,
Dóri
dorka77

Sziasztok,
Köszi Satuk. Meg Anitának is, Durcának is. Mint egy Oscar-gálán.
Csajok, egyértelműen láttuk, hogy fiú. Rögtön az első fél percben, nem is kellett sokat bűvészkedni. "Kistökös" nagyon tudta, hogy erre a témára voltam rákattanva. Szóval annyira könnyen észrevehető volt még nekem is, pedig olykor a térképpel is bajban vagyok... :roll: :roll: :roll:
Most nagyon örülünk! Annyira jó tudni... Sejteni kezdtem a Benedeket, miután Tünde mondta, hogy az ő Benéje is imádja a túró rudit. :wink:
Puszi mindenkinek!
vbea

Sziasztok!

Vbea, gratulálok Benedekehez!! Már kíváncsi voltam. Legalább a statisztikát javítjátok fiú szempontból. :D
A görcsölés miatt tényleg ne izgulj. Én már teljesen megszoktam, de igazából abba is maradt. Csak ritkán van. Te hányadik hétben vagy? Ja és mit mondott Vida vihetsz kakaót? Azt én is jobban szeretem. :lol:
gyorgyi33

Sziasztok!

Jujj de jó Bea! Alakul a focicsapatunk :D A fiúk ezek szerint tényleg nem szégyenlősek, a mi babánk is totálban megmutatta magát Nekünk ebben az időben :D

Mostmár majdnem gyógyult vagyok Durca. A hétvégén vendégjárás volt Nálunk, élveztem a társaságot, de elfáradtam...kellemesen. Tegnap este kint voltunk Szentendrén és Múzeumokat néztünk, Kolos nagyon furakodott lefelé...ennyire még sosem nyilalt, de még mindig eléggé fent van a pocim, bár anyósom azt mondta, hogy Neki le sem szált és több embertől is hallottam már....szóval mostmár tényleg próbálom felfogni, hogy bármikor kikéredszkehet a kis gézengúzom :roll:

Dorka köszi a véleményed szülésznő témában, jövőhéten a CTG-n mostmár megpróbálok "ismerkedni" eredményesebben és választok.

Szép estét mindenkinek!
marcsim

Sziasztok!
Képzeljétek, lent voltunk balatonon hétvégén, és Benét ki sem lehetett szedni a vízből, pedig már nincs kánikula. Ráadásul még találkoztunk is egy lánnyal, akivel egy szobában feküdtem a Kútvölgyiben, amikor Bene született 2 éjszakát. Én mentem, ő jött :)

Vbea, éljenek a Benedekek!!! :)

mtunde

Vbea,

gratulálok én is!

Ildi,
nekünk is Angelcare van, lead pár téves riasztást, mire beállítod a jó érzékenységi fokra, de amúgy nagyon jó.

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok Lányok!

Nyaralni (vagy inkább telelni) voltunk a Balcsin. Azért tüntem kicsit. el. Már szombaton megjöttünk, de nem győztem visszaolvasni titeket.
A nyaralás jó volt csak túl közel volt a vonat és sok volt a bogár, pók stb a szobában. Én meg betoji vagyok. A lányokat majdnem megették. Nagy sikerünk volt. Künönben pihenésről nagyon nem beszélhetünk, de jó volt végre együtt lenni Apucival, mert nagyon sokat dolgozik és alig látjuk. :cry:
Más különben meg a nagylány két napja nem alszik éjjel. Tegnap este már láza is volt meg mindent összehányt. Borzasztó volt. Nem tudom mitől lehet. Pont tegnap dicsekedtem a szüleimnek, hogy már 7 napja nem kellett tápszert adnom erre a 2 napos kimerültésgtől most éjjel megint kellett egy kis pótlást adnom. Magint jól letört a dolog. Nem baj. Ez csak átmeneti állapot.

Andi!
Sajnálom, hogy Csabi nem akar tovább szopizni, de próbáld meg úgy felfogni a dolgot, hogy már nagyfiú és már egy másik korszakba lépett. Ez nehéz, de lásd meg a szép odalát! Már nagyfiú a kisfiad. :) Eddig is nagyon nagy szó hogy tudtad szoptatni és az hogy tovább nem megy nem a te hibád, hanem a kisfiad döntése. Attól még neki szüksége van rád. :)

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Köszi a biztatásokat. Furi, de teljesen be tudott állni a lelkivilágom arra, hogy Benedekünk lesz. Apa énekel neki, szárnyal a boldogságtól, de legalább már nem hívja Bélának magzatunkat. :lol:
Györgyi, túlvagyok a 18. héten. Az uh most megint módosította a szülés várható dátumát, eddig január 23 volt, most január 25. Szerencsés vagyok, mert ez a dátum abszolút stimmel, soha nincs nagy eltolódás. :wink:
Kakaót még nem kérdeztem, azt hiszem, nekem van még pár hetem a zsömlés akcióig... :shock:
vbea

Anita!
Az én védőnő anyósom azt mondta, hogy a husi, meg a zöldség főzővizébe tegyek egy kis sót, meg olajat, mert a babák azt jobban szeretik. (Bár Pankának tök mindegy volt, hogy mit nem eszik meg :D)

Marcsim!
Szerintem is jó, ha van szülésznőd, mert olyan biztonságérzetet ad. velem végig ott volt a férjem, hagyott is minket a szülésznőnk nyugiban, de azért jó volt, hogy valaki tudta a dolgokat és lehetett hívni. Meg CTG-n is jó volt, bár mi is nagyon későn választottunk (36. hét) Csak Vida elment szabira, aztán olyan magunkrahagyottak lettünk hirtelen, és addig is fontolgattuk a dolgot, de ez megadta a végső lökést.

Kriszta
kriszta36

Sziasztok csajok!

Mindenkinek kellemes hétkezdetet!!

Viszonylag jó hétvégénk volt,leszámítva,hogy apósomék nálunk voltak szombaton :shock: Bár még mindig jobb,mintha anyósom lett volna nálunk.. :evil: Anyós és após nálunk külön család,elváltak..Szóval anyósomról megint olyan dolgok derültek ki,amik hazavágtak egy hétvégére.Legyen annyi elég az infóból-nem akarlak benneteket untatni-,hogy eddig csak engem fúrt a hátam mögött(azt viszont nagyon durván),most már anyámékat is kikezdte,olyan orvul,hogy azt mondtam a férjemnek,hogy nekem itt a vége,nem nagyanyja többé a gyerekemnek..
De tegnap már igazán jó napunk volt,elmentünk az IKEÁ-ba "csak speckó képkeretekért",sztán hazajöttünk egy-két dologgal :D ,azokat rendezgettük a házban.

VBEA! Sajnos nem jött be a tippem,tehát nem lottózom ezután sem..Viszont ÉLJEN BENEDEK!!!!
ja,akartam mondani,hogy az ilyen agyalós embereknek kifejezetten ajánlják a jógát!!! Hogy még többet merengjek?

MARCSI! Örülök,hogy jobban vagy, tényleg lassan választanod kéne szülésznőt,nagyon jó,ha van,szerintem jobb,mint a dokik :) Nem tudok neked ajánlani,mert én Mandulát máshol szültem.Most Monacs barátnőm javaslatára Keszegh Évikét választottam.

GYÖRGYI! Én is jobban örülnék,ha a Mikulás hozná,nem a Jézuska :D ,legutóbb dec.23-at köpött ki az uh,de én dec.11 és 18 között MEG AKAROK SZÜLNI és MEG IS FOGOK!!!!! Nem akarom magára hagyni a lányomat karácsonykor..
Te mész tej,zsömle akcióra,ugye? én nagyon örülök,hogy ebben a kórházban tej-zsömle zaba van,mert én ittam már tömény cukros viszet,hát,mit mondjak, nincs egy panaszkodós gyomrom,de az már nekem is sok(k) volt!

VERONIKA! Sajna,hogy megint van valami gond,de vigasztaljon az a tudat és bizonyosság,hogy eddig mindig felülkerekedtél a gondokon.. :)

Valaki kérdezte a légzésfigyelőt,a barátnőm a Madarász utcai kórházban vette még 2001-ben,mi azt használtuk Mandulánál és Borókánál is azt fogjuk..
Szerintetek vizsgáltassam be az újabb használat előtt,hogy még megbítható-e? hol lehet ezt,tudja valaki?

Megyek a dolgomra, mindenkinek sszép napot és jó pihit!!
durca

Kép

Kép
durca

Szia Durca!

Az Angelcare légzésfigyelőt Te le tudod tesztelni, hogy működik-e rendesen. A leírásban benne van, hogyan kell csinálni. Ha nincs meg a leírásod, itt megtalálod.

http://www.angelcare.hu/ac301r.pdf

minden jót,
Jube

Kép

Kép
jube

Szisztok!

Dóri!
Hát igen,Nekünk már van 2 nagy lurkónk,de annyira imádjuk a piciket.És hát még elég fiatalok is vagyunk,így vettük a bátorságot és belevágtunk.Annyira élvezzük a dolgot,olyan jó babázni!!! :lol:

Ma voltunk csípű uh-n,szerencsére minden rendben van.
Megkaptu a szurit is :( ,most kicsit nyűgi a csaj,de idáig nem vészes a dolog.Remélem nem viseli meg nagyon.
A súllya:4910g ,de nagyon üres volt már a pocakja,szerintem ha teli pocival mérik akkor simán van 5kg.
Ti most mekkorák vagytok? Súllya Lucának?

Csak sikerül majd összehozni egy talit valamikor,majd ügyesen csináljuk.

Jube!
Akkor már Ti is túl vagytok a csípőszűrésen. Szurit is megkaptátok már?
Panni sokszor kel fel éjszaka? Panni súllya?

Mindenkinek jó babázást és baba várást kívánok!

Sziasztok: ESzti

Kép
Kép
mano4

Szia Eszti!

Panni 5160 gramm, üres pocival, szurira pedig csütörtökön megyünk. :?

Az éjszakáink... hát elalszik 8 körül, az utolsó etetés 10-11 között van, ébred 4 felé, aztán 7-8 felé. Evés után mindig visszaalszik, kopkopkop, így ez a 12 óra viszonylag nyugis, de 3x kelek. Szerintem lehetne rosszabb is, bár itt mindenki olyanokat mesél, hogy a babája átalussza az éjszakát... nos, mi ettől még messze vagyunk.

Nálatok milyenek az éjszakák?

Jó volna találkozni, mit szóltok egy Millennáris parki sétához? Hazabeszélek, mert nekünk küzel van, de nem engednek be oda kutyákat, tiszta és ápolt, ami baba szempontból s/nem mindegy.

puszi,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok,
valaki kérdezte a vércukor vizsgálatot, mármint az étkezés utánit. Csak a zsömle+2 dl. tej mehet, mert a kakaóban rengeteg a szénhidrát, amúgy keserűen. Tehát nem jó semmilyen változata, sem a sajtos, sem a vajas megoldás. Mindkettővel az a baj, hogy másképp szívódik fel, mint amihez a standard értékeit felállították, tehát lehet hamisan jó vagy hamisan rossz érték. Aki nagyon nem bírja megenni, aprikázza bele, akkor hamarabb lemegy.
Szeretettel: Nováky Rita
nováky_rita

Sziasztok!!

Alig bírok visszaolvasni!!

Eszti!!
Luca 4650gr. De azt hiszem ő született a legkisebb súllyal, már Rebeka és Judit Panniját nézve.

Én nem merek még olyan messzire elmenni Lucűával, mint a Moszkva!! Nekünk az fél óra vonat, Fél óra Metro!!! :(
De majd összehozzuk idővel!!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Szia Dóri!

Kicsit lassú vagyok,csak most esett le,hogy pont egy hét van a lányok között.
Mennyivel született Luca?

Jube!
Hát Ti viszitek a pálmát !!
Szerintem sem olyan vészes az éjszakátok.
Nálunk este olyan fél 10 körül alszik el,utánna változó hogy mikor ébred,valamikor4 és6 között szokott.
De az este kifejezetten róla szól,szereti ha olyankor ott vagyunk melette,többször szopizik is,és nagyokat lustálkodik a mi ágyunkban.Láthatóan nagyon élvezi.
Hát a Millenáris park egyenlőre nálunk is elnapolva.Olyan össze -vissza eszik a csajszi,hogy nem tudok időre menni vele szinte sehová. Ehhez még nőni kell.
De jó ötlet,és majd valamikor összehozzuk.

Mindenkinek nyugodt sírás nélküli éjszakát kívánok!!!
Eszti

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!
Durca, szerintem is ki tudod otthon próbálni a légzésfigyelőt. Egyébként ti tudtok újraéleszteni? Mert állítólag úg yhatásos csak. Nekünk is volt légzésfigyelő, de éleszteni nemtudtunk volna :(

Bene 5. foga jön, és annyira nyűgös. Most lesz 1 éves, és sokszor csinálja, hogy ha nem tetszik neki valami, elkezd sírni, nyávogni és elfekszik a földön. Olyan gyenge hisztinek tűnik. Lehetséges ez iylen korban? Mit csináljak vele? hagyjam? Tereljem el a figyelmét? Vagy menjek el onnan?

Ja és kezd egyedül is járni pár lépést. Nagoyn élvezi.

mtunde

Sziasztok!

Képzeljétek, kipróbáltam ma éjjel, hogy mi van, ha mégis tisztába teszem Pannit. Ugye mindenki azt mondja, hogy ne, mert hogy éjszaka csak aludjon, max egyen. Hát Panni visszaaludt szépen, és reggel 7 helyett csak 8kor ébredt, ami egyérteműen a nem-annyira-teli-pelus hatása, ugyhogy azt hiszem, bevezetem az éjjel peluscserét. :) Persze kislámpánál, gyorsan, csendben.

Dóri, a Millenáris 2 percre van a Moszkvától, de megértem, jó messze van ez neked így is. Majd ha a csajok nagyobbak lesznek, összejövünk.

Eszti, Panni sem eszik mindig ugyanabban az időpontban, de a 4 sőt, 5 órás időközök egyre sűrűbbek.

Szerintetek megetessem 4 óránként akkor is, ha nem kér enni?? Mert előfordul, hogy 5 órát is kihagyna...

na megyek, mert már hiányol...

Tünde, nekem nulla tapasztalatom az 1 éves gyerekekkel, de én megpróbálnám elterelni a figyelmét gyorsan, ha hisztizni kezd.

jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Voltunk ma CTG-n, minden rendben, megint voltak jósló fájások. Mindenki lekicsinyli a pocakom :shock:

Mostmár szűkítettem a szülésznő választást 2 főre. Péntekig még eldöntöm. Zachárné Erika és Várnainé Gabika, akik végülis a legszimpatikusabbak Nekem.
A táblázatot visszakerestem és látom, hogy Gabikával sokan szültetek. Erikával a csapatból senki sem szült?
marcsim

Sziasztok!

Mtunde,
nálunk teljes egészében a figyelem-elterelés jött be hiszti esetén, de sajnos ahogy egyre fifikásabbak, van, hogy ez sem használ. Néha nálam is szakad a cérna, akkor ott hagyom egy picit egyedül és általában abba is hagyja gyorsan. Olvastad a Suttogó titkai II. könyvet? Abban nagyon sok jó ötlet van a hiszti kezelésére és egyebekre is, csak ajánlani tudom, pont ilyen idős gyerkőcökre koncentrál.

Sajna, nálunk is vannak még - mostanában elég sűrűn - nyafis éjszakák, bár már 15 hónapos lesz. Valószínűleg megint a fogai kínozzák Kristófot azt hiszem, de már reménykedem hogy vége lesz, mire jön a tesó, mert kicst erőim végén vagyok a nem-alvástól. De valószínűleg kettővel lesz még rosszabb is, de akkor legalább már nem leszek ekkora...

Légzésfigyelő: nekünk is AngelCare-ünk van, és nagyon megbízhatóan működött eddig Kristófnál, soha nem riasztott be. Igaz, hogy én sem voltam újraélesztési tanfolyamon, de párom nagynénje ápolónő révén adott egy tanácsot: ha esetleg nem lélegezne a gyerek, fajjel lefelé kell tartani és megveregeni a hátát, attól "magához tér", és vesz levegőt is. Szerencsére nálunk erre nem volt szükség, de a légzésfigyelő megnyugtatott teljesen, tudtam aludni.

Na megyek, mert Kristóf már nehezen tűri a nélkülözést!
Sziasztok,
Dorka

Próbálok képet feltenni Kristófról...
Kép
dorka77

vbea Örülök, hogy a kisfiúk táborát erősíted! :D
dorka Kristóf gyönyörű baba és azok a huncut szemek... :D
marcsim Örülök, hogy minden rendben veletek! :) Hamarosan itt a nagy nap! :lol: Zachárné Erikát én se látom senkinél, de azért felrakok most egy friss táblát! Különösen vbea miatt! :)
Lányok Azt szeretném még kérdezni, hogy a málnalevél tea az mire jó? Mert hallottam olyat, hogy segíti a megtermékenyítést is. Erről mit tudtok? Érdemes nekem innom most lombik elött?

Minden kisbabát és kismamit pusszilok!
Kép

Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!!

Bea!!
Rratula a kisfiúhoz!!

Jube!!
Én a Millenárissal szemben dolgoztam, tényleg jó hely kisbabáknak. Kár hogy ennyire kint lakunk! :(

Eszti!!
Luca 2950 gr- mal született. Megadod nekem a privát e- mail címedet? Akkor küldök neked képet, amit ígértem.

Kiscsillag!
Mi a málnalevélteát azért isszuk, hogy könnyebben táguljon a méhszáj. Megnézem neked az okos könyvemben, hogy jó e arra is, amire neked kellene, és megírom.

Sok- sok puszi:
Dóri

Kép
nagydora

Kiscsillag, külön köszönöm a tábla frissítését, és az örömödet is. Én is hallottam már a málnalevél tea jótékony megtermékenyítő hatásáról... Talán ha Nováky Rita olvas bennünket, akkor esetleg tud valami választ adni.
Köszönöm Rita a hozzáfűznivalót a kakaóval kapcsolatban, megígérem, nem viszek sem kakaót, sem dugi-túró rudit. :roll:
Marcsi, nem hülyéskedj már, hogy "lekicsinylik" a hasadat. Mondtad, hogy nem is híztál sokat. Megbeszéltük korábban, hogy valóban nincs két egyforma terhesség, így a gyarapodás sem azonos, de mindenkinél egy a lényeg, hogy a baba rendben legyen. Kolos pedig tökéletesen egészséges. :D Én is panaszkodtam a dokinak, hogy a mellettem ülő csajszi már két héttel előrébb jár, és alig van hasa. Erre ő is azt mondta, hogy hülyeség, merthogy a férjem is fiatalabb, mint ő, mégis nagyobb a pocakja! :D :D :D
vbea

Sziasztok!

Marcsim! Én a Zachár Erikával fogok szülni. Először én is a Várnai Gabikát szerettem volna felkérni, de szeptember végén -amikorra ki vagyok írva- pont szabin lesz. Kéte hete egy kis vérzés miatt bent kellett töltenem pár napot a kórházban, így volt lehetőségem kicsit szemlélődni a szülésznők között. Erikával először csak pár szót váltottunk, majd amikor végül felkértem, akkor leültünk és hosszabban elbeszélgettünk. Őszintén szólva semmit nem tudtam róla, csak első benyomás és szimpátia alapján választottam, de úgy érzem jól döntöttem! Próbáltam itt a fórumon is érdeklődni a személyéről, egy hozzászólást kaptam az szintén nagyon pozitív volt.

Remélem egy kicsit tudtam segíteni.

Ildi
ildi35

Sziasztok!

Dorka!Igen,olvastam a Suttogót, de akkor még Bene pindur volt, és azt hittem (én naív!!!) hogy ezek a problémák majd csak 2 éves korban jönnek (dackorszak, stb) tévedtem, és azt hiszem, ha jót akarok mindannyiunknak, újraolvasom a könyvet, most már más szemmel :) Tényleg hazsnosnak találtam egyébként már akkor is.
Egyébként meg kezdem úgy érezni, ez a gyereknevelés elég sok kreatíivitást igényel. Már ha túl vagyunk a gyermek elemi szükségleteinek kielégítésére koncetráló első féléven :)

Málnalevéltáról én nem tudok semmit :( Kiscsillag, mikor lesz a nagy nap? Levetted a profilodból a blogod címét, pedig bele akartam olvasni :( Írd meg légyszi.
Tünde

mtunde

Sziasztok!

A szüleimnél voltunk otthon, jó lemaradtam az olvasással... :(

Csak kapkodok hirtelen, hogy mit is írjak... :)

Veronika! Hogy vagytok? Tejci? Nyugodtabb vagy már?
Mi is a múlt héten megkaptuk a 4 hónapos szurit, pici sírás volt.
Múlt hétfőn elvittem szemészetre Lucát, szegénykémnek átmosták mindkét könnycsatornáját. Az egyik szeme rendbe jött, de a másikkal tegnap voltam és ismét átmosták. A múlt hetem azzal telt, hogy nyomkodtam a váladékot ki a szeméből, csepegtettem... ha már a szeme felé közeledtem sírt. De! Most úgy tűnik megszűnt a baj! Már nem váladékozik egyik szeme sem.
Amúgy mi is kopaszkák vagyunk még mindig. :)
Ja és a mérete: 66 cm és 6,68 kg volt egy hete...

Kijött két foga alul, hát néha nem mondhatom, hogy kellemes a szopizás, most ismét beindult a nyáladzás lehet, hogy felül is jön a foga.

Sampa! Jó nagyok vagytok! Remélem minden rendben veletek.

Fülbevaló. Én is a csecsemősöket kértem meg még a kórházban, hogy csinálják meg, 3 hónap után kicseréltem és semmi gondunk vele.

Marcsim! Nem tudom megoldódott-e már a fül problémátok, de nálunk bevett szokás :) hogy kövirózsa levelét letépjük és az abban lévő nedvet csöppentjük a fülbe. Ez (legalábbis nálunk bejött a családban) elmúlasztja a fülfájást.

A málnalevél teát én is ittam a 36. héttől kezdve, de sajna nem volt rá szükség, mert túlhordtam Lucát és császárral született. Nem tudom megmondani, hogy segít-e a szülésnél. A barátnőm szerint neki segített.

Kicsit hosszúra sikeredtem :)

Majd én is teszek fel képet, de most nyügi van...

Dina

bdina

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget a légzésfigyelő bevizsgáltatása kapcsán..Igazság szerint nem tudom,hogy angelcare-e a márkája,a leírása sincs meg,mert a barátnőm azt nem adta ide.Aztán lehet,hogy a második babánál már nem leszek légzés-parás..hanem más parás :D
Ja,egyébként én nem tudok újraéleszteni,ezen én is mindig aggódtam,hogy oké,oké megszólal a riasztó,tehát riaszt,de mit csináljak aztán..Hála istennek nem volt rá szükség..Van valami léghajó, vagy hasonló nevű alapítvány,ahol kifejezetten erre tanítják az embert.de igazság szerint az autovezetés tanulása során is volt egészésgügyi oktatás,ott is tanultuk. A szomszéd csaj orvos,gyesen van még egy darrabig(egyidős gyerekeink vannak,illetve lesznek),őt rángatnám,ha lenne valami..

MARCSI! ki kicsinylette a hasadat?szerintem nincs összefüggés a hasméret és a gyerekméret között..nekem akkkora hasam volt,mint egy hatalmas hordó és egy 2850 grammos,50 centis baba lakott bennem.Most hasonló képpen nagy hasam van,nemi s gondolok arra,hogy nagy baba lesz,mert biztos vagyok benne,hogy nem fogjuk a fenti paramétereket nagyon túlszárnyalni..Anyukám is jó példa, a bátyámmal 7 kilót hízott,velem 20-at és mindketten 2800grammal születttünk..

JUBE! Akartam már kérdezni,hogy ugye a Mechwart ligetné lévő jógahelyre fogtok járni Pannával? azért kérdem ,mert megnéztem az órarendet és ott nem láttam hétfőn baba-mama jógát(mintahog y szerdán se kismama jógát,valamit elnézhettem),Vagy esetelg felhívtad őket és mondták a szeptemberi beosztást?
És ne adj Pannának enni,ha nem kér :D Az 5 órás időszakok azt jelzik,hogy egyre töb kaja fér a pocakba és nem éhezik..

TÜNDE!
Én aztán otthon vagyok a hiszti témában egy 2 és féléves gyerekkel :D :roll: :twisted:
Lehet ám,hogy Benénél nem is igazán a hiszti a fő,ehhez szerintem ő még kicsit..hanem inkább az,hogy kezd türelmetlen lenni saját magával szemben..Menne,de még nem tud,beszélne,de még nem tud,vgy nem érti senki..Biztos megfigyelted mikor jön ki ez a kis "rosszaság" :D belőle..
Egyébiránt én a teljes nyugalmat tartom a legcélravezetőbbnek,mindszok mellett,hogy NAGYON NEHEZEN TUDOK URALKODIN MAGAMON MÁR A VÉGÉN!!! :evil:
De megfigyeltem,hogy nem kell kommentárt fűzni a cselekedetekhez,hiszen annnyira hisztizik,hogy nem érti,nem jutnak el hozzá a szavak.Mikor kezdi a műsort,akkor én szoktam mondani,hogy megértem,hogy dühös vagy ,de ezért meg ezért nem engefem meg azt a valamit,vagy nyugodtan add ki a mérgedet,lehet tiltakozni,de sajnos nem fog az történni amit te akarsz,ezért meg ezért..Aztán,ha nagyon belelovalta magát elnémulok,maximum ha engedi megölelem,de semmiféle érzelmi reakciót nem mutatok, mert azzal eléri célját..
Tiszteletben tartom a gyerekemet,ordíthat,ahogy gondlja,mert neki legalább olyan joga van a mérgét kiadni,mint nekem..
Hangsúlyozom, sokszor sajnos nem sikerül betartanom mindent,főleg,ha mondjuk egész nap megy a civakodás,mert rossz napunk van,mindkettőnknek..
Sokszor sajnos akkor is üvöltök,amikor nem kéne,amikor csak egy kicsit "eleven",nem vele van olyankor a gond,hanem az én idegem nem kisimultak.Néha nagoyn sajnálom,mert nem tartom jó ötletnek a kiabálást,ugyanúgy,mint a verést.Azért nem,mert a gyerek és a felnőtt egyaránt hozzászokik.A nagyobb baj,mikor a felnőtt,és már mindenért kiabál és emeli a kezét..
Szóval nagyon nehéz gyereket nevelni és tényleg igazad van,hogy az elemi ösztönök kielégítése sokkal könnyebb volt,hisz tőlünk is pusztán ösztönös cselekedeteket kívánt. A java még ezút' jön...
Én úgy érzem,hogy nekem egy nagyon tündéri ,jólelkű kislányom van(de tényleg) és néha olyan,de olyan türelmetlen vagoyk vele és csak néz azokkal a nagy kék szemeivel és nem érti,hogy mi a fene baja van anyának,hiszen ő csak ráérősen teszi a dolgát,vagy éppen fontosabb dolga is akad,mint a játékpakolás stb.Én meg állat vagyok és próbálok felnőtt aggyal,felnőtt módon hatni rá,ahelyett,hogy megállnék egy picit és végiggondolnám az ő gyerek logikáját,átérezném a gyereklelkét és úgy próbálnék hatni rá.Próbáltam már,sokkal könnyebben mentek a dolgok..
Bocsánat,kicsit hoszzúra nyúltam!!

RITA! Jó hogy megint volt időd bekukkantani hozzánk..Elmagyarázod mi az a magas egyenes állás?

Üdv mindenkinek!!! durca

Kép

Kép
durca

Az elemi ösztön helyett inkább az elemi szükségletek.. :)

Kép

Kép
durca

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:55-kor.
Vendég

Sziasztok!

BEA!
Akkor még tényleg van időd. Én most vagyok a 26. hétben és a jövő héten megyek hétfőn. Mindegy a kakaó, örüljünk hogy itt nem a szirupot itatják. Egyébként van egy távoli ismerősöm, aki a Kútvölgyiben szül, de nem tudom kinél. Neki azat hiszem 2-3 hete volt ez a vizsgálata és szegénnyel ezt a szirupot itatták meg. Hát nem maradt meg benne, visszajött a folyosó kövére. Úgyhogy tényleg jobb a tej, zsömle.

Durca!

Azt nem tudod véletlen, hogy miért dob ki más időpontokat a gép? Illetve egész végig változik ez, vagy egyszercsak lesz konkrét időpont is? Nekem dobott ki dec. 12-t, 9-t, 5-t, 3-t, és utoljára kétszer 6-át. Kíváncsi leszek jövő hétfőn ha csinál uh-t is a Vida akkor mit ad ki. Egyébként én is szeretném ha így lenne és a Mikulás hozná nem a Jézuska! Bár az egyik barátnőm Május 8-a helyett 27-én szült a Vidánál. Döbbenetes mennyivel hordta túl, de nem indítják be a szülést.
gyorgyi33

Sziasztok!

Durca, köszi a választ. (Lilluska, neked is :)) Bene persze még nem hisztizik igazán. Inkább ha valami nem tetszik neki, elkezd sírni, és lefeküdni a földre. Hamar abbahagyja, és nem vígasztalhattalan. Bár nem vagyok meggyőződve, hoyg ilyenkor vígazstalni kellene. Mert ha felveszem, elkezdek vele játszani valamit, abbahagyja, de félek, hoyg ez rossz lesz később....
Na, majd olvasom a szakirodalmat :) Úgysem szoktam betartani :)

mtunde

Kiscsillag köszi! Meg a táblát is, aranyos vagy!

Bea, Durca!
Nem aggódom a pocakméret miatt, csak már kezd unalmassá válni, hogy mindenki megjegyzi....persze szerintem egyáltalán nem kicsi, sőt Nekem már óriásinak tűnik :lol: A lényeg valóban az, hogy a dokim szerint tökéletes és szerinte jó hosszú baba lakozik bennem, ami nem is lenne meglepő, mert a férjem is magas és én is.

Ildi!
Köszi az infót Erikáról. Szerintem Nekem is Ő lesz, ha Neki is jó. Vele már váltottam egy-két szót és nagyon szimpatikusnak tűnt.
Remélem minden rendben van Veled és mostmár zökkenőmentes lesz a terhességed a továbbiakban!

Dina!
Már túl vagyunk a fülfájáson, de megjegyzem a kövirózsás recepted!!!!! Köszi!

Györgyi!
Igaz nem hozzám intézted a kérdést, de azért hozzászólnék. Ha a gép alatt az ultrahangot érted, akkor az a baba külömböző méretei alapján (fej, combcsont, has) számít egy átlagot és úgy dob ki egy időpontot, mindig mást általában. A dokikat különösebben ez nem érdekli, ők az utolsó menstruációtól számítják ki a várható időpontot és ahhoz igazodnak. Az én dokim legalábbis ehhez. A kiírt időpontot követő 7-10 nap után számítják túlhordásnak a terhességet és azután általában befektetnek, de valóban nem indítják meg a szülést, ha nem indokolja az állapotod vagy a babáé. Szóval a természetes szülés hívei és ez szerintem nagyon jó. Bár lehet, hogy ez orvosonként változhat....azt már nem tudom :roll:
marcsim

Sziasztok!

Tünde! Én azt gondolom,hogy teljesen jó,hogy vigasztalod! Szerintem 11 hónaposan és sokszor később is,még nem tudja másképp kifejezni nem tetszését,minthogy sír.A vigasz pedig azért jó,mert így tudja,hogy nem marad egyedül,ha gondja baja van. A figyelemelterelés a legjobb módszerek egyike ebben a korban is. Figyi,annyira csibészek,de tudni fogod,mikor kezd majd visszaélni a vigasztalásoddal. És akkor te,mint egy jótündér anyuka,kitalálsz majd valami más megoldást :D
Én mindig azt mondom a férjemnek,aki sokszor nehogy má' a gyereknek igaza legyen-szindrómában szenved,hogy miért ne..
Mielőtt belemegyek a gyerekkel egy vitába(ami régen ugye szavak nélkül zajlott),előtte átgondolom: fontos ez a dolog? fontos,hogy az én véleményem,kívánságom érvényesüljön? vagy engedhetek? ha engedhetek,akkor eleve nem megyek bele a civakba,ha viszont belementem,nincs mese úgy kell(ene) kijönni belőle,hogy én "győzzek". Nekem tök mindegy,hogy befesti a körmét vízfestékkel :D vagy épp összeöntögeti a vizes poharak tartalmát egy újabb pohárba,vagy a szárazbabbal játszik a konyhában,viszont nincs kecmec abban,hogy cipővel nem megyünk be a szőnyegre,nem iszunk más poharából,asztalnál eszünk, nem rongáljuk a játékot,igyekszünk összeszedni,kézmosás stb..
Mindenkinek más a fontos! Én azt gondolom,hogy az idomítás helyett a szelíd terelgetés sokkal célravezetőbb..
Jó olvasgatást!!! :D

Györgyi! azért dob ki mást a gép-szerintem, bár a RIta ezt jobban tudja - mert mindig az aktuális paraméterek alapján adja meg a szülés időpontját..És lehetnek kicsi eltérések.Nekem először dec.11-et mutatott-menstruáció alapján ez lenne az ideális,de aztán mindig dec.21.illetve egyszer 23. Szóval valahogy így lehet ez..Hátha együtt sülünk?Főleg,ha nem indítanak,nekem az előző császár miatt nem is lehetne,és mondjuk nekem hamarabb jönne,neked később..sok mindennek kéne ahhoz összejönnie :D

Lilluska! ezek a csajok már csak ilyenek!!néha angyal,néha ördög..de imádnivaló!! :D

Megyek,lassan fölébred a gyermekem,már elég régóta tolja a szunyát..este megy úgy kell lefogni..
durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!
Bea? Gratuláltam már? Nem tudok visszanézni.. tehát gratula Benedekhez.. bár szerintem Emmához is gratulálnék :) :) :) :D

Vida beszólásai :) Komolyan, mintha ezer éve..
Na most már sír, rohantam .. :)

satuk

Jajjj képzeljétek!
Fölébredt, és kitettem magam mellé. Vettünk még anno egy műanyag kis babaalakú tartót, mit a fürdetéshez akartunk használni, majd rögtön rájöttem, hogy hót fölösleges, szóval mostanában abba teszem bele, mert nincs kapacitásom tizenezres szarokat venni.. szóval abba tettem bele Olivért, és elkeztem énekelni Neki, miközben fogtam a kezét, és táncoltam is.. szóval hangosan nevetett... Most először, teli szájjal. Még jó, hogy Apa is hazajött, mert Ő is látta... Fúúúúúúúúúúúúúúúúú..
Ja, már éjszakánként 10órát alszik... majd kajcsi, és még 3 óra :)
Felteszek egyképet, hogy hogy néz ki a fürdetős bigyóban Olivér :)
Hogy el tudjátok képzelni.. :
Kép Pihi

satuk

Szia Edina!

Örülök, hogy jól vagytok. Mielőbbi teljes gyógyulást Lucának! Remélem már nem tart sokáig!
Mi jól vagyunk. Szofi csak cicizik. Egy kis tündér. Bírja nővére kiképzését is, csak én adom fel néha. Kiborít Kata. Nagyon nehezen tudom kezelni a kitöréseit. De ő is édes ha épp jó paszban van. :wink:
Szofi két hete kapott oltást, akkor 70,5cm és 6750gr volt. Szóval szépen növögetünk. :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?