A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

http://s58.photobucket.com/albums/g267/ ... h=imgAnch1

hát mosdt mondjátok meg,mekkora huligán ez a Kisnyuszi! :lol: :lol: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné!

Amindenit, tényleg mekkora huligán Kisnyúl!!! Komolyan mondom, szinte látszik rajta az igyekezet, hogy még gyorsan rosszalkodhasson egy kicsit, mielőtt rajtakapják!!!!! Zabálnivaló!!!

Mea!
E-mail ment!!!

Lívi,Juci,Erhard!

Kép

Róki!
Tudnátok képeket feltenni arról, amit abban a szuper kis turiban vettetek???

Annamami!
Ha te is veszel valamit, arról is várjuk ám a képeket!

Köszi!

Kép
kuha

Sziasztok!

Jaj, de béna vagyok, én nem Jucinak kívántam szülinapot, hanem a lurkónak! Ne haragudj! Szóval nagyon-nagyon boldog szülinapot Juci!

És természetesen boldog szülinapot Lívikének és Erhardnak is!

Igyekszünk mi is menni ma szigetre!

Prüntyi! Saci is szokott vakarózni a füle körül sokat, én se tudom mi az oka.

Megann! A kávéra én is ráindultam. Én nem vagyok nagy kávés, előtte se ittam, de amióta Kristóf beköltözött a pocakomba, irtóra odavagyok már a kávé illatától is. A kávé ízét persze most is csak úgy szeretem, ha kb. 0,2 dl kávét fölöntök 3 dl tejjel. :) De a te kávédat mindenképp megkóstolnám!

Nyúlné! Kisnyúl is látom rá van indulva a palackokra! Csak hogy dicsekedjek, Saci egyszerre kettővel is elbír! :D

Ja, és tegnap elfelejtettem 2 mostari képet föltötéteni, amit meg akartam mutatni nektek:

Még mindig látszanak a háború nyomai :(
Kép

De az Öreg Híd újra régi pompájában látható - tiszta olya, mintha a Csontváry képet mutogatnám, nem?
Kép

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Az összes szülinaposnak sok boldogságot kívánunk!!! :) Angelani küldött SMSt, azt írja, elromlott a net, de biztos örülni fog ha visszaolvas.

Megann, Kuha:

Majd rakok fel képeket, bár fele cucc már a szennyesben van. Meg én nem vagyok olyan trendi mint mások, lehet most sem tetszene nektek a cucc amit vettem. Főleg hogy én az egyszínű, mintázatlan dolgokat szeretem leginkább, vagy csak valami nagyon diszkrét minta.

De ma reggel mi is próbáltunk trendik lenni, le is kaptam Zsuzsát aki nagyon de nagyon nem akart pózolni, asszem jön a foga, hihetetlenül hisztis, az apja meg jó érzékkel pont akkor jött oda a fenekét rázni a kamera elé mikor végre megállt Zsuzsa egy pillanatra, jó mérges is lettem rá. :twisted:

No mindegy, felrakom a képet, ez lett a legjobb. Bár ezek a kis cuccok nem az angol turiból származnak...

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hahó.

Minden szülinapost és névnapost az isten éltesse sokáig!!!

ancsi26

nem fogunk eljutni a szigetre ,bocsika(Annamami :? ),de akár a héten még vagy a köv.héten,ha mentek,megyünk!!!!!
Bodza,
fantasztikus festői fényképek!
nem ér felvágni! :wink: lássuk a bizonyítékot! 8) :lol:
Kuha,
ne is mond,mindig ezt csinálja!kedvencem,amikor nem is sejtem,hogy rosszat tesz,de éppen arra járok,erre úgy megijed,hogy mindent eldob a kezéből és hatalmas kacagások közepette próbál eliszkolni! :twisted:
Roki,nagyon csini a ruhaegyüttes!én is ilyen vagyok,szeretem az egyszínű dolgokat!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

SziasztoK!

Livikének, Erhardnak, és Jucinak Nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Bbriginek, és Maresz Brigijének boldog névnapot!

Bodza, Rókica, Nyúlné!
Képek szupik! Meg a Kisnyuszis video is! :lol:

Szép napot MIndenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Brigi, üdv :) Nem nagyon jött össze a nyári tali, ikea valamikor? Lassan ismét itt a szezonja....

Megann,
én azt hittem, hogy a patronos kv még jobb, mint a sima fözött...hamár olyan "olcsó". Milyen patront vesztek bele? Lavazzat? Na majd jól elmegyek én is hozzátok és megkóstolom :)

Szülinaposoknak gratula!

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Tényleg, nincs valakinek ötlete, hogy hol lehet 16-os cipöt venni elfogadható áron? Vagy esetleg csináltatni....nekünk tuti kelleni fog.

Amugy voltunk méredzkedni, és Barni 10 hónaposan 68 cm és 7150g. Sokat nött az elmúlt 2 hónapban, majdnem 4 cmt. :lol: És 400 got :? Bár végülis már megduplázta a születési súlyát, azt hittem csak egy évesen fogja, olyan lassan nött :9

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Helyzetjelentés Rólunk:
Mind a két fiúnak brutál erős mandulagyulladása van:(
Kaptak antibiotikumot is, Nolcsi egész éjszaka sírt, hogy fáj a hasa. Dokinéni mondta, hogy a kis gyerekek mindig a hasukat fájlalják a mandulagyuszinál.
Szegénykém olyan kis elesett, tök lázas is. Amíg Leon ebédelt, addig ő elaludt a szobájukban egy fotelben.:(
Apa hozta haza, ő is beteg. Én szerintem csak azért nem kaptam el, mert szedem az antibiotikumot a hólyaggyulladásomra.

And!
Esztinek is sok sok gyógypuszit küldök! (csak azért nem a fiúk, nehogy még betegebb legyen)
Meg persze neked is jobbulást

Viki!
Nagyon aranyosak a futkosós képek Petiről. Milyen ügyes, hogy már felmegy a lépcsőn!

LÍVINEK, JUCINAK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!
BRIGIKNEK PEDIG BOLDOG NÉVNAPOT!

Emese!
Huligán Nyuladat pusszantom, olyan édes a palackkal:)

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi! Jobbulást a fiúknak! Szegény, nem lehet könnyű 3 beteg férfivel.

Nyúlné! De kár, hogy nem jöttök! :(

Köszönjük a dicséreteket a képekre! Apának megmutattam Benianyu hozzászólását, amiben jóképűnek nevezte - teljesen elpirult tőle. :D

Totka! Nem is figyeltem eddig, hogy rajtunk kívül nincs más rövid hajú a csapatban. De lehet, hogy tényleg így van. Nálunk férjem rövid haj mániás, szóval adott a dolog, de én is szeretem a praktikus, könnyen száradó és formázható hajamat.

Na, lassan készülődünk a szigetre. 1/2 3, ugye, a szökökútnál?

Remélem nem késünk el.

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza,ez tök jó,te tényleg visszatértél! :P :P :P
én is sajnálom,e így alakult! :?

Barbi :shock: :shock: :shock:
szegénykék!jó kikaptátok már megint!Nolcsi nagyon aranyos lehet,édesem!sok-sok-sok-sok-sok nyulasgyógypuszit mindanyiotoknak!!!!!(csak úgy repkednek a cuppok! :lol: )
Szedit,
annyira pirinyó Barni! :P ő lesz a legkisebb bors,aki a legerősebb! :wink:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

jöhetne már egy kiadós nagy-nagy záporeső,hogy egy kicsit levegőt is kapjak! :roll:
jövőre megpróbálok előre felkészülni vagy teherbeesni! :wink: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Bodza,most olvasom mit írtál az Öreg-hídhoz!!!!!!pont ez jutott nekem is az eszembe! :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

[quote="nyúlné"]A írta:nyúlnénnyira pirinyó Barni! :P ő lesz a legkisebb bors,aki a legerősebb! :wink:

Tudod, kicsi a bors, de erős barátai vannak :)
Valamilyen oknál fogva minden diktátor kicsi volt (legalábbis akikről én tudok. És erős akaratúak. No ez a kettő adott. Féltek már ? :lol:

Edit

KépKép
KépKép
szedit

:lol: :lol: :lol:
rettegünk a kisNapoleontól! :wink:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Lívikének és Erhardnak : Boldog születésnapot Kép

Juci6-nak szintén: Boldog szülinapot Kép

Kép Brigiknek: Boldog névnapot

A ház dícséreteket pedig: Kép

Beteg babóknak ,tesóknak Jobbulást!
csillam

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket és mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk Erhardanak és Jucinak!!!!!!!!!!

Brigiknek pedig boldog névnapot!!!

Hát megjártam a dokit és egy nagyon erős hüvelygyuszim van (mi a fenétől....) és írt fel antibiotikumot meg hüvelygolyót amit sajnso csak holnapra készítenek el a helyi gógyszertárben, így csak holnap tudom elkezdeni pedig már ma kellett volna.

Úgy hogy úgy néz ki megoldódott ez a probléma.

Lányok!

Nektek a gyerkőcök átszoktak már az 1x ebéd utáni alvásra?????????

Lívi nem, de az a baj, hogy ő 11-kor alszik el és utána meg 5-kor megint.
Viszont este nálunk 7-kor fürcsi majd alvás.....
Szóval hogy tudnám valahogy kihúzni vele délig és hogy akkor aludjon egy nagyot?????
Vagy ezt nem lehet befolyásolni?

Mé kérdéseim:

Nektek már isznak önállóan?
Mert Lívi azt sem hajlandó még...... :?
Hogy szoktassam rá vagy hagyjam amíg magától nem????

Járni sem akar még, de úgysem hogy kezénél fogom...... :?
Van akinek, még nem akar így sem járni?????
Vagy ez még nem gond 1 évesen???

Esti tápszert mikor kell leváltani esti vacsival????
Vagy ráér ez is még????

Otthon cípőben legyen vagy zokniban??? :)

Na eleget kérdeztem, várom válaszaitokat! :)

Mea
mea

Sziasztok!
Tiszta gyagya vagyok!!!!!Csak olvasom én, hogy jók a képek Viki Petikéjéről, én meg csak nézek, hogy én nem láttam!!Persze, mert tegnap korán lefeküdtünk, és én béna ma meg csak ezt az oldalt néztem! :oops: :oops: Tényleg jók, és végre van anya+Peti kép! :D
Azt mondta férjem, hogy jó lenne menni 2-3 napra Pécsre, neki vannak ott száz éve nem látott rokonai(szerintem azt se tudják, hogy Panni megszületett).Ha megyünk, talizunk feltétlen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Barbi
Srácoknak jobbulást!!!
Nyúlné
Annyira, de annyira huncut Marcid van!!!Hogy vette le a víz kupakját??
Képzeld:Apát megkörnyékeztem, hogy vasárnap ha jövünk haza, Bp-en keresztül jövünk, és nem lehetne-e beugrani hozzátok?!De sajna nemet mondott, mivel nem akarunk elszakadni a többi két kocsitól!Pedig úgy bíztam benne!

Fő allergiások(Megann, Nyúlné): és a Rhinolight????Nem nyilatkoztok róla.Nem próbáljátok ki?

KépKép

Hajni&Panna
totka

Mea
Most olvasom:tápi ügyet nemtudom, otthon Pannám zokniban van, cipőt csak akkor kap a tappancsaira, ha megyünk valahová.
Mi, igaz, 11hósak vagyunk, de Pannám csak úgy járkál, ha fogjuk mindkét kezét, de ha egyiket elengedjük, rögtön leül, gondolom, nem érzi magát biztonságban.Kíváncsi vagyok, hogy mikor indul el.
Nállunk alvás úgy van, hogy de.-t 10-től délig, és du.-tán 4-től 5-ig.Este kb.kilenc-fél tízkor alszik el, reggel7-8ig.

KépKép

Hajni&Panna
totka

Még a múlt hét közepén ígértem Nektek Panni lagzis ruciját és cipellőjét. Íme:

Kép Kép

Megann : apa üzeni, hogy ez a nadrág inkább rozsdabarna, és nem barna, ahogy én mondtam! :D

KépKép

Hajni&Panna
totka

Sziasztok!

Hajni!
Köszi! Ha jöttök, feltétlen gyertek el hozzánk is, jóóóóóóóóóóó, légyszi! :lol:

Mea!
Nálunk Peti itthon is szandiban van (sajnos), mivel parketta meg járólap van, és zokniban akkorakát tanyál, mint a huzat, mezítláb meg a kő baromi hideg! Csak fürcsi után hagyom mezítláb kicsit.

Alvás: Peti most tért át a napi 2 alvásra, így még alszik egyet kb. 10-11-ig, utána meg 16-18 óráig, majd 09 órakos fürcsi, és kb.20.30-21 órakor alvás, éjjel még van egy szopi, és ált.reggel 6-kor kelünk!!!

Kaja: Tápi ügyben nem tudok segíteni, mi még szopizunk este! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ja, Hajni!

A lagzis ruci nagyon szép, biztosan nagyon csini lesz benne Panna! :D Feltétlen kérünk majd olyan képeket is amikor a ruhában van a kiscsajod! :lol:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kép Kép Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kép ezt nem sikerültaz előbb feltenni. :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Totka! :)

Köszi :)
Lagzis ruha szerintem is nagyon szép!

Viki! :)

Neked is köszi :)

Hogy Petike mennyire ügyes, hihetetlen!!!!! :)

Mea
mea

Többiek! :)
Várom tőletek is a tanácsokat :)

Mea
mea

Halihó!

Kép

Kép
megann

Mea!

Köszi :D

Inni viszont Peti sem iszik egyedül, szépen kiszolgáltatja magát, sőt kajcsinál is! Nem baj, majd egyszercsak kiveszi a kanalat a kezemből :wink: , na meg a poharat :lol:

A fürcsire amúgy fent 19 órát akartam irni, nem 09-et, bocsi :oops:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Mea...íme

-még nem, Tüncsi a járással nagyon lefáradő még 2x alszik (10-11 közt és du 3-4 közt), jó esetben…szerintem még ne szoktasd rá az 1x-re mert ha Lívike elindul, ő is 2x fog…és csak megbolygatnád a rutinját…nálunk a vacsi 7 kor , utána nem sokkal pancsi, majd kis tápi/rízstej, attól függően mennyit evett vacsira, majd 8-1/2 9 alvás…
Próbáltam néha én is, hogy ha elhúzom, akkor többet alszik, de nem így volt és még nyűgösebb volt utána…

Nektek már isznak önállóan? -igen, cumisüvegből , illetve ezekből a csőrös ásványvizes flakonokból…pohárból csak pár kortyot és azt is csak segítséggel…rászoktatni nem tudod, csak próbálkozni, és kedvet csinálni hozzá…először kínáld mindig úgy…(nálunk a szívószál jól bevált)…

Járni sem akar még, de úgysem hogy kezénél fogom-Szerintem ezt ne erőltesd egyáltalán…majd elindul ha akar…cselek itt is vannak, úgy mint a kúszásnál…

Esti tápszert mikor kell leváltani esti vacsival?-ez szerintem korai…még ráérsz vele…

Otthon cípőben legyen vagy zokniban?-van hogy tapis zokniben, de van hogy szandálban…

Kép

Kép
prüntyi

Na mégegyszer Halihó! :evil:

Szóval.

Szedit!
Nespresso kávéfőző csak Nespresso patronnal működik..nincs változat...viszont abból van bőven választék..ilyan olyan amolyan...én inkább a színeket tudom csak megjegyezni...
A leggyengébb és a koffeninmbentes sárga..és erősödik egészen feketéig..van abban minden...lila, bordó zöld...jópora egyébként.. :wink:

Kávé jut mindenkinek!
Lehet jönni!
Aki rossz lesz(mondjuk Kisnyúl) azt fogom odaállítani a gép elé főzni(azaz patront cserélgetni)!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Mea!
És legalább valami kenetvétel vagy ilyesmi volt??? :roll: :roll:

Kérdéseid:
Mi már régóta 2szer főzelékezünk :roll: :roll:
Most próbálom rászoktatni Lénát az esti kakaóra, tejre stb...valamikor elfogad egy 50-100 ml-t valamikor egy kortyot se.
Zokni:
Itthon zokni!
Ha megyünk valahová akkor cipő!
Kezdetben itthon is ráadtam a szandit, addig amíg tanult felállni, járnkálni a bútorok mellett, mert a bokájának nagyon jót tett szerintem, hogy fogta.
Járás:
Szerintem semmi gond hogy Livi még nem jár..anyum ma mondta tesóm 1 évesen, én 15 hónaposan indultam el..
Tudod nagyon jól, hogy egyik napról a másikra hatalmas fejlődést produkálnak.
De ha nem vagy nyugodt...akkor kérdezd meg a dokit, most 1 éves..biztos lesz nektek is státuszvizsgálat.

Lányok!
A ti státuszvizsgálatotok(aki már volt a babával), milyen volt?
Mit néznek itt?

Annamami!
Na jó....megbocsátom a szigetes sétát..
És egy dobi rizstejünk nekünk is van itthon... :wink:

Na majd jövök még,csak megyek nézni az Anyátok közt...
Hülye lennék...ez az egyetlen dolog amit a Tv-ben megnézek(a híradókon kívül)

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Róki!

Zsusza überhiperszupertrendi :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Totka!
Csodás az esküvői gálaruci...olyan szép az a blúzka...irigybirigy vagyok érte... :wink:

M.

Kép

Kép
megann

Barbi!

Fiúknak mielőbbi jobbulást! :( Ezek szerint mindenki beteg a családban?

Mea:

Zsuzsa éppen ingadozik a napi egyszeri és kétszeri között... még általában 10 és 11 között szeretném (én) ha ő aludna, és 2 és 4 között. Egyszerre nem szokott többet mint átlag 30-40 percet, inkább kevesebbet mint többet, ritka ha több mint egy órát alszik egy huzamban, és inkább akkor ha én is lefekszem mellé. De néha kihúzza délig, akkor csak egyszer alszik... én 4 után nem szeretem ha alszik, akkor nehezen megy este a lefekvés, és Zsuzsa is 7kor fürdik, fél nyolckor már alszik, és ezt a jó szokását szeretném megőrizni. Mikor a babysitter lány van vele, ő hagyja nyafizni amíg látszik rajta hogy majd elalszik, és akkor megy ki vele sétálni, és addig tologatja a kis fenekét, amíg fel nem ébred. Ezért ha vele van, akkor általában csak egyszer alszik, de több mint egy órát. Ha velem van, én 10 körül már próbálkozom a lefekvéssel, plána ha látom rajta, hogy fárad. Én nem várom meg, míg magától kidől. Tkp jó lenne, ha átállna az egyszer alvásra, mert a bölcsiben is az a módi, de én nem szeretem, ha egész nap nyűglődik mert fáradt, inkább lerakom kétszer aludni.

Iszik, ha itatom, sőt kifejezetten kér abból amit én iszom, legyen az pohárban, flakonban, stb. De mivel csak a szűk nyakú flaskából esélyes, hogy nem önti magára, ezért nem nagyon szoktuk gyakorolni, mert akkor tuti kosztümváltás... és az önálló evésével párosítva nem bírok lépést tartani a mosással, hogy minden egyes evés és ivás után tiszta ruhát kapjon. :P

Zsuzsa se szereti ha kézenfogva próbálom járásra ösztökélni.

Mi már 1-2 hónapja, mióta a délutáni játszóterezést bevezettük, vacsorázunk együtt Zsuzsával kb fél hétkor, utána fürdés, utána lefekvés. Igaz, akkor ő még szopizik, tehát nem tudom, ez mennyiben számít "kiváltásnak." Most meg ugye még plussz a tápival is próbálkozom, de ezzel is felébred, úgyhogy lehet marad a szopi és hagyom a fenébe a tápszert, plána hogy visszatért az étvágya, sőt, most szünetet sem akar tartani, állandóan legel ÉS szopit kér... úgy tűnik, kitartó böködésével sikerült felszaporítania a tejem... azért biztonság kedvéért ott van még a tápis üveg az ágyában, ha éjjel ébred és nem elég neki a szopi.

Szerintem otthon legyen zokniban, mert kell a lábfej izmainak a fejlődéséhez, hogy minél többet legyen mezitláb.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na...

Voltunk a szigeten talizni, nagyon jó volt, az idő gyönyörű. Annamami nem tudott eljönni, de meglepiként megérkezett Bodza Sacival. Tkp nem lett belőle séta, mert ott leragadtunk az éneklő szökőkútnál. Mint kiderült, nálam volt az egyetlen fényképezőgép, de totál kiment a fejemből, hogy használjam is, mikorra a többiek megérkeztek. :twisted: Mi ott voltunk kicsit korábban mint kellett volna, és mindenki más kicsit később jött, úgyhogy addig azzal szórakoztam, hogy Zsuzsát próbáltam előnyösen lefotózni, amikor mondjuk a kamerába néz vagy mosolyog, de ilyet nem sikerült. Sőt, egy idő után már nem is nézett fel ha szóltam, úgyhogy csupa ijedt képet sikerült csinálni róla, mert mikor már erélyesebben szóltam, akkor megszeppenve nézett rám, hogy mit is csinál rosszul. Úgyhogy felhagytam a gyerekkínzással. Az utókor részére mosolygó Zsuzsa nem lesz megörökítve. :(

Azért egy-két aranyos kép sikerült:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kép

Kép

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Prüntyi, Megann, és Roki! :)

köszi Nektek is, megnyugodtam akkor, hogy nincs gond :)

Megann! :)

A múltkorin volt kenetvétel, most nem vett :?
Zinnat-ot írt fel + kúp.
Hát remélem minden okés lesz ezektől.....

Roki! :)

Zsuzsa baba annnnnnyyyira édes!!!!
És olyan jól áll neki a rózsaszín :)
Ja megnéztem a félretett ruhákat, de azok szerintem már rátok is picik lennének, félrenéztem.
Ne haragudj, azt hittem jók lennének. :oops:

Mea
mea

Mea!

Folyt köv!

Inni, úgy iszik maga, ha cumisüvegből iszik és hátrafektetem és a kezeit rátapasztom a cumisüvegre, akkor fogja magának szépen, de magától nem tudja hogy dönteni kell.
Abban Róki Zsuzsája a király!

Csajok!

Akkor az gáz, hogy mi már régen 2szer főzizünk???
Nekünk elég nehezen ment a tápszer...a főzi meg elég jól...

M.

Kép

Kép
megann

Totka!

Tényleg valami álomszép ez az összeállítás. A blúz különösen tetszik. Ej, ha nekem egyszer lányom lesz... :) :) :)

Mea!

Most megpróbálom én is pontokba szedni a kérdéseidre a válaszaimat, mint Prüntyi:

Gergő még kétszer alszik egy nap. Reggel kb. 7 óra- negyed 8-kor kelünk. Aztán alszik egyet 10-11 között, majd 2 óra felé szintén alszik egyet.
Hogy őszinte legyek, örülök is neki, hogy még mindig 2x alszik, mert ez a napközbeni alvás max. 1-1 óra, ami nem túl sok.
A többit meg tudod, nálunk Gergő minden nap, legkésőbb este fél 8-kor már alszik!!!!!

Nektek már isznak önállóan?
Igen, Gergő már iszik önállóan, de csak cumisüvegből. Csőrös poharat még nem használunk, poharat meg meg sem próbáltuk még.
A reggeli tápszert még én adom neki, szertartásszerűúen: mindketten pizsiben vagyunk még, fekszünk az ágyban, és úgy eszi a tápszert. Jobban mondva,
én ülök a párnának támaszkodva, kezemben Gergő, mint amikor pici baba volt, és én itatom. Este viszont önállóan issza a tápszert, nem is fogom, csak vekszik az ágyon, és fogja a cumisüveget, addig én ágyazok.
Napközben pedig ha szomjas, megkeresi a cumisüvegét, és iszik.
Eddig mutogatott a cumisüvegre, mikor szomjas volt. Max. annyit csinált, hogy bekapta a cumit, de ugye fejre nem állította.
Viszont kb. 2 hete arra is rájött, hogy meg kell dönteni ahhoz, hogy jöjjön is belőle valami. És most márn agyon profi.

Járni sem akar még, de úgysem hogy kezénél fogom:
Mint mondtam már, Gergő nagyon szépen próbálkozik a járással, napról-napra többet tesz meg önállóan. Viszont, ha megfogjuk a kezeit, és úgy próbálunk menni,
rögtön leül, és nem hajlandó úgy menni.
Ne aggódj szerintem, hidd el, nem győzöl majd utána rohangálni.

Esti tápszert mikor kell leváltani esti vacsival?
Ezt még én sem váltanám le egy jó ideig. Sőt, a reggelit sem. Igaz, a reggeli 260 ml tápszer után kb. fél - egy órával reggelizik velem igazi hamit.
Általában vajas kalácsot, vagy zsemlét mackósajttal, vagy kefírrel. De néha kap főtt virslit is! És meg sem kottyan neki, nem számít , hogy nem sokkal előtte
nyomta be a tápszert.

Otthon cípőben legyen vagy zokniban?
Nálunk zokniban / mezítláb van, de tudod, nem mehet ki a szobából. De amint elkezd stabilan menni, és kiengedem a szobából, fog kapni ilyen itthoni cipő-félét.

Megann!

Mi majd akkor megyünk a státuszvizsgálatra, ha hazajöttünk Sárvár-Sümegről.
Szerintem semmi extra, meghallgatják, megtapogatják.
Gergőnek biztos majd megint megtépázza az idióta doki a fütyijén a bőrt.
Mint a féléves vizsgálaton.
Már előre félek... :(
Ja, és mi akkor kapjuk meg az agyhártyagyulladás elleni szurit.

Anyátok közt :) :) Én is függő vagyok (sőt, Mea is!!!!! - sorry Mea), most is fél szemmel azon vagyok.
Viszont ez az új sorozat, ami utána megy: A szökés,
ez nagyon jó kis film, és a főszereplő pasi is nagyon bejön nekem! :) LEhet, hogy csak miatta nézem?

Kép
kuha

Megann!

Nekem, ha Gergő meglátja a tápszeres cumisüveget, szó szerint kikapja a kezemből, és már dönti is magába. Amikor meg kiszívta belőle a tápit, elhajítja a szoba közepére az üveget!

És nyugi, mi már ezer éve 2x eszünk főzit.
Sőt, egy nap mindkétszer ugyanazt esszük.
Sőt, ha marad, van, hogy másnap is abból adok neki.
És kb. 98 százalékban azt eszi, amit mi!

Kép
kuha

Kuha!

Huhhh megnyugodtam...
Léna is egyre inkább azt eszi amit mi..(meg amit ugye anyu főz :wink: ).
Ma pl paradicsomos kápit evett főtt krumplival..

Este meg a mérgező öntött karfiolból...(már csak 7 nap és Léna 1 éves lesz)

Tápi pár napja kiváltképp jól megy...és nem akarom ennek tulajdonítani, de lehet hogy azért, mert elkezdtem fele tápszer-fele tej arányban adni!
Amióta így megy...azóta du is megissza mint a 200ml-t!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Ilyet utoljára iciripicirinek csinált..a sima tápi csak 50-10 ml-s mennyiségekként fogyott, így az egész délután tápitukmálással telt!
Lehet hogy a tej jobban ízlik neki????????? :shock: :shock: :shock:

Ja egyébként Léna étvágya visszatért..halleluja!!!! :) :) :)

Te Kuha!
Erre a Sárvárra nagyon el akarok már menni évek óta..és most ősszel egyik haverékkal akarunk menni egy wellnesshétvégére..de feladták a leckét, mert ugyanakkor borozni is akarnak borpincét látogatni vagy ilyesmi...
Fingom nincs van e olyan vidékünk (Pécs és környéke kizárva), ahol van jó termál-wellnessszálloda és egyben borvidék is..
Nem tudsz segíteni?????

Anyátok közt: Fogalmam sincs mit eszek rajta. :oops: :oops:

Róki!
Csikágó bulls...hihihihihihihihihihi :) Fáin nagyon :) :) :)

Kép

Kép
megann

Körkérdés:

Ti honnan rendeltek olyan mesefigurás tortát??
Van valami címetek???

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok! :) :) :)

Barbi,
Jobbulást a fiúknak! Remélem, hamar túl lesznek rajta! Milyen antibiotikumot kaptak? Nincs is rosszabb, mint bágyadtan, elesetten látni őket. :(

Bodza,
:) :) :) Most kicsit én is belepirultam az olvasásba. Nem gondoltam, hogy megmutatod Apának. :) :) :)

Mea,
Otthon szerintem hagyd Lívit mezítláb, nálunk sok a kő, én két zoknit adok Danira. Ha elmegyünk, akkor szandál, de csak, ha kiveszem a játszótéren, különben még csak kocsicipő vagy zokni, az időjárástól függően.
Az esti tápszer is maradhat még. Ha kér Lívike a ti kajátokból, akkor már ehet ugye majdnem mindent, maximum kicsit kevesebb tápszert iszik majd utána.
A kétszeri alvást is érdemes még hagyni. Dani, ha későn ébred, 8 után, akkor néha egyet alszik, de még többször napi kettőt, főleg, ha autókázunk délelőtt.
A járást én sem erőltetem. Dani úgy megy, ha tologat valamit maga előtt (széket, babakocsit), de úgy, hogy fogom a kezét nem akar, nem is kell még.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok! :) :) :)

Barbi,
Jobbulást a fiúknak! Remélem, hamar túl lesznek rajta! Milyen antibiotikumot kaptak? Nincs is rosszabb, mint bágyadtan, elesetten látni őket. :(

Bodza,
:) :) :) Most kicsit én is belepirultam az olvasásba. Nem gondoltam, hogy megmutatod Apának. :) :) :)

Mea,
Otthon szerintem hagyd Lívit mezítláb, nálunk sok a kő, én két zoknit adok Danira. Ha elmegyünk, akkor szandál, de csak, ha kiveszem a játszótéren, különben még csak kocsicipő vagy zokni, az időjárástól függően.
Az esti tápszer is maradhat még. Ha kér Lívike a ti kajátokból, akkor már ehet ugye majdnem mindent, maximum kicsit kevesebb tápszert iszik majd utána.
A kétszeri alvást is érdemes még hagyni. Dani, ha későn ébred, 8 után, akkor néha egyet alszik, de még többször napi kettőt, főleg, ha autókázunk délelőtt.
A járást én sem erőltetem. Dani úgy megy, ha tologat valamit maga előtt (széket, babakocsit), de úgy, hogy fogom a kezét nem akar, nem is kell még.

benianyu

jóestét :)

Barbi! Eszti küld sok-sok gyógypuszit a fiúknak! ennél betegebbek gondolom már nem lehetnek :( :( :( tényleg nagyon nehéz lehet 3 beteg fiúval, még jó, hogy Te nem kaptad el, vigyázz magadra!

Eszti jobban van, még folyik az orra, de kevesebbet kell szipkázni. nekem a hangom még mindig olyan, mintha 40 éve dohányoznék, remélem nem fertőzöm vissza az Esztit.

tegnap éjjel hajnali fél4-től 6-ig pizsamabulit tartottunk. negyed 5-kor felébresztettem apát, hátha ő vissza tudja altatni a csajt, de aztán gyorsan inkább őt küldtem ágyba...
ma apukámnál voltunk, aki egész nap jócskán kivette a rézét az unokázásból, mert délelőtt a tesómat kísértem dokihoz, délután meg mondta az apu, hogy feküdjek le nyugodtan, úgyhogy este fél 6-kor ébredtem, mert már pisilni kellett. mondtam, hogy ez volt a szerencséje, különben holnapután keltem volna fel :lol:

én is itt epedeztem a szigetelés miatt, erre hazajöttök egy árva kép nélkül???!! irgum-burgum !

Megann! holnap is lesz már a XVI ker-ben ez a tücsökzene, mivel még betegek vagyunk, nem megyünk, de jövő héttől esedékes, majd felhívom a csajt. érdekel? ill. valaki mást érdekel?

lemaradtam a szülinapokról, bocsi
mindenki ünnepeltnek utólag is sok boldog szülinapot, névnapot!
annyira nem bírom követni :( most meg is néztem a családi naptárt, mert apa családját képtelenség fejben tartani.

Mea:
sztem erővel ne szoktasd át a napi 1x alvásra, olyan jó kis napirendje van Lívinek! majd fogja ő jelezni. kivéve, ha bölcsibe szeretnéd vinni, meret ott tényleg az a rend, és akkor jót teszel vele.
abszolút nincs lekésve Lívi a járásról! sőt! ezt sem kell erőltetni sztem. Eszti most kezdte el teljesen ön nállóan tolni a járgányát (azt a bizonyosat, amit Kisnyúl is reklámozott), de még nem valami stabil, és, ha megfogom a két kezét, rögtön elkezd tepeni, és úgy szorítja a kezemet, hogy alíg bírom kivenni. én nem is szeretem ezt erőltetni, de, ha mondom neki, hogy most akkor csüccs (na ezt meg hogy kell írni? :) ), akkor megfeszíti magát, és nem akar leülni.
ivászat: anyukám ötletére a nyáron a strandon a kezébe adtam egy poharat, és ivott, mint a kisanygal. csak az nem mindegy mi van benne. ma adtam neki sportkupakos üveget, az asszem nagy neki. próbálom csak a vizet. végül is nem sok gyümilevet kapott, és még nem száradt ki. amikor nagyon meleg volt, akkor adtam neki inkább gyümilét, hogy igyon valamit, és a kutacsát is zoktam nézni.
sztem az esti tápit ne hagyd el, abba több "anyag" van, mint egy bármilyen vacsiban, ráadásul Lívi szívesen is eszi, nem?
mi is mezítlábazunk itthon, amennyire lehet, a kövön zokniban nyomulunk, de az mindig lecsúszik, vagy leszedi, itthon cipőt én is csak akkor szeretnék ráadni, ha már stabilan jár. vagy vennéák olyan kis tapadókoprongos mamuszkát, amit nehezen vesz le a lábáról. a brendonban voltunk a hétévégn, volt egyetlen egy darab szilikontalpas zokni, azt is lehúzza, meg lecsúszik :( pedig egyébként nagyon tuti. pláne, ha nem lenne egy baromi nagy macifej a zokni orrán, hogy állandóan azt piszkálja...
most ennyire emlékeztem a kérdésekből :)

apa hazajött fél8-kor utána folyamatosan telefonált, épphogy megfürdettük Esztit, utána meg meccsnézés. egy kis telefonálással. na ez már k...ra idegesít :(

mindjárt mutatok képet, ma az Eszti felszámolt egy fél dinnyét :)

KépKép
KépKép
and

Megann,
Éljen Léna visszatért étvágya. :) Az alvása is jobb már?
Jól gondolom, hogy az elem oké volt és tudtatok menni Anyukádhoz? :)

Kuha,
Gergő micsoda csibész, hogy a szoba közepére hajítja az üres cumisüveget! :)

benianyu

And,
Te aztán jót aludtál délután! :)
Dani is lecibálja a zokniját. De, ha kettő van rajta, akkor nehezebben jön le. :)
További jobbulást mindkettőtöknek!
Apa is nézi a meccset és síkideg, hogy a 3:1-es vezetés ellenére egy csomó helyzetet elbénáznak a fiúk és a riporter is le lett már hülyézve, meg egyebezve is. :)

benianyu

na jó, istentudja hová mentette el a nyamvadék gép a képeket, nem találom...
megyek aludni
Benianyu: nem volt elég :wink: ha úgy vesszük azt a 2,5 órát aludtam, amit virrasztottam hajnalban., csak azt nem tudom a kiscsaj hogy bírja

meccs: úgy érzem, nekem a hormonok annyi, mindenért felelősek! pl. az értékrendemet is annyira átrendezték. régebben ki nem hagytam volna mondjuk egy vészhelyzetet, vagy megasztárt. vagy megnéztem egy jó filmet. most már annyira hidegen hagy a tv, jó, ha a híradót megnézem. mindenesetre aboszulút nem zavar, ha nem láthatok valamit, fontosabb, hogy együtt legyünk. na ezt hiányolom rohadtul apában :( és gyűlölöm a focit. a magyar focit meg minden formában lesemtudomírnimennyire utáááááloooom! mindig az ellenfélnek szurkolok, amivel jól idegesítem apát.
na, jól kidühöngtem magam, így már könnyebb lesz aludni :)

KépKép
KépKép
and

már úgy értettem, hogy hormonok azaz az Eszti :)

KépKép
KépKép
and

Sziasztok,

Barbi, A fiúknak jobbulást.

Szülinapokkal még nem igazán vagyok képben, de minden 1 éves csemetének BOLDOG SZÜLINAPOT. Mekkora felhajtást csináltatok a szülinapokból? Mi eddig eléggé elhanyagoltuk ezeket az alkalmakat. A család úgyis elhalmozza őket mindenfélével így mi csak valami jelképes ajándékot szoktunk venni a fiúknak.

Torta, Én Dunakeszin tudok egy cukit ahol bármilyen tortát megcsinálnak. Nem tudom kinek mennyire van messze.

Ayse, Igen a MÁVban szültem mindkét fiút. Lehet, hogy össze is futottunk ott.

Totka, Ilyen csajszis ruhákkal kéretik a fiús mamák szívét nem fájdítani :)

Nyúlné, Kisnyuszi nagyon cuki. Nem mondták még neked, hogy a szeme sem áll jól? Úgy látom mellette te sem fogsz unatkozni.

Megann, Ez a kávé izé nagyon jól hangzik. Én sajna koffein függő vagyok.

Edit, Micsoda meglepetés! Nem tudtam, hogy ide írogatsz. Ne aggódj, a mi Barnusunk sem nő túl gyorsan. Most éppen az evés projecttel küszködünk, mert pont a legutóbbi méreckedésen ilyesztett rám a dokinő, hogy többet kéne ennie, mert elég lassan hízik. Ezek a Barnusok már csak ilyenek.

Mea,

Alvás: Nálunk már régóta csak napi 1 alvás van. Fél 1- 1 körül alszik el a Barnus és alszik fél - 1 órát! :( Reggel 7-8 között ébrednek, este pedig 9-10 között fekszenek le. És éjjel még többször kelünk is. Én egyébként örülök, hogy csak ebéd után alszik el a Barnus, mert így jobban lehet délelőttre programot szervezni, viszont annak még jobban örülnék, ha ilyenkor aludna min 2 órát. Csak eljön majd az is. Bár sajna egyik fiú sem egy nagy alvó nálunk (apa kivételével :) ). A Marci még nem volt 2 éves amikor leszokott a délutáni alvásokról.

Ivás: A Barnusnak egy Aventes varázsitatója van. A nyáron tanult meg belőle inni a segítségemmel. Most is én itatom, bár már ő is rájött, hogy emelnie kell a poharat ahhoz, hogy jöjjön is belőle.

Járás: Önállóan 1-1 lépést tesz csak meg. Ha mindkét kezét fogjuk, akkor szépen gyalogol és most már egy kézzel is elég őt tartani, de csak ha nem túl fáradt hozzá. Viszont tologatós dolgokkal szépen megy. És a lépcsőn is felmászik tök simán.

Esti tápszer: Én sem váltanám még le. Sok minden hasznos dolog van még abban a tápiban. Mi még szopizunk, de a bátyja épp a nyáron szokott csak le az esti tápszerről. Bár én már régebb óta próbálkoztam leszoktatni vagy mást rakni az üvegébe, de nem engedte. Amolyan esti rituálé volt ez neki.

Zokni/cipő: otthon zokniban, van jó vastag C&As frottir zoknink a hidegebb napokra a kőre. Sajna nem tappancsos épp most vadászom a tappancsos fajtát belőle. De ha már egész nap szaladgál lehet hogy veszek valami mamusz félét én is neki.

Brigi
b_brigi

And, Hát ez a különbség az apák és anyák között. Ne is várd hogy ők valamiről is lemondjanak a gyerek kedvéért. Nekem is nehezemre esik elfogadni, de ez van. :(
b_brigi

Sziasztok Lányok!

KÖszönöm szépen a köszöntéseket! Képeket, ha lesz egy kis időm, feldobom.
A torta isteni volt, a halacska is amit Anyukám sütött és kaptam isteni finom csokit Benianyuéktól! :lol:

Megann
A köztet én is szoktam nézni. Tök jól kikapcsol engem :P

Mea
Örülök, hogy kiderült mi a gond végre. Szerintem hamar helyre lehet kapni az ilyen problémákat, főleg ha antibigyót is kaptál.
Kérdéseidre válaszolva.
Szerintem nem gáz, ha kétszer alszik egy nap, Marci is van úgy. Olyankor örülök. Jobb, hogy picit tud pihenni du is szerintem és akkor nem nyűgös. És Ő is viszonylag korán fekszik le.
Cipellőt szerintem a lakásban ne hordjon.
Inni iszik önállóan Marci, de ne izgulj a barátnőm fél évves idősebb kisfia a mai napig nem hajlandó. A kezünkbe nyomja az üvegét és itattatja magát. :lol: Vagy csak mutogat az üvegre.
Járni Marcika sem tud. Talán hébe-hóba tesz egy-egy lépést. Már úgy hogy kapaszkodik és oldalazva, de azt sem erőlteti. A véleményem, hogy nem szabad eröltetni. Illetve ez nem csak az én véleményem, az ortopédus mondta. Majd ha elég erős lesz hozzá akkor fog. És ne felejsd el, hogy Ők ketten magasak és súlyosak. Azért csak könnnyebb egy picibb babónak járni. :wink:

Rokica
Ugye, hogy ma van? Zsuzsának boldog-boldog szülinapot!

Totka
Ruci édes! :lol:
A sós vizes receptet megosztanád megint velünk.Már az arányokat, azt vágom, hogy vízbe kell sót tenni és nem fordítva mondjuk :lol: Fáj a torkom :cry:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?