A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

LÁNYOK!

Kíváncsi valaki az én véleményemre is nemcsak az orvosokéra akik (férfi egyedekre értve) soha a bü***ös életben nem lesznek terhesek és különben is Zsuzsinak igaza van.Kép
Lányok, gondoljatok mán bele abba, hogy amióta van várandós nõ az simizi a pocakját? És????????? Én már 1 hete egyfolytában (meg a 9 hónap alatt is egyfolytában) simizem a pocakomat célirányosan szuggerálva és lefele körzõsen, hogy Gabi ugyan gyere már ki és szerintetek jön???? Tojik a fejemre nagy ivbõl. Szegény 36 hetees kismamára jól ráijesztett az a lüke doki, de ha az is belegondol ha addig nem lett koraszülött és nemindult meg a szülés akkor majd pont most mi? Ehh esküszöm néha nem is értem minek járnak egyet.. na jó értem miért tanulnak, de miért baromságokat. Az addig okés hogy a veszélyeztett terhesek nem kelhetnek fel és még a pocit se simizhetik de ez INDOKOLT. Ha a pocisimitõl beindulna a szülés akkor a dokik miért oxitocin infuzióval inditják be a szülést azoknál akik túlhordták? Miért nem simiztetik a pocakot intenziven? A másik érdekes dolog, hogy amikor a pocakom bekeményedik és elkezdem simizni "felenged". Ehhez azt hiszem nincs is mit a továbbiakban hozzáfüzniKép Lányok csak okosan és megfontoltan oké?

NyAndi!

Ne izgulj, érezni fogod ha keményedik a pocak. Akkor nem tök lesz, hanem kõsziklaKép És húz lefele, néha kicsit fájhat is....

Na megyek mert most aztán felpörögtemKép
sasha
38+1 (simi-simi-nem jön gabi...Kép)
csak megfontoltan! jaaa és nem belémkötni!!!Kép

Kép
sasha

most nézem miket írokKép
Hi-Hi
"lapát a tûzre" az olaj a tûzre akart lenni.Kép

Timici
timici

Timici!

Kép Ha fa nyele van annak a lapátnak talán megtesziKép

sasha

Kép
sasha

Sasha! Epp azert mert a doki ferfi, csak az elettani hatast ismeri. Ez pedig az, hogyha ingerlik a mehet, az mehosszehuzodast valtHAT ki. Gondolom nem mindenkinel, hiszen masok avgyunk, de ha egyvalakinel is azt valt ki, akkor inkabb mondja azt mindenkinek, hogy ne simogassa, nem igaz? Erdekes modon, nekem pl ingerenciam sincs arra hogy simizzem, inkabb csak nyugtatom rajta a kezem. Sot nem esik jol az sem, ha a ferjem simizi, olyan neheznek erzem a kezet rajtaKép Szal mindenkinel mas ez a dolog...

Egyebkent ez a doki nagyon jo fej volt, hatalmasakat rohogtunk a tanfolyamon (az egyik jelenlevo kispapa pl rosszul lett, pedig kb ott tartottunk, hogy a terhesseg alatt no a meh). A doki azt is megjegyezte hogy imadja az olyan kerdeseket, hogy mit lehet erezni mondjuk kemenyedesnel, erre alt kozli, hogy jotol kerdezi, en meg sosem ereztemKépKépKép

orsoly 24+5
orsoly

SashaKép köszi tudtam, hogy rád számíthatok.
Szóval akkor ez fa lapát volt, vegyük úgy.:o

Most hívott egy csj,a kivel kb.3éve jártam suliba, hogy nálam maradtak a vizsgatételek és hogy adjam mán vissza.
A jó benne az, hogy úgy rémlik, mintha már visszaadtam volna, a rossz az, hogy ha nem adtam akkor hol a rákban van. De jó fej a csaj, most kéri vissza SOS, mert októberben vizsgázik. Eddig nem volt sürgõs, most meg én kapkodjak. Megáll az eszem. A költözés óta persze az összes régi tancuccom dobozban van, úgyhogy azt hiszem megvan a hétvégi programom Kép.

Pocok,
most láttam a profilodban, hogy KVIF-et végeztél, 2001 óta én is oda járok, távoktatásra. Milyen szakon végeztél, ha szaba kérdezni?

Délben lefeküdtem aludni, mikor már épp jól elhelyezkedtem+álom manó is jött, csöngetnek. Persze mire odaértem már nem volt sehol az a vki, biztos k**va sürgõs és fontos volt. Nagy nehezen újra elhelyezkedek, álom manó megszán és jön újra, akkor meg a párom hív telefonon, hogy mi újság. Újra lefekszem, próbálok elhelyezkedni, erre a prücsök olyan vadul kezdte el verni a babaház oldalát, hogy csak na. Kép Énekeltem neki egy kicsit, abbahagyta, reménysugár, hogy alhatok, NA akkor újra kezdte, kb.10perc bokszmeccs után úgy döntöttem, hogy kész vége, nem alszom inkább eszem egyet.

Nagypocisok, egy nap kb. hányszor bokszol így a gyermek, mert eddig napjában úgy 3-4szer mozgolódott, de az mindig olyan kellemes volt, ez meg már inkább a "kirúgom a ház oldalát" érzés. Mostantól már mindig így lesz, ennyira nagy erõvel fog rúgkapálni és nem olyen finoman???

Nyúlandi, nekem is a pocakom nagy és elõre áll, tehát abszolút látni hol is a gyermek, ez még nem jelent semmit. Ha fájni fog azt meg fogod tudni különböztetni attól, hogy érzed, hogy van. A keményedés az teljesen más.KépKép De kívánom, hogy ne tudd meg, milyen is az, csak a végén a jóslófájásoknál.Kép

Sasha,
help me! hogy kell képet fetenni a képtárba??? Van néhény pocis képem + akkor bescenneltetném az Uh-s képeket is.
Elõre is köszi az infót.

Pussza,
Timici
21+6
timici

OrsolyKép

Jól vannna! De akkor sem értek vele egyet. Akkor mondhatta volna úgy, hogy: tessék figyelni amikor simizik a pocit a kedves kismamák, mert az ingerli a méhet és vannak olyan esetek amik elõre nem láthatóak mert nincs röntgen szemem. Vagyis (ahogy irtad) méhösszehúzódást váltHAt ki.
Ezzel igy nem is lenne semmi bajom. De az összes kismamától megvonni ezt az örömöt, azoktól is akiknél ez semmi bajjal nem jár azt én nem értem kérem!Kép
Egyébként én sem simiztem nagyon sokáig a pocakot, csak immel-ámmal (ezért is irtam zárójelben az elõzõ hozzászólásomban a 9 hónapot...), mert én sem éreztem rá kényszert. de ez bizony megváltozott és most hogy már ki tudom tapintani elég rég óta Gabi egyéb testrészeit igy már más a helyzetKép
Teccik érteni?Kép

cuppp
sasha
38+1

Kép
sasha

Sziasztok!

Vitatkoznék azzal a kijelentéssel, hogy a fiúk nem bírják a vérvételt. Szerencsére még csak egyszer kellett a kisfiamnak vért venni, idén nyáron, a fitymaszûkület-mûtétje elõtt, és szó nélkül, sõt hang nélkül tûrte (4,5 éves), és utána az is elég volt neki, hogy büszke lehet a bátorságára!
Pocok!
Nagyon ügyes a kislányod, és remélem minden rendben lesz veletek!

Judó
17+4
judó

Sasha! Tetszem erteniKép Csak megvedtem a doki bacsitKép

orsoly
orsoly

Tüni, Hóvirág!

OFF:
Bocs, hogy ide irok!
Nagyon örülök, hogy innen a környékröl is vannak kismamák (én szigethalmi vagyok). Tünivel még a dokink is egy, ugye? Igaz, én nem "törzs"lakos vagyok, de szerintem már itt vagy a környéken fogunk letelepedni (elöbb-utóbb akarunk egy különálló családi házat).

Beszti
(én már a "szomszédban" topicolok, mert Nátán 11 hetes lassan)

KépKép
KépKépKép
beszti

Segítség!
Most már állandóan kemény a pocim, néha keményebb még annál is. De láthatóan nõtt az éjszaka egy nagyon nagyot. A biztonság kedvéért vettem a jó öreg magnesi citrici-t, tabletta formájában (500 mg). Ha esetleg csak a növekedéstõl van ez a furcsa feszülés, akkor árthat a tabletta? Mert ha nem, inkább szedem. És ezt lehet Elevit mellett szedni? És mennyit egyek belõle naponta?

Miszike
19+4
miszike

Miszike!

Alapjáraton nagyon nem árthat, mert elvileg vitamin. Mg van az Elevitben is de nem tudom mennyi. Figyelges mennyit keményedik. Ha elmúlik holnapra, akkor lehet,hogy tényleg csak nagyot nõtt és attól van, nem tudom. Ha sokat keményedik akkor napi 1 esetleg 2. A max napi adag 3x2, szóval az 1-2 még nem túlzás. De tényleg figyeld van e rá szükséged és hogy ha nem múlik a napi 1 tablettára akkor 2-öt. Elvileg a magnézium izomlazitó hatású, ellazitja a méhet, amitõl az nem húzodik össze és nem keményedik.
Remélem tudtam segiteni!

sasha

Kép
sasha

Szia Beszti!

Épp most olvastam a Szigethalmi és környéke lakosok topikot és láttam, hogy Te a földim vagy, de megelõztél az írással.
Örülök, hogy jól érzitek magatokat ott, én Szh. nem szeretem annyira és ezért sem bánom, hogy Tökölön építkezünk.
Levelezhetünk mail-ben, hogy ne zavarjuk a többieket!

Üdv.
Hóvirág
21+4
hóvirág

Sasha,
igen, köszi, nagyon is tudtál segíteni! Nem is tudom, mihez kezdenénk nélküled! Nagyon fogsz hiányozni! Hüpp-hüpp.

Miszike
az érzelgõs kismami
miszike

Sziasztok!

Szerencsere jo lett a cukrom, meg a tobbi, viszont verszegeny vagyok. A doki felirt : Sorbifer Durules t.
Ismeri, vagy szedi ezt valaki? Az az erzesem, hogy rosszul vagyok tole, pedig en altalaban birom a gyogyszereket.
Vagy lehet, hogy azert mert alacsony a vernyomasom?
Ittam egy kis kavet, de nem valtozott.
Velemenyek?
pusz
Kakukkfu
26+1
kakukkfu

Sasha,
hát az én kérdésemre nem is válaszolsz?!Kép csak nem haragszol mán rám?

Timici
21+6

U.i.: most olvastam a "szidjuk a BB-t"topicban, milyen perverz kismama vagy Te. KépKépKép
KÉREK SZPEN ÉS IS VÁLASZT!!! Kép
timici

Irjatok meg legyszi, miben van sok vas!
Azt tudom, hogy spenot, es fekete gyumolcsok.
Kosz
Kakukk
kakukkfu

Kakukkfû,
a sóskába is sok vas van, nemcsak spenótban.
Egyébként elég sokféle vas tartalmú gyógyszer van, szóval,ha tényleg attól vagy rosszul, kérd meg a dokit, hogy írjon fel mást.Kép
Pussza,
Timici
timici

LányokKép Bocsi, hogy így "ismeretlenül" belekotyogok a beszélgetéseitekbe.
KakukkfûKép
Én a korábbi nõgyógyászati mûtéteim után kaptam Sorbifert mert vészesen kevés a vasam - most is és én sem éreztem jól magam a tablettától viszont a vérképemen jelentõsen javított. Az volt a fontos, hogy vérvétel elött nappal már ne szedjek be belõle, mert befolyásolja a vérképet. Próbálj meg valami szilárdat rágcsálni mellé...Kép

Puszi: Doris
doris

Timici!

Jajajjajajajja! Nem vettem észre hogy irtál, illetve, hogy akkor is irtálKép Valahogy elsiklottam felette vagy pont akkor irtad amikor még izé szóval érted naKép Mindjárt irok emilt Neked, mert kicsit hosszú lesz és úgyis lépek innen (remélem már csak napok kérdéseKép) és jó ha vannak többen akik tudjákKép
Hát igen! Én a perverz kismamaKépKépKép

na megyek szõnyeget pucolniKép de elõtte azért irok emilt
sasha
38+1

Kép
sasha

Sasha,Kép
köszi, most lépek, de akkor még este ránézek az e-mail-eimre. Köszi és pusza,
Timici
21+6

U.i.: ne vidd túlzásba a szõnyegpucit.:o
timici

Franyó,

Mea Culpa ezerszer. Kép Olvastam, csak kicsit megint el van szálva az agyam, ha utolértem magam, akkor jelentkezem.

Köszönöm mindenkinek a megnyugtató válaszokat.

Nyúlandi
20+1
nyulandi

Sasha,Zita
hajrá már már nincs sok hátra Kép

Kataa
most olvasom te holnap mész az elsö CTG-re egy jo tanács neked vigyél magadal kolát vagy csokit vagy esetleg mindketöt mert a babák nagyrésze utája a CTG és nem produkálnak semmit nem mozognak nem rugják olyankor szét a babaházat pedig a CTG ezt kéne csinálniuk .

Puszant Csics és a ma 6 hetes Petike Kép
csics

Kakukkfû,

Nekem a védõnénim azt mondta, hogy a legjobban az állati eredetû vasak oldódnak a szervezetben. Sok vas van - azt hiszem - a májban és a vörös húsokban. A növények: sóska, spenót...de ezt már írták a többiek.

gömb (26+6)
gombolyu

Halihó!

Timici,
már rég nem italoztam, szerencsére mostanában egyre kevesebb keményedés van. Lehet, hogy ez egy kicsit pszichés alapon ment, mert annyira rettegtem a vetéléstõl, meg a koraszüléstõl, hogy már azért állt görcsbe a pocakom állandóan... Most, hogy közelebb vagyunk a végéhez, mint az elejéhez, már kezdek megnyugodni. Az a kis rózsaszín cucc biztos a kúp miatt van.

Franyó, KépKépKép

Miszike!
Periodikusan keményedik a pocakod? A tágulási fájásokra ez a jellemzõ. Nekem anno 10 percenként keményedett, eljutottunk 3 percig, akkor sikerült leállítani. Ha folyamatosan kemény, akkor inkább izomfeszülés. Ez utóbbi tûnik valószínübbnek, mert a pocid is nõtt.

Pocaksimi:
szerintem ebben is meg kell találni a középutat. Aki görcsölõs, annak tényleg muszáj megállni, akármilyen nehéz. Akinek nem szokott keményedni túl sokat a pocakja, az szerintem nyugodtan simogassa egy kicsit, annyi biztos nem árt, hiszen ha ez így lenne, akkor tele lenne a világ koraszülöttekkel, ahogy Zsuzsi is írta.Kép

Elektromos mellszívó:
nekem van kézi, és elektromos is. Utóbbira azért volt szükség, mert ínhüvelygyulladásom lett a sok fejéstõl.Kép
a kézit (Avent) sokkal jobbnak tartom, több tejet "szedett ki", mint az elektromos. Persze ez csak az én tapasztalatom. A másik, ami miatt nem nagyon szerettem, az a hangja...Hát, mint egy ipari tehenészetben...

AFP: a Schöpf-Méreibe kell betelefonálni, ha szeretnéd minél gyorsabban megtudni az eredményt. Nálunk egyébként 2-3 hét lenne.
Pusz
Zulu
29+0

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Miszike!

Szó szerint leírtad az én tüneteimet is, úgyhogy valószínû hogy csak sokat nõtt a poci. Nekem tegnap óta vannak ezek a tünetek, úgy megijjedtem, hogy ma nem is mentem dolgozni. Nem idõközönként érzem ezt a valamit, hanem folyamatas feszülést érzek, fõlleg estére. És tényeleg, ez elmúlt napokban nagyon sokat nõtt a pocakom. Lehet ez a 19. hét körül már csak így megy. Kép

myssnia 19
myssnia
Budapest XI. kerület

Pocaksimizes tema,
Nekem egy baratnom mondta hogy nem szabad ,sajnos anyukam is hallotta aki azota allandoan ramszol ha meglatja.Pedig hiaba magyarazom hogy neki a doki azert mondta mert ikrekkel volt terhes.
En is szot a kispapa is szoktuk simogatni estenekent es imadja : )))

Gomboc,
En inkabb a heteket mondom az a tuti.Aztan persze a pasik sosem ertik miert 40 het a terhesseg de ez mar mas teszta.
Gondolom mar jobban vagy ha ma is dolgozol.Csikrol tudsz valamit??

Nyulandi,
Nekem is pont ilyen alaku ,kozepen van a baba es kesz ket oldalt es fent ures.Lehe hogy a hasizmotol van,mert nekem az az egy izom volt elotte dogivel : ))))
En irtam a mozis storyt /

Miszike,
Biztos azert erzed kemenynek a pocid mert most kezd latvanyosan noni es feszul.Ne izgulj.

Csics,
Ma kiprobaltam a kolat pont-e celbol (Mar 7 honapja nem ittam egy kortyot sem es semmi reakcio a baba reszerol .)A szolo viszont bejon ugyhogy azt is viszek,meg szolocukrot,meg kajat.Megyek mint egy konyhas neni : ))))

Kakukkfu,
Igaza van Gombnek>maj,marhahus amiben nagyon sok a vas.En is eszek pedig nem igazan szeretem egyiket sem.

Kataa
35+2

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Koszi szepen az atszamitast, mostantol azt mondom, hogy 5. es majdnem a 6. honapban vagyok. Jovo hettol meg majd a 6. honapot mondom. KépKép Hihi. Ilyen sok honapnal mar pont szep gombolyu a pocim. Kép

Kataa,
igen, szerintem egesz jol erzem magam, plane, hogy sut a nap is. Kép CSik ma volt UH-n, meg harom hetig betegallomanyban lesz, de kulonben minden rendben vele. KépKépKép

Kemenyedes tema. Nekem nem esik jol a simizes, mert azonnal kemeny lesz tole a pocim. Eleinte a parom is probalta simizgetni, de olyan rossz erzes lett tole, hogy megkertem, inkabb csak rakja ooda a mancsat. Kép NA, azota mindketten csak odarakjuk a kezunket es varjuk, hogy belerugjon Gombocka. KépKép

Kakukkfu,
anno a haziorvosom azt mondta, hogy ha kialakult vashiany van, azon inkabb mar csak a gyogyszer segithet (sulyosabb esetben injekcio-kura). Sokfele vastabletta van, addig kell oket probalgatni, amig az egyiktol nem leszel rosszul, nem lesz hasmenesed, se szekrekedesed nem alakul ki. Kép

Pusszantas,
Gombóc
Gombóc

Aaaaa, a hulye feledekeny Gomboc: 21+5

Ma a megbeszeleseken a munkahelyemen ossze-vissza kevergettem mindenki nevet. Meg sohasem csinaltam ilyet elotte. Kép

JA, es batran megmondtam a fonokomnek (en, a nyuszika Kép), hogy most mar kevesebb feladatot kerek! Kép
Na, hos vagyok? KépKépKépKépKép
Gombóc

Zulu,
hát igen, lehet abban valami amit írtál. Talán én is kicsit görcsöltem a terhesség/vetélés ügyben és azért alakult ki a keményedésem, de mostanra elmúlt (kopp-kopp), úgyhogy még nem folyamodtam az iváshoz. Egyébként is kicsit ellenérzésen van ezzel kapcsolatban még akkor is, ha a doki mondta. Eddig egy szem gyogyót sem vettem be és csak kétszer ittam egy ujjnyi pezsgõt, szóval ha lehet akkor a Martinit sem kezdem el. Minden esetre azért beszerzek egy üveggel, hátha egyszer még jól jön.
Igen, azt hiszen a vérzés csak a kúptól volt.Szerencsére.Kép

Mellszívóból én kézit kapok, majd meglátjuk milyen lesz, az lenne a legjobb ha nem is kellene.Kép

Kataa, ha jól esik, hogy simized, akkor simizd nyugodtan. Különben is már nincs sok hátra, nem hiszem, hogy gond lenne belõle.Kép

Gömb, Katta, az igaz, hogy a májban sok a vas, de én úgy tudom, hogy nem igen ajánlják terheseknek, hisz az mégis csak kiválasztószerv, ezen keresztül méregtelenít a szervezet. Szóval én inkább nem eszem, eddig sem voltam oda érte, szóval nem túl nagy áldozat lemondanom róla.Kép

Gombóc,Kép gratula egy hõs vagy. nagyon jól tetted, hogy szóltál, hisz így a 6.hónap küszöbén már igazán tekintettel lehet rád. Külön gratula, hogy még egyáltalán dolgozol, én nem hiszem, hogy birnám. Itthon viszont jól elvagyok.KépKépKép

Képzeljétek elugrotunk a BERGON-ba (Szentmihályi út 58.)mert az egyik kismamában láttam egy hirdetést, hogy 9990.-ért árulnak pelenkázószekrényt. Azt tudtam, hogy nagyker, de erre azért nem számítottam. Egy ház pincéjében van, és alig lehet látni azokból a dolgokból, amiket árulnak.

Venni ugyan most nem akartam semmit, de vittem papírt tollat, hogy összeírjam mi mennyi, mert ugyis mindent elfelejtek. Hááát a pelenkázó egy csalódás volt, irtó kicsi(58*70*95), lelóg róla a pelenkázószivacs.KépKépKép Volt hozzá egy darab pelenkázószivacs, meg sem kérdeztem mennyi, mert annyira szarul nézett ki. Ezután gondoltam összeírnám a babakocsik árát, erre a nem túl szimpatikus eladó/tulajdonos közli: -Nem szeretem, ha így összeírják a dolgokat, mert nem az alapján vegyen babakocsit, hogy csak 20e Ft, hiszen abban fog feküdni a gyereke 1,5évig.
Teljesen paff lettem. Minek néz ez engem, nem mackógatyában voltam, tetkóval tele és cigány férjjel. Tökre kiakadtam, közöltem vele, hogy azért vagyok kiváncsi rá, hogy mi mennyibe kerül, mert ahány üzlet, annyi ár. De már ekkor tudtam, hogy én itt nem veszek semmit, még ha fele annyiba kerül is. Dögöljön meg, aki ilyen sutyerák.

Egyébként a kocsik közül néhány ki van állítva, de a többség lefóliázva áll a raktákban összecsukva, meg sem lehet nézni.Kép

Párom elõtte aggódott, hogy mennyi idõt fogok bennt tölteni. Na hát ha 10 percet bennt voltam már sokat mondok.
Ismét megdõlt a "kismamákkal kedvesek az emberek" elmélet.Kép

Szóval, ha esetleg valaki tud normális pelenkázót, amin elfér a pelenkázószivacs + a baba cuccai(popsitörlõ, hintõpor) is és nem kerül 35-40ezerbe, akkor légyszí szóljon.Köszi elõre is.Kép

Pussza,
Timici
21+6
timici

Szassztok Lányok!Kép

Napközben nem tudtam jönni, na most meg össze kellett szedjem magam, hogy végigolvassam a napot...Kép Nagyon aktívak vagytok!

Timici!Kép
Köszönöm kérdésed, megvagyok még valahogy. Fájnak a bordáim, fáj a szeméremcsontom, fáj a derekam, naponta bejön egy pár jóslófájás, a babuli meg ezerrel kickboxolKép odabenn.
Ja, ha már kérdezted: az én babám a 32. héttõl szabályosan hiperaktív. És egyáltalán nem mondhatni, hogy most, hogy már egyre kisebb a hely, egyre kevesebbet mocorogna. Sõt: mivel egyre erõsebb a kicsi, egyre izmosabbakat rúg! Ez néha nagyon fáj, de legalább folyton van valami kontroll, hogy jól van. (A párocskámnak az a hobbija, hogy esténként meghallgatja a szívhangját, olyankor a babuli azt játssza, hogy belerúg a fonendoszkópbaKép)

Pelenkázó ügyben azt tudom mondani, hogy nekem nem is az volt a legfontosabb, hogy milyen széles, hanem, hogy milyen magas. Én elég magas vagyok, ezért mindegyik "úgynevezett" pelenkázószekrényhez le kellett hajolnom. Ez naponta x-szer, egy x kilós babával, meg egy egy császáros sebbel nem lenne olyan vicces. Én vettem az Ikeában egy négyfiókos KURS komódot, mert az pont 1 méter magas, ami nekem pont kényelmes könyökmagasság. Aztán a papám csinált rá egy pelenkázólapot bútorlapból. Azt meg akkorára csináltattam, amekkorára akartam. Így pont ráfér a normál pelenkázószivacs, plusz még van hely a fontos apróságoknak...

Mellszívó: én Medela mini electricet vettem, augusztusban akciós volt sok helyen, és így még olcsóbb is volt, mint az Avent kézi. Nekem egy barátnõm ajánlotta ezt a tipust, ezen lehet állítani a szíváserõsséget, lehet használni hálózatról is, meg elemmel is. (Érdekes viszont, hogy a Medelás anyatejes zacsik sokkal drágábbak, mint az Avent.)

Hú, megint kisregényt írtam, bocsi!Kép

iancsa
36+4

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok!

Nagyon rég jártam erre, látom sok baba született. Gratulálok minden új babás családnak, sok boldogságot!

Mi még mindig egyben vagyunk, bár már 1 hónapja a fejem felett lebeg, hogy bármikor szülhetünk, mert a méhszáj bõ 1 ujjnyira nyitva van a 36. héttõl.

Mától minden nap kell menni CTG-re, és 2 naponta amnioszkópia is van. CTG szerint baba jól van, fájások nuku, néha érzek csak valamit, de még fájásoknak nem csúfolnám. Ma délelõtt elment a nyákdugó, remélem mostmár tényleg pár nap és kezünkbe foghatjuk a nagyon várt babánkat!

Sziasztok,
Taháni
(40+1)
Tahani

Sziasztok!

Taháni, drukk beindítva, most, hogy elment a nyákdugó szerintem kezdhetsz visszaszámolni. Kép

Iancsa,
szóval akkor már nálad is indul a buli. Nagyon drukkolok, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy tervezted.KépKépKép

Pelenkázó: szóval én meg 159cm vagyok, tehát nekem meg a túl magas nem jó, mert ahhoz emelgetnem kéne plusszba a babát és a kezemnek se lenne kényelmes. A KURS komód az nekem is nagyon tetszik, de sajnos nekem pelenkázni magas, és hát nem túl olcsó. Mindegy, majd csak lesz valahogy. Anyuéknál van egy komód, majd azt fogom megnézni, hogy méretileg jó-e, ha igen akkor a párommal csináltatók rá egy magasfalú pelenkázólapot és ha mindez megvan, na akkor veszek hozzá pelenkázómatracot.Kép

Ma nálunk is nagy meccs volt a pocakban, ami még most is tart. Csak egy kicsit ismét bepánikoltam, mert olyan furcsákat érzek a hüvelyemben. Nagyon félek, hogy kinyílik vagy valami ilyesmi. Annyira jó lenne, ha ki tudnám hordani ezt a babát, legalább a 7.hónapig. Annyi gáz volt már.Kép

Ha nagyon mozog, aktív stb. akkor ugye nem fog megszületni. Tudom, hogy hülyéket kérdezek, de olyan rossz érzésem van.Kép
Na abba is hagyom a parát itt a topicon, inkább elmegyek megfürdök, hátha megnyugszom.

Jó éjszakát mindenkinek.
Pussza,
Timici
21+6
timici

Kedves lanyok!

Koszi a sok hozzaszolast a vassal kapcsolatban. Meg varok egy par napot, es ha meg rossszul vagyok felhivom a dokit. Az is lehet, hogy hozzaszokik a szervezetem.
Annak nagyon orulok, hogy a cukrom jo, nagyon rossz lenne meg dietazni is.
Sok drukk a vegzos kismamaknak,
udv
Kakukk
kakukkfu

Szia Tuni!
ha edesseget akarsz beilleszteni a dietadba- nekem a Kinder Pingiu- ebben 11gr CH- a Kinder Milch Schnitte- ebben valamivel kevesebb- es a kicsi pottyos turo rudi jott be- ez is ugy 11gr CH. Ezeket mindig egy oraval mas etkezes utan ettem, es vartam is legalabb egy orat a kovetkezo etkezesel utannuk- hogy ezekre legyen ideje a szervezetnek. Mivel en megvettem azt a mero kutyut- igy bizton alltihatom ezek a CH menyisegeke semmilyen emelkedest nem okoztak! ja, meg a cerbona kis szelet is jo, abban is hasonlo a CH ertek!
Udv. Tea
Tea

Timici!

Én is szoktam hasonlókat érezni, de én arra gondoltam, hogy ilyenkor a baba rugdalja, vagy fejeli a hólyagomat. És igazam is lett, mert egyszer UH-n is ilyet érezten, és a kislányom nagyon lefelé rugdalt.A doki is azt mondta, hogy a holyagommal labdázik, biztos focista lesz.
Mert szegény doki nem látta, hogy kislány, hisz egy UH-n sem mutatta meg, hogy milye nincs. De chorionbiopsia után mondták, hogy 100% lány, úgyhogy azért vagyok oly biztos benne.
Szóval ez miatt ne aggódj! Különben én is parázok a vetélés miatt, pedig nekem az elõzõ terhességemmel sem volt gondom.
És az is aggaszt, hogy nyitva a külsõ méhszájam.

Kismamik, akiknek nem ez az elsõ terhessége!!
Nagy baj a 25. héten a 3100-as cervicogramm???

Heni
24+4
heni1979

Sziasztok!

Elõször is aki kismam nadrág iránt érdeklõdik, a Baross téren 16 sz. Check point farmer diszkontba 2-3 hét múlva érkeznek a téli nadrágok, (kertész).
5150-52050 az ára színtõl függöen, szerintem nagyon jó ár!
tel:342-9983.

Ma voltam szív ultrahangon, az enyémen, mert valami zörejt allott a házidoki, de a kardiológus nem talált semmit.

Nött egy nagyot a pocim a pár napban, de még nem érzek semmit...

Sok a gyomorsavam, és mostanába olyan nem jó a gyomrom...
Már megint szenvedek, mit is kellene csinálni??

A komód amin pelenkázni akarok 80cm magas, szerintem elég magas lesz hozzá?

Jó éjszakát
Manó2
16+4
Manó2

Edit,
Akkor szoktak javasolni a polyat, ha az edesanya meg bizonytalanul fogja a babat...szerintem ilyen nincs, de mindegy...Manapsag mar nem nagyon polyaznak, de egy ervet en fel tudok hozni mellette...
Ha nagyon nyugtalan a baba, sokat kapalodzik, es olyan 'ideges' tipus, sokat is sir, es nagyon nehezen alszik el magatol, vagy gyakran sirva ebred, ugy tapasztaltam, a polya valamelyest megnyugtatja. Vagy legalabbis kevesebbet tud benne mozogni, nem veszti el az egyensulyat a nagy urben olyan konnyen, amitol megijed, osszerezzen es vegul sirni kezd! A nagyfiam volt ilyen, ot peldaul hiaba is probaltam volna haton altatni, keptelenseg volt! Vegso elkeseredesemben mar a kezet is bepolyaztam, hogy ne tudja felpofozni magat alvas kozben! Drasztikusnak hangzik, meglehet, de kivanom, hogy ne legyen ilyen elmenyben reszed!
Egyebkent vannak olyan afrikai torzsek, ahol a kisbabat hosszu fasli szeru anyaggal bepolyazzak, a kezet is, csak a kis pofija log ki belole...talan nekik is van valami tapasztalatuk, ami miatt igy csinaljak!
A masik, ha a baba vegtagjai nagyon hidegek, a polyaban kicsit felmelegedhet!
De Te ugyis eszre fogod venni, hogy mit szeret a babad, es mi a legkenyelmesebb neked! Azert egy probat meger, ha mar ugyis van polyad, de azert nem javasolnam senkinek, hogy kulon vegyen egyet, ha nincs! A masodik babanal mar en sem hasznaltam egyaltalan, csak amikor hulyultem vele egy kicsit (amikor mar jarni tudott, belekotottem ugy, hogy kilogtak a labai, mert amugy sem fert volna mar el benne hosszaban...olyan edi volt ahogy a 'nagy' gyerek kilogott a polyabol Kép )

Zsuzsi
20+3
zsuzsi74

Hali!

Én vagyok, csak kicsit szarulKép Nem tduom mi van most. Ég a pocakom, fáj a gyomrom, mert azt hiszem megnyomtam vagy mi. Ezen kivül baromi fáradt és álmos vagyok de aludni azt nem tudok. A páromnak veszettül fáj a feje, pont úgy ahogyan nekem tegnap, de szerencsére már alszik. De olyan édi volt amig el nem aludt itt simizte a kobakomat, mert látta, hogy szenvedekKép Én is simiztem volna az övét, ha jól esik neki, de nem esett jól. Na megyek járok egyet a kutyával.

sasha
38+1

Kép
sasha

Sasha,
Rajtad a vilag szeme! Ha nem szulsz, akkor viszont remelem hamarosan jobban leszel! Ha meg ez mar AZ, akkor drukkolok ezerrel!
Zsuzsi
zsuzsi74

Zsuzsi!
Komolyan gondoltad ezt az elözö hozzászólást? Nekem ez olyan fura, az amit Sasha írt, nekem nem tünik a kimondott "jelek" egyikének, csak most olyan izgalomba jöttem, hisz Te vagy köztünk a többgyermekes anyuka!

Melltartóméret
Csak a miheztartás végett: a szopiskurzuson azt mondta a nö, hogy kb. 1/3-nyit nö a mell... Én ezért csak akkor akarom az elsö szoptatós melltartót megvenni, ha már "az utolsókat rúgom", aztán meglátjuk, hogy ténylegesen mekkora kell.

Norkini!
Akkor megvagy, vizslabarát!KépKépKép Nemcsak Te, ök is úgy tudnak vigyorogni, hogy az eszemet eldobomKép!

Hóvirág!
Inkább a vas okozhat székrekedést.(?)

Sasha!
Azt hiszem, nagyon igazad van abban, hogy belénk van kódolva a szülésre való készülödés. Ha belegondolsz, hogy hova vándorolnak és mennyire összezsugorodnak a különbözö szervek, aztán megint vissza az eredeti felállásba, valószínü, hogy ezt a teljesítményt egy "kódolatlan" férfiszervezet visszacsinálhatatlanul megsínylené, nem?
Akkor még lenne 2-3 napotok???Kép Sokat gondolok Rátok!

Timici!
Azt én is olyan jópofának találom, amikor féloldalas a hasam. Épp az elöbb vándorolt innen oda, de ö csak pár másodpercig maradt úgy, hogy a baloldalam 2x akkora volt, mint a jobb!Kép
Ííííí! Azért a hétvégi tételkeresésért nem irigyellek! (És ha tudnék, akkor ide beillesztenék egy olyan vörös vicsorgó fejet...Kép)
Mi lett azzal a "kúpos" vérezgetéseddel? Ugye teljesen elmúlt és semmi más gond?
Ja, a rugdosás az nagyon babafüggö. Az enyém a mai napig nem tudott akkorát rúgni, hogy rossz érzés legyen (ja, de igen, amikor a hólyagomat taposta és azt hittem 1-1 másodpercre, hogy bepisilek). Hozzáteszem, hogy stabil is vagyok, ezt a babaházat nem lenne könnyü szétrúgni! Napi 4-6-szori mocorgásnak pedig örülök, bár épp ma éjjel lepleztem le, hogy olyankor is aktívkodik, amikor én általában alszomKép. Mások, mint Te, pedig már ilyen korán minden egyes mozdulatot érzékelnekKép.
Ne pánikolj feleslegesen, inkább rakd magad vízszintesbe és kényeztesd a kicsit (meg magadat is persze)!

Franyó!
Pedig ha bejönne a telcsikártyás dolog, jól be lehetne vásárolni! Te is úgy gondoltad, hogy bepróbálkozol, hátha nem veszik észre a csalást?KépKépKépKép

Manó2!
Vigyázz, itt a legtöbben drágállani fogják az 52050 Ft-ot egy kertésznadrágra!Kép

Ui: Olyan jó így éjfél magasságában vajas-mézes mazsoláskalácsot majszolni! Most még megtehetem, hogy mindent megeszem amit kívánok, nem szól meg senki érte, de már most attól tartok, hogy nehogy le kelljen mondanom mondjuk a hagymáról a szoptatás idejére... (Mert én "a hagymát hagymával eszem": egy két fej legurul egy napKép)

Csipkebogyó
34+0
csipkebogyó

Sasha!
Remélem egy kicsit kivesz a levegö a kutyasétáltatás alatt, ha "csak a fáradtság" a bajod, akkor tudj szunyálni egy jót ma éjszaka. Minden jót, most úgy kiverte az álmot a szememböl Zsuzsi hozzászólása, már tényleg izgulok miattatok!
Remélem, még jössz nemsokára, míg én itt csücsülök a gép elött!

Csipkebogyó
Ja, már 34+1Kép
csipkebogyó

Zsuzsi!Kép

Nagyon édi vagy, és hiába van telihold, de Gabi még marad. Ezerrel rugkapál már vagy másfél órája. Közben meg sétáltam kicsit és rájöttem (körbebüfögtem a lakótelepetKép), hogy a szecsuáni csirke a hunyóKép Biztos megfeküdte a gyomromat, mert határozottan a bendõm fáj és nem lejjebb, de bár lejjebb fájna! Igaz lent is fáj, de a szokásos méhszájfeszegetés Gabi részérõl, no meg a fájdalom a szeméremcsontnál ahogy az izületek csúsznak. Mondjuk az most szerencsére abbamaradt.
Viszont lehet Edinának szurkolni ezerrel holnap de. 10-re megy be a kórházba és beinditják a szüléstKépKépKép Bevallom kicist irigy vagyok! Holnap de legkésõbb éjfél után már a kicsi Félix-el lehet.

Edina!
Tudom most úgysem olvasod, hiszen nincs netetek, de szoritok ezerrel.

Lányok!
Edina holnap azaz ma (20) valósziüleg már babázni fogKép reggel 10-kor beinditja a dokija a szülést oxitocynnal és burkot repesztenek. Sajna magas a koleszterinje és az utolsó vérképe is rossz lett, meg még cukros is lett úgyhogy a doki nem vár tovább és a baba is érett. Majd meglátjátok a táblázatból hány hetes is pontosan mert én most nem emlékszem, de egy héttel idõsebbekKép A nyákdugó a mai vizsgáalt után eltávozott, remélem spontán beindul nála ezek után.KépKépKép

Én meg vedelem a tejet ezerrel, hogy megfogja a savamatKép
na megyek bontok egy újabb dobozzal, mert ez valahogy elfogyottKép
sasha
38+2

Kép
sasha

Csipkebogyó!

Nagyon jól estek a szavaid! Tudod szerintem azért hitte Zsuzsi azt hogy már szülök, mert nem fogalmaztam elég rendesen és van úgy, hogy a fájások gyomorrontásra hasonlitanak. Ezt nem tudom ki irta, de megmaradt bennem.
Itt ülsz még? Remélem, mert 3 perc az nem sokKépKépKép Szerintem a hagymával semmi gond nem lesz a szopi alatt sem, de ez úgyis csak akkor derül ki. De mi lesz az én tejmániámmal??? Az nem biztos, hogy maradhat, pedig a napi 1 liter tej az az alap. De ha a kicsit megviseli, hogy tejet iszom akkor azonnal leállitom és majd, ha megerõsödött picit a pocakja akkor bepróblákozom újraKép
Jó étvágyat a VMMKalácshozKép
Ti hogy vagytok? Mi újság Lucával?

sasha

Kép
sasha

Sasha,
akkor nyugodtan megyek aludni, Te pedig csak idd a tejet (nekem elfogyottKép, pedig most én is benyomnék egy bögrével!), hogy rendbetegye a gyomrodat! Minden jót és szívböl kívánok JÓ ÉJSZAKÁT! Köszönjük a híreket Edináról, délelött intenzíven fogok gondolni rá! De azért Rád is, hiába higgasztottál most le a szecsuáni csirkéddel!KépKépKép

Edina!KépKépKép
Ezek szerint nem olvasod már a topicot, de hátha valaki eljuttatja hozzád a jókívánságokat! Ma reggel nagyon fogok szorítani, hogy minden jól sikerüljön!!! Nagyon örülök, hogy nemsokára a karodban tarthatod a kisbabádat!Kép

Csipkebogyó
csipkebogyó

Sasha!
Lucababa a ma esti (fél kilenckor kezdödött) babanetezés alatt nagyon sokat rugdosott! Ennek kimondottan örülök, hiszen tudod, hogy nem nagyon "kényeztet" a babaház rongálásával. Ilyenkor, esténként szokott beindulni, és érdekes módon sokszor itt, a gép elött!KépKépKép Most is rúgott egy finomat!Kép
(Ugye itt vagy még?)
Csipkebogyó
csipkebogyó

Sasha!
Ja, igen, a tejet ne is említsük! Tényleg, nekem is a kedvenceim közé tartozik, most is úúúúgy innék, de nincsKép
Csipkebogyó
csipkebogyó

Csipkebogyó!

Igen vagyok, csak közbe kiolvastam az Elsõ napok, hetek topikotKép A szoptatást is mindig elolvasom, hisz igy tanul az emberKép örülök, hogy Luca ilyen mocorgós kedvében van és megnyugtatja a mamáját!Kép Edina egy emilt irt nekem valahonan onnan tudom, de remélem nem harizik meg érte, hogy közzétettemKépKépKép Majd küldök neki sms-t a jókivánságokkal reggel 10 elõtt! Biztos fog neki örülniKép Bár lehet, hogy lekésünk róla mert már be is indult spontán. De jó lenne tudni....

sasha

Kép
sasha

Csipke..!

SajnálomKép Szivesen megkinálnálak, de még úgysem lenne jó, ha Mo-n lennél de igy... Szerencsére a párom nagytételben gondolkodik mikor vásárlásról van szó. Mert hogy nálunk többnyire õ vásárol én meg elkisérem és amit megkivánok azt még pluszba bepakolomKép Szóval általában 3 karton tej (kartonával 12 doboz) kitart 1 hónapig és igy vásárolounk mindig fizukor. Mondjuk mostanába sokkal-sokkal több tejet iszom, mert többször ég a gyomrom és ez az egyetlen hatásos szer ellene és már igencsak fogyóban van...
Nincs valami éjjelnappali a környéken, vagy kint nincs?

sasha

Kép
sasha

Sasha!
Igen, én is úgy szeretném tudni mizújs, de nagyon örülök, hogy legalább egy mail által elöre tudhatjuk, mikor szorítsunk nagyon!
Én is már beszereztem 3 szoptatós füzetecskét, már én is bújom öket, nagyon szeretném, ha nem kellene bevetnem a cumisüveget. A barátnöm minden gond nélkül szoptatta a keresztfiamat, egy német barátnömnek pedig most kb. 10 hetes a fia, és nincs semmi gondja...
Most megyek és megnézem a legutóbbi táblában Edinát!
Csipkebogyó
csipkebogyó

Sasha!
Itt az éjjelnappali üzemeltetése luxus lenne, max. a benzinkutak shopjában próbálkozhatnék. De hogy tej van-e (mert alkohol meg cigi ugye dögivel...)?
Ja, azért azt a tejet nem irigylem ki a poharadból, valahogy nem ízlik annyira az elállós, mint a hagyományos. Hiába, kezdem régimódinak érezni magam...
Cs.
csipkebogyó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?