A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Votív, deni kösz a leveleket! :D

Kép

Kép
rejo

éberen helyett ébrent olvassatok :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

0,8 lett az AFP-eredményem. :( A dokinéni megnézte UH-n a babót és azt mondta, hogy szerinte semmi gond, de azért menjek el holnap a genetikai szakambulanciára. Csak azt nem értem, hogy elvileg az alacsony AFP-érték a kromoszómarendellenességeknél fordulhat elő, de azt meg hogy nézik meg UH-gal? Vagy azt is látni? :shock: Úgy izgulok... :?

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Na most gyorsan visszaolvastam kicsit, úgyhogy veszegetem a fonalat.

Lindi!
Gréti tündérbogár lehet, hogy beszél tényleg jó lenne már megint látni őt is. Nekem a 13 elvileg jó, a bölcsi előtti utolsó héten:) Ez milyen börze volt ahol voltatok én totál lemaradtam róla, pedig kell nekem is 86-os overall.

Vera, Den!
Édesek a srácok az ágakon:) Lilla soha se szerette ezt a pozitúrát. hasfájás ellen nekünk is a torna, hasonalvás, anyu mellkasán alvás jött be a legjobban.
beetrix

Ezt én is meg akartam osztani veletek:

Kép

A 2 éves lánykám a tortájával:)
beetrix

Figyeljetek, hol lehet modosítani ebben az új formátumban a profilomat?
Bocs az offért
beetrix

Tinu!

AFP sokszor mutat rossz eredményt indokolatlanul.Ne izgulj!
talán rossz időpontban vették le.De menj csak el a genetikai ambulanciára majd ott elmondják,hogy mi a teendő.
Jó éjt és probálj pihenni!
20170114224602

Beet!

Fent segédletek gördülő menűben van a profil.

CSajod nagyon nagy és a tortája szuper!Ize is ilyen finom volt mint ahogy kinéz?Hol löttétek?

Pusza
20170114224602

Votiv!

Elég szarul hangzik, hogy Istók ennyire kikészít, kiváncsi vagyok mind mond ez a terapeuta.

Harapás!
Nálunk a Lillából csak az egyik kis haverja tudja kiprovokálni, hogy harapjon. Amikor már az őrületbe kergeti, hogy elvesz tőle mindent a kisfiú( aki szintén harap) akkor ő is visszaharap. Ha nem éri el akkor a a feszültségét azzal vezeti le, hogy magába harap, na azt nagyon brutál nézni, igyekszem gyorsan elterelni a figyelmét.

Tényleg meséltem, hogy Lilla 1 hete már normál ágyban alszik? Az RS-ben vettünk neki egy 3 féle méretben állítható fenyő ágyat. Mind a két oldalán van leesésgátló is. Egész jól vette az akadályt és érdekes de éjszaka nem mászik ki belőle inkább kiveteti magát.
beetrix

Juc!

Köszönjük a bókot! A Horváth cukiban rendeltük és nekünk bejött, mert nagyrészt kókuszgolyó szerű volt belül és nem olyan édes krémes.

Tinu ! Tényleg ne izgulj, nekem 3 szor vették le, mert egyszer se stimmelt mégis makk egészséges a kiscsajom:) Azért menj el a szakambulanciára. Hova küldtek pontosan?
beetrix

Szép jóreggelt mindenkinek :)

Indike,
én benne vagyok egy millenárisban :) és méltem neked :)

Vica,
hát ez egy naaagy megoldatlan rejtély.. mármint a hasfájás.. Füli is pocakfájós volt, én is faggattam itt anno a lányokat és összegezve az eredményt arra jutottam, hogy minden babának más jön be, az enyémmel ki kell kísérletezni, a neki jót.. Nálunk a következőhasznált valamelyest: Este Apa sokat tornáztatta, én masszíroztam a pociját. Le voltam tiltva gyakorlatilag minden kajáról, kivéve sovány hús, tészta, krumpli, répa, alma. ( Kép ) a szopis és édesköményes teáról is, met látszólag az is bántotta. Szopi előtt kapta a sab simplexet, ez mintha segített volna sokat, de nem mindig ( :shock: ), a "Füli az ágon" is bejött néha aztán volt egy időszak, a végefelé, amikor mintha semmi nem segített volna, akkor tértünk át a kiskanálból-kamillateára és én is ittam napi 2 bögre kamillateát. aztán kinőtte. Sok kitartást a Pocakmanós Mátébabának és neked!
Egyébként hajlok arra a magyarázatra is, hogy nem igazi pocifájásról van szó(illetve ritkábban, mint gondolnánk), hanem az "általános méhenkívüliség" a baj... mi itthon csak a " Nagy Titokzatos Sírásra Késztető Valami"-nek hívtuk...
minden esetre küdök egy rakker ++++++++++++++++++++ -t :)

Zuzi,
:D de jóóóóóóóóóóóó, becsajosodsz? A hülye rokonyoknak, meg egy naaagy fityiszt. :evil:

Vera, Deni,
babákok őrült édesek! teljesen elkapott a vágy, hogy megringassam-gyömöszöljem őket :lol: máris jó a napom :)

Tinu,
afp miatt ne parázz! ha kicsit is elnézik/elszámolják a terhességi heteket, akkor máris borul az eredmény, a kismama, meg eheti a kefét hűvös halomba... :evil:

Lindi,
Gréti édes lehet, szövegelés közben :) És reméljük Füli is elhagy az álldigával..

Jelentem: erőst lekopogva, minden hozzáférhető fán, Füli 5 napja csak egyszer kel éjjel szopizni, a többit átalussza békésen! Remélem, hogy csak egy növekedési ugrásról van szó! És tegnap délelőtt, -tök hihetetlen-, a saját kiságyában aludt el, összebújás és szopi nélkül, kis cirógatással. most erősen imádkozom, hogy ne ez legyen az átmeneti állapot... :)

csók

Macsek
macskanyu

Tinu!
sajnos már nem emléxem a számokra, de dokim kiselőadást tartott az AFP eredményből, mert ő nem pártolja ezt a vizsgálatot. ugyanis az alacsony v. magas afp eredményes anyák közül valami 1-2%-nál bizonyosodik be a dolog, ennek ellenére - azt mondja - tök sokan elvetetik a babát inkább, minthogy... úgyhogy szerintem ne izgulj. (persze könnyű ezt mondani) de majd a genetikai UH-n megmondanak mindent. biztos a kromoszóma rendellenességnek is vannak látható jelei, pl. nyaki redőt mértek már?

Barbi!
tudom én, hogy már nincs kockázata, nem is azért járatom a gépet!! :D csak egyszerűen biztonságban érzem tőle magam!

Beet!
Lillust Isten éltesse!
és hol ez a Horvát cuki?

Macs!
drukkolok, hogy így is maradjon.

én elkezdem a pakolást. fel se tudom mérni agyilag, hogy ez a 4 nap (amennyi óra jut belőle) elég-e a lakás összerámolásához :(

ancsipancsi

amíg itt firkáltam Lencsi elcsúszott az ágyban, és beverte a száját a kiságy rácsába. rohantam vígasztalni, de csak kicsit áháháháhá volt, erre meglátom, hogy véres a kis ajka, és gondolom rémült pofát vágtam, majd azt mondtam: júj, erre úgy elkezdett sírni. kivettem és hamar abba is hagyta. tettem neki oda egy kis pelust, de már csak a vér nyomait láttam rajta. nem engedte, hogy megnézzem mi lett a szájával, de ő is bőszen nyomogatta oda a kispelust.
ancsipancsi

Sziasztok!

Hááááááát, nem tudok visszaolvasni, csak beugrottam, és látom, Tinu írását. Szeretnélek megnyugtatni.
Nekem a 3 gyerekből kettőnél rossz (alacsony) volt az afp érték. És SEMMI bajuk nincs. Ne izgulj fölösen. A genetikai Uh-n alaposabban megnézik az értékeket, és megnyugtatnak majd. Ha elmész. Én elmentem, de a magzatvízvizsgálattól elzárkóztam, bár nem is volt indokolt. Ezt a vizsgálatot kilföldön már nem is alkalmazzák, mert nem korszerű, és gyakoriak a pontatlanságok. UUUUUUUUtálom, hogy elrontják a szép hónapokat fölösleges izgalmakkal. Ha nagyon meg szeretnél nyugodni, elmehetsz olyan vizsgálatra, ahol vérvétellel nagy biztonsággal meg tudják mondani, van-e gond. Ez 10-20 ezer pénz, de ha megengedheted magadnak, és csak ez nyugtat meg, megéri. Ja, és 100 %-osan ez sem biztos eredmény. Mint az életben semmi.

Elnézést, most másoknak nem tudok reagálni, effektíve nem bírok ébren maradni, 6. napja kelek 3-kor, vagy 5-kor, és este 11 előtt nem kerülök ágyba. Ma viszont szabad vagyok, és a picilány is engedi, tehát dagadtra alszom a fejem.

Remélem holnap már használhatóbb leszek.

Legyen szép, napsütéses, melengetős napotok! (ilyen időben aludni!!!!....)

Zsu

Kép
KépKép
zsugyu

Ancsi,
4 NAP??? Ááááááááááááááááá :(:(

Tinu,
Marcinál 0,9 volt az AFP-eredményem, és makkegészséges! De szerintem még a 0,8 is normál tartomány, szóval minden bizonnyal egy teljesen egészséges pocakbaba lakik odabent :D MInden rendben lesz! :)

Beet,
Lillus tortája harapnivalóan néz ki! :D Nekünk is lesz rajta tüzijátékunk, Lillus nem tartott tőle?

Macs,
általános világfájdalmi sírás nálunk is volt, de szerencsére csak 3-4 héten keresztül, és akkor is csak este 1-1 órára... És a szoptatós tea, ill. a rántott leves Dócinál is puffadást okozott :(

v
kisün

Ancsi,
Lencsi :( de ha nem ömlik a vér, akkor szerencsére nincs nagy baj :D
kisün

Tinu, a genetikát én is megjártam egy csúnyán elmért nyaki redő miatt. Ha a Szabolcs utcába küldtek, akkor minen ok. első lépésben megnéznek egy nagyon jó minőségű uh-n, és itt véget is ér a dolog, mert kiderül, hogy minden rendben :) próbálj lazítani, bár tapasztalatból tudom, hogy volt pár pocsék napom emiatt :(

Indike, Isti mindenkit püföl, de főleg engem. Az apja ha rámordul, már húzza is el a piszkost, de engem gátlástalanul rúgdos, pofoz, csíp, karmol :(
terápiára én megyek :) nem pszichológus, hanem agytréner (afféle lélekgyógyász). régen jártam hozzá agytréningre, aztán mikor Isti jött, se időm, se igényem nem volt rá :wink:, de most muszáj egy próbát tennem, hátha ez segít.

votiv 8)
votiv

Tinu!
Tudom, hogy könnyű mondani, de ez az AFP egyáltalán nem megbízható dolog, de ha az ember saját eredményei "rosszak", akkor úgysem lehet megnyugtatni ezzel. Remélem, az UH-nak sikerül, de ha mégsem, én elmennék géndiagnosztikára, mert annak a legbiztosabb az eredménye és csak egy vérvétel, amin kiderül, hgy egy egészséges babód van, és a legnagyobb problémád az lesz, hogy kiadtál ezért az egész hülyeségért 20 rugót :wink: de legalább megnyugszol! :D Látod, itt is hány lánynak mértek "rossz" eredményt :roll:

Macs!
AlvósFüli!!!! Ez nagyon jó hír! Ezek szerint jársz az AA csoportba is? :mrgreen:

Lillus tortája nagyon király!!!!!! És milyen szép a csaj! Régen láttam :(

Votiv!
Én is azt vettem észre, hogy Bazsó főként engem vesz hülyére! Ezért is már Apjuk altatja, mert vele egyből elalszik, velem meg még komázik, mert azt hiszi lehet!
harapás: nálunk ez egyértelműen a fogzáshoz kapcsolódó dolog, de szörnyű :cry:

Ancsi!
Tudom, nem vigasztal, de nálunk egy időben, amikor Bazsó megtanult járni, minden héten ömlőtt a vér valamiért a szájából :cry: De ha Lencsi nem sírt, akkor igazából nem is történt nagy dolog!
Ha tudunk segíteni valamiben, szólj!

Kép
Kép
zuzmo1

Vica, minden együttérzésem!
Macs tök jól leírta, hogy kísérletezni kell, mert minden babának más a jó.
nálunk a bicajozás/tornázás, és óramutató járásával egyirányba körkörös masszírozás + a Weleda köményes babapocak-olaja, no és az anyuka óvatos étkezése rendezte a helyzetet :)
pl. azelőtt nem tudtam, hogy a bocitej is okozhatja a puffadását, úgyhogy azt minimálisra kellett vennem. és a fokhagyma is ludas lehet - most ezek jutottak eszembe, amikre én nem is gondoltam...
én végig ittam saját keverésű (bába-recept alapján) gyógynövényes szoptatósteát, és az inkább segített, mint ártott, dehát ebben is mások a gyerkőcök.
mi talán szerencsések voltunk, de 1-2 hét alatt elmúlt a hasfájós időszak. úgy hittem, hogy a masszírozással+tornázással Isti megtanult magán könnyíteni.
ja és ő mindig 2,5 óránként evett, és ha növekedési ugrás volt, egész nap le se akart jönni a ciciről - ilyen napok vannak, ebből még nem szabad hosszútávra következtetni, majd visszaáll a ritkább evésre.

na és még azt mondják, a kisfiúk hasfájósabbak, pont azért mert kicsit falánkabbak, gyorsabban esznek meg jól teletömik a pocát :) Isti úgy befalt, hogy alig tudott utána böfizni, majd kipukkadt. így eleinte szopi közben is böfiztettem, ha egy pillanatra le tudtam csatolni :D
azért az tényleg nem semmi, hogy így tele tud tankolni ez a kismanó :) ha a buborékokat legyőzi, akkor majd jó nagyokat fog tudni aludni! és Te is :)

votiv 8)
votiv

Ancsi, szegény pici Lencséd! remélem semmi komoly!
pár napja Istinek is vérzett a szája, ott sertepertélt körülöttem, és észre se vettem, hogy csinálta :shock: csak a vért láttam, ahogy a fehér fürdőköpenyemre az ölembe hajtotta a fejét...
igyekeztem úgy tenni, mintha semmi se történt volna, pedig a frász kitört, azt hittem, elájulok, kész, még a vérvételt is marha szarul bírom :roll:
de szerencsére hamar elállt, és mikor hagyta, azért megnéztem, nincs-e komolyabb baj, mert eszembe jutott Moose...

tényleg, Moose, hol vagy megint? :P

votiv 8)
votiv

Jó reggelt!

Köszönöm mindenkinek a megnyugtatást. :)
A Schöpf-Méreibe küldtek. Azt hittem, hogy túl leszek rajta délelőtt, de ma reggel mondták telefonon, hogy 12-14-ig van ma a rendelés, és hogy rengetegen lesznek. :shock: Odamegyek egy kicsit hamarabb, hátha az számít valamit...
Nézegettem tegnap este bánatomban a netet és a géndiagnosztikát is elolvastam, de ha jól láttam, igazából már kicsit "öreg" vagyok (21. hét). Oda is van írva, hogy csak akkor van értelme elvégezni a vizsgálatot, ha az ember egyrészt utána vállalja a további vizsgálatokat, és az esetleges abortuszt. Nos, én ez utóbbi már nem vállalnám. Hiszen már olyan nagy! És különben is, belegondoltam, hogy még "csak" 32 éves vagyok, amikor 1:650-hez az esélye a Down-os babának. Jó, hogy az egyik nagybátyám Down-os, de őt a nagyanyám későn szülte, ráadásul az volt az oldalon, hogy a Down rendszerint nem örökletes hiba. Szóval azt nem hiszem, hogy 100 %-ra meg tudják mondani, hogy beteg-e, de még ha az is, akkor is megszülöm. Persze jó lenne tudni azért előre. De most már inkább nem is gondolkodom, mert szerintem leginkább rémeket látok. :oops:

Kép
Kép
tinu

Tinu! Gőzöm nincs a válaszokról, de nyugi!!! Biztos minden rendben lesz!!! :P

Beet! Milyen nagy lány!!! :P S felnőttágyas. ejhássmiley

Ancsi! Hajrá pakoláshoz!
Ja és én sem várom a napot amikor kikapcsolom. :shock:
Vérzés :(

gödibarbi

Jó reggelt!

Jaj de köszi Bálint és Marci képéért! Kis drágaságok :)

Lillus komoly nagylány ezzel a sütőtöktortával, hogy csillog a szeme :)

Vica :) Remélem, sokkal jobb a helyzet már, láétod, itt aztán bőven van tapasztalat, amiből meríthetsz :) Ja, és a 3 hónapo se szentírás, ahogy Votiv is mondja, 1-2 hét is elég lehet, nálunk a 6 hetes ugrás bejött egy csomó mindenben. Kis zabagép fiacskád, édes pofa :)

Ancsi :) 4 nap ijesztően hangzik :( Lencsi szája szintén - de ez inkább csak "külsérelmi nyom" ?

Zanza :) És mennyire gyorsan szeretnétek a kistestvért? Rékát nagyon el tudom képzelni, ahogyan tesz-vesz majd körülötte :)

Tinu :) Szerintem az is kérdés, hogy mennyire fontos az AFP eredménye. Azaz - mit tennél, ha.. bocs, hogy így teszem fel a kérdést, de én például meg se néztem az eredményt, mert nem befolyásolt volna semmiben. Ha viszont téged igen, akkor midnenképpen érdemes az itt ajánlott további vizsgálatoknak nekiugrani - nem azért, mert azoknak tuti megbízható az eredménye, sőt! Hanem a saját megnyugtatásod miatt. De azt nagoyn komolyan tartsd észben, hogy ezek a vizsgálatok nem megbízhatóak és bizony sokkal-sokkal rosszabb eredményeket produkálnak az esetek többségében, mint az indokolt lenne!

Votiv :) Hát akkor terápiára fel! És tudom, hgoy itt most minden okoskodásnak tűnik, de a határozott és következetes NEM be szokott jönni előbb-utóbb. Ma reggel egy gyermekpszichológus pont erről bszélt a tévében az új reggeli kismamás műsorban. De ezt tényleg csak úgy a magam számára is érvényesen írom, mert nehéz a következetesség...

indianyo

Barbi :) hát ez a buborékfújás és köpködés mennyire ismerős :lol: Angi nagy huncut :) Akkor nemsokára túlvagytok a felújításon és jöhet megint a sok netelés :)

Recca :) nálatok mizujs?

indianyo

Vica! Konkrétan nem találtam a hsz-ed, de a többiekéből kikövetkeztethető. :wink:
No mi azon millió az egyből vagyunk akinél nem volt és nincs hasfájás. :P Sokmindent írnak, de tulajdonképpen biztosan nem tudják megmondani miért is van a hasfájás. 8)
Nálunk miért nincs arra is csak tippelni lehet. Az én tippjeim: nyugodt természetűek vagyunk (én, Angi és a férjem is) + vega vagyok.

Indi! :D

gödibarbi

Barbi,
:mrgreen: mi is nyugodtak vagyunk és mégis... lehet, hogy az volt a baj, hogy csak vega-light vagyok?? :mrgreen:
macskanyu

Indike, itt biztos mindenki azt hiszi, hogy Isti tök normál, vagy annál picit erőszakosabb, oké, csak én dramatizálom túl a helyzetet. de az anyai megérzésem is azt mondja, meg már mindenki a családban, akit szétvert a gyerek, hogy EZ NEM OKÉ. hiába a következetesség, hiába a szigorúság - ez meg csak jobban ingerli őt, konkrétan látom rajta, hogy szenved a megértetlenségtől. az se jó neki, ha elhalmozom szeretettel, figyelemmel, ölelgetem, puszilgatom, valahogy az is felbőszíti, hirtelen durvasággal válaszol. aztán vagy megbánja, és jön hízelegni, de egy perc múlva megint üt, ha valami nem tetszik neki. vagy csak egyre jobban behergeli magát, tör-zúz, örjöng, és semmi sem segít, hiába magyarázok, hiába teszem az ágyába, hiába próbálom elterelni a figyelmét, hiába nyugtatgatom, hiába szólok rá, hiába csinálok bármit. aztán egyszer csak magához tér, és mintha mi se történt volna, kezdi előlről. egy nap ezt vagy 10-15x eljátssza, a nap végére pedig már tök elegünk vagy egymásból, kölcsönösen. és akkor én esténként pityergek, ő minden éjjel felriad, aztán hajnalban is, most sikerült megetetnem és visszafektetnem.
el sem tudom képzelni, hogy egy ilyen pici emberben hogy lehet ennyi düh, ennyi csalódottság, ennyi agresszió :(
a családban senki sem veszekszik, nincsenek rejtett feszültségek, apafejjel jól megvagyunk, Istinek nem szoktam még a kezére csapni se, tehát innen se tanulhatta, kiegyensúlyozottan táplálkozik - csak a tesó jövetele fordítaná ki őt magából? nem tudom :(

votiv 8)
votiv

Sziasztok, jó reggelt,

Mindenkinek köszönöm, hogy reagált a kérdésemre :D

Indi,
Köszönöm a tanácsokat, a bogyó nevét felírtam, nekem anno a dokinéni a "kamillagolyókat" ajánlotta, ezt meg is vettem, és tegnap, miután hsz-t megírtam, feloldottam neki és szépen kiskanállal beadtam. Talán ennek tudható be, hogy fél 11 után - miután egykor le tudtam tenni - csak hajnali ötkor kelt.
Laktoherb teában van ánizs és édeskömény is, ezért gondoltam, hogy minket esetleg csak light-osabb formában fog utolérni ez a hasfájás....
Még arra gondoltam, hogy vasárnap nekem volt egy iszonyú hasmarsom, nem tudom, pontosan mitől, de a lényeg, hogy elmúlt. És nem tudom, hogy létezik-e, hogy rajta kb. egy nappal később jön ki ennek az utóhatása????
Miután a hsz-t megírtam, a pelenka cserénél két pelust használtunk el, mert tisztába tétel közben hasmenése volt neki is. Most a reggeli már normálnak tűnt számomra. Na, jól kitárgyalom szegénykémnek a pelusügyeit :roll:

Zuz, Ancsi, Vera
hason alvás egyenlőre azért nem megoldható, mert a köldökcsonk még mindig egy picit fent figyel a helyén és emiatt megbeszéltük doki nénivel, hogy amíg le nem esik, addig marad az oldalt fektetés.
Meg aztán én a kórházban is csak napközben fordítottam hasra, mert akkor tudtam rá figyelni, éjszaka ott is az oldalazás volt.
És nagyon szeret hason aludni, úgyhogy amint lehet napközben így fog szundikálni :)
Ancsi, Lencséd remélem jobban van és túl van már az ijedségen :)

Deni, Vera
érdekes, tegnap ezt a pózt is kipróbáltam, de nem tetszett neki. Lehet, hogy azért mert akkor már semmi nem volt jó???? Majd újra megpróbálom kevésbé nyűgös állapotában :)

Macs,
köszi szépen Neked is :)
nekem apa még két napig nem fog tudni segíteni, mert dolgozik, utána lesz két szabadnapja. De akkor meg szegénynek csőstől kell mindent befogadnia, és hát ő is fáradt a napi 14 óra munka után. Alig várom, hogy megint hosszabban itthon legyen.
Fülihez pedig drukkolok, remélem minden megy tovább ilyen szépen a maga útján :)

Votív,
mint mindenki másét, a Te hsz-edet is elmentettem, hogy könnyen megtaláljam és ne kelljen többször ebben a témában zaklatni Titeket.
Köszönöm Neked is :) a kimerítő választ és vigasztalást. :)

Most megyek pihizek egy kicsit én is,
Vica
vica94

Jajj, majdnem kimaradt,

Barbi,
a párom is és én is nyugodt természetűek vagyunk, és alapvetően úgy gondolom Máté is, úgyhogy reménykedem ezerrel :)

És Zuz,
nagy szerencse, hogy nem estem kétségbe, próbálom józan ésszel, hideg fejjel végig vinni ezeket a dolgokat, mert érzem, hogy minden, ami velem történik, az átmegy a babára is. Próbálok uralkodni magamon. De azért jó érzés volt, hogy volt kiktől tanácsot kérni :P :P

Vica
vica94

Zanza :) Oké, akkor beveszünk a körbe :lol: És Réka aranyos lehetett, hogy tetszett neki a bébi! És egyáltalán nem volt féltékeny?

Barbi :) Babakocsi és mosolygás rulez! :D Ezt a fogkefével tisztítós dolgok komolyan gondoltad? :shock:

Beet :) Lillus nagyon édes és a tortája nagyon klassz! Gratula az új ágyhoz, hú eszméletlen, hogy már nagy ágya van!!

Tinu :) Ne izgulj, az esetek döntő többségében nem jelent rosszat, egy kis eltérés! Menj el az embulanciára és az uh-ra, ott majd megvizsgálnak és remélem megnyugtatnak! Tudom, hogy most nehéz lehet Neked, úgyhogy küldök egy kis ++++++++++

Macs :) Nagy TSKV nagggyon jó :lol: :lol: Sztem is sok igazság van a dologban :wink: És mire mindent végigpróbál az ember, sokszor már ki is növik... Nagy gratula Fülicseknek a szép alváshoz!! Remélem én is, hogy ez nem csak átmeneti lesz!!

Ancsi :) Hú, már csak 4 nap! Kitartást a pakoláshoz!! Hogy van Lencsi szája? Azóta már meg tudtad nézni?

Zsugyu :) Jó szunyát Neked! Egyébként mi van Nálatok, hogy ilyen korán kelsz?

Indi :) Milyen kismamás műsor van és melyik csat.-án? És a következetesség tényleg baromi nehéz dolog, de meg kell próbálni, mert ha meg sem próbáljuk, akkor biztos nem is sikerül.

Votiv :) Szájvérzés :( És sztem ne hagyd magad "terrorizálni", nem lehetsz pocakosan Te a fő célpontja az agresszivitásának! Ha nekedesik (rúg, harap, stb.), akkor mit szoktál csinálni? Keményen rászólsz, vagy beteszed pl. kiságyába/járókába/akárhova büntetésként? Lécci vigyázz magadra!
denizsa

Votiv :) Látom, nagyon tré a helyzet :( Remélem, homeos bogyók majd segítenek vmit! Bevetetted már?

Vica :) Nagyon ügyes vagy, hogy mindent megpróbálsz, ne törj le, ha mégis fájna a pici hasa, nem Te vagy az oka, nagyon jó mami vagy, hisz mindent megteszel érte! És elhiszem, hogy nagyon hiányzik a párod és a segítsége, de 2 nap múlva (ahogy írtad) otthon lesz Veletek, kitartás addig is! És puszi Nektek :D
denizsa

Drága Votiv :) Én nem gondolom azt, hogy ez egy komolytalan dolog, sőt! Inkább csak arra értettem, hogy ha apafej egy mordulására abbahagyja, a tiédre pedig nem, akkor neked is kéne egy picit határozottabban tudatosítani benne a NEM-et. Az okok persze ezzel nem szűnnek meg... Én nagoyn is értelek és nem gondolom, hgoy eltúlzod a dolgot, ez tényleg nagyon komoly! És remélem, hogy a terápia neked segít majd könnyebben/másként kezelni a fiút :)

Vica :) igen, még a Chamomilla is használ! Gyakorlatilag már hónapok óta azon élünk, én fogom a Boiront fellendíteni asszem :lol:

Deni :) csak vicceltem, nem kismamás, csak mivel 9-től 10-ig van, ezt ugye csak nyugdíjasok és kismamák bírják nézni. Az RTL klubon van, új műsor, ők csajos műsornak hívják. Nekem túlzottann nem jön be, de ez a mai pszichológusnéni aranyos volt, és mondjuk Détári Enikő gyakorlatból kérdezett, így ő jól rá tudott tapintani a dolgok veljére :) Majd ha nem nyüszög már a fiam, leírom, hgoy milyen jókat mondott még, hasznos :)

indianyo

Vica :) vannak babák, akik érzékenyek a Lakrtoherbre is ám...

indianyo

Votiv: épp tegnap hallottam én is, hogy a nagyon édesszájú gyerekek lehetnek ilyen vadak, ha leesik a cukruk, dehát Isti nem tűnik olyan édesség evősnek :roll: Lehet, hogy ő igy éli meg a dackorszakot, feszegeti a határokat és pluszba érzi, hogy nemsokára nem lesz egyke?? Remélem találnak valamit ami segít, mert ez igy egyikőtöknek se jó....

Tinu: Na erről a genetikáról én már hosszasan írtam egyszer ami a Schöpfbe van! Hasonló szituban voltam én is, csak ÉN MARHA a 20. hétben belementem a pocakszúrásba. Na ezt a hibát nem követem el legközelebb, de persze annyira belém rakta a hülye picha a parát, hogy muszáj volt...szóval próbálj meg nem idegeskedni!
Ja és túlélőcsomagot vigyél, mert mi is előbb mentünk oda és délre értünk oda és este 6-kor került rám a sor!!! :twisted: Szóval: kaja-pia-olvasnivaló!

Vica: én is írok egy pár sort a hasfájóssághoz :) Nálunk az volt a gond, hogy sírt-sírt én meg rögtön azt hittem, hogy éhes. Igy aztán két óránként meg másfél óránként cicire tettem. Persze a drágám nem éhes volt, hanem front volt és arra volt érzékeny. Persze miután degeszre zabálta magát, már tényleg fájt a pocija :) Nekünk az jött be, hogy ha tetszett ha nem betartottuk a 3 óránkénti etetést! Egy napig volt húzós a dolog, amíg meg nem szokta az új rendszert aztán szépen beállt rá és két nap volt csak hasfájós+1 nap áttérés a 3 órás szopira. Persze esténként fürdetés után nálunk is ment a pocakmasszír és sokszor meg volt az eredménye: puki+kaki 8)

Den, Vera: csöppségekről a fotók!! ááááá :D :D

Zanza: Éljen! Másodikra fel! ;)

Indi: tehénfigyelés nem rossz, de nekünk az má ölég messzi van. Nem nagyon csípem a 4-6-ost :?

Lindi: a 13-át akkor beírhatom a naptárba?? 8)

Deni: sogórékkal elég furi a helyzet alapban is...Most az az indok, hogy épp akkor amikor a keresztelő lenne, akkor lesz a falujukban búcsú és hát az nekik fontosabb, merthogy a 3 éves kislányuknak ez lesz élete első búcsúja! Mondjuk engem nem hat meg annyira, hogy nem jönnek, csak az Embörnek esik rosszul, hogy ilyen az Öccse, de igazából már ő se lepődik meg rajtuk. Igazándiból egy nagy papucs a srác és a nejjel vannak a gondok...dehát ő választotta.

Én is tettem el barackot-körtét jégkocek tartóba :)

Rylie
rylie

Vica!
igen ám, pl. Vera Dócija se szerette a Laktoherbet emlékeim szerint!

ki vagyok dögölve, pedig még sehol se tartok. RENGETEG doboz lett, már a lépcsőházban vannak.
ancsipancsi

Den,
kösz a kérdést, még csak az előjáték folyik, be kell jutni az órákra, el kell intézni a hivatalos dolgokat, egyszóval FÚJJ. De ha minden jól megy, félév és végső pápát intünk az intézménynek. :)

Zanza,
biohumuszt lehet, h szabadalmaztatom. :lol: Képet csajodról méég!
Mikor tesztelünk már egy jót??

Vica,
semmi okosabbat nem tudok leírni, mint a csajok. Pár hét, és jobb lesz, addig meg.... passz. Drukk, h hamar elmúljon a fájdogálás.

Babák az ágakon nagyon édes majmocskák!! :D

Ancsi,
szájvérzés: ajajjj, nekünk rengeteg kijutott belőle. Eszternek nőtt egy nagy nyuszifoga, és azzal szinte minden esésnél kiharapta a száját. :( Sokáig ez volt, valamikor vége lett. Ma már akkor se mindig harapja ki, ha idegbe jön, és a földön ülve a földhöz veri magát. :lol: És valóban az a legjobb, ha hűvös marad az anyuka, már ha bír, és nem hozza a szívbajt a gyerekre. Nekem ez ritkán megy, inkább sikítok. 8)

Tinu,
remélem a kövi vizsg. kimutatja, h valóban hülyeség afp-t mérni. Valamely nyugati országokban már nem is nézik, mert sokszor téved. Addig is nyugiii! +++++++++++

Foyltköv.
neet
neet

Votiv, huha, ez eleg durvan hangzik :( mondjuk en egy kicsit eroltetettnek erzem a tesora fogni (hiszen meg csak egy nehany hetes magzatrol van szo!), de ettol meg persze lehet. viszont ami eszembe jutott: nem lehet, h valamilyen taplalkozasi/emesztesi gond all a hatterben? (ok, a cukrot probaltatok, de nem csak az okozhat ilyesmit.) mert pl. a liszterzekenyseg (azert ezt hozom fel peldanak, mert ezt ismerem) tunetei kozt szerepel, idezet: "Magatartása szembetűnően megváltozik, ingerlékeny lesz, apátiássá válhat, környezetétől elfordulhat, de esetenként agresszióra hajlamos, de depresszió is kialakulhat, alvászavarral együtt." lehet, h erdemes lenne ilyen (marmint szervi okok) iranyban is vizsgalodni kicsit. tenyleg, a tej-emesztesi gondok mar rendbejottek?

Indi, koszi kerdesed: vagyogatunk. lassan, de biztosan :wink:
es jol latom, h volt egy millennarisos felvetesed? asszem erdekelne minket is :D

most ennyi, megyek do'gomra

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Den,
Szerintem egyáltalán nem vagy negatív, sőt... :D Teljes mértékben igazad van a családtámogatás kapcsán. Itt már rég nem csak az anyagi dolgokról van szó, hanem pl. a családbarát munkahelyekről stb.

Rejo,
Üdv itt. Rögtön dobok egy pü-t. Egyébként jó látni, hogy majdnem egy idősek vagyunk és lesz esély arra, hogy a kórházban majd talizzunk :D

Zuz,
Nagyon sajnálom, hogy a családtagok így álltak hozzá ehhez a nagyon fontos eseményhez :D Vigasztalásképpen más családoknál is van ez így, mint pl. az enyémben is. A barátokat igen, de a családtagokat az ember nem tudja megválogatni. :)

Ancsi,
Az idegenek beszólásával ne foglalkozz :) Okoskodni mindig könnyebb!!!

Rylie,
Bocsi, egy kicsit rosszul fogalmaztam Ciprussal kapcsolatosan :) Nem minden látnivaló gáz, de a túlnyomó többségén látszik, hogy csak arra utaznak, hogy a turistákat jó levegyék és ez engem teljes mértékben felháborít. Nekem pont ezért Málta jobban bejött.

Votiv,
Tegnap én is hasonlóképpen jártam, mint te. Én is csak azért másztam be Bpestre, mert időpontom volt a Faludinál. Erre jól megszívtam. Az egészben az volt a legszebb, hogy ültem ott legalább 10 perce, mikor is jött egy nőci, aki megkérdezte, hogy láttam-e a Faludit megjönni? Én meg csodálkozóan visszakérdeztem, hogy miért nincs is bent? Mire a nőci igen. Reggel óta szülést vezet és neki azt mondták, hogy jöjjön vissza 1 körül, hát ha addigra visszaér a doki. Ha a nőci nem mondja, hogy nincs a Faludi, akkor még mindig ott ülnék (na jó, ezt egy picit eltúloztam :) ). Legalább írnák ki arra a nyamvat ajtóra.
Istihez sok türelmet és ahogy Den is írta vigyázz magadra. Annyira hihetetlen, hogy Isti ilyeneket csinál. Ugyan én még nem láttam személyesen, de a képen olyan tündéri arca van :D
curse

Votiv!
Olyan rossz volt olvasni a HSZ-edet :cry: Remélem, nem hiszed, hogy mi itt elbagatelizáljuk a problémádat, mert enm erről van szó. Csak egyrészt nincs ilyen tapasztalatunk + szeretnénk valami pozitívat írni neked= összeírunk itt mindenféle hülyeséget :? Én nagyon megértelek! És nagyon jó dolognak tartom, hogy minél előbb utána akarsz járni ennek a dolognak, hogy megoldódjon, mielőtt megszületik a tesó! Amit írtál, hogy Isti szenved a megnemértettségtől, csalódottnak látod, na, ilyeneket mondtak múltkor nagyokosok a tv-ben a dackorszakhoz, és van olyan gyerek, akinél valamiért ez ennyire túlzott formában zajlik le :cry: Egyébként elgondolkodtató az is, amit Recca írt!
Annyira bízom benne, hogy megoldódik ez a probléma! Próbáljatok minél több programot szervezni magatoknak, hátha az is kizökkenti ebből. És tudd, hogy megértünk, és nagyon szorítunk Nektek! Azért is próbálunk kéretlenül is tanácsokat osztogatni! :oops: :D

Curse!
Ciprus: ott irtó jó pasik vannak, nem? Legalábbis a bevándorlási Hivatalba mindig állati jó pasasok jöttek be, mondjuk általában sportolók voltak! Szóval azért akad ott látni való :oops: :lol: :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Zuz,
Egyetértek :lol: :oops: Ilyen okokból mennék szívesen még spanyolba, meg olaszba is :) Most csak azért vagyok ilyan bátor, mert apa dolgozik :)
Azt is el is felejtettem írni, hogy gratulálok a csajszihoz, ha most már tuti fix :D
curse

Azt valaki megtudja mondani, hogy az AFP-t követő uh után mikor van a következő, kötelező uh? Hanyadik hétben?
curse

Curse!
Sajnos csak a 30 hét körül. Ezért szoktak a 2 között elmenni 4D-sre.

Kép
Kép
zuzmo1

Macs,
jött már pamperses levélke? Meddig kell beküldeni? Átküldjem neked a vonalkódokat, és te feladod, ha megjön a kuponfüzet?

Vera, Manoka,
ugye tudjátok, h milyen nap van ma????? :lol: :lol: :lol:
WHO WANTS TO LIVE FOREVER?????? :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsanci!
Tegnap hallottam a tv-ben, hogy Freddie 60. szülinapja alkalmából megjelentettek egy dokumentumfilmet.

Kép
Kép
zuzmo1

Indi :) Köszi az infót :D Majd megheccölöm legközelebb. Jót nevettem, hogy Te fogod fellendíteni a Bio.-t, vagy inkább sírjak?

Rylie :) A 4/6-os helyett már járnak a combinók, már ha nem akadnak el... :o

Rec :) De jó, hogy néha előkerülsz, már azt hittem, Te lettél Kőműves Kelemenné, úgy eltűntél! :lol:

Neet :) Akkor félév múlva NAGY buli lesz :wink:

Curse :) Sajnálom a fölös utad :( És az ajtóra sem raktak ki más nevet? Mert én is jártam már így, és csak innen tudtam meg, mi van.

Zuz :) Ciprusi látnivalók :lol: :lol:

Votiv :) Zuz tök jól megírta, összehordunk itt mindent, hátha vmi bejön, szóval ne haragudj ránk, nagyon szorítunk Neked!!
denizsa

Zuz,
tényleg???? Hú, én nem is hallottam róla! Na, utána nézek!!!:lol:
Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Macs! Ezek csak az én tippjeim, s persze lehet hogy mellétrafálás. 8)

Ja és még 1szerintem fontos:no fehércukor és fehérliszt!!! ez persze megint csak saját véleméy :!:

Hajrá Vica! :lol:

Den! Sajna csak fogkefével érek be a csövek alá. :( S ott figyel a rézcső vágásakor keletkezett por. :evil:

gödibarbi

gödibarbi

Den: nem a szerelvényekkel van gondom, hanem az útvonallal ;) Én suliba is kerülővel jártam inkább, mert annyira rühelltem a 4/6-os vonalán levő "célközönséget", persze most nehogy besértődjenek akik arra felé laknak!!!! :) Egyszerűen csak sok volt nekem a csövi azon a járaton és a szagokat nehezen tűrőm ;)
Igy valahogy a mai napig kerülöm és csak ha muszáj akkor szállok fel rá..inkább gyaloglom ;)

Rec: ezek szerint még nem vagytok kész??

Ancsi: kitartást!

Curse: Cipruson mi egy állatnemnormális taxissal találkoztunk aki menet közbe befékezett az autópályán a belső sávban és kivágott a prérire, hogy hagyjuk abba a beszélgetést és röhögést hátul, mert őt zavarja! Beszartunk rögtön, aztán alig vártuk, hogy megérkezzünk és kiszálljunk tőle! 8) Ő nem volt jó hapi és én más jó hapit se nagyon láttam 8)

R
rylie

Barbi,
ha tőlem vonnád meg a lisztet, cukrot, megharapdálnálak, csúnyán. :mrgreen:

Den,
NAGYON remélem! :wink:
neet
neet

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?